SON DAKİKA

TARSUS MEKTUBU-30 NİSAN 2022


 

30 NİSAN.2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………...

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN 180 MAHALLEYE ÇIKARMA

Tarsus Belediyesi, vatandaşların talep ve önerilerini yerinde dinleyerek çözümcü belediyecilik

çalışmalarını sürdürüyor.

Tarsus Belediyesi kent genelinde mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Belediye başkan

yardımcıları, birim müdürleri ve teknik personelleri ile Tarsus’ta bulunan 180 mahalleye

ziyaret gerçekleştirdi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ’’ Hizmette katılımcılığı

esas alarak, her daim olduğu gibi yine vatandaşlarımızın yanındayız. Tarsus’a en iyi hizmeti

vermeye devam edeceğiz’’ dedi.

 

Tarsus Belediyesi yetkileri, Tarsus’ta bulunan 180 Mahalle’de, mahalle muhtarları ve

vatandaşlarla bir araya gelerek, bayram öncesi ihtiyaçlarını yerinde tespit ediyor.

Mahallelerde yaşanan sorun, talep ve ihtiyaçları dinleyerek çözümcü belediyecilik

gerçekleştirilen Tarsus Belediyesi adeta kenti ilmek ilmek dokuyor. Gerçekleştirilen

ziyaretlerde hem mahallelerde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veriliyor hem de

vatandaşlardan gelen talep ve istekler not alınarak ilgili müdürlüklere anında aktarılıyor.

Vatandaşların sorunlarını yerinde tespit etmek ve bu sorunları kısa sürede çözmek amacıyla

çalışmalarını gece gündüz demeden sürdürdüklerini ifade eden Başkan Bozdoğan,’’ Daha

güzel ve yaşanabilir bir Tarsus için, dayanışma ve işbirliğiyle el ele vererek hep beraber

çalışacağız. Hemşerilerimizin bizlerden olan taleplerini yerinde görmek ve birebir sorunları

ile alakadar olmak adına bu tür ziyaretlere önem veriyoruz" dedi.

 

………….OOO………..

 

BAŞKAN BOZDOĞAN,’’TARSUS’A EN İYİ

HİZMETİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ’’

Hizmette katılımcılığı esas alarak gerçekleştirdiği Mahalle çıkarması ile vatandaşların her

daim yanında olduklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,

’’Mahallelerimize yaptığımız ziyaretlerimizle hemşerilerimizle bir araya gelerek onların

taleplerini dinliyor, yapılacak çalışmalar hakkında da bilgiler veriyoruz. İstişareler hizmet

kalitemizi artıyor. Bu bilinçle yaptığımız ziyaretlerde eşit hizmet anlayışını ön planda

tutuyoruz. Her bir hemşerimizin düşüncesi bizim için çok önemli. Onları memnun edebilirsek,

 

‘İyi ki Tarsus’ta yaşıyorum’ demelerini sağlayabilirsek biz de mutlu oluyoruz. Ziyaretlerimizi

sürdürerek Tarsus’a en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

………….OOO………..

TARSUS’TA 1 MAYIS KUTLAMASI

HAZIRLIĞI TAMAM..

Tarsus’ta 1 Mayıs işçi bayramı hazırlıkları tamamlandı.

Yarın kutlanacak olan 1 Mayıs için STK lar Kleopatra kapısı yanında SAAT 11.00 DE  toplanıp yürüyüş yapacak.  Yürüyüşe katılanlar SAAT 12.00 de  Cumhuriyet alanına gelerek etkinliklere katılacak. Burada konuşmalardan sonra  konserler verilecek.

 

……………ooo………...

 

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS VE

ÇAMLIYAYLA’DAKİ ÜRETİCİLERE ALIÇ FİDANI

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi’nin yürüttüğü çalışma kapsamında diğer ilçelerde olduğu gibi Tarsus ve Çamlıyayla’daki üreticilere de alıç fidesi dağıtımı yapıldı. Düzenlenen törenle 22 üreticiye toplam 489 alıç fidesi teslim edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tarımda alternatif ürün oluşturulması için üreticilere fide ve fidan desteğini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi tarafından yürütülen çalışma kapsamında Tarsus ve Çamlıyayla’daki üreticilere de alıç fidesi dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi Tarsus Koordinasyon Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle alıç fideleri üreticilere teslim edildi.

 

Tarsus ve Çamlıyayla’da 22 üreticiye alıç fidanları ulaştırıldı

 

Geçtiğimiz günlerde diğer ilçelerde gerçekleştirilen alıç ve avokado fidanı dağıtımına ek olarak Tarsus’ta 1’i kadın toplam 15 üreticiye 347, Çamlıyayla’da ise 7 üreticiye 142 alıç fidanı verildi. Dağıtım törenine Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve İmar İnşaat A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Meclis üyeleri Ünzile Kuru ile Ali Boltaç, Tarsus Belediyesi Meclis üyesi Ali Erhan Okyay, CHP İlçe Başkanı Ozan Varal, Tarımsal Hizmetler, Eğitim ve Kooperatifler Şube Müdürlüğü Selçuk Şahutoğlu, Tarsus Koordinasyon Şube Müdürü Soner Yetgin, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

 

“Bu kentte tarımın durması mümkün değildir”

 

Tarımsal Hizmetler, Eğitim ve Kooperatifler Şube Müdürlüğü Selçuk Şahutoğlu, Mersin’in Türkiye’nin en değerli tarım kentlerinden biri olduğunu belirterek, “Sıfır rakımdan 3 bin rakıma kadar 86 ürünün yetiştiği bir kentte yaşıyoruz. Bu kentte tarımın durması mümkün değil. 86 çeşit ürünün içerisinde bunlardan 9 tanesi de ülkede üretim ve yetiştiricilik anlamında da ilk sıraya yer alıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, Başkanımızın öncülüğünde biz de tarımın önemini, küçük ölçekli üretim yapan üreticilerimizin sorunlarını çok iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Muhtarlardan Başkan Seçer’e teşekkür

 

Tarsus Muhtarlar Derneği Başkanı Turgay Benli, her yıl olduğu gibi bu yıl da üreticilerin tarımsal desteklerden yararlandıklarını belirterek, “Bu, çiftçilerimiz için Vahap Başkanımızın bize vermiş olduğu sözlerden biridir. Biz, Vahap Seçer’e derneğimiz ve muhtarlarımız adına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, tarımın içinden gelen bir Belediye Başkanıyla çalışmanın ayrıcalığını yaşadıklarını ifade ederek, “Seçildiği günden bu yana üreticiye çeşitli destekleri oldu. Büyükbaş, küçükbaş hayvan, kaz, çeşitli fidanlar ve ekipmanların dağıtımı yapıldı. Bugün de bir farkındalık yaratarak artık kırsal kesimde, dağlarımızda sürekli yetişen alıcı tekrardan hayata geçirebilmek için yapılan bir proje ile alıç dağıtım fidanı dağıtıldı” dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Av. Ünzile Kuru, çiftçilerin üretim yaparken çektikleri sıkıntıları dile getirerek, “Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e göreve geldiği günden itibaren tüm Mersin’de tarıma ve çiftçilere yönelik ve özellikle kadınları önceleyerek gerçekleştirdiği tüm projeler için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

“Bu çok iyi bir destek”

 

Projeye katılarak alıç fidanı alan üretici kadınlardan Hayırlı Erat, “Bu çok iyi bir destek. Fide, fidan bulmak çok zor. Dışarıdan alacak olsak çok pahalı. Kendin üretmeye kalksan onu da beceremiyoruz. Onun için çok memnun oluyoruz böyle desteklerden dolayı” ifadeleri kullandı.

 

Alıç fidanı alan üreticilerden Danyal Yapıcı, “Sayın Başkanıma çiftçiye verdiği katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

………….OOO………...

TARSUS’TA TİYATRO ÖDÜLLERE DAĞITILDI

Uluslararası Lions 118 U Yönetim Çevresi Lions Çukurova Bölgesi Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ‘Yılın Sanat Öncüsü’ ödülüne layık görüldüğü tiyatro ödüllerinde Mersin Şehir Tiyatrosu da 14 farklı dalda ödülün sahibi oldu.

Tarsus Amerikan Koleji’nde gerçekleştirilen törende ödülü, Başkan Seçer adına Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger aldı.

Yılın Sanat Öncüsü Başkan Vahap Seçer’in oldu

Adana Seyhan Lions Kulübü ile Mersin Babil Lions Kulübü’nün bu yıl vermeye başladığı Çukurova Bölgesi Tiyatro Ödülleri’nde, Başkan Seçer öncülüğünde yeniden yapılandırılan ve oyunlarıyla büyük beğeni toplayan Mersin Şehir Tiyatrosu 14 dalda ödül aldı. Kültür-sanat etkinliklerinin öncüsü olan Başkan Seçer de ‘Yılın Sanat Öncüsü’ ödülüne layık görüldü.

‘Ustalara Vefa, Sanata Destek’ adıyla verilen ve Çukurova Bölgesi’ni kapsayan ödüller; Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Adana Devlet Tiyatrosu, Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Tarsus Şehir Tiyatrosu’ndaki oyunların değerlendirilmesiyle dağıtıldı.

“Başkanımız Vahap Seçer’in adına yaraşır, yaptıklarına yaraşır bir ödül oldu”

Yılın Sanat Öncüsü ödülünü Başkan Seçer adına alan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, “Bu ödülü Başkanımız adına aldığım için ayrıca onurluyum. Sanat Öncüsü Ödülü, adına yaraşır, yaptıklarına yaraşır bir ödül oldu” dedi.

Başkan Seçer öncülüğünde Mersin Şehir Tiyatrosu’nun yeniden yapılandırılması adına jüri üyeleriyle gerçekleştirilen sınavların önemine de değinen Özdülger, “Bu çok kıymetli gerçekten. Bu, Türkiye’deki sanat adına yapılmış çok önemli bir adım. Sayın Başkanımızın bu anlamda bizi desteklemesi ve yol vermesi, her daim de bunu önemsemesi çok kıymetli. Çünkü elbette ki sanat liyakatle olmalı. Sanatın objektif bir duruşu, eşit bir mesafede yaklaşımı olması lazım”diye konuştu.

“Başkanımız Türkiye’de sanat öncüsü olma yolunda çok önemli bir rol model”

Özdülger, aynı değişimin Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Halk Oyunları’nda da yaşandığını vurgulayarak, “Bu anlamda Sayın Başkanımızın Türkiye’de sanat öncüsü olma yolunda çok önemli bir rol model olduğunu düşünüyorum. Kendisine bu ödülü layık gören sizlere de ayrıca sevgi ve selamlarını iletiyorum. Çok teşekkür ediyorum. Mersin Şehir Tiyatromuzu da gururla alkışlıyorum” ifadelerine yer verdi.

Kendisi de ‘Lina Nasif Özel Ödülü’nü alan Özdülger, Nasif’in Mersin için önemine değinerek, “Gerçek bir barış elçisiydi. Mersin kardeşçe yaşanan çok özel bir şehir ve onun en önemli elçilerinden biriydi. Belki de ilkiydi. O yüzden kendisini saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum”dedi.

Şehir Tiyatrosu ve oyuncuları 14 farklı dalda ödül aldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak’ın ‘Onur Ödülü’ aldığı tiyatro ödüllerinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu da yeniden yapılandırıldığı hali ile ‘Yılın Tiyatro Olayı’ ödülüne layık görüldü. ‘En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ dalında Aslolan Hayattır ve Vahşet Tanrısı’nda sergilediği performansı ile Ömür Sevgi Çil, Buzlar Çözülmeden ve Matruşka oyunundaki performansı ile de Gizem Koçer ödül aldı.

Matruşka oyunundaki başarısı ile Güvenç Gümüş, Aslolan Hayattır ve Halktan Biri oyunlarıyla Ozan Erdönmez, Aslolan Hayattır oyunuyla Anıl Tunç Karaersal, Buzlar Çözülmeden ve Ölümü Ardında Gezdirenler oyunlarındaki başarısıyla da Ersen Ocak ‘En İyi Erkek Oyuncu Ödülleri’nin sahibi yoldu. Tiyatro ödüllerinde ‘Jüri Özel Ödülü’ ise Buzlar Çözülmeden oyunundaki performansı ile Tolga Manyer’in oldu.

Başak Özdoğan’ın Kozalar oyunundaki sahne tasarımı ‘En İyi Sahne Tasarımı Ödülü’nü, Funda Çebi’nin Buzlar Çözülmeden oyunundaki kostüm tasarımı ‘En İyi Kostüm Tasarımı Ödülü’nü alırken, ‘En İyi Işık Tasarımı Ödülü’ne de Buzlar Çözülmeden oyunu ile Salim Yücel layık görüldü.

Buzlar Çözülmeden oyununun müzikleri Gürkan Çakıcı ve Serkan Çankaya’ya, Kozalar oyunu müzikleri de İbrahim Can Otkum’a ödülü getirdi. ‘En İyi Dramaturg Ödülü’nü Taner Çelik aldı.

Turneleri ile Mersin’in dört bir yanındaki çocukları tiyatro ile buluşturan Çocuk Tiyatrosu da birçok ödüle layık görüldü. Sevilen tiyatro oyunu Gökkuşağının Altında’da gösterdiği performansı ile Ceren Özmen ‘En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü, Mehmet Naci İdişçi ‘En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü, Alev Tol ise ‘En İyi Dekor-Kostüm Tasarımı Ödülü’nü aldı.

 

………….OOO………...

KEBAPÇI EYÜP MARKASI TESCİLLENDİ..

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin markalaşma sürecine desteğini sürdürüyor. Bu kez de lezzet ustası Kebapçı Eyüp, Tarsus TSO öncülüğünde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından aldığı belge ile markasını resmi olarak da tescillemiş oldu.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, işletme sahibi Yusuf Doğaroğlu’na marka tescil belgesini takdim ederek tebrik etti. Markalaşmanın önemine değinen ve bu konuda Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerinin önünü açtıklarını ve markalaşma bilincini yerleştirmeye çalıştıklarını belirten Koçak, ‘’Üyelerimize gerek markalaşma gerekse proje hazırlamaları konusunda birimlerimiz tarafından önemli çalışmalar yürütüyoruz. Amacımız Tarsus’ta üretilen her ürünün bir marka ile pazarlarda yer bulabilmesi. Bu çok önemli. Şimdiye kadar pek çok üyemizin marka tescil başvurusunu yaparak tescillenmesini sağladık. Çalışmalarımız halen de devam ediyor. Son olarak Tarsus’un bilinen en eski kebapçılarından Kebapçı Eyüp markasının resmi olarak tescillenmesine katkıda bulunduk. Hayırlı olmasını dileriz.’’ diye konuştu.

Yusuf Doğaroğlu da markalaşma sürecinde kendilerini yalnız bırakmayan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerine teşekkürlerini ileterek, ‘’Markamız artık tescilli. En kaliteli hizmeti sunma ve bu hizmeti daha da ileriye taşıma azmimiz sürecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

 

………….OOO………...

TARSUS BELEDİYESİNDE BAYRAMLAŞMA

Tarsus  Belediyesinde ramazn bayramı bayramlaşması yapıldı.

Dün Meclis salonunda Belediye  Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kentimiz için el birliği ile emek verdiğimiz kıymetli personellerimiz ile bayramlaştı.

Bozdoğan ‘’Tüm çalışanlarımıza ve ailelerine mutlu bayramlar dilerim.’’ Dedi.

 

………….OOO………...

KÖPEK YARALADI, TEDAVİ GÖRDÜ TABURCU OLDU

Tarsus ‘ta önceki gün sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan kız taburcu oldu.

Olayda kulağından, boynundan ve bacağından yaralanan Kardelen Yaren Ç. (13), tedavisinin ardından taburcu oldu.

………….OOO………...

KUMARCILARA AMAN YOK

Tarsus ‘ta  polis tarafından düzenlenen operasyonda kumar oynatan 3 işletmeye para cezası kesilirken sahipleri gözaltına alındı.

………….OOO………...

TARSUSTA YENİDEN PAMUK EKİMİNE AĞIRLIK VERİLECEK

Tarsus Belediyesinin yerli tohum seferberliği ve çiftçiye destek çalışmaları çerçevesinde, 5 dönümlük araziye 'beyaz altın' pamuk tohumu ekildi.

Yerli tohum seferberliği kapsamında çiftçiye ve üreticiye destek olmak amacıyla Çukurova topraklarına, yörenin gelişip kalkınmasında önemli payı olan “Beyaz Altın” ekimi gerçekleştirdi. Bu kapsamda Belediyenin Tarımsal gelişimi ve çiftçiyi destekleme, kırsal kalkınmayı sağlama amacıyla sürdürdüğü desteklere bir yenisi daha eklendi ve üretici tarlasına destek verilen pamuk tohumunun ekimi yapıldı.

Tarsus Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, tohum desteğinin yanında, tohumların ekimi, tarla sürümü, gübre kullanımı alanlarında da üreticiye destekler sürüyor. Tarsus Belediyesi tarafından Ata Mirası Projesi çalışmaları doğrultusunda üretici Ali Özer'in Ballıca mevkiindeki arazisine 5 dönümlük pamuk tohumu ekimi yapıldı. Doğu Akdeniz Araştırma Enstitüsü ile yapılan protokol çerçevesinde, çiftçiye verilen pamuk tohumları, Tarsus Belediyesi Tarımsal İşler Müdürlüğü ziraat mühendislerinin de süreçte destekleri ile üretici Ali Özer'in tarlasına ekildi. Özer'in arazisine ekimi gerçekleştirilen C-92 ve Türkan pamuk yerli tohum çeşitleri ile Tarsus topraklarında pamuk yeniden boy verecek.

………….OOO………..

TADER’İN İFTAR YEMEĞİNE YOĞUN ILGI

Ankara Tarsuslular Derneği (TADER) tarafından geleneksel olarak yapılan İftar Yemeği’nin bu yıl 5.si düzenlendi.

TADER’in İftar Yemeği’ne Ulaştırma Eski Bakanı Enis Öksüz, Yenimahalle Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu ve Başkan vekili Mehmet Kartal, TÜED (Türkiye Emekliler Derneği) Genel Başkanı Kazım Ergün, TÜED Genel Mali Sekreteri Ömer Kurnaz, Tarsus Zirve Gazetesi Sahibi Ferhat Günaştı ve UHA (Uni Haber Ajansı) Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Halil Can Güllü ile çok sayıda Ankara’da yaşayan Tarsuslu aileler ve öğrenciler katıldı.

İftar öncesinde İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin okuduğu Kuran-ı Kerim ile başlayan program, iftar ve duanın ardından konuşmalarla devam etti.

İftar yemeğine katılanlara “hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan TADER Genel Başkanı Semih Özsu; “Kuruluşumuzdan bugüne kadar sizlerin desteği ile birçok aktiviteler yaptık ancak pandemi nedeniyle son yıllarda bir araya gelemedik. İki yıl gibi uzun bir aradan sonra manevi değeri yüksek bu mübarek gecede sizlerle aynı iftar sofrasında yeniden buluşmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz.” diyerek iftar yemeğine katılanların Kadir Gecesi’ni kutladı. İftar yemeğinin düzenlenmesine katkı sunan Tarsuslu Yenimahalle Kaymakamı Türker Çağatay Halim ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a, Tarsuslu Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu’na teşekkür etti,

Konuşmasının devamında, “2012 Yılında kurulan derneğimizin öncelikli faaliyeti üniversiteli gençlerimize sahip çıkmak olmuştur. Bu bilinçle geçmişte 200’e yakın öğrencimizi TADER çatısı altında topladık ve çok güzel etkinlikler yaptık. Üniversiteli gençlerimize maddi manevi her zaman yanlarında olduğumuzu söylüyoruz.

Bu amaçla öğrenim hayatlarına destek olmak için bu yıl TADER Burs Fonu’nu oluşturduk. Sizlerin de desteği ile bu yılın ikinci döneminde Ankara’da öğrenim gören 40’a yakın öğrencimize burs verecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2022-2023 Öğretim yılında sadece Ankara’da değil ülke genelinde okuyan Tarsuslu öğrencilerimizin de burs fonundan yararlanmalarını sağlamak üzere Tüzüğümüzün ilgili maddesinde değişiklik yapacağız. Bu nedenle Derneğimiz için değil ama, öğrencilerimiz için az miktarda da olsa burs fonu banka hesabımıza bağış yaparak destek olmanızı sizlerden bekliyoruz’’ dedi. Konuşmasının sonunda, TADER’ in kuruluşundan bugüne kadar desteklerini esirgemeyen Ulaştırma (eski) Bakanı Prof.Dr.Enis ÖKSÜZ’e Tarsusluların ağabeyi TÜED Genel Mali Sekreteri Ömer Kurnaz’a, TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün’e ve Tarsus Zirve Gazetesi Sahibi Ferhat Güntaştı’ya teşekkür etti.

Özsu’nun ardından konuşma yapan TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün ise katılımcıları selamlayıp Kadir Gecelerini kutladıktan sonra herzaman TADER ve Tarsuslular’ın yanında olacaklarını ifade ederek iyi dilek ve temennilerde bulundu, TADER Genel Başkanı Semih Özsu ve Yönetimine teşekkür etti.

Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu ise yapığı konuşmasında Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın sevgi ve saygılarını iletti. Semih Özsu ve yönetimine teşekkürlerini belirterek katılımcıların Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramı’nı kutlayarak konuşmasını sonlandırdı.

Yenimahalle Kaymakamı Türker Çağatay Halim ise konuşmasında Tarsus ve Mersin’in çok göç veren il-ilçe olmadığına değinerek Ankara’daki her Tarsuslunun çok büyük bir değer olduğunu ifade etti. TADER’e sağlanacak olan her katkının çok değerli olduğunu vurgulayan Halim, etkinliğin Yenimahalle Belediyesine ait bir salonda yapılmasından dolayı salonu tahsis eden Yenimahalle Belediyesine ve Yenimahalle BelediyesiBaşkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu’na ayrıca teşekkürlerini bildirdi.

Ulaştırma Eski Bakanı Enis Öksüz ise; “Bundan evvel hiç kimse bizleri bu kadar bir araya getiremedi. Kimse alınmasın. Tarsuslular Derneği varsa başkan sayesinde oluyor, kendisine teşekkür ediyorum.” diyerek TADER ile bir toparlanmanın başladığını vurguladı. Bundan sonra politika hayatına bir tecrübe aktarımı şeklinde devam edeceğini ve TADER’in faaliyetlerine daha fazla yararlı olma gayreti içerisinde olacağını ifade etti.

TADER’in Geleneksel 5. İftar Yemeği Buluşması içilen çaylar eşliğinde yapılan hoş sohbetlerin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

………….OOO………...

TARSUS İDMANYURDU, ZONGULDAK

KÖMÜRSPOR MAÇINA HAZIR

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu,  pazar günkü maça hazır. TİY ligdeki son iki maçından öncekini bu hafta sonunda Zonguldak Kömürspor ile yapacak. Son maçımız ise İzmir deplasmanında Bucasporla oynanacak.

Geçen Pazar deplasmanda oynaması gereken Kastamonuspor maçını rakibin ligden çekildiği için oynayamayan sarı lacivertliler hafta sonunda boş durmayarak Zonguldak Kömürspor maçına hazırlandı. Zonguldak maçının hazırlıkları Cuma günü tamamlandı. Takımımız 1 Mayıs 2022 Pazar günü sahasında Kömürsporu konuk edecek.

Takımımız ligde Son maçıda ise İzmir deplasmanında Bucasporla oynayacak. Şu anda TİY puan sıralamasında 53 puanla 3. durumda bulunuyor.

………….ooo………...

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........


 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok