SON DAKİKA

10-11 AĞUSTOS 2022- TARSUS MEKTUBU

 

10 AĞUSTOS  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

RECEP TAYYİP ERDOĞAN MERSİN'E GELDİ

MERSİN HABER- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün  Mersin’e geldi. Tarsus’tan da bazı siyasiler Erdoğan’ı karşılamaya gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taşucu Limanı'nda Abdülhamid Han Sondaj Gemisini İlk Görev Yerine Uğurlama Töreni'ne katıldı. Erdoğan, Abdülhamid Han gemisinin rotasının Gazipaşa açıklarındaki Yörükler-1 kuyusu olduğunu duyurdu.

Erdoğan, "Sondaj çalışmaları kendi egemenlik alanımızdadır. Bu yüzden kimseden izin veya icazet almaya ihtiyacımız yoktur. Arkalarına aldıkları ağababaları ile bize efelik edenler çıkacaktır. Şımarıklıklarını artıranların sonu bir gün kafayı duvara çarpıp kendine gelmek olacaktır. Ne kuklalar ne de onların iplerini ellerinde tutanlar, Akdeniz'de hakkımız olanı almamızı engelleyemeyecek" dedi.

 

Erdoğan’ın Mersin ziyaretleri öncesi  göze girme çabası içinde çalışmaları hızlanan” İktidar Partisi” milletvekilleri  Cumhurbaşkanı’na Tarsus’ta bulunan Çukurova Havalimanı konusunu hatırlattı.

 Açılışı yıllarca geciken Çukurova Havaalanının 29 Ekim 2022 tarihine açılması hedefleniyor.

………….OOO………..

 

MESKİ ÇAMLIYAYLA TEKNİK HİZMETLER

YERLEŞKESİ YAPIMINDA SONA GELİNDİ

MESKİ, Çamlıyayla’da araç bakım-onarım atölyeleri ve ambar yapım işi ile Erdemli Arpaçbahşiş Mahallesi ambar yapım işine devam ediyor. Böylelikle her iki ilçede malzeme depolama, araç bakım-onarımı ve ambar ihtiyaçlarına çözüm sunulacak.

Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, altyapı yatırımlarının yanı sıra teçhizat ve tüm ekipmanlarını özenle muhafaza etmek için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Çamlıyayla İlçesi atölye ve ambar yapım işi ile Erdemli ilçesi Arpaçbahşiş Mahallesi ambar yapım işi çalışmaları sürüyor.

MESKİ Genel Müdürlüğü Doğu İşletmeler Dairesi Başkanlığı Çamlıyayla’da yatırım tutarı 8 milyon 224 bin lira olan yapım işi kapsamında; hizmet binası, ambar ve araç bakım-onarım atölyeleri kazandıracak çalışmalara devam ediyor.

Ayrıca, Erdemli’nin Arpaçbahşiş Mahallesi’ne yapılan ve yatırım bedeli 2 milyon 697 bin lira olan ambar binası ile MESKİ Erdemli Şubesi’nin malzeme depolama ve araç bakım-onarım yeri ihtiyaçları karşılanacak

 

………….ooo………….

HASAN GÜVENDİR İÇİN

 CEM EVİNDE TÖREN YAPILDI

Tarsus Pir Sultan Abdal Derneğine uzun yıllar hizmet veren ve önceki gün vefat eden  başkan HASAN GÜVENDİR için dün Tarsus Cem Evinde tören yapıldı. Güvendir yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak vefat etmişti..

Cenazesi 09 Ağustos salı  günü saat: 12.00 de Tarsus Cemevinden alınarak şehir mezarlığında aile kabristanında son yolculuğuna uğurlandı.

……….ooo………….

BAŞKAN BOZDOĞAN CEM EVİNDEKİ TÖRENE KATILDI

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Hasan Güvendir için  cem evinde yapılan  törene katıldı. Ailesine ve Cem evi yöneticilerine taziyede bulundu.

 

………….ooo………….

ALTAYLILAR MAHALLESİ SEMT

PAZARI YAPIM İŞİNİN İHALESİ YAPILDI

Tarsus Altaylılar mahallesi semt pazarı yapım işinin ihalesi yapıldı. Belediyede yapılan ihale canlı yayınlandı. İşi alan firma yakında Altaylılar mahallesinde semt pazarı yapım işini gerçekleştirecek.

………….ooo………….

 

TARSUS BELEDİYESİ ZABITA VE SAĞLIK İŞLERİ

MÜDÜRLÜĞÜ GIDA DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Tarsus Belediyesi Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri halk sağlığını ön planda tutmak için denetimlerini sürdürüyor. Gıda denetimleri kapsamında ekipler tarafından 10 kilogram etiketsiz dana eti olarak satışa sunulan sucuğun içerisinde tavuk eti ele geçirildi.

Gıda üretimi ve satışına yönelik Tarsus Belediyesi Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri saha denetimlerini gerçekleştirmeye devam ediyor.  Halk sağlığını etkileyen satışlara dur demek için ürün tespit etme çalışmalarını gerçekleştiriyor.

EKİPLER VATANDAŞIN SAĞLIĞIYLA OYNANMASINA MÜSAADE ETMİYOR

Ergenekon Mahallesi’nde yapılan denetimde ürünler, satan şahıslardan alınarak el konuldu. Yapılan denetimlerde ise ele geçirilen sucuklar ekiplerce incelendi. Serolojik analiz incelemesi sonucunda ise etiketsiz dana eti olarak piyasaya sunulan sucuğun tavuk eti içerdiği ortaya çıktı. Bu ürünlerin satışıyla alakalı gerekli incelemeyi yapan ekipler, vatandaşa gerekli bilgilendirmeyi yaptı. Ekipler, denetimlerin aralıksız sürdürülebilmesi için ise çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

………….ooo………….

TARSUS İDMANYURDUNUN

HAZIRLIK MAÇLARI

TFF 2. lig beyaz grupta mücadele edecek olan Tarsus İdmanyurdunun hazırlık maçları başladı. Sarı Lacivertliler Afyondaki kampta yaptığı ilk hazırlık maçında Ankara Demirspor takımı ile 0-0 berabere kaldı. Takımdaki eksik noktaların tesbiti açısından burada hazırlık maçları yapılmaya devam edilecek. Takımımızın en az toplamda 4 hazırlık maçı oynaması planlanıyor.

 

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ HALK EKMEK

FABRİKASI EMİN ELLERDE

Tarsus Belediyesine ait olan Halk Ekmek Fabrikası Müdürlüğüne Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın taktirleri ile Mahmut Özküçük getirildi.

Mahmut Özküçük Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl yöneticisi olarak görev yaparken bu göreve atandı . Hayırlı olsun der görevinde başarılar dileriz.

 

…………..ooo………….

İŞKUR MÜDÜRÜ TARSUS’TA İNCELEME YAPTI

Mersin İŞKUR Müdürü Tarsus’a gelerek Tarsus şube müdürü Kürşat Dal ile birlikte bazı incelemelerde bulundu. Yakında açılacak olan Havaalanı inşaat alanını gezip iş gücü konusunda bilgi aldılar.

………….OOO………..

DONDURMACI ALİ, LİMON

DONDURMASININ YAPILIŞINI

ANLATACAK

Tarsus’lu Dondurmacı Ali Gizlenci, 10 Ağustos 2022 Çarşamba günü saat 13.00’de  Limon Dondurmasının yapılışını anlatacak. Aynurcaya konuk olacak olan Ali Gizlenci imalathanesinden canlı yayınla limon dondurmasının yapılışını anlatacak.

 

 

………….OOO………..

TARSUS’TA BİR TABAK

KELLE PAÇA 50 TL OLDU

Tarsus’ta yiyecek sektöründe de fiyatlar değişti. Dün itibariyle  bir tabak Kelle Paça 50 TL’ye yükseldi.

Yine bir tabak tavuk çorbası 30 TL’ye yükselirken mercimek çorbası ise 25 TL’ye satılıyor.

Bu arada bir tabak muhallebi yada sütlaç ise 8 TL’den 2 TL artışla 10 TL’ye satılmaya başlandı. Kentimizde 210 gram ekmek geçen ay 3 TL den 4 TL’ye çıkmış, bir simitte 4 TL’ye satılır olmuştu. En eski simit imalatçılarından Aile simit fırını ise kazan simidini 4 TL yerine 3 TL den satmaya devam ediyor.

………….OOO………..

TARSUSLU ŞAİRİN ESERİ TRT’DE

Şair Yurttaş Şahbaz ‘’11.08.2022 Perşembe günü saat 20.00’ de, TRT Nağme'de Değerli Cengizhan Sönmez üstadımın sunduğu “Bir Tutam Hasret” Programında şiirlerime yer verileceği haberini değerli dostlarımla paylaşmak istedim.

Dostlar ile şiir de buluşmak dileğiyle.

Vesile olan değerli Hüseyin Balkancı üstadıma kalbi teşekkürlerimi gönderiyorum’’ dedi.

 

………….OOO………..

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

 

 

11 AĞUSTOS  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

TARSUS’TA SUCUK

İMALATHANELERİNE SIKI DENETİM

Tarsus’ta etiketsiz olduğu gerekçesiyle el konulan 10 kilogram sucuk hileli çıktı.

Sucuğun, "dana etli" diye satışa sunulduğu ancak tavuk etinden üretildiği belirlendi.Tarsus Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Zabıta ve Sağlık İşleri müdürlükleri ekiplerince, işletmelerde gıda denetimi gerçekleştirildi.

Tarsus Ergenekon Mahallesi'ndeki bir işletmede yapılan kontrollerde, "dana etli" diye satılan 10 kilogram sucuğa etiketsiz olduğu gerekçesiyle el konuldu.Analiz yapılmak üzere ürünlerden numune alındı. Numunelerden çıkan sonuca göre sucuğun tavuk etinden yapıldığı belirlendi.

………….ooo………….

TARSUS’A BAĞLI MAHALLELERDE

 ŞENLİK HEYECANI YAŞANIYOR

  Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sıcak yaz günlerinde hoş anların yaşanmasına ve kırsal mahallelerde sosyalleşme imkanı sağlayan “Köy Bizim Şenlik Bizim” etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.

Çocuk gülücüklerinin yükseldiği, anne ve babaların da oyunlara dahil olduğu ve Türkiye’ye örnek olan etkinlikler, bu kez de Tarsus’a bağlı Belen, Keşli, Karadirlik, Meşelik, Damlama, İnköy, Beylice ve Çokak Mahalleleri’nde gerçekleştirildi.

 

Çocukların gülücüğü her şeye değer

 

Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun da (TADEKA) desteklediği şenlikte, çocuklar doyasıya eğlenme fırsatı yakalıyor. Programlarda, hareketli müzik ve öğretmen eşliğinde dans, çömlek ve yüz boyama atölyeleri, resim ve enstrüman tanıma faaliyetleri yer alıyor.

Geleneksel oyunlardan sosis balon şova, orta oyunundan Hacivat-Karagöz gösterimine kadar dolu dolu geçen programlarda çocuklara çeşitli armağanlar dağıtılırken, herkese limon dondurma ikramı da yapılıyor. Çalınan canlı müzikle de yöresel oyunlar, halaylar ve danslar ediliyor.

“Her Köy Bizim Köyümüzdür” sloganıyla gerçekleşen etkinlik programlarına CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, Büyükşehir İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, muhtarlar ve vatandaşlar katılım gösterdi. Şenlikler, program dahilinde diğer mahallelerde de gerçekleştirilecek.

 

“Herkesi bu şenliklerde eğlenmeye davet ediyorum”

 

Programa çocukları ile katılan ve oldukça memnun kaldıklarını söyleyen Belen Mahallesi’nden Zeliha Ateş, “Bu güzel gösteri için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Kırsal bir bölgede yaşıyoruz. Çocuklarımız yaz günü muhteşem bir eğlence yaşadılar. Mükemmel bir belediyecilik anlayışı” dedi.

Köy şenliğine katılım gösteren Nursina Petek ise “Etkinliği çok beğendim, çok güzel. Doya doya eğlendik, çok eğlenceli bir gündü benim için. Ailemizle biz de çok mutlu olduk, hepinize çok teşekkürler” derken, Karadirlik Mahallesi’nden Merve Avcı, “Daha önce çocuklarımıza böyle bir etkinlik sunulmadı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Çocuklar için çok yararlı bir etkinlik oldu” dedi.

 

“Çocuklarımız değişiklikler istiyor”

 

Canan Avcı da, Karadirlik’te böyle bir etkinliğin ilk kez olduğunu vurgulayarak, “Böyle bir etkinlik hiçbir zaman olmadı köyümüzde. Bu tür etkinlikleri her zaman isteriz, bekleriz.  Şehirde yaşayan çocuklarla, köyde yaşayan çocuklar farklı tabi. Bizimkiler her zaman bu tür etkinlik görmediği, yaşamadığı için değişik bir şey oldu” ifadelerini kullandı.

Muhtarlardan, Başkan Seçer’e teşekkür

 

Belen Mahallesi Muhtarı Mehmet Kesmece şenlik programında yaptığı konuşmada duygularını, “Belediyemize çok teşekkür ederim. Vahap Başkanımıza, İlçe Başkanımıza, ayaklarına sağlık, çok teşekkür ederim” şeklinde dile getirirken, Meşelik Mahallesi Muhtarı Mustafa Ak ise, “Bize bu etkinliği sağladığı ve Meşelik Mahallemize yaptığı hizmetlerden dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 

………….ooo………….

 

TARSUS ‘TA  "TURUNÇGİLLERDE

 İYİ TARIM UYGULAMALARI’’

TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

 "Turunçgillerde İyi Tarım Uygulamaları ile Kazancınız Bol Olsun Projesi"nin bilgilendirilme toplantısı gerçekleştirildi.Tarsus Ziraat Odası Konferans Salonu'nda yapılan toplantıda üreticilere proje hakkında bilgi verildi.İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, burada, İyi Tarım Uygulamaları'na her zaman destek verdiklerini, çalışmaları üreticilere anlatmaya devam edeceklerini belirtti.

………….ooo………….

 

SAİNT PAUL KUYUSU GÖZÜKMEZ OLDU

Tarsus Kızılmurat mahallesinde bulunan Saint Paul kuyusu, ağaçların büyümesi nedeniyle dışarıdan gözükmez oldu.

Tarsus Ekspres gazetesinde yer alan manşet haberinde “Unesco Dünya mirası geçici listesinde yer alan St. Paul kuyusunu dışarıdan görmek zor” başlığı ile yayınlanan haberde,  tarihi kuyunun çevresindeki ağaçların budanması istendi.

 

………..ooo……….

                                     

BOLATLI’DA CAMİDEN HIRSIZLIK

Tarsus’un Bolatlı köyünde (mahallesinde) bulunan camiden klima dış ünitesi çalındı.

Bolatlı camisinde  klimaya gaz akışını sağlayan 3 metrelik bakır kablo çalındı. Şikayet üzerine hırsızlık olayıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

………….ooo………….

TARSUS’TA SON OYUN SAHNELENDİ

Tarsus Belediyesinin Yaz aylarında halka sunduğu Yaz tiyatrosu şenliği dünkü gösteri ile sona erdi.

Senpol kuyusu karşısındaki alanda dün akşam son kez sahnelenen oyun ile ekibin bir aylık turnesi sona ermiş oldu. Tarsus halkı, gösterim nedeniyle başkan Haluk Bozdoğan’a teşekkür etti.

 

………….OOO………..

DAMLAMA’DA ÜZERİNE RADYATÖR

SUYU SIÇRAYAN KİŞİ YARALANDI

Tarsus’a bağlı Damlama köyünde üzerine radyatör suyu sıçrayan kişi yaralandı. M.A. adlı şahıs Damlama mevkiine geldiğinde aracı hararet yaptığı için aracından inip radyatörü baktı, üzerine sıcak radyatör suyu sıçrayınca yaralandı ve hastanede tedavi altına alındı.

 

 

………….ooo………….

ARICILARA DESTEK

Tarsus’ta arı üreticilerine arı kovanı desteği verilecek. Kırsal Dezavantajlı  Alanlar kalkınma projesi kapsamında arıcılara yüzde  70 arı kovanı hibe edilecek. Aynı proje kapsamında geçtiğimiz günlerde bazı üreticilere  destek olarak yalak dağıtımı yapılmıştı.

 

 

………….OOO………..

NEVZAT DOĞAN’IN DAYISI VEFAT ETTİ

Tarsus Basın-Der Mensupları Dernek Başkan Yardımcısı Gazeteci   Nevzat Doğan’ın Kıymetli Dayısı ( kayınbabası)  Ve Mersin Çermikliler Dernek Başkanı  Hüseyin Kahar’ın Kayınbabaları Bilal Kuş Hakkın Rahmetine Kavuştu.

 Cenazesi  11 Ağustos Perşembe günü  ikindi Namazına mütakip   Toroslar Güneykent Mezarlığında  Cenaze Namazı kılınıp,  Çiftlikköy Mezarlığında Defnedilecektir.

Merhumâ Allah’tan Rahmet ve sevenlerine  Başsağlığı Ve sabır diliyoruz.

Rabbim Gani Gani Rahmet ve  mağfiret eylesin Mekanı Cennet olsun.

TAZİYE YERİ: Toroslar/ Halkkent Mah.Muhtarlık Karşısı 3014 Ada D Blok.

Toroslar/MERSİN

 

………….OOO………..

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

 

 

 

 

 

 

 

 


Hiç yorum yok