SON DAKİKA

TARSUS MEKTUBU. 28 MART 2021

YAKUP BONCUK- TARSUS  MEKTUBU. 28 MART 2021

SELAM  DOSTLAR...Tarsus ‘tan sizleri  bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

…………OOO………

 BÜYÜKŞEHİR’İN DÜZENLEDİĞİ  PROGRAMDA ŞEHİTLER İÇİN

KUR’AN OKUTULDU

 Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Anıt Mahallesinde bulunan Tarsus Şehitliği’nde kabirleri bulunan ve şahadete eriş tarihleri yakın olan Şehitler Tahsin Kurt, Sabri Acem, Halil Özdemir ile Faruk Kaya ve tüm Şehitler için Kuran-ı Kerim okuma programı düzenlendi.

 

Programa İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İnanç Marım, Tarsus İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Adnan Ünsal, CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Tarsus Belediyesi Meclis üyeleri, muhtarlar, Şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

 

Hocalar tarafından Kuran’ı Kerim okunup, dualar edildikten sonra, yine Şehitlerin ruhu için vatandaşlara ikramda bulunuldu. Duygu dolu anların yaşandığı programda Şehit kabirleri tek tek ziyaret edilerek karanfiller bırakıldı. 

 

……….OOO………

GAZETEMMERSİN.COM YAYINA BAŞLADI

İnternet medyacılığında gazetemmersin.com yayına başladı. Sahipliğini ve genel yayın sorumluluğunu Yakup Boncuk üstlendi.

…………ooo……...

TARSUS'TA ELEKTRİĞİN ÇARPTIĞI  İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Tarsus’ta meydana gelen olayda bir kişi elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Olay ilçeye bağlı Kütüklü mahallesinde meydana geldi.

İddiaya göre 47 yaşındaki H.O. çalıştığı bağ evinde bulunan yüksek gerilim hattına çıktı.

Elektrik akımına kapılan 47 yaşındaki H.O. olay yerinde hayatını kaybetti.

Tarsus jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparken hayatını kaybeden H.O'nun cansız bedeni morga kaldırıldı. Kaynak. Tarsushabermedya.com

 

……….OOO……….

MERSİN İL VE ÇAMLIYAYLA JANDARMA

KOMUTANLIĞI KURTARILAN GENÇLERİ

BİRAN YALNIZ BIRAKMADI

KARAMAN'da, araçlarının kara saplanmasıyla mahsur kalan 2 kişinin kurtarıldığı olayda kayıp Ege Kabalak'a (26) arama- kurtarma çalışmalarının 4'üncü gününde Mersin'in Cehennem Deresi Milli Parkı bölgesinde askeri helikopterle ulaşıldı. Kabalak, halatla yukarı çekilerek kurtarılıp, Mersin'in Çamlıyayla ilçe Devlet hastanesine Jandarma refakati ile götürülerek ilk tedavisi burada yapıldı.

Ege Kabalak daha sonra Tarsus Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

ÇAMLIYAYLA KAYMAKAMI HASTANEDE

Kurtarma operasyonunun başından sonuna kadar İlçe jandarma ekipleri ile birlikte bulunan Çamlıyayla kaymakamı Muhammet Zencirli kurtarılan gençleri Tarsus Devlet hastanesinde ziyaret ederek geçmiş olsun dedi.

 

……….OOO……….

TARSUSTA ERKEK CESEDİ BULUNDU

Tarsus'ta kimliği tespit edilemeyen orta yaşlarda bir erkek cesedi bulundu.

Olay ile ilgili jandarma ve savcılık araştırma yapmaya devam ediyor

 ……….OOO……….

KÖSELERLİDE HAYVAN ZEHİRLENMESİ

Huzurkent  Köselerli mahallesinde  iddiaya göre Köselerli mahalle muhtarı Durmuş Gül'e ait yaklaşık 300 küçükbaş hayvan otlatıldıktan sonra ahıra alındı.

Sabah kalktığında 14 adet küçükbaş hayvanının cansız yattığını gören muhtar Durmuş Gül durumu jandarmaya bildirdi.

Olay yerine gelen jandarma yaptığı araştırma sonunda zehirlenen hayvanlarla ilgili soruşturma başlattı.

Veteriner kontrolünde telef olan 14 hayvanın yanısıra etkilenen 10 hay an daha tedaviye alındı. Zehirlenen ve telef olan küçükbaş hayvanların imha edilmek üzere götürüldüğü bildirildi.

 

……….OOO……….

BİRİ ÖLMEDEN TEDBİR ALINMASI İSTENİYOR

 Tarsusta  son yağmurla daha da tehlikeli bir duruma gelen boş ev mahalle sakinlerini tedirgin etmeye devam ediyor.

Caminur mahallesi 0809 sokak içerisinde bulunan ve bir süre önce yangınla kullanılmaz hale gelen metruk bina mahallede yaşayan vatandaşların üzerine yıkılmak üzere.

Binanın bulunduğu sokakta esnaflık yapan mahalle sakini, "biri ölünce mi buraya el atacaklar.

Yazık bu sokağı her gün onlarca çocuk ve vatandaş kullanıyor. Daha önceki gün bir çocuğun üzerine molozlar döküldü. Bir an önce önlem alınmasını istiyoruz. Duyarsız kalmaları bizi üzüyor dedi.

Tarsus Haber Medya

……….OOO……….

TARSUSLU GAZETECİLER,  MGC, OLAĞAN KONGRESİNDE

 

Mersin Gazeteciler Cemiyeti olağan kongresini yaptı.

Akdeniz Belediyesi konferans salonunda yapılan kongreye pandemi den dolayı üyeler dışında misafir kabul edilmedi. Sosyal mesafenin korunduğu kongreye, Divan başkanlığına Ahmet Akın üyeliklere Yusuf Çelik ve Nevzat Gilik seçildi. Faaliyet ve mali rapor okundu, oy birliğiyle onaylandı. Üyelerin konuşmasından sonra seçime geçildi. Tek liste ile girilen seçimde Kaya Tepe güven tazeledi.

Bende Tarsus kazan Ben Kepçe diyerek bu kez ilimize gittim. Burada kongreye Tarsus'tan da 20 cıvarında gazeteci üye katıldı. Zaman zaman hararetli geçen kongrede Tepe’nin karşısına liste çıkmadı.

Yeni yönetimde Kaya Tepe ile birlikte şu isimler yer aldı:

Ali Ekber Şen, Fahriye Kutlay, Şevket Coşkun, Mehmet Selvi,  Abdullah Biçer, Ali Kemal Köseoğlu(Tarsus) , Veli Coşkun, Abdi Satıroğlu, Mehmet Miras, Bekir Coşkun.

Denetim kurulu: Ufuk Cavlı, Ali Rıza Eren, Koray Ünlü.

Yeni yönetimi kutlar, görev sürelerinde tarafsız ve başarılı bir yönetim göstermelerini dilerim.

……….OOO……….

TİY EFSANE OYUNCUSU MEMİK

GAZETECİLERİ KONUK ETTİ

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurul Toplantısını Mersin’de gerçekleştirdik. Ardından Tarsus dönüşümüzde Tarsus İnternet Gazeteciler Derneği Başkanı Beyhan Balaban ve Tarsus Yeni Güneş Gazetesi Sahibi Hamza Yirik ile Zirve gazetesi sahibi Ferhat Günaştı birlikte değerli arkadaşımız Akdeniz Gazetesi Yazı İşleri sorumlusu Mehmet Ertanıroğlu’nu ( T.İ.Y eski futbolcu Memik ) işletmeciliğini yaptığı halı saha kıraathanesinde ziyaret ettik. Günaştı ‘’Mersin’de birlikte katıldığımız toplantıda olmamıza rağmen sohbet etme imkanı bulamamıştık. Mehmet beyin daveti üzerine geldiğimiz mekanda eski T.İ.Y anılarından ve gelecek günlerdeki T.İ.Y nun yeni yönetiminden bahsederek şehrimizin güzide takımımıza başarı dileklerinde bulunduk. Güzel sohbete vesile olan Memik kardeşimize konuk severliğine bir kez daha teşekkür ediyoruz’’ dedi.

 

………….ooo………..

 

ÇETİN ORANLI ADANA’YA GİDİYOR

Adana’ya tayini çıkan Basın İlan Kurumu Mersin Şube Müdürü Çetin Oranlı veda ziyaretleri kapsamında Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Bugüne kadar gösterdikleri yakın ilgi ve destek için Çetin Oranlı, MGC yönetimine teşekkür etti. Yönetim Kurulu Başkanı R.Kaya Tepe de MGC üyeleri adına Çetin Oranlı’ya yeni görevinde başarılar diledi.

 Oranlı zaman zaman Tarsus’a da gelmiş yerel basının sorunları ile ilgilenmişti.

 

………….ooo………..

 

ŞİMŞEK BERAT KANDİLİNİ KUTLADI

MHP Mersin Milletvekili  Tarsuslu hemşehrimiz Baki Şimşek Berat kandilini kutlayarak; kandilin tüm insanlık aleminin af ve mağfiretine vesile olmasını diledi.
 
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek;  “Onbir ayın sultanı Ramazan'ın habercisi; af, arınma ve  kurtuluş gecesi olan Berat Kandili'ni idrak etmenin sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kandiller, Milletimizin birlik ve beraberlik duygularının, sosyal kaynaşma ve dayanışma özelliklerinin doruğa çıktığı gecelerdir.
 
Bu gecelerin   kurtuluşumuza, manevi arınmamıza ve gönül dünyamızın temizliğine vesile olmasını diliyorum. Allah beratımızı nasip etsin, yardım ve himayesini üzerimizden esirgemesin. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Türk- İslam aleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allahtan niyaz ediyorum. “ dedi

…………ooo……….

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  30923  OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi.

Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan

tabloya göre; dün  vefat sayısı 30923  olarak yer aldı.

 

……….ooo………….

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK- MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Hiç yorum yok