SON DAKİKA

TARSUS MEKTUBU. 28 HAZİRAN 202


YAKUP BONCUK- TARSUS  MEKTUBU. 28 HAZİRAN 2020
SELAM  DOSTLAR...Tarsus ‘tan sizleri  bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.
En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
............ooo..........
ÖĞRENCİLER BUGÜNDE SINAVDA
Tarsus dahil 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılmakta  olan (YKS) Yükseköğretim Kurumları
Sınavı’na katılacak tüm gençlerimize üstün başarılar diliyor, sınavın öğrencilerimize, ailelerine, ve
hayırlar getirmesini temenni ediyorum.
............ooo..........
AK PARTİ TARSUS İLÇE BAŞKANI HASAN
 PODAK’TAN KAMUOYUNA DUYURU: ..
Ak Parti Tarsus İlçe Başkanı Hasan Podak Kamuoyuna
 Duyuruda bulundu.’’ Ak Parti Tarsus İlçe Yönetim
Kurulu Üyeliği Başvuru Süreci Başlamıştır’’ dedi.
Podak ‘’:  Davanın yükünü taşımak için gece gündüz samimiyet ile çalışarak gönülleri fethedecek; ben de, Ömer, Hatice olmaya talibim diyecek, REİS ile dava ve yol arkadaşlığı şerefine erişmek isteyen gönüldaşlarımızın Ak Parti Tarsus İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği Başvuru Süreci Başlamıştır.
29.06.2020 Pazartesi Günü Ak Parti Tarsus İlçe Başkanlığı Binamızda Başvurular Alınmaya Başlanacaktır. Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım, Kardeş Olalım, Hep Birlikte Tarsus Olalım.
..........ooo..........
TARSUS ZİRAAT ODASI BAŞKANI VEYİS AVCI,
 ÜZÜM ÜRETİCİLERİNE UYARILARDA
BULUNARAK, ‘ERKEN HASAD’ YAPILMAMASINI İSTEDİ.
İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan ile birlikte Tarsus’ta üzüm üreticiliğinin yapıldığı kırsal bölge mahallelerinde  çiftçileri ziyaret eden Başkan Veyis Avcı, hasad
konusunda üreticilerin yapması gerekenlerle ilgili  olarak bilgiler verdi.
 
Tarsus’a bağlı Dedeler, Sayköy, Kerimler, Tepeköy, Ulaş, İbrişim, Karadirlik, Çiriştepe, Cinköy, Taşçılı, Taşkuyu, Karadiken, Çakırlı, Yanıkkışla, Kadelli ve Taşobası mahallerinde üzüm üreticiliği ile bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Veyis Avcı, üzüm üreticilerinin daha olgunlaşmadan yeşil haldeyken hasad yapılmaması konularında bilgilendirdiklerini belirtti.
 
Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, “Çiftçimizin mağdur olmaması ve bölgemizin üzümleri, tüketici vatandaşlarımıza olgun üzüm tüketmeleri için çiftçilerimizin bu konuya dikkat etmelerini istiyoruz.
 
Ayrıca üzümlerde ilaç kalıntısı olmaması için son ilaçlama ile hasat arasındaki üzüm kesim zamanına uymalarını istiyoruz” dedi.
 
Başkan Avcı ve İlçe Müdürü Hayri Erdoğan, ziyaretler sırasında çiftçilerden gelen soruları da yanıtladılar.

..........ooo..........



YENİCE’YE GELEN BAŞKAN SEÇER:
“BELEDİYECİLİK GARİBANIN SESİNİ DUYMAKTIR”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,
Tarsus’un kırsal mahallelerinden Yenice mevkiindeki
Günyurdu-Atgirmez Mahallesi’nin çeyrek asırdan fazla
süredir devam eden kanalizasyon, yol ve yağmursuyu
sorununu çözmek için düğmeye bastı.
Mahallede yurttaşlarla bir araya gelen Başkan Seçer, hem kanalizasyon, hem yol sorununun bu yıl bitmeden ortadan kalkacağını söyledi. Başkan Seçer, Yenice’de de 22 milyon liralık altyapı yatırımı yapacaklarını, 4 önemli caddeyi daha modern hale getireceklerini belirterek, Türkiye’nin ilk ücretsiz Liselere Geçiş  Sınavı (LGS) hazırlık kursunu Yenice’ye açacaklarını müjdeledi.
Başkan Seçer, sorunları yerinde görmek ve devam eden projeleri denetlemek için başlattığı ilçe gezilerini Tarsus’ta sürdürdü. Başkan Seçer’in Tarsus’taki ilk durağı Yenice Mahallesi oldu. Seçer, “Belediyecilik garibin sesini duymak, yoksulun ihtiyacını gidermek, çaresizin çaresi, kimsesizin kimsesi olmak. Belediyecilik bu. Biz onu da yapıyoruz” dedi.
Yurttaşlarla bir araya gelen Başkan Seçer,  “Siyaset uzun bir maraton. Hizmet maratonu. Siyaset demek hizmet demek. Siyaset cebine para biriktirme sanatı değil. Millete, memlekete hizmet etme, onlara yaptığın hizmetlerle onları sevindirerek sevinme sanatı. Onları onurlandırarak onurlanma sanatı” dedi.
“1 Haziran itibariyle startı verdik”
Görevde olduğu 1 yıllık süre içinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde mali ve idari disiplini sağladıklarını kaydeden Başkan Seçer, şöyle devam etti:
“Mersin, zor bir kent ama aynı zamanda kolay bir kent. Çünkü Mersin, güçlü bir kent, üreten bir kent, geliri iyi olan bir kent. Ama buna rağmen sorunları çok olan bir kent. Yukarıdakiler, aşağıdakiler. Asgari ücretle çalışanlar, yılda milyon dolarlar kazanan çok büyük firmalar, işadamları. Burası Mersin. Burası dünya kenti. Burada her şey var. Şunu net olarak söyleyebilirim. Mersin, Türkiye’nin değil dünyanın yıldızı parlayan şehirleri arasında olacak. Bunu yakın tarihteki gelişmeler bize gösterecek. Biz de bu gelişmelere ayak uyduracak vizyonla belediyemizi yönetmeye çalışıyoruz. Biz bu gelişmelere ayak uyduracak mesaiyle, çalışkanlıkla, azimle, projelerle kentimizi yönetmeye çalışıyoruz ve başarılı olacağız. Hiçbir endişemiz yok. Adaptasyon ve pandemi sürecinin yarattığı etkilerden arındırılmış olarak Belediyemiz 1 Haziran itibariyle start verdi. Artık geçmiş geçmişte kaldı. Herhangi bir bahanenin arkasına sığınmadan, seçim öncesi Mersin halkına hangi konuda söz verdiysek, hangi yatırımları, projeleri gerçekleştireceğimizi onlara bir vaat olarak verdiysek, artık bunları gerçekleştirme zamanı.

..........ooo..........

SEÇER, TARSUS’UN KIRSAL MAHALLELERİNDE GÖREV
 YAPAN  MUHTARLAR  İLE BİR ARAYA GELDİ
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,
Tarsus’un kırsal mahallelerinde görev yapan
14 muhtar ile bir araya geldi.
Seçer, bölgelerindeki yol, su, mezarlık, kanalizasyon, park ve tarımsal konulardaki sorunları tek tek dinleyip, notlar aldı. Büyükşehir Belediyesi’ndeki toplantıda Başkan Seçer’e, MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal ve Büyükşehir Belediyesi ile MESKİ bürokratları eşlik etti. Toplantıya Kızılçukur, Kurbanlı, Olukkoyağı, Yeniköy, Çokak, Gülek, Ardıçlı, Boğazpınar, Çamalan, Sandal, Kurtçukuru, Damlama, Çiftlik, Eminlik Mahalle muhtarları katıldı. Mahallelere hizmet götürme konusunda hiçbir siyasi ayrım yapılmıyor Başkan Seçer, toplantıda Koronavirüs sürecinde ülkemizde ve Mersin’de yaşanan sorunları dile getirirken, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen hizmetleri anlattı. Pandemi sürecini el birliği ile aştıklarını belirten Başkan Seçer, Mersin’de ihtiyaç duyan tüm vatandaşlara yardımı götürme gayretiyle çalıştıklarını anlattı. Merkezdeki ve kırsaldaki tüm mahallelere hizmet götürme konusunda hiçbir siyasi ayrım gütmeden, herkese eşit ve adil bir şekilde ulaşmak istediklerini vurgulayan Başkan Seçer, muhtarlar ile her zaman iyi iletişim içerisinde hizmet üretmek istediklerini kaydetti. Öncelik yol yapım işleri Özellikle yol yapım işlerini önemsediklerini dile getiren Başkan Seçer, bütçede en çok pay ayırdıkları konuların başında da yol hizmetlerinin geldiğini ifade ederek, kırsal mahallelere verdikleri önemi bir kez daha yineledi. Başkan Seçer, dile getirilen ve tespiti yapılan problemleri en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını belirtirken, muhtarlarla iyi iletişim içerisinde ve sürekli temas halinde olarak, tüm mahallelere hizmetin en iyisini götürmek istediklerini kaydetti. Seçer, bütün gayelerinin bu şehrin her noktasına hizmetleri eşit ve adil bir şekilde ulaştırmak olduğunu vurguladı.

..........ooo..........
 
..........ooo..........
NİJERYA’DAN TÜRKİYE’YE FUTBOL OYNAMAYA
GELDİLER, KORONA VİRÜSLE YIKILDILAR
Futbol için Türkiye’ye gelen Nijeryalı sporcular Tarsusta
Mahsur kaldı. Alt liglerin kapalı olmasından dolayı
Tarsusta bulunan Nijeryalı futbolcular, kulüpte
 yatıp kalkıyor, sahanın bakım ve onarımını da yapıyor.
Günün 24 saatini kulüp binasında geçiren 5 Nijeryalı futbolcu, sabahları kalktıklarında sahayı kontrol ediyor. Otların biçilmesine varana kadar, sulama ve bakımını yapan sporcular, ülkelerine dönmek istemediklerini söyledi. Türk halkının misafirperver olduğunu dile getiren Nijeryalı futbolcular, burada mutlu olduklarını dile getirdiler.
Reşadiyespor Genel Koordinatörü Tuncay Beyceoğlu, sporculara hem ağabey hem de antrenör oldu.
..........ooo..........
TARSUS İDMAN YURDU SPOR KULÜBÜ (TESKİ)
İLE SPONSORLUK SÖZLEŞMESİ İMZALADI.
 TFF 2. Liğde yer alan Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü ,
Tarsus Turizm Eğitim Sağlık Kültür İnşaat A.Ş iştiraki
(TESKİ) ile sponsorluk sözleşmesi imzaladı.
 
Sözleşmeye istinaden, sezon sonuna kadar maddi
destek konusunda anlaşma sağlandığı kaydedildi.
 
TİY Tesislerinde yapılan görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanımız Dr.Musa Atay, Yapılan anlaşmanın önemine vurgu yaparak, Tarsus Belediye Başkanı Dr.Haluk Bozdoğan’ın desteklerinden dolayı şükranlarını iletti.
 
Yapılan görüşmeye kulübü temsilen Başkan Dr. Musa Atay,Yönetim Kurulu Basın Sözcüsü Hakan Canan Can, Başkanvekilleri Önder Erdoğan ve Ali Yıldırım katıldı. Başkan Atay, gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında istifa eden Duran Çalışır’ın istifasının kabul edilmediğini belirtti.
 
..........ooo..........
TARSUS BOĞAZPINAR (KÖYÜNDE)
MAHALLESİ KARASU KANYONUNDA  ÖLÜM OLAY
 Mersin’de ikamet eden 25 yaşındaki Zehra A. , internetten gördüğü ve çok beğendiği Karasu’yu görmek için 29 yaşındaki ağabeyi A.A. birlikte bölgeye gitti.
 
Burada ağabeyi ile birlikte piknik yapan Zehra A., iddiaya göre su doldurmak için akarsu yanına gittiği esnada ayağı kayarak suya düştü. Akıntının yoğun olduğu su içinde bir süre sürüklenen Zehra A., daha sonra gözden kayboldu.
 
Telaşlanan A.A. durumu hemen güvenlik ekiplerine bildirdi.
 
Olay yerine jandarma, itfaiye arama kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan aramalarda talihsiz kızın cansız bedeni, düştüğü yerden metrelerce uzaklıkta su içinde bulundu. Kaynak.tarsusakdeniz.com
..........ooo..........
TARSUS’TA SİLAHLI SALDIRI 4 YARALI
Tarsus'ta meydana gelen silahlı saldırıda 4 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay gece yarısı Kızılmurat
Mahallesi 'nde bulunan bir lokanta önünde meydana geldi.

İddiaya göre, Lokantada oturanlara yolda seyir
 halinde olan bir otomobilden ateş açıldı.

Silahlı saldırı sonrası zanlılar otomobil ile olay
yerinden kaçarken yapılan ihbarla olay yerine
ambulans ve polis ekipleri sevk edildi.
Kaynak.tarsushaber.com

..........ooo..........

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI 5082 OLDU
Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi.
Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan
tabloya göre; dün  vefat sayısı 5082 olarak yer aldı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye’nin Günlük
Koronavirüs Tablosunu açıkladı.
..........ooo...........
YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER
Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK- MEDYAD 2. BŞK.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi










Hiç yorum yok