SON DAKİKA

YAKUP BONCUK- TARSUS MEKTUBU. 31 MART 2020


YAKUP BONCUK- TARSUS  MEKTUBU. 31   MART 2020
SELAM  DOSTLAR...Tarsus ‘tan sizleri
 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.
En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
........ooo........
KORONAVİRÜS VAKALARINDA TARSUS TEMİZ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 30 Mart itibariyle Türkiye'de Koronavirüs vaka sonuçlarını açıkladı.
Koca 'Türkiye’de, son 24 saatte 1610 kişiye Covid-19  tanısı konuldu, 37 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı
10 bin 827’ye, can kaybı 168’e ulaştı.
Toplam test sayısı 76.981, yoğun bakımda yatan hasta sayısı 725, entübe hasta sayısı 523, toplam iyileşen hasta sayısı 162 kişiye ulaştı.' dedi.
Bu arada Tarsus'ta şüpheli durumlar dışında kesin bir olay yok. Gerekli tedbirler alınıyor.
........ooo........

TARSUS’TA YEREL GAZETELER
 BUGÜN ÇIKMIYOR

Tüm dünyayı saran ve insanlığın korkulu
 rüyası haline gelen koronavirüs ülkemizde ve
Tarsus’ta da  etkisini gösterince yerel basın küçülme
Kararı aldı. Konuya Basın İlan Kurumu da onay verdi.
Tarsus’taki Ekspres, Yenises ve Yeni Doğuş
Gazeteleri dönüşümlü olarak  haftada 6 gün içinde
2’şer gün yayın yapacak.
Akdeniz Gazetesi  de ‘’ Yaşanan bu süreçten dolayı
basılı gazetemizin yayınına bir süreliğine de
olsa ara vermek zorunda kaldık.’ Diye açıklama yaptı.
Salı ve Cuma çıkan Akdeniz 27 Mart 2020
 Cuma günü çıkmadı.

........ooo........
SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN TARSUS
BELEDİYESİ'NE ALKIŞLI TEŞEKKÜR
Corona virüs salgınına karşı risk altında görev yapan sağlık çalışanlarına moral olması açısından,
ülkenin dört bir yanında her akşam saat 21.00’de vatandaşların alkışlı teşekkürü sağlık çalışanlarının
 motive olmaları ve moral depolamalarına vesile olmuştu.
Corona Virüs salgınının ülkeye ve tüm dünyayı tehdit edici duruma gelmesiyle birlikte, ilk günden itibaren işi sıkı tutan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; virüse karşı ilk hamle olarak belediye bünyesinde bulunan, Girişimci Kadın Kooperatifi ile işbirliğine giderek, meslek edindirme merkezinde gönüllü terziler ile maske üretimine, ayrıca belediye laboratuvarında Dünya Sağlık örgütünün stantlarında dezenfektan üretilmesini sağlamıştı.
Bu konuda üretimler devam ederken, maske ve dezenfektanlar halka ücretsiz olarak, oluşturulan ekipler aracılığı dağıtılıyor. Çevre il ve ilçelerden gelen dezenfektan ve maske taleplerinin de karşılanmasına imkânlar doğrultusunda devam ediliyor. 
Bu çalışmalarla birlikte Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri mevcut ekipmanların yanı sıra, dışarıdan temin edilen traktöre bağlanan holderler vasıtasıyla, başta hastaneler olmak üzere ilçenin merkezinde ve büyükşehir yasası ile birlikte mahalleye dönüşen köylerde ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyorlar.
SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN VE VATANDAŞLARDAN TEMZİLİK İŞLERİ EKİPLERİNE ALKIŞLI TEŞEKKÜR.
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın talimatları doğrultusunda, ekipler bu çalışmalarını 7/24 esasına göre aralıksız olarak sürdürürken, özellikle hastaneleri ilaçlamaları sırasında sağlık çalışanlarının alkışlı teşekkürleri ile karşılaşıp moral buluyorlar. Ekipler yine mahallelerde yaptıkları ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları esnasında vatandaşların alkışları arasında görevlerini titizlikle yürütüyorlar.
Tarsus Belediyesi olarak, Corona Virüs salgını konusundaki tehlikenin ortadan kalkıncaya dek çalışmaların devam edeceğini bildiren Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; vatandaşlarımızın gereksinimlerini karşılamak üzere 153 nolu telefon hattımızı 24 saat açık bulunduruyoruz. Vatandaşlarımızın isteklerini bu numaradan görevlilerimize bildirmelerini rica ediyoruz ve lütfen evde kalmaya devam etsinler, zaruri olmadıkça sokağa çıkmadan kişisel hijyen konusunda uymaları gereken kurallara harfiyen uysunlar, bu sayede el birliği ile Corona Virüse karşı mücadelede başarılı oluruz, dedi.

........ooo........
ÇOCUKLARA HİKAYE KİTABI
TARSUS CHP’DEN
CHP Tarsus İlçe Örgütü içinde bulunduğumuz  olağanüstü günlerde, evde vakit geçirmek
zorunda olan çocuklarımız, zamanlarını kitap okuyarak geçirsinler diye anlamlı bir
projeye imza attı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Örgütü, koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle okulların kapalı olmasından dolayı evlerinde kalan, eğitimlerini TV ve internet üzerinden sürdüren öğrencilere kitap dağıttı. 1 ile 8 sınıf öğrencilerini kapsayan kitap dağıtım uygulamasından çocuklar ve aileleri büyük mutluluk duydu.
Göreve geldiği günden bu yana toplumsal duyarlılık projelerine ağırlık veren CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal ve çalışma arkadaşları, salgın nedeniyle #EvdeHayatVar çağrısına uyarak dışarı çıkamayan öğrencileri de düşündü
İlçe Başkanı Varal’ı öncülüğünde harekete geçen CHP Tarsus İlçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyelerinin özverili çalışmaları neticesinde 1 ile 8 sınıf öğrencileri için özel olarak seçilen kitaplar, hijyen kurallarına azami özen gösterilerek tek tek evlerine teslim edildi.
........ooo.......
BÜYÜKŞEHİR’DEN YENİCE’DE DE
 DEZENFEKTE VE İLAÇLAMA ÇALIŞMASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı kent merkezlerinin yanı sıra bağlı mahallelerde de dezenfekte, ilaçlama ve temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Tarsus’a bağlı en büyük mahalle olan Yenice ve çevresinde de Büyükşehir ekipleri tarafından detaylı dezenfekte ve ilaçlama çalışması gerçekleştirildi.
  
Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezlerinde olduğu gibi bağlı mahallelerde de koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı dezenfekte, ilaçlama ve temizlik çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Tarsus’a bağlı en büyük mahalle olan Yenice ve çevresindeki yerleşim yerlerinde detaylı dezenfekte ve ilaçlama çalışması gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’ne bağlı Park ve Bahçeler Birimi ekipleri tarafından, tankında dezenfekte sıvı bulunan arazözle Yenice’deki tüm yollar sulandı.

Ayrıca Mezarlık İşleri Birimi ile Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı personellerden oluşan ekipler, Yenice’deki tüm evlerin ve apartmanların girişlerini dezenfekte ettiler. Büyükşehir ekipleri ilaçlama çalışması da gerçekleştirdiler.

Büyükşehir ekipleri muhtarlar ve vatandaşlardan gelen talepler üzerine de lokal noktalarda da dezenfekte ve ilaçlama çalışması yürüttüler.

Vakumlu yol süpürme makinası kullanılarak Yenice’de ki tüm yollar detaylı şekilde süpürülürken, Park-Bahçeler birimi ekipleri de orta refüjlerde ve yol kenarlarında ot temizlik çalışması yaptı
..............ooo...........
TOK OTOBÜSLERİNİN TAŞIMA
 SINIRI DARALTILDI
TOK Otobüsleri, alınan yeni karar ile 30/03/2020
tarihi itibari ile artık bir süreliğine Mersin - Tarsus –
Yenice arasında yolcu taşımacılığı yapacak.
Adana – Mersin arasında yolcu taşımacılığı yapan ve 20 Mart 2020 Pazar günü sabah saatlerinde, Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında seferlerinin durdurulduğu haberi yayınlanan TOK Otobüsleri, alınan yeni karar ile 30/03/2020 tarihi itibari ile artık bir süreliğine Mersin - Tarsus - Yenice arasında yolcu taşımacılığı yapacak.

41 yıl önce kurulan ve 112 üyesi ile Mersin – Tarsus – Adana güzergahında yolcu taşımacılığı yapan kısa adı TOK olan Tarsus Otobüsçüler Kooperatifi’nin çalışma saatlerine ilişkin bir değişiklik olup olmadığı ise henüz paylaşılmadı.
Öte yandan, birçok vatandaşın gerek Tren Yolu ile gerek ise karayolu ile Adana – Mersin arasında günlük gidiş geliş yapıyordu.
Son olarak ise, 30 Büyükşehir'de alınacak yeni tedbir kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu maddeler arasında bulunan "Tüm illerimizde valilerin başkanlığında Pandemi kurulu oluşturularak gerektiğinde ilave tedbirler kararlaştırılacaktır." maddesi ile oluşturulan kurul tarafından alınıyor.
Kaynak.TARSUSHABER.COM
...........ooo..........

TARSUS GIDA OSB’DEN YER ALMAK
İÇİN AVANTAJLI FİYATLAR
 SON GÜN  ..31.03.2020
Tarsus OSB’mizde sanayi parseli fiyatları
yatırımcılardan gelen yoğun talep doğrultusunda
 31 Mart’a kadar 125TL/m2 olarak belirlenmiştir.
Yatırım yapmak isteyen sanayicilerimizin 31.03.2020
tarihine kadar Tarsus OSB'ye gelerek yada
 form doldurarak başvuru yapmaları gerekmektedir.
📌Adres:Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası
 K:4 - 0324 616 33 46 - 48
#tarsusosb #organizesanayibölgesi #parselfiyatı
............ooo...........

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER
Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK- MEDYAD 2. BŞK.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi