SON DAKİKA

31 MAYIS 2022- TARSUS MEKTUBU


 31  MAYIS 2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………...

TARSUSLU KIBRIS GAZİMİZ SEFA EBRİŞİM VEFAT ETTİ.

Vefat eden  Tarsuslu Kıbrıs Gazimiz Sefa Ebrişim’in cenaze namazı Tarsus Şehir mezarlığında kılındı.

Kıbrıs Gazimiz Sefa Ebrişim’i son yolculuğuna uğurlama törenine kaymakam Kadir Sertel Otcu, Tarsus belediye başkan yardımcısı Hakan Yıldırım, Emniyet müdürü Ebubekir Fil, Muharip Gaziler Dernek başkanı Rasim Yuvarlakoğlu, Kuvayi Milliye Dernek başkanı İsmail Taşgit, gaziler ve yakınları katıldı.

 

Askeri törenle toprağa verilen gazimiz Sefa Ebrişim'e Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine  baş sağlığı diliyoruz

………….OOO………...

MHP ÇAMLIYAYLA’DA TOPLANDI

MHP liderinin talimatları ile Adım Adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantısı Çamlıyayla İlçemizde gerçekleştirildi.

Toplantıya  MYK - MDK Üyeleri, Milletvekilleri, Belediye Başkanları ilçe muhtarları, Çamlıyayla Ülkü Ocakları başkanları, ve yönetimi Ak Parti Çamlıyayla ilçe başkanı ve yönetiminin katılımları ile Adım Adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantısını Çamlıyayla İlçemizde gerçekleştirdik. Coşkulu ve yoğun katılımlı programın düzenlenmesinde emeği geçen Başta Çamlıyayla ilçe Başkanımız Ali Rıza Genç ve yönetimine teşekkür ederiz.

………….OOO………...

SALÇA YÜKLÜ TIR YANDI

Tarsus’ta aracın lastiklerinden yükselen alevler nedeniyle çıkan yangında tırın dorsesinde bulunan salça yandı.

Alınan bilgiye göre salça yüklü tır   TEM otoyolu Pozantı-Tarsus istikameti Çamalan yakınlarında salça yüklü tırda yangın çıktı. Yangının dorseye sıçraması üzerine sürücü, itfaiyeye haber verdi. Yangına Mersin Büyükşehir  Belediyesi itfaiye ekipleri müdahele etti. yangında tırın dorse bölümünde bulunan salça kısmen  yandı.

Yangınla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

………….OOO………...

KÜSPE YÜKLÜ TIRIN DORSESİ YANDI

TEM otoyolu Tarsus-Pozantı istikameti Yeniköy  yakınlarında küspe  bir   tır'ın kupa bölümünde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine intikal eden Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü. Küspe yüklü tır'ın dorse bölümü zarar görmedi.

 

…………..ooo………….

’EZOP’’ TARİH SAHNESİNDE YENİDEN HAYAT BULDU

-TARSUS ŞEHİR TİYATROSU DUAYEN

OYUNCULAR VE İZMİRLİLERDEN TAM NOT ALDI

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, İzmir Torbalı Belediyesi tarafından düzenlenen 2.Metropolis Tiyatro Festivali’ne katılım sağladı. Tarihi yapısıyla dikkat çeken Metropolis Antik Kentin amfi tiyatrosunda sergilediği ‘’Ezop’’ oyunuyla izleyenleri adeta büyüleyen Tarsus Şehir Tiyatrosu, İzmirli seyirciler tarafından gece sonunda ayakta alkışlandı.

 

İzmir Torbalı Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Metropolis Tiyatro Festivali’nin kapanış oyunu Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun reji ve dramaturji çalışmalarının Nihat Çapar’ın Genel Sanat Yönetmenliğini Murat Çapar’ın yaptığı Ezop adlı oyunu oldu. Metropolis Antik Kentin amfi tiyatrosunda alanın tarihi yapısına uygun olarak sahnelenen Ezop, usta sanatçıların da katılımıyla seyirciler tarafından beğenilerek izlendi. Kostümleri, dekorları ve hikâyesi ile Metropolis Amfi Tiyatrosu’na uygun olan Ezop İzmirli seyirciden tam not aldı. Öte yandan, usta oyuncular Salih Kalyon ve Zihni Göktay tarafından da oyun sonunda ayakta alkışlanan oyun seyircilere alanın tarihi yapısına uygun olan hikâyesi ile duygulu anlar yaşattı. Tarsus Şehir Tiyatrosu binlerce yıl oyunların sahnelendiği Metropolis Antik Kent’te kapanış oyunu olan Ezop ile seyircilere tarihi daha canlı yaşatma imkânı sağladı.

 

SALİH KALYON, ‘’ÇOK GÜZEL BİR EZOP OYUNU SEYRETTİK’’

Ezop oyunu ile büyülendiğini belirten Usta oyuncu Salih Kalyon,’’ Çok güzel bir Ezop oyunu seyrettik. Hepinizi yürekten kutluyoruz. Tarsus Belediye Başkanımıza ve bu güzel oyunu bizle buluşturmak için imkân verdiği kıymetli emekçilere, oyunculara sonsuz teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki bu güzel Ezop oyununu bu tarihi yapı içerisinde bizlere sahnelediniz. Bunu hiç unutmayacağız, bizim için çok güzel ve önemli bir geceydi. Herkese tekrar teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

 

………….OOO………...

ZİHNİ GÖKTAY, ‘’TARSUS İL OLAMADI.

 HALA AMA GÖNLÜMÜZDE BİR İLDEN

ÇOK DAHA GÜZEL İŞLERİ VAR’’

Tarsus Şehir Tiyatrosu oyuncularını tebrik eden ve iyi temennilerde bulunan usta oyuncu Zihni Göktay, ‘’Oynanması çok zor bir oyundur Ezop. Savunduğu fikirler savunduğu güzellikler çok önemlidir. Umarım insanlarımıza ders olur. Antik Yunan ve Roma’da oynanan oyunların bu tarihi mekânda tekrar sahnelenmesi çok özel, bu sebeple Tarsus Şehir Tiyatrosu oyuncularına oyun seçiminden, düşünülmüş en ince detayına kadar teşekkür ediyor, sevgiyle selamlıyorum. Hepsi benim meslektaşlarım. Ben 64 yaşında Tarsus İdman Yurdu davetiyle Tarsus’a geldim. Tarsusluların yaptıkları o güzel humusları yedik. Tarsus’ta çok güzel anılarım var. Tarsus il olamadı hala ama gönlümüzde bir ilden çok daha güzel işleri var.  Tarsus’a çok selam söylüyorum inşallah yeniden gelebiliriz’’ diye konuştu. 

 

‘’TARSUS ŞEHİR TİYATROSU IŞILDAYAN BİR EKİP’’

Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı ve Festival Koordinatörü Metin Güler, ‘’Tarsus Şehir Tiyatrosunu, ışıldayan ve gittiği her yere o ışığını taşıyan umut katan çok dinamik ve keyifli oyunlar ile belleğimizde çok kısa zamanda kaliteli bir yer kaplayacak bir tiyatro olarak görüyorum. Sahneden seyirciye yansıyan çok keyifli bir enerji görüyorum çok teşekkür ederim’’ diye konuştu.

 

 

………….OOO………...

- TARSUS 'TAN BİR DAYANIŞMA ÖYKÜSÜ:

BİR ÇUVAL UN, YÜZLERCE DAYANIŞMA ELİ

CHP Tarsus İlçe örgütünün, pahalılığa karşı başlattığı ekmek dayanışması büyüyor. Bağışlanan unların, gönüllü kadınlar tarafından yufka ekmek olarak pişirilip, vatandaşlara ücretsiz ulaştırıldığı proje kapsamında, bu kez ekmekler Kavaklı Mahallesi sakinlerine dağıldı.

 

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Herkesi bu dayanışmayı güçlendirmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Varal, “Bir dostumuzun CHP Tarsus İlçe Kadın Kollarımıza dayanışma için bir çuval un bırakması ve daha sonra bir partilimizin de odun bağışlamak istemesi ile başladı bu çalışma. ‘Birer çuval un ve odunu dayanışmanın parçası haline nasıl getirebiliriz?’ diye düşünürken iktidarın halkımıza reva gördüğü yoksulluğun sonucu olarak ucuz ekmek kuyrukları başlamıştı.

 

Biz de "Hamurumuzda dayanışma var, hamurumuzu yoğurur, ekmeğimizi açar, saç ateşini yakar, ekmeğimizi pişirir ve dağıtırız" diyerek dayanışmanın parçası olan Tarsus'un her noktasından kadınların, esnaflarımızın katkılarıyla yapılan ekmekleri ihtiyaç sahipleriyle buluşturmaya başladık” dedi.

 

Başkan Varal, gördükleri destekle, dayanışma ekmeği dağıtımının süreceğini kaydederek, “CHPTarsus'un çağrısı ile yapılan ekmekler; yoksulluğa, hayat pahalılığına karşı birlikte mücadele etme ve dayanışma kültürünün bir simgesi oldu.

 

Emekçilerle, kadınlarla yan yana gelerek ekmeğimizi ürettiğimiz, paylaştığımız gibi tüm zorluklara ve halkımıza yoksulluğu reva görenlere karşı mücadeleyi de dayanışma ile büyüteceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 

………….OOO………...

TARSUS BELEDİYESİ 40 GÜNDE

12 KÖYÜN YOLUNU ASFALTLADI

 

Tarsus Belediyesi ‘’Kalpten Kalbe Yol Yapıyoruz’’ mottosuyla kent merkezi başta olmak üzere kırsal mahallelerde sürdürdüğü asfaltlama çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarına son sürat devam eden Tarsus Belediyesi, 40 günde 12 köyün ve kent merkezinin bozuk yollarını asfaltlayarak büyük bir özveriyle Tarsus’ta ulaşım sorununu ortadan kaldırmak için yoğun çaba sarfediyor.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın Tarsus’ta asfaltlanmayan yol kalmayacak sözü yerine getiriliyor. Birçok bölgede eş zamanlı olarak yol yapım çalışmalarının başladığını bazı bölgelerde de hazırlıkların devam ettiğini belirten Dr. Haluk Bozdoğan, bir rekora imza atarak 40 günde 12 köyü asfaltladıklarını belirtti. Tarsus Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülen sathi kaplama asfalt çalışmaları; Heleke, Bolatlı, Kayadibi, Sağlıklı, Kurbanlı, Sucular, İbrişim, Karadirlik, Büyükkösebalcı, Çevreli, Sıraköy, Çamtepe mahallelerinde kısa sürede tamamlandı. Ekiplerin büyük bir özveri ve sürat ile tamamladığı yol çalışmaları ile köylerde yaşanan ulaşım sorunu ortadan kalktı. Devam eden yol çalışmalarını sık sık yerinde inceleyen Başkan Bozdoğan büyük bir titizlikle çalışmaların kentin tüm mahallelerinde devam edeceğini belirtti. Asfaltlama çalışmalarının yanı sıra yol bakım ve onarım çalışmaları da gerçekleştiren ekipler, hasarlı yolları da iyileştirmek için çalışmalarını devam ettirdi.

 

KÖYLÜLER MEMNUN

Tarsus’a bağlı kırsal mahallelerin gelişip güzelleşmesi ve yol sorunu yaşamaması adına başlatılan çalışmalar kapsamında köy yollarına sathi kaplama asfalt çekilirken, yağış sonrası oluşan çukurlu bölgelerde yaşanan sorunlar da giderildi. Köy sakinleri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan yol çalışmaları yerleşim alanlarının ulaşım ile daha estetik ve sorunsuz bölgeler olmasını sağladı.

 

ŞEHİR MERKEZİNDE DE ASFALT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kırsal mahallelerde devam eden asfalt çalışmalarının yanı sıra şehir merkezinde bulunan birçok noktada da asfalt çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

‘’KENTİMİZİ HER YÖNÜYLE ULAŞILABİLİR KILACAĞIZ’’

Kent için en önemli hizmetlerden biri olan yol asfalt çalışmalarına son sürat devam ettiklerini belirten Başkan Bozdoğan, ‘’Yol yapım çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Çok kısa bir sürede, 40 günde 12 kırsal köyümüzün yollarına asfalt serimi gerçekleştirdik. Asfaltlanmayan yol kalmayacak demiştik, sözümüzde durmak adına ekiplerimizle son sürat çalışıyoruz. En kısa zamanda sorumluluk alanımızda bulunan tüm yollarını asfaltlayıp, kentimizi her yönüyle ulaşılabilir kılacağız.

 

………….ooo………...

TARSUSLU ÖĞRENCİLER KIRKYAMA HARİTASI HAZIRLADI

Tarsus’ta bir köy ilkokulundaki  öğrenciler Kırkyama haritası hazırladı. 81 okul, 81 Güvercin projesi kapsamında hazırlanan dünya barışı Misakı Milli temalı  Kırkyama Türkiye haritası beğenildi.

Beylice Şehit Piyade Başçavuş Faruk Kara  ilkokulu 4. sınıf öğrencileri  ve öğretmenlerinin yürütücülüğünü yaptığı  Tarsus Halk Eğitim Merkezinin proje ortağı olduğu okul, proje kapsamında hazırladığı haritayı İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’ya  takdim etti.

………….OOO………...

OKAN CALIŞKAN CANLI YAYINDA

Bugün saat 11:00 da Medyad başkanı Okan Çalışkan, Ekspres  Gazetesi kurucusu Mustafa Erdoğan ile biraz sohbet edecek.

Spordan siyasete, devletten millete dil olmaya çalışacağız.

………….OOO………...

TARSUS İDMAN YURDU’NA İCRA GÖNDERİLDİ..

YÖNETİM İCRALARI TEK TEK AÇIKLADI, ESKİ BAŞKAN KIRBIYIK’A YÜKLENDİ

Geçtiğimiz gün oynadığı finali kaybederek 1. Lig’e çıkma şansını kaybeden Tarsus İdman Yurdu şimdi de icra şokuyla sarsıldı. Kulübe toplam 2 milyon 250 bin TL artı faiz tutan alacaklar için alacaklıların sıraya girmesinin ardından, yönetim eski başkan Şahin Kırbıyık’a yüklenerek, tüm borçları kamuoyuna açıkladı.

1. Lig’e çıkma mücadelesini final maçında Tarsus İdman Yurdu, şimdi de icra kıskacıyla boğuşuyor. Ana para 2 milyon 250 bin TL’yi aşan ve faiz yükü nedeniyle zor günler geçiren kulüp, ödeme yapamayınca bazı alacaklılar tarafından icraya verildi.

Tarsus İdman Yurdu’na gelen bu icra kararının ardından kulüp yönetimi bir açıklama yaparak eski başkan Şahin Kırbıyık’a yüklendi ve kulübün ödemesi geciken tüm borçlarını kalem kalem yazdı.

Eski Başkan Kırbıyık’ın bir çok yerde kulübü borçsuz devrettiğine ilişkin açıklama yaptığı kaydedilen açıklamada, “Eski Kulüp Başkanımız Şahin Kırbıyık döneminden kulübümüzden alacaklı olan kişiler kulübümüzü icraya vermiştir. Gürses Kılıç, ‘Ben alacaklarımı Şahin Kırbıyık’tan tahsil ettim’ demesine rağmen alacaklarının tahsili için kulübümüzü icraya vermiştir. Kulüp binasının yenileme çalışmaları sırasında malzeme veren Ak Yalı Yapı İnşaat, 483 bin 800 TL alacağı için kulübümüzü icraya verdi. Ayrıca sezon başında Antalya’daki Arem firmasına yaptırdığı spor malzemelerinin ücretinin de ödenmemesinden ötürü firma alacaklarının tahsili için kulübümüze talepte bulunmuştur” denildi.

Yapılan açıklamada Şahin Kırbıyık döneminden kalan borçların da kulübe bırakıldığı belirtildi:

İŞTE O KALAN BORÇLAR:

Ergün Penbe: 700 Bin TL + Faiz

Hüseyin Kalpar: 540 Bin TL + Faiz

Gürses Kılıç: 500 Bin TL + Faiz

Ak Yalı Yapı İnşaat: 483 Bin 800 TL

………….OOO………...

 

TIRIN ALTINDA KALDI

Tarsus’ta  arızasını kontrol ettiği tırın altında kalan sürücü hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, 63 B 760x plakalı tır sürücüsü Necmi Y., Tarsus-Mersin otoban gişeleri yakınlarında arıza yapan aracını yol kenarına park etti.

Araçtan inen N.Y., tırın lastiklerini ve diğer bölümlerini kontrol etmeye başladı.

 


xx

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........


 

 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok