SON DAKİKA

YAKUP BONCUK TARSUS MEKTUBU 24 EYLÜL 2021


 SELAM  DOSTLAR...Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

…………OOO………..

TARSUS’TA BEYAZ ALTIN'IN HASADI YAPILDI

Tarsus Belediyesi’nin, bereketli toprakları yeniden yerli ve milli pamukla buluşturmak için başlattığı projede ilk sonuçlar alınmaya başlandı.

Tarsus Belediyesinin desteğiyle Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün ziraat mühendisleri tarafından geliştirilen 3 çeşit pamuk tohumu, 60 dönümlük araziye nisan ayında ekildi.

Ekilen o tohumlar yetişerek pamuk oldu ve ilk hasadı yapıldı.

Tarsus Belediyesi ve Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında 60 dönümlük alanda C 92, May 455 ve Ceykot 340 yerli ve mili pamuk çeşitleri Mahmutağa Mahallesinde Şükrü Özer adlı çiftçinin tarlasına ekilmişti. O tarlada pamuklar yetişti ve hasat törenle gerçekleştirildi.

Hasat töreninde konuşan Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Osman Polat, “Umuyorum ki pamuğumuz eski değerine kavuşur ve üretimi artarak devam eder. Başkanımızın özellikle yerli çeşitlerle ilgili yaptığı çalışmaları can-ı gönülden destekliyoruz, takip ediyoruz ve değer veriyoruz. Pamuğun yanında bugüne kadar enstitü müdürlüğüyle yaptığımız çalışmalarda beş çeşidimizin hasadı yapıldı. Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitü ’süne bu anlamda teşekkür ediyoruz. Herkesin emeğine sağlık” dedi.

Çiftçi Yusuf Özer de  “Mart, Nisan aylarında pamuk ekimi denememizi yapmış olduk. Sonuçtan memnunuz. Şu anda hasadını yapacağız. Yardımcı olan arkadaşlara ve belediyemize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Lif Bitkileri Şube Şefi Yüksek Ziraat Mühendisi Sedat Süllü,  “Tarsus Belediyemize teşekkür ediyoruz. Böyle bir projeyi başlatarak çiftçimizi çeşitlerimizle buluşturduğu için. Üç tane çeşidimizi bu tarlada görmektesiniz. 36 tane çeşidimiz var bunlardan iki tanesi renkli, 34 tanesi beyaz renkte, 14 tanesi firmalar tarafından çiftçimizle buluşturuluyor. Mevcutta görmüş olduğunuz tarladaki çeşitler yüksek potansiyelli çeşitler. Türkiye ekonomisine yaptığımız katkıdan dolayı oldukça mutluyuz” dedi.

…………OOO………..

 

PAMUK ISLAHI ÇALIŞMALARI

Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Ziraat Yüksek Mühendisi Hacer Kocatürk de “Geliştirmiş olduğumuz yerli pamuk çeşitlerinin üreticilerle buluşmasına, onlara tanıtımında öncelikle belediyemize teşekkür ediyoruz. Şu andaki gördüğünüz tarladaki ürün potansiyelinin yüksek olduğunu görüyoruz. Pamukta ve pamuk ıslahı konusunda oldukça iyi çalışmalarımız var. Güney doğu da dâhil olmak üzere çeşitlerimiz bölgede yaygınlaşmaya başladı umarım bundan sonra çiftçilerimize daha çok bir arada olup onlarla daha iyi çalışmalar yürütebiliriz diye ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

…………OOO………..

 

BURS BAŞVURUSU İÇİN

Büyükşehir'in  Tarsus dahil ön lisans eğitimi alacak öğrencilere yapacağı 500 liralık öğrenim yardımının başvuruları başladı.

Başvurular, 5 Kasım’a kadar mersin.bel.tr veya Teksin mobil uygulaması üzerinden yapılabilecek.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in büyük önem verdiği eğitim alanında yapılan hizmetlerden olan öğrenim yardımlarından bu yıl ön lisans bölümlerine girmeye hak kazanmış öğrenciler de faydalanacak. Eğitim döneminin ilk yılını kapsayan ve 500 lira olarak belirlenen öğrenim yardımının başvuruları başladı.

 

Ön lisans öğrencilerine can suyu

 

Mersinli öğrencilerin ön lisans eğitimine başladıkları şehir fark etmeksizin anne veya babasının Mersin’de ikamet etmesi şartıyla yatırılan tutarlar, öğrencilere eğitim giderleri için can suyu oluyor. Yardımlardan yararlanmak isteyen öğrencilerin, 5 Kasım’a kadar başvurularını www.mersin.bel.tr veya Teksin mobil üzerinden yapmaları ve ikametlerine en yakın Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezine evraklarını teslim etmeleri gerekiyor. Öğrenciler, Alo 185 Teksin Mersin Çağrı Merkezi’ni arayarak da detaylı bilgi alabilecek.

 

Büyükşehir, her koşulda gençlerin yanında

 

Üniversitelerin 2 yıllık bölümlerini kazanan öğrencilerin beklediği öğrenim yardımı kararı, Mersin Büyükşehir Meclisi’nden oy birliği ile geçmişti. Başkan Seçer, geçen yıl da ön lisans öğrencilerine burs vermek istediklerini fakat bütçe olmadığı için gerçekleştiremediklerini belirterek, “Önceki yıl zaten yeni yönetime gelmişsiniz, kucağınızda bir tablo var. Bunu yapmamız mümkün değildi. Bu yıl makul gördük, bütçemiz doğrultusunda 500 lira gibi bir rakam belirledik” ifadelerine yer vermişti.

 

Kayıt için son gün 5 Kasım

 

Öğrenim yardımından, devlet okullarının iki yıllık bir bölümünü (AÖF, DGS, YÖS vb. hariç) kazanmış, Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yerleşik vakıf (özel) üniversitelerini tam burslu kazanmış, anne ya da babası Mersin sınırları içinde ikamet edenler ve kazandığı okula kaydını yaptıran öğrenciler yararlanabilecek. Şehit ve gazi çocuklarının belgelerini ibraz etmeleri halinde bursluluk oranı aranmayacak.

 

Kayıt için öğrencilerden, 2021 yılı YKS yerleştirme sonucu, okula kaydını yaptırdığına dair okuldan veya e-Devlet üzerinden alınan ‘öğrenci belgesi’, anne veya babasının Mersin’de ikamet ettiğini gösterir ‘ikametgâh belgesi’ isteniyor. Şehit ve gazi çocuklarından ise bunlara ek olarak şehadet veya gazilik belgeleri talep ediliyor. Öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sayfası olan www.mersin.bel.tr adresinde ‘duyurular’ kısmında açılan ‘Ön Lisans Öğrenim Yardımı Başvuru’ linkinden giriş yaparak formu dolduracak ve istenilen belgeleri başvuru formuna fotoğraf veya PDF olarak yükleyerek, 5 Kasım’a kadar ön kayıt başvurularını tamamlayabilecek. Öğrenciler, ön kayıt yaptıktan sonra sistem tarafından verilen 4 haneli kayıt numarası ile Büyükşehir Belediyesi’nin Kurs Merkezleri’ne evraklarını teslim edebilecek.

 

Evraklar kurs merkezlerine teslim edilecek

 

Öğrencilerin evraklarını şu adreslere teslim etmeleri gerekiyor:

 

-Mersin merkezde (Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli) Camiişerif Mahallesi 5217 Sok. No:10 adresinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Telefon: 0324 232 34 32,

 

-Tarsus’ta ve Çamlıyayla’da Öğretmenler Mahallesi 2901 Sk. No:1/A adresinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Telefon: 0324 626 59 28,

 

-Anamur’da Esentepe Mahallesi 23 Nisan Cad. No:4 adresinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Telefon: 0324 235 25 25,

 

-Silifke’de Saray Mahallesi 107 Sk. No:8/102 adresinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Telefon: 0 324 224 07 67,

 

-Erdemli’de Akdeniz Mahallesi Yunus Emre Cad. No:104 adresinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Telefon: 0324 502 58 41,

 

-Mut’ta Kültür Mahallesi Huzurevi Sokak No:38 adresinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Telefon: 0324 673 20 01,

 

-Gülnar'da Saray Mahallesi Alaattin Sokak No:10 adresinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Telefon: 0324 774 82 52,

 

-Aydıncık’ta Merkez Mahallesi Atatürk Caddesi no:32 Aydıncık/Mersin adresinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Telefon: 0 324 814 21 67,

 

-Bozyazı’da Merkez Mahallesi Hilmi Ergenekon Cad. No:58 Bozyazı/MERSİN adresinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Telefon: 0 324 851 29 57

 

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ TARIM AKADEMİSİ'Nİ HAYATA GEÇİRİYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın “Tarım Akademisi” projesi de hayata geçiyor.

Belediye bünyesinde kurulacak Tarım Akademisi üretimden pazarlamaya, zararlılarla mücadeleden kooperatifçiliğe kadar birçok alanda eğitimler verecek.

Tarsus Belediyesi’nde, Tarsus’un tarımsal potansiyeline katkı yapacak ‘Tarım Akademisi-Okulu’nda ilk ders Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan koordinatörlüğünde yapıldı.

 

Önümüzdeki süreçte hayata geçecek Tarım Akademisi'nde görev alacak belediye personeline Tarsus’un güncel ve gelecekte karşılaşabilinecek olası tarım sorunları ve çözüm önerilerine yönelik izlenecek yöntemler konusunda ilk bilgiler Prof. Dr. Erhan Akça tarafından aktarıldı.

 

Derste katılımcılara Tarsus’ta tarımsal üretimde kooperatifçilik, vergiler, tarımsal mücadele, yeni ürünler ve pazarlama konusunda da bilgiler verildi.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Tarım Akademisinin amacının çiftçilerin günümüzde ve gelecekte üretimlerini en iyi düzeyde sürdürmelerine katkı sağlamak, refah seviyelerini arttırmak olduğunu ifade etti.

Tarsus Belediyesi bünyesinde bir Tarım Akademisi kurma sözünü seçim sürecinde Tarsuslu çiftçilere verdiğini kaydeden Bozdoğan, “Verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin huzuru içindeyim. Umut ediyorum ki bu akademi çalışkan Tarsus çiftçisine üretimin ve pazarlamanın her aşamasında katkı verecektir” dedi.

 

…………OOO………..

 

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ  ALZHEİMER BİLGİ ETKİNLİĞİ

Mersin  Büyükşehir, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü'nde Mersin Merkez ve Tarsus Emekli Evi üyelerine yönelik etkinlik düzenledi. Etkinlikte Alzheimer Hastalığı hakkında bilgi verilirken yaş almış bireylere mini-mental durum değerlendirme testi de yapıldı.

Mersin Merkez ve Tarsus Emekli Evi’nde yapılan etkinlikte, üyeler Alzheimer hastalığı konusunda bilgilendirildi.

 

Hastalığın belirtileri ve erken teşhisin önemi anlatıldı

 

Etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nde görevli Uzman Psikolog Merve Tokgöz ve Gerontolog Cihan Tanrıverdi, Alzheimer konusunda yaş almış yurttaşlara bilgilendirmelerde bulundu. Hastalığın belirtileri, korunma yöntemleri ve erken teşhisin öneminin anlatıldığı etkinlikte, Alzheimer hastalarına bakım verenlerin yaşadığı zorluklara da değinildi.

 

Katılımcılara mini-mental değerlendirme testi uygulandı

 

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nde görevli Uzman Klinik Psikolog Yücel Şavklı ve Uzman Psikolog Merve Tokgöz bilgilendirme sonrası katılımcılara yönelik Alzheimer değerlendirmesi kapsamında mini-mental durum değerlendirme testi uyguladı. Etkinlik sırasında değerlendirilen test sonucu üzerine katılımcılarla yapılan birebir görüşmelerde bilgilendirme ve yönlendirme yapıldı.

 

“Alzheimer ile ilgili yol gösterici haritamızı paylaştık”

 

Etkinlikte yaş almışları bilgilendiren Uzman Psikolog Merve Tokgöz, Alzheimer hastalarına bakım verenlerin karşılaştığı zorlukları da anlattı. Pandemi koşullarının Alzheimer hastalığının geçiş evrelerini hızlandırdığını ifade eden Tokgöz, “Evden çıkmayan hastalar pandeminin etkisi ile birlikte daha da evin içerisinde oldular. Hastalığın evrelerinin değişmesi, evrelerin saptanması daha da hızlandı. Bu evrelere nasıl yakalandığını, bu evrelerle nasıl mücadele edileceğini anlattık ve Alzheimer ile ilgili yol gösterici haritamızı paylaştık” dedi.

 

“Çağımızın en büyük vebalarından biri diyebileceğimiz bir rahatsızlık Alzheimer”


Alzheimer konusunda farkındalık oluşturmak için yaş almış vatandaşlar ile uzmanları bir araya getirdiklerini ifade eden Mersin Emekli Evi sorumlusu Gülşah Arslan, “Alzheimere dikkat çekmek istedik. Artık çağımızın en büyük vebalarından biri diyebileceğimiz bir rahatsızlık Alzheimer. Hem hasta olana hem hasta yakınına oldukça sıkıntılı süreçleri yaşatan bir durum” diye konuştu.

 

“Alzheimer’ın nasıl başladığını, nasıl geliştiğini ilgililerden öğrendik”

 

Etkinliğe katılan Emekli Evi üyesi, emekli öğretmen Mehmet Ali Oğuzhan, paylaşılan bilgilerin kendileri için önemli olduğuna değinerek, “Alzheimer’ın nasıl başladığını, nasıl geliştiğini ilgililerden öğrendik. Çok faydalı oldu. Bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyoruz. Çok güzel, yerinde bir etkinlik” dedi.

…………OOO………..

JANDARMADAN KENEVİR VE ESRAR OPERASYONU

Çamlıyayla Kale mahallesinde iki ayrı kişide beş kg. kubar esrar ve 20 kök kenevir ele geçirildi.

Çamlıyayla ilçesinde Jandarmanın yaptığı operasyonda iki kişi uyuşturucu madde temin etmekten göz altına alındı.

İlçeye bağlı Kale mahallesinde N.D. ve E.B. isimli şahısların evinde yapılan operasyonda ele geçirilen kubar esrar ve kenevirlere savcılığın talimatıyla el konulurken şahıslar Adliyeye sevk edildi.  Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 23.9.21.

…………OOO………..

 

 

ÇAMLIYAYLADA ÖLÜMLÜ KAZA

Dünkü kaza Darıpınarı mahallesinde meydana geldi.
 
06 DTM 51 plakalı beton mikseri kamyon Çamlıyayla Tarsus karayolunda seyir halinde iken Darıpınarı mahallesi Korucak mevkiinde virajı alamayarak şarampole uçtu.
 
Kazada aracı kullanan sürücü Ayhan O. olay yerinde hayatını kaybetti.
 
Çamlıyayla Jandarma ekipleri kaza yerinde araştırma yaparken kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

…………OOO………….

ZİLLİ ZARİFE” OYUNUYLA PERDE AÇTILAR

Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi’nin “Sosyal Faaliyet Kulüpleri Projesi” kapsamında kurulan kulüplerden birisi olan Tiyatro Kulübü, ilk oyununu sahneledi. İki yıl önce kurulan Tiyatro Kulübü, Haldun Taner’in “Zilli Zarife” oyunuyla perde açtı.

 

Oyuncular, dakikalarca alkışlandı

 

Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahnelenen Zilli Zarife oyununu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak ve Şube Müdürleri de seyretti. Sergiledikleri performans ile başta çalışma arkadaşları ve aileleri tarafından dakikalarca alkışlanan oyuncular, büyük bir mutluluk yaşadı. Genel Sekreter Yardımcısı Gökbel ve Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Özdülger, oyunun sonunda Tiyatro Kulübü Başkanı ve Büyükşehir’in Emlak Yönetimi Şube Müdürü Akif Karadal’a çiçek verdi. Oyunun sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.

 

Yönetmenliğini ve uyarlamasını Gülhatun Kutlay’ın yaptığı oyunda; Nesrin Gürdağ, Hacı Hüseyin Ünal, Akif Karadal, Nimet Özsoy, Serpil Can, Ekrem Şenel, Derya Özüer, Elif Özüer, Cemile Koçkal, Ebru Gülce, Oğuz Ulu, Defne Aslan, Serhat Bayrak, Süheyla Boz, Recep Kaplan, Bekir Barut ve Zeynep Karataş rol aldı.

 

“Destek olma amacıyla buradayım”

 

Tiyatro Kulübü’nde de yer alan Şehir Tiyatrosu oyuncularından Ekrem Şenel, “Ben destek olma amacıyla buradayım” dedi. Arkadaşlarının heyecanlı olduğunu belirten Şenel, “Bizim kurslarımız da devam ediyor. Arkadaşlarımız kurslara da yazılmış. Geliyorlar, biz onları görüyoruz. Hepsi çok yetenekli, azimli insanlar. Hepsiyle bir arada bulunmaktan çok mutluyum. Sosyal faaliyet kulüpleri kuruldu, tiyatro da dahil. Arkadaşlarımız zaten işin içindeler. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer ve Daire Başkanımız Bengi Hanım çok destek verdiler. Kendilerine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Hem iş ve aile hayatımızdaki stresimizi atıyoruz hem de aidiyet duygumuz artıyor”

 

Oyunda Hurşit-Cemşit karakterlerini canlandıran Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nde Deniz Denetim Şefi olarak görev yapan Hacı Hüseyin Ünal, “Uzun zamandır bir hobi edinme ihtiyacı duyuyordum. Son 2 senedir Tiyatro Kulübü’nün kurulmasıyla bu topluluğa dahil oldum. Sosyal faaliyetlerde bulunmak her zaman iş açısından ya da aile hayatı açısından bize bir motivasyon sağlıyor. Sağ olsun profesyonel olarak bu işi yapan hocalarımız da bize bugüne kadar çok iyi bir destekte bulundular. Heyecanlıyız ama tatlı bir heyecan. Tiyatro bir çocukluk hayali. Buraya ‘yapabilir miyiz, yapamaz mıyız’ diye geldik. Sonra bir baktık, bu dünyanın içerisine girdik. Hobi olarak da iyi oluyor. Hem iş ve aile hayatımızdaki stresimizi atıyoruz hem de aidiyet duygumuz artıyor” diye konuştu.

 

 

…………OOO………..

TARSUS VE MERSİN CADDELERİ DE BİSİKLET TURLARIYLA CANLANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin koordinesinde yapılan 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası programları bisiklet turlarıyla sürdü. Hareketin öneminin vurgulandığı turda, şehrin ana arterleri bisikletlerle gezildi.

 

Bu yıl ‘Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik’ temasıyla gerçekleştirilen hafta kapsamında, şehir merkezinde düzenlenen bisiklet turunda ilk pedalı çeviren Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı oldu. Mersin Bisikletli Gezginler Derneği ve Mersin Bisiklet Derneği üyelerinin bisikletleri ile renk kattığı etkinlik Taş Bina önünde başladı. Sakarya Caddesi, İstiklal Caddesi, Kuva-i Milliye Caddesi ve Cengiz Topel Caddesi güzergahında devam eden etkinlik Taş Bina önünde son buldu.

 

Merkezde gerçekleştirilen bisiklet etkinliğine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ertan Liman, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Rıza Özdemir ve Hasan Gökbel, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve daire başkanları katıldı.

 Tarsus’ta yapılan bisiklet turu ise Atatürk Caddesi Tuğralı kavşaktan başladı. Rasim Dokur Bulvarı, Langen Bulvarı, Kleopatra Kapısı, Şahmeran Heykeli’nin olduğu Makam meydanı ve kentin birçok caddesinden geçerek pedalların çevrildiği tur, Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde son buldu. Bisikletlerinin zillerini çalarak caddelerde ilerleyen katılımcılara, vatandaşlar da el sallayarak destek verdi. Çocukların da yer aldığı etkinlikte Tarsus sokakları bisikletlilerle renklendi.

 

Etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Tarakçı, Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Müdürü Soner Yetgin, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu Lideri Gökhan Özberk, topluluk üyesi bisikletçiler ve vatandaşlar katıldı.

 

“Kısa mesafelere arabayla değil bisikletle gitsinler”

 

Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu Lideri Gökhan Özberk, Tarsus’ta bisiklet kültürünü geliştirmek için birçok etkinlik düzenlediklerini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliği değerlendirerek, vatandaşları bisikletle ulaşıma davet eden Özberk,  “Bütün insanlara, arkadaşlarımıza, dostlarımıza yılda bir gün de olsa işlerine, evlerine, pazara ya da nereye gidiyorlarsa 7 kilometreye kadar olan mesafelere arabayla değil bisikletle gitmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

 

..........ooo...........

TİY, ISPARTA’YA BUGÜN GİDİYOR

Tarsus İdman Yurdu, Pazar günü deplasmanda oynayacağı Isparta  karşılaşmasının hazırlıklarına 1 günlük aradan sonra devam etti. Teknik patronumuz Ergun Penbe "zorlu ve coşkulu bir ekiple oynayacağız.Deplasmandan iyi bir oyunla 3 puanla döneceğimize inanıyoruz ve çalışmalarımıza bu yönde sıkı bir şekilde devam ediyoruz." Diye konuştu.

Takımımız hazırlıklarını cuma günü tamamlayıp aynı gün karayoluyla Isparta’ya hareket edecek.

..........ooo...........

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN

ÇAMLIYAYLA’DAKİ YOL İYİLEŞTİRME

 ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanındaki birçok noktada yol ıslah, sathi asfalt ve cadde yenileme faaliyetlerine aralıksız şekilde devam ediyor.

 

Büyükşehir ekipleri, Çamlıyayla’nın onlarca noktasında son aylarda sürdürdüğü yol ıslah, yama ve sathi asfalt kaplama işlemlerini de sürdürüyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü yol, asfalt birimi ekipleri, 2021 yılı yaz dönemi asfalt programı kapmasında Çamlıyayla’da Sebil Mahallesi Cehennem Deresi yolunun yanı sıra Çamlıyayla genelinde Yıldız Sokak, Taşlıekinlik mevkii mezarlık ek yolu, Karahasan Çayırlığı yolu, Sığır Yaylası Atatürk Caddesi ve Akdeniz Caddesi, Demirtaş yolu, mezbahane yolu, gasilhane yolu, Zevzek sokak, Sebil caddesi üzeri, Esamet Hanım Konağı civarı, Çuvalgı Uçarı yolu, Katran Kafe ek yol, Boncuk sokak, Uçarı sitesi, Çayırekinliği mahallesi Yüksek Harman sokak, Karanfil sokak, Bağlar sokak ve Köşker sokak ile Kozacıoğlu mevkiinde ve daha birçok noktada sathi asfalt kaplama işlemini uyguladı.

 

Büyükşehir ekipleri yol iyileştirme işlemleri kapsamında da Çamlıyayla’nın Giden, Bağçatağı, Darıpınarı, Korucak, Sarıkavak, Körmenlik ve Belçınar bölgelerinde de sıcak asfaltla yama çalışması yürüttü.

 

Çamlıyayla sakinlerinden Rukiye Arı, yıllardan bu yana ilk defa ilçe genelinde bu şekilde bir yol çalışması gördüklerini kaydederek, “Asfaltımız yıllardır dökülmüyordu. Çok şükür döküldü. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer’e çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

 

..........ooo...........

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

NOT. Gündemin  uzun hali doc

dosyasında var.  Dileyen uzun  okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok