SON DAKİKA

TARSUS MEKTUBU- 24 TEMMUZ 2021


 

 

YAKUP BONCUK TARSUS MEKTUBU- 24 TEMMUZ 2021

SELAM  DOSTLAR...Tarsus ‘tan sizleri  bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

…………OOO………...

SEÇER TARSUSTA AÇIKLADI. ‘’KAÇAK SU KULLANANLARA  MÜSMAHA YOK!

Kurban Bayramı’nın ikinci günü mahalle ziyaretlerini Tarsus ve Çamlıyayla’da sürdüren Başkan Seçer, iki ilçedeki toplam 4 mahalle ve Çamlıyayla ilçe merkezindeki vatandaşlarla buluşup bayramlarını kutladı. Suyu kaçak kullananlara müsaade etmemeleri konusunda vatandaşlara çağrıda bulunan Seçer, “Her şeye müsamaha gösteriyoruz ama kaçak tespitlerinde asla cezalar affedilmeyecek” dedi.

Başkan Seçer, vatandaşın her türlü sorununda yanlarında olduklarını belirterek, “İnsana ilk dokunan belediye başkanıdır” dedi. Ayrım yapmadan, herkesi kucakladıklarını da vurgulayan Seçer, “Anamur'dan Tarsus'a kadar, Kaledran’dan Yenice'ye kadar Sertavul’dan Gülek’e kadar, tüm bu bölgede hangi renkten olursa olsun herkes bizim başımızın tacı” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin de, Tarsus Belediyesi’nin de görevini en güzel şekilde yaptığını kaydeden Seçer, “Bizim için mesai mefhumu yok. Bizim için zengin fakir ayrımı yok. Hatta toplumda dezavantajlı insanlara bir pozitif ayrımcılığımız var” dedi. Çamlıyayla Belediyesi ile işbirliği halinde olduklarına da değinen Seçer, “Farklı siyasi partilere mensup birer belediye başkanıyız ama kafamız, amacımız ortak. Çamlıyayla’ya hizmet etmek” diye konuştu.

……….ooo…….…..

İKİ BAŞKAN BAYRAMDA EL ELE

Tarsus belediye başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan, TİY’nun başarısı için TİY  başkanı Şahin Kırbıyık ile el ele vereceklerini söyledi.

Bozdoğan ‘’Kentli olma bilincimiz, bölgemizin tek takımı Tarsus İdman Yurdu'nu büyük zaferlere hazırlamak için çalışıyor...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 300 Lira'ya kurduğu Tarsus İdman Yurdumuz'u el ele kol kola şampiyonluğa taşıyoruz’’ dedi.

 

……….ooo…….…..

 

GAZETECİLER 24 TEMMUZ’U KUTLAYACAK

Mersin Gazeteciler Cemiyeti olarak 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının 113. yıl dönümü sebebiyle  (24 Temmuz Cumartesi) saat 10:00'da Cumhuriyet Meydanında tören gerçekleştireceğiz.
Törene tüm basın mensupları davetlidir.

……….ooo…….…..

OTCU 23 TEMMUZ ERZURUM KONGRESİNİN 102. YILINI KUTLADI.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu 23 Temmuz Erzurum Kongresinin 102. Yılını kutladı.

Kaymakam Otcu ‘’Milli sınırları içinde vatan bölünmez bir bütündür. Parçalanamaz diyen Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle ve saygıyla anıyor Erzurum kongresinin 102. Yılını kutluyorum’’ dedi.

Kaymakam Otcu, kutlama ile ilgili sosyal medyadan paylaşımda bulundu.

……….ooo…….…..

 

TARSUS'UN GURURLARI OLİMPİYATLARDA

Tarsus belediye başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan, Olimpiayatlara katılan Tarsuslu sporcularımız Milli voleybolcu Tuğba Şenoğlu ve   milli güreşçi Osman Göçen ‘e Tokyo 2020 olimpiyatlarında başarılar diledi. 2 sporcumuzun fotoğraflarının yer aldığı afişler hazırlatıp kentin dört bir yanına astırdı.

 

…………ooo………..

BOZDOĞAN ‘’ATA TOHUMUNUZ ÖNEMİNİ HERKES KAVRADI’

Tarsus Belediyesinin, Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile imzaladığı işbirliği protokolü kapsamında toprakla buluşturulan ayçiçeğinin önemi ve ata tohumunun önemi ortaya çıktı.

Proje kapsamında, yerli ve milli ayçiçeği tohumu çeşidi olan Adasun21 çeşidi her bir dekara 400 gram olacak şekilde, Damlama Mahallesinde çiftçi İbrahim Kılıç’ın 8 dekarlık arazisine ekilmişti. O ayçiçekleri Tarsus’un bereketli topraklarında, Çukurova’nın sarı sıcağında boy verdi ve hasat edildi. Hasat sonunda 350 kilogram ürün elde edildi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,  ısrarla yerli ve milli tohum vurgusu yaptıklarını, gerçek milliyetçiliğin yerli ve milli tohuma sahip çıkmak olduğunu söyledi.

Bozdoğan, “Ata tohumunun bugün bu ülkede ne kadar önemli olduğunu gün geçtikçe insanlarımız, özellikle de çiftçilerimiz çok iyi anlıyor. Bu ülkede bir şeylerin elbette değişmesi gerekiyor. Tarım alanında bu kadar ciddi potansiyele sahip Tarsus tarımı tam yaptığı zaman gerçek sanayiyi de ortaya koymuş olacağız. Daha önce 22 tane fabrikamızı kaybettik. Ama bundan sonraki süreçte artık kaybedecek hiçbir şeyimiz yok. Ve öyle bir şansımız da yok. Mutlaka tarımda en iyisi olup sanayi hamlelerini de o şekilde geliştirirsek Tarsus adına tarım alanında birçok şeyi başarmış olacağız. Önümüzdeki dönemde bin dönümden daha fazla ekili alanlar yaratacağız. Ben çiftçilerimize güveniyorum. Onların desteklenmesi için elimden gelen her şeyi yapacağım. Yani onların bir defa zarar etme gibi durumları asla yok. Bugün toprak analizlerini çok rahat yapabildiğimiz bir belediyemiz var. Bu kadar bir güce sahipler artık. Şundan emin olsunlar ki çiftçimizin yanındayız ve sonuna kadar yanında da olacağız” dedi.

 

…………ooo………..

KAYGISIZ ‘’HERŞEY MEMLEKET İÇİN’’

Memleket Partisi Mersin İl Başkanlığı bayramlaşma ve istişare toplantısı yapıldı. İl başkanı Tarsuslu Mehmet Kaygısız ‘’ herşey memleket partimizin büyümesi için elimizden ne geliyorsa üzerimize ne görev düşerse elimizi taşın altına değil gövdemizi koyarız bundan kimsenin şüphesi olmasın’’ dedi.

Tarsus ilçe başkanı Özgür Türkel de partili partisiz herkesin bayramını kutladı.

………….ooo……....

 

İYİ PARTİ TARSUS İLÇE  BAŞKAN YARDIMCISI

ALİ ATAY,  KALP KRİZİ GEÇİRDİ.

İYİ Parti Tarsus İlçe Başkan ı Daniyel MERCAN

‘’Arkadaşımız Ali  ATAY geçirdiği kalp krizi nedeniyle anjiyo olmuştur. Konya Numune Hastanesinde yatmaktadır. Sağlık durumu iyiye gitmektedir. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz.

 

 

…………OOO……….

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

NOT. Gündemin  uzun hali doc

dosyasında var.  Dileyen uzun  okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok