SON DAKİKA

20 KASIM 2022- TARSUS MEKTUBU


 

20 KASIM  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..  

TARSUS BEGONVİL ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ SAYIMIZI ARTIRIYORUZ

TARSUS BEGONVİL ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin aileler için güvenli, minikler için ise kaliteli eğitim hizmetine kavuştukları kreşlerine bir yenisi daha eklendi.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde yer alan Tarsus Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi faaliyetlerine başladı.

Çalışan annelerin en fazla ihtiyaç duyduğu kreş sorununa çözüm olan Mersin merkezdeki Adile Teyze ve Münir Özkul kreşlerinin ardından, Tarsus’ta Şehitishak Mahallesi’nde açılan 70 öğrenci kapasiteli Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi’nden, 36-72 ay aralığındaki çocuklar faydalanabilecek. Büyükşehir’in açtığı Çocuk Gelişim Merkezleri’ne önümüzdeki günlerde, Toroslar Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi içerisinde bir kreş daha eklenecek.

 

Velilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı

 

Tam gün eğitim veren Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi’ne çocuklarını emanet eden velilere yönelik, ‘Çocuk-ebeveyn iletişiminde nelere dikkat edilmesi gerektiği, ebeveyn tutumu ve kuralların ne şekilde uygulanacağı?’ konularını içeren bilgilendirme toplantısı da yapıldı. Psikolog Nazlı Cemre Dursun’un slayt eşliğinde gerçekleştirdiği toplantıda, velilerin yaşadıkları durumlar dinlenip, görüşler aktarıldı.

 

Tanışık: “Tarsus’ta ilk çocuk gelişim merkezimizi açtık”

 

Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri Koordinatörü Özlem Tanışık, “Mersin sınırları içerisinde üçüncü, Tarsus’ta ilk Çocuk Gelişim Merkezimizi açtık; vatandaşlarımız bunu coşku ve heyecanla karşıladılar. Aynı coşku ve heyecanı bugün biz de hem miniklerimizle, hem de ebeveynlerimizle birlikte yaşıyoruz” dedi.

Ebeveynlere yönelik bilgilendirme toplantısının verimli geçtiğini kaydeden Özlem Tanışık, “Kayıt sürecinde ebeveynlerin okula uyum süreci ve aynı zamanda ‘ebeveyn-çocuk tutumları’ ile ilgili desteğe ihtiyaçları olduklarını gözlemlediğimiz için, bu toplantıyı yaptık” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli psikolog Nazlı Cemre Dursun ise, “Yeni açılan kreşimizde ebeveyn tutumları üzerine bilgilendirme yaptık. Umarım faydalı olabilmiştir. En azından onların da bakış açılarında değişiklik yarattıysak, ne mutlu bizlere. Velilerin enerjisi güzel” diye konuştu.

 

“Bizim yapamadığımız şeyleri, burada daha çok benimsetebiliyorlar”

 

Velilerden Tayfun Karaçor, Çocuk Gelişim Merkezi’ni oldukça beğendiklerini söyleyerek, “Herkes gayet sıcakkanlı, olumlu. Kızım da zaten neşe içerisinde geliyor. Okuldan eve de gayet mutlu bir şekilde geliyor. Sunum da yerindeydi ve güzeldi. Anne-baba tutumlarıyla alakalı, güzel bir şekilde bilgilendirildik” dedi.

 

Çocuğunun kreşe başlamasıyla daha mutlu olduğunu belirten Yeliz Karaca, “Öncelikle tabii ki öğretmenlerden dolayı teşekkür ediyorum. Çok güler yüzle karşıladılar. İyi olacağını düşünüyorum. Sunumu çok değerli buldum. Çok önemli bilgiler aktarıldığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

Kızının okul öncesi eğitim almasından dolayı sevinçli olduğunu vurgulayan Nadir Sarı da, “Kızım buraya severek geldi. İstediği bir yerdi zaten. Başvurumuzu yapmıştık. Belediyemize bu verdiği hizmet için teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Çocuğunun kreş eğitimi almasından dolayı memnun olduğunu belirten Fatih Karaca ise, “Gayet güzel, olumlu bir şey. Bizim için de iyi oldu. Çocuğumuzu güvenerek getirdik. Bizim yapamadığımız şeyleri, burada daha çok benimsetebiliyorlar. Biz de destek veriyoruz, onlar da destek veriyor, ikisi bir arada güzel gidiyor” dedi.

 

 

………….OOO……….. 

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN

SEYİR TERASI’NIN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Tarsus Belediyesi tarafından yapımına başlanan Seyir Terası’nın çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Kentte vatandaşların, rahat bir şekilde nefes alabilecekleri, vakit geçirebilecekleri modern alanlara kavuşturmak için faaliyete geçen Tarsus Belediyesi, Tarsus halkının rahatlığı ve sosyal yaşantısı için her detayın ince düşünülerek planlandığı Seyir Terası’nda yapım çalışmalarını sürdürüyor.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın üzerinde hassasiyetle durduğu, Tarsus Belediyesi bünyesine ait arazilerde kentte yeşil alanların artırılması, vatandaşın rahat bir şekilde vakit geçireceği turistik alanların oluşturulması kapsamında çalışmalarını gerçekleştiriyor. Tarsus Belediyesi tarafından Şehitler Tepesi Mahallesi’nde yapımına başlanan “Seyir Terası” projesi çalışmaları devam ediyor. Üçüncü kademenin yapımına başlanılan Seyir Terası’nda ekipler, vatandaşların konforlu bir alana ulaşması için faaliyetlerini sürdürüyor.

 

SOSYAL ALAN SAĞLANACAK

 

Tarsusluların uğrak noktası olacak olan bu terasta, yazın vatandaşların gelip vakit geçirebileceği ve dinlenebileceği bir alana sahip olunacak. Çevre düzenlemesi yapılacak alanda çiçeklendirme ve ağaçlandırma gerçekleştirilecek. Vatandaşların sosyal alanların sağlanacağı terasta, kamelya ve kafe hizmeti sağlanacak. Aynı zamanda yürüyüş ve bisiklet yolu olacak ve turizme katkı sunulacak. Tamamlanacak olan bu çalışmalarla Tarsuslular Seyir Terası ile hem manzaranın keyfini sürecek, hem de keyifli vakit geçirecek.

 

………….OOO……….. 

BAŞKAN BOZDOĞAN; “TARSUS’U

 MODERN YEŞİL ALANLARA KAVUŞTURACAĞIZ” 

Seyir Terası’nda incelemede bulunan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “ Kentimizde vatandaşlarımızın vakit geçireceği Seyir Terası’nın çalışmaları sürüyor. Tarsus’u modern yeşil alanlara kavuşturacağız. Geleceğe daha yaşanabilir bir Tarsus bırakmak için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.” dedi.

 

………….OOO……….. 

 

OTİZMLİ ÇOCUKLAR  ÖZEL SERGİSİ BUGÜNDE AÇIK

Tarsus Otizm Derneği 'Umutla Yaşa Atölyesi' Özel Çocuklarımızın Çok Özel Sergisi bugünde açık.

Otizm  Derneği Başkanı  Fatih Düzenli  Tarsus Belediyesi Mehmet Bal Sanat Sergisinde gerçekleştirilen 'Umutla Yaşa Atölyesi' Özel Çocuklarımızın Çok Özel Sergisinin bugünde açık olacağını söyledi.

Dernek Başkanı  Düzenli Serginin 18-19 ve 20 Kasım 2022 tarihlerinde Cuma cumartesi ve pazar günü Saat 10:00 - 17:00 arası açık olacağını, Tüm halkımızın bu sergiyi görmesini ve incelemesinin altını çizdi.

 ………….OOO……….. 

ETKİNLİK VE SANAT MERKEZİ’NDE

 ETKİNLİKLER BİTMİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde çocuklara yönelik her gün birçok etkinlik yapılıyor. Okulların ara tatil döneminde de etkinlikleri artıran merkezden mutluluk yayılıyor.

Hep birlikte dans edip Survivor Parkuru’nda yarıştılar

Büyükşehir Belediyesi Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi’nden gelen çocukların da olduğu programda çocuklar ilk olarak yerli ve yabancı eğlenceli birçok çocuk şarkısıyla zumba yaptı. Ardından Survivor Eğlence Parkı’ndaki parkurda yarıştı. Resim atölyesi sonrası çocuklar ayrıca el işi malzemelerden kedilerine hatıra kitap ayracı yaptı.

 

………….OOO………..

 

SELÇUK TOGO  UĞURLU GİŞESİ YILBAŞI BİLETLERİNİ GETİRDİ

Yeni yıla girmeye 1.5 ay kala Yılbaşı Milli Piyango biletleri piyasaya çıktı.

Her yıl birçok kişiye ikramiye dağıtan bazen de Türkiye’nin en büyük ikramiyelerinin çıktığı uğurlu Selçuk Togo gişesi yeni yıl biletlerini getirdi.. Adana ve Mersin’in yanı sıra, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa gibi büyük kentlerden de bilet getiren Selçuk Togo Uğurlu gişesinde çeyrek bilet 50, yarım bilet 100 ve tam bilet 200 TL den satışa sunuldu. Tarsus’ta  Milli Piyango Biletlerine şimdiden büyük ilgi var. Bu yılbaşında en büyük ikramiyenin 200 milyon lira olduğu belirtilirken  ikramiyenin tamamının ise 1.4 milyar TL olduğu ifade edildi. Tarsus’ta güvenli  satışın adresi olan Selçuk Togo Uğurlu gişesinden biletlerinizi alabilirsiniz.

 

………….OOO………..

 

TARSUS OSB YATIRIMLARI TARSUS’A HAYAT VERECEK

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Ruhi Koçak,  ‘’Sanayi yatırımlarını, ihtiyaçları ve bölgenin sanayi gelişim potansiyelini Sayın Genel Müdürümüz ile değerlendirme imkânı bulduk. Tarsus OSB’nin altyapı projeleri ve genişleme projeleri konusunda istişarelerde bulunduk, en kısa sürede kendisini Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde ağırlamak ve yaptığımız yatırımları yerinde göstermek istiyoruz, Sayın Genel müdürümüze bölgemize göstermiş olduğu yakın ilgi ve alaka için teşekkür ediyorum’’ dedi.

………….OOO………..

DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ FESTİVALİ

Tarsus’’ta  20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesiyle festival düzenlendi.

 11.Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali bugün başlıyor.

20-22 Kasım tarihleri arasında devam edecek olan ve çocuk haklarına dikkat çekilen ücretsiz film festivalimize tüm halkımız davetlidir!

 

………….OOO………..

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU 23 KASIMDA ÇİRKİN’İ SAHNELEYECEK

Tarsus belediyesi Şehir Tiyatrosu Kasım ayı etkinliklerine devam ediyor.

Hazırlanan proğrama göre

23 ve 24 Kasım tarihlerinde Çirkin adlı tiyatro oyunu izleyici karşısına geçecek. Bu oyun her iki günde de saat 19.00 da başlıyor.

Bu oyun Mavi bulvardaki şehir tiyatrosu Ayşe Lebriz sahnesinde izlenebilir.

30 Kasım tarihinde  ise Bir alzheimerin anıları adlı tiyatro oylunu sahnelenecek. Bu oyun aynı gün önce saat 19.00 da daha sonra saat 21.00 de sahneye konulacak. İzlemenizi tavsiye ederiz.

 

………….OOO..………..

TARSUS BELEDİYESİ KADIN

BASKETBOL  GALİP

Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol takımı rakip tanımıyor.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Edremit Belediyesi Basketbol Takımı’nı 80-64 skorla mağlup etti.

Galibiyet nedeniyle açıklama yapan Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Kadın Basketbol Takımımızı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.’’ Dedi.

 

 

………….ooo..………..

TARSUS TSO HEYETİ, HİSARCIKLIOĞLU İLE YENİ

DÖNEM HEDEFLERİNİ PAYLAŞTI

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret eden Tarsus TSO Heyeti, yeni dönem hedeflerini paylaştı, bölgede devam eden yatırım projeleri ile sektörlerin görüş ve beklentilerini aktardı.

 

Başkan H. Ruhi Koçak, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Sayın Başkanımızın önderliğinde öğrendiklerimizle, üçüncü dönemde başka aday olmadan tek liste kazandık. Bu da yaptığımız işlerin doğru olduğunu gösteriyor. Bu hususun da bizi olumlu yönde motive ettiğini görüyoruz. Görevimizi daha bir azimle yapmaya devam edeceğiz. Rifat Başkanım her zamanki gibi güzel ev sahipliğiyle, nezaketiyle bizi ağırladı. Çok şey öğreniyoruz ondan. Yine görevinin devamını diliyoruz. Yolumuza biz Sayın Başkanla devam etmek istiyoruz. Güzel şeyleri hep beraber meydana getiriyoruz. Mayıs ayında Sayın Başkanın Başkanlığını destekliyoruz.’’

 

 

Kabulde TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimine yeni dönem çalışmaları için başarılar dileyerek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

 

 

………….ooo..……….

YERYÜZÜ PAZARI’NA TÜM

HALKIMIZ DAVETLİDİR.

Tarsus’ta Üreticilerin tüketiciler ile aracısız bir şekilde buluştuğu SLOW FOOD YERYÜZÜ PAZARI bugün açık. Yarında açık kalacak pazara tüm halkımız davetlidir.

Cumartesi-Pazar günleri  Kubat Paşa Medresesi Önü Makam Cami Yanında sizleri bekliyor.

………….ooo..……….

 

TFF 2. LİG BEYAZ GRUP 15. HAFTA

TFF 2. Ligde zor günler yaşayan Tarsus İdman Yurdu  bugün İstanbulda Esenler Erokspor’a konuk oluyor. Esenlerspor,   Tarsus İdman Yurdu  maçı bugün İstanbulda oynanacak.

 Maç bugün (20.11.2022) saat - 14:00  de  Esenler Erokspor Stadyumunda oynanacak. Tarsus İdman Yurdu  bugün İstanbulda Esenler Erokspor maçında başarılar diliyoruz.

 

………….ooo..……….

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........


 

 

 

 

Hiç yorum yok