SON DAKİKA

TARSUS MEKTUBU-12-13 ŞUBAT 2022


 

YAKUP BONCUK TARSUS MEKTUBU-12 ŞUBAT 2022

SELAM  DOSTLAR...Tarsus ‘tan sizleri  bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

…………OOO………..

TARSUS’TA POLİS SUDA TABANCA ARADI

Tarsus’ta deniz polisi şüphelilerin attığı silahı baraj alanında sudan çıkardı.Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Yeni Mahalle Polis Merkezi Amirliği idaresinde bulunan Devlet Parkı Baraj Mesire Alanı girişinde Narko Timleri uygulama yapmaya başladı. Uygulama noktasına 100 metre yaklaşıp polisi gören, 31 AHD 83xx  plakalı otomobille kaçmaya çalışırken arkasında bulunan 33 P 045xx plakalı araca çarparak durabildi. Araç içerisinden inerek mesire alanı istikametine kaçan C.K.ve E.Ö.isimli şüphelilerin mesire alanı köprü üzerinden gölet kısma bir adet tabanca attıkları görüldü. Şüpheliler kovalamaca sonucu polis tarafından yakalandı.Polis, silahı atılan gölette çıkarılması için Mersin Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplere haber verildi. Olay yerine gelen deniz polisi  tarama yaparak silahı sudan çıkardı.

…………OOO………..

HAYALİ HASAN YAVAŞ’IN EŞİ VEFAT ETTİ

Hayali Hasan Yavaş adını yeni nesil bilmeyebilir.

Bizim mesleğin en önemli kalemlerinden biriydi,Hayali Hasan Yavaş.. Adı ayrı güzel, soyadı ayrı dolaşırdı dillerde..

Hayali Hasan Yavaş’ı 2 Ağustos 1980 tarihinde kalleşçe bir cinayet sonrası kaybettik. Önceki gün ise eşi  vefat etti.  Bugün aradan 42 yıl geçmiş. Bu 42 yılda çocukları evlenmiş, eşi ise Hayali Hasan Yavaş’ı kaybetmenin acısını hep  yüreğinde taşımış.

Ve birkaç gün önce, 7şubat 2022 günü Hayaline kavuştu, Fikriye hanım..

Bilvesile tanıma imkanı  bulduğum Hayali Hasan Yavaş’ın kızı Zülal hanım bir mesaj atmış cep telefonuma.. Biraz geç  farkettim mesajı. Zülalhanım diyorki: “Ömrünün ibadetlerle geçen son 39 yılına şahit olduğumuz annemiz, Fikriye hanım, cananına kavuştu.

Bizi hiç yalnız bırakmayan bu bilge insanı bizde dualarımızla  yalnız bırakmayalım. Hem  de  öksüzler kevanının en gür sedası ile..

Allah’ım güzel isimlerinin hürmetine annemize yardım eyle. Fikriyemizi korktuklarından emin kıl ve dualarında eksik etmediği “Peygamber efendimize komşuluğu” nasip eyle. Amin!. Zülal Rumi. (Yavaş)

 

…………OOO………..

KARBOĞAZI VE TARSUS SAHİL BANDI ASKIDA KALDI

Gülek eski belediye başkanı Tekin Çelik ‘’Kar görünce aklıma Karboğazı Kayak Merkezi projesi gelir ve çok üzülürüm. Ben bu projeye çok emek verdim, bu projeyi çok çalıştım. Projenin hayata geçmesine ramak kalmıştı, maalesef Gülek Belediyesi kapandı, turizm bölgeleri de Büyükşehir Belediyelerinin yetki alanında kaldı.’’ Dedi.

…………OOO………..

ÖZGECAN MEZAR BAŞINDA ANILDI

Tarsus’ta 7 yıl önce  11 Şubat 2015'te vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, unutulmadı.  Özgecan, dün ailesi ve Mersinliler tarafından mezarı başında anıldı . Kadın cinayetlerinin simgesi haline gelen Özgecan Aslan, vahşice öldürülmesinin. Dün 7. Yılı idi.  Özgecan, ölümünün 7'nci yılında mezarı başında anıldı.

 

…………OOO………..

UĞUR PİŞMANLIK’A FELSEFEYE

 KATKILARI İÇİN TEŞEKKÜR PLAKETİ

Türkiye Felsefe Kurumu (TFK), Tarsuslu gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık’a felsefe yönündeki çabalarla felsefeye yaptığı katkılar nedeniyle bir teşekkür plaketi verdi.

Tarsus 10 bin yıllık geçmişi olan tarihi kentlerimizdendir. Tarsus’un en önemli özelliklerinden biri olarak antik çağda bu kentte felsefe okullarının olması ve çok sayıda filozofun yetişmesidir.

Gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık, tarihin çeşitli evrelerinde başkentlik de yapmış olan Tarsus’un günümüzde yeniden felsefeyle anılması yönünde çaba gösteren bir isim.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye Felsefe Kurumu’nun geçtiğimiz Ekim ayında, felsefe çabalarından ve felsefeye olan katkılarından dolayı Aratos Dergisi sahibi ve Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık’a bir teşekkür plaketi verme kararı almış. Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Ioanna Kuçuradi, konuya ilişkin olarak Pişmanlık’a gönderdiği yazılı açıklamada, “Türkiye Felsefe Kurumu size bir plaket vermeyi kararlaştırdı” bilgisini paylaşmış.

Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Sayın Ioanna Kuçuradi, Uğur Pişmanlık’a covid 19 salgını nedeniyle elden takdim edememekten üzüntülerini belirterek Teşekkür Plaketini ulaştırdıklarını belirtti.

 

…………OOO………..

TARSUS BASKETBOL TAKIMINA MORAL YEMEĞİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kentimizi Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde temsil eden Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı ile yemekte bir araya geldi.

Başkan Bozdoğan ‘’Potanın Perilerine ve teknik heyete başarılar diliyoruz.

Başarılar size çok yakışıyor’ dedi.

 

…………OOO………..

TARSUS'TA YERYÜZÜ  PAZARI YARIN AÇIK

- Tarsus'ta Yeryüzü pazarı  yarın  bir kez daha açılacak.

Pazar yeri şehrimiz makam mevkii Kubatpaşa müzesi önünde açılacak.. Burada doğal yiyecek ve içecekler ile  Tarsus ve yöreye ait hediyelik eşyalar satışa sunuluyor.

Tarsus'ta Yeryüzü pazarı  15 günde bir olmak üzere  makam mevkii Kubatpaşa müzesi önünde sizleri bekliyor.

 

…………OOO………..

OTOMOBİL HIRSIZI ÇALDIĞI ARAÇLA TARSUS’TAN KAÇTI

AMA NİĞDE’DE   YAKALANDI

Tarsus’ta park halindeki otomobili çalarak kaçan şüpheli yakalandı. Şüpheli  kişi  Niğde'de polis kontrol noktasında yakalandı . Şüphelinin, otomobili çalarak kaçtığı anlara ilişkin kamera görüntüleri ortaya çıktı

…………OOO………..

BAŞKAN RESİM SERGİSİ AÇILIŞINDA

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Mehmet Bal Sergi Salonunda Ressam Seda Yıkılmazpehlivan'ın "Hayallerimin Ötesinde" isimli kişisel resim sergisine katılım sağladı.

Tarsus Ressamlar Derneği üyesi Ressam Seda Yıkılmazpehlivan'ın sergisine katılım sağlayarak birbirinden değerli eserleri inceleyebilirsiniz.

…………OOO………..

 

TARSUS, PAZAR GÜNKÜ PENDİK MAÇINA HAZIR

TFF 2. Lig Beyaz Grup'taki ekibimiz Tarsus İdman Yurdu lideri bekliyor. TİY Kulübü 13 Şubat 2022 Pazar  günü, saat 13.00 de, kendi sahasında Pendikspor  ile karşılaşacak. Maç hazırlıkları tamamlandı.

………..OOO………..

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

 

 

13 ŞUBAT.2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….ooo…………

TARSUS VE AKDENİZ’DE

TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞI

 Osmanlı, Bizans ve Roma dönemine ait sikkeleri ve  1 adet deri el yazması  kitabı satmak için müşteri arayan 3 şüpheli jandarma  tarafından gözaltına alındı.

 Mersin İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre;  Jandarma ekipleri; elinde bulunan tarihi eserleri satmak için müşteri arayışında olan 3 şahsı tespit ederek takibe aldı.

Yapılan takip ve araştırma sonucunda Akdeniz ve Tarsus ilçelerinde şüphelilere ait adresleri tespit eden Jandarma eş zamanlı yapılan operasyon sonucunda 3 şüpheli şahsı yakalayarak gözaltına aldı.

Operasyon düzenlenen adreslerde arama yapan Jandarma; Osmanlı, Bizans ve Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 5 bin 547 adet sikke ve 1 adet deri el yazması kitap ele geçirerek el koydu.

 Ele geçirilen tarihi eserler incelenmek üzere Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

 Yakalanan 3 şüpheli ise işlemleri tamamlanmak üzeri Jandarma Komutanlığına götürüldü.

………….ooo…………

OKUMA YAZMA KURSUMUZ KADINLARA IŞIK OLMAYA DEVAM EDİYOR

Kentimizde okuma yazma bilmeyen kadınlarımız için başlattığımız "Okuma Yazma Seferberliği Projesi" kadınlarımıza ışık olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan, Tozkoparan Zahit Mahallemizde açılan okuma yazma kursunda eğitimini tamamlayarak başarılı olan kursiyerlerimize başarı belgelerini verdi.

‘’Eğiten Üreten Kültürlü Tarsus’’ diyerek çıktığımız bu yolda vatandaşlarımıza her yönden destek olmaya devam edeceğiz

 

………….ooo…………

40 KAŞIK BEDESTENİ SEVGİLİLER

GÜNÜ ÖNCESİ AÇIK

 

Tarsus Kırkkaşık bedesteni bu pazarda açık. Esnaflar Sevgililer günü için hediye alacaklara bu pazar da kapılarını açtı. Mutlaka ziyaret edin.

 

………….ooo…………

TARSUS İNLEYEN NAĞMELER MUSİKİ

DERNEĞİ 6'NCI YAŞINI KUTLADI.

..

Tarsus’ta 6 yıl evvel kurulan  İnleyen Nağmeler Musiki Derneği yeni  yaşını pasta keserek  kutladı.

Nikah salonu altında  Şef Mehmet Tevfik UTKU yönetiminde çalışmalarını başarıyla sürdüren Dernek, bugüne kadar verdiği konserlerle ses getirdi. Derneğin kuruluşunun yıldönümü Başkan Feryal Soydan Bulut, Başkan Yardımcısı Ali Özek, yönetici ve üye sanatçılar tarafından pasta kesilerek kutlandı.

Şahsen ben de kurulduğu yıldan beri çalışmalarını yakından takip ettiğim İnleyen Nağmeler Musiki Derneği'nin Tarsus sanat iklimine çok şey kattığını düşünerek, ''ÇOK YAŞA İNLEYEN NAĞMELER.'' diyoruz.

 

 

………….ooo…………

 

KAZLAR BÜYÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve hayvancılığa verdiği destekler kapsamında 2021 yılının Nisan ayında hayata geçirdiği ‘Kazanç Projesi’ büyümeye, üreticilerin hanelerine ekonomik gelir olarak dönmeye ve ‘yumurtalarını’ vermeye başladı.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi tarafından hayata geçirilen proje ile 100 dar gelirli üreticiye toplam 10 bin adet kaz ve 50 ton yem desteği sağlanmıştı. Proje kapsamında toplam 50 mahallede, 76’sı kadın olmak üzere 100 üreticiye yönelik gerçekleştirilen proje yumurtalarını verirken, üreticilerin de yüzünü güldürüyor.

Mersin’den Kars’ın kaz üreticilerine rakip oluyorlar

‘Kazlar Büyükşehir’den, Kazanmak Yetiştiriciden’ sloganıyla hayata geçirilen projede özellikle kadın üreticilere büyük destek sağlandı. Yetiştirilen kazlarla özellikle üretici kadınlar Mersin’den Kars’ın kaz üreticilerine rakip oldu. Proje kapsamında üretilen kazlar Mersinden Kadın Kooperatifi tarafından satın alınırken, her üreticiden toplam 300 adet yumurta da 2022 yılında desteklenecek olan yeni kaz üreticilerine verilmek üzere Büyükşehir Belediyesi tarafından teslim alınıyor ve proje sürekliliği sağlanıyor. Proje; Akdeniz, Tarsus ve Yenişehir ilçelerinde, ekonomik durumu iyi olmayan ve öncelikli olarak kadın yetiştiricileri desteklemek, hayvancılıkta süregelen klasik çalışmalardan farklı alternatif yetiştiriciliğin önünü açmak amacıyla geliştirilmişti.

Üreticilerden alınan 300 yumurta, yeni üreticiler için kuluçkaya yatırılıyor

Üreticilerden 300 yumurta almaya başlayan Büyükşehir Belediyesi, bunları yeni üreticiler için kuluçkaya yatırıyor. Böylelikle, 2’nci yıldan itibaren üreticilere verilecek kazlar proje yumurtalarından karşılanmış olacak. Ayrıca Büyükşehir tarafından proje süresince üreticilere kaz yetiştiriciliği, folluk denetimi, yumurta stok eğitimi gibi eğitimler de veriliyor. Proje süresince kazlar sürekli takip ediliyor ve temel aşıları Büyükşehir tarafından yapılıyor.

“Yeni üreticilerin kazlarını bu yumurtalar sayesinde elde edeceğiz”

Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Tarımsal Hizmetler, Eğitim ve Kooperatifler Şube Müdürü Selçuk Şahutoğlu, Kazanç Projesi’nin kapsamından bahsederek, 1 aylık civciv olarak teslim ettikleri kazlar 5-6 kilogram seviyesine çıktığında Mersin’deki özel bir kesimhaneye kesmeye gönderdiklerini ifade etti. Kaz yetiştiricilerinin önlerinde iki seçenek olduğunu ifade eden Şahutoğlu, şunları söyledi:

“Birinci seçenek olarak; satabildikleri kazları satacaklar, satamazlarsa da Mersinden Kadın Kooperatifi ile yapmış oldukları sözleşme kapsamında üreticilerden kooperatifimiz bu kazları satın alacaktı. Kooperatifimiz bu kazları satın aldı. Satın alınan kazları ise kesimhaneye göndererek orada kesimi yapıldı ve paketlenip ulusal düzeyde bir market zincirine satıldı. Böylelikle de bu kazlar ekonomiye kazandırılmış oldu. İkinci seçenek olarak da; bugün Tarsus'taki yetiştiricimiz gibi tercihte bulunarak kazlarını kesimhaneye göndermediler ve yumurta üretimine devam ettiler. Böylelikle de yumurtayı üreterek seneye damızlık hayvan popülasyonunu kendi çiftliklerinde artıracaklar. Bu işi çoğaltıp, sürdürülebilir hale getirmek istiyorlar. Biz de bu konuda onlara destek ve danışmanlık vermeye devam ediyoruz. Kendilerine 100 kaz, 500 kilogram da yem teslim ettik. Kaz üreticilerimize bu kazları teslim ettiğimiz zaman tek bir kriterimiz vardı. Karşılığında 300 yumurta istedik. Bu 300 yumurtayı neden istiyoruz? 2022 yılında da devam edecek projemizde bulacağımız yeni üreticilerin kazlarını bu yumurtalar sayesinde elde edeceğiz ve bu şekilde projemizi sürdürülebilir hale getireceğiz.”

“İlerlemek, büyümek istiyoruz”

Kazanç Projesi’nden faydalanan kadın üreticilerden Tarsus’un Çukurbağ Mahallesi’nde yaşayan ev hanımı ve 2 çocuk annesi Halime Parlak, başta tereddütlü olduğunu ancak kazları yetiştirmeyi başardıklarını ifade ederek, “Güzel bir iş. İçimde çok fazla hayvan sevgisi var ve yetiştirdik, başardık. Herkese tavsiye ederim. Devam etmek istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nden bu projenin bana çıkacağına inanıyordum. Başvurduk, onlar da verdiler. Biz de yetiştirdik. Bizden istenilen 300 yumurtaydı. Biz de onlara söz verdiğimiz gibi 300 yumurtamızı teslim ettik” dedi.

Kaz yetiştiriciliğini severek yaptığını, hayvanları çok sevdiğini anlatan Parlak, “Biz şu anda yumurtadan civciv çıkartarak, çoğaltarak ilerlemeyi düşünüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza kadınlara verdiği bu destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz ve bütün ev hanımlarına tavsiye ediyorum. Gerçekten herkes yapabilir. Biz yaptık, başardık, siz de yapabilirsiniz. Özellikle kaz Kars’ta üretiliyor biliyorsunuz ama Tarsus’ta da olur mu, olmaz mı diye tereddütteydik. Bakın Tarsus’ta da yetiştirilebiliyormuş kazlar ve yetiştirdik. Allah emeklerimizi boşa koymasın” diye konuştu.

Halime Parlak’ın eşi Abdullah Parlak ise “Eşime güveniyordum, bunları yapacağına inanıyordum. Ben de destek verdim. Gayet güzel başarıyor. Biz de memnunuz. Allah daim etsin, mutluyuz” ifadelerini kullandı.

“Sepete yumurtaları topluyorum”

Halime Parlak’ın çocuklarından minik Ahmet Kerim ise kazları çok sevdiğini anlatarak, “Her gün yem veriyorum onlara. Onlar beni kovalıyorlar, ben de kaçıyorum. Ben onları kovalıyorum, onlar benden kaçıyor. Korkuyorlar benden. Geldiğimde yem veriyorum, sepete yumurtaları topluyorum” dedi. Çocuklardan Habibe Nur da “Kazlar gelmeden önce ev daha sıkıcıydı ama şimdi daha güzel oldu. Eğlence katıyorlar, eğlenceli oluyorlar. Çok seviyorum onları” diye konuştu.

“Belediyemizin çok büyük katkısı oldu”

Yenişehir Emirler Mahallesi’nde yaşayan ve Kazanç Projesi’nden faydalanan Boz ailesine de kazlar adeta can suyu oldu. Yakın zamanda çadırlarının yandığını, maddi ve manevi anlamda büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Huri Boz, projenin kendilerine büyük bir katkı sağladığını söyledi. Huri Boz, şunları söyledi:

“Belediyemizin çok büyük katkısı oldu. Belediye Başkanım ve çalışanlarını Allah başımızdan eksik etmesin. Çok büyük yardımları oldu. Çocuklarıma ve eşime gelir sağladı. Ben daha önce kaza bakmadım. Büyükbaş ve küçükbaşlara bakınca bu kolay oldu. En zoru işsizlik. İş olsun da ne olursa olsun. Baktıktan sonra hepsi kolay. Kazları seviyoruz, hepsini seviyoruz malımızın. En zoru malın olmaması. Malınız olsun da ne olursa olsun. Bakarız biz her şekilde. İflas ettik. Bizi herkes yerdi ama Başkanımız yermedi, sağ olsun.”

 

 

………….ooo…………

 

TARSUS BELEDİYESİ MANTAR YETİŞTİRME

KURSU 250 KİŞİYE İSTİHDAM İMKÂNI YARATTI

Tarsus Belediyesi, tarım ile uğraşan ailelere ekonomik yönden katkı sağlamak, yeni istihdam yolları açmak ve mevcut tarımsal ürünlere alternatif oluşturmak amacıyla bünyesinde açmış olduğu mantar yetiştirme kurslarında 100 kadın 150 erkek toplam 250 kursiyere kendi iş istihdamlarını oluşturma imkânı sağladı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’Üreten, istihdam sağlayan aynı zamanda kazanan bir toplum olmak için her türlü çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’ dedi.

 

Tarsus Belediyesi’nin işsizlikle mücadele çalışmaları kapsamında Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, sertifikalı olarak bünyesinde açmış olduğu mantar yetiştirme kursları amacına ulaşıyor. Tarsus Belediyesi yerleşkesinde bulunan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı mantar yetiştirme tesislerinde 2 yılda 600 kişiye mantar yetiştiriciliği kursu verilirken, kursa katılan 100 kadın 150 erkek kursiyer kendi mantar atölyesini kurarak istihdama katkı sağladı.

  

‘’ALMIŞ OLDUĞUM EĞİTİM İLE EVİME EK GELİR ELDE EDEBİLİYORUM’’

Tarsus Belediyesi Mantar Yetiştirme Kursu sayesinde aile ekonomisine katkı sağlayabildiğini ifade eden Selin Sönmez,’’ Ben ev hanımıyım. Hem vakit geçirmek hem de aile ekonomisine katkı sağlamak istedim. Hep çalışmak, üretmek istedim. Tarsus Belediyesi’nin bu kursu benim için çok avantajlı oldu. Almış olduğum eğitim ile evime ek gelir elde edebiliyorum. İşimi daha da ilerletmek istiyorum’’ dedi.

 

‘’HEM KENDİMİZ HEM MAHALLEMİZDE BULUNAN EV HANIMLARIMIZ KAZANIYOR’’

Eğitimi aldıktan sonra hem kendilerine hem de mahallelerinde bulunan ev hanımlarına imkân sağlayabildiklerini belirten Serkan ve Ceylan Coşkun, ‘’Kursu tamamladıktan sonra eşimle birlikte kendi evimizin önünde odalar kurarak mantar yetiştirmeye başladık. Mahallemizde bulunan ev hanımlarına gelir kapısı olduk. Hem kendimiz hem ev hanımlarımız kazanıyor’’ diye konuştu.

 

………….ooo…………

‘’AVRUPA’DAN GELİP ALTERNATİF TARIM

ÜRÜNÜ OLAN MANTARA YÖNELDİK’’

Yurtdışından gelerek mantar yetiştirmeye yöneldiklerini belirten Hasan Basri Cantekin ve Gülten Bülbül, ‘’ Biz Avusturya’dan Tarsus’a kısa süre önce kesin dönüş gerçekleştirdik. Burada yaşayabilmemiz için ek gelire ihtiyacımız oldu. Alternatif tarım ürünü olan mantara yöneldik ve Tarsus Belediyesi’nin böyle bir kursu olduğunu duyduk. Eşim çocuklarım, yiğenlerim hep beraber kurmuş olduğumuz odada mantar yetiştirip gelir elde ediyoruz’’ dedi.

 

………….ooo………..

KIBRIS GAZİSİ CUMA TOKAY’IN DOĞUM GÜNÜ KUTLANDI.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Cuma Buluşmaları kapsamında Bahçe Mahallesinde ikamet eden Kıbrıs Gazisi Cuma TOKAY’ı ziyaret ederek doğum gününü kutladı.

Ziyarette Kaymakam OTCU'ya İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir FİL, Müftü Ali CAN, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet SARMAN, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin ÇELİK ve Bahçe Mahalle Muhtarı Ömer POLAT da eşlik etti.

………….OOO…………

 

TARSUS’TA CUMA BULUŞMALARI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Cuma Buluşmaları kapsamında Anıt Mahallesi ve Mithatpaşa Mahalle Muhtarlıkları ile bu Mahallelerde ikamet eden bazı vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

Ziyaretlerde Kaymakam OTCU'ya İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir FİL, Müftü Ali CAN, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet SARMAN, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin ÇELİK, Anıt Mahalle Muhtarı Mustafa Naci GÜLLÜ ve Mithatpaşa Mahalle Muhtarı Muhittin BORLUKAN da eşlik etti.

………….ooo…………

 

MERSİN BŞB. KIZLAR BASKETTE GALİP

11 farklı bölgede oynanan Basketbol U14 Kızlar Bölge Şampiyonası 4. Bölge karşılaşmaları sona erdi. Şampiyonada mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (MSK) U14 Kız Basketbol Takımı, rakiplerini farklı skorlarla yenerek U14 Anadolu Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu’nda gerçekleşen karşılaşmalarda ilk olarak Nevşehir temsilcisi DEHA Kız Basketbol Takımı’nı 84-13’lük ezici bir farkla mağlup eden MSK U14 Kız Basketbol Takımı, ikinci olarak karşılaştığı Akşehir Master Kız Basketbol Takımı’nı 77-43 mağlup etti. Mersin temsilcisi son olarak da Talas Bahçelievler Kız Basketbol Takımı karşısında 70-45 galip geldi.

Aldığı farklı galibiyetlerle 15 ­Mart 2022’de başlayacak olan U14 Anadolu Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan MSK U14 Kız Basketbol Takımı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (MSK) Başkanı Özgür Timur ve kulüp teknik ekibi tarafından karşılandı.

 

 

TİY-PENDİK MAÇINDA TAKIMIMIZA DESTEK VERELİM

 BUGÜN SAAT 13.00’DE

MAÇ HAKEMİ BELLİ OLDU

TFF 2  Lig Kırmızı Grup eklerinden Tarsus idmanyurdu - Pendikspor müsabakasını  Gürcan Hasova yönetecek.

Pazar  günü (bugün) saat 13.00’de Şehir Stadyumu’nda oynanacak  25. Hafta  maçında Tarsus idmanyurdu-Pendikspor  mücadelesini Ankara bölgesi hakemlerinden  Gürcan Hasova görevlendirilirken yardımcılıklarını Serdar Osman Akarsu ve Mehmet Dura yapacak.

Karşılaşmanın  dördüncü hakemi olarak ise Celal Bayraklı görev alacak.

Haber: Fırat Maktay

 

………….ooo…………

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

NOT. Gündemin  uzun hali doc

dosyasında var.  Dileyen uzun  okuyabilir.

 

Hiç yorum yok