SON DAKİKA

YAKUP BONCUK TARSUS MEKTUBU-17 ARALIK 2021


 

 

YAKUP BONCUK TARSUS MEKTUBU-17 ARALIK 2021

SELAM  DOSTLAR...Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

…………OOO………..

TÜRK EĞİTİM-SEN TARSUS  YÖNETİCİLERİ

HAK TALEBİ İÇİN MEYDANLARDA

Türk Eğitim-Sen, aşırı enflasyon nedeniyle memur maaşlarının hızla eridiğini ve gerekli zam taleplerinin biran önce karşılanmasını gerektiğini, bir kez daha alanda haykırdı.
 
Türk Eğitim-Sen Tarsus Şube yöneticileri geçtiğimiz hafta olduğu gibi, yine alanlara çıkarak hak taleplerini dile getirdiler.
 
Yarenlik Alanı’nda gerçekleşen basın açıklaması ve eylemde konuşan Türk Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yaşar Yılmaz, “Son dönemde yaşanan ekonomik gelişmeler, memur ve emeklilerimizi ekonomik sıkıntıya sokmuştur. Geçen sene bu günlerde 1 dolar 7,90 TL idi bugün 14,3 lira; artış %81. Geçen sene bugünlerde çeyrek altın 724 lira idi bugün 1320 lira; artış %82. Geçen sene bugünlerde 4 kişilik ailenin aylık zorunlu harcaması 7.770 lira idi bugün 9642 lira; artış %24.
 
Bir sene içinde ortalama memur maaşı 567 dolardan 365 dolara geriledi. Erime %35,6. Geçen sene memur maaşıyla 6,2 çeyrek altın alınabilirken bugün ancak 3,9 çeyrek altın alınabiliyor. Erime %37. Enflasyon resmi rakamlara göre bile %21,31 ama memur maaşına yapılan zam enflasyon farkı da dahil %16,4. Erime %4,91. Neresinden tutsak elimizde kalıyor; neresinden baksak maaşlar kuşa dönmüş durumda” dedi.
 
Başkan Yaşar Yılmaz, açıklamasında daha sonra şunlara değindi:
“Son 10 yıldır memur maaşları enflasyonun bile altında kalıyor ve sürekli eriyor. Bu durum küresel salgınla birlikte sürdürülemez bir hal aldı. Memurlarımız ve emeklilerimiz, yoksulluk sınırının altında, en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz durumdadır.  Toplu sözleşme görüşmeleri de etkisiz sendikalar ve malum konfederasyon yüzünden yaralara çare üretmekten uzak kalmaktadır. Daha 3 ay öce, önümüzdeki yıl için %5+7 gibi komik bir rakama davul zurnayla imza atanlar, bugün yüzleri bile kızarmadan toplu sözleşmenin yenilenmesinden söz ediyor.
 
Biz, o zaman da söyledik. “Bu artış ekonomik gerçeklerle bağdaşmıyor. Seyyanen zam içermeyen, refah payı getirmeyen bir zam, en iyi ihtimalle sıfır zamdır. Gelin bu metne imza atmayın.” diye çağrıda bulunduk.  O zaman, memurun idam fermanını imzalayanlar, şimdi çıkmış timsah gözyaşı döküyorlar.
 
Bakın yalnızca 1 yıl içinde memurun zorunlu giderlere karşı alım gücü aylık tam 1.087 lira eridi. Bu erime memurun alacak hanesinde dururken, %35-40’lara dayanan gerçek enflasyon karşısında memura ve emekli, %5+7 zam ile 2022 yılını tamamlayamaz. 
 
Aylık enflasyon rakamları resmi olarak bile %3-4’lere dayanmışken, verilecek %5 artış bir aylık enflasyonu bile karşılamıyor. 
 
Zaten ocak ayında alınacak %5 zam, mart ayı itibarı ile vergi dilimindeki artışa gidecek.
 
Yani bu şartlar altında 2022’de memura gerçek anlamda hiç zam yapılmayacak, maaşlar mum gibi erimeye devam edecektir. 
 
Hal böyle olunca memur ve emeklilerimizin alım gücü yıldan yıla azalmakta, aile bütçesindeki açık her gün biraz daha büyümektedir.
 
Enflasyon farkı da alım gücünde bir telafi içermiyor; aksine geç kalmış bir mahsuplaşma ile memur maaşlarına reel anlamda sıfır zam yapıldığının tescili olmaktan öteye gitmiyor. 
 
Ama her ne hikmetse kamuoyunda sanki memurların bir eli yağda bir baldaymış gibi afaki maaş rakamları dolaşmaktadır.
 
Halbuki kamuoyundaki rakamlarla memurlarımızın eline geçen rakamlar arasında dağlar kadar fark vardır.
 
 
Doları, Avroyu, altını artık takip edemiyoruz. Raflardaki ürün fiyatları sürekli artıyor. 
Durum böyleyken memurlarımız göstermelik zamlardan bıkmış durumdadır. Maaş artışı, alım gücünü yükseltmiyorsa, buna zam denemez.  Verdiğiniz zam, enflasyonun altındaysa buna zam denemez.  Biz alım gücünü yükseltecek, ekonomideki büyümeden çalışana pay verecek gerçek bir zam istiyoruz. Herkes vergide adaletin sağlanmasını bekliyor.
 
Memurlarımız 3600 ek gösterge bekliyor. Emekli yüzünün gülmesini bekliyor.
Yardımcı hizmetliler genel idari hizmetler sınıfına geçmeyi bekliyor.
Yoksulluk sınırının üzerinde bir maaş talep ediyor.
Sözleşmeliler kadro bekliyor ama enflasyon beklemiyor.
Meseleleri halının altına süpürünce sorunlar çözülmüş olmuyor.
Suya yazılan vaatlerle karın doymuyor.
Cep delik, cepken delik, boş tencere kaynamıyor.
Toplu sözleşmenin nasıl bir facia olduğunu şimdi herkes yaşayarak anladı.
Biz o gün toplu sözleşmeyi kabul etmedik; bu günlerin geleceği gün gibi aşikardı.
Daha 3 ay sonrasını bile görmekten aciz olanlar yetkili olunca, bu hezimet de kaçınılmaz oluyor. 
Bugüne kadar kamu görevlilerinin yaşadığı sorunların temelinde maaş artışlarının hedeflenen enflasyona göre belirlenmesi gelmektedir.
 
Hayallere göre zam verip gerçekleri görmezden gelmenin bedelini kamu görevlilerimiz ödememelidir.
 
Hükümet, ivedilikle memur ve emekli maaş zamlarını gözden geçirmek zorundadır.
 
Enflasyon, büyüme, refah payı, harcamalar ve geçmiş dönemde yaşanan kayıpların telafisi gibi etkenler mutlaka değerlendirilmelidir.
 
%5+7’nin artık hedef enflasyonla da alakası kalmamıştır.
 
Bu nedenle 2022 için bütün maaş artışlarının gözden geçirilmesi gerekmektedir.
 
-Gerçek enflasyon rakamlarının dikkate alındığı, harcamalardaki artışı karşılayacak kabul edilebilir bir oransal artış;
 
-Geçmiş dönemlerde yaşanan kayıpların telafisi için ek zam;
 
-Reel gelir artışı sağlanabilmesi için maaşlara refah payı eklenmesi şart olmuştur. 
 
Biz, hakkımız olmayan hiçbir konuyu ve meblağı talep etmiyoruz.
 
Hakkımızdan aşağısına da rıza gösterecek değiliz.
 
Yıllardan beri “Hakkınız ödenmez” diyerek alkışlanıyoruz; şimdi ise hakkımızın ödenmesini istiyoruz.
 
Biz artık sırtımızın sıvazlanmasını değil, cüzdanımıza insanca yaşamaya yetecek kadar para konulmasını istiyoruz.
 
Sayın Bakanın “Memurlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz” sözünün gerçekleşmesini bekliyoruz.
 
Ağustos ayında imzalanan toplu sözleşmenin daha başlamadan geçersiz kaldığı gün gibi aşikardır.
Sayın Bakan da Hükümet yetkilileri de bu gerçeği kabul etmiştir.
 
Öyleyse gelin çok geç olmadan memurun ve emeklinin bütçesindeki bu yangını ek zam ve refah payı uygulaması ile söndürün.
 
Ek zam ile zararları karşılayın. Refah payı ile gerçek anlamda zam yapın, alım gücümüzü yükseltin. 
 
Biz, reel kayıplarımızın karşılanmasını ve ekonomik büyümeden bir çalışan olarak hak ettiğimiz payı istiyoruz.
 
Biz, başta kamu çalışanları olmak üzere tüm Türk milletinin daha güzel bir Türkiye’de, yaşanabilir bir ücretle, refah içinde yaşamasını istiyoruz.
 
Ek zam da refah payı da kamu çalışanlarının analarının ak sütü kadar helal; hakkıdır.
 
Milyonlarca kamu çalışanı, emekli ve aile bireyleri, zaten imzalandığı anda dahi ekonomik geçerliliği olmayan toplu sözleşmenin revize edilmesini beklemektedir.
 
İğneden ipliğe her şeye zamlar yağmur gibi yağarken 25 milyon vatandaşımız, maaşına gerçek bir zam beklemektedir.
 
Ekonomik olarak zor günler geçiren milyonların umutlarını boşa çıkarmaya hiç kimse cüret etmesin ve derhal ek zam ve refah payı uygulamasını hayata geçirsin diyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

 

…………OOO………..


SORUMLU DENETÇİ EĞİTİMİ TARSUS TİCARET BORSASIN DA BUGÜN SON.

Ticaret Bakanlığı Orta Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından 15- 17 Aralık tarihlerinde 3 gün sürecek Ürün Güvenliği ve Denetimi Tebliği eklerinde yer alan tüm ürün gruplarını kapsayan 100'e yakın katılımcısı ile Sorumlu Denetçi Eğitimi Tarsus Ticaret Borsasın da bugün sona erecek.

 
Sorumlu Denetçi Eğitimi, Orta Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Ceylan ER’in açılış konuşması ile başladı.
 
Bölge Müdürü ER, eğitime farklı illerden katılan kursiyerlere başarılar dilerken Sorumlu Denetçi Eğitimi için ev sahipliğinde bulunan Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kuruluna teşekkür etti.

 

…………OOO………..

 

BOZDOĞAN HAK ARAYAN

SAĞLIKÇILARA DESTEK VERDİ

TARSUS HABER- Sağlıkçıların  Türkiye'de yapılan iş bırakma eylemi nedeniyle Tarsus’ta da basın açıklaması yapılırken doktor olan belediye başkanı Haluk Bozdoğan da eyleme destek verdi.

Tarsus Devlet Hastanesi önünde gerçekleşen iş bırakma eylemi basın açıklamasına Mersin Tabip OdasıSes Mersin Şubesi, Genel Sağlık İş, Birlik Dayanışma Sendikası, Mersin Aile Hekimleri Derneği destek verdi.

Açıklamayı Mersin Tabipler Odası genel sekreteri Cemil Galipoğlu okudu. Basın açıklaması sırasında Tarsus Belediye başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, CHP Mersin il başkanı Adil AKtay ve CHP Tarsus ilçe başkanı Av. Ozan Varal da hazır bulundu.

Aynı zamanda doktor olan belediye başkanı Haluk Bozdoğan da eyleme destek verdi.

…………OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN ‘’TARSUS’TA OKUMA

 YAZMA BİLMEYEN KADIN KALMAYACAK’’

Sosyal belediyecilik anlayışı ile yaşamın her alanında halkın yararına ve gelişimine katkı sağlayacak projelere önem veren Tarsus Belediyesi’nin, Kişisel Gelişim Projesi kapsamında okuma yazma bilmeyen kadınlara özel açtığı okuma yazma kursu meyvelerini veriyor.

 

Proje kapsamında Tarsus Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi sorumluluğunda açılan okuma yazma kursuna katılan 30 ile 56 yaş arasındaki toplam 24 kadın kursiyer okuma yazma öğrenerek sertifika almaya hak kazandı. Okuma Yazma Kursunu başarı ile tamamlayan kadın kursiyerler ile bir araya gelen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, okuma yazma öğrenen kadın kursiyerlere çiçek takdim ederek ilerleyen yaşlarına rağmen azmedip okuma yazma öğrenmelerinden dolayı kendilerini tebrik etti.

 

Kadınlara yönelik Kişisel Gelişim Seferberliği Projesi kapsamında Fahrettinpaşa Mahallesi Uğur Mumcu okuma salonunda gerçekleştirilen okuma yazma kursunun tamamlanmasının ardından, başta 56 yaşına kadar okuma yazma öğrenme imkânı bulunmayan Cemile Sain olmak üzere tüm kursiyerlerin öğrenmenin yaşının olmadığını ve örnek birey olmalarından ötürü kutladı. Sertifikalarını Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın elinden alan kadın kursiyerler, Başkan Bozdoğan’a teşekkürlerini iletti.

 …………OOO………..

 

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’OKUMANIN YAŞI YOKTUR’’

Eğitime verilen her desteğin Türkiye'nin geleceğine yapılan yatırım olduğuna dikkat çeken Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,’’ Şu ana kadar hayata geçirdiğimiz en önemli çalışmalardan birisi de kadınlara yönelik başlattığımız okuma yazma seferberliği projesidir. Proje kapsamında yaşları 30’dan 56’ya kadar olan kadın kursiyerlerimiz, Fahrettinpaşa Mahallesi Uğur Mumcu Okuma salonumuzda okuma yazma eğitimi aldılar ve kısa sürede büyük yol kat ederek başarıyla okuma yazma sertifikası almaya hak kazandılar. Bizleri en çok mutlu eden olay ise 56 yaşındaki ablamızın büyük bir istekle eğitimini tamamlaması oldu. Tarsus’ta okuma yazma bilmeyen kadın kalmayacak diyerek çıktığımız bu yolda, okuma yazma kursundan bu dönemki ilk mezunlarımıza sertifikalarını takdim ettik. Okumanın yaşı yoktur, özellikle kadın ve gençlerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda kursumuz tüm hızıyla devam edecek. Kentimizde açacağımız kurslar sayesinde okuma yazma bilmeyen kadın kalmayacak. Kursiyerlerimizi bu başarı ve azimlerinden ötürü tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. İşbirliği yaptığımız Halk Eğitim Müdürlüğümüze de çok teşekkür ediyorum." dedi.

 

…………OOO………..

56 YAŞINDA OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ

Çocukken okumayı çok istemesine rağmen imkânsızlıklar nedeniyle bunu yapamadığını ifade eden 56 yaşında 2 çocuk annesi Cemile Sain, ’’Biz küçükken hem kız çocukları okula gönderilmezdi, hem de hayat şartları çok zordu. Bu sebeple okuma yazma öğrenemedik. Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın kadınlara böyle bir imkân sağladığını öğrendim. Çocuklarıma beni oraya götürün ben bunu başaracağım artık dedim. Okumanın yaşı yoktur. Bu yaştan sonra böyle bir şansı yakalamak çok zor. Artık kimseye muhtaç olmadan her yere gidebilirim. Başkanımıza çok çok teşekkür ederim.’’ dedi.

 

‘’İLK İŞİM EHLİYET ALMAK’’

Okuma Yazma öğrendikten sonra ilk işinin ehliyet almak olacağını belirten bir başka kadın kursiyer ise, “Ben çarşıya, pazara gidince çok zorluk yaşıyordum. Dolmuşa, hastaneye giderken hep birilerinden yardım istiyordum. Şimdi kimseden yardım istemeden her işimi kendim halledebileceğim. Bundan sonraki ilk hedefim ehliyet almak olacak. Öğrenmek isteyen herkes gelsin. Bu hizmet hayatımızı değiştirdi. Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür ediyoruz ”diye konuştu.

 

…………OOO………..

TÜRKONFEDDEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücrette; çalışan, işveren ve devlet sacayağında hepimize önemli sorumluluklar düşüyor. Tüm bireylerin onurlu yaşam hakkının korunması için asgari ücrette enflasyonun üzerinde bir artış yapılması gerektiğini uzun süredir savunuyoruz ve her platformda açık bir şekilde anlatıyoruz. Yüzde 50’lik bir artışla Asgari Geçim İndirimi de dahil olmak üzere 4.250 TL olarak açıklanan asgari ücret, aslında gerçek enflasyon ile halkın enflasyonunun birbirini tutmadığını da göstermiştir. Diğer taraftan 2022 yılı içinde enflasyonun ne olacağını, hayat şartlarının nasıl değişeceğini kestirmemiz mümkün değildir. Bu nedenle asgari ücrette yıl içinde de ayarlama yapılması gerekebilecektir.

 

Öte yandan asgari ücretin yüzde 40’ı vergilere gidiyor. Her ne kadar bugün açıklandığı üzere gelir ve damga vergisi alınmayacak olsa da hala asgari ücretin üzerindeki vergi yükü yüksektir. Bu vergilerin de kaldırılması direkt olarak çalışana yansıyacaktır. Bu konuda devletin gerekli fedakarlığı yapması gerektiğine inanıyor ve kolaylaştırıcı bir tutum alması gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca yaşam şartlarının bölgelere göre farklılık gösterdiği göz önünde bulundurularak, bölgesel asgari ücret uygulaması da masaya yatırılabilir.

 

Tüm bunların yanı sıra enflasyon ve kur bu hızda artmaya devam ederse yüzde 50’lik asgari ücret artışı da süreç içinde eriyecektir. Bu nedenle öncelikli ana odağımızınenflasyon ve kurda oynaklığın azaltılması, yani öngörülebilir olması sağlanmalıdır.

 

…………OOO………..

YENİ DOĞUŞ 36. YILINA GİRDİ

Tarsus’ta yayınlanan yerel gazetelerden Yeni  Doğuş gazetesi 36. yayın yılına girdi.

16 Aralık 1986 tarihinde yayın hayatına atılan ve kuruculuğunu  (Merhum)  Mehmet Geçim’in yaptığı Yeni Doğuş gazetesi, 16 Aralık 2021 tarihi itibariyle 35. yayın yılını tamamladı. Yayın ekibini kutlar nice yıllar dileriz.

…………OOO………..

TARSUS DOĞA PARKI’NA İKİ ASLAN DAHA GELDİ

Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus Doğa Parkı’nda bulunan hayvan sayısı her geçen gün artıyor. Tarsus Doğa Parkı’nın en çok ilgi gören türleri arasında yer alan aslanların sayısı, iki yeni dişi aslanın gelmesiyle çoğaldı. Kayseri’deki bir hayvanat bahçesinden getirilen aslanlara, Tarsus’a özgü olan “Berdan” ve “Kleopatra” isimleri verildi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren ve her yıl on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Tarsus Doğa Parkı’nda bulunan hayvan sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

 

Tarsus Doğa Parkı’nda bulunan ve en çok ilgi gören türler arasında yer alan aslanların sayısı, iki yeni genç dişi aslanın gelmesiyle arttı. Daha önce bir erkek ve iki dişi aslan bulunan Tarsus Doğa Parkı’nın yeni sakinleri ayrı bir bölüme konuldu.

 

Doğa Parkı’nın iki yeni gözdesi

 

Kayseri’de bulunan hayvanat bahçesinden getirilen iki dişi aslana, Tarsus’a özgü olan “Berdan” ve “Kleopatra” isimleri verildi. Personel ve veterinerler tarafından özenle bakılan iki aslanın sağlık durumlarının ise iyi olduğu gözlendi.

 

Tarsus Doğa Parkı veteriner teknikerlerinden Yılmaz Ölmez, Tarsus Doğa Parkı’ndaki iyi yeni cana da özenle bakacaklarını belirterek, “İki tane aslan bünyemize kazandırdık. Kayseri’den geldiler. 1,5-2 yaşları arasındalar. Ziyaretçilerimizin en çok merak ettiği ve en çok sorduğu türlerden. Birinin adını Berdan, birinin adını Kleopatra koyduk; Tarsusumuza özgü olduğu için. Sağlık durumları şu anda çok iyi. Bir tanesi biraz zayıf kalmış, ekstra takviyelerle gelişimini pozitif yönde etkilemeye çalışıyoruz” dedi.

…………OOO………..

 

 

TARSUS’TA ODA SEÇİMLERİ

OCAKTA BAŞLIYOR

18 odanın bulunduğu Tarsus’ta bazı oda başkanlıkları Ocak 2022 ayı içerisinde kongrelerini yapmak için ilan verdiler. Kongreler Ocakta başlıyor.

Buna göre Tarsus’taki Odalardan kongre tarihleri belli olanlar şunlar:

--Tarsus Tenekeciler ve inşaat Malzemeleri imalat ve Satıcıları Esnaf Odası genel kurulu 03 Ocak 2022 tarihinde saat 13.00’de 1 Nolu Esnaf Kefalet Kooperatifinde yapılacaktır. Çoğunluk olmazsa ikinci toplantı 10 Ocak 2022 tarihinde aynı yerde yapılacak.

 

--Tarsus Fotoğrafçılar  Odası kongresi 4 Ocak 2022 Salı günü saat 13.00’de  1 Nolu Esnaf Kefalet Kooperatifinde yapılacaktır. Çoğunluk olmazsa ikinci toplantı 11 Ocak 2022 salı tarihinde aynı yerde yapılacak.

 

--Madeni Sanatkarlar  Odası kongresi 5 Ocak 2022 Çarşamba günü  saat 10.00 da Beydeğirmeni mahallesi Adana caddesi no 5 Tarsus adresinde yapılacak. İkinci toplantı tarihi ise 12 Ocak 2022 Çarşamba olarak belirlendi.

 

--Tarsus Biriketçiler Karocular, Büzcüler, Mozaikçiler ve Büz borucuları esnaf odasının genel kurulu 5 Ocak 2021 tarihinde Çarşamba günü saat 13.00 de 1 Nolu Esnaf Kefalet Kooperatifinde yapılacaktır. Çoğunluk olmazsa ikinci toplantı 12 Ocak 2022 tarihinde  Çarşamba günüaynı yerde yapılacak.

 

--Tarsus Kahveciler ve Eğlence Yerleri Odası genel kurulu 5Ocak 2022 Çarşamba günü saat 10.00 da Vakıflar işhanında Şehir Kulübü  Düğün salonunda yapılacaktır. Çoğunluk olmazza ikinci toplantı 13 Ocak 2022  Perşembe günü saat 10.00 da Şehir kulübü düğün salonunda yapılacaktır.

 

 

--Tarsus Mobilyacılar ve Maragozlar Esnaf  ve Sanatkarlar Odası, 1. kongre 6 ocak 2022 Perşembe saat 10.da, ikinci kongre tarihi 14 Ocak 2022 Cuma günü saat 10’da 1 Nolu Esnaf Kefalet Kooperatifi toplantı salonunda yapılacak.

 

--Tarsus Seyyar Sabit Tuhafiyeciler ve Züccaciyeciler Odası genel kurulu 7 Ocak 2022 Cuma günü saat 10.00 da  Belediye Nikah salonunda. Çoğunluk olmazsa ikinci toplantı 14 Ocak 2022 tarihinde aynı yerde yapılacak.

 

--Tarsus Fırıncılar Odası genel kurulu 7 Ocak 2022 Cuma günü saat 13.00’de  1 Nolu Esnaf Kefalet Kooperatifinde yapılacaktır. Çoğunluk olmazsa ikinci toplantı 17 Ocak 2022 pazartesi günü  aynı yerde yapılacak.

 

--Tarsus Elektrik Teknisyenleri Odası genel kurulu 13 Ocak 2022 Perşembe günü saat 10.00 da 1 Nolu Esnaf Kefalet Kooperatifi toplantı salonunda yapılacak. Çoğunluk olmazsa ikinci toplantı 20 Ocak 2022 Perşembe günü saat 10.00 da aynı yerde yapılacak.

 

…………OOO………..

 

TARSUS YENİCE GARINDA

RESTORASYON YAPILACAK

Tarsus’a bağlı Yenice’de bulunan Yenice TCDD Gar istasyonunda restorasyon çalışmaları yapılacak.

Bu nedenle TCDD 6. Bölge Müdürlüğü ihaleye çıktı. Yenice Gar sahasında bulunan tescilli Gar binası ve lojman binalarının restorasyon işleri ile çevre düzenlemesi yapılması işi TCDD İşletmesi genel müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarıldı.

İhaleye kazanan firma ile söyleşme yapıldıktan sonra 10 gün içinde yer teslimi yapılacak. İhaleyi alan firma 150 günlük sürede işi tamamlayarak teslim edecek.

Konu hakkında bilgi almak isteyenler 0322 453 6914 nolu telefonu arayabilir.

..............ooo…............

TURGUTLU BELEDİYESPOR TARSUS BELEDİYESİ’Nİ 71-62 YENDİ

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde mücadele eden Tarsus Belediyesi, ligin onbirinci haftasında  deplasmanda karşılaştığı   sahasında Turgutlu Belediyespor’a 71-62 mağlup oldu.

 

Yıldırım Beyazıt Spor Salonunda   oynanan  maçta maça iyi başlayan Tarsus Belediyesi Bayan basket takımı birinci periyodu 3  sayı farka yaparak 13-16  üstünlüğü ile geçti.

Tarsus Belediyesi ilk periyodu 13-16 önde tamamladı.

 

İkinci periyotta toparlanan Turgutlu Belediyespor 19-13 önde tamamladı.

Soyunma odasına 32-29  Turgutlu Belediyespor’un  üstünlüğüyle gidildi.

Üçüncü çeyrekte ise takımlar başa baş bir mücadele sergileyerek 20-20  berabere tamamlandı.

 

Final periyodunda da Turgutlu Belediyespor daha üstün oynayarak rakibi Tarsus Belediyesi  karşısında 19-13  üstünlük sağladı.

Karşılaşmadan Turgutlu Belediyespor 71-62 galip ayrıldı..

1. çeyrek 13-16, 2. çeyrek 19-13

3.Çeyrek 20-20, 4.Çeyrek 19-13

16 takımın yer aldığı ligde Tarsus Belediyesi bu mağlubiyetle 8.sırada  yükselerek 16 puanda yer alıyor.

Tarsus Belediyespor ligin 16.haftasında  15 Aralık 2021 (bugün)  sahasında Mersin Büyükşehir  Belediyesi’ni konuk edecek.

 

..............ooo…............

MHP ÇAMLIYAYLA İLÇE BAŞKANININ DURUMU İYİ

Kovid-19 artarak devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi Çamlıyayla ilçe başkanı Ali Rıza Genç'in Kovid-19 testi pozitif çıkmıştır.
Sağlık durumu şuan iyi olan Başkan Ali Rıza Genç’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz..

..............ooo…............

 

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

NOT. Gündemin  uzun hali doc

dosyasında var.  Dileyen uzun  okuyabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok