SON DAKİKA

23 -24-25 HAZİRAN 2022- TARSUS MEKTUBU


 

23 HAZİRAN 2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………...

ASAYİŞ TOPLANTISI.. Tarsus İlçe Asayiş ve Güvenlik Toplantısı Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında İlçe Emniyet Müdürlüğünde yapıldı

 ………….OOO………...

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN

KENTE SON 3 YILDA 24 PARK ve

35 KORULUK KAZANDIRILDI

Tarsus Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün çalışmaları ile kentte yeşil alan miktarı son üç yılda 110.122 metrekare artarken, 24 park ve 35 koruluk da vatandaşların hizmetine sunuldu.

Tarsus’un gerek konumu, gerek doğası ile son üç yılda artan yeşil alan miktarıyla da en yaşanabilir yerleşim lokasyonları arasındaki yükselişini sürdürüyor. Tarsus Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün çalışmaları ile kentteki yeşil alan miktarı son üç yılda 110.122 metrekare artarken, 24 park ve 35 koruluk da Tarsus’a kazandırıldı.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın “nefes alan bir kent” oluşturma anlayışı ile çalışmalarına devam eden Tarsus Belediyesi, kentte yaşayan çocuk, genç, yetişkin ve yaşlı bireylerin; sosyal, fiziksel ve ruhsal ihtiyaçlarını gözeterek, bu etkinliklerin gerçekleşmesine imkân sağlayan park ve yeşil alan miktarını artırma kararlılığını sürdürüyor. 

………….OOO………...

TOPLAM PARK VE KORULUK SAYISI

308 ’E, YEŞİL ALAN MİKTARI

1.737.085 METREKAREYE ÇIKTI

Buna göre Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yeşil alanı ve park sayısını artırmaya yönelik 2019 yılından bu yana gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında Tarsus’a 24 park ve 35 koruluk da olmak üzere, 110.122 metrekare yeşil alan kazandırıldı. Vatandaşların hizmetine sunulan yeni park ve koruluklar ile birlikte Tarsus’taki toplam park sayısı 308’e yükselirken, Tarsus Belediyesi’nin sorumluluk alanındaki yeşil alan miktarı da toplam 1.737.085 metrekareye, kişi başına düşen aktif yeşil alan miktarı ise 5.0 metrekareye çıktı.

 

………….OOO………...

BAŞKAN BOZDOĞAN, “DAHA CANLI,

MODERN VE YEŞİLİ İLE NEFES ALAN

BİR TARSUS İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Tarsus’a yeşil alanların hâkimiyetini sağlayacak çalışmaları göreve geldikleri 2019 senesinden bu yana ciddi oranda arttırdıklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’

 

 “7’den 70’e her yaştan Tarsuslu hemşehrilerimizin ve ailelerinin gezip nefes alabileceği, eşleri ile dostları ile buluşabileceği, spor etkinliklerini gerçekleştirirken çocukların da oyun oynayıp keyifli vakit geçirebilecekleri parklarımızın sayısını artırırken, güzel Tarsus’umuzun doğal zenginliklerini de yeşil dokuyu genişleterek fazlalaştırma hedefimiz var. Parklar ve yeşil alanlar bilinen bütün özelliklerinin yanında aynı zamanda psikososyal olarak da büyük bir ihtiyacı karşılıyor. Bizler de Tarsus Belediyesi olarak bu farkındalıkla göreve geldiğimiz 2019 yılından bugüne 24 parkımızın yapımını tamamladık. 24 Park ve 35 koruluk ile 1.737.085 metrekare yeşil alanı kentimize kazandırdık. Böylelikle 3 sene içerisinde kentimizdeki yeşil alan miktarını 110.122 metrekare artırdık. Daha canlı, modern ve yeşili ile nefes alan bir Tarsus için tüm imkânlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

………….OOO………...

- TARSUS CHP’NİN, YOKSULLUĞA KARŞI

 EKMEK DAYANIŞMASI PROJESİ; 15 MAHALLEYE,

BİNLERCE HANEYE VE KİŞİYE ULAŞTI!

CHP  Tarsus İlçe Örgütü’nün “Dayanışma Ekmeği” projesi binlerce yurttaşa ulaşmaya devam ediyor.

 

Fevzi Çakmak Mahallesi’nden Yeni Mahalleye, Yarbay Şemsettin’den Gaziler’e, Reşadiye’den Beydeğirmeni’ne, Girne’den Tekke’ye, Kırklarsırtı’ndan Akşemsettin’e, Şehitler Tepesi’nden Tozkoparan’a, Kavaklı’dan Yenice’ye kadar gönül köprülerinin kurulduğu “Dayanışma Ekmeği” projesinin son adresi Yeşilevler Mahallesi oldu.

 

İlçe Kadın ve Gençlik Kolları yönetici ve üyelerinin de özverili şekilde destek verdikleri projenin bir meşale haline geldiğini ve her geçen gün daha da geniş kesimlere ulaştığını kaydeden CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Vatandaşımızın cebinde ki paranın eridiği, alım gücünün her geçen gün azaldığı, temel ihtiyaç maddelerine ulaşmanın gün geçtikçe daha zor hale geldiği bir dönemde, halkımıza çözüm önerileri yerine, kutuplaştırıcı bir dil kullanılıyor. Bunu yapan kim? Elbette iktidar mensupları.

 

Böylesine bir ortamda, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütü olarak kış başından bu yana ısrarla sürdürdüğümüz ve bağışçılarımızın yanı sıra gönüllü kadınlarımızdan aldığımız güç ve destekle “Dayanışma Ekmeği” projemizi büyüterek bugünlere getirdik. Tarsus’un en ücra mahallesinde oturan yurttaşımızın yalnız olmadığını, yanında bizim olduğumuzun mesajı verdik.

 

İlk ekmeği pişirip yurttaşlarımıza ulaştırdığımız an yaşadığımız heyecan, Yeşilevler Mahallesi’nin sessiz sakin sokaklarında buluştuğumuz insanlarımızla daha da artmış durumda. Bizler Tarsus’umuzun mahallesinde ekmeğimizi, bu ülkenin birliği, dirliği ve beraberliği için yurttaşlarımıza ulaştırıyoruz. Kısacası un’dan ekmeğe her adımda dayanışma ruhunu ortaya seriyoruz!” diye konuştu.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Av. Ünzile Kuru’nun da destek verdiği Yeşilevler Dayanışma Ekmeği çalışmasında mahalle sakinlerinden büyük bir samimiyet gördüklerini belirten Başkan Varal, “Zorlukları birlikte aşacağız. Aydınlık Türkiye için çalışmaya, yufka veya tandır ekmeğimizi paylaşmaya, ocak ateşini söndürmeden yolumuza emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Kitap hediye etti

Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Ünzile Kuru, ekmek açıp, pişiren kadın gönüllülere Seray Şahiner'in emekçi kadınların öykülerini anlattığı 'Antabus' adlı kitabını hediye etti.

 

………….OOO………...

………….OOO………...

ÖZBOZKURT, EĞİTİMİ 100 TAM PUAN

ALARAK TAMAMLAMAYI BAŞARDI. 

Akademi Derneği Başkanı bilim adamı Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, Harvard Üniversitesi'nin kamu değeri oluşturan liderlik eğitimini 100 tam puan ile tamamlayarak başarı belgesini teslim aldı. 

Harvard Üniversitesinde kamu değeri oluşturan liderlik egitimi tamamlandı. Türkiye’den katılan Akademi Derneği Başkanı, bilim adamı Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, eğitimi 100 tam puan alarak tamamlamayı başardı. 

Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, “Ülkemizin önde gelen sivil toplum kuruluslarından Akademi Derneği'nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak halihazırda kamu değeri oluşturacak birçok alanda faaliyette bulunma gayreti içerisindeydik. Harvard Üniversitesi'nden almış olduğum bu eğitim, kamu değeri önerisinin başarılı bir şekilde oluşturulması, değer odaklı kamu ruhunun yaratılması, sosyal sorumluluk projelerinin hayata geçirilmesi, kamu değeri çıktılarının analiz edilmesi ve geliştirilmesinde ortaya çıkan problem alanlarının üstesinden gelinmesi noktasinda benim için ufuk açıcı olmuştur” dedi.
İçerisinde yaşanılan dünyada çözülmesi gereken sorunlarla birlikte umut, tutku ve fırsatların da olduğunu kaydeden Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, “Kamu değeri oluşturan bir lider olmak için, konfor alanınızdan çıkarak kendinizin haricinde toplumun karşılaştığı problem alanlarına da çözüm üretecek fikirler geliştirmeniz önem arz ediyor. Nitekim hayat, bireyin yalnızca kendisi için değil aynı zamanda içerisinde bulunduğu toplum için değer üretmesiyle daha anlamlı hale gelmektedir” diye konuştu.

 

………….OOO………...

ÇANAKKALE MOBİL MÜZESİ

TARSUS’TA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ       

Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca yürütülen proje kapsamında Türkiye turuna çıkan "Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Tarsus’ta büyük ilgi gördü.

Tarsus’ta Cumhuriyet alanında TEDAŞ bitişiğindeki alanda üç gün boyunca halka açık tutulan  "Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi” üç gün boyunca sabah saat 10.00’dan  saat 18.00’e kadar ücretsiz olarak gezildi.

Çanakkale Muharebeleri Mobil Müzesi’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından, Çanakkale Deniz Ve Kara Savaşlarının meydana geldiği Gelibolu Tarihi Alanı’nın tarihi, kültürel ve manevi değerleri ile doğal dokusunun korunması, yaşatılması, tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla hazırlandı ifade edildi.

"Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi” Tarsus’tan sonra Perşembe gününden itibaren Silifke ilçesinde de halka açık tutulmaya başlandı.

………….OOO………...

TARSUS BELEDİYESİNDEN MÜZİK ETKİNLİĞİ

Tarsus Belediyesinden bugün akşam  müzik etkinliği.. Etkinlik St Paul meydanında saat 20.20 da başlayacak. Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB)’nin ‘’Senfonik Ellegra Ensemble’’ (Dünya Şarkıları) Konseri’ne tüm vatandaşlarımız davetlidir.

 

 

 

………….OOO………...

 TARSUSLU GENÇLER BU FESTİVALLE COŞACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu (TADEKA) tarafından “Tarsus Genç Fest” programı düzenleniyor

 

………….OOO………...

YENİCE’DE SİLAHLI KAVGA

Alacak verecek meselesi nedeniyle Yenice mahallesinde  çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı.Olay,  Yenice Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi.

Bulvar üzerinde bulunan manava gelen M.B. motosikletinin üzerindeyken, alacaklısı olduğu iddiaya edilen H.D. geldi. H.D. iddiaya göre  M.B.'nin üzerine rastgele ateş etti. Bacağından yaralanan M.B. motosiklet üzerinden inerek manavın içerisine doğru gitmesine rağmen H.D. ateş etmeye devam etti. 6 el ateş edildiği olayda M.B. 3 yerinden yaralandı. Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ile M.B., Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. M.B.'nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

………….OOO………...

 

SAĞLIKÇILARIN KAVGA ETTİĞİ İDDASI

Tarsus’ta 112 Acil Servis ekibinde görevli 2 ambulans şoförünün birbirlerini darp ettikleri iddia edildi.

Edindiğimiz Bilgilere göre Tarsus’ta bulunan 112 istasyonunda iddiaya göre 2 ambulans şoförü nöbet değişim saati nedeniyle tartıştı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu 2 sürücü birilerini darp etti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

………….OOO………...

TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ TARSUS

ŞUBESİ  ÜYELERİ BOCCE OYNADI

Türkiye Sakatlar Derneği  (TSD) Tarsus şubesi  üyeleri Mezitli’de  Bocce oynadı.

Başkan Ali Çelik “Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu bocce spor oyununda Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus şubesi Mezitli tesislerinde oyun oynadılar Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus şubesi olarak biz de Tarsus'ta Bocce oyun sahaları  yapılmasını istiyoruz. İlgili yerlere gerekli müracaatımızı yaptık. Artık gereğinin yapılmasını bekliyoruz” dedi.

           

…………..ooo………….

 

 

 

24 HAZİRAN 2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………...

KAYMAKAM ÜNİVERSİTEDE

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU; Tarsus Üniversitesini ziyaret etti.

Otcu, Tarsus Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Ali Deran, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Şen ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezgin Aydın’ı ziyaret etti.

Bilgi alışverişinde bulundu.

 

………….OOO………...

TARSUS BELEDİYESİ 60 GÜNDE

21 MAHALLENİN YOLUNU ASFALTLADI

Tarsus Belediyesi, modern fiziki alt yapıyı oluşturmak ve vatandaşların yaşam kalitesine katkı sağlamak amacıyla Kurban Bayramı öncesi yol yapım çalışmalarına hız kazandırarak 60 günde 21 mahallenin yolunu asfaltladı. 

 

Tarsus Belediyesi Fen İşleri ve Muhtarlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından vatandaşların bayram öncesi konforunu sağlamak amacıyla kırsal mahalleler başta olmak üzere merkez mahalleler de de bayram öncesi asfalt çalışmaları sürdürülüyor. Ekipler bayram öncesi rekor bir süreye imza atarak, 60 günde Heleke, Bolatlı, Kayadibi, Sağlıklı, Kurbanlı, Sucular, İbrişim, Karadirlik, Büyükkösebalcı, Çevreli, Sıraköy, Çamtepe, Kızılçukur, Göçük, Çiftlik, Duatepe, Gözlükule, Taşobası, Kamberhöyüğü, Dedeler (Kirlik) ve Hacıhamzalı Mahallelerinde asfalt çalışmalarını kısa sürede tamamladı. Merkez mahallelerde yapılan çalışmaların yanı sıra kırsal mahallelerde de şehir merkezi standartlarını yakalamak amacıyla sezon başında planlanan yol bakım ve asfalt çalışmaları da tamamlandı. 60 günde toplam 21 mahallede yeni yollar vatandaşların hizmetine sunuldu. Vatandaşlardan gelen talepler üzerine programlı olarak çalışmalarını sürdüren ekipler mevsim şartları uygun olduğu sürece asfaltlama çalışmalarına devam edecek.

 

BAŞKAN BOZDOĞAN: ‘’TARSUSLU HEMŞEHRİLERİMİZE HER ANLAMDA KONFORLU BİR YAŞAM SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

Tarsus’ta yaşam kalitesinin her geçen gün arttırılması için çalışmalara büyük önem verdiklerini ifade Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; “Tarsus’a daha iyi hizmet için özverili bir şekilde çalışan ekiplerimiz, bayram öncesi vatandaşlarımızın sevdiklerine ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla 21 mahallede yollarda yenileme ile asfalt kaplama çalışmaları yaptılar. Programlı bir çalışma planını uygulayan Fen İşleri ve Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz kentimizin 21 mahallesinde asfalt çalışmalarını tamamladı.  Mevsim şartları el verdikçe de çalışmalarımız sürecek. Her çalışmamız Tarsus'ta yaşayan hemşehrilerimize her anlamda konforlu bir yaşam sağlamak için. Bu anlamda tüm faaliyet alanlarımızda kentimiz için en iyiyi hedefleyerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.“ şeklinde konuştu.

 

………….OOO………...

TARSUS’A BAĞLI KARAKÜTÜK

MAHALLESİ SAKİNLERİ, BÜYÜKŞEHİR’İN

ÜCRETSİZ KUAFÖR VE BERBER

 HİZMETİNDEN FAYDALANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetini sürdüren ücretsiz “Mobil Kuaför” aracı, birçok noktada vatandaşlara hizmete devam ediyor.

 

7’den 70’e her yaş grubundan kadın ve erkeğin faydalanabildiği Büyükşehir Belediyesi Mobil Kuaför aracı, bu kez de Tarsus’un kırsal mahalleleri arasında yer alan Karakütük Mahallesi sakinlerine hizmet verdi. ‘Yar Saçların Lüle Lüle’ sloganıyla hizmet veren Mobil Kuaför aracından vatandaşlar çok memnun kaldılar. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin oldukça beğeni toplayan projeleri arasında yer alan ve “Yar Saçların Lüle Lüle” sloganıyla yol alan “Mobil Kuaför” aracı, birçok noktada vatandaşlara hizmet vermeyi sürdürüyor.

 

7’den 70’e her yaş grubundan kadın ve erkeğin ücretsiz faydalandığı Mersin Büyükşehir Belediyesi ‘Mobil Kuaför’ aracı, bu kez de Tarsus’un kırsal mahalleleri arasında yer alan Karakütük’e uğradı.

 

Bugüne kadar Tarsus’a bağlı 50’ye yakın mahallede hizmet veren ‘Mobil Kuaför’ aracında, kadın ve erkeklere özel ayrı ayrı bölümlerde hijyen kurallarına azami özen gösterilerek kuaförlük ve berberlik işlemleri hiçbir ücret almadan gerçekleştiriliyor. Çocukların da faydalandığı araçta hizmet gören herkese, ayrıca temizlik kitleri de armağan ediliyor.

 

Saç kesimi, saç boyası, tıraş, el ve ayak tırnak bakımı ile cilt bakımı yapılan ‘Mobil Kuaför’ araçları; berber veya kuaför olmayan yerleşim yerlerinde verdiği hizmetle, maddi yönden de vatandaşları büyük bir yükten kurtarıyor.

 

“Talep ettim, hemen cevap verdiler”

 

Karakütük Mahallesi Muhtarı Mehmet Çelik, özellikle yaş almış vatandaşların, kent merkezine berber veya kuaförlük hizmetleri için gidip gelirken zorlandıklarını belirterek, “Vahap Başkanıma, köyüm adına ve kendi şahsım adına hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Çok güzel bir hizmet. Hizmetin büyüğü küçüğü olmaz. Köyüm buradan Tarsus’a 40 kilometre. Bazen yaşlılarımız gidemez. Talep ettim, köyümde yaşlılar var gelemez, tıraş olmaları için. Sağ olsunlar hemen cevap verdiler, geldiler. Ben de tıraş oldum, çok da güzel. Hizmetlerinden dolayı Vahap Başkanıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

“İlk defa köyümüzde böyle bir hizmet gördük. Gayet memnun kaldık”

 

‘Mobil Kuaför’ün hizmetlerinden faydalanan mahalle sakinlerinden Nurgül Yıldırım ise “Büyükşehir Belediyemizin bize vermiş olduğu, sunmuş olduğu bu hizmet için çok teşekkür ederiz; Vahap Seçer’e özellikle. Kuaför arkadaşlardan çok memnun kaldık. Ellerine sağlık, emeklerine sağlık. Köyümüzün böyle bir ihtiyacı vardı. Bunun için çok teşekkür ediyoruz. İlk defa köyümüzde böyle bir hizmet gördük. Gayet memnun kaldık” diye konuştu.

 

Bayram öncesinde güzel bir hizmet

 

Mahalle sakinlerinden Adil Köse de bayram öncesinde böyle bir hizmetin ayaklarına kadar gelmesinden dolayı oldukça mutlu olduklarını ifade ederek, “Bu bayram arifesinde Başkanımızın, köyümüze gönderdiği berber hizmetinden dolayı O’na saygılarımı, sevgilerimi, teşekkürlerimi sunuyorum. Berber deyip geçmeyin, temizlik imandan gelir. Böyle bir hizmette bulunduğu için çok çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

………….OOO………...

 

TARSUS’TA KURBAN SATIŞ

VE KESİM YERLERİ BELLİ OLDU

Kurban kesecekler için kurban satış ve  ücretsiz kesim yerleri açıklandı.

İşte o liste ve adresler:

Kurban satış yerleri

1.Hürriyet mah. Aydoğanlar Petrol Yanı Tarsus

2.Ergenekon mahallesi Gazipaşa bulvarı Otoban ışıkları of road aylanı üstü Tarsus

3. Gazipaşa mah. Gazipaşa bulvarı ile Mehmet Akif Ersoy caddesi kesişim noktasındaki boş alan

4. 82 Evler mah. İbn Sina bulvarı Kuvayi Milliye parkı arkasındaki boş alan Tarsus

5.Belediye mezbahanesi için Tarsus

KURBAN KESİM YERLERİ

1-Tarsus mezbahanesi- Yunus Emre mah. Ulubatlı Hasan bulvarı Tarsus

2.Tarsus 1 Nolu mobil kesim yeri:  Bağlar mah. İtfaiye yanı kapalı semt pazarı içi

3. Tarsus 2 Nolu mobil kesim yeri: Şehit ishak mah. Turkuaz semt pazarı

4. Tarsus 3 Nolu mobil kesim yeri: 82 Evler mah. Kapalı semt pazarı

5. Tarsus 4 Nolu mobil kesim yeri:  Gülek mahallesi Tarsus

6. Tarsus 5 Nolu mobil kesim yeri: Yenice mah. Mezarlık Yolu Tarsus

………….OOO………..

KOCAMAZ,  KORONA OLDU

Mersin Büyükşehir eski belediye başkanı  ve İyi Parti GİK üyesi Burhanettin Kocamaz Korona oldu.

Kocamaz bunu sosyal  medya hesabından paylaştı.Açıklaması şöyle:

“Sevgili Dostlar, Kıymetli Dava ve Yol Arkadaşlarım,
Ve Çok Değerli Hemşehrilerim. Dün vücudumda biraz kırgınlık olduğunu ve o nedenle de dün mesaj yayınlayamadığımı belirtmiştim.

Yaşadığım ağrılı semptomlar nedeniyle yaptırdığım covid 19 testim maalesef pozitif çıktı.
Bir hafta süreyle Ankara’daki evimde karantinadayım.
Beş kez aşı yaptırmış bir kişi olarak yaşadığım bu acıları aşı yaptırmadan çekenlerin neler yaşadıklarını hayal bile edemiyorum. Rabbim hiç kimseye bu illeti yaşatmasın.Cümlemize sağlık sıhhat versin.”
Sağlık olmadan hiç bir şey olmuyor.
Kanuni Sultan Süleyman boşuna söylememiş;
“Halk için muteber bir nesne yok devlet gibi,
Olmaya devlet bir nefes sıhhat gibi”

Sevgili Dostlar,
Kıymetli Dava ve Yol Arkadaşlarım,
Ve Değerli Hemşehrilerim ;

Bildiğiniz gibi son on gündür Mersin’de idim.
Mersin merkez ve ilçelerinde birçok programa katıldım. Bu illeti nerede ve ne zaman kaptığımı bilmiyorum.” dedi.

………….OOO………..

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI

AYNURCAYA KONUK OLDU

İyi  Parti Tarsus ilçe başkanı Daniyel Mercan, Sevinç ile Aynurca'nın konuğu oldu. MEDYAD Basın merkezinden yayınlanan canlı yayında başkan Mercan, siyasi ve yerel konularda açıklamalarda bulundu. Her zaman bir erken genel seçime hazır olduklarını söyledi.

 

………….OOO………..

TARSUS’TA ÜZERİNE SICAK SU

DÖKÜLEN  ÇOCUK TEDAVİYE ALINDI.

Tarsus ‘ta dün  üzerine sıcak su dökülen 7 yaşındaki çocuk tedaviye alındı.İnköy Mahallesi'nde, ailesiyle misafirliğe giden G.K'nin (7) üzerine oyun oynadığı sırada ocakta bulunan sıcak su döküldü.Haber verilmesi üzerine adrese yönlendirilen 112 Acil Sağlık ekipleri, sırtında yanık oluşan G.K'yi Tarsus Devlet Hastanesine kaldırdı.G.K, buradaki müdahalenin ardından Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

………….OOO………..

TARSUS ESHAB-I KEHF TARIMSAL

KALKINMA KOOPERATİFİNİN

SEÇİMİ YAPILDI

Tarsus Eshab-ı Kehf Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin olağan genel kurulu yapıldı. Mevcut başkan

Mehmet Keven güven tazeleyerek yeniden kooperatif başkanı seçildi.

Dedeler köyündeki kooperatif binasında yapılan genel kurulda divan başkanlığını MENKOBİRLİK

başkanı Ömer Özcan yaptı.

………….OOO………..

 

SAMAN BALYALARI VE EV YANDI

Tarsus Yanıkkışlada, saman balyalarında çıkan ve iki eve sıçrayan yangın hasara yol açtı.Yanıkkışla Mahallesi'nde saman balyalarının depolandığı alanda bilinmeyen nedenle yangın çıktı.Kısa sürede büyüyen yangın, depo yakınındaki iki eve de sıçradı.Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yangını söndürdü.Evlerde hasara yol açan yangının çıkış sebebi araştırılıyor

………….OOO………...


BİNBAŞI İNANÇ MARIM İÇİN VEDA YEMEĞİ DÜZENLENDİ.

Tarsus'ta görev yaparken Erzincan İl Jandarma Komutanlığı emrine atanan Tarsus İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İnanç Marım için veda yemeği düzenlendi.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Binbaşı Marım’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek başarı belgesi ile taltif etti. Veda yemeğine Tarsus Belediye başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ve diğer protokol mensupları da katıldı.

 

………….OOO………...

TARSUS'TA MUHTEŞEM KONSER

Saint Paul Meydanı’nda Allegra Ensemble ile Mersin Devlet Opera ve Balesi Konseri büyük ilgi gördü.

Belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Tarsuslu sanatsever vatandaşlarımızı; Saint Paul Meydanı’nda Allegra Ensemble ile Mersin Devlet Opera ve Balesi Konseri’nde Dünya ve Türk müziği esintileri ile buluşturduk.

Kentimizde bu eşsiz müzik dinletilerini sunan misafir ettiğimiz sanatçılarımıza, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğüne, meydanı tıklım tıklım dolduran tüm sanatsever hemşehrilerimize teşekkür ederiz.’’ Dedi.

 

………….OOO………...

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

25 HAZİRAN 2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………...

OĞLU YATAĞA BAĞIMLI BABANIN

MOTORUNU ÇALDILAR

Tarsus’un Yenimahalle semtinde ikamet eden Serkan Tek, oğlu  Deniz Tek’in ırmakta boğulup felçli kalmasından sonra şimdi de hırsızların gazabına uğradı.

2 yıl önce oğlunun düştüğü ırmakta boğulma tehlikesi geçirip beynine oksijen gitmemesi nedeniyle felç kalıp yatağa bağımlı yaşamasından sonra   işinden ayrılan baba Serkan Tek, eşi Gülden hanımla birlikte hayatını oğulları Deniz’in iyileşmesi için çalmadık doktor kapısı bırakmadı. Oğullarını birçok doktora götürürler, ama bazı ameliyatlar olması ve zamana ihtiyaç vardır. Anne Gülden hanım bir bebek şefkatiyle 12 yaşına gelen oğluna bakmaya devam eder. Yemek yiyemeyen Deniz’i özel mamalarla beslemektedir.  Hasta bezi ile onu bir bebek gibi belemektedir. Evladının günden güne gözlerinin önünde erimesi, bir yana, maddi sıkıntı ayrı bir dert olmaktadır. Deniz bugün 12 yaşında bir delikanlı olması gerekirken, yaşadığı talihsiz kaza sonrasında yatağa bağımlı yaşamaktadır.  Belki yürüyemeyecektir ama, en azından tekerlekli sandalye ile annesi, babası onu gezdirebilecektir.

Bunlar yetmezmiş gibi önceki gün Tarsus Yenimahalle 4070 sk. no.2’deki evlerinin önünden eli ayağı olan motoru da çalınan Serkan Tek perişan oldu. Şimdi  Baba Serkan Tek oğlunun durumuna üzülürken birde hırsızların gazabına uğradığı için üzgün. Oğluna ve kendisine geçmiş olsun diyoruz.

0543 327 9731 - Yenimahalle 4070 sk. no.2 Tarsus

 

………….OOO………...

TARSUS MEDİCAL HASTANESİ DEVREDİLİYOR

Tarsus’ta faaliyet gösteren Özel Tarsus Medical Park Hastanesi, isim değişikliği ile sağlıkta yeniden var olacak.

Bir süre önce 30 Haziran 2022 tarihi itibariyle  kapanacağı açıklanan Medical Park Hastanesinin, kapanmaması ve faaliyetine devam etmesi için yeni birf ormül bulundu.

Tarsus Ekspres gazetesinin haberine göre Medical Park Hastanesinin, başka bir sağlık şirketine devredileceği ve adının da MMT  Özel Amerikan Hastanesi olacağı kaydedildi. Bu devir için Gaziantepli firma ile görüşmelerin sürdüğü ve  Medical Park Hastanesinin sahiplerinin binası kiralık olan hastanenin içindeki tıbbi cihazları yeni işletmeciye devretmek için anlaştığı öğrenildi.

………….OOO………...

 

TARSUS’TA KURBAN SATIŞ

VE KESİM YERLERİ BELLİ OLDU

Kurban kesecekler için kurban satış ve  ücretsiz kesim yerleri açıklandı.

İşte o liste ve adresler:

Kurban satış yerleri

1.Hürriyet mah. Aydoğanlar Petrol Yanı Tarsus

2.Ergenekon mahallesi Gazipaşa bulvarı Otoban ışıkları of road aylanı üstü Tarsus

3. Gazipaşa mah. Gazipaşa bulvarı ile Mehmet Akif Ersoy caddesi kesişim noktasındaki boş alan

4. 82 Evler mah. İbn Sina bulvarı Kuvayi Milliye parkı arkasındaki boş alan Tarsus

5.Belediye mezbahanesi için Tarsus

KURBAN KESİM YERLERİ

1-Tarsus mezbahanesi- Yunus Emre mah. Ulubatlı Hasan bulvarı Tarsus

2.Tarsus 1 Nolu mobil kesim yeri:  Bağlar mah. İtfaiye yanı kapalı semt pazarı içi

3. Tarsus 2 Nolu mobil kesim yeri: Şehit ishak mah. Turkuaz semt pazarı

4. Tarsus 3 Nolu mobil kesim yeri: 82 Evler mah. Kapalı semt pazarı

5. Tarsus 4 Nolu mobil kesim yeri:  Gülek mahallesi Tarsus

6. Tarsus 5 Nolu mobil kesim yeri: Yenice mah. Mezarlık Yolu Tarsus

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ TEMİZLİK

 PERSONELLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan personeller çevre temizliği sırasında buldukları içinde para ve kimlik bulunan telefonu sahibine teslim ederek örnek bir davranış sergilediler.

Tarsus Belediyesi’nde temizlik personeli olarak görev yapan araç sürücüsü Mehmet Can Aygüloğlu, işçilerden Murat Sami Yalçın ve Durmuş Bodur, rutin olarak görev yaptıkları Kavaklı Mahallesi’ndeki bir sokakta, içerisinde para ve kimlik olan bir telefon buldular. Personeller, bulduğu telefonu mahallede araştırarak, sahibini tespit ettiler.  Vakit kaybetmeden telefonu sahibine teslim eden personeller örnek bir davranış sergileyerek mahallelilerden takdir topladılar.

 

‘’BÖYLESİNE DÜRÜST İNSANLARIN GÖREV YAPMASINDAN BÜYÜK BİR MUTLULUK DUYDUM’’

Telefon sahibi Salih Say ise teşekkür ederek, ”Telefonumu eksiksiz bir şekilde bana teslim ettiler. Tarsus Belediyesi’ne ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerine teşekkürlerimi sunarken, böylesine dürüst insanların görev yapmasından büyük bir mutluluk duyuyorum. Çok memnun kaldım, Allah razı olsun” dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ise çalışma arkadaşlarının örnek davranışlarından dolayı teşekkür etti.

………….OOO………...

 

TARSUS’TA SU FATURALARI DA KABARDI

 Son yıllarda elektrik  faturaları çok kabardı. Birde bugünlerde  su fiyatlarının kabarık geldiği yönünde serzenişler var.

Vatandaşlar bu konuda  dertli. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı VAHAP SEÇER’in de bu kabarık su faturaları konusuyla ilgilenmesi isteniyor.

Acaba yaz ayları gelince insanlar  çok fazla mı su kullanıyor da, faturalar bundan kabarık geliyor?

Vatandaşın beklentisi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in bu işe bir el atması. Bize gelen  SORUNLARI  buradan dile getiriyoruz ve başkan SEÇER’in el atmasını bekliyoruz.

………….OOO………...

SİNEKLE MÜCADELE

Tarsus’ta kara sinek ve sivrisinekten şikayetler var. Bir de  “YAKAĞAN” adı verilen ve görünmeyen bir yaratık var. Bu mahlukattan insanlar şikayetçi. Bu konuyla Mersin Büyükşehir Belediyesi  Sağlık Daire başkanı ilgilenirse çok daha iyi olacak.

Bugünlerde Çamlıyayla’da yaz sezonu açıldı. Orada karasinek ve sivrisinek çok. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı VAHAP SEÇER bey bu konuda da halkımız sizden destek ve ilgi bekliyor.

Tarsus’ta ve Çamlıyayla’da bu konularla kim ilgilenecek bilmiyoruz.

………….OOO………...

YARENLİK’DEKİ İŞLER BAYRAMA BİTECEK

Yarenlik  alanında tadilat devam ediyor. Buradaki çalışmalarda yerlerdeki bozuk parkeler, karolar değiştiriliyor. Yeni oturma gurupları ve aydınlatma direkleri konuluyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı VAHAP SEÇER’in de  çalışmalara olumlu baktığı biliniyor. Yarenlik bölgesinde Tarsus halkına yaraşır büyük bir alan yapılıyor. Burası meydan mı olacak, yol mu olacak bilmiyoruz. Ancak vatandaş bu alanda yapılan işlerin gecikmesinden yana dertli. . Yarenlik alanını  yapan firmayı harekete geçirmek lazım.

Bu alanın en kısa zamanda açılması gerek.

………….OOO………..

SEÇER VE BAŞARIR TARSUS’TA

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Milletvekili Ali Mahir Başarır ile birlikte Yeşilyurt mahallesinde bulunan pazar yerinde esnaf ve vatandaşlarla biraraya geldi.

Ali Boltaç ‘’Pazarcı eve ekmek götürmek, vatandaş ise bir liranın hesabını yapmak zorunda..

Her iki tarafın da yükü sadece meyve ya da sebze değil.

Onların asıl yükleri, gelinen bu duruma duyarsız kalanlar ve umurunda olmayanlar..

Sabredin kıymetli yurttaşlarım!..

Güzel günler yakında.’’ Dedi.

………….OOO………..

TARSUS’TA 50 KİŞİLİK DEV ORKESTRA

EŞLİĞİNDE ALLEGRA ENSEMBLE

RÜZGÂRI ESTİ

Kültür ve sanat alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Tarsus Belediyesi, Tarsusluları sanatla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus Belediyesi katkılarıyla, Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından İtalyanca anlamı “Neşeli Topluluk” olan “Allegra Ensemble” konseri 50 kişilik dev orkestra ile Saint Paul Meydanı’nda gerçekleştirildi.

 

Daha özgür, daha üretken, daha yaratıcı ve daha refah bir topluma ulaşmanın yolunun kültür ve sanattan geçtiğine” duyduğu inançla, sanatın çeşitli alanlarında yurttaşları buluşturan Tarsus Belediyesi, Tarsuslu sanatseverlere harika bir gece organize etti. Mersin Devlet ve Opera Balesi ve Allegra Ensemble’nin 50 kişilik dev orkestra eşliğinde sahne aldığı konser Saint Paul Meydanı’nda gerçekleştirildi. Yüzlerce Tarsuslunun katılım sağladığı konsere; Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Eşi Sembol Tarhan, Berlin Tempelhof-Schöneberg Belediye Başkanı Jorn Ottman ve beraberindeki heyet, Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuran Kurtuluş, Moda tasarımcısı Barbaros Şansal, Tarsus Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, Tarsus Kent Konseyi Başkanı Reşit Tok, kent konseyi toplulukları, mahalle muhtarları ve çok sayıda sanatsever katılım sağladı.

MEYDAN TIKLIM TIKLIM DOLDU

Türk halk müziği ezgilerini klasik müzik ve caz ile harmanlayarak seslendiren, aynı zamanda dünya müziklerinden de örnekler sunan Mersin Devlet Opera ve Balesi ile Allegra Ensemble grubu Tarsus’ta renkli görüntüler oluşturdu. Soprano Mehlika Bilgin Karadeniz, 1. Keman’da Ümmiye Özdem, 2. Keman’da Şenzelita Aykanat, Viyola’da Melda Sak, Viyolonsel’de Hande Ulutaş, Flüt/Mandolin/Vokal’de Müjde Akden, Perküsyon’da Irmak Tokgöz ve Piyano’da Gülriz Tunca’nın olduğu, düzenlemelerini Osman İşmen’nin yaptığı konser türküler, tangolar, müzikaller, fadolar, şansonlar ve klasik caz parçaları klasik müzik enstrümanları ile çok sesli icra edildi.

………….OOO………..

TARSUS, SANATIN BAŞKENTİ OLACAK

Tarsus’ta Sahne alan sanatçılara teşekkür eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’Tarsus'un güzel yaz gecesini muhteşem olağanüstü bir ekiple içimizi ısıtan, muhteşem bir müzik ziyafeti sunan Allegra Ensemble ve Mersin Devlet Opera ve Bale sanatçılarına canı gönülden teşekkür ediyorum. Mutluluktan şarkı söylemiyoruz, şarkı söyleyerek mutlu oluyoruz. On bin yıllık bir kentte, müzikle ve tarihle serzenişini harmanlayıp içimizi ısıttıkları için tekrar tekrar şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca kadın dayanışmasının, toplumdaki kadının gücünün pekiştiği özellikle özgürlükçü ve dayanılmaz direnişin mücadelesinin simgesi olarak her zaman onların yanında olduğumuzu Tarsus Belediyesi ve Tarsus halkı olarak tekrar tekrar vurguluyorum. Tüm misafirlerimize ve sahne alan sanatçılarımıza teşekkür ederim’’ dedi.

Modacı Barbaros Şansal,’’ Tarsus Anadolu coğrafyasında önemli bir niteliğe sahip, konseri ilk defa izleyeceğim. Ülkemizin çağdaş modern güzide kentlerinden bir tanesidir. Emeği geçenlere teşekkür ederim’’ dedi.

Konser, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın hediye takdimi ardından son buldu.

………….OOO………..

 

TARSUSTA CİNAYET

Tarsus Çağlayan’da  bir kişi evinde ölü bulundu. Şelale Bulvarı'ndaki bir evden silah sesi gelmesi üzerine vatandaşlar durumu polise bildirdi.Adrese gelen ekipler, Y.K'nin cesediyle karşılaştı.Baş ve sırt bölgesinde kurşun izine rastlanan ceset, olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için hastane morguna kaldırıldı.Evde 3 boş kovan tespit eden ekipler, şüpheli ölümle ilgili soruşturma başlattı.

 

………….OOO………...

TARSUS’TA SAĞANAK ETKİSİ

Tarsus’ta sağanak nedeniyle bazı dereler taştı.Cin Mahallesi'nde etkili olan yağışta dereler taştı, bazı tarım alanları zarar gördü.Muhtar İsmail Kıvrak, yaptığı açıklamada, sağanak nedeniyle bazı derelerin taştığını bazı noktalarda da toprak kayması oluştuğunu bildirdi.İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışması yapacağı öğrenildi.

………….OOO………...

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok