TARSUS’TA RAMAZAN’DA KEREBİÇ’E TALEP ARTTI
TARSUS’TA RAMAZAN’DA KEREBİÇ’E TALEP ARTTI
Tarsus’ta Ramazan ayına özel kerebiç tatlısı üretimi bu yılda geleneklere
uyularak yapılıyor. Kerebiç’e Ramazan
ayında talep arttı.
Kerebiç’in yanında mamul üretimi de yapan kaymakamlık karşısında bulunan Gençlik Pastanesi işletmecisi Hüseyin Uydacı ve ekibi, yıllardır kerebiç üretiyor.
Kerebiç’in güzel bir tatlı olduğunu belirten Uydacı, “Tarsus’ta
Ramazan ayına özgü bir
tatlıdır. Önceden sadece Ramazan ayında yapılıyordu
ama talep olunca şimdi artık yılın 12 ayı üretim yapmaktayız.
Ancak Ramazan’da talepler daha çok oluyor. Şimdi virüsten dolayı geçen
yıllara göre satış bir daha düşük ama paket servislerimizle o açığı kapatmaya
çalışıyoruz. Sabah erken saatte işe başlıyoruz ve geç saatlere kadara çalışıyoruz.
Özellikle Ramazan ayında bu süre fazla oluyor. Birde virüsten dolayı sosyal
mesafeyi koruyarak üretimi devam ettiriyoruz” dedi.
Fıstıklı kerebiç kilosu 60 TL, cevizli fıstık ise 45 TL den
satılıyor.
YKB
Hiç yorum yok