SON DAKİKA

TARSUS MEKTUBU-18-19 ARALIK 2021


 

 

YAKUP BONCUK TARSUS MEKTUBU-18 ARALIK 2021

SELAM  DOSTLAR...Tarsus ‘tan sizleri  bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

…………OOO………..

ANKARA’DA TARSUS İÇİN  100.YIL ETKİNLİĞİ TARSUS’UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN

KURTULUŞUNUN 100. YILI KUTLAMA  PROĞRAMI BELLİ OLDU

Tarsus’un Düşman işgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı nedeniyle Ankara’da bir etkinlik tertip edildi.

Alınan bilgiye göre Tarsus Kaymakamlığı, Tarsus Belediyesi ve Ankara Tarsuslular Derneği’nce düzenlenen etkinlik kapsamında  23 Aralık 2021 Perşembe günü saat 09.00’da Kurtuluş Savaşı Müzesi (1. Meclis binası içinde) ziyaret edilecek. Saat 11.00’de ise Anıtkabir ziyaret edilerek Kaymakam Kadir Sertel Otcu tarafından Atatürk mozolesine çelenk bırakılacak.

Ardından Anıtkabir Müzeleri gezilecek olup saat 13.00’de ise Nazım Hikmet Kültür Merkezinde Tarsusluların Birlik ve Beraberlik buluşması gerçekleştirilecek.

………..O.OO…………..

TARSUS TSO’YA ZİYARETLER

Tarsus Üniversitesi Kent Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Şen ve Doç. Dr. Fatih Kaplan, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak’ı ziyaret etti.  Ziyarette kent vizyonuna birlikte yön vermek için kolektif çalışma yapılması gerektiği vurgulandı.

Tarsus Üniversitesi bünyesinde kurulan Kent Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile kentin kanaat önderleriyle işbirliği halinde Tarsus’un vizyonunu çizmek istediklerini belirten Prof. Dr. Şen, ‘’Tarsus’un potansiyeli heyecan veriyor. Ciddi bir kaynak var. Bu potansiyeli birlikte harekete geçirmek ve vizyonunu doğru çizmek adına kolektif çalışma yapılması gerekiyor. Artık yeni dönemde beraber çalışmak, birlikte yol almak zorunlu hale geldi. Kurduğumuz bu merkezle amacımız kente hep birlikte dokunmak,  kentin ekonomisine, toplumsal hayatına kaynak sunmak. Bu bir başlangıç. Öncelikleri tespit etmeye çalışıyoruz’’diye konuştu.

Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı Koçak da kent için amaçların birleştirilmesi ve hedefe kilitlenilmesinin faydalı olacağını belirterek, ‘’Tarsus için bu kentin tüm aktörleri olarak birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Sorunlarımız var elbette. Bir göç sorunumuz var. Kalifiye, eğitim almış beyaz yakalı dediğimiz bir kesimi gönderiyor, diğer taraftan da vasıfsız göç alıyoruz. Konaklama, otel, yurt, sosyal tesis ve alanlarımız yok. Her platformda da dile getiriyoruz. Aslında tüm bunlar için bir çatıya ihtiyacımız var. Biz Oda olarak paydaşlarımızla birlikte bir OSB kuruyoruz. Yeni iş alanları, ciddi istihdam oluşturuyoruz. İstiyoruz ki Tarsus her anlamda gelişsin ve değişecek yapıya uyum sağlasın. Elimizi taşın altına koymaya her zaman hazırız. ’’dedi.

 

…………OOO………..

DOKTOR MÜCAHİT EMİN POLAT’I SÖZLEŞMESİ YENİLENMEDİ

Sevilen doktorlarımızdan Devlet Hastanesi başhekim yardımcısı Dr. Mücahit Emin Polat gitti. İşte siyaset böyle bir şey.

Herkes istese de, hatta tüm Tarsus halkı istese de siyasetçi istemediği zaman bir devlet memuru yerinde duramıyor.

Günümüz siyasetçileri çok enteresan..

Bazıları bir yere geldi mi, ne sağa bakarlar, ne sola bakarlar..

Mesela bu kentin bir değeri olan, sevilen doktorlarımızdan M. EMİN POLAT’ın konumuna bakmazlar. Halk arasında sevilip sevilmediğine bakmazlar, işini iyi yapıyor mu diye bakmazlar.

Polat bu kentte en az 200 bin kişinin aşısının yapılmasını sağladı.  Ama gece gündüz çalışan bir doktoru da görevinden ettiler.

 

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİCE LGS

 KURS MERKEZİ’NDEN VELİ ZİYARETLERİ

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, 8. sınıfta okuyan ve Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) hazırlanan öğrenciler için Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesinde açılan kurs merkezinin faaliyetleri aralıksız sürüyor. Kurs merkezi idareci ve öğretmenleri, veli ziyaretleri gerçekleştiriyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde yer alan Yenice LGS Kurs Merkezi’nin sorumlusu Okan Aslan ve öğretmenler, hem Yenice merkezde, hem de çevresinde bulunan diğer yerleşim yerlerinde velilerle bir araya gelerek, ‘memnuniyet analizi, öğrenci verimliliğinin arttırılması için neler yapılabileceği ile görüş ve önerilerin alındığı’ sohbetler gerçekleştiriyorlar.

 

Büyükşehir Belediyesi Yenice LGS Kurs Merkezi’nin rehberlik hizmetlerinden de bahsedildiği ziyaretlerde ‘kurs merkezi, öğrenci ve veli’ çemberinde, dinamik iletişim kurma olanağı sağlanıyor.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, ekonomik sıkıntıların her geçen gün artış gösterdiği günümüzde eğitimde fırsat eşitliği yaratılması amacıyla önemseyerek açtığı LGS kurs merkezlerinden oldukça memnun olduklarını kaydeden veliler ise teşekkürlerini ilettiler.

 

…………OOO………..

MÜZE MÜDÜRÜ ALPER'E ZİYARET

Uzun yıllar Tarsus Adalet Sarayı olarak hizmet veren kent merkezindeki binanın tarihi izleri kaybetmeden, modern bir halde restore edilerek Tarsus Müzesine dönüştürülüp hizmete açılması dolayısıyla gerçekleşen Müze Müdürü Doğukan Alper’e, Tarsus Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ali Seçer hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Tarsus’a yakışan yeni müzenin tarih ve kültür dolu bir doku içinde yeniden hayat bulduğunu belirten Seçer,  “ Bir şehrin markası tarihi kültür yapısıyla ilişkilidir. Şehirler sadece iklimiyle, coğrafyasıyla ekonomisi veya, ticaretiyle tanınmamalı, tanıtılmamalı. Tarihi 10 bin yıldan fazla olan Tarsus, tarihi kültürü, ev sahipliği yaptığı dinler ve bir çok medeniyet ile markası olan bir şehirdir. Yeni Tarsus Müzemizin kentin tanıtımı ve markasına büyük katkısının olacağını düşünüyorum” Dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Müze Müdürü Alper, Tarsus Müzesi’nin eski Adliye Sarayi’ndan bugünkü konumuna nasıl getirildiğine dair geçen aşamaları anlatarak, antik Tarsus’un coğrafi ve tarihsel konumu, Tarsus’un kronolojisi hakkında bilgi verdi.

Müze Müdürü Alper, “Çağdaş müzecilik anlayışına yakışacak, görsel ve işitsel sistemler ile desteklenen, görerek, hissederek, öğrenerek gerçekleşecek bir kültür ve tarih yolculuğu için Yeni Tarsus Müzemize ziyaretçilerimizi bekliyoruz.” dedi.

 

…………OOO………..

TARSUS’TA BELEDİYENİN SATTIĞI ET FİYATLARI

Tarsus Belediyesi Et Markette fiyatlar  piyasayagöre daha ucuz.

Fiyatlar şu şekilde, Dana kıyma 52.5, Dana kuşbaşı 54.4, Dana but biftek 62, Dana tranç 70, Dana antrikot 75.00, Dana bonfile 85.00, Kuzu kıyma 54.5, Kuzu kemiksiz 62, Kuzu pirzola 65, Kuzu gerdan 55,  Kuzu sırt 57, Kuzu kaburga 53, Kuzu kol 57, Kuzu but 58, Kuyruk 65 TL olarak satılıyor.

 

…………OOO………..

TARSUS’TA  SİGARA OPERASYONU

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen kaçak sigara operasyonunda 1 şüpheli yakalandı.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Adana’dan Mersin’e kaçak sigara sevki yapılacağını tespit eden jandarma ekipleri, Yenice Mahallesinde operasyon düzzenledi. 1 kişi gözaltına alındı.

Şüpheli şahsın aracında yapılan aramada 350 bin adet (1750 karton) makaron ele geçirildi.

 

…………OOO………..

ADİL AKTAY’DAN BOZDOĞAN’A ZİYARET

 CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay Tarsus'a geldi . Tarsusta bir STK eylemine katılan CHP Mersin İl Başkanımız Adil Aktay ile belediye başkanı Haluk Bozdoğan birlikte gündeme dair sohbet etti.

Bozdoğan ''Nazik ziyaretlerinden ötürü İl Başkanımıza teşekkür ediyorum'' dedi.

 

…………OOO………..

YENİ HÜKÜMET KONAĞI İNŞAATINDA İNCELEME

Tarsus  Yeni Hükümet Konağı inşaatında  sona yaklaşılıyor. Konağın kaba inşaatı tamamlandı.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, yapım çalışmaları devam eden Yeni Hükümet Konağı inşaatında incelemelerde bulundu.

Kaymakam OTCU'ya İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir FİL de eşlik etti.

 

…………OOO………..

TARSUS İDMAN YURDU,  ZONGULDAK KÖMÜR

  DEPLASMANINA 4 EKSİK İLE ÇIKIYOR.

 

TFF2. Lig Beyaz grup ekiplerinden Tarsus İdman yurdu,  Zonguldak Kömür  deplasmanına 4 eksik ile çıkıyor.

Tarsus idman Yurdun’da  hasta olan Ferhat Duman, Okan Baydemir ve Nurullah Kaya ile arka adalesinde sakatlık bulunan Hüseyin Çolak Zonguldak Kömürspor maçı kadrosunda yer almayacak.

Şampiyonluk mücadelesi veren Tarsus İdman yurdu, Son 3 maçını kaybeden ve 18 puanla ligin küme  düşme sınırının bir üst basamağında yer alan Zonguldak Kömürspor  maç ının hazırlıklarını Antalya'da tamamladı.

Sarı lacivertli oyuncuların moral ve motivasyonları üst seviyede olurken kafile  bugün sabah 09.45'te havayoluyla Ankara 'ya hareket edecek. Temsilcimiz; Buradan  karayoluyla Zonguldak 'a hareket edip  kampa girerek maç saatini beklemeye başlayacak.

haber:Fırat Maktay

…………OOO………..

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

 

 

YAKUP BONCUK TARSUS MEKTUBU-19 ARALIK 2021

SELAM  DOSTLAR...Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

…………OOO………..

 

BAŞKAN SEÇER VE BOZDOĞAN  BELEDİYE

 BAŞKANLARI ÇALIŞTAYI İÇİN KAYSERİ'DE        

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Tarsus Belediye başkanı Haluk Bozdoğan , 17-19 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen Belediye Başkanları Çalıştayı için Kayseri’de..  Başkan Seçer, Kayseri’deki ilk programında Talas ilçesi esnafını gezerek, sohbet etti.

 

Başkan Seçer’e sıcak karşılama

 

Başkan Seçer, Kayseri programının ilk gününde çalıştaya katılan Belediye Başkanları ile birlikte esnafı gezdi. Talas ilçesi esnafını ziyaret eden Başkan Seçer, ilçe esnafı tarafından sıcak karşılandı. Esnaf gezisinin ardından Başkan Seçer, CHP Talas İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti

…………OOO………..

 

(CHP) TARSUS İLÇE ÖRGÜTÜ,

EKMEK DAĞITIYOR

 

(CHP) Tarsus ilçe örgütü, ekonomik olarak zor günlerden geçen ülkemizde örnek olacak bir projeyi hayata geçirdi. Tarsus’ta dayanışma ağı kuran CHP İlçe örgütü, hayırseverlerin desteğiyle temin edilen unları, gönüllü kadınların emekleriyle yoğurup, yufka ekmek yaparak, dezavantajlı mahallelerde ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyor.

 

Hayırseverlerin katkıları, gönüllü kadınların emekleri ve partili kadın ile gençlerin destekleriyle ekmekleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirten CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, iktidarın yarattığı tahribatın faturasını geniş halk kitlelerinin ödediğine dikkati çekerek, “AKP 'nin yarattığı yoksulluk bizim dayanışmamızdan güçlü değil. Dayanışma yaşatır!” ifadelerini kullandı.

 

CHP Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu , Gençlik Kolları Başkanı Adil Bal ve İlçe Yöneticileri, kadın ve gençlik kolları yöneticilerinin de ekmek yapımı sürecinde bizzat yer aldıkları  proje ilk olarak Tarsus'un Fevzi Çakmak Mahallesi’nde başlatıldı.

 

Projeyle hayırsever yurttaşların destekleriyle temin edilen unların önce hamura, ardından yoğrularak yufka ekmeğe ve tandır ekmeğine döndürüldüğünü belirten Başkan Ozan Varal, “Anadolu’da dayanışma ruhu yüz yıllardır vardır. AKP iktidarının Yoksul ve aç bıraktığı halkımızla adeta dalga geçtiği bu zor günlerde bizi ayakta tutacak şey dayanışmadır. El ele vererek, bu zor günleri aşacağız” diye konuştu.

 

 

 

 

Hayırsever tüm yurttaşlara çağrıda bulunan CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Tarsus Dayanışma Ağı ile ekmeğimizi birlikte üretiyoruz, ekmeğimizi birlikte paylaşıyoruz.

Tüm halkımıza çağrımızdır…!

Un katkısı sunarak, hamur açarak, ekmek pişirerek, ekmeğimizi paylaşarak siz de dayanışma ağında yer alabilirsiniz. Dayanışma gönüllülerimizle beraber ekmeklerimizi üretiyoruz ve ürettiğimiz ekmekleri de ihtiyaç sahibi halkımızla  paylaşıyoruz. CHP ‘li belediyelerimizin ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer ‘in Mersin tamamında yaşama geçirdiği erzak kolisi ve  süt dağıtımı başta olmak üzere 3 çeşit yemeğe 3 TL ye ulaşabilmemiz ve özellikle un dağıtımı , hamur yoğurma makinesini kırsal da tüm noktalara ulaştırması geleceğe umutla bakmamızı sağlamakta, dayanışmanın değerini ortaya koymaktadır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ‘nun Kara Kış Fonu projesine bizler de Tarsus ‘tan emeklerimizle ses veriyoruz! ” dedi.

 

“Dayanışmayı birlikte büyütelim” vurgusunda bulunan CHP İlçe Başkanı Varal,

“Bizi ayakta tutacak şey dayanışmak!

Paylaşarak ve dayanışma ile zor günleri ve yoklukları aşacağız!

Birlikte var olacağız!

Tarsus Dayanışma Ağı ile: Ekmeğimizi birlikte üretiyoruz, Ekmeğimizi birlikte paylaşıyoruz.

Tüm halkımıza çağrımızdır!

Un katkısı sunarak ,hamur açarak, ekmek pişirerek , ekmeğimizi paylaşarak siz de dayanışma ağında yer alabilirsiniz!

Dayanışma Gönüllülerimizle Beraber ekmeklerimizi üretiyoruz ve ürettiğimiz ekmekleri de  halkımızla paylaşıyoruz!

Dayanışmayı birlikte büyütelim.

Hep beraber yapabileceğimiz çok şeyler var.

Tüm Mahallelerimizde Dayanışma Ağı'nı örelim. Bizlere ulaşın!

AKP 'nin yarattığı yoksulluk bizim dayanışmamızdan güçlü değil!

Dayanışma yaşatır!” dedi

 

…………OOO………..

TARSUS İLÇE PROTOKOLÜNDEN TAZİYE ZİYARETİ

Bir süre önce vefat eden Fahrettin Paşa Mahallesi Muhtarı Nevzat SAİN'in Annesi Meryem SAİN için Tarsus kaymakamı Kadir Sertel OTCU,Tarsus müftümüz Ali CAN,Tarsus ilçe emniyet müdürü Ebubekir FİL,Sosyal hizmetler ilçe müdürü Hüseyin ÇELİK taziye ziyaretinde bulundu.

Taziye ziyaretinde okunan kur'an-ı kerimin ardından müftümüz Ali CAN dua ederek başsağlığı dileğinde bulundu.

…………OOO………..

BAŞKAN SEÇER: “ARTIK TEK KART

 UYGULAMASINA GEÇİYORUZ; MERSİN 33 KART”

Başkan Vahap Seçer, Büyükşehir Belediye MeclisiAralık Ayı İkinci Birleşimi’ndetoplu taşımada kullanılan ulaşım kartlarının yenileneceğini duyurarak;“Artık tek kart uygulamasına geçiyoruz; Mersin 33 Kart. Bu kart toplu taşımada kullanıldığı gibi daha birçok alanda kullanılabilecek, birçok avantajı olacak; promosyon sağlayacak kart sahibine. Alışverişlerde indirim sağlayacak” dedi. Seçer, kart değişiminde vatandaşların bedel ödemesini istemediklerini belirterek, “Bunun nedeni de içinde bulunduğumuz ekonomik koşullar” diye konuştu. Konu, Meclis’te yeniden görüşülmek üzere idareye iade edildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2021 Yılı Aralık Ayı İkinci Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in başkanlığında gerçekleştirildi.Toplam 34 maddenin görüşüldüğü Meclis’teBaşkan Seçer, vatandaşların kullandığı toplu taşıma kartlarının yenileneceğini ve ‘Mersin 33 Kart’a geçileceğini duyurdu.

“Artık tek kart uygulamasına geçiyoruz; Mersin 33 Kart”

Vatandaşların kullandığı mevcut kartların Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nca temin edilecek yeni sisteme uyumlu kartlarla ücretsiz olarak değiştirilmesi maddesiMeclis’te görüşüldü. Büyükşehir’e bağlı İmar A.Ş. tarafından değiştirilecek olan kartların ücretsiz bir şekilde verilmesi için görüşülen madde, yapılan oylama sonucu idareye iade edildi.

Mersin 33 Kart’la ilgili bilgi veren Başkan Seçer, “Daha iyi anlaşılması açısından bir bilgilendirme yapayım; mevcut kartları değiştirip artık belediyemize bağlı bir şirket olan İmar A.Ş.’den bu hizmeti biz alıyoruz. Artık tek kart uygulamasına geçiyoruz; Mersin 33 Kart. Bu kart toplu taşımada kullanıldığı gibi daha birçok alanda kullanılabilecek, birçok avantajı olacak; promosyon sağlayacak kart sahibine. Alışverişlerde indirim sağlayacak. Bize de toplu taşımada artık bir databankı oluşturacak. Şu anda biz özel bir firmayla bunu çalıştığımız için toplu taşımada sağlam, doğru verilere ulaşamıyoruz, alamıyoruz. Yılda taşıdığımız yolcu sayısından yolcunun özelliklerine kadar birçok dataları almakta zorlandığımız gibi doğruluğu da aslında şüphe götürür. Onun için çok iyi, çok güzel bir uygulama” dedi.

“Kart sahiplerinin kartlarını değiştirirken bedel ödemelerini istemiyoruz”

Başkan Seçer, ekonomik sıkıntı yaşadıkları bu günlerde vatandaşların kartlarını değiştirirken bedel ödemelerini istemediklerini sözlerine ekleyerek;“Şimdi burada bizim isteğimiz şu; kart sahiplerinin, yaklaşık 250-300 bin civarında bir sayı bu, kartlarını değiştirirken ceplerinden bir bedel ödemelerini arzu etmiyoruz. Bunun nedeni de içinde bulunduğumuz ekonomik koşullar. İnsanlar için bırakın 30 TL’yi, 40 TL’yi, 20 TL’yi, 1 TL dahi artık önemli. Diyoruz ki; ‘o şirket de bizim belediyede bizim.’ Toplu taşıma hizmetini veren Ulaşım Daire Başkanlığı,toplu taşıma hizmeti içerisinde kart hizmetini veren İmar A.Ş. Bunun her ikisi de kamu.Biri şirket, biri belediyenin ilgili dairesi. Hukuki zemini hazırlayalımve vatandaştan biz bu ücreti almayalım, vatandaşın üzerindeki bu yükü alalım. En yalın anlatımı ile olay bu” diye konuştu.

“Bu ortamda vatandaştan kart parası almak doğru olmaz”

Seçer, İmar A.Ş’nin şirket olması dolayısıyla yeni kartları verirken hukuki anlamda herhangi bir sorun olmaması için ücretle vermesi gerektiğini belirterek, vatandaşların bedelsiz alabilmesi için yasal zemine oturtulması gerektiğini söyledi. Seçer, “İmar A.Ş. bunu satmak zorunda, cebinden ödemesi gerekiyor. Bu ortamda vatandaştan kart parası almak doğru olmaz” diye konuştu.

Bir Meclis üyesinin de sağlık çalışanları için ücretsiz ulaşım hizmetinin uzatılması yönündeki teklifine de yanıt veren Başkan Seçer, “Toplu taşımada sürenin uzatılması yetkisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ait. Oradan bir uzatma kararı çıkarsa biz belediye olarak elbette ki uygularız” dedi.

“Okaliptus ağaçlarının dalları kış mevsiminde tehlike yaratıyor”

Bir Meclis üyesinin Okaliptus ağaçlarıyla ilgili konuşmasına da yanıt veren Başkan Seçer, şunları söyledi;“Özellikle şehir içinde asfalt olan, kaldırım olan yerlerde zemine de çok zarar veriyor. Yeraltı suyuna çok fazla tüketim olduğu için zarar veriyor. Çok kaliteli de bir ağaç türü ya da marangozların veya mobilya sektörünün aradığı bir ağaç türü değildir. Çok aranmaz, gölgesinde hiçbir bitki yetişmez. Böyle de bir sıkıntılı bitkidir. Genelde bataklık kurutmak için kullanılır. Karabucak Okaliptus Ormanları gibi. Bizim şu anda Atatürk Parkı'nda 68 okaliptus, Kültür Park'ta 85 okaliptus var. Müftü Deresi ıslahında ağaç kesimi olmuştu. Biz de derin budama yapıyoruz. İnanılmaz eleştiri alıyoruz. Bazı konuları da anlamakta zorlanıyorum. Maalesef bazı insanlar her konuda uzman. Her konuda uzman olmak zorunda değilsiniz. Böyle bir doğru da yok. Biz bunu bilinçli yapıyoruz. Okaliptus ağaçlarının dalları da kış mevsiminde tehlike yaratıyor. Çok kırılganlar, çok gevrekler, aşırı rüzgarlarda koca kiloluk dallar; 50 kilo, 60 kilo, 100 kilo dallar insanların kafasına düşüp tehlike de yaratabiliyorlar, devrilebiliyorlar. Fırtınalarda büyük sorun yaratıyor. Şu anda biz zaten derin budama yapıyoruz.”

Başkan Seçer ayrıca, “Biz yeni Okaliptus dikimi yapmıyoruz. Ancak çok ağaç dikiyoruz. Bunların çeşitlerini bilgi olsun diye kamuoyuna aktarayım;jakaranda, orkide, şili kauçuğu, ipek ağacı; refüj ve kaldırımlarda kullanıyoruz bunları. Bizim zaten bitki envanteri çalışmalarımız devam ediyor. Onun için Atatürk Parkı'nda, Kültür Park'ta rakamları verme imkânım oldu. Peyzaj Master Planı’nı zaten hazırlıyoruz” dedi.

İlçe belediyemiz de bizimdir. Beraberce bu sorunu çözeceğiz”

Gülek Kalesi ve Varda Yolu ile gelen talebe yanıt veren Başkan Seçer, “Her iki yolda bizim alanımızda değil ama şikayetinizde haklısınız. Bana şunu derseniz; ‘Başkanım, kimin olursa olsun, orada Büyükşehir’in bir katkısı olabilir mi?’ Elbette imkanlarım dahilinde olabilir. Yöre halkı da sayın muhtar da bu konuda bana ricada bulundu. Gündemimizde. Bu sorunu ortadan kaldıracağız. İlçe belediyemiz de bizimdir. Beraberce bu sorunu çözeceğiz” diye konuştu.

Anayurt’ta otoban bağlantısı ile ilgili bir sorunumuz var”

Mezarlıklar konusuna da değinen Seçer, “Bizim Güney Mezarlığımız doldu. 120 bin metrekare yani 120 dönüm. Cenazeleri Çiftlik’e ve Davultepe’ye yönlendiriyoruz. Şu anda daha birkaç yıl sorunumuz yok. Aynı şekilde Tarsus’ta Merkez Mezarlığı ve Güney Mezarlığı doldu. Tarsus’ta bir sorun yok. Sucular’da 2. etabına başladık. İlk etap bitti. Oraya definler de başladı. Üst yapı yapılıyor. Biraz zemin zorluyor” bilgisini paylaştı. 

Anayurt’ta 258 dönümlük alanı projelendirdiklerini ve bitmek üzere olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Etap etap zaten orayı yapacağız. Çiftlikköy’ü zaten genişletmiştik, orayı kullanıyoruz. Mezitli de genişletilmişti orası da doldu. Yalnız yeni mezarlıkta; Anayurt’ta otoban bağlantısı ile ilgili bir sorunumuz var. Arkadaşlarımız Karayolları’ndan takip ediyor bunu. Sizin de katkılarınız olursa biz onu bir an önce yapabilirsek oraya ulaşım daha rahat olacak. Her türlü çalışmaları yapıldı, gerekli kurumlardan izinleri alındı. Bir sorun görünmüyor” dedi.

“Toroslar’a yeni bir mezarlık yeri çalışması yapalım”

Toroslar ilçesi yayla yolu üzerinde mezarlık konusunda daha farklı bir çözüm üretilebileceği yönünde gelen talebi de değerlendiren Başkan Seçer, “Toroslar bölgesinde daha geniş bir yer bulup; bu Hazine’nin olur, bu imarda farklı bir uygulamalar sonucu elde ettiğimiz ilçe belediyesinin ya da Büyükşehir’in; nihayetinde halkın hizmetine sunulacak. Mezarlık İşleri ile Emlak İstimlak Daire Başkanlıkları ve diğer ilgili, yetkili arkadaşlar; Toroslar Belediyesi ile iletişim halinde olalım. Toroslar’a özel bir çalışma yapalım, yeni bir mezarlık yeri, Anayurt’ta olduğu gibi. Anayurt’un toplam büyüklüğü 258 dönüm. Tarsus’unki 600 dönüm. Böyle büyük alanlar. Dediğiniz gibi; gelecek yüzyılın problemi çözülmüş olur” ifadelerini kullandı. 

Başkan Seçer, mezarlıklar konusunda son olarak şunları söyledi:

“Bir de şu var;bunu vatandaşlarımıza izah etmek zorundayız. Şehrin içinde kalıyor mezarlıklar. Uzak şikâyetini ben çok anlamlı bulmuyorum. Bugün için doğrudur ama şehir büyüyor, kentleşme var, imara açılıyor ve belli bir süre sonra da şehrin içinde kalıyor. İşte ona göre de bir yer tesis etmek lazım. Bu Anayurt, otoban bağlantı yolu olması durumunda son derece uygundiye düşünüyorum.”

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin tarımsal amaçlı kullandığı elektrik tüketiminin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması ve bununla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı’na yetki verilmesine yönelik önerge vermek istediklerini söyleyen bir Meclis üyesinin değerlendirmesi üzerine Başkan Seçer, “Tabi yönetmelik müsaade etseydi ben bunu gündeme alırdım ama elbette ki çok önemli, çok değerli bir önerge. Cumhur İttifakı üyelerine gerçekten çok teşekkür ediyorum. Onlar da ekonomik buhranı görmüşler, nihayet çiftçilerimizin elektrik tüketiminde içinde bulundukları sıkıntıları görmüşler, Tarım Bakanlığı’nın bu yardımı yapmayacağını da düşünmüşler ve bunu belediyemizden istemişler. İnşallah bir dahaki birleşimde bu önergeyi kabul ederim, o zaman bu konuyla ilgili de belediyemizin değerlendirmesini benim ağzımdan dinlersiniz” dedi.

 

…………OOO………..

KARİYER MERSİN PROJESİ’NE ÇAĞ

 ÜNİVERSİTESİ DE “EVET” DEDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi,Kariyer Mersin Projesi için Çağ Üniversitesi ile de iş birliği gerçekleştirdi. Çağ Üniversitesi’ne gerçekleştirilen ziyarette Kariyer Merkezi’nin hayata geçirdiği Kariyer Mersin Projesi’nin amaçları anlatılırken,iş arayan ve işverenlere bugüne kadar sağlanan istihdam desteklerine de değinildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’nin hayata geçirdiği Kariyer Mersin Projesi’ne kentin önemli eğitim kurumlarından destekler sürüyor. Kısa süre önce hayata geçirilen Kariyer Mersin Projesi’nin tanıtımı için ziyaret edilen Çağ Üniversitesi de projeye destek verdi.

Kariyer Merkezi koordinasyonunda; Mersin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Toros Üniversitesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, MTSO EKAV Vakfı ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) temsilcilerinin bir heyet halinde gerçekleştirdiği ziyaretler; önemli kurumlarıKariyer Mersin Projesi çerçevesinde harekete geçirmeyi hedefliyor.

Üniversite-sanayi-kent iş birliğine İnsan Kaynakları dokunuşu

Çağ Üniversitesi’ne gerçekleştirilen ziyarette Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, kısa süre önce başlatılan Kariyer Mersin Projesi’nin hedefleri anlatılırken, Kariyer Merkezi’nin bugüne kadar hayata geçirdiği projeler ile iş arayanlar ve işverenlere yönelik sağlanan istihdam desteklerine de değinildi. Özada,Kariyer Merkezi’nin pandemi sürecine rağmen işbirliğine dayalı ortak projeleri, dijital devrimin getirdiği yenilikleri dikkate alarak hayata geçirdiğini vurguladı.

İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu’nda yer alan kurum ve kuruluşlarla yapılan istişarelerin Kariyer Merkezi’nin iş arayan, öğrenci ve işverenlere yönelik sunduğu hizmetler açısından da önem taşıdığını ifade eden Özada, 2022’de ortak bir işbirliği belgesi çerçevesinde kurum ve kuruluşları bir araya getirerek Türkiye’ye Kariyer Merkezi Modellemesi sunmak istediklerinin altını çizdi.

“Kariyer Mersin Projesi’ni işbirliği açısından önemli görüyoruz”

Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, Çağ Üniversitesi olarak öğrencilerin istihdam edilebilirliklerine katkı sunmak amacıyla Kariyer Rehberliği hizmetini ilk sınıflardan itibaren sunmaya başladıklarını söyledi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in hayata geçirdiği Kariyer Merkezi’nin özellikle pandemi sürecinde daha da önem kazanan kurumlar arası işbirliğine katkı sağladığını ifade eden Ay, Kariyer Mersin Projesi’nin Türkiye’de bir ilk olduğunu, bu açıdan da büyük önem taşıdığını anlattı.

Gerçekleştirilen ziyarette Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Çetin Bedestenci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şehnaz Şahinkarakaş, Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Şenol Kandemir, Çağ Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç Dr. Eda Yaşa Özelturkay ve Öğretim Görevlisi Eda Kayhanyer aldı.

 

…………OOO………..

- BÜYÜKŞEHİR PERSONELİ, DÜŞÜRÜLEN

 CÜZDANI SAHİBİNE TESLİM ETTİ

 

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Tarsus Yeniceli  personeli, örnek bir tavır sergiledi ve bulduğu cüzdanı sahibine ulaştırdı.

 

Büyükşehir Belediyesi Yenice Mahallesi saha görevlisi Cem Keleş, Yenice Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde cüzdan buldu. Keleş, içerisinde kimlik ve kredi kartı bulunan cüzdanın Yusuf Alageyik’e ait olduğunu tespit ederek, kendisine ulaştı ve teslim etti.

 

Yusuf Alageyik ise cüzdanını kaybettiğini fark ettiğinde çok üzüldüğünü söyleyerek, cüzdanı bulduktan sonra kendisine ulaştıran Cem Keleş’e teşekkür etti.

 

 

…………OOO………..

- İKİ YÜZ KEDİYİ BESLİYOR

- BÜYÜKŞEHİR’DEN MAMA DESTEĞİ ALAN

HAYVANSEVER AYŞE GÜNGÖR’DEN,

 BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR..

Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde sokak hayvanlarına sahip çıkan hayvansever kadına Mersin Büyükşehir Belediyesi mama desteği veriyor.

Çamlıyayla’nın Belçınar Mahallesi’nde bulunan Ayşe Güngör, çok sevdiği sokak kedilerinin aç kalmaması için, kendi imkanları ve temin ettiği mamalarla besliyor.

İki yüze yakın kediye sahip çıkan Ayşe Güngör’e, Mersin Büyükşehir Belediyesi mama desteği veriyor.

Özellikle kış aylarında yaylacıların azalması nedeniyle sokak hayvanlarının da yiyecek bulmakta zorlandığı Çamlıyayla’daki kedilere sahip çıkmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydeden Ayşe Güngör, “Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Vahap Seçer, şu sokak hayvanlarına yaptığın yardımlardan dolayı minnettarım. Saygılar sunuyorum, çok teşekkür ediyorum Başkanım” dedi.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR, KADIN ELİYLE MERSİN’İ

ÇİÇEK GİBİ YAPIYOR

Başkan Vahap Seçer’in pozitif ayrımcılık uygulayarak Büyükşehir bünyesinde istihdamını sağladığı kadın çalışanlar, Mersin’de çiçek gibi bir hava estiriyor. Kış aylarına girildiği şu günlerde de bitki ve çiçek dikimini sürdüren ekipler, Mersin’in dört mevsim rengarenk olmasını sağlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi bünyesinde görev alan kadın çalışanlar, sahadaki titiz çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Vahap Seçer’in kentin hijyenini ve görsel estetiğini emanet ettiği kadınlar, Mersin sokaklarında kendi evlerinin işini yapıyormuş gibi canla başla çalışıyor ve kentin çiçek bahçesi görünümünü dört mevsim koruyor.

Her gün sorumluluk alanlarındaki bölgeleri pırıl pırıl yapan kadınların yanı sıra dikim ekibi de kentin rengine renk, güzelliğine güzellik katıyor. Kış aylarına girildiği şu günlerde çalışmalarına devam eden kadın personel ekibi her mevsimde Mersin’i rengarenk yapıyor.

Çiçeğiyle yeşiliyle mis gibi Mersin

Başkan Seçer’in göreve geldiği günlerde başlattığı Peyzaj Master Planı’yla kenti güzelleştirecek bitkilerin iklime ve coğrafi koşullara uygun olması için araştırmalar sürdürülmüştü. Başkan Seçer’in kadınlara pozitif ayrımcılık sağlayarak, Büyükşehir bünyesinde istihdamını sağladığı kadın personel ekibi, park ve bahçeler alanında sahada yürüttükleri çalışmalarına devam ediyor. Sorumlu oldukları alanları tertemiz yapan ve rengarenk çiçeklerle bezeyen, Başkan Seçer’in “Sizlere güveniyorum. Mersin’i çiçek gibi yapın” dediği kadınlar, kentte değişimi gün geçtikçe daha da fazla hissettiriyor.

Kadın emeği değer kazanıyor

Kadın istihdamıyla güçlendirilmiş ekipler, 7/24 hizmet anlayışıyla çalışıyor. Başkan Seçer’in göreve geldiği günden bu yana milyonlarca rengi toprakla buluşturan ekipler, zorlu mevsim koşullarına aldırış etmeden dört mevsim çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında bulunan cadde, bulvar, sokak ve meydanlarda, park, bahçe ve yeşil alanlarda görev alan personel, merkezin yanı sıra ilçelerdeki temizlik, çiçek, bitki dikim ve bakım çalışmalarını da sürdürüyor.

 

…………OOO………..

BUGÜN OYNANACAK AMATÖR

MAÇLAR ASKF

TARAFINDAN İPTAL EDİLDİ..

 

Tarsus dahil Mersin genelinde  bugün

Oynanacak olan tüm  Amatör

Maçlar Askf Tarafından İptal Edildi..

Ertelemeye aşırı yağış gösterildi.

 

…………OOO………..

TİY 3 PUANA KENETLENDİ

TFF 2. Lig Beyaz grup ekiplerinden temsilcimiz Tarsus idmanyurdu bugün saat 13'de deplasmanda oynayacağı Zonguldak Kömür maçı için 3 puana kenetlendi.

Oyuncularımızın moral ve motivasyonunun üst seviyede olduğu öğrenilen Sarı lacivertli ekibimizde tek hedef tek düşünce Zonguldak maçını kazanmak.

Antalya'da kamp yaparak Zonguldak Kömürspor maçına hazırlananan Sarı lacivertli ekibimizde hasta olan Ferhat Duman, Okan Baydemir ve Nurullah Kaya ile arka adalesinde sakatlık bulunan Hüseyin Çolak Zonguldak Kömürspor maçında forma giyemeyecek.

Şampiyonluk mücadelesi veren Tarsus idmanyurdu'muz 18 puanla grubunda sondan 5. Sırada bulunuyor. 6 puanlık maçta rakibi Zonguldak Kömür Spor ise ķüme düşme hattında 17 puanda bulunuyor.

Karşılaşma saat 13'de Karaelmas K. Köksal stadında oynanacak.

Müsabakayı Yunus Dursun yönetecek. Yardımcılıklarını ise Sedat Etik, Mehmet Özer, Yusuf Adnan yaoacak. Maçın 4. Hakemi ise Yusuf Adnan Kendirci.

Elmas Tv'nin canlı olarak yayın yapacağı Zonguldak Kömür Spor-Tarsus idmanyurdu maçının Gözlemciliğini ise Halil Mutlu Süslü, Temsilciliğini ise Ersin Özmen üstlenecek.

 

 

…………OOO………..

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok