SON DAKİKA

YAKUP BONCUK TARSUS MEKTUBU-31 EKİM 2021


 YAKUP BONCUK TARSUS MEKTUBU-31 EKİM 2021

SELAM  DOSTLAR...Tarsus ‘tan sizleri  bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

…………OOO………..

JANDARMANIN BÖLGEDE  9 AYLIK ÇALIŞMA VERİLERİ

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2021 yılının ilk 9 ayında çeşitli suçlardan aranan 10 bin 237 kişiyi yakaladı.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, bu yılın ilk 9 ayında 5 bin 262'si motosikletli asayiş timleri olmak üzere 82 bin 972 devriye faaliyeti icra edilirken, bu faaliyetler neticesinde hırsızlık olayları yüzde 25 azaldı. Bu devriyelerde GBT sorguları da yapan ekipler, çeşitli suçlardan aranan 10 bin 237 kişiyi yakalayarak, adalete teslim etti.

Hırsızların korkulu rüyası olan Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) tarafından yapılan çalışmalarda da 475 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatılırken, fotokapanlar sayesinde de 34 faili meçhul olay çözüldü.

Kadınların mağduriyetlerinin giderilmesi ve aile içi şiddetin önüne geçilmesi amacıyla bin 689 şahsı bilgilendiren ekipler, 324 KADES ihbarına da anında müdahale ederek, zor durumda olan kadınlara yardım elini uzattı.

Sokak hayvanlarını da yalnız bırakmayan jandarma, 16 olaya müdahale ederek, hayvanlara dost elini verdi.

PKK/KCK, DEAŞ ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütü üyelerine yönelik de operasyonlar yapan ekipler, 128 şüpheliyi yakaladı.

Zehir tacirlerine darbe vuruldu

Özellikle gençleri hedef alan zehir tacirlerine de nefes aldırmayan ekipler, 969 kişiyi gözaltına alırken, bu şahısların adreslerinde yapılan aramada 78 kilo esrar, 50 gram eroin, 27 kilo bonzai, 3 bin 300 litre kaçak alkol, 5 kilo metamfetamin, 9 bin sentetik hap, 4 bin 563 paket kaçak sigara ve 17 bin 100 kök kenevir bitkisi ele geçirdi.

Siber sanal dolandırıcıları da takip eden ekipler, yasadışı bahis ve bilişim sistemlerini kullanarak 9 nitelikli dolandırıcılık olayını çözerken, olaylara karışan 135 kişiyi gözaltına aldı.

Yılın ilk 9 ayında 1 milyon 51 bin 575 aracı kontrol eden trafik timleri ise aranan 876 kişi ile 340 aracı yakalarken, 994 şoförün sürücü belgeleri geri aldı. Yapılan uygulamalar sayesinde trafik kazaları da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 32 azaldı. 

…………OOO………..

BAŞKAN DR. HALUK BOZDOĞAN

NİKAH KIYDI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tuğçe Şimşek ve Berk Turaçoğlu çiftinin nikahını kıydı.

Bozdoğan ‘’Genç çiftimize bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz’’ dedi.

………….ooo……..….

TARSUS'TA CUMHURİYET BAYRAMI DOPDOLU KUTLANDI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. Yıl dönümü Tarsus’ta coşkuyla kutlandı. Tarsus Belediye’sinin Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlediği etkinliklerde yüzlerce kişi, Cumhuriyet coşkusuna ortak olmak için bir araya geldi.

Tarsus’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları programı kapsamında ilk olarak; gençlerin, çocukların ve yetişkinlerin katılım sağladığı ödüllü ‘’Cumhuriyet Koşusu’’ düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlere ödül verilirken, genciyle, yaşlısıyla her yaştan vatandaşın katılım sağladığı Cumhuriyet koşusunda renkli görüntüler oluştu.

…………OOO………….

TARSUS BELEDİYESİ 29 EKİM’DE  29 AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Cumhuriyet Koşusunun ardından toplu açılış törenine katıldı. Açılışta 29 Ekim’e özel başta STEM (Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik) Merkezi olmak üzere, 4 Misafir Odası, 6 Muhtar Odası, 8 Doktor Muayene Odası, 8 Koruluk ve Oyun Alanı, 1 Sundurma, 1 Okuma salonu toplam 29 yerin açılışı gerçekleştirildi.

STEM Merkezi açılışında konuşma gerçekleştiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ‘’ 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 29 açılış gerçekleştirdik. Başta STEM’in önemi bizim için çok büyük. Ailelerin en büyük serveti çocuklarının eğitimidir. Tarsus’ta Ülker Aydın isminin ne kadar önemli olduğu muhakkak. Bilim Akademi’mizde her şey çocuklarımızın kullanımı için hazır hale getirildi. Bunun için Ülker Aydın Hanımefendi’ye teşekkürlerimi iletiyorum. Çocuk ve gençlerimizin geleceği için çalışıyoruz. Önümüzdeki 2022 yılını tamamen gençlerimize ayırdık. Cumhuriyet’in bu döneminde Tarsus Belediyesi olarak, çözümcü, çağdaş, çevreci, çoğulcu ve çalışkan olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. 2. yüzyıla tüm gücümüzle hazırız.’’ dedi.

…………OOO………….

29 EKİM CUMHURİYET KONSERİ İLE TAÇLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel gerçekleştirilen bir diğer etkinlikte Cumhuriyet Konseri oldu.

Cumhuriyet Konserinde Kuvayı Milliye Destanı’nı anlatan Turhan Alıcı ve Golden HornBrass grubu sahne aldı. Konsere Tarsuslular yoğun ilgi gösterirken, Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Program sonunda Başkan Bozdoğan, sahne alan sanatçılara teşekkür ederek sahneden çiçek takdim etti.

 

…………OOO…………

TARSUS DOĞA PARKI YENİLEME ÇALIŞMALARI

Tarsus Berdan baraj alanı mevkiinde bulunan  Doğa Parkı yenileme çalışmalarından dolayı ziyarete kapalı olacak.

Doğu Akdeniz'in en büyük hayvanat bahçesi olma özelliğine sahip  Tarsus Doğa Parkı'nın, yenileme çalışmalarından dolayı 1-23 Kasım'da ziyarete kapatılıp 24 Kasımda açılacağı duyuruldu.

…………OOO…………

YENİCE  MEVKİİNDE KASIM EKENLER'E

AİT ÇİFTLİK EVİNDE YANGIN ÇIKTI

Yenice de bir çiftlik çıkan yangında küle dönerken, çiftlikteki hayvanlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yenice yakınlarındaki  mahallesi Verimli mahallesinde Merhum iş adamı  Kasım Ekenler'e ait çiftlik evinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından itfaiyeye haber verildi.

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus itfaiye ekipleri alev topuna dönen çiftliğe müdahale etti.Onlarca besi hayvanı Büyükşehir Belediye itfaiyesinin gayreti ile telef olmaktan kurtulurken, yangının çevre evlere sıçraması ise son anda önlendi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangın sonucu çiftlik kullanılamaz hale geldi.

 

…………OOO…………

 

BOZDOĞAN YANGIN MAHALLİNİ İNCELEDİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Yenice Verimli Mahallemizde bir çiftlikte çıkan yangında  söndürme çalışmalarını yerinde takip etti.

Bozdoğan ‘’En büyük tesellimiz can kaybının yaşanmaması. Çiftlik sahibi Ercan Ekenler'e ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.’’ Dedi.

…………OOO…………

 

 

TARSUS MÜZESİ SÖYLEŞİLERİ

ETKİNLİĞİ 3 KASIM’DA

Tarsus Müzesi Söyleşileri Etkinliği 3 Kasım 2021 Tarihinde yapılacak.

Tarsus Kaymakamlığı ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasının ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Tarsus Müzesinde söyleşiler yapılacak.

Tarsus Müzesinin bulunduğu eski Adliye binası içindeki toplantı salonunda gerçekleştirilecek etkinlikte saat 15.00 de açış konuşmasını TSO başkanı Ruhi Koçak yapacak. Ardından Küaymakam Kadir Sertel Otcu konuşacak. Saat 15.15.’de ise Tarsus Müze müdürü Doğukan Alper Yeni Tarsus Müzesini tanıtıcı bilgiler verecek, Bir Müzenin hikayesini anlatacak.

Saat 15.45’de ise Mersin Üniversitesinden Deniz Kaplan Konuşacak.  Tarsus Hinterlandı buluntuları ışığında Antik Tarsus hakkında yeni bilgileri Doç. Dr. Deniz Kaplan paylaşacak.

 

…………OOO………….

TARSUS’TA AMATÖR SPOR

 KULÜPLERİNE MADDİ DESTEK

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ilçede faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüplerine verilecek maddi yardımı önemsediklerini ifade ederek, bu yardımı alacak olan kulüplerin, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik ve Spor İl/İlçe Müdürlüğünden almış oldukları faal müsabakalara katılım belgesini beyan etmeleri halinde Takım Sporlarından her kulübe 13.700,00-TL (On üç Bin Yedi Yüz), ayrıca Bireysel Spor Kulüplerine Kulüp başına 3.000,00-TL (üç bin)

nakdi yardım yapılacağını söyledi.

 

…………OOO………….

TARSUS’TA KİRAZ KADININ DRAMI!

Tarsus’ta yaşayan kimliksiz vatandaşlarımızdan Kiraz hanım ve eşi, derme çatma bir evde oturuyorlar.

Bağlar mahallesinde  damı, yani üzerindeki çinkolarının delik olması nedeniyle  yağmurda sular akan derme çatma gecekonduda yıllardır yaşam mücadelesi veren ve ekmeğini çöplerden topladığı atık maddeleri satarak çıkaran Mehmet ve eşi Kiraz hanım iki kızları ile zor durumda olduklarını beyan ederek destek istiyorlar.

Öyle ki, anne  Kiraz hanımın ve iki kızlarının hala bir nüfus cüzdanları bile yok. Bu nedenle devletten yardım almada sıkıntı yaşıyorlar. Nikahsız eşi Mehmet ise eski külüstür bir motorsikletle çöplerden naylon, demir, alüminyum, plastik, karton kağıt gibi atıkları toplayarak bunları geri dönüşüm için satıyor ve ailesinin iaşesini sağlamaya çalışıyor. Çöpten çıkan ekmek parası bazen 20 TL, bazen 30-35 TL’yi buluyor. bunun 15 TL’si benzine gidiyor. kalan para ile ekmek ve sebze ile karınlarını doyurmaya çalışıyorlar. Üstelik, çok harap durumdaki gecekonduya da ayda 300 TL kira ödüyorlar.

ANNENİNDE İKİ KIZIN DA NÜFUS CÜZDANI YOK!

Tarsus’un kenar mahallelerinden Bağlar Mahallesinde yaşanan bu aile dramı 21.yüzyılda insanların hala fakirlik çektiğinin açık bir göstergesi. Sadece fakirlikle kalsa iyi, birde  annenin  nüfus cüzdanının olmaması, bunun için Ankara’ya giderek orada yaşayan annesinin kendisini nüfusa kaydettirmesi gerekiyor.

Babası  yıllar evvel vefat ettiğinden , hasta annesi de  kızı 45 yaşındaki Kiraz’a bir türlü nüfus cüzdanı çıkartamamış.  Kiraz hanımda bundan 15 yıl evvel evlendiğinde nüfus cüzdanı olmadığı için imam nikahıyla evlenmek durumunda kalmış. Bu evlilikten iki kızları olmuş. Ama kızlarının da nüfus cüzdanı yok ve onlarda okula bile gidemiyor.

4 kişilik aile, işsizlikten, maddi sıkıntıdan başlarını sokacak bir harabe eve ayda 300 TL ödemek durumunda. Bu nedenle kışa endişeli giren kiraz hanım, ellerini açmış Allah’a dua ediyor.

“Allah’ım bize bir yardım” diyor.

Çünkü devletin Sosyal Yardım kurumlarından yardım alması imkansız. Çünkü Kiraz hanım da iki kızı da resmiyette ne doğmuşlar nede yaşıyorlar. Bunun nedene nüfusa kayıtlarının olmaması. Onun duasını duyacak ve  baraka evlerine bu kış için bir soba alacak,  damı akan çatıya naylon gerdirecek hayırsever arıyorlar.

Normalde 500-600 TL’yi bulacak bu yardımı yapacak hayırseverlerden şimdiden Allah razı olsun diyoruz.

Zaman yardım zamanı.. Zaman ihtiyaç sahibine muhtaç olanlara destek zamanı..

Unutmayın ne demişler.

“Bu dünyada ne verirsen elinle, o gider seninle..”

 

……………ooo…………

TARSUS İDMAN YURDU , ANKARA’DA..

TARSUS HABER- TFF. 2. Lig Beyaz Grup'ta Tarsus İdman Yurdu, bugün deplasmanda Ankara Demirspor ile karşı karşıya gelecek.

Tarsus İdman Yurdu’muz bugün   14:00’da başkentte   Ankara Demirspor  takımı il 3 puan için   karşılaşıyor .

Tarsus idmanyurdu teknik heyetinin ve futbolcuların  bu maçta Hedefi 3 puan almak. Kötü gidiş son bulsun diyoruz.

 …………OOO………..

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi


 

 

 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok