SON DAKİKA

TARSUS MEKTUBU.19 MART 2021


 

 

YAKUP BONCUK- TARSUS  MEKTUBU.19 MART 2021

SELAM  DOSTLAR...Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

…………OOO………..

ŞEHİT AİLELERİNE ÖVÜNÇ MADALYASI VERİLDİ

Şehit Aileleri ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratları Mersin Valisi Ali İhsan SU tarafından tevdi edildi. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU da törene katıldı.

Mersin Kültür Merkezi'nde düzenlenen şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz ve ailelerinin onur konuğu olarak yer aldığı törene; Vali Ali İhsan SU, Milletvekilleri Zeynep Gül YILMAZ, Hacı ÖZKAN, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat GEDİK, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap SEÇER, il protokol üyeleri, İlçe kaymakamları, şehit aileleri, gazilerimiz ve aileleri katıldı.

………..ooo............

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ, ÜLKENİN KADERİNİ DEĞİŞTİREN NUSRET MAYIN GEMİSİ’NDE KUTLANDI

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü nedeniyle Nusret Mayın Gemisi’nde tören gerçekleştirildi.Çanakkale Savaşı sırasında boğaza döşediği mayınlarla hem savaşın hem de ülkenin kaderini değiştiren Nusret Mayın Gemisi’nin bulunduğu Çanakkale Zaferi Kültür Parkı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Törene Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Garnizon Komutan vekili Üstteğmen Kürşat Can, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Emniyet Müdür Vekili Deniz Ünsal,  İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İnaçMarım, Cezaevi Komutanı Jandarma Yarbay Halil Saylan ve şehrin diğer protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan törenin ardından şehitler anısına Çanakkale Zaferi Kültür Parkı’nda fidan dikimi gerçekleştirildi. Ardından Nusret Mayın Gemisi’nin gezilmesiyle devam etti. Daha sonra şehitliğe geçen protokol üyeleri, Kuran-ı Kerim okunmasının ardından okunan dualara eşlik etti. Şehitlikte yapılan duaların ardından protokol üyeleri şehit ailelerine ile birlikte şehir kabirlerine çiçekler bıraktı.

 

………o.oo………....

-BOZDOĞAN; “ÇANAKKALE ZAFERİ

DEYİNCE AKLIMA MUSTAFA KEMAL

 ATATÜRK, ŞEHİTLER VE NUSRET

MAYIN GEMİSİ GELİYOR

"Çanakkale Zaferi" denildiğinde aklına Mustafa Kemal Atatürk, şehitler ve Nusret Mayın Gemisi'nin geldiğini dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan;” Çanakkale Zaferi’nin 106. Yılında başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Onlar bu vatan için fedakarca savaşan birlik aşkıyla vatan aşkıyla düşmana karşı koyan asil insanlardır. Ayrıca Çanakkale Savaşı sırasında boğaza döşediği mayınlarla hem savaşın hem de ülkenin kaderini değiştiren Nusret Mayın Gemisi’nin şehrimizde bulunması da bizlere ayrı bir gurur veriyor. Tarsus tarihi bir yer. İnanılmaz derece tarihi eserleri barındırıyor. Turizm açısından en fazla insan çeken yerlerden biri de Nusret Mayın Gemisi. Özellikle farklı illerden düzenlenen turlarla turistler ziyaret ediyor. Bahar aylarında öğrencilerimiz ziyaret ediyor. Buraya gelen insanların tüyleri diken diken oluyor. Gerçekten insan heyecanlanıyor. O dönemi hatırlamaları ve yaşamaları çok önemli. Nusret Mayın Gemisi sadece Türkiye'nin kaderini değil tüm dünyayı da etkiledi, o bakımdan önemli. Nusret, Tarsus'ta ebedi istirahatinde bu gurur veren bir durum. Asırlarca da bu şekilde kalacak. Vatandaşlarımızın mutlaka görmelerini ve bu heyecanı duymalarını isterim" dedi.

………o.oo………....

TARSUS ŞEHİTLİĞİNDE TÖREN

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl Dönümü dolayısı ile  Şehitlik ziyaret edildi. Burada Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Belediye Başkanı Haluk BOZDOĞAN ile İlçe Protokolü ve şehit yakınları Tarsus Şehitliğini ziyaret ederek şehit kabirlerine çiçek bırakıp dua ettiler.

………..ooo............

BAŞKAN ŞEN, ‘SAHTE MÜHÜRLE VE BELGESİZ TAŞIMACILK YAPILIYOR’

‘YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDERKEN KONUNUNDA TAKİPÇİSİYİZ’

Şoför esnafının derdini ve yaşanan sıkıntıları dile getirmek için Ankara da bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin milletvekillerini ziyaret ederek hazırladığı dosyaları Ulaştırma Bakanlığı başta olmak üzere bölge milletvekillerine sundu.

 

Başkan Şen yaptığı ziyaretler de ‘Mersin İl sınırları içerisinde Kıbrıs plakalı tırlar ihracat mallarını taşıması gerekirken gelişi güzel yurtiçinde İstanbul, Ankara vb illere irsaliyesiz faturasız dorse kapaklarına da sahte mühür vurarak korsan yük taşımacılığı yapmaktadır.

Bu durum devletimize vergi, ötv ve diğer yükümlülüklerine yerine getiren odamız üyelerini mağdur etmekte ve vergilerini ödeyemez hale getirmektedir’ dedi.

 

Ziyarette yakın ilgilerini esirgemeyen Ak Parti Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz, Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın, Mhp Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Olcay Kılavuz’a teşekkür etti.

Bölge Milletvekilleri de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken konunun takipçisi olacaklarını söylediler.

 

………..ooo............

TARSUS’TA AMBULANS İLE OTOMOBİL

ÇARPIŞTI: 1 YARALI

Tarsus’ta  ambulans ile otomobil çarpışması sonucu 1 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, D-400 Karayolu Yeşil Mahalle kavşağında meydana gelen kazada, U.Ç. (36) idaresindeki 33 ACS 009 plakalı ambulans, Tarsus Devlet Hastanesine hasta götürürken, kavşakta H.P. (35) yönetimindeki 33 NBA 70 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada ambulans içerisinde refakatçi olarak bulunan yabancı uyruklu 1 kişi yaralandı. Kazada her iki araç da hasar görürken, yaralının durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kaynak Okan Çalışkan

 

………..ooo............

DEVA PARTİSİ TARSUS YÖNETİMİ

 İYİ PARTİYİ ZİYARET ETTİ

Deva Partisi Tarsus İlçe Başkanı Ferhat GÜNDEŞ ve yönetim kurulu, İyi Parti Tarsus

İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı Daniyel Mercan “Nazik ziyaretlerinden ötürü kendilerine

teşekkür ederiz. “ dedi.

………..ooo............

TARSUS’TA ESKİ BİNALAR BİR BİR DÖKÜLÜYOR!

20 yıl evvel restore edilen Tarihi Evler,

kullanılmayınca ve içinde insan olmayınca

her yağmur yağmasında sapır sapır dökülüyor.

Özellikle Kızılmurat ve Şehitkerim mahallelerinde bulunan Tarihi

Evler, korunamadığı ve kullanılmadığı için ya çöküyor, ya dökülüyor.

Zaman zaman damlardan çinko ve kiremitler aşağı uçuyor. Duvarların içindeki tahtalar çürüdüğü için

duvarlar yıkılıyor. En son yağan yağmurlarda Kızılmurat mahallesinde birçok binanın damından ve

duvarlarından taşlar yola döküldü. Gelip geçenler için tehlike yaratan bu durumun önüne geçilmesi için çözüm aranıyor.

………..ooo............

TARSUS İDMANYURDU SAHASINDA 3  PUAN KAYBETTİ

TFF 2. lig kırmızı grupta Tarsus idmanyurdu, sahasında Bayburt Özel İdaresporla karşı karşıya geldi.  TİY 3 puan için çıktığı maçı yediği şanssız gollerle 2-1 kaybetti.

Bu maçta kaleci Anıl cezalı, Barış’da hafif sakat olduğu için Tarsus idmanyurdu kalesini genç oyuncu Kaplan Kaya Tekin  korudu.

Tarsus Şehir stadında oynanan maçta, ilk yarıyı konuk takım 1-0 önde kapattı. Golü İlter 18. dakikada kaydetti.

Tarsus idmanyurdu, ikinci yarıda önce beraberlik sonra galibiyet için çaba harcadı. Ancak maçı konuk ekip 2-1 kazandı.

TİY, gol ararken ikinci golü 81. dakikada kalesinde gördü. Bu dakikada Ömer Esenkaya takımına 2. golü kazandırdı. Durum 2-0 Bayburt lehine oldu. 89. dakikada Tarsus idmanyurdu Berke ile bir gol bulup farkı bire indirdi.. Durum 2-1 oldu. Ancak geriye kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maçı konuk takım 2-1 kazandı. TİY 39 puanda kaldı.

 

………..ooo............

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  29777 OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi.

Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan

tabloya göre; dün  vefat sayısı 29777  olarak yer aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye’nin Günlük

Koronavirüs Tablosunu açıkladı.

 

………….ooo…………..

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

NOT. Gündemin  uzun hali doc

dosyasında var.  Dileyen uzun  okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok