SON DAKİKA

TARSUS MEKTUBU-25 OCAK 2022


 

 

YAKUP BONCUK TARSUS MEKTUBU-25 OCAK 2022

SELAM  DOSTLAR...Tarsus ‘tan sizleri  bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ KARLA MÜCADELEDE 7/24 SAHADA

Tarsus Belediyesi, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sonrası yol temizleme çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor. 

Son günlerde yoğun kar yağışı ile birlikte ekipler karla mücadele çalışmalarını 16 ayrı mahallede aralıksız olarak sürdürüyor. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kırsal mahallelerde etkili olan kar yağışının ardından ulaşımda aksamanın yaşanmaması için başlatılan karla mücadele çalışmalarının 7/24 aralıksız bir şekilde devam ettirildiğini belirtti.

Tarsus Belediyesi, kar yağışının yoğun olduğu 17 kırsal mahallede ve kritik noktalarda gerçekleştirdiği kar küreme çalışmalarını vatandaşların olumsuz yönde etkilenmemesi için aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında ekipler; Boztepe, Börüeğri, Dorak, Karakütük, Ereze, Yeniköy, Sandal, Kurtçukuru, Boğazpınarı, Çukurbağ, Kuşçular, Keşli, Tepetaşpınarı, Kaklıtaşı, Piriömerli, Belen, Gülek Mahallelerinde kapanan yolları açarak, ulaşımın aksamasına izin vermiyor.

 …………OOO………..

TARSUS’TA YÜKSEK KESİMLERDE YOL

 AÇMA SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR

Tarsus Belediyesi etkili olan yoğun kar yağışı sonrası başlattığı kar temizleme ve yol açma çalışmalarına güçlü bir ekip ve iş makineleri ile aralıksız devam ediyor. Özellikle yüksek ve kırsal mahallelerde yolların açık tutulması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Kar yağışının daha etkili olduğu kırsal mahallelerde de ekipler yolların kapanmasına karşı koordineli olarak çalışıyor. Mahallelerde devam eden çalışmalar kapsamında yollar kardan temizleniyor. Yüksek kesimleri etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle kent genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına ekipler yoğun mesai gerçekleştiriyor.

Tarsus Belediyesi Ekipleri olumsuz hava koşullarına bağlı olarak gece gündüz görev başındalar. Ekipler, kent genelinde ve mahallelerde karın olumsuz etkilerini gidermek, kapanan güzergâhların açılmasını sağlamak, araç ve yaya ulaşımının sorunsuz bir şekilde yapılması için gece gündüz demeden çalışma yürüttüklerini belirtti.

 

 

…………OOO………..

 

BAŞKAN BOZDOĞAN ‘’ FATMA GİRİK’İ KAYBETMENİN DERİN ÜZÜNTÜSÜ İÇİNDEYİZ.’’

TARSUS HABER- Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, ‘’Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.

‪Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır ve baş sağlığı diliyoruz’’ dedi.

Öte yandan Yeşilçam'ın efsane ismi Fatma Girik dün sabah gelen vefat haberi sonrası gerek sanat camiasını gerekse tüm sevenlerini yasa boğdu.

…………OOO………..

ESKİ TARIM MÜDÜRÜ KARA VEFAT ETTİ

Tarsus İlçe Tarım ve Mersin İl Tarım Müdürlüğü Görevlerinde Bulunan Mehmet Kara Vefat etti..

 Cenazesi Dün Öğle Namazına Müteakip Tarsus Şehir Mezarlığından Alınarak Cırbıklar Mahalle Mezarlığına Defnedildi... Merhuma Cenab-ı Allah'tan Rahmet Kederli Ailesine, Yakınlarına, Sevenlerine Sabır ve Başsağlığı DiliyoruZ.

…………OOO………..

 

TARSUSTA KARDA MAHSUR KALAN AİLE KURTARILDI

 Tarsus’ta dün kar ve tipi nedeniyle yolda kalan 9 kişilik aile belediye ekiplerince kurtarıldı.Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kız istemek için Antalya'dan yola çıkan 9 kişilik ailenin bulunduğu minibüs Tarsus ilçesinde kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı.Kara saplanan minibüsün kurtarılması için bölgeye Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri yönlendirildi.Ekiplerin çabaları sonucu yol, ulaşıma açılarak, mahsur kalan aile kurtarıldı.

 

…………OOO………..

TARSUSLU SİNEMA SANATÇISI VEFAT ETTİ

Sinema Sanatçımız Hemşehrimiz Ayberk Pekcan Vefat Etmiştir. Cenazesi Bugün 25.01.2022 Salı Günü Öğle Namazına Müteakip Mersin Muğdat Camii' den Alınarak Tarsus Şehir Mezarlığına Defnedilecektir. Merhuma Cenab-ı Allah’tan Kederli Ailesine, Yakınlarına, Sevenlerine, Sinema Severlere Sabır ve Başsağlığı Diliyoruz..

 

…………OOO………..

İŞADAMI CEM YEŞİL COVİTE YAKALANDI

Tarsus Tekno Cem İletişim Sahibi Kıymetli Arkadaşımız Gönül Dostumuz Cem Yesil ve Kıymetli Eşlerinin Covid19 Testlerinin Pozitif Çıktığını Üzülerek Öğrendim. Tedavileri Evde Devam Eden Kıymetli Arkadaşımıza Cenab-ı Allah'tan  Acil Şifalar Diliyoruz.

…………OOO………..

ŞEHİDİMİZE TARSUS’TA ANMA

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan ile birlikte şehit olan polis memurları Tarsuslu hemşehrimiz Sabri Kün ‘ü andı.

Bozdoğan ‘’Diyarbakır'daki 21 yıl önce Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan ile birlikte şehit olan polis memurları Tarsuslu hemşehrimiz Sabri Kün , Mehmet Kamalı, Selahattin Baysoy, Mehmet Sepetçi ve Atilla Durmuş'u şehadetlerinin yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.’’ Dedi.

 

TARSUS CHP’DEN ŞEHİTLİKTE ANMA

CHP Tarsus ilçe örgütü Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan ile birlikte şehit olan polis memurları Tarsuslu hemşehrimiz Sabri Kün’ü Şehitlikte andı. Kün’ün kabri başında kuran ve dualar okundu. CHP Tarsus ilçe Ozan Varal ve yönetim kurulu üyeleri anma proğramına katıldı. Ayrıca Tarsuslu Emniyet mensuplarıda Şehit polisleri andı.

                                        

 

…………OOO………..

ŞİNASİ DEVELİ ÖDÜLÜ SAHİBİNE YARIN KAVUŞUYOR

 Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla gerçekleştirilen “Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü”nün sahibi, araştırmacı yazar Aydın Sevim oldu. Ödül töreni, 26 Ocak 2022 Çarşamba günü Mersin Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Mersin’e dair kalıcı eserler bırakan ve 2 yıl önce hayatını kaybeden Şinasi Develi adına ikincisi düzenlenen “Mersin Kent Ödülü”ne sahip olmak için; bu yıl da birbirinden değerli çalışmalar aday gösterildi. Herhangi bir disiplin kısıtı olmadığı için başvurular arasında edebi eserler, Mersin kent kültürü ve ticari hayatı ile ilgili farklı yayınlar, bilimsel çalışmalar ve sanat eserleri yer aldı. Adaylar, ortaya koydukları çalışmaların özgünlüğü, araştırma, yaratıcılık veya belgeleme niteliği, güncelliği ve anlatım güçleri bakımından değerlendirildi. Zor bir karar sürecinin ardından araştırmacı yazar ve koleksiyoner Aydın Sevim’in çalışmaları karar birliği ile ödüle değer bulundu.

100 yılı aşkın zaman önce yazılan yöremize ait dört ayrı kitabı günümüz Türkçesine çevirip “Toros Dağları” adıyla tek kitap haline getiren araştırmacı yazar Aydın Sevim; “4 Element”, “Mersin Panoraması”, “Mersin’de Posta ve Haberleşme”, “Mersin Yer Adları”, “Kilikya Gezginleri ve İçel Gezi Notları” kitapları ile Mersin’e dair geniş kapsamda özgün eserlere imza attı. Ayrıca, Mersin’e dair efemeradan, kartpostal, harita ve şehir planlarından oluşan zengin bir koleksiyon oluşturup bunu hemşehrileri ile beklentisiz bir şekilde paylaşan araştırmacı yazar Aydın Sevim, yaptığı tüm bu çalışmalar neticesinde 2022 yılı Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü’ne layık görüldü.

2022 yılı Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü, 26 Ocak 2022 tarihinde Mersin Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan ödül töreninde, araştırmacı yazar Aydın Sevim’e takdim edilecek.

 

…………OOO………..

HAYDİ ÇOCUKLAR KAR’A GİDELİM

 

Çocuklarımızla karı doyasıya yaşayacağımız etkinliğimize tüm HALKIMIZ davetlidir.

 

Not.Kayıt Yaptırmayı Unutmayınız.

 

📍3 Şubat 2022|Perşembe

📍10.00| Eski Adliye Önü(Yeni Müze)

Bilgi için| 0535 714 42 58

 

………….ooo…….…...

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........


Hiç yorum yok