SON DAKİKA

Tarsus'tan Şubat ayından haberler


 

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN  10 YENİ  AÇILIŞ  YAPIYOR

Tarsus Belediyesi 10 yeni hizmet birimin açıyor.

Geçen ay 20 yeni hizmet birimini açan Tarsus belediyesi boş durmuyor.

Bu kez  25 ve 26 Şubat’ta ‘’DOĞRU HİZMETİ 10'AYLIYORUZ

2 GÜN 10 AÇILIŞ’’ sloganı ile 3 Doktor Muayene Odası

2 Halk Market ,3 Okuma Salonu,1 Sosyal Tesis ,1 Taziye Evi açılacak.

Açılışlar 25-26 Şubata.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın kırsal mahallelerde ve kent merkezinde gerçekleştirdiği projeler Tarsus halkının sosyal yaşam standardını yükseltiyor, yoksulların ekonomik şartlarının iyileştirilmesine katkı da bulunuyor. Tarsus Belediyesi’nin kırsal mahallelerde hizmete açtığı doktor odaları ve okuma salonları bu mahallelerdeki önemli eksiklikleri giderirken açtığı halk marketler hem küçük üreticiye, hem dar gelirliye derman oluyor. Küçük üretici ürününü değerinde satıyor, dar gelirli güvenilir ve sağlıklı gıdayı daha uygun fiyata alıyor.

Tarsus Belediyesi 2 günde 10 açılış yaparak yeni tesis ve sosyal mekanları Tarsusluların hizmetine sunacak. Hizmete açılacak tesisler arasında 3 kırsal mahalle doktor odası, 3 okuma salonu, 2 halk market, 1 sosyal tesis ve 1 taziye evi bulunuyor.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan 25 Şubat Perşembe ve 26 Şubat Cuma günü Çiçekli, Çukurbağ ve Hacıhamzalı kırsal mahallelerinde doktor muayene odalarını, Verimli, Barbaros ve Altaylılar mahallelerinde okuma salonlarını, Fahrettinpaşa ve Tekke mahallelerinde halk marketleri hizmete açacak. Bozdoğan ayrıca Ardıçlı (Kenzin) Mahallesi’nde yapılan sosyal tesis ile Akşemsettin Mahallesi’nde yapılan taziye evini de hizmete açacak.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın kırsal mahallelerde ve kent merkezinde gerçekleştirdiği projeler Tarsus halkının sosyal yaşam standardını yükseltme amacı doğrultusunda yapıldı.

Bütün köylere yapılması planlanan doktor muayene odaları vatandaşların daha uygun ortamlarda muayene olmasına olanak sağlarken, her köy ve mahallede açılması planlanan okuma odaları da öğrencilere sessiz, temiz, güvenli bir ortamda ders çalışma imkanı veriyor. Mahalle sakinlerinin de okuma alışkanlığı kazanmasına katkı sağlıyor.

Tarsus Belediyesi’nin halk market projesi ise hem küçük üreticiye hem de kent merkezinde yaşayan dar gelirli vatandaşlara derman oluyor. Başta süt üreticileri olmak üzere küçük üretici ürününü belediyeye değerinde satıyor, ödemesini peşin olarak alıyor. Dar gelirli vatandaşlar da halk marketin kadın kooperatifleri eliyle üretilen temiz, sağlıklı ve güvenilir gıda maddelerine oldukça ucuz fiyatlarla ulaşıyor.

Tarsus halkının ihtiyaçlarına ve bu ihtiyaçların öncelik sırasına göre projeleri tek tek hayata geçirdiklerini dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, hizmet üretmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti. Bozdoğan, kendi kendine yetebilen eksi ekonomiden artı ekonomiye geçen bir belediye olarak dur durak bilmeden yeni projelerle Tarsus’u daha modern bir kent haline getirene dek çalışmaları sürdüreceklerini söylerken, bu projeler için kafa yoran emek veren ve özverili şekilde çalışmalar yürüterek elini taşın altına koyan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum

 

 

…………OOO………

 

OKULUM TEMİZ PROJESİNDE BAŞARI

 “Okulum Temiz” programına başvuran Tarsus genelindeki okul öncesi, ilk, orta ve lise dereceli okullardan 128’i belge almaya hak kazandı. Okullarda hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı olması amacıyla sürdürülen “Okulum Temiz” programına başvuran Tarsus genelindeki okul öncesi, ilk, orta ve lise dereceli okullardan 128’i belge almaya hak kazandığı bildirildi.

Belge almaya hak kazanan okullardan altısının Müdürlerine belgeleri Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU tarafından teslim edildi.

Kaymakam OTCU, belgelendirme sürecinde özverili çalışmalarından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okul İdareleri ile personeline teşekkür etti.

…………OOO………

 

TEMEL FOTOĞRAFÇILIK ATÖLYESİ

ÇALIŞMALARI TAM GAZ

Tarsus Belediyesi ve Tarsus Fotoğraf Derneği işbirliği ile Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezimizde başlayan Temel Fotoğrafçılık Atölyesi çalışmalarına gönüllü eğitmen Hatice Gök hocamızla sahada devam ediyoruz.

Teorik eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerimiz pratik eğitim için Tarsus sokaklarını fotoğraflıyor.

Katılım ve ayrıntılı bilgi için lütfen arayınız 👇

0535 714 42 53

 

…………OOO………

“AÇIK HAVADA KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ” 

HER HAFTA CUMA GÜNLERİ

YAPILMAYA DEVAM EDİYOR.

Tarsus Duatepe Mahalle muhtarlığının, pandemi nedeniyle kütüphane ve okuma salonlarının kapalı olmasından dolayı uygulamaya koyduğu “açık havada kitap okuma etkinliği” her hafta Cuma günleri yapılmaya devam ediyor.
 
Mahalle muhtarlığı bünyesinde Türkiye’de örnek bir çalışmaya imza atarak kütüphane açan Muhtar Kemal Arslan ve mahalle sakinlerinden eğitimci Evrim Kurtuluş’un önderliğinde açık alanda sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun şekilde toplanan çocuklar, kitap okuyorlar.
 
Etkinliğin bu haftaki bölümüne katılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, etkinliğin tüm mahallelere örnek olması temennisinde bulundu.
 
Çocuklara ikramda da bulunan Ali Uyan, “Sizler ülkemizin geleceğisiniz. İyi bir şekilde eğitim almanız, bilgi-birikime sahip olmanızın başlıca yolu bol bol kitap okumaktan geçmekte. Pandemi nedeniyle sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Sizlerde okul sıralarınızdan maalesef ki uzak kaldınız. Hassas dönemde bu şekilde bir etkinliğe katılmanız, diğer arkadaşlarınızı da heveslendirecektir. Buna inanıyorum…
 
Bu noktada hem muhtarımıza, hem öğretmenimize, hem de sizlere örnek davranışınız için teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum” dedi.

 

………..OOO……….

ÇUKUROVA HAVALİMANI ÇEVRESİNİN GÜVENLİĞİ İÇİN TOPLANTI

Tarsus sınırları içerisinde bulunan ve önümüzdeki yıl hizmete girmesi beklenen Çukurova Havalimanının yakın çevresine uçuş güvenliği için toplantı yapıldı.

Havalimanının çevre ve hava trafiğini etkilemeyecek şekilde ekimi dikimi yapılabilecek bitkilerle ilgili değerlendirme toplantısı Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında  gerçekleştirildi. Bazı önemli kararlar alındı.

……….OOO………

TARSUS ÜLKÜ OCAKLARINDAN ŞEHİTLER ADINA KAN BAĞIŞI

Tarsus Ülkü Ocakları, Şehitlerimiz adına Kan Bağışı Kampanyası düzenledi.

Başkan Ziya Körüklü ve bir grup arkadaşı  Tarsus’ta açılan Kızılay çadırına giderek Şehitlerimiz adına kan bağışında bulundular.  Ülkü Ocaklı 75genç, Kızılay Kan bağışı çadırında doktor Hasan Açık nezaretinde 470 miligram kan verdiler.

Ülkü Ocakları Başkanı Ziya Körüklü “Hükümet Konağı karşısında kurulan Kızılay Çadırında arkadaşlarımız, Şehitlerimiz adına kan bağışı yaptılar. Kanımız da canımızda bu vatana ve şehitlerimize feda olsun. Kan bağışı yapan arkadaşlarımıza ve çağrımıza uyarak gelip kan veren hemşehrilerimize teşekkür ederim” dedi.

………..o.oo……… 

ÜLKÜ OCAKLARI EĞİTİM SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR!

Mersin Ülkü Ocakları Eğitim Seminerleri Devam ederken, Tarsus Ülkü Ocakları da seminere canlı bağlantı ile katıldı. Ziya Körüklü “Her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz eğitim seminerlerimizin 17.'si Mersin Ülkü Ocakları Eğitim Birimi Yöneticimiz Staj. Avukat Emre Şimşek tarafından "Türk Milliyetçiliği Fikriyatı ve Aydınlarımız" konusuyla verilmiştir. Seminerimiz  pandemi sürecinden  dolayı"mersinocak" instagram hesabından canlı gerçekleştirilmiştir. “ dedi.

…………ooo…………. 

ZİRAAT ODASI’NDAN (İHA) İNSANSIZ HAVA ARACI KURSU

Tarsus Ziraat Odası, çiftçilerin eğitim proğramları içinde  İnsansız Hava Aracı (İHA) konusunda eğitim amaçlı kurs düzenledi.

Güneş Drone Akademi adlı kuruluş ile ortaklaşa düzenlenen ve yaklaşık 36 saat sürecek olan kursa 30 kişi katılıyor. Başarılı olan kursiyerlere  kurs bitiminde sertifika verilecek.

Sivil havacılık Genel Müdürlüğü onaylı olan İHA Pilotu eğitimleri, Samet Ustaoğlu adlı kurs eğitmeni tarafından veriliyor.Kursta İHA’ların tanıtımı yapılırken havada uçuşu, uçuş sorumlulukları, meteoroloji durumu ATC usulleri ve havacılık fezyolojisi, seyrül sefer ve  operasyonlar, kumanda edilebilir sistemler, bitki sistemleri, aviyonik sistemler olarak  veriliyor. Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada İHA’ların (Drone) tarımda önemli bir yer tuttuğunu belirterek “Çiftçilerimiz gübreleme, ilaçlama, hasar durumunda tesbit çalışmaları gibi konularda  İHA’larla görüntü alabilecek. Elde edilecek bulgularla çiftçilerimiz üretim ve zararlarını görebilecekler” dedi. Kurs bitiminde 30 başarılı çiftçi kursiyere sertifika verilecek.

HAYRİ ERDOĞAN “YARARLI OLUR”

Tarsus İlçe Tarım ve hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, Ziraat Odasını ziyaret ederek çiftçilere verilen Drone eğitiminin yararlı olacağını söyledi.

Erdoğan “İnsansız Hava Aracı (İHA) konusunda eğitim amaçlı kursa” katılanlara hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Hiç yorum yok