SON DAKİKA

TARSUS MEKTUBU--20-21-22-23 MAYIS 2021

 

TARSUS MEKTUBU--20-21-22-23  MAYIS 2021

………….…ooo….………

TARSUS’TA  BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN “GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ” DÜZENLENDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği programlarla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşku içerisinde kutlandı. Kent genelinde gerçekleşen etkinlikler kapsamında Tarsus’ta Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin organizesi ile “19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü” düzenlendi.

Mersin ve Tarsus’tan çeşitli yaş gruplarından yurttaşların katılım gösterdiği yürüyüş, Tarsus’a bağlı Dadalı mahallesinden başlayarak Berdan Baraj gölü kıyısına kadar sürdü.

 

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, muhtarlar, Tarsus’ta sabah sporu yapan ileri yaş grubu yurttaşların oluşturduğu U-60 takımı üyeleri ve değişik mahallelerden vatandaşların katıldığı yürütüş renkli görüntülere sahne oldu.

 

Büyükşehir toplu taşıma araçları ile ulaşımları karşılanan yürüyüş grupları, ayrıca Tarsus Gençlik Kampı’nda da ağırlandılar.

 

……………ooo……..……

TABİT’TEN 19 MAYIS BİSİKLET TURU

Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Şehir turu etkinliği düzenledi... 19 Mayıs kutlamalarına 7'den 70'e bisiklet tutkunları pedal çevirdi..

………….OOO………

TARSUS HUZUREVİNDE KUTLAMA

Tarsus Huzurevinde kalan büyüklerimiz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladılar. Ellerinden öpüyoruz

…………….OOO……………

İKİ BAŞKAN 19 MAYISI BİRLİKTE KUTLADI

BAŞKAN VAHAP SEÇER VE HALUK BOZDOĞAN,

19 MAYIS COŞKUSUNU HALKLA BİRLİKTE YAŞADILAR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan 19 Mayıs Atatürk’ü anma,Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında düzenlenen resmi törene katılım sağladı. Ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’le birlikte üstü açık otobüslerle konvoy halinde şehir turu atarak 19 Mayıs coşkusunu Tarsus halkıyla birlikte yaşadı.

Seçer ve Bozdoğan yüzlerce aracın katılım sağladığı konvoy ile şehrin en yoğun cadde ve meydanlarından geçerek 19 Mayıs coşkusunu vatandaşlara evlerinde ve balkonlarında yaşattılar. Çalınan marşlar eşliğinde devam eden konvoyda başkanlar, ellerinde Türk bayraklarıyla kendilerine karşılık veren yurttaşları selamladılar. Araç sürücüleri ise çaldıkları kornalar ile bayram coşkusuna eşlik ettiler.

Şehrin ana caddeleri araç konvoyu ile gezilerek kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramında marşları ve şarkıları hep bir ağızdan başkanlar ve meclis üyeleriyle birlikte söyleyen vatandaşlar da bu büyük coşkuya evlerinin balkonlarından, bahçelerinden, araçlarından Türk bayrakları sallayıp alkışlarla destek verdi. Konvoy geçişi sırasında büyük heyecan yaşayan vatandaşlar, o anları telefonlarıyla ölümsüzleştirdi.

Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü olarak kabul ettiği ve işgal güçlerine karşı ulusal direnişin ilk kıvılcımı olan 19 Mayıs 1919 ruhu 102 yıl sonra Tarsus sokaklarına yansırken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Belediye hoparlörlerinden çalınan marşlar ile yüreklerde hissedildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Av. Adil Aktay, Tarsus İlçe Başkanı Avukat Ozan Varal’ınve Belediye Meclis Üyelerinin birlik ve beraberlik mesajı verdiği bayram kutlamasında, Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve milli mücadele kahramanların işgal güçlerine karşı verdikleri mücadelen sonra kurulan Cumhuriyetin kazanımlarına sürekli sahip çıkacaklarınıbir kez daha gözler önüne serdiler.

 

 

…………ooo………

ÜNİVERSİTE HAYALİ BÜYÜKŞEHİR’LE HAYAL DEĞİL

Büyükşehir Belediyesi, Tarsus başta olmak üzere Akdeniz, Anamur, Gülnar, Silifke, Mut, Erdemli, Bozyazı ve Aydıncık olmak üzere 9 ilçede açtığı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri ile 4

bin 64 öğrenciyi üniversiteye hazırlıyor. Yenice’deki 1 LGS hazırlık merkezinde de öğrenciler eğitim alıyor. Dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitim aldığı kurs merkezlerinde öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği yaratılıyor. Hem yüz yüze eğitim ortamında hem de

pandemi nedeniyle uzaktan eğitim ortamında ciddi bir başarı yakalayan kurs merkezleri, öğrencilere kitap ve kaynak desteği de sağlıyor. Sınava hazırlanan öğrencilerin pandemi sürecinden mümkün olduğunca az etkilenmeleri için rehberlik desteği de verilen kurs

merkezlerinde, psikososyal açıdan da destek sağlanıyor. Büyükşehir’in kurs merkezlerinde alanında uzman 227 öğretmenden ders alan öğrencilerden 1350’si geçen yıl tercih ettikleri ve

hayal ettikleri üniversiteleri kazandı...

…………ooo………

TARSUS’TA KAYMAKAM 19 MAYIS TÖRENLERİNDE

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı  Tarsus ‘ta da pandemi nedeniyle sade kutlandı.

Üçgençarşı mevkiindeki Cumhuriyet alanında Atatürk Anıtına Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Öztürk tarafından çelenk konulup saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.
Dünyayı olumsuz etkileyen Koronavirüs salgını nedeni ile katılımın sınırlandırıldığı Törene Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile diğer protokol mensupları, Muharip Gaziler Derneği başkanı Rasim Yuvarlakoğlu ile  Tarsus Kuvayi Milliyeciler  Derneği Başkanı İsmail Taşgit ve sınırlı sayıda vatandaş katıldı.

…………ooo………

TARSUS İDMANYURDUNDAN SİNEVİZYON
Tarsus İdmanyurdu kulübü tarafından  Tarsus Cumhuriyet alanında  sinevizyon gösterisi yapıldı. TİY kulüp başkanı Şahin Kırbıyık'ın girişimiyle oluşturulan sinevizyon kamyoneti,  19 Mayıs törenlerinde canlı  Gösterim sundu. Tarsus'ta ilk kez böyle bir uygulama yapıldı ve taraftarlar ile halkımız tarafından takdir edildi.

…………ooo………

KOCAMAZ, GÖNÜL SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

Tarsus ve Mersin Büyükşehir Belediyesi eski belediye başkanlarından İyi Parti GİK üyesi Burhanettin Kocamaz, Tarsus’ta partisini ziyaret edip esnaf gezisi yaptı.

17 Mayıs itibariyle vatandaşlarla Gönül seferberliği çalışmalarını başlatarak vatandaşlarla bir araya gelmeye başlayan Kocamaz, Mersin’den sonra  memleketi Tarsus’a da gelerek halkla hasret giderdi, bayramlaştı.

İYİ Parti  (GİK) Genel İdare Kurulu üyesi de olan Kocamaz, Tarsus’ta ilk olarak İyi parti ilçe binasına geldi. burada ilçe başkanı Daniyel Mercan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Kocamaz’a partililer ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Partililerin ve vatandaşların geçmiş Ramazan bayramını, 19 Mayıs Atatürk’ Anka Gençlik ve spor bayramını kutlayan Kocamaz “Bugün seçim gezisi için değil, gönül seferberliği  çalışmalarımız nedeniyle aranızdayım. Hepimizin ve ülkemizin sıkıntıları büyük. Özellikle Koronavirüs salgını süreci iyi yönetilemedi. İyi yönetilmiş olsaydı, bugün maskeyle geziyor olmazdık” dedi.

…………ooo………

ENGELLİLER, ESKİ BAŞKANI AĞIRLADI

Burhanettin Kocamaz,  Tarsus’ta sivil toplum kuruluşlarını ve esnafları ziyaret etti, bayramlarını kutlayıp sorunlarını dinledi.

İyi partili Burhanettin Kocamaz , Tarsus’ta Görme Engelliler Derneği ve Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubelerini ziyaret etti. Görme Engelliler Derneği başkanı Fikri Topuz ve TSD Tarsus şube başkanı Ali Çelik ile görüşen, üyelerin bayramlarını kutlayıp sorunlarını dinleyen Kocamaz’a engelliler büyük ilgi gösterdi. Kocamaz’a engelliler,  gerek Tarsus belediye Başkanlığı, gerekse Mersin Büyükşehir belediye Başkanlığı döneminde gösterdiği yakınlık ve verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiler. Topuz ve Çelik “Sizin belediye başkanlığınız dönemlerinde engelliler olarak büyük destek gördük. Böylesine güzel ve modern dernek binalarına kavuştuk, meslek sahibi olduk. Yaptığınız iyilikleri ve verdiğiniz destekleri unutmamız mümkün değil” dediler.


,………..ooo………..

TARSUS’TA HAM MEYVE DENETİMİ

Türkiye'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden  Tarsus ‘ta, olgunlaşmamış meyve hasadının önüne geçilmesi amacıyla kurulan "ham kavun, karpuz timi" denetimlere başladı.. Ham ürünlerin kesilmesi önleniyor 

,………..ooo………..

 TARSUS ‘TA "YANGIN EKİBİ İŞBAŞI EĞİTİMİ

 "Yangın Ekibi İşbaşı Eğitimi" kapsamında tatbikat düzenlendi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında, Tarsus Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Karabucak mevkisinde tatbikat gerçekleştirildi.Senaryo gereği çıkan yangında ekipler köpük ve su sıkarak yangını söndürdü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, bu eğitimlerde eksikliklerini gördüklerini ve ekiplerin sezon boyunca dinamik olmasını sağlamaya çalıştıklarını kaydetti. 

…………..OOO………

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  45.419 OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi.

Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan

tabloya göre; dün  vefat sayısı 45.419.   olarak yer aldı.

 

………..ooo............

 

YAKUP BONCUK TARSUS MEKTUBU- 21 MAYIS 2021

SELAM  DOSTLAR...Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

…………OOO……….

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ MAYIS AYI

 2. OLAĞAN OTURUMUNDA, 2020 MALİ

YILI KESİN HESABI KABUL EDİLDİ

Tarsus Belediye Meclisi, Mayıs ayı 2. Olağan Toplantısı Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın yönettiği oturum ile gerçekleştirdi.

Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, tek maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında 17.05.2021 tarih ve 2021/5-1 (98) sayılı karar ile Plan, Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonuna havale edilen ve 18.05.2021 tarihinde yapılan toplantıya katılan komisyon üyelerinin oy

çokluğu ile uygulanmasına karar verilen, 2020 Mali Yılı Kesin Hesabı görüşülüp karara bağlandı.

Yapılan oylamada Tarsus Belediyesi 2020 Mali Yılı Kesin Hesabı oy çokluğu ile kabul edildi.

 

…………OOO……….

BOZDOĞAN; “EĞRİ CETVELDEN DOĞRU ÇİZGİ

ÇIKMAZ” BİZİM CETVELİMİZ DOĞRU “DOĞRULARIN

YEMİN ETMEYE İHTİYACI YOKTUR”

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,

şeffaflığımızdan ve halkın yararına olan hizmet üretiminden asla taviz veremeyeceğiz, dedi.

Başkan Bozdoğan, konuşmasının devamında; “Tarsus’un özellikle köylerinin, merkezinin sorunlarının konuşulması beni çok mutlu ediyor. Çok küçük ayrıntıya takıldığı zamanda konuşmalardan çıkacak olaylarda sadece bir siyasi cambazlığa gidecek sıkıntılar ortaya konuluyor. Burası hizmet birimi, hizmeti yaparken de siyaseti ister istemez geri plana koymak zorundayız ama iyi siyasetin, erdem sahibi olmanın, iyilik sahibi olmanın en önemli konusu insanların kendini eğitmesi gereken üç tane önemli alan olduğuna inanan birisiyim. Bunlardan birinin arzu ve öfkeyle ilgili olanı: kişi asla arzularındaki işareti gözden kaçırmamalı ve nefret ettiği şeylerin içine düşmemelidir. İkinci uymamız gereken en önemli olaylardan biri de dürtülerimizdir yani görevlerimizdir, kişi iyi niyetle eyleme geçmeli. Üçüncüsü de yanılgılardan uzak durmak, iradeli kalabilmek ve yargı sürecini o şekilde işletmektir. Bu üçünden bana göre en önemlisi, ilk yoğunlaşmaması gereken tutkularımızla ilgili olan

ilk söylediğim sözdür. Güçlü duygular ancak tutkumuza ve öfkemize yenik düştüğümüzde ortaya çıkar o yüzden ki problemi ve nedenlerini konuşup çözüm hakkında hiç konuşmamak sızlanmaktır. Az önce tartıştık, tartışma konumuz belli. Satışlara bakıyoruz, aslında Türkiye’de dört yüz bin nüfusa sahip bir yerde, böyle bir yerdeki satışta Tarsus Belediyesi’nin satıştan para kazanmak gibi derdi, niyeti yok.

Tam tersi Tarsus Belediyesi’nin daha fazla yeşil alan ortaya koyabilmek için derdi kamulaştırmayla. Hatta bununla ilgili bütçeye de para ayırıyoruz ve defalarca da görüşme yaptıklarımız bizim hisseli satışlarımızdan veya verdiklerimizden daha fazlasını satın almaya özen gösteriyoruz. Bizim bir özelliğimiz var: tencerede pişiriyoruz ama kapağında yiyoruz. Olanla yetiniyoruz yani. Pencerede pişirip kapağında yemenin aslında ne kadar önemli olduğunu tüm müdür arkadaşlarıma tek tek anlatıyorum. Tüm kamuoyunun ve meclis üyesi arkadaşlarımın şunu iyi bilmesini istiyorum; Hz Ali’nin

dediği gibi “Eğri Cetvelden Doğru Çizgi Çıkmaz” Bizim cetvelimiz doğru. Ayrıca “Doğruların Yemin Etmeye İhtiyacı Yoktur” demiş Mevlana, bizim de yemin etmeye hiç ihtiyacımız yok, yaptığımız her şey ortada. Bütün vatandaşlarımız buradaki bütün bilgileri müdür arkadaşlarımdan alabilir, artı gerekli

açıklamayı da öğrenebilir” şeklinde ifadelere yer verdi.

 

………..OO………..

 

TARSUS’TA KARAYOLLARI

ESKİYEN TABELALARI DEĞİŞTİRMELİ

Tarsus’ta  Sürücüler için hayati önem taşıyan trafik levhalarında bakıma muhtaç olan işaretler silinmiş durumda. Sürücüler için hayati önem taşıyan trafik levhalarında bakıma muhtaç olan işaretler silinmiş durumda.

Tarsus Dedeler mahallesi Killik mevki ile yaklaşık on köy yolunun grup olarak kullandı Körmenlik arasında bulunan onlarca trafik levhası kullanılamaz durumda.

Karayolları ve ilgili birimlerin bu yol güzergâhındaki trafik işaretleme levhalarına gerekli önlemi ve ilgiyi vermelerini gazetemiz aracılığı ile gündeme getirirken bu yolu kullanan sürücülerin ise dikkatli olmasını istiyoruz.

………..OO………..

KUVAYİ MİLLİYECİ MEHMET

TURGUT ARKAN'DAN KUTLAMA

Kuvayi Milliyeci Mehmet Turgut Arkan'dan kutlama

 

Kuvayi Milliyeci Mehmet Turgut Arkan Babasının İstiklal Madalyasını Gururla Taşıyor.

Dile kolay Mehmet dede 95 yaşında. Dün 19 Mayıs bayramı dolayısıyla Akkoza Gazetesi Hasan Selenoğlu ve Çağlar Haber Gazetesi sahipleri olarak bayramımızı kutladı.

Bizde Mehmet Dedeye sağlık, sıhhat ve nice yıllar diliyoruz.

Herkesin işi gücü rast gelsin. Tüm esnaflara hayırlı işler dileriz.

 

,………..ooo………….

MADENİ SANATKARLARA ZİYARET

İYİ Partili GİK üyesi Burhanettin Kocamaz Tarsus Madeni Sanatkarlar Odası’nı,  Engelliler Derneğini, Tarsus Otizm Derneğini ziyaret etti. Buradaki ziyaretlerin ardından esnafları tek tek dolaşarak hallerini, hatırlarını sorup sıkıntılarını dinleyen Kocamaz, vatandaşlar tarafından da büyük bir ilgiyle karşılandı.

 

…………OOO……….

 

TARSUS OSB MAYIS AYI YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI.

 

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Mayıs ayı yönetim toplantısı Mersin Valisi Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Tarsus Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Ruhi Koçak, Tarsus OSB yönetim kurulu üyesi Murat Kaya, Tarsus OSB yönetim kurulu üyesi Ayhan Terban katıldı.

 

Daha önceki toplantılarda alınan kararlarla ilgili bilgi verilen toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

 

…………OOO……….

TARSUS’TA GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

Kutlamalar kapsamında ayrıca Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin organizesi ile “19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü” düzenlendi. Mersin ve Tarsus’tan her yaş grubundan yurttaşların katılım gösterdiği yürüyüş, Tarsus’a bağlı Dadalı Mahallesi’nden başlayarak Berdan Baraj gölü kıyısına kadar sürdü.

 

…………OOO……….

 

TARSUS’TA TREN KAZASI: 1 ÖLÜ

Adana-Tarsus-Mersin seferini yapan yolcu treni, Tarsus’un Kanberhüyüğü  köyünde  bir kadına çarptı. Kadın öldü. Otomatik bariyer sisteminin çalıştığı hemzemin geçitten geçmek isteyen 27 yaşındaki E.Y'ye  tren çarptı.Trenin altında kalan kadının yaşamını yitirdiğini belirlendi.

………..ooo………...

 

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  45.626  OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi.

Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan

tabloya göre; dün  vefat sayısı 45.626   olarak yer aldı.

 

………..ooo............

 

 

YAKUP BONCUK TARSUS MEKTUBU- 22 MAYIS 2021

SELAM  DOSTLAR...Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

…………OOO……….

MESKİ, AKDENİZ SAHİLLERİNİN TEMİZ

 KALMASINA ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLIYOR

Tarsus Atıksu Arıtma Tesisi’nde 35 milyon 269 bin, Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’nde 126 milyon 57 bin,  Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nde 33 milyon 23 bin, Kargıpınarı Atıksu Arıtma Tesisi’nde 1 milyon 418 bin atıksuyu arıtan MESKİ, atıksuları temiz bir şekilde doğaya deşarj etti. MESKİ, turizm bölgelerinden olan Erdemli Atıksu Arıtma Tesisi’nde 13 milyon 906 bin, Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi’nde 979 bin 912, Atakent Atıksu Arıtma Tesisi’nde 4 milyon 847 bin, Narlıkuyu Atıksu Arıtma Tesisi’nde 736 bin 341 ve Silifke Atıksu Arıtma Tesisi’nde ise 7 milyon 189 bin metreküp atıksuyu arıttı.

 

Mersin’in en batı ucu olan ve Antalya sınırında bulunan Anamur ve Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisleri’nde toplam 18 milyon 663 bin ve Karaman sınırına yakın Mut Atıksu Arıtma Tesisi’nde ise 3 milyon 235 bin metreküp atıksuyu arıtan MESKİ, Akdeniz’in temizliğine önemli katkılar sunmaya devam ediyor.

 

…………OOO………

BİLEZİK GASBI

Tarsus ‘ta bir kadının kolundaki bileziği gasbettikleri iddiasıyla 2 şüpheli tutuklandı.Bağlar Mahallesi'nde  E.K, evine giren şüpheliler tarafından 3 bileziğinin gasbedildiği ihbarında bulundu.  2 şüpheli tutuklandı.Bilezikler, sahibine verildi.

………….ooo………...

DOÇ. DR. ALİ İHSAN ÖKTEN’İN

“MİTOLOJİ VE TIP” KİTABI ÇIKTI

Tarsus’umuzun bağrından yetişmiş değerli hemşehrimiz Doç.Dr.Ali İhsan ÖKTEN, en son kaleme alığı “MİTOLOJİ VE TIP” isimli eserini okurlarının hizmetine sunmuş.

Her doktor kitap yazabilir.

Ancak,kitabın ne maçla kaleme alındığı ve getirisi çok önemlidir.

Beyin Cerrahisi Uzmanı olan Doç. Dr. Ali İhsan ÖKTEN, mesleğinde başarılı ve hastaları tarafından çok sevilip, sayılan bir kişiliğe sahip olduğuna, iki dönem Adana Tabip Odası Başkanlığı yaptığı sırada tüm Çukurova halkı olarak tanık olduk.

Daha sonra Türkiye Tabipler Birliği 2.Başkanlığına seçilmiş olması, onun ülke genelinde meslektaşları arasında ne kadar çok sevildiğinin bir göstergesidir.

    Kitap satışından elde edilecek geliri yapımı devam etmekte olan Adana Tabip Odası Konferans salonu için bağışlamıştır.

Tarihe meraklı olduğunu ifade eden Doç. Dr. Ali İhsan ÖKTEN, kitabı hakkında:

    “Son çeyrek yüzyılda teknolojik gelişme baş döndürücü bir hızla gelişti. Teknolojideki bu gelişme hem tanı hem de tedavi yöntemleri anlamında en fazla tıp bilimine yaradı.

Mitolojide semboller kullanılarak insanlık halleri, hastalıklar, doğum, ölüm gibi bir çok konu açıklanmaya çalışılmaktadır. Bu noktada mitoloji ve tıp kol kola dans etmektedir. Bu dans yüzyıllardır sürmektedir. Bunun sonucunda tıp, mitolojinin içerisinde kendini bir çok alanda anatomik, patolojik, fizyolojik olarak veya hastalıklara, sendromlara ismini vererek var olmuştur. Kitabımı bitirip, tekrar okuduğumda Mitoloji ve Tıp odaklı bir kitap olsa bile insana dair her şeyin sırlarının verildiği bir hikayeler ırmağının akışının uğultusunu dinlemiş gibi hissettim kendimi. Kendi adıma bu uğultu içinden koparıp alabildiğim sırlar da oldu. Kitabımı tekrar tekrar okuduğumda koparıp alacağım bu sırların artacağının farkındayım. Bu bakımdan kitabımı sadece hekimlere dönük bir kitap olarak görmüyorum”dedi.

Gerçek bir ”Hipokrat” öğrencisi değerli hemşehrimiz Doç. Dr. Aliİhsan ÖKTEN’i göstermiş olduğu bu gönül zenginliği nedeniyle kutluyoruz.

Yardımseverliğiyle bilinen “ÖKTEN” ailesine mensup değerli birçok hekimlerimiz, bugün Türkiye’nin değişik illerinde milletimize hizmet sunmaktadırlar. 

.

……………ooo…………

MERSİN’İN  3 İLÇESİNDE   OPERASYON

TARSUS AYAĞINDA  2 ŞÜPHELİ YAKALANDI.

Mersin il Jandarma  ekipleri yasadışı kenevir ekimi yapan şahıslara  yönelik Mersin’in  3 ilçesinde  gerçekleştirdikleri operasyonun Tarsus ayağında  2 şüpheli yakalandı.Gülnar İlçesi Yenice Mahallesinde (1), Anamur ilçesi Çeltikçi Mahallesinde (1) ve Tarsus ilçesi Ulaş ve Meşelik Mahallelerinde ise (2) şüpheli olmak üzere toplam (4) şüpheli şahsı yasadışı ekim yaptığı gerekçesiyle yakalayarak gözaltına alındı.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı Ekiplerince; uyuşturucu madde elde etmek amacıyla yasadışı kenevir ekimine yönelik yapılan araştırmalar sonucunda (4) ayrı operasyon icra eden Jandarma tarafından;

Gülnar İlçesi Yenice Mahallesinde (1), Anamur ilçesi Çeltikçi Mahallesinde (1) ve Tarsus  ilçesi Ulaş ve Meşelik Mahallelerinde ise (2) şüpheli olmak üzere toplam (4) şüpheli şahsı yasadışı ekim yaptığı gerekçesiyle yakalayarak gözaltına alındı

 ……….oooo………

TARSUS’TA YENİ DÜNYALAR

VATANDAŞA ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın girişimleri sonucunda Tarsus Belediyesi’ne ait topraklarda yetiştirilen ürünler dar gelirli ailelerin sofrasına ulaşıyor.

Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında ilk etapta belediyeye ait 12 dönümlük bahçede yetiştirilen 12 ton yenidünya meyvesi belediye personeli tarafından toplanıp paketlenerek Tarsus Belediyesi’ne ait Halk Marketlerde dar gelirli vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

................ooo..............

BAŞKAN BOZDOĞAN: “HALKIN 

OLANI HALKA VERİYORUZ” 

Tarsus Belediyesi’ne ait topraklarda yetişen tüm ürünlerin dar gelirli vatandaşların sofralarıyla buluşacağını ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; “Önceliğimiz her zaman için

halktır. Bizler halkın temsilcileriyiz ve halkın olanı halka veriyoruz” dedi.

Pandemi sürecinde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle dar gelirli vatandaşın zor durumda kaldığını ifade eden Bozdoğan, “Bu zorlu süreçte biz de belediye olarak gıda yardım kolileriyle, maddi desteklerle, hayırsever iş adamlarımızın destekleriyle, mahsulünü halka bağışlayan fedakar çiftçimizle hep birlikte bir yardımlaşma örneği sergiledik. Bu yardımlaşma ve dayanışma ağına öncülük etmenin mutluluğunu yaşamakla beraber belediyemize ait topraklarda yetişen ürünleri de halka sunarak bu zorlu süreci atlatmak için halkımıza destek olduk. Her zaman için savunduğumuz şey halkımızın önceliğidir. Bizler şeffaf belediyecilik yapıyoruz ve halkın olanı halka veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” dedi.

..............ooo.............. 

TARSUS ‘TA KAÇAK SİGARA OPERASYONU

Emniyet ekipleri Tarsus’ta 300 paket kaçak sigara ele geçirdi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Amirliği ekipleri, sigara kaçakçılarına yönelik yaptıkları çalışma neticesinde bir şahsın evine baskın yaptı. Yapılan aramada, toplamda 300 paket gümrük kaçağı sigaraya el kondu.

..............ooo..............

BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS’TAKİ SPORCU

GENÇLER İÇİN ‘RAMPARK’ YAPTIRDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kaykay, paten ve bisiklet kullanan gençlerin güvenli şekilde kayabilmeleri için biri Mersin merkezde, diğeri Tarsus’ta olmak üzere iki adet Skate Park-kaykay pisti tesis etti. Tarsus’ta Altaylılar Mahallesi Ötüken Parkı içerisinde inşa edilen ve‘Tarsus Rampark’ olarak adlandırılan tesis tamamlanarak, gençlerin kullanımına sunuldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, son yıllarda gençlerin oldukça ilgi gösterdiği kaykay, paten ve akrobasi dalında bisiklet kullananların güvenli sürüş yapabilmeleri ve zaman geçirebilmeleri için biri Mersin merkezde, diğeri Tarsus’ta olmak üzere iki adet Skate Park–kaykay pisti tesis etti.

..............ooo..............

BOLTAÇ “BURADA YAPILAN ŞEYLER, SİZLER İÇİN”

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Sorumlusu Ali Boltaç, gençlerin çok önemli olduğunu vurgulayarak, onlara “Burada yapılan şeyler sizler için. Arkadaşlar gerçek anlamda sizler, bizler için çok önemlisiniz. Ayağınıza taş değsin istemeyiz. Bu yüzden ki elimizden geldiğince ne yapıyorsak sizler için yapıyoruz” dedi. Gençlere seslenen CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal ise “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer, bayramı sizin için sürdürmeye devam ediyor. Gençlere verdiği sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

 ..............ooo..............

TARSUS'TA  ASKER UĞURLAMASI

Tarsuslu gençler bugünlerde askere uğurlanıyor. Nacarlı köyü eşrafından Mahmut ve Münire Erdoğan’ın biricik oğulları Metehan vatani görevini yapmak üzere askere uğurlandı.

Daha sonra Adana’da havaalanından Iğdır’a uğurlanan Metehan Erdoğan’a askerlik görevinde başarılar diler hayırlısıyla görevini tamamlayıp hayırlı tezkereler almasını temenni ederiz.

..............ooo..............

ALİ ÖZER İLE EMEL BAĞCI

EVLİLER KERVANINA KATILDI

..

Tarsus ÖzelBahşiş eşrafından  Belediye eski başkanlarından Mustafa Özer’in yeğeni, Yusuf  ve Firdevs Özer’in sevgili oğlu Ali Özer, hayatını Emel hanım ile birleştirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında şube müdürü olan Ali Özer, aynı yerde görev yapan Kahramanmaraşlı Abdurrahman ve Fatma Bağcı çiftinin güzel kızları Emel Bağcı ile  Tarsus’ta nikah masasına oturdu.

Nikah memuru Abdullah Seki’nin kıydığı nikah töreninde gelin ve damadın şahitliklerini Beyza Özer ile Fatma Nur Karaaslan yaptılar ve bu mutluluğa evet dediler.

Daha sonra nikah memuru nikah cüzdanını gelin Emel hanıma vererek ömür boyu mutluluklar diledi.

Pandemi kuralları gereği davetli alınmayan nikah töreninden sonra genç çiftleri salon dışında bekleyen anne, babaları ile diğer akrabaları tebrik ederek ömür boyu mutluluklar dilediler. Bizde Emel Bağcı ile Ali Özer’i tebrik ediyor,bir yastıkta kocayın inşallah diyoruz.

 ..............ooo..............

BAĞLARBAŞINDA MOTORDAN KANALA DÜŞÜP ÖLDÜ

 Bağlarbaşı mahallesinde dün akşam saatlerinde   bir şahıs  motorunun üzerinden kanala düşerek öldü.

Edinilen bilgiye göre,  motorsikletiyle seyir halindeyken  sulama kanalının kenarında beyin kanaması geçiren 53 yaşındaki Aykut Alkan   dengesini kaybederek kanala  düştü. Görgü  tanıklarının ifadelerine göre akıntıya  kapılarak sürüklenen şahsı kurtarmak  için kanala atlayan vatandaşlar  Aykut Alkan’ı kurtarmaya  muaffak olamadılar.

Yakınlarının durumu arama ve kurtarma ekiplerine  bildirmeleri  üzerine kanalın suyunun kesildi. Ancak  Alkan’ın  cesedine ulaşıldı. 3 çocuk babası Aykut Alkan’ın  cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Ardından Tarsus Şehir mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından  doğum yeri olan Bağlarbaşı köyünde toprağa verildi.

……….oooo………

TİY’DE HOCAMIZIN LİSTESİ HAZIR

Nedim Delibaş ;’’ TİY’de Hocamızın listesi hazır .1- 2 hafta içinde imza aşamasına geliriz. Ssadece Tarsus İdman Yurdu SK için değil Tarsus için büyük projelerimiz var . Bir çok kişiyle görüştük.’’ Dedi.

 

 ……….oooo………

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  45.840 OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi.Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan

tabloya göre; dün  vefat sayısı 45.840   olarak yer aldı.

 ………..ooo............

 

YAKUP BONCUK TARSUS MEKTUBU- 23 MAYIS 2021

SELAM  DOSTLAR...Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

…………OOO………..

TARSUS’TA DOĞUP BÜYÜYENLER GRUBU

18 BİN ÜYEYE ULAŞTI

Bayram Yıldız’ın 2020 yılı Nisan ayında kurduğu Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Grubu

18 bin üyeye ulaştı. Yıldız yaptığı  açıklamada ‘’sevgili  Tarsus’ta doğup büyüyenler ailem;

Bir mutluluğu yine sizlerle yaşıyor; yine sizlerle kutluyoruz!

Grubumuz az önce itibari ile 18.000 üyeye ulaştı’’ dedi. Yıldız şunları söyledi:

‘’Bizlere bu mutluluğu yaşattığınız için Tüm TARSUSLU hemşehrilerime teşekkür ederken, şunu belirtmek isterim ki; Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Grubu sizlerle büyümeye, gelişmeye, aile bağlarını sıkılaştırmaya devam edecektir.

Her geçen gün ailemize katılan yeni üyelerimiz, ailemizin bir parçası olarak bizlerle hemen kaynaşmakta, aile nüfusumuzu yükseltmektedir. Bu anlamda yeni katılan üyelerimize de bir kez daha “HOŞGELDİNİZ!” Derken ve Grubumuzun 18 binici. üyesi olan Sanser Tulay'ı da ailemize katılımından dolayı tebrik ederken;

Sizlere şahsım ve grup yönetimim adına sevgi ve saygılarımı sunuyor; hepinize sağlık ve mutluluklar diliyorum’’

………….ooo………….

TARSUS'TA TARIM İŞÇİLERİNİ TAŞIYAN TRAKTÖR KANALA UÇTU

Tarsusta  meydana gelen olayda traktör römorkunda bulunan tarım işçileri ölümden döndü.

Kaza  Konaklar - Hacıbozan mahallesi arasında geçen DSİ ye ait kanalda meydana geldi.

Sürücüsü ve plakası belirlenemeyen olayda, üzerinde tarım işçileri ile seyir halinde olan traktör , lastiğinin patlaması nedeniyle kontrolden çıktı.

Üzerindleki tarım işçileri ve topladıkları mahsullerle kanala uçan traktörde bulunanlar kazayı hafif şekilde atlattı. .

Tarsus ilçe jandarma ve 112 ekipleri olay yerinde inceleme yaparken kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı

 

………….ooo………….

TSO BAŞKANINDAN UYARILAR

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Bakanı H. Ruhi Koçak, tam kapanmanın ardından başlayan yeni dönemde de kontrollü sürecin devam etmesi gerektiğine dikkat çekerek,‘’En başta sağlığımız için gerek sosyal gerekse ticari hayatımızın devamlılığı noktasında rehavete kapılmadan yeni dönemde de kuralla dikkate etmemiz gerekli. Ne yazık ki çok yakın zamanda pandemi nedeniyle vefat eden üyelerimiz oldu. Üyelerimize Allah’tan rahmet diler, yakınlarına başsağlığı dileriz.’’dedi.
 
Türkiye’de tam kapanmanın ardından yeniden kademeli olarak başlayan yeni normalleşme sürecinde de salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirlere maksimum düzeyde uyulması gerektiğini belirten Tarsus TSO Başkanı Koçak, ‘’Tüm dünya ve ülke olarak zor ve tüm dengelerin değiştiği bir süreçten geçiyoruz. Ekonomide birçok sektör sekteye uğradı. Tarım ve gıda dışında pozitif etkilenen hiçbir sektör olmadığı gibi neredeyse tamamı negatif yönde etkilendi. Halen de yaşanmaya devam ediyor.
 
Şimdi başlayan yeni süreçte ekonominin canlanması, piyasaların hareketlenmesi için hepimize daha fazla sorumluluklar düştüğüne inanıyorum. Bu dönemde de maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymamız gerekiyor. Kurallara uyduğumuz takdirde ekonominin de sosyal hayatın da hızla toparlanması mümkün. Tedbiri elden bırakmayalım. Ne yazık ki halen pandemi nedeniyle kayıplar yaşıyoruz. Üyelerimizden de vefat haberlerini üzüntüyle paylaşıyoruz. Daha fazla kayıp yaşamamak için üyelerimiz, yakınları ve hepimizin daha kontrollü olmasında fayda var. Hepimize önemli sorumluluklar düşüyor.’’diye konuştu.

………….ooo………….

 

“TARSUS'UN, MERSİN VE TÜRKİYE

TARIMINDAKİ YERİ “ KONULU ANALİZ ÇALIŞMASI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 81 İl'e, 81 akademik danışman projesi kapsamında görevlendirilen Mersin Oda ve Borsa Ekonomik Danışmanı Prof.Dr. Erkan Aktaş'ın Borsa'ya ziyaretinde Tarsus'un, Mersin ve Türkiye tarımındaki yerinin istatistiksel değerlendirmesi yapıldı.
 
Borsa Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel, Genel Sekreter Hasan Şanlı ve Borsa Dış Ticaret Uzmanı Pınar Alegöz ile birlikte gerçekleştirilen, değerlendirme toplantısında, Tarsus’un tarımsal üretimi ve çeşitliği konusunda Mersin İli ile Türkiye kıyaslaması istatistik veriler ışığında Aktaş tarafından sunumu yapıldı.
 
Tarımsal üretim ve deşesini konusunda kaynak çalışmalarını tamamlayan Aktaş, “Mersin Ekonomisi 2020 Yılı Görünümü “ çalışmasını da paylaşarak bölge olarak kaynakların nasıl değerlendirildiği hususunda bilgiler verdi.
 
Aktaş, “Tarsus Türkiye’nin tarımsal potansiyeli en büyük ilçelerinden biri. Bu gücünü “Tarsus'un, Mersin ve Türkiye Tarımındaki Yeri “ analiz çalışmamızla daha net görünmesini sağladık.” Dedi.
 
Prof.Dr. Erkan Aktaş'ın “Tarsus'un, Mersin ve Türkiye Tarımındaki Yeri “ konulu analiz çalışması Tarsus Ticaret Borsası web sayfasında yayınlanmaktadır.

 

………….ooo………….

BİR ENGELLİNİN DURAK İSTEĞİ

Tarsuslu Murat Tümen adlı  ortopedik engelli vatandaşımız, Mersin Büyükşehir Belediyesinden otobüs durağı  istiyor.

Murat Tümen derdini şöyle dile getirdi:

“Mart ayından bu yana sessiz kaldım derdime çare olacak birini bulamadım. Sorun şu.. Ankara yolu D-750 kara yolunda Şelale kavsağı az ilerisinde devamlı Mersin büyük şehir Belediyesi engelli otobüsüne biniyordum. Şimdi ise ulaşımdan yararlanmak için bana Tarsus adliyesi ve  Zühtü  Günaştı Lisesinin orda yada Erdoğanlar market mevkiinde  otobüse  binebilirmişim  diye bilgi verildi. Burda ki durak yakınlığı  ve kaza oluyormus gibi nedenler söylendi. Dikkatli şoför durağa yaklaştığında sağdan gider, ben çok gördüm. Eskiden yani yıllardır otobüs  sürücüsü bir engelliyi gördümü yardim ediyordu. Şimdi  soruyorum, müsait yerde acele etmeden binmek varken neden başka duraklara gitmemiz isteniyor? Karayollarını aradım, orda durak işlerinin belediyeye ait olduğu bildirildi. Haydi engelliyi bırakın kocaman bir mahalleli otobüs  binmek icin adliyenin oraya mı gitsin? Biz buraya durak istiyoruz. Hizmet sizden olsun ben karayollarıyla da görüştüm ulaşım daire başkanıyla da görüstüm. Sorunu çözmek Mersin Büyükşehir Belediyesine kalıyor.  Bende son çare olarak buradan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e  sesleniyorum.

Unutmayin her bir birey engelli adayıdır. Benim yerimde siz olsaydınız ne yapardınız..

Be bir engelli vatandaş olarak durak istiyorum.”

..............ooo..............

PROF. DR. CAVİT ORHAN TÜTENGİL 3. SOSYOLOJİ ARAŞTIRMALARI

SEMPOZYUMU ARALIK 2021'DE YAPILACAK.

Aratos Tarih, Felsefe, Kültür ve Sanat Dergisi/Aratos Kültür Sanatevi etkinliğidir. Sempozyum organizasyonu aşağıda belirtilen isimlerin sorumluluğunda gönüllü çalışan bir ekip tarafından yürütülmektedir. 2021 yılının sempozyum ana teması “GÖÇ SOSYOLOJİSİ” olarak belirlenmiştir. Göç konusunda çalışan sosyologlara ve tarih araştırmacılarına çağrımızdır. Bildiri özeti göndermek için son tarih 15 Ekim 2021'dir.

PROF. DR. CAVİT ORHAN TÜTENGİL 3. SOSYOLOJİ ARAŞTIRMALARI

SEMPOZYUM ŞARTNAMESİ

1. Organizasyon: Aratos Tarih, Felsefe, Kültür ve Sanat Dergisi/Aratos Kültür Sanatevi etkinliğidir. Sempozyum organizasyonu aşağıda belirtilen isimlerin sorumluluğunda gönüllü çalı-şan bir ekip tarafından yürütülmektedir. 2021 yılının sempozyum ana teması “GÖÇ SOSYOLO-JİSİ” olarak belirlenmiştir.

Aratos Dergisi’nin ve Aratos Kültür Sanatevi’nin resmi ve güncel duyuruları ile tüm ileti-şim bilgileri www.aratosdergisi.com sitesinde belirtildiği gibidir. (Sayfa güncellendiği için bura-daki iletişim bilgileri esastır)

2. Konuşmacı katılımı: Aratos Dergisi’nin ve Aratos Kültür Sanatevi’nin düzenlediği, “Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil Sosyoloji Araştırmaları Sempozyumu” etkinliğine konuşmacı olarak katılmak isteyen kişiler, aşağıda yer alan “Bildiri Gönderme Kuralları”nda belirlenen yön-temlere göre bildiri özetlerini Aratos Dergisi’nin organizasyon ekibine iletirler. Bildiriler, ilgili şartnamede yer alan “Bilim Kurulu”nca değerlendirilir. Yapılan değerlendirme sonucunda bildiri özeti göndermiş kişilerden etkinliğe katılması uygun görülenler ile iletişime geçilerek etkinlik programı oluşturulur. Konuşmacılar herhangi bir engelle karşılaştıklarında etkinliğe katılamaya-caklarını bildirmelidir. Aratos Dergisi’nin sempozyum etkinliklerine katılmak için hiçbir konuş-macı ücret ödemez; ancak konaklama ve ulaşım masrafları -aksi belirtilmedikçe- konuşmacıya aittir.

3. Bildiri gönderme: İlan edilen tarihler içerisinde sempozyuma konuşmacı olarak katıl-mak isteyen kişinin e-posta yolu ile bildiri özeti göndermesi gerekmektedir. Bildiri özeti şunları içerir: (a) Bildiri başlığı, (b) Bildiriyi sunacak kişinin/kişilerin ad, soyad, ünvan, kurum, e-posta ve telefon bilgileri, (c) Özgeçmiş ve bir vesikalık fotoğraf (d) Bildirinin içeriğinin özeti (e) Ko-nuşma yöntemi (Metin okuma/Serbest konuşma/PPT slayt kullanımı). (f) Sempozyuma en fazla 2 poster bildiri kabul edilir. (g) Bildiri metni, Times New Roman yazı tipi, 12 punto yazı boyutu, 1,5 satır aralığı ve 2,5 cm kenar boşlukları ile 1 cm satır başı olmalı ve 4000 sözcüğü geçmeme-lidir. Gönderilecek bildiri özeti ise en fazla 1000 sözcükten oluşması beklenmektedir. (h) Bildiri-ler, en geç 15 Ekim tarihine kadar gönderilmeli/teslim edilmelidir. (ı) Değerlendirme Kurulu, sunulmaya değer bildirileri 15 Kasım tarihinde açıklayacaktır.

4.Bildirini sunumu ve yayınlanması- Bildiriler, her disiplinden ve her eğitim seviyesinden dinleyicilere açık olduğundan ko-nuşmacıların akademik bir dil kullanmamaya, yalın bir anlatıma özen göstermeleri gerekmekte-dir. Konuşmacıların bildiri tam metni, bir sonraki yıl için kitap olarak yayınlanacaktır.

5. Program ilanı: Sempozyum programı www.aratosdergisi.com sitesinde yayınlanarak ilan edilir. En güncel ve geçerli bilgiler www.aratosdergisi.com sitesinde bulunacaktır. Program ilan edildikten sonra Aratos Dergisi, yer, tarih, vd. konularda herhangi bir değişiklik yapma hak-kını saklı tutar.

6. Dinleyici katılımı: Aratos Dergisi Kültür Sanatevi’nin tüm etkinlikleri herkese açık ve ücretsizdir. Dinleyici olarak katılmak isteyenler etkinlik alanında ilgili formu doldurarak etkinli-ğe kayıt yapmış olur.

7. İptal: Olağan dışı nedenlerle iptal olan ya da tarihi değiştirilen etkinliğin tüm sorumlulu-ğu Aratos Derisi’ne aittir. İptal olan etkinliğe önceden kayıt yapmış dinleyici katılımcılara tarih ve yer değişikliği, e-posta ve sosyal medya aracılığıyla duyurulur.

8. Katılım belgesi: Aratos Dergisi Kültür Sanatevi, konuşmacılara, katıldıkları ve katkıları için “Katılım ve Teşekkür belgesi” düzenleyecektir.

Düzenleme Komitesi adına Prof. Dr. Deniz Tütengil Mazlum

Doç. Dr. Zehragül Aşkın Uğur Pişmanlık

…………ooo………..

TARSUS İY, TRANSFER GÖRÜŞMELERİ

Tarsus İY  transfer görüşmelerinde Artun,  Umut Sözen, Muharrem Doğan ile görüştü.

Tarsus İdman Yurdu Taraftarı ilk defa bu kadar kenetlendi.

Başkan Şahin Kırbıyık gecesini gündüzüne katarak elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Taraftarlar, ''Şahin Kirbiyik başkanımızın teknik direktörümüz Ergün Penbenin ve şuan hali hazırda gelecek futbolcularımızın arkasında her daim durarak bütünleşmek ve açılacak storelerden alabildiğimiz kadar ürün almak gerek'' demekte.

Tarsus Tarsus transfer görüşmelerinde Yasin,  Artun,  Umut Sözen, Muharrem Doğan ile görüştü.

…………OOO……….

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  46.071  OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi. Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan

tabloya göre; dün  vefat sayısı 46.071   olarak yer aldı.

 

………..ooo............

 YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK- MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

Hiç yorum yok