SON DAKİKA

TARSUS MEKTUBU-30 EKİM 2021


 

 

YAKUP BONCUK TARSUS MEKTUBU-30 EKİM 2021

SELAM  DOSTLAR...Tarsus ‘tan sizleri  bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

…………OOO………..

TARSUS'TA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASI

Tarsus'ta 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

28 Ekim’de Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve ardından istiklal marşının söylenmesi ile başlayan kutlamalar 29 Ekim sabahı Tarsus Hükümet konağında devam etti. Sabah Kaymakamlık binasında kaymakam Kadir Sertel Otcu, Belediye başkanı Haluk Bozdoğan ve Garnizon komutan vekili  Üst teğmen Kürşat Can ,  protokol mensupları, sivil toplum kuruluşları ve halkla bayramlaştı.

CUMHURİYET ALANINDAKİ KUTLAMALAR

Tarsus'ta Cumhuriyet bayramı kutlamalarına daha sonar Üçgençarşı’da Atatürk anıtının bulunduğu Cumhuriyet meydanında devam edildi. Burada saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra  Kaymakam ve beraberindekiler, halkın ve öğrencilerin, Muharip Gazilerin, Kuvayi  Milliyecilerin bayramını kutladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Kadir Sertel Otcu yaptı. Otcu,  Cumhuriyetin önemine değinerek “Büyük önder Atatürk’ün dediği gibi Cumhuriyet fazilettir. Cumhuriyet, bir ülkenin yönetimi için yegane yönetim biçimidir. Cumhuriyeti kuran Aziz Atatürk ile iftihar ediyoruz. Yeni bir cumhuriyet bayramında hepimiz el ele vererek onurlu bir şekilde bayramımızı kutluyoruz. Hepimiz Atatürk ve silah arkadaşlarının kurarak bizlere emanet etiği bu cumhuriyette, bu vatanda geleceğe güvenle bakıyoruz. Cumhuriyeti kuran Atatürk  ve silah arkadaşları ile bu uğurda canlarını feda eden kahramanları saygıyla anıyoruz” dedi.

Kutlamalar çerçevesinde değişik okullardan öğrenciler günün anlamına uygun şiirler okudular. Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle düzenlenen çeşitli sportif etkinliklerde derece alan öğrenci ve takımlara protokol mensupları tarafından kupa ve madalyalar verildi.

Ardından okulların öğrencilerinin hazırlığı  müzikli ve sportif gösteriler sunuldu. Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi de güzel bir gösteri sunarken, minik jimnastikçiler ise bol bol alkış aldı. Bu arada Tarsus Anaokulunun minik öğrencilerinin hazırladığı mini piyes sahnelendi. 

 

…………OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN TÖRENE KATILDI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Tarsus Kaymakamlığı'nda düzenlenen tebrik kabulü törenine katıldı.

Ardından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programda Cumhuriyetimizi coşkuyla kutladık.

Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Bozdoğan “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun” dedi.

 

…………OOO………..

TARSUS’TA MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ

Tarsus Belediyesi ve Tarsus Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle mantar yetiştirme kursu açıldı. Kurstaki kursiyerlerle birlikte belediye tesislerinde üretilen istiridye mantarı hasadını gerçekleştirdiler..

 

…………OOO………..

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

2. BİR KONSERLE KUTLANDI

Tarsus’ta dün 29 Ekim cumhuriyet bayramı konserle kutlandı. Konser Amerikan Koleji konferans  salonunda gerçekleştirildi.

Kuvayi Milliye destanını Turhan Alıcı seslendirdi. Ayrıca Golden Horn Brass adlı grupta Cumhuriyet konseri verdi. . Konser Amerikan Koleji konferans  salonunda gerçekleştirilirken Taruss’ta konser verecek bir Kültür Merkezinin eksikliği yine ortaya çıktı.

Bozdoğan ‘’ Dün tesislerimizin açılışı, Cumhuriyet koşusu ve farklı etkinliklerle kutladığımız Cumhuriyet Bayramımızı Kuvayi Milliye Destanını anlatan Turhan Alıcı ve Golden Horn Brass konseri ile coşkulu kutladık.

Cumhuriyet, yılın bir gününe teslim edilmiş kutlamalarla anımsanmayacak, hergün; "okulda, sırada, derste" her şartta yaşatacağımız en büyük mirasımızdır..’’ dedi.

 

…………OOO………..

TARSUS’TA 29 AÇILIŞ YAPILDI

Tarsus Belediyesi 29 Ekim cumhuriyet Bayramı münasebetiyle 29 ayrı açılış yaptı.

Dün saat 14.00'de Şehitlertepesi Mahallesi Ülker Aydın Parkı'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreni ilgi gördü.

 

 …………OOO………..

TARSUSPTT MÜDÜRLÜĞÜNDEN PUL SERGİSİ

Tarsus PTT Müdürlüğü  teşkilatın kuruluşunun 181. yıldönümünü kutlarken, Cumhuriyetimizin  kuruluşunun 98. Yılı Etkinlikleri kapsamında Pul sergisi açtı.

Tarsus PTT müdürü Müzeyyen Tünmez, PTT Tarsus şubesi olarak Adana Filatelistler Derneği ve Tarsu AVM iş birliği ile Tarsu AVM'de Cumhuriyet Pulları Sergisi açtıklarını söyledi. Açılışa Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile PTT yetkilileri katıldı.

 …………OOO………..

TARSUS’TAKİ HAK SAHİPLERİ DAHİL,

HALK KART’IN EKİM AYI TUTARLARI

 HESAPLARA YATIRILDI

Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Kart uygulaması kapsamında 12 bin 881 kişinin hesabına 1 milyon 614 bin 900 TL yatırıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin yürüttüğü “Halk Kart” projesi kapsamında kentteki 12 bin 881 yurttaşın hesabına Ekim ayında toplam 1 milyon 614 bin 900 TL yatırıldı.

Esnafa da vatandaşa da nefes aldırıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin ayrım gözetmeden ve titiz incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi yurttaşlara ulaştırdığı Halk Kart’lar, ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan vatandaşlara can suyu oluyor. Yurttaşlar, Halk Kart ile anlaşmalı bakkal ve marketlerden alışveriş yapabiliyor.

Ekim ayı için 12 bin 881 yurttaşın hesabına yatırılan toplam 1 milyon 614 bin 900 TL’lik tutar, ay içerisinde kentteki esnafın ve bakkalın kasasına girecek. Halk Kart ile Mersin’de dar gelirli yurttaşlar ihtiyacını karşılamaya esnaf da kazanmaya devam devam edecek.

 

 …………OOO………..

MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ TARSUS

GRUBU CUMHURİYETİ KUTLADI

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu Cumhuriyeti'in 98’nci Yıldönümü dolayısıyla Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde Koro Şefi Hasan Basri Üstün yönetiminde 'Cumhuriyet Konseri' düzenledi.
 
Cumhuriyet Konseri'ne Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, 'Unutulmayan Nağmeler Korosu' Koro Şefi Hasan Basri Üstün ve koristleri, Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nin yaş almış çınarları, alzheimer hastası ve hasta yakınları, Atatürk İlköğretim Okulu öğretmenleri ve öğrencileri, Tarsus'un muhtelif mahallelerinde ikamet eden gençlerle birlikte basın mensupları katıldı.
 
 Cumhuriyet Konseri'nde Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun kurduğu 'Unutulmayan Nağmeler Korosu' Atatürk'ün sevdiği şarkıları ve marşları Cumhuriyet coşkusu ile seslendirdi.
 
Çocukları, gençleri ve yaşlıları bir araya getiren Cumhuriyet Konseri üç kuşağa mili duyguları yaşatırken katılımcılardan tam not aldı.

 …………OOO………..

TARSUSTA 2 TIR ÇARPIŞTI

Dün 2 tır kaza yaptı. Tırlarda  İtfaiye ekiplerinin

 sıkışan sürücüyü kurtarması olağanüstüydü.

Tarsus- Pozantı Eski Ankara yolu Taşobası mevkiinde meydana geldi.

İbrahim G. idaresindeki 33 AGK 746 plakalı tır ile Ömer K. idaresindeki 33 BYT 05 plakalı tır Aladağ mevkiinde kafa kafaya çarpıştı.

Kazada Ömer K. sıkıştığı yerden Tarsus İtfaiye Amirliğine bağlı ekipler tarafından çıkartılırken her iki şoföründe durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

Kaza ile ilgili Jandarma trafik timleri soruşturma başlattı.

 …………OOO………..

KARABUCAKTA FİDAN DİKİMİ

Cumhuriyetimizin 98. Yılı Etkinlikleri kapsamında, Tarsus/Karabucak Mevkiinde bulunan Doğu Akdeniz Araştırma Enstitüsü bahçesinde genç ve yaşlı kuşak ile İlçe Protokolü bir araya gelerek fidan dikti.

Etkinliğe Tarsus kaymakamı Kadir Sertel Otcu da katıldı.

 …………OOO………..

CUMHURİYET BAYRAMINDA

 MAZİDEN ATİYE OK ŞENLİĞİ

Tarsus’ta  Cumhuriyet Bayramı Maziden Atiye Ok Şenliği’ etkinliği yapıldı.

 Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN ve İlçe Protokolü de etkinliğe katıldı.  Cumhuriyetimizin 98. Yılı Etkinlikleri kapsamında, Kutalmışoğlu Geleneksel ve Atlı Okçuluk Kulübü tarafından düzenlenen ‘Cumhuriyet Bayramı Maziden Atiye Ok Şenliği’ etkinliğine katıldı, günün anısına fidan dikildi.

 …………OOO………..

TARSUSTA CUMHURİYET KOŞUSU

29 Ekim  Cumhuriyet bayramı münasebetiyle Tarsus’ta Cumhuriyet koşusu yapıldı.

 Cumhuriyet Koşusunda dereceye giren sporcularımıza düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi.

…………..ooo………..

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

NOT. Gündemin  uzun hali doc

dosyasında var.  Dileyen uzun  okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok