AÇIK ALANDA İLK KARPUZU HASAT EDİLDİ
TÜRKİYE’NİN AÇIK ALANDA İLK KARPUZU HASAT EDİLDİ
Tarsus ‘ta Türkiye’nin açık alanda ilk karpuzu hasat edilirken, karpuzun bu sezon üreticinin yüzünü güldüreceği ifade edildi.
Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, ilçede bu yıl 25 bin dekar alanda karpuz ekiminin yapıldığını belirterek, Tarsus’un kulak mahallesinde Türkiye’nin açık alandaki ilk karpuzunu hasat ettikleri için mutlu olduklarını kaydetti. Karpuz üreticisinin yüzünün gülmesini beklediklerini ifade eden Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, “Karpuzda ilk hasadımız başlıyor. Bu yıl zor bir süreç yaşıyoruz. Malumunuz koronavirüs salgını bulunmakta. Fakat koronavirüs salgınında son günlerde düşme eğilimi gözleniyor. Çiftçilerimizin tek umudu ürünün para etmesi. Çünkü buna gerçekten buna ihtiyaçları var” dedi.
Bu yıl yurt dışından ithal ürün gelmediğini ve gelse dahi rağbet görmeyeceğini vurgulayan Başkan Avcı, “Bu yıl iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum. İthal ürün gelmediği için ve yurt içinde de talep olacağına da inandığımız için hasat öncesi umutluyuz. Ramazan ayına da denk geldiği için karpuz hasadında iyi bir sezon yaşayacağımızı umut ediyoruz” dedi.
Başkan Avcı, Tarsus’ta karpuz hasadının geçtiğimiz yıla oranla daha erken başlayacağını belirterek, “Geçtiğimiz yıl 5-6 Mayıs’ta hasada başladık. Bu yıl 10 gün önce hasadımız başlayacak ve bereketli geçmesini bekliyoruz. Türkiye’nin açık alandaki en erken karpuzları Tarsus’umuzun Kulak köyünde yetişiyor.” şeklinde sözlerini tamamladı.
Haber-Fotoğraf: Okan Çalışkan.
Hiç yorum yok