SON DAKİKA

YAKUP BONCUK TARSUS MEKTUBU-21 MART

 

YAKUP BONCUK TARSUS MEKTUBU-

21 MART 2021- SELAM  DOSTLAR...

 .......

YÜCE TÜRK MİLLETİNİN BAYRAMI NEVRUZ KUTLU OLSUN

Nevruz; Türk insanını birbirine kenetleyen, bağlayan, Ergenekon' dan demir dağları eriterek dirilen atalarının ruhlarıyla yanan bir ateştir. Bu ateş, hiç sönmeden binlerce yıl yandı ve gelecekte de kıvılcımlarından binlerce gönlü tutuşturarak "ortak kültür ocağı"nda binlerce ruhu ısıtacaktır. Avrasya’ nın, Türk âleminin Nevruz toyu kutlu olsun, Nevruz gülleri geleceğe umutlar taşısın.

Tarsusluların Nevruz bayramı kutlu olsun. Bugün sokağa çıkma kısıtlaması olduğu için resmi tören yapılmayacak.

 

…………OOO………..

 

BAKAN, ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANI

ŞANTİYE ALANINI ZİYARET ETTİ.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU dün Tarsus'a geldi. Bakan Karaismailoğlu, dün  Çukurova Bölgesel Havalimanı Şantiye Alanını ziyaret etti.

İnşaat çalışmalarına dair yetkililerden bilgi alan Bakan KARAİSMAİLOĞLU, yaptığı açıklamada 2022 yılında ilk uçağın İnişinin gerçekleştirilerek Çukurova Bölgesel Havalimanının faaliyete geçeceğini ifade etti.

 

…………OOO………..

TARSUS’TAN KÖYLERE 12 HAT İHALESİ

Mersin BŞB Meclisinde görüşülen Tarsus- Çamlıyayla’ya hat güzergâhı için 12 aracın 10 yıllığına ihale edilmesi konusunda Encümen’e yetki verildi.

Başlangıç noktası Tarsus olmak üzere Takbaş Ulaş–Meşelik–Topaklı–Beylice–Sarıkoyak–Sarıkavak–Belçınar–Atdağı–Ulumeras–Çayırekinliği–Çamlıyayla–Cumayakası Sebil) ve tersi yönünde istikamet olmak üzere 12 araç ile 10 yıllığına hat güzergâhının 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre ihale edilmesi için Encümen’e yetki verilmesi ile ilgili konu oy birliği ile kabul edildi.

 …………OOO………..

TARSUS'UN KADERİ DEĞİŞİYOR

10 bin yıllık tarihi ile dünya şehri olma yolunda ilerleyen Tarsus'umuzu geleceğe taşımak ve şehrimizi  UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alması için Almanya'dan katkı sunacak  olan vakıf başkanı ve yöneticilerle görüşme yapıldı. Belediye Başkanı HalukBozdoğan “Tarsus’un UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alması için Almanya'dan katkı sunacak   olan Almanya UNESCO Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Felix Leonhart, Wiesbaden eski Belediye Başkanı Dr. Helmut Georg Müller, Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bilgin, Stuttgart Dress & Sommer Yöneticisi Mustafa Kösebay, Türk Alman Sağlık Vakfı Yönetim Üyesi İç Mimar Rafet Solak ve İnşaat Mühendisi/Yatırımcı Huriye Yaman Yılmaz ile birlikte birkaç ay aradan sonra yeniden online görüşme sağladık.

Haziran ayında şehrimizde ağırlayacağımız UNESCO yetkilileri ile değerli dostlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

…………OOO………..

KAYMAKAM ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, CUMA BULUŞMALARI kapsamında; Şehit Kerim BALDIR’ın Kavaklı Mahallesinde, Şehit Serdar KOYUNCU’nun Akşemsettin Mahallesinde ikamet eden ailelerini ziyaret etti.

Ziyaretlerde, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan YILDIRIM, İlçe Jandarma Komutanı İnanç MARIM, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Deniz ÜNSAL, İlçe Müftüsü Ali CAN, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Hüseyin ÇELİK ve Mahalle Muhtarları Kaymakam OTCU’ya eşlik ettiler.

 

 

…………OOO………..

TARSUS KADIN PLATFORMU

BİLEŞENLERİ ADINA AÇIKLAMA YAPILDI

Tarsus Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi konusunda hükümetin aldığı geri çekilme kararına Yarenlik Alanı’nda tepki gösterdi.
 
Tarsus Kadın Platformu bileşenleri adına burada Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, şu açıklamayı yaptı…
 
Özetle “Kadına Yönelik Şiddet ve Ev içi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi” yani bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi, dün gece yarısı Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile kaldırıldı.
 
Kadınlara ve Lgbti+ lara yönelik her türlü şiddetin önlenmesi ve şiddete uğrayanın korunması, şiddet uygulayanın uzaklaştırılması ve cezalandırılması sorumluluklarını devlete yükleyen sözleşmenin iktidarın hedefinde olduğunu biliyorduk. Nicedir “Halk istiyorsa sözleşmeden çekiliriz” diyen iktidara karşı halkın yarısı olan biz kadın+ lar aslında çok net cevaplar verdik. “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” dedik.’ Denildi.
 

 

…………OOO………

MERSİN GÖÇ İDARESİ GÖÇMEN ÇOCUKLARINA

TARSUS’TA  NUSRETİ GEZDİRDİ

Mersin Göç idaresi  Müdürlüğü, Mersin genelinde yaşayan göçmen  ailelirin çocuklarına Nusret Mayın gemisini gezdirdi. Göç idaresi müdürü Hüseyin Kemal İlday ve ekibinin çalışmaları kapsamında çoğunluğu Suriye uyruklu ailelerin 8-14 yaş aralığındaki çocukları Tarsus’a geldi. Çocuklar Tarihi Nusret Mayın gemisi ve tarihi mekanları gezdi. Nusret mayın gemisi ve diğer gezilen yerler hakkında çocuklara kendi dillerinde bilgiler verildi.  Yabancı uyruklu çocukların ellerinde Türk bayrakları ile nusreti ziyareti güzel görüntülere sahne oldu

……………ooo…………....

TARSUS’UN 1989-1994 DÖNEMİNDE

BELEDİYE BAŞKANLIĞINI YAPAN

 BEDRETTİN SARPKAYA’YA ZİYARET
CHP Tarsus ilçe Başkanı Av. Ozan Varal, Tarsus’un 1989-1994 döneminde Belediye Başkanlığını yapan Bedrettin Sarpkaya’yı ziyaret etti.
 
CHP İlçe Başkanı Ozan Varal, sosyal demokrat kesimin bölgedeki en önemli ve en etkin isimlerinden birisi olan eski Belediye Başkanı ve parti büyüğü olan Bedrettin Sarpkaya’yı ziyaret etmekten büyük bir gurur duyduğunu söyledi.
 
Sarpkaya’nın CHP’nin bölgede daha da etkin, CHP’li Belediyelerin de daha başarılı olabilmeleri konusunda engin tecrübelerinden yararlanmak, örgütsel anlamda düşünce ve önerilerini almak amacıyla ziyareti gerçekleştirdiğini belirten CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Sayın başkanımızın düşünceleri ve önerileri bizim için gerçekten de son derece önemlidir. Kendisiyle şehrimizdeki, bölgemizdeki ve ülkemizdeki siyasal gelişmeleri değerlendirdik. Kendisine yaptığımız çalışmalar hakkında bilgi verdik ve ayrıca kendisinden de İlçe teşkilatı olarak daha etkin bir çalışma yapabilmemiz adına kıymetli düşüncelerinden yararlandık. Bedrettin Sarpkaya başkanımız parti kültürünü çok iyi bilen değerli bir büyüğümüz. Partimizin daha başarılı olması için düşüncelerini, yaşadığı tecrübelerle birlikte aktardı. Kendisine ilçe teşkilatımız adına teşekkür ederim. Bundan böyle parti büyüklerimizle zaman zaman bir araya gelerek karşılıklı fikir alış verişinde bulunup, düşüncelerimizi paylaşacağız” dedi.
 
Başkanlığı döneminde Tarsus’ta alt yapı hamlelerini başlatan bir isim olarak herkesin takdirini kazanmış bir siyasetçi olan eski Belediye Başkanı Bedrettin Sarpkaya da, CHP İlçe Başkanı Ozan Varal’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Genç, çalışkan, üretken, karşılıklı fikir alış verişine önem veren, parti büyüklerinin düşüncelerine önem veren partimizin ilçe Başkanı Ozan Varal ile istişarede bulunduk. Kendisine düşüncelerimizi, deneyimlerimizle birlikte harmanlayarak ifade ettik. Bu ziyareti gerçekten de oldukça verimli geçti. Partimizin birlik ve beraberliği, Belediyelerimizi yöneten Başkanlarımızın daha başarılı olmaları konularında da ayrıca çok güzel konulara değindik ve İlçe Başkanı evladımız Ozan Varal’ın şahsında ilçe yönetimine başarılar diledik. Biz particiyiz ve partimizin emrindeyiz” diye konuştu.

Kaynak.tarsusakdeniz.com

 

…………OOO………..

TARSUSLULAR GÜREŞLE MUTLU OLDU

Tarsus’lu milli güreşçimiz Osman Göçen Budapeşte yapılan 2021 olimpiyat elemelerinde rakibini yenerek finale kalması sevinç yarattı.

Osman Göçen ,  2021 Tokyo olimpiyatlarında Şehrimiz Tarsus’u ve Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanmıştır. Tebrik eder Başarılarının Devamını Diliyoruz.

 

…………..ooo………..

DR. HALUK BOZDOĞAN’DAN

NEVRUZ KUTLAMASI

Tarsus belediye başkanı Dr. Haluk Bozdoğan sosyal medyadan yaptığı açıklamada  ‘Doğanın uyanışı, baharın müjdecisi  Nevruz Bayramı kutlu olsun’’ dedi.

 

 

…………..ooo………

U 60 TAKIMI NUSRETTE

Tarsus U 60 atletizm takımı ‘’ÇANAKKALE DÜNDE BUGÜNDE ÇANAKKALE GEÇİLMEZ DİYOR.’’

Hüseyin Aydın ‘’Bizlere Bayrak Temin Eden Mersin Büyükşehir Belediyesine Teşekkür Ederiz’ dedi.

………..ooo………....

 

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  29959  OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi.

Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan

tabloya göre; dün  vefat sayısı 29959   olarak yer aldı.

 

………..ooo............

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi


 

 

 

 

 


 

Hiç yorum yok