SON DAKİKA

TARSUS MEKTUBU- 5-6 HAZİRAN 2021


 

 

YAKUP BONCUK TARSUS MEKTUBU- 6 HAZİRAN 2021

………….ooo…………

MİLLETVEKİLİ ALİ CUMHUR TAŞKIN,

TARSUS TİCARET VE SANAYİ ODASINDA

Tarsuslu hemşehrimiz Ak Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasını (TSO) ziyaret etti.

Ziyarette, TSO Başkanı ve Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ruhi Koçak, Milletvekili Taşkın'a kent ekonomisiyle ilgili bilgi verdi.Tarsus OSB'nin ekonomiye ciddi katkı sağlayacağını dile getiren Koçak, Çukurova Havalimanı ve Tarsus Devlet Hastanesinin tamamlanmasıyla bölgenin kalkınacağını vurguladı.Milletvekili Taşkın da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yapılacak yatırımlarla ülkeyi geleceğe taşıyacaklarını kaydetti.Taşkın'a ziyaretinde AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ve bazı yöneticiler eşlik ettiler.

,………..ooo………

BÜYÜKŞEHİR YENİCE KURS MERKEZİ

 ÖĞRENCİLERİ LGS ÖNCESİ STRES ATTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesi’nde bulunan kurs merkezinde eğitim gören öğrenciler, LGS öncesinde düzenlenen etkinlikle stres attı. Tarsus Doğa Parkı’na, ardından Gençlik Kampı’na götürülen öğrenciler, yarın yapılacak LGS öncesinde arkadaşlarıyla birlikte gönüllerince eğlenme ve güzel bir gün geçirme fırsatı buldu.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime verdiği önemi ön plana çıkaran projeleri arasında yer alan ve il genelinde pilot uygulamanın ilki olan Yenice Kurs Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler, yarın yapılacak zorlu Liselere Giriş Sınavı (LGS) öncesinde keyifli bir gün geçirdi.

 

Pandemi nedeniyle bir süredir uzaktan eğitim gören ve evde oldukça sıkılan öğrenciler, Büyükşehir’in düzenlediği etkinlik ile stres attı. Otobüslerle alınan 51 öğrenci, önce Tarsus Doğa Parkı’na götürüldü. Öğrenciler ardından eşsiz güzelliklere sahip Gençlik Kampı’na gitti. Motivasyonlarının üst seviyeye çıkması için idareci ve öğretmenlerinin nezaretinde etkinliğe katılan tüm öğrencilere Gençlik Kampı’nda yemek ikram edildi. Öğrenciler gezi aracıyla gezdi, yürüyüş yaptı, survivor parkurlarında yarıştı.

“Sınav öncesi çocuklarımızın streslerini, sınav kaygılarını atmalarını istedik”

Öğrencileri yalnız bırakmayan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ozan Soydan, pandemiden en çok etkilenen kesim olan öğrencileri sosyal bir etkinlikte buluşturmak istediklerini ifade ederek, “Sosyal ortamlardan uzak kaldılar. Biz de LGS öncesi Yenice Kurs Merkezi öğrencilerimizi Tarsus Gençlik Kampı’na getirerek sosyal etkinlik yapmak istedik. Sınav öncesi çocuklarımızın streslerini, sınav kaygılarını atmalarını istedik, moral-motivasyon olmasını istedik. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Öğrencilerden Ali Çağlar Tatlıer, kendilerine destek olan öğretmenlerine teşekkürlerini ileterek, “Bu zor zamanlarda, LGS sürecinde gerek kitaplarıyla, gerek canlı dersleriyle bize destek olan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. LGS stresinden uzaklaştırmak için bize bu etkinliği düzenleyen Vahap Seçer Başkanıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir diğer öğrenci Aliye Coşkun, “Pazar günü sınava gireceğimiz için motivasyon amaçlı Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kampı’ndayız. Bize bu ortamı hazırladıkları için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde 9 aydan bu yana faaliyet yürüten ve pandemi nedeniyle öncelikle uzaktan eğitim veren Yenice Kurs Merkezi’nden 20 mahalleden toplam 100 öğrenci faydalandı.

……..….ooo….….…..

 

MUHTARLARA VE İMAMLARA SOSYAL

UYUM FAALİYETLERİ KONULU

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Tarsus Belediyesi, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMYK) ve

Mersin İl Göç İdaresi yetkilileri tarafından, Muhtarlar ve İmamlara yönelik “Sosyal

Uyum Faaliyetleri” konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.

Tarsus Belediyesi’nin verdiği destekle Meclis Toplantı salonunda yapılan “Sosyal

Uyum Faaliyetleri” konulu bilgilendirme toplantısına, Birleşmiş Milletler Mülteciler

Yüksek Komiserliği Ankara Saha Ofisi Bölge Müdürü Reşit Akif Atlı ve Mersin İl Göç

İdaresi Müdürü Hüseyin Kemal İlday, konuşmacı olarak katıldılar. Toplantıda Tarsus

Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Sarman’da

hazır bulundu.

Atlı ve İlday yaptıkları konuşmalarda Muhtarlar ve İmamları, Hak ve hizmetlere erişim

ile birlikte İltica Sistemi üzerine bilgilendirdiler. Uyum zorluklarının da tartışıldığı

toplantıda gelen soruları cevaplandırdılar. Muhtarlardan ve İmamlardan edindikleri ve

kendilerine yansıtılan sorunlar konusunda mülteci kanaat önderleri ile bir araya

gelecek olan Ankara Saha Ofisi Bölge Müdürü Reşit Akif Atlı ve Mersin İl Göç İdaresi

Müdürü Hüseyin Kemal İlday, şikâyet sorunları ortak çözüm bulmak adına masaya

yatıracaklar. Bu çalışma raporlanıp Mersin Valiliğine ve İl Göç İdaresi Müdürlüğüne

teslim edilecek.

Kendilerini Tarsus Belediyesi’nde misafir ederek bu toplantının ev sahipliğini yapan

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a konuya olan hassasiyetinden, sıcak

yaklaşımından ve misafirperverliğinden ötürü teşekkür eden Birleşmiş Milletler

Mülteciler Yüksek Komiserliği Ankara Saha Ofisi Bölge Müdürü Reşit Akif Atlı,

çalışmalarında başarılar diledi.

 

……..….ooo….….…..

CHP TARSUS İLÇE BİNASINA PANKART ASILARAK

“MAFYADAN AYLIK 10 BİN $ ALAN SİYASETÇİ

KİM?” SORUSU SORULDU

Merkez Bankası rezervi olan 128 milyar doların nerede olduğunu soran pankartın ardından

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe binasına bu kez de, organize suç örgütü lideri olan Sedat Peker’in iddiasıyla gündeme gelen “Mafyadan aylık 10 Bin $ alan siyasetçi kim?” sorusunu içerir pankart asıldı.

 

Parti ilçe binası önünde açıklamada bulunan CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, yanıtını alana kadar sormaya devam edeceklerini söyledi.

 

Büyükşehir Meclis üyesi-İmar A.Ş.Genel Müdürü Ali Uyan, Büyükşehir Meclis üyesi Av. Ünzile Kuru, Tarsus Belediye Meclis üyeleri Aydın Polat ile Çetin Sarı, Gençlik Kolları Başkanı Adil Bal ve partili yöneticilerin de katıldığı pankart asma ve açıklamada değerlendirmede bulunan Başkan Av. Ozan Varal, “-Mafyadan aylık 10 bin dolar alan siyasetçi var.- Bu sözleri söyleyen kişi bizzat İçişleri Bakanı. Parayı kimin aldığını soruyoruz ama yanıt vermiyor. Savcılar harekete geçmiyor. Ama biz yanıtını alana kadar sormaya devam edeceğiz: 10BinDolarıKimAldı” diye konuştu.

 

Ülkede yaşayan her bir yurttaş adına sormaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Ozan Varal, “Tüm yurttaşlar adına soruyoruz; mafya liderinden ayda 10 bin dolar maaş alan siyasetçi olduğu iddiası doğru mudur? Doğruysa kimdir? Bu bir milletvekili midir? Mafya liderlerinin maaşa bağladığı başka milletvekilleri var mıdır?” sorularını yöneltti.

 

Ülke kaynaklarının heba edilmesine ve yok edilmesine karşı olduklarını ısrarla vurgulayan Başkan Ozan Varal, “128 Milyar Dolar Tarsus;ta mı? Hayır !!!!

128 milyar doları hane hane dağıttık dediler.

Biz de Tarsus’ta köşe bucak arayalım dedik.

128 Milyar Doları Tarsusta buldunuz mu? HAYIR!” ifadelerini kullandı.

 

Tarsus’ta bir kez daha ses yükselterek sorduklarını belirten CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “1 Soru - 1 Cevap

Mafyadan aylık 10 Bin Dolar alan siyasetçi kim?

Akp’li İçişleri Bakanının çok iyi bildiği ama açıklamaya cesaret edemediği ismi öğrenene kadar sormaya devam edeceğiz!” dedi.

 

Geçtiğimiz günlerde kendilerine AKP gençleri adını veren bazı şahısların CHP Tarsus ilçe binasına astıkları pankarta atıfta bulunan Başkan Varal, “Bundan çok kısa bir süre önce gece saatlerinde parti binamıza “bir gece ansızın gelebiliriz, size bunun hesabını sorabiliriz” sosyal medya paylaşımı ile parti

 

binamızın pencereleri işgal edilmek suretiyle, bizleri provoke etmek maksadıyla kendilerini ‘AKP Tarsus Gençleri’ sıfatı tanımlayan kişilerce afiş asıldı.

 

Bizi gece yarısı tehdit eden, toplumu germek isteyen kişilere dahi hoşgörü ile yaklaşım gösterdiklerini

belirten Varal, “Şimdi sormuş olduğumuz soru gibi “10 bin doları kim aldı?” sorusunun cevabını,

tehdit mesajları ile lütfen bir gece yarısı gelip buraya asmasınlar, toplumu daha fazla huzursuz

etmesinler. Biz barıştan, kardeşlikten, huzurdan yanayız. Parti binamız AKP’lilere her zaman açıktır, çayımızı, kahvemizi içebilirler. Ve 10 bin doları kimin aldığını biliyorlarsa, cevabını CHP ilçe binasında da kamuoyuna da her zaman verebilirler.

CHP Tarsus’ta huzurun, barışın, kardeşliğin , birliğin, bütünlüğün partisidir. "dedi.

……..….ooo….….…..

BAŞKAN SEÇER,  KARİYER MERKEZİ PAYDAŞI

TARSUS ÜNİVERSİTESİNE  'TEŞEKKÜR BELGESİ'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Tarsuslu Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezinin ev sahipliğinde 6-7 Mayıs'ta düzenlenen Online Kariyer Günlerine kurumsal destek sunan ve konuşmacı olarak katılan paydaşlarla bir araya gelerek, teşekkür belgesi takdim etti.

Seçer, Online Kariyer Günlerinin de yapılan güzel çalışmalardan biri olduğunu belirterek, "Burada tabi ki kurumsal destekler aldık. Çok teşekkür ediyorum. Daha önce yaptığımız çalışmalarda Mersin Üniversitesi ile bunu yapmıştık ama şu an görüyorum ki hem diğer devlet üniversitemiz Tarsus Üniversitesi hem Çağ ve Toros gibi diğer özel üniversitelerimiz de bizlerle beraber. Milli Eğitim Müdürlüğünden İŞKUR'a kadar çok değerli kuruluşlarımız da bu işin içerisinde. Özel sektör kuruluşları var. Yine Akdeniz İhracatçılar Birliği, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası var. Bunun yanında birçok marka ya da bir alanda gerçekten otorite, alışveriş konularında son derece iddialı kurumlar var. Bunların deneyimlerini yansıtması önemli. 'İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Kariyer Merkezi çalışması yapıyor' diye bana bilgi verdi arkadaşlar. Bu önemlidir. Bir kurum doğru bir iş yapıyorsa feyz de alabiliyor başka bir kurum" ifadelerini kullandı.

 

 

.……..….ooo….….…..

TARSUSTA EKOTURİZM PARKURU

EYLÜL AYINDA TAMAMLANACAK

Karabucak Okaliptüs Ormanı'nda yapılacak ekoturizm parkurunun, eylül ayında doğaseverlerin hizmetine sunulması planlanıyor.Mersin Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, ormanda ekoturizm parkuru hazırlama çalışması sürüyor.Tanıtım, yönlendirme ve bilgilendirme tabelalarının yanı sıra dinlenme alanlarının da yer alacağı 3 bin 730 metrelik parkura yerleştirilecek malzemeler, doğal dokuya zarar vermeden taş ve ahşaptan üretilecek.Bölgeyi ziyaret eden Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.Açıklamada görüşlerine yer verilen Akduman, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ekoturizm aktivitelerinin ilgi göremeye başladığını belirtti.Akduman, ekoturizm planlarının hızla faaliyete geçirilmesi gerektiğini, orman içerisinde 3 bin 730 metre uzunluğunda kurulacak parkurun eylül ayında doğaseverlerin hizmetine sunulacağını bildirdi

……..….ooo….….…..

TÜRKİYE EMEKLİLER DERNEĞİ

TARSUS ŞUBE BAŞKANLIĞI

KONGREYE HAZIR

TÜED  Tarsus Şubesinin on ikinci (12.) dönem Olağan Genel Kurul toplantısı 16.06.2021 tarihinde çarşamba günü saat 10.00’da Caminur Mah. İsmetpaşa Bul.Avşarlar Ap.33/106 Tarsus adresindeki dernek şube binasının toplantı salonunda  toplanacaktır.

Çoğunluk sağlanamadığı takdirde, ikici toplantı 26.06.2021 tarihinde Cumartesi günü saat 10.00’da Tarsus ilçesi Hürriyet Mahallesi Yavuz Donat Bulvarı Aşiyan 1 Düğün Salonunda katılanların ekseriyeti ile yapılacaktır.

Tüm üyelerimize önemle duyurulur.

ŞUBE YÖNETİM KURULU

Ömer Kurnaz-Şube Başkanı

 

……..….ooo….….…..

 

MUHTARLARDAN ÖMER KURNAZ’A ZİYARET

Türkiye Muhtarlar Federasyonu’na bağlı Tarsus Muhtarlar Derneği Başkanı ve Fatih Mahallesi Muhtarı Turgay Benli, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Tarsus Şube Başkanı ve Genel Merkez Mali Sekreteri Ömer Kurnaz’ın her zaman yanında olduklarını ifade etti.
 
Reşadiye Muhtarı Abdullah Can Özçürümezoğlu, 82 Evler Muhtarı İsmet Altunkanat ve Kızılmurat Muhtarı Duran Topcuparlak ile birlikte Başkan Ömer Kurnaz’ı dernek binasında ziyaret eden Başkan Turgay Benli, 26 Haziran’da yapılacak olan TÜED Tarsus Şube Kongresinde kendisine başarılar diledi.
 

………….ooo…………

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  48.068 OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi.

Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan

tabloya göre; dün  vefat sayısı 48.068   olarak yer aldı.

 

………..ooo............

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

 

 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok