SON DAKİKA

TARSUS MEKTUBU-20 EYLÜL 2021


 

 

YAKUP BONCUK TARSUS MEKTUBU-20 EYLÜL 2021

SELAM  DOSTLAR...Tarsus ‘tan sizleri  bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

…………OOO………..

TARSUS’TA GAZİLER UNUTULMADI

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Tarsus’ta da bir  tören yapıldı.

Tarsus taki tören  Cumhuriyet Alanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'nda yapıldı. Burada anıta gaziler çelenk sundu.Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Törene Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Garnizon Komutanı Binbaşı Şükrü Uzundağ, Emniyet Müdürü Ercan Elbir çeşitli  kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve gaziler katıldı.Dernek başkanı Rasim Yuvarlakoğlu tebrikleri kabul etti. Günün anısına Atatürk Parkına çam fidanı dikildi.

……………ooo…………

GELECEĞİN ŞAMPİYONLARI TARSUS’TA YETİŞİYOR

Tarsus Belediyesinin sporu teşvik etmek, geleceğin sporcularını yetiştirmek amacıyla düzenlediği spor kursları yüzlerce çocuğun hayatında yeni bir sayfa açtı. Yaz aylarını Tarsus Belediyesinin futbol, basketbol, voleybol, kick boks, jimnastik, karate, boks, güreş, muaythai, atletizm ve triatlon branşlarındaki kurslarında değerlendiren 1100 sporcu müsabaka sezonuna hem kondisyon, hem taktik hem de psikolojik yönden en iyi şekilde hazırlandı.

 Tarsus Belediyesinin farklı branşlarındaki spor kurslarından faydalanan ve lisanslı birer sporcu olarak spor hayatına ilk adımlarını atan 1100 sporcu spor okulları sezonunun kapanışı, müsabaka sezonunun açılışı dolayısıyla düzenlenen törende bir araya geldi.

Törene Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan da katıldı. Sporcu çocuklarla ve hocalarıyla sohbet eden Başkan Bozdoğan, “Önceliğimiz çocuklarımızın spor yapması. Her çocuğumuz bir yandan eğitimini sürdürürken bir yandan da en az bir spor dalıyla ilgilenmeli, müsabaka havasını yaşamalı. Özellikle kız çocuklarının spora yönelmesini önemsiyorum. Belediye olarak bunu destekliyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı, bilinçli, kendi hayatına yön verebilecek bireyler olarak yetişmesinde sporun önemi çok büyük. Elbette sportif başarı beklentimiz de var. Geleceğin başarılı sporcularının, şampiyon sporcularının bu kurslardan çıkacağına inanıyoruz” dedi.

……………ooo…………

TARSUSLU SENDİKACIDAN TEMİZLİK ÇAĞRISI

Türk Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yaşar Yılmaz, pandemi gölgesinde açılan okullarda, gerekli tedbirlerin halen alınmadığına dikkati çekti.
 
Başkan Yaşar Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Okullar açılalı tam 2 hafta oldu. Hatta uyum haftasını da dahil edersek 3 hafta geride kaldı. Yetkililere göre Covid-19 salgını ile ilgili her türlü tedbir alındı ve yüz yüze eğitim gayet yolunda gidiyor. Gerçekten öyle mi acaba?
 
Hizmetlisi olmayan, tek hizmetlinin koca binaları, eklentilerini, bahçelerini temizlemek zorunda kaldığı okullarımız var. Sınıflarını kendileri temizlemek zorunda kalan öğretmenlerimiz var. Okulu temizlemek için öğrenci velilerini çağıran idareler var.
Hatta, okulu temizletmek için öğretmenlerden para toplayan müdürler var. Temizliğin en çok önem kazandığı şu salgın ortamında maalesef, okullarımız temizlik krizi yaşıyor” dedi.
 
Başkan Yaşar Yılmaz, “Peki güvenlik? O da yok. Talimatlara göre veliler okul bahçesine girmeyecek. Kim engel olacak? Bahçe kapısındaki kontrolü ve düzeni kim sağlayacak?
Yüz yüze eğitime geçileceği çok önceden açıklanmış olmasına rağmen temizlik ve güvenlik personeli istihdamının bu kadar gecikmiş olması anlaşılır gibi değil.
Başka bir sorun, öğretmen ihtiyacı.
Hala öğretmeni olmayan sınıflarımız, boş geçen dersler var. Nedeni, ücretli öğretmen görevlendirmelerinin yapılmaması. Onun nedeni de güvenlik soruşturmalarının sonuçlanmaması. Peki bu başvurular erken alınsa, soruşturmalar hızla sonuçlandırılsa, okullar açılır açılmaz öğrenciler öğretmenlerle buluşsa olmaz mı?
 
30-40 kişilik sınıflarda 40 dakika süreyle ders yapılması ayrı bir sorun. 40 dakika boyunca sınıfta maskeyle durmak, ders anlatmak ayrı bir dert. Sınıf mevcutlarının düşürülmesi, ders sürelerinin azaltılması, öğle arasının kaldırılması elzemdir. Öğle aralarında yemek başlı başına bir sorun zaten.
 
Velhasıl sorun çok. Sorunların bir an önce çözüme kavuşturulmasını, okullarımıza ivedilikle, yeterli sayıda temizlik ve güvenlik personelinin ve de ücretli öğretmenlerimizin görevlendirilmesini bekliyoruz” diye konuştu

……………ooo…………

ÖZBOZKURT VE YEŞİLKUŞ KİTAPLARINI  BAĞIŞLADI

Özbozkurt ve Yeşilkuş kitaplarını Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesine bağışladı

Akademi Derneği Kurucu Başkanı Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt ile Yönetim Kurulu Üyesi Doktorant Fatma Yeşilkuş, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Daire Başkanı Ayhan Tuğlu’yu Ziyaret Ettiler ve Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ne kitaplarını bağışladı.

Akademi Derneği Başkanı Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt ve Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Yeşilkuş, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Daire Başkanı Ayhan Tuğlu’yu makamında ziyaret etti.

Özbozkurt, “Millet Kütüphanesi’nde her detay çok ince düşünülmüş. Böylesine etkileyici bir eseri ülkemize kazandırması ve bilime her zaman destek olması sebebiyle başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere sizlere ve emeği geçenlere şükran borçluyuz.” şeklinde konuştu.

“Organizasyon Nasıl Yönetilir? İş’te Yönetim” ve “Siyasetin Dijital Mimarisi: Sosyal Medya” başlıklı kitaplarını Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ne bağışlayan Özbozkurt ve Yeşilkuş, ayrıca Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Daire Başkanı Ayhan Tuğlu’ya da kitaplarını takdim ettiler.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Daire Başkanı Ayhan Tuğlu ise ziyaretlerinden, kitap takdimlerinden ve kitap bağışlarından dolayı Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt ve Doktorant Fatma Yeşilkuş’a teşekkürlerini ileterek başarılı çalışmalarının devamını diledi.

…………OOO………..

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARSUS-ÇAMLIYAYLA

 ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NDE GÖREVLİ AMİRLER,

MUHTARLARLA TOPLANTIDA BULUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’nde görevli amirler, Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği’ne üye merkez mahalle muhtarlarıyla toplantıda buluştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürü Soner Yetgin, Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı-Anıt Mahallesi Muhtarı Mustafa Naci Güllü, Büyükşehir birim amirleri ve muhtarların katılım gösterdiği toplantıda karşılıklı görüş alış-verişinde bulunuldu.

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü görevine atanan Soner Yetgin, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Siz değerli muhtarlarımızla bugün burada olmaktan dolayı mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer’in sizlere selamını iletmek istiyorum. Kısa süre önce başladığım görevimi layıkıyla yerine getirebilmek ve ekip arkadaşlarımızla birlikte, vatandaşlarımıza en güzel hizmeti vermenin gayreti içerisinde olacağımızı belirtmek isterim.

Siz değerli muhtarlarımız, Belediyelerimizin mesai arkadaşısınızdır. Bizler, tüm birimlerimizle birlikte; ayırt etmeden, gelen ihbar veya taleplere eşit şekilde yaklaşmaya ve çözüm getirmeye özen gösteriyoruz” diye konuştu.

Tarsus Ziraat Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı-Anıt Mahallesi Muhtarı Mustafa Naci Güllü’de, “Müdürümüz sayın Soner Yetgin’e görevinde başarılar diliyoruz. Hepimiz vatandaşlarımıza en güzel şekilde hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. İletişim halinde olarak gelen talepleri karşılayacağımıza inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin tüm amirlerine ve çalışanlarına da ayrıca başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra sırasıyla söz alan muhtarlar, mahallelerinde eksik gördükleri konuları tek tek ilettiler.

…………OOO………..

TİY’DEN AMPUTE MİLLİLERE KUTLAMA

Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübünden Avrupa şampiyonu olan Ampute millilere ‘’’Sizinle gurur duyuyoruz' mesajı..

 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası finalinde İspanya’yı 6-0 mağlup eden Ampute Milli Takımımız şampiyon oldu. Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü sosyal medyada  ‘’’Sizinle gurur duyuyoruz açıklaması yaptı.

 

…………OOO………..

SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLET TURU

ORGANİZASYONU  İLGİ GÖRDÜ

Tarsus’ta Süslü Kadınlar Bisiklet Turu organizasyonu kentimizde Serpil KARA önderliğinde yapıldı.

Serpil KARA “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Nedir?” konusunda  bir konuşma yaptı ve katılımcılara teşekkür etti.

Kara“Kadının görünür olması, kamusal alanda hak talep edebilmesinin anahtarıdır. Bisiklete binmek, kadınların toplumda görünür hale gelmesi ve özellikle şehirle etkileşime girmesinin mükemmel bir yoludur. 

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 2013 yılından beri bisiklete yalnız erkeklerin değil, kadınların da binebildiğini, hatta çok güzel bindiğini, o da yetmezmiş gibi süslü püslü bindiğini göstermek için her yıl dünyanın ve ülkemizin onlarca şehrinde binlerce katılımcı ile gerçekleşmektedir. 
Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, şehirlerde daha fazla kadının bisikletli ulaşımı seçmesini özendirmek, bisiklet sürmenin özgürleştirdiğini hatırlamak, kamu ve yerel yönetimlerden güvenli bisikletli ulaşım altyapısı istemek için bir fırsattır.  Bu etkinlik gönüllü kadınlar tarafından gönülden düzenlenmektedir.’’ Dedi.

Yarenlik Alanı Saat Kulesi önünde toplanan kadınlar  yaklaşık 6 km.lik rahat bir sürüş yaptı.

……….OOO………..

KABUL AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Tarsus Eşrafından Hilmi KABUL' un Eşi,  MHP Eski İlçe Yöneticisi gazeteci yazar Sami KABUL' un Annesi Şerife (Havva ) KABUL Vefat Etmiştir.

Cenazesi  dün Öğle Namazını Müteakip Tarsus Şehir Mezarlığında Aile Kabristanına Defnedildi.

Allah rahmet eylesin.

………..ooo………..

TARSUS İDMAN YURDU KOMBİNELERİNİN

 SATIŞINA DEVAM EDİLİYOR

2021-2022 futbol sezonu kombineleri Tarsus İdman Yurdu Store Mağazası'nda satışa devam ediliyor.

Buna göre, Maraton Tribünü: 500 TL

Kapalı Tribün: 1000 TL

Protokol Tribün: 2000 TL olarak fiyat belirlendi.

Ayrıca, maç biletleri tüm tribünler olarak ortak 20 TL olarak belirlendi.

…………OOO………..

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

NOT. Gündemin  uzun hali doc

dosyasında var.  Dileyen uzun  okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok