SON DAKİKA

TARSUS MEKTUBU- 26 HAZİRAN 2021


 

 

YAKUP BONCUK TARSUS MEKTUBU- 26 HAZİRAN 2021

SELAM  DOSTLAR...Tarsus ‘tan sizleri  bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

………….ooo…………

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ TOPLANTISI

Kentimizde 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü toplantısı yapıldı.

15 Temmuz tarihinde Tarsus’ta düzenlenecek anma programı ve etkinlikler, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında görüşüldü.

Tarsus  Kaymakamlık Toplantı Salonunda toplanan İlçe Anma/ Kutlama Komitesi tarafından Tarsus’ta düzenlenecek anma programı ve etkinlikler  değerlendirilerek kararlaştırıldı.

………….ooo…………

TÜED KONGRESİ BUGÜN  YAPILIYOR

Bugün 26 Haziran 2021 cumartesi.. Yani emekliler için önemli bir gün. Türkiye Emekliler Derneği Tarsus Şube kongresi   Aşiyan Düğün salonunda saat 10.00’da başlayacak. Kongrede başkan ÖmerKkurnaz ile iki ismin daha yarışa katılması bekleniyor. Bunlar  Kurtuluş Aydos ve Mustafa Dönmez.. Kongreye 23 bin cıvarındaki emekli üyeler davet edildi.  Üyelerin kongreye büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

………….ooo…………

 

TARSUS İDMAN YURDU'NA YAKIŞAN TESİS

..

TFF 2. Ligde yer alan  Tarsus İdman Yurdu'nun yenilenen tesislerinin açılışı yapıldı.

Törene Kaymakam Kadir Sertel Otcu ve Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan, Milletvekilleri Baki Şimşek, Hacı Özkan ve Ali Cumhur Taşkın da katıldı.

Bozdoğan  2021-2022 sezonu öncesinden Cumhuriyet ile yaşıt kulübümüz Tarsus İdman Yurdu'muzun yenilenen tesislerin açılışına katıldı.

Bozdoğan ‘’Emeği geçen Tarsus İdman Yurdu Başkanı Şahin Kırbıyık ve yönetimine teşekkür ediyor, tesisin kulübümüze, şehrimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyoruz’’ dedi. Ayrıca Atatürk Büstü de açıldı.

………….ooo…………

TARSUS SU PARK’INDA YÜZME SEZONU AÇILDI

Tarsus Belediyesi bünyesinde Atatürk Gençlik Parkı içerisinde halka hizmet veren yüzme havuzu 'Tarsus Su Park' 2021 yılı yaz sezonunu açtı.

Tarsuslulara sıcak yaz günlerinin bunaltıcı havasında en güzel serinleme imkânlarından birisini sunan Tarsus Su Park havuzu, pandemi süreci nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu sezonda geç açılmak zorunda kaldı. Tarsus Su Park yüzme havuzu, kapalı olduğu günlerde bakım onarımdan geçirilirken alınan su numunelerinin laboratuvarlarda analiz edilmesi ve gerekli hijyenik şartlar oluşturulmasının ardından vatandaşların ihtiyaçlarına karşılık verecek düzeye getirildi

 

………….ooo…………

 

ZİRAAT ODASI BAŞKANININ MUTLU GÜNÜ

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı’nın oğlu Hüseyin AVCI’nın düğün töreni muhteşem oldu.

Törene Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Belediye başkanı Haluk Bozdoğan , milletvekili Baki Şimşek,  Oda ve dernek başkanları ile seçkin davetliler katıldı. Toy bahçesindeki  Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı’nın oğlu Hüseyin AVCI’nın düğün törenine katılım yoğun oldu. Çiftleri tebrik eder mutluluklar dileriz.

Tarsus Ziraat Odası başkanı Veyis Avcı’nın oğlu Hüseyin Avcı ile Kadriye Aydın’ın düğün törenleri  Tarsus Baraj bölgesindeki Toy Bahçesinde yapıldı..

Vacide ve Muhittin Aydının kızları Kadriye hanım, Veyis ve Yasemin Avcı çiftinin oğulları Hüseyin Avcı ile evlendi.. Törene seçkin davetlerin büyük ilgi gösterdiği örüldü.

 

………….ooo…………

 

TARSUS KAYMAKAMI KADİR SERTEL OTCU,

MTSO BAŞKANIYLA GÖRÜŞTÜ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan KIZILTAN ve Meclis Başkanı Yardımcısı Abdülhamit İZOL’u ziyaret etti.

………….ooo…………

 

KAYMAKAMDAN SPORCUMUZA TEBRİK

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Gençler Muaythai Türkiye Şampiyonasında şampiyon olan Tarsuslu sporcu Hümeyra KARA’yı tebrik ederek ödüllendirdi.

………….ooo…………

 

BÜYÜK İLÇELER TOPLANTISI

Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi 2021 Yılı Eylem Planı kapsamında yapılan proje ve faaliyetler, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU Başkanlığında ilgili kurum müdürleri ve İçişleri Bakanlığı Uzmanlarının katıldığı toplantıda değerlendirildi.

………….ooo…………

YILDIRIM ORMAN YAKTI

 

Tarsus ‘ta dün  meydana gelen orman yangınında bir hektar  kızılçam alanı zarar gördü. 
Tarsus'un Kuşçular mahallesi ile Adana'nın Belemedik mevki alani arasında bulunan Kızılçam ormanına iddiaya göre yıldırım düştü. 

Düşen yıldırım sonunda başlayan yangına ilk müdahale Mersin Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı yangın helikopteri ve ararözler ile midehale edildi. 

Yaklaşık 2 saat süren çalışma sonunda soğutma çalışmasına başlanan alanda yaklaşık bir hektar kızılçam ağacı yandı. KAYNAK. Tarsus Akdeniz.com

 

………….ooo…………

ŞELALEDE ÜZÜCÜ OLAY

Tarsus Şelalesi'nde nesli tükenmekte 2 su samuru bulundu. Nesli tükenmekte olan türler arasında gösterilen iki su samuru ölü bulundu.

Tarihi  şelalede yüzdükleri sırada su samurlarını gören çocuklar yetkililere  haber verdi..İhbar üzerine bölgeye giden Doğa Koruma ve Milli Parklar Tarsus Şefliği ekiplerince teslim alınan su samurları, Tarsus Doğa Parkı'na götürüldü.

………….ooo…………

 

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  49.473 OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi.

Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan

tabloya göre; dün  vefat sayısı 49.473   olarak yer aldı.

……………ooo………….

 

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

NOT. Gündemin  uzun hali doc

dosyasında var.  Dileyen uzun  okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok