SON DAKİKA

TARSUS MEKTUBU-25 EYLÜL 2021


 

 

YAKUP BONCUK TARSUS MEKTUBU-25 EYLÜL 2021

SELAM  DOSTLAR...Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

…………OOO………..

TATAR RAMAZAN FİLMİNDE KADİR İNANIR'IN

TARSUSLU ROL ARKADAŞI VEFAT ETTİ..

Türk sinemasının önemli filmlerinden olan Tatar Ramazan filminde Kadir inanır’ın Tarsuslu rol arkadaşı vefat etti. Hanedan Lokantasının sahibi Arif Yalçınkaya geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat etti.

Hatırlanacağ ıüzere  1990 yılında Tarsus'ta çekilen ve bir döneme imza atan filmlerden olan Kadir İnanır'ın başroloynadığı 'Tatar Ramazan' adlı sinema filmde  Tarsuslularda rol almıştı. Çekimlerinin büyük bölümü Tarsus’ta yapılan  filmde 29 yıl önce  cezaevi müdürü rolünü o zaman ki Hanedan Lokantasının sahibi  Tarsuslu Arif Yalçınkaya oynamıştı. Yalçınkaya önceki gün vefat etti.

…………OOO………..

 

BÜYÜKŞEHİR, TARSUS’A YENİ BİR

 OKUMA SALONU KAZANDIRIYOR..

 BÜYÜKŞEHİR’DEN ALTAYLILAR

MAHALLESİ ÖTÜKEN VADİ PARKI’NA

 OKUMA SALONU

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta yeni yerleşim alanı olan Altaylılar Mahallesi’nde bulunan Ötüken Vadi Park içerisine bir okuma salonu kazandırıyor. Vatandaşlar, her detayın düşünüldüğü okuma salonunda hem yaz hem de kış rahatlıkla vakit geçirebilecek.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitim yatırımlarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir, Tarsus’ta konutlaşmanın hızla devam ettiği yeni yerleşim alanı olan Altaylılar Mahallesi’nde bulunan Ötüken Vadi Park içerisine bir okuma salonu kazandırıyor. Okuma salonu, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne bağlı Kültürel Tesisler Şube Müdürlüğü çatısı altındaki Kütüphane Şefliği’nin sorumluluğunda olacak.

 

Mahalle sakinleri istedi, Büyükşehir yerine getirdi

 

Mahalle sakinlerinin okuma salonu talebi üzerine harekete geçen Büyükşehir ekipleri, çalışma kapsamında ilk olarak üst katı Kadın ve Çocuk Atölyesi olarak kullanılan binanın alt bölümünde yer alan kemerlerin arasındaki boşlukları alüminyum doğramalarla kapattı. İç kısımda mutfak, personel ofisi, tuvalet, arşiv, okuma ve çalışma alanları yer alan, ferah ortamıyla dikkat çeken Ötüken Vadi Park Okuma Salonu, önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Ekipler, ayrıca özel gereksinimli vatandaşların rahatça kullanabilmesi için engelli rampaları da yerleştirdi.

 

Okuma salonu için tüm ayrıntılar düşünüldü

 

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi’nde Yapım Bakım Onarım Şube Müdürlüğü’nde görevli İnşaat Mühendisi Oğuzhan Özerden, salonun tüm vatandaşların kullanımına uygun yapıldığını dile getirerek, “Öncelikle burada merdiven ve engelli vatandaşlarımız için engelli rampası yapılmıştır. Daha sonra alüminyum doğramadan, alüminyum giydirme cephe yapılmıştır” dedi.

 

Yapım Bakım Onarım Şube Müdürlüğü’nde görevli Makine Mühendisi Murat Şahin ise “Muhtarımızın ve vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in katkılarıyla çok amaçlı salonumuzu inşa etmiş bulunmaktayız. Vatandaşımızın rahat, konforlu bir zaman geçirebileceği bir alan olarak düşünüldü. Kışın soğuktan, yazın da sıcaktan etkilenmemeleri için 2 tane 48 bin Btu’luk klima, 1 tane 9 bin Btu’luk klima monte edildi. WC’ler ve ortak kullanım alanları hijyenik şartlara tamamen uymaktadır. Hijyenik klozetler, hijyenik lavabolar, fotoselli bataryalar ve fotoselli kağıtlar olmak üzere tamamıyla temassız çalışan malzemeler, ürünler seçilmiştir” diye konuştu.

 

…………OOO………..

TARSUS’TA MAHALLELERDE

DETAYLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesi temizlik ekipleri, ortaklaşa yürüttükleri çalışma kapsamında Tarsus’ta özellikle dezavantajlı mahallelerde detaylı temizlik çalışması gerçekleştiriyor. Mahallelerin sıraya konulması ile uygulanan çalışma da onlarca personel görev alıyor.

 

Araçların ve ekipmanların kullanıldığı faaliyet dahilinde mahallelerin ana arterlerinin yanı sıra tüm sokakları da tek tek temizleniyor.

 

Çim biçme, maki tipi bitki türlerinin budanması ve evsel atıkların ağırlıklı olarak yollardan temizlendiği ve süpürüldüğü detaylı çalışma kapsamında Yunus Emre Mahallesi, Barbaros Mahallesi ve Bahçe Mahallelerinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi ekipleri yoğun mesai harcayarak temizlik faaliyeti uyguladı.

 

Mahalle muhtarlarının da yakından takip ettiği çalışmalar, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

 

Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürü Soner Yetgin, “Temiz bir çevre, temiz bir Tarsus” sloganıyla yapılan çalışmalar kapsamında, önümüzdeki günlerde diğer mahallelerde de sokak temizlik işlemlerinin yerine getirileceğini söyledi.

…………OOO………..

TARSUS  SGK MÜDÜR BORSA’DA

Tarsus SGK Müdürü Süleyman Metin prim borçlarına ait yapılandırma hakkında Tarsus Ticaret Borsasını ziyaret etti. 

Ziyaretinde Sosyal Güvenlik Kurumuna olan 2021/Nisan ayı ve öncesine ait prim borçlarının 7326 sayılı kanun kapsamında yapılandırmasının 30 Eylül 2021 tarihine kadar olduğunu belirten SGK Müdürü Metin, “Yapılandırma başvurularının e-sigorta kanalıyla internet üzerinden yapılabileceği gibi , şahsen veya posta yoluyla' da Tarsus Sosyal Güvenlik Merkezine  yapılabilecektir. 18 taksite kadar taksitlendirme yapılabilecek olup Peşin ödemelerde Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90, iki taksitte ödemede ise Yİ-ÜFE tutarının yüzde 50’si silinecektir. Söz konusu indirimlerden yararlanmak için 30 Eylül 2021 tarihine kadar başvuru yapılması gereklidir.” Dedi. 

Tarsus SGK Müdürü Süleyman Metin’in nazik ziyaretleri ve bilgilendirmelerinden dolayı teşekkür ederiz. 

…………OOO………..

TARSUS ESHAB-I KEHF TARIMSAL

KALKINMA  KOOPERATİFİNE TAKTİR

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel , CHP Tarsus ilçe başkanı   Ozan Varal ve beraberindeki heyet Tarsus Eshab-ı Kehf Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ziyarette bulundular.

CHP’li heyet,  Dedeler köyü mevkiinde kurulu bulunan Kooperatif başkanı Mehmet Keven ile görüşüp çalışmalar hakkında bilgi aldı. Üretilen ürünleri inceleyerek üretimden dolayı teşekkür ettiler. 

Kooperati başkanı Mehmet Keven, ziyaret nedeniyle Milletvekili ve beraberindeki heyete teşekkür ederek, yeni sezon zeytin hasadının başladığını söyledi. CHP’liler de zeytin hasad sezonunun hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ettiler.

 

…………OOO………..

TARSUS’TA 74 KADIN VE ERKEK

ÇİFTÇİYE SERTİFİKA VERİLDİ

Tarsus’ta 74 kadın ve erkek çiftçi, AB tarafından finanse edilen proğram kapsamında eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı.
 
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, eğitim proğramının tamamlanması nedeniyle sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, “Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sivil Toplum Destek proğramı bünyesinde merkezi finans ve ihale birimi tarafından kabul edilen ‘Kırsal alanlarda sivil toplum gelişimi projesi’ kapsamında düzenlenen eğitim çalışmasında 74 kadın ve erkek üreticimiz sertifika almaya hak kazanmıştır” dedi.
 
Müdür Erdoğan, projenin ortakları arasında Tarım Müdürlüğü, Tarsus Ziraat Odası, Tarsus Süt Üreticileri Birliği ve Arıcılar Birliği’nin bulunduğunu  belirterek, “Tarsus’ta Savunuculuk, Lobicilik ve Yabani ot  İlaçlarının yanlış kullanımı Eğitimi düzenlenmiş olup, düzenlenen Eğitim sonucunda katılımcılara sertifikalarını takdim ediyoruz. Emeği geçen Naturelder Başkanı Avni Taşyürek’e, Erdemli ve Tarsus İlçe Tarım ve Orman  Müdürlüğü teknik personellerine ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

…………OOO………..

VEYİS AVCI ÜRETİCİLERİN HER ALANDA

 EĞİTİMLERİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı üreticilerin her alanda eğitimlerine büyük önem verdiklerini belirterek, “Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün de ortak olduğu “Kırsal Alanda Sivil Toplum Gelişimi Projesi” kapsamında, Politika ve karar alma süreçlerine daha aktif demokratik katılım yoluyla sivil toplumun gelişiminin desteklenmesi, STK’ların yanlış tarım uygulamaları ile mücadele ve lobicilik konularında kapasitelerinin arttırılması yoluyla tarım ve kırsal kalkınma faaliyetlerinde karar alma mekanizmasına STK’ların katılımının arttırılmasının hedeflendiği bu tür çalışmaları arttırarak devam ettireceğiz” dedi.

…………OOO………..

 

KAZADA 3 YARALI

Tarsus ‘ta dün bir  otobüsün otomobile çarpması sonucu yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.Alınan bilgiye göre, sürücüsü öğrenilemeyen 63 ACV 237 plakalı yolcu otobüsü, Tarsus-Adana- Gaziantep Otoyolu'nda aynı yönde giden Ahmet Bozkurt yönetimindeki 27 U 8425 plakalı otomobile arkadan çarptı.Kazada otomobilde bulunan sürücü ile kızları S.B. ve B.N.B. yaralandı.Otomobilde sıkışan yaralılar, Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerince bulundukları yerden çıkarıldı.İlk müdahaleleri kaza yerinde yapılan 3 yaralı, ambulansla Tarsus Devlet Hastanesine götürüldü.

 

…………OOO………..

 

RUHSATSIZ 2 TABANCA ELE GEÇİRİLDİ

Tarsus ta dün, bir otomobilin motor kaputunun altında  ruhsatsız 2 tabanca ele geçirildi.Tarsus Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, D-400 kara yolu Konaklar mevkisinde park halindeki bir otomobilde arama yaptı.Aramada, aracın motor kaputunun altına gizlenmiş ruhsatsız 2 tabanca ele geçirildi.

…………OOO………..

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

NOT. Gündemin  uzun hali doc

dosyasında var.  Dileyen uzun  okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok