SON DAKİKA

22 MAYIS 2022- TARSUS MEKTUBU



22  MAYIS 2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………...

MERSİN VALİSİ ALİ HAMZA PEHLİVAN’IN GÖREVE BAŞLAMA MESAJI;

 "MERHABA MERSİN"

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan dün Göreve Başladı. Pehlivan ‘’12.05.2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mersin Valisi olarak atanmış olduğum görevime başlamış bulunmaktayım. Öncelikle, tensipleriyle bu güzel şehre hizmet etme görevini şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya şükranlarımı sunuyorum.’’ Dedi.

Pehlivan ‘’iki yıl ziyadesiyle güzel duygular içinde görev yaptığım kadim şehir, Şehr-i Nuh Şırnak’tan, bolluk ve bereket diyarı, Türkiye’mizin ekonomisi için en önemli ve öncü şehirlerinden; ticaretin, turizmin, tarımın merkezi Mersin İlimize hizmet edecek olmanın onuru ve yüklenmiş olduğumuz sorumlulukların bilinciyle milli ve manevi değerlerimiz, devletimiz ve milletimizden aldığımız güçle, bütün kurumlarımız ve mesai arkadaşlarımızla birlikte üstün bir gayretle çalışacağız.

Mersin için hep birlikte düşünecek, geleceği hep birlikte düşleyecek, İlimizin pek çok alanda artarak devam eden gelişim sürecine katkı sağlamak maksadıyla kamu hizmetleri çıtasını daha da yukarılara taşımak için çaba sarf edeceğiz.

Özveri ve samimiyetle yürüyeceğimiz bu yolda şehir olarak güvenliğimizi, huzurumuzu, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmek ve daim kılmak adına vatandaşlarımıza kurumlarımızın ve gönüllerimizin kapısını, bu bağlamda istişare kanallarını açık tutarak Mersin İlimiz için en doğrusunu yapma çabası içinde olacağız.

Vatandaşlarımızın derdini kendi derdimiz, sevincini kendi sevincimiz bilerek, insanımızın hizmet ihtiyacı ne ise ve neredeyse kamu kurum ve kuruluşlarımızla orada bulunacak; kanunlar, kurallar ve iyi yönetim ilkeleri çerçevesinde kolaylaştıran, mütebessim, nezaketli aynı zamanda ciddi ve disiplinli bir anlayışla gerekli iş ve işlemlerin yerine getirilmesini sağlayacağız.

Tarihte pek çok uygarlık için önemli bir yerleşim merkezi olma özelliği taşıyan Mersin İlimiz, limanı, serbest bölgesi, tarımı, ticareti ve sanayisi ile gelişim sürecini hızla sürdürmekte; çok sayıda antik ören yerleri, denizi, narenciye bahçeleri, yeşil doğası ve kültürel etkinlikleriyle birlikte turizm potansiyeli ön plana çıkmaktadır.

Ülkemizin diğer yerleşim birimlerinde olduğu gibi elbette ki Mersin İlimizin de kendine has pek çok özellik ve güzelliklerinin yanında muhtelif sorun, ihtiyaç ve hizmet beklentileri mevcuttur. Odağında insan olan proje ve yatırımların önemine binaen potansiyellerimizi değerlendirip geliştirebilmek, sorunlara sürdürülebilir çözümler üretebilmek adına bugüne kadar ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de sayısız yatırımı gerçekleştirmiş olan başta Cumhurbaşkanlığımız olmak üzere bütün Bakanlıklarımız ve ilgili devlet kurumlarımızın desteği, koordinasyon ve işbirliği ile devam eden yatırımları tamamlamak, yeni projeler geliştirerek hayata geçirmek için gayret sarf edeceğiz. Mersin’de yaşayan şehit aileleri ve gazilerimizin, çocuklarımızın, gençlerimizin, yaşlılarımızın, yetimlerimizin, engellilerimizin, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanında olacak şefkati ve merhameti hep birlikte çoğaltacağız.

Toplumumuzun her kesiminin, Mersinli değerli hemşerilerimizin üretken çaba, yapıcı fikir ve projelerini, görüş ve önerilerini paylaşıp İlimizin geleceği için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarına inanıyorum. Bu uğurda katkı ve katılım sağlayacak olan bütün kişi, kurum ve kuruluşlara şimdiden teşekkür ediyor, çalışmalarda üstün başarılar temenni ediyorum. Bu vesileyle yüreği Mersin için çarpan saygıdeğer hemşerilerimizi en iyi dileklerimle selamlıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’’

TARSUS KAYMAKAMI DA VALİ’Yİ KARŞILADI

12 Mayıs tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mersin Valiliğine atanan Ali Hamza Pehlivan görevine başladı. Tarsus kaymakamı  Kadir Sertel Otcu da yeni valiyi karşıladı

 

Vali Pehlivan, Mersin Valiliği önünde Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri tarafından karşılandı. Tarsus kaymakamı  Kadir Sertel Otcu da yeni valiyi karşıladı ve ardından tanışma toplantısı yapıldı.

 

 

 

………….OOO………...

TARSUS’TA KUŞ’A KURTARMA

Tarsus’ta beş katlı apartmanın havalandırma bölümünde sıkışan kuş kurtarıldı.Tarsus ‘ta  5 katlı apartmanın havalandırma bölümünde sıkışan kuş itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.Ergenekon Mahallesi Semerkant Caddesindeki  oturanlar, havalandırma boşluğundan kuş sesi geldiğini fark ederek durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.Olay yerine sevk edilen ekipler, kuşu bulunduğu noktadan çıkarttı. Kuş daha sonra  doğaya salındı.

………….OOO………...

 MAVİ RÜYALAR KONSERİ YAPILDI

Tarsus Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler ile Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu 21 Mayıs’ta da devam etti.. Mavi Rüyalar Konseri dün  saat 16.00’da, Akbal Müzik Topluluğu 17.30’da, Şehit Halil Özdemir Fen Lisesi Müzik Topluluğu 19.00’da vatandaşlarla buluştu.. Etkinlikler DJ Hüseyin Çınar ile Holi Parti ile taçlandı.. Tüm konserler Büminhan Temizkan Parkı’nda yapıldı.

………….OOO………...

YENİ DEVLET HASTANESİNE YENİ MR CİHAZI

Tarsus’ta yakında hizmete girecek olan 650 yataklı yeni Devlet Hastanesine yeni MR cihazı geldi, cihaz hizmet vermeye başladı.

Devlet Hastanesi başhekimi Dr.  Sadık Emre Direk, yeni hastane binasında MR cihazının çalışmaya başlaması ile biraz olsun rahatlama olduğunu belirterek “yeni MR cihazı ile birlikte kapalı yerde kalma korkusu ve kilo fazlası olan hastalarında MR çektirmesi büyük önem taşımakta. Bizde yeni gelen cihazı yeni hastanemize kurduk. Yeni cihazın kurulması ile günde 120-130 tetkik gerçekleştirilebilmektedir” dedi.

 

 

………….OOO………...

ÖZEL TARSUS HASTANESİ

YAKINDA AÇILACAK

Tarsus’ta devletin hastaneleri gibi bazı özel hastanelerde var..

Mesela ÖMER SAYAR ismi kimselere yabancı değil. Ömer bey kendi adına yıllar önce bir hastane kurmuştu. Birkaç yıldır burası kapalı…  Ancak bir yılı aşkındır burada tadilatlar yapılıyor. Özel  Dr. Ömer Sayar Hastanesinin yerine yeni bir hastane  yakında açılacak. Ancak bu hastane Tarsus Özel Hastanesi adı ile hizmete tekrar başlayacak.

Sağlık kuruluşlarında öyle kolay işler değil.

Burada aylardır uğraş veriliyor. Burası yeniden elden geçirildi, inşaat işleri yapıldı. Temizliği yapıldı ve Özel Tarsus Hastanesi açılışa hazır hale getirildi,.

………….OOO………...

- MERSİN BÜYÜKŞEHİR, TOPÇU

MAHALLESİ YOLUNDA YAŞANAN

SIKINTILARI ORTADAN KALDIRDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yol yapım, onarım ve bakım ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte bağlı mahalle yollarında sathi asfalt kaplama çalışmalarını hızlandırdı.

 

Ekipler, Tarsus’a bağlı Topçu Mahallesi’ni, Özlüce ve Yenice Mahallelerine bağlayan 7.5 kilometre uzunluğunda ki yolu, çift kat sathi asfalt ile kapladı.

 

Zemini oldukça yıpranan yol üzerinde önce iyileştirme faaliyetini yerine getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kombi araçlar vasıtasıyla söz konusu yol üzerinde önce birinci, ardından da ikinci kat sathi asfalt döküm işlemi uyguladı.

 

Birçok noktada asfalt döküm işlemi yapılacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yine Tarsus’a bağlı ovada ve kırsalda yer alan birçok mahalle bağlantı yolunda daha sathi asfalt döküm işlemi uygulayacak.

 

Zemin hazırlıkları süren Heleke-Ballıca grup yolu, Yüksek Mahallesi bağlantı yolu, Verimli Mahallesi bağlantı yolu, Çöplü Mahallesi ile Kefeli Mahallesi grup yolu, Çağbaşı-Yaramış-Çatalca-Ağzıdelik Mahalleleri grup yolu ile Kadelli-Yazlık Mahalleleri bağlantı yolunda da önümüzde ki günlerde sathi asfalt kaplama çalışması gerçekleştirilecek.

 

………….OOO………...

NUSRET MAYIN GEMİSİ ALGISI.

MEDYAD Başkanı ODkan Çaışkan ile sık sık kentin sorunları üzerine konuşuruz. Kendisi tam bir Tarsus ve Çamlıyayla sevdalısı.

Konuyu biz Nusret Mayın gemisine getirdi.

“Geçen gün TSK mensubu bir dostum aradı. Başkanım bizdeki (Tarsus'taki) Nusret gemisi sahte mi ? diye.” sordu” dedi.

Bende “Peki sen ne dedin” diye karşılık bir soru sordum.

Başladı anlatmaya..

“Yok komutanım nereden çıktı bu dedim.

Bana , ya bir ulusal kanalda izledim "Nusret Mayın gemisi, Bandırma limanına demir attı diye haber çıktı” dedi.

Bunun üzerine “Telefonu bir kapatın komutanım, diyerek googleyi sorguladım.

Ne haberler gördüm.

Nusret Gemlikte.

Nusret Bandırma'da,

Nusret Haziranın şu tarihine kadar falan limanlarda konuklarını ağırlayacak.

Nusret'e öğrenci akını diye onlarca haber.

Hepsine baktım, ya acaba Orijinali Tarsus’ta olan diyerek başlayan haber varmı diye göremedim.

Belki halkımızın tarihini sahtesinden de öğrenmeye çalışması, gezmesi hoş olabilir.

Ancak aşağıda orjinalinin resimleri olan gerçek Nusret gemisinin jilet olmaktan kurtarılıp Tarsus'ta nasıl sergilendiğini hatırlatmak istedim.

Aynı Eshab-ı Kehf gibi milleti Elbistan ile Tarsus arasında muhallakta bırakan sahipsizler, Nusretinde Tarsusta olduğunu unutturmasını istemem.

Sahipsiz kentin batmasını Nusret'te kurtaramaz.....

………….OOO………...

İÇEL İDMAN YURDU’NUN TARAFTARI ,

ANKARA’YA TAŞINACAK

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; 23 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00’da Ankara’da Fethiyespor ile karşılaşacak İçel İdman Yurdu’nun taraftarına, otobüs ve maç bileti desteğinde bulunacaklarını söyledi.Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3’üncü Lig, 3’üncü Grup'ta mücadele eden şehrin takımı İçel İdman Yurdu; Play-Off Yarı Final Müsabakası’nda evinde Orduspor 1967’yi 3-0 mağlup ederek finale adını yazdırdı. İçel İdman Yurdu, Play-Off Final Müsabakasını ise Fethiyespor ile oynayacak. Başkan Yılmaz, 23 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00’da Ankara Eryaman Stadyumu’nda yapılacak müsabakayı izlemek isteyen taraftarlar için otobüs ve maç bileti desteği sağlıyor. Maça gitmek isteyenler; 23 Mayıs Pazartesi günü saat 10.00’da Yunus Emre Kültür Merkezi önünden kalkacak otobüsler ve biletler için belediyenin 0324 322 72 00 numaralı telefonunu arayarak bilgi alabilir ve kayıt yaptırabilirler.

“TRİBÜNDE OMUZ OMUZA YERİMİZİ ALACAĞIZ”

“El birliği ile başaracağız” diyen Başkan Yılmaz; “Şehrimizin takımı İçel İdman Yurdu, Play-Off Final Müsabakasını Fethiyespor ile oynayacak. Biz de tribünde hemşehrilerimizle omuz omuza yerimizi alacağız. İnşallah Mersinimize galibiyetle döneceğiz. Buna şehir olarak inanıyoruz. Çünkü Metin Saltık başkanlığında güzel bir yönetim, başarılı bir takım ve teknik heyet var. Bunun yanında takımına sahip çıkan kent dinamiklerimiz ve taraftarlarımız var. Toroslar Belediyesi olarak her zaman yanında olduğumuz takımımızı Ankara’da yapılacak final müsabakasında da yalnız bırakmayacağız. Maça gitmek isteyen hemşehrilerimize otobüs ve bilet desteğinde bulunuyoruz. El birliği ve güç birliğiyle maçı kazanacağız” diye konuştu. İçel İdman Yurdu Spor Kulübü’ne, Korukent Mahallesi’nde bulunan Prof. Dr. Aziz Sancar Gençlik Merkezindeki tesisi tahsis eden Başkan Yılmaz, her hafta 100 genci İçel İdman Yurdu’nun evinde oynadığı maçlarda ağırlamaya ve Toroslar’dan taraftarları servislerle maça götürmeye de devam ediyor.

 

………….ooo………...

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

NOT. Gündemin  uzun hali doc

dosyasında var.  Dileyen uzun  okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok