SON DAKİKA

TARSUS MEKTUBU-30 OCAK 2022


 

YAKUP BONCUK TARSUS MEKTUBU-30 OCAK 2022

SELAM  DOSTLAR...Tarsus ‘tan sizleri bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

…………OOO………..

TARDOBDER KONGRESİ  BUGÜN

Kısa adı TARDOBDER olan Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği, olağanüstü kongresi bugün yapılacak.

Kurucu başkan olup geçtiğimiz yıl yapılan kongrede seçimle tekrar başkan olan Bayram Yıldız, bu kez olağanüstü kongreye gideceklerini, alınan karar gereği olağanüstü kongrenin de 30 Ocak 2022 Pazar günü  derneğin Kızılmurat Mahallesi Otel Zorbaz arkasındaki lokalinde yapılacağını söyledi ve saat 14.00’de başlayacak kongreye tüm üyeleri davet etti. Kongrede derneğin yönetim kurulu üye sayısı artırıp daha aktif çalışacak kişilerin yönetime girmesi bekleniyor.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİNİN

ÇAMLIYAYLA’DA KARLA  MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bölge genelinde kardan kapanan yolları açma çalışmaları devam ediyor. Özellikle son 10 günden bu yana teyakkuz halinde olan Büyükşehir Belediyesi, kurduğu onlarca ekiple kritik noktalarda 7/24 çalışma yürütüyor.

Yoğun kar yağışı alan Çamlıyayla’da da Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ulaşımda sorun yaşanmaması için özverili şekilde mesai harcıyor. Çamlıyayla genelinde ana arter yolların tamamını kardan temizleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda mahsur kalan vatandaşların yardımına da koşuyor.

 

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Sebil Mahallesi Güzel mevkii, Hopa Kayası bölgesinde bulunan ve hayvancılıkla uğraşan Yörüklerin kardan kapanan yollarını açtı. Ağır işmakinasının kullanıldığı çalışmada yaklaşık 10 kilometrelik yolda kar küreme işlemi uygulandı. Aşırı yağış nedeniyle özellikle sıkıntı yaşadıklarını kaydeden vatandaşlar ise yollarının açılmasından dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e ve ekiplere teşekkürlerini ilettiler.

 

Büyükşehir Belediyesi ekipleri Çamlıyayla’nın yanı sıra Tarsus’un yüksek kesimlerinde yer alan Ardıçlı Mahallesi Ayvalı mevkiinde ve Boğazpınar Mahallesi Alan mevkiinde de kar nedeniyle bulundukları yerde mahsur kalan vatandaşlara ulaştı. Ekiplerin bölge genelinde tuzlama işlemleri de sürüyor

…………OOO………..

 

TARSUS, YAZA DENİZİNİ İSTİYOR

Tarsuslu emekli öğretim  görevlisi Osman Gülşen ‘’Tarsus kendisini denize hızlı ve konforlu bir şekilde ulaştıracak çok güzel bir yol yapılmış olmasına rağmen D400 kavşağındaki bir köprü eksikliği yüzünden yıllardır mahrum. Aşağıda CİMER e yazdığım başvuru bulunmaktadır. Desteklerinize ihtiyaç var. Hep beraber kamuoyu oluşturalım Tarsus Denize Kavuşsun Artık.’’ Dedi.

Gülşen ‘’Mersin ili Tarsus ilçesinin denize mesafesi yaklaşık 15 km olup yaklaşık 14 km si çok güzel asfaltlanmıştır. Asfaltlanmış kısmı gösteren haritayı ekledim. Kırmızı çizgi ile gösterilen mesafe 14 km olup asfaltlanmıştır. Ancak mavi yuvarlak içinde gösterirken kısım bağlantısı henüz bitmemiştir ve yaklaşık beş yıldır bu durumdadır. Ömür geçiyor bu arada. Ancak 1 km lik kısmın bitirilmemesi nedeniyle Tarsus ilçe merkezinden denize ulaşım hem güvenli

değil hemde çok karışıktır. Yaklaşık beş yıldır sabırla bekliyorum. Bu kısımda uzun zamandır hiçbir ilerleme yok. 350 bin nüfuslu Tarsus vatandaşları için bu yolun bir an önce bitirilmesi ilçe ekonomisi turizmi işsizliği açısından son derece önemlidir. Ayrıca Tarsuslular altyapı eksikliklerinden dolayı 15km mesafedeki bu deniz dururken deniz ihtiyacını karşılamak için çok uzaklara Erdemli ve Silifke civarlarına gitmek zorunda kalmaktadır. Turizm için Sahil bandında otellerin henüz hazır olmaması bu bağlantının yapılmamasının gerekçesi olamaz. Herşeyden önce denize ulaşımın sağlanması için köprü yapımınında dahil olduğu kısmın biran önce bitirilmesini arz ederim.’’

 

…………OOO………..

 

TARSUS’TA ÇOCULARIN KAR SEVİNCİ

Dağlardan Tarsus'a getirilen kar, çocukları mutlu etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin yüksek kesimlerden Tarsus'a getirilen kar, çocukları sevindirdi.Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kemalpaşa ve Tozkoparan mahalleleri ile Atatürk Caddesi'ndeki Yarenlik Alanı'na yüksek kesimlerden getirilen karlar döküldü.Kar görmek için sabahın ilk saatlerinden itibaren alana gelen çocuklar, kartopu oynadı ve eğlendi. Etkinliklerde çocuklara kek ve süt de ikramı yapıldı.

- TARSUSLU ÇOCUKLAR, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ORGANİZASYONUYLA KAR SEVİNCİ YAŞADI

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsuslu çocuklara kar sevinci yaşattı. Büyükşehir ekipleri, Torosların zirvesinden kamyonlarla taşıdıkları karları, Yarenlik Alanı saat kulesi önüne döktü.

 

Aynı şekilde Tarsus’un dezavantajlı mahalleleri arasında yer alan Kemalpaşa Mahallesi ve Tozkoparan Mahallesi’nde de, muhtarlarla yapılan görüşmeler neticesinde uygun noktalara kar döküldü.

 

Dün akşam saatlerde dökülen ve duyurusu yapılan karları görmek için sabahın ilk saatlerinde çocuklar, anne ve babalarıyla da birlikte Yarenlik Alanı’na akın ettiler. Kartopu oynayan çocuklar, gönüllerince eğlendiler.

 

Vahap Amcaları’ndan çocuklara sürprizler

Kar sevinci yaşayan çocuklara Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ikramı olan kek ve sütler de dağıtıldı.

 

Oğlunu alarak Yarenlik Alanı’na gelen Mahir İlhan, “Çok güzel bir düşünce. Oğlum çok mutlu oldu. Diğer çocuklarda çok mutlular ve eğleniyorlar. Sürpriz ikramlarda yapıldı. Bu konuda sayın Başkana teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

 

 

…………OOO………..

 

TARSUS BELEDİYESİ’NİN ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ DAĞITTIĞI FİDELER

MEYVE VERMEYE BAŞLADI 

‘’Ulusal Güç, Genetik Hazine, Sağlıklı Gıda, Sağlıklı İnsan’’ ifadesi ile tarımsal üretime her daim destek veren Tarsus Belediyesi, yerli ve milli tohumlar üzerine başlattığı proje kapsamında, çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılan ve meyvelerini vermeye başlayan kışlık sebze fidelerinin takibini gerçekleştirerek verimli üretim ve hasat için teknik destek sağlıyor.

Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde görevli ziraat mühendislerinin teknik desteği ile yetiştirilen fideler, gelişim evresinden hasat sürecine kadar verimi arttırmak için takip ediliyor. Tarımsal üretimde her daim çiftçilere destek olacaklarını ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’ Kentimizde tarım alanında güçlü bir üretim için daha güçlü bir motivasyonun vesilesi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Tohum takası ile elde edilen yerli tohumlar Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünce fideye dönüştürülerek ekilmek üzere çiftçilere dağıtılmıştı. Bu kapsamda dağıtılan fidelerden verim alınmaya başlandı. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri tarafından çiftçilere teknik destek verilerek, sağlıklı ve verimli bir üretim yapılması sağlandı. 

 …………OOO………..

ÇİFTÇİ MUTLUYSA TARSUS MUTLUDUR

Tarsus Belediyesine tarımsal hizmetlere verdiği önemi ve sağladığı desteklerden dolayı teşekkürlerini sunan Aliağa Mahallesi’nden Çiftçi Abip Bahçeci,’’ Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan her daim yerli üretime destek oldu. Tarıma dayalı bir bölgede bu tür çalışmalar yapması çiftçilerimizi ve bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. İnsanların sağlıklı, taze ve doğal ürünler tüketmesi üzerine tarımsal projeler hayata geçirdi. Ben de çiftçi olarak ekimini yapmak üzere brokoli ve karnabahar fidelerini teslim aldım ve ilk meyvelerini vermeye başladı. Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri; ekim sürecinde ve devamında desteklerini hiç eksik etmedi. Hem verimli hem sağlıklı mahsüller elde ettik ve etmeye devam edeceğiz. Ürünlerimden çok memnunum. Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a çok teşekkür ederim. Mirasımıza hep beraber sahip çıkacağız’’ diye konuştu.

 

Yerli tohum fidelerden verim elde ettiklerini ifade eden Kamberhöyüğü Mahallesi’nden Çiftçi Hüsne Güllü,’’ Tarsus Belediyesi’nin biz çiftçilere verdiği fide desteğinden dolayı çok mutluyuz. Köyümüzdeki birçok üretici fide desteğinden yararlandı. Fidelerimin ekimi yeni gerçekleştirdim. Yerli düz ve kıvırcık marulları ekerken Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri bizlere teknik destek sağladı. Her alanda olduğu gibi tarım belediyeciliğinde de örnek ve marka hizmetlerine devam eden Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

…………OOO………..

BORSA SEKRETERİ HASAN ŞANLI

PERSONELE TEŞEKKÜR ETTİ

Fiziki ve telekonferans ortamında gerçekleşen personel toplantısında Borsa genel sekreteri, Hasan Şanlı  "Geçtiğimiz 2021 yılındaki yoğun çalışmalarımıza devam edeceğiz. 2021 yılında başarılı çalışmalar yaptık, başarı hiçbir zaman tesadüf değildir. Doğru planlama, azimli, çalışkan personel ve uyumlu ekip çalışması ile mümkündür. Aynı şekilde bu yılda tüm programlarımızı eksiksiz olarak tamamlayarak yıl sonu hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum” dedi. 

 

Toplantıda 2022 yılı için planlanan ve personelleri yakından ilgilendiren performans odaklı yeni uygulamalar anlatıldı. 

Ayrıca, 2022 yılı kalite hedefleri ve faaliyet takvimi içerisinde yer alan konular ile eğitim planı istişare edilirken 2021 yılının 2020 yılı ile kıyaslaması yapıldı. 

Basında görünürlüğün %6 oranında, basın bildirilerinde %25 oranında, iletişimde SMS kullanımının %44 oranında, e-posta kullanımının %13,5 oranında ,politika-temsil-lobi kabiliyetinde %16 oranında web sayfası görüntülenmesinde %27,5 oranında artış olduğu, online işlemler sayısının ise 186 adet gerçekleştiği toplantıda personeller ile paylaşıldı. 

 

Borsa Genel Sekreter Hasan Şanlı 2021 yılında personellerin özverili çalışmalarını takdir ederek, her personele çalışmalarından ötürü ayrı ayrı teşekkür etti. 

 

…………OOO………..

YERYÜZÜ PAZARI TARSUS’TABUGÜN AÇIK

15 günde bir açılan Tarsus  Yeryüzü pazarı bu hafta sonu 30 ocakta açık olacak. Makam mevkiinde Hz. Danyal makamı yanında saat 11 den akşama kadar  Pazar günü sizleri bekliyoruz..

İ𝙮𝙞, 𝙩𝙚𝙢𝙞𝙯, 𝙖𝙙𝙞𝙡 𝙜ı𝙙𝙖..

𝙂𝙤𝙤𝙙, 𝙘𝙡𝙚𝙖𝙣, 𝙛𝙖𝙞𝙧 𝙛𝙤𝙤𝙙

…………OOO………..

 

TARDOBDER KONGRESİ BUGÜN

Kısa adı TARDOBDER olan Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği, olağanüstü kongresi 30 Ocak 2022 Pazar günü yapılacak.

Kurucu başkan olup geçtiğimiz yıl yapılan kongrede seçimle tekrar başkan olan Bayram Yıldız, bu kez olağanüstü kongreye gideceklerini, alınan karar gereği olağanüstü kongrenin de 30 Ocak 2022 Pazar günü  derneğin Kızılmurat Mahallesi Otel Zorbaz arkasındaki lokalinde yapılacağını söyledi ve saat 14.00’de başlayacak kongreye tüm üyeleri davet etti. Kongrede derneğin yönetim kurulu üye sayısı artırıp daha aktif çalışacak kişilerin yönetime girmesi bekleniyor.

 

…………OOO………..

TARSUS İDMANYURDU , BUGÜN ISPARTAYI KONUK EDİYOR

TFF 2. lig beyaz grupta mücadele eden Tarsus İdmanyurdu 30 Ocak 2022 Pazar günü kendi sahasında Ispartaspor ile oynayacak.

Ligde ikinci yarının ilk iki maçından bir beraberlik ve bir yenilgi ile ayrılan 3. hafta maçında ise haftayı bay olarak geçiren TİY, ikinci yarının 4. haftasına ait karşılaşmada 30 Ocakta kendi evinde Isparta 32spor takımını konuk edecek. Bu maçın hazırlıklarını bitiren Tarsus İdmanyurdu, mutlaka üç puan almak için sahaya çıkacak. Tarsus idmanyurdu'nun 19 haftada 21 puanı bulunuyor ve  kümede kalma  tehlikesi yaşamamak için bu maçtan 3 puan alması zorunlu görülüyor.

 

 

…………OOO………..

HAYDİ ÇOCUKLAR KAR’A GİDELİM

 

Çocuklarımızla karı doyasıya yaşayacağımız etkinliğimize tüm HALKIMIZ davetlidir.

 

Not.Kayıt Yaptırmayı Unutmayınız.

 

📍3 Şubat 2022|Perşembe

📍10.00| Eski Adliye Önü(Yeni Müze)

Bilgi için| 0535 714 42 58

 

………….ooo…….…...

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........



Hiç yorum yok