SON DAKİKA

TARSUS MEKTUBU.30 TEMMUZ 2020


YAKUP BONCUK- TARSUS  MEKTUBU.30  TEMMUZ 2020
SELAM  DOSTLAR...Tarsus ‘tan sizleri  bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.
En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
..............ooo............
TARSUS ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI ZİYA KÖRÜKLÜ  MOLLA KERİM ‘İ ANDI
Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Ziya Körüklü   Molla Kerim ‘in Şehadetinin Seneyi Devriyesi
 Münasebetiyle Basın Açıklaması Yaptı. Yapılan basın açıklaması şöyle:
''Bugün Türkiye’nin istiklal ve istikbali için savaşan Kuva-yı Milliye’nin Tarsuslu neferlerinden, Çeliktaş Müfrezesi Komutanı Molla Kerim ve silah arkadaşlarının canice şehit edilişinin 100. yılı. 100 yıl önce bugün, Türkün başı eğilmesin diye Molla Kerim ve 60 kahraman silah arkadaşı bu vatana başını verdi.
Ne olmuştu o gün?
İşgalci Fransız ordusu ve emrindeki Ermeni birlikleri aylardır işgale direnen ve gerilla savaşlarıyla büyük başarılar kazanan Tarsus havalisini tepelemek, Adana ve Mersin arasındaki ulaşım yollarını yeniden ele geçirmek için 26 Temmuz 1920’de 3.000 asker ile Adana’dan Tarsus üzerine doğru hücuma geçti. Bizzat Atatürk tarafından Çukurova ve çevresindeki direnişi sevk ve idare etmek üzere görevlendirilen Tekelioğlu Sinan Bey takma adıyla bilinen Kuva-yı Millîye Bölge Komutanı Ali Ratıp Bey, Mersin ve Tarsus bölgesindeki müfrezeler içinde kuvveti ve cesaretiyle nam salmış Çeliktaş Müfrezesi’ne düşmanı Tarsus önlerinde durdurması talimatını verdi. Bu vesile ile Tarsus önlerinde durdurulan düşman askerlerini arkadan kuşatacak ve imha edecekti. Ağır ve modern silahlar ile donatılmış 3.000 kişilik düşman ordusuna karşılık Çeliktaş Müfrezesi sadece 311 kuvvacıdan müteşekkildi. Fakat, askerlerine ölmeyi emreden büyük komutan ve fedakar askerleri, düşenlerin yerini alacak yeni kuvvetlerin olduğunu, mücadelenin asla yarım kalmayacağını nasıl biliyorsa, Molla Kerim ve silah arkadaşları da aynı şuur ve imanla meydandaydı. Molla Kerimler ölecek ama Kuva-yı Millîye sancağı yere düşmeyecekti. Bu bağrı yaralı vatan, bir daha düşman postalı görmeyecekti!
Molla Kerim, bütün gövdesini koydu ortaya. Düşmanın karşısına bir iman kalesi gibi dikildi o gün. Tedbir telkin edenlere “Molla Kerim kancık düşmandan korkmuş dedirtmem!” diyerek Kuva-yı Milliye’nin parolasını okumuştu cümle âleme. Molla Kerim korkmazdı, Türk korkmazdı! Baş verirdi fakat nam vermezdi! Baş verdi, nam vermedi Molla Kerim. Türk’tü, Türk gibi saldırdı. Hesap yapmadan, kahpelik düşünmeden! Esir düştüler, işkencelerle şehit edildiler, Berdan nehrine kanlarını akıttılar. Bugün Tarsus toprağının her zerresinde Molla Kerim ve kahraman kuvvacıların kanı vardır; Tarsus toprağına sırtını vermiş her kaya parçasında canlarından bir parça asılıdır.
Borçluyuz! Tarsus Ülkü Ocakları olarak bu borcu sahipleniyoruz; Molla Kerim nezdinde, vatan için şehit ve gazi olan kahramanlarımızı unutturmayacağız. Düşmanlarımız ve yerli işbirlikçileri ile her mecrada devam eden kavgada bir adım bile geri durmayacağız; şehitlerimizden devraldığımız vatan ve milliyet davasını en yükseğe taşımak için bütün kuvvetimizle mücadele edeceğiz. Ant olsun!' ifadeleri kullanıldı.



...........ooo..........
BELEDİYELERİN KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Kurban Bayramı'nda  Mersin merkez ve Tarsus
dahil 13 ilçede 24 mobil kesim ünitesi ve
 mezbahaları hizmetinizde olacak.
Kesimler; 250 sertifikalı kasap, 80 yardımcı personel
ve her mezbahada bir veteriner hekimimiz
gözetmenliğinde 07.00-19.00 saatleri arasında yapılacak.
............ooo...........
LÖSEV’E KURBAN BAĞIŞI İSTEĞi
LÖSEV Tarsus Temsilcisi Erkan Yağlıpınar , halkımızdan Kurban bayramında destek istedi.
 LÖSEV Tarsus Temsilcisi Erkan Yağlıpınar
LÖSEV’in hizmetleri hakkında bilgi verdi.
Tarsus Temsilcisi Erkan Yağlıpınar “Türkiye genelinde 40 bin hastamız var. Tarsus’ta ise bize kayıtlı 120 hastamız bulunuyor. Bunlardan 60’ı lösemili çocuk“ dedi.
Yağlıpınar, LÖSEV olarak genel merkez Koordinesinde yaptıkları çalışmalarda kanserli bir çocuk tespit edildiği zaman İlk 1 yılda maddi yardımda bulunduklarını belirterek, “Bu hastalıkta beslenme çok önemli o yüzden daha çok gıda yardımında bulunuyoruz. Bu Yardım genellikle et oluyor Protein beslenmesi çok önemli. Maddi yardımlarımızda oluyor. Bunun yanında kıyafet yardımı da yapıyoruz. Ailelerimize ise psikolojik destekte veriyoruz.
Şunu özellikle belirtmek isterim ki, LÖSEV olarak biz elden asla para almıyoruz, bağışlarınız banka ve internetten bağış hesaplarından yatıyor“ . dedi ve kurban bağışlarının Lösev’e yapılmasını istedi.
..........ooo..........
TÜED TARSUS ŞUBE BAŞKANI ÖMER KURNAZ:
‘’EMEKLİLERİN ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARI ÇÖZÜLSÜN’’
Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve
Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, Emeklilerimizin
 de çözüm bekleyen sorunları bulunmaktadır.’’  Dedi.
Kurnaz ‘’ Birinci önceliğimiz 2000 sonrası emekli olanların intibaklarının yapılmasıdır. Sosyal güvenlik sisteminde eşitlik ilkesi esas alınmalı ve emekli aylıklarında oluşan farklılıklara çözüm getirilmelidir. Evi olmayan emeklilerimizin belediyelerin ve TOKİ’nin öncülüğünde uygun ödeme koşullarıyla konut sahibi olması, ek ödeme oranının %10’a çıkarılması, taban emekli aylığının asgari ücretle eşitlenmesi, katkı paylarından emeklilerimizin muaf tutulması ve emekli ikramiyelerinin en az emekli aylığı ödemesi olan 1.500 TL olarak belirlenmelidir.
Türkiye Emekliler Derneği, temsil etmekte olduğu emeklilerimizin yarınlara daha huzurlu girmesi ve hak ettikleri değerin verilmesi için mücadele etmeye devam edecektir. Emeklisi mutlu bir ülke olmanın mutluluğunu devlet ve millet olarak birlikte yaşayalım. Milletimizin, emeklilerimizi, Tarsuslu hemşerilerimizin ve islam aleminin Kurban Bayramını kutlar, sağlıklı günler dilerim”


.............ooo..........
MİLLETVEKİLİ TAŞKINDAN ŞEHİT AİLESİNE TAZİYE
Mersin   milletvekili Ali Cumhur taşkın, Mut ilçemizde
Elim bir trafik kazasında şehit olan  Tarsus ‘lu
hemşehrimiz Ulaştırma Er Mustafa Dağlı’nın
 ailesine başsağlığı diledi.
Taşkın Cenab-ı Hak Şehidimize rahmet, kederli
ailesine sabırlar versin. Milletimizin Başı sağolsun.  dedi.
Taşkın Tarsusta Ulu Camideki cenaze töreninede katıldı.

.............ooo..........
 BÜYÜKŞEHİR’İN YAZ KONSERLERİ
DEVAM EDİYOR
- AHMET MERCAN VE DOĞA YAVUZ UYDACI,
ÇAMLIYAYLA’DA SAHNE ALACAKLAR
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından normalleşme
 adımlarının atılmasıyla birlikte uygulamaya konulan
 ve yaz aylarında vatandaşların ilgisini gören
konserler il genelinde devam ediyor.

Tüm ilçelerde gerçekleştirilen konserler kapsamında bölgenin sevilen ses sanatçıları Ahmet Mercan ve Doğa Yavuz Uydacı, Çamlıyayla’da sahne alacaklar.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen sosyal mesafeli konserler kapsamında 30 Temmuz Perşembe günü saat 21.00’de Çamlıyayla pazar alanında Ahmet Mercan, şarkılarını seslendirecek.

Çamlıyayla’daki ikinci konser Kurban Bayramı’nın da ilk günü olan 31 Temmuz Cuma günü saat 21.00’de yine pazar alanında gerçekleştirilecek. Bu konserde ise Doğa Yavuz Uydacı, hem Çamlıyaylalılara, hem de yaylacı vatandaşlara güzel sesiyle şarkılarını söyleyecek. 


.............ooo..........
CHP’Lİ  MİLLETVEKİLİ ALİ MAHİR BAŞARIR:
 “ŞEHİTLERİMİZ İHMAL KURBANI”
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır,
Askerlerimizi taşıyan otobüsün Mut-Sertavul
arasında kaza yapması sonucu askerlerimizin
 şehit olmasını Meclis gündemine taşıdı.
CHP’li Başarır, “yapılan belirlemelere göre otobüsün fren sisteminde meydana gelen arızadan dolayı kazanın meydana geldiği belirtilmiştir. Daha öncede bu bölgede araçlarının frenlerinin boşalması üzerine birçok kaza meydana gelmiştir. Mut Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın bu konuda gerek yazılı gerekse de sözlü tüm uyarılarını yapmasına rağmen yetkililerin bu konuda ihmalkâr davranmaları akıl alacak bir durum değildir. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalıdır. Kahraman askerlerimizin bu sebeple şehit olmaları kabul edilebilir bir durum değildir. Bu kazada ve daha önce meydana gelen kazalarda sorumlu olan kişiler derhal görevlerinden el çektirilmelidir.
Her fırsatta halktan topladıkları vergilerle yapılan yollarla övünen iktidarın, söz konusu yol üzerine 5 yıldır kaçış rampasını yapmaması ve bu konuda yapılan hiçbir uyarıyı dikkate almaması ne yazık ki ayaklarına taş değmesin dediğimiz askerlerimizin şehit olmasına neden olmuştur”dedi.
CHP’li Başarır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması üzerine verdiği önergesinde;
“27 Temmuz 2020 Pazartesi günü Karaman-Mut yolu arasında Sertavul mevkiinde askerlerimizi taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 5 askerimizin şehit olması, bir otobüs şoförünün hayatını kaybetmesi ve 10 askerimizin de yaralanması hepimizi derinden üzmüştür.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar kaza ile ilgili yapığı açıklamada; “ilk aldığımız bilgilere göre araçta teknik arıza meydana geldi, frende problem oldu, frende bir boşalma söz konusu oldu” demiştir. Görgü tanıklarının söylediklerine göre askerlerimizi taşıyan otobüsün frenlerinin boşaldığı belirtilmiştir.
Mut Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı 10 Ekim 2015 tarihinde Karayolları 5.Bölge Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda; Mut-Sertavul geçidinden ilçeye inilen yolda eğimlerin fazla olduğu, bu nedenle araçların frenlerinin patlaması sonu çok fazla can ve mal kaybının yaşandığı ve söz konusu yolun belirli yerlerine kaçış rampaları yapılması gerektiğini belirtmiştir.
Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, gönderilen yazıya ilişkin vermiş olduğu yanıtta“…ilgi yazınızda talep edilen kaçış rampası proje kriterlerine göre değerlendirilecektir” ifadelerine yer verilmiştir.
Yapılan incelemelere göre, yol üzerinde inşa edilecek kaçış rampalarından birinin kazanın gerçekleştiği yerin 300 ile 500 metre öncesinde projelendirildiği, ancak Mut Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı’nın yazılı ve sözlü tüm uyarılarına rağmen söz konusu projenin hayata geçirilmediği anlaşılmaktadır” açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi:
1.      Mut Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı’nın 5 yıldır tüm uyarılarına rağmen söz konusu yol üzerine kaçış rampalarının yapılmamasının gerekçeleri nelerdir?
2.      Kaçış rampalarının yapılamaması sonucu birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve en son askerlerimizin şehit olmasındaki sorumlu kişiler kimlerdir?
3.      Bu konuda tüm uyarıları dikkate almayan yetkili kişiler hakkında herhangi bir yasal işlem yapılmış mıdır? Yapılmışsa sonuçları ne olmuştur? Yapılmamışsa gerekçeleri nelerdir?
4.      Daha fazla can kaybının yaşanmaması için söz konusu kaçış rampalarını ne zaman hayata geçirmeyi planlıyorsunuz?
5.      Kaçış rampalarını yapmak için daha kaç kişinin hayatını kaybetmesini bekliyorsunuz?

.............ooo..........
TARSUS FOTOĞRAF DERNEĞİNDE
REKOR SUNUM
TFSF 2020 Sunum havuzuna bu yıl 47 bireysel,
 3 karma dernek olmak üzere 50 katılımcıdan
 86 sunum başvurusu oldu.
Ahmet İmançer , Erkan Mumcu, Koray Ürkmez,
Mustafa Reşat Sümerkan ve Yıldıran Yıldırım’dan
oluşan 5 kişilik seçici kurulun en az 4 oyunu alan
22 sunum bu yılın havuzunu belirledi.
Seçilen sunumlar arasında "Kadınca Kararınca" adlı sunumumla bulunmaktan, Tarsus Fotoğraf Derneği ve şahsım adına çok mutlu oldum.
Bunca yıldır emek verdiğim bu sunum için fotoğraflarını çekmeme izin veren kadınlarımıza, hocam Mehmet Karaçor'a, TFSF ve Seçici Kuruluna teşekkür ederim.

.............ooo..........
TARSUSLU SUDENAZ GALATASARAY İLE ANLAŞTI
Tarsus Belediyesi Spor Kulübü voleybol takımı
alt yapısında yetişen oyuncumuz Sudenaz
Şentürk Galatasaraya transfer oldu.
Sudenaz Şentürk, önümüzdeki sezon icin
Galatasaray Voleybol takımı ile anlaşarak Tarsus'a veda etti.

Antrenör Hasan Baykara “Sudenaz kızımızla
gurur duyuyor, başarılarının devamını diliyoruz.” dedi.
.............ooo..........
TARSUSLULARIN GÖNLÜNDEKİ TAKIM KAZANDI
Türkiye Ziraat Kupası sahibini buldu.
Finalde İstanbulda Alanyasporu 2-0 yenen
 Trabzonspor kupayı aldı.

..........ooo...........
TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI 5659 OLDU
Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi.
Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan
tabloya göre; dün  vefat sayısı 5659 olarak yer aldı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye’nin Günlük
Koronavirüs Tablosunu açıkladı.
..........ooo...........
YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER
Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK- MEDYAD 2. BŞK.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi










Hiç yorum yok