SON DAKİKA

YAKUP BONCUK TARSUS MEKTUBU- 21 KASIM 2021


 

 

YAKUP BONCUK TARSUS MEKTUBU- 21 KASIM 2021

SELAM  DOSTLAR...Tarsus ‘tan sizleri  bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

…………OOO………..

ESKİ VALİMİZ TARSUS’TAYDI

Vali/ Müfettiş ve eski Mersin Valimiz Özdemir ÇAKACAK Tarsus’a geldi.

Vali Çakacak, Tarsus Kaymakamlığını ziyaret ederek Kadir Sertel Otcu ile görüştü. İZDES Projesi kapsamında beraberindeki heyetle denetlemelerde bulundu.

 

…………OOO………..

TARSUSTA DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ

Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında Tarsus belediyesi ve  Kent Konseyi işbirliğiyle 20-22 Kasım tarihleri arasında etkinlik yapılıyor.

Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘’düzenleyeceğimiz etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir’’ dedi. Dün  ilk etkinlik saat 13 de karikatür sergisi ve konferans oldu.

…………OOO………..

 

TARSUS EMEKLİ EVİ ÜYELERİ  GAZİ ÇİFTLİĞİNİ BEĞENDİ

Tarsus Emekli Evi ve Merkez Emekli Evi üyeleri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’üncü yılı dolayısıyla Silifke Atayurt’ta bulunan Gazi Çiftliği’ne ziyaret düzenlenmesi ile güzel bir geziye katıldı.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Tarsus Emekli Evi ve Merkez Emekli Evi üyeleri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’üncü yılı dolayısıyla Silifke Atayurt’ta bulunan Gazi Çiftliği’ne gidildi.

Gazetemiz sahibi Seyhan İpekoğlu da geziye katıldı, memnuniyetini dile getirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesine ve Başkan Vahap Seçer’e teşekkür etti.

 

…………OOO………..

BOLTAÇ ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

Mersin Büyükşehir ve Tarsus  Belediyesi’nin CHP’li  Meclis Üyesi Ali Boltaç yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi Eğitim-Sen ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Has Bahçe Restaurant’ta  gerçekleştirilen kahvaltıya Eğitim Sen Şube Başkanı Yunus Karamık ve ADD Tarsus Şube Başkanı Gökhan Arkan  İle birlikte çok sayıda eğitim emekçisi katıldı. 

 

Toplantıda söz alan CHP’li meclis üyesi Ali Boltaç  öğretmenlik mesleğinin tüm mesleklerin tabanını oluşturduğunu ve bir ülkenin idari, siyasi ve ekonomik kültürü ve altyapısını şekillendirdiğini söyledi. Boltaç “ Eğer bir ülkenin eğitimcisi  maddi ve manevi olarak  ne kadar huzurlu ve sağlıklı bir ortamda görevini yaparsa, yetişen nesiller de o kadar güçlü karakterler olur.

 

Bu nedenle siz öğretmenlerimiz ülkemizin yapıtaşısınız. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yeni nesilleri emanet ettiği sizlerle bir arada olmak, sohbet etmek benim için büyük bir keyif oldu. Salona girdiğimde öğretmenlerim aklıma geldi, öğrencilik yıllarıma geri döndüm. Anılarım tazelendi. İyi ki varsınız “ dedi.

 

Mersin’de ve Tarsus’ta iki başarılı belediye başkanı ile yol aldıklarını da ifade eden Boltaç, “ Bende çalışma arkadaşları ve genç bir kardeşleri olarak bu hizmetlere katkı sunmaktan büyük bir keyif alıyorum. Bizi bu güzel Tarsus sabahında bir araya getiren Başkanlarım Yusuf Karamık ve Gökhan Arkan’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız. “ diyerek sözlerini noktaladı. 

 

 …………OOO……….

DOĞA PARKINDA TADİLAT BİTMEK ÜZERE

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi bünyesinde bulunan Tarsus Doğa Parkı’nda yenileme çalışmaları bitiyor. Çalışmalar kapsamında Doğa Parkı 23 Kasım’a kadar kapalı kalacak.
 
Giriş kapısı yenileniyor, kafeterya yapılıyor. Yıl boyunca binlerce ziyaretçiyi ağırlayan ve dünyanın dört bir noktasından getirilen onlarca tür hayvan varlığıyla ilgi odağı olan Tarsus Doğa Parkı’nın ana giriş kapısı yapılan çalışma ile daha modern ve işlevsel hale getirilecek.
 
Yenileme işlemleri kapsamında Berdan Nehri’nin hemen yanında bulunan Doğa Parkı’nın suya yakın olan bölümüne de ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri ve kaliteli zaman geçirebilmeleri adına kafeterya yapılıyor. Her iki yapıyla ilgili temel çalışmaları hızla sürüyor

…………OOO………..

ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ̇  MERSİN ŞUBESİ SEÇİMİ BUGÜN

Tarsusluların yakından tanıdığı  Haydar ÖZDEMİR,

Alevi Kültür Dernekleri̇ Mersin Şubesi-Mersin Cemevi başkanlığına aday oldu.

Alevi Kültür Dernekleri̇ Mersin Şubesi-Mersin Cemevi  Başkan Adayı Haydar  Özdemir ‘’21 Kasım 2021 pazar günü yapılacak olan Mersin Cemevi seçimlerinde adayım’’ dedi.

 

…………OOO………..


OKUL MÜDÜR YARDIMCISI KORONA KURBANI

Tarsus  Namık Kemal İlkokulu'nun müdür yardımcısı Osman Kendirli (55), koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
 
Alınan bilgiye göre, 30 yıllık eğitimci Osman Kendirli, 3 hafta önce yakalandığı koronavirüs nedeniyle Tarsus Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
 
Sağlık durumu ağırlaşınca yoğun bakıma alınan Kendirli, dün yaşamını yitirdi. 2 çocuk babası Osman Kendirli'nin cenazesi, ilçedeki Yanıkkışla Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

…………OOO………..

ŞAİRİMİZ VEFAT ETTİ

 Tarsuslu şair Cabbar Türkyılmaz 10 gün önce kalp krizi geçirmişti. Dün vefat etti.. Cenazeyi Niğde den getirecekler. Pazartesi öğle namazından sonra Hacıbozan köyünde defnedecekler. Allah rahmet eylesin.

…………OOO………..…

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN

 TARSUS’TA “DÜNYA ÇOCUK HAKLARI

GÜNÜ” ETKİNLİĞİ

 

‘20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus’ta Yarenlik Alanı saat kulesi önünde ve Tarsu AVM’de etkinlik gerçekleştirildi. Aileleriyle birlikte programlara katılan çocuklar oldukça mutlu dakikalar yaşadı.

 

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Av. Ünzile Kuru, İlçe Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Adil Bal, muhtarlar ve vatandaşların katılım gösterdiği etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.

 

Palyaço gösterisi, resim atölye çalışması, renkli boyalarla yüz boyama, karikatür çizimi, halat çekme yarışı ve daha pek çok etkinliklerin gerçekleştirildiği programlarda, çocuklara çeşitli armağanlarda sunuldu. AVM’de ise cere çömlek yapımı gerçekleştirildi.

 

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, sosyal çalışmalarıyla herkesimden insana ulaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, çocuklara yönelikte birçok projeyi hayata geçirdiğine dikkati çekerek, “Sayın Başkanımız, göreve geldiği günden bu yana geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik birçok çalışmayı hayata geçirdi. Gebe kadınlara hamile sütünden, yeni doğanların mama ve bez ihtiyaçlarına, LGS ve üniversite hazırlık kursları gibi eğitim odaklı çalışmalardan, minik öğrencilere çanta ve kırtasiye yardımı yapılmasına, atölye çalışmalarına; kısacası sayamadığımız kadar çok uygulamayı bir bir sunmaktadır. Bugün de Dünya Çocuk Hakları Günü’nde, Başkanımız sayın Vahap Seçer’in öncülüğünde düzenlenen etkinlikte bir aradayız.

 

Bizler, çocuklarımızın her zaman gülmelerini istiyoruz. Onların burada yaşadıkları duyguların, birlikte olmanın verdiği enerjinin farkındayız. Bu noktada tüm çocuklarımızın günlerini tebrik ediyorum.

 

Etkinliği gerçekleştiren başta sayın Başkanımız Vahap Seçer olmak üzere, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, katılım gösteren herkese ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

…………OOO………..

TARSUS İDMANYURDU BUGÜN KIRKLARELİ’NDE

TFF 2. Ligde  temsilcimiz  Tarsus idmanyurdu bugün deplasmanda Kırklarelispor ile oynuyor.

Son 3 maçını kazanıp tırmanışa geçen Tarsus idmanyurdunun  bugün de rakibini  mutlaka yenmesi gerekiyor. Bugün  Tarsus’un deplasmandaki maçı saat 13.00 de başlayacak.

Birol Erol ve ekibinin sorumluluğundaki Temsilcimizde  Kırklarelispor maçı öncesi Arka adalelerinde zorlanma bulunan takım kaptanlarımızdan  Sefa Durmuş ile Okan kafilede yer almayacak.

 Kırklarelispor maçı önce bu iki oyuncumuzu  dışında ise Sakatlığı devam eden Muharrem Doğan ile 3 maç ceza alan Nurullah Kaya da eksikler arasında yer alıyor.


…………OOO………..

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

 

Hiç yorum yok