SON DAKİKA

TARSUS MEKTUBU 29-30 MART.2022-


 YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….ooo……….

JAPONYA’DAN TARSUS’A HİBE SAĞLIK TARAMA ARACI

Tarsus Belediyesi Gezici Sağlık Tarama Aracı Projesi, Japonya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği Yerel Projelere Destek Programı (GGP) kapsamında hibe almaya hak kazandı. Bu kapsamda Tarsus Belediyesi tarafından geliştirilen “ Tarsus’ta Gezici Sağlık Tarama Aracı Projesi”ne Japonya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği tarafından hibe verilecek.

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Kazuhiro SUZUKİ tarafından yapılan açıklamada Yerel Projelere Hibe Programı’na 2021 yılında gelen 340 proje başvurusu arasından 8 proje, hibe desteği almaya hak kazandı. Destek sağlanacak 8 proje içinden biri de Tarsus Belediyesi'nin Gezici Sağlık Tarama Aracı Projesi oldu. Proje kapsamında Japonya’nın Tarsus Belediyesi’ne verdiği hibe desteği ile kentte sağlık hizmetlerine ulaşımda güçlük çeken, kırsalda yaşayan tarım işçileri ve dezavantajlı mahalle sakinlerine temin edilen araç ile düzenli sağlık taraması yapılabilecek.

Proje kapsamında temin edilecek gezici sağlık aracı içerisinde; dijital röntgen cihazı, ultrasonografi cihazı, EKG cihazı, spirometre cihazı, glukometre cihazı, diagnostik set, tansiyon aleti ve kan tüpü taşıma çantası ekipmanları bulunacak. Ayrıca araç içerisinde, kan alma koltuğu, muayene divanı doktor masası ve koltuğu, hasta bekleme sandalyesi, sarf malzeme dolapları, diz üstü bilgisayar ve inverter klima sistemi bulunacak.

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’KENTİMİZE HAYIRLI OLSUN’’

Mutluluğunu dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’Japonya Büyükelçiliği 2021 Yerel Projelere Hibe Programına sunduğumuz ‘Tarsus Belediyesi Gezici Sağlık Tarama Aracı’ Projesinin başarılı bulunmasından dolayı mutluluk duymaktayım. Tam donanımlı tarama aracı ile vatandaşlarımız dezavantajlı bölgelerde sorun yaşamadan sağlık taraması gerçekleştirebilecek. Tarsus’umuza hayırlı uğurlu olmasını diler, Japonya Büyükelçisi Kazahiro Suzuki’ye teşekkürlerimizi sunarız’’ diye konuştu .

………….ooo……….

KÜTÜPHANE HAFTASI VE ŞİİR GÜNÜ ETKİNLİĞİ YAPILDI

58. Kütüphane Haftası ve Dünya Şiir Günü etkinliği Tarsus Müzesi girişindeki alanda yapıldı.

Törene Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye başkan yardımcısı Hakan Yıldırım, Jandarma Komutanı binbaşı İnanç Marım, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin,  Tarsus Müftüsü Ali Can, SGK müdürü Süleyman Metin, Sosyal Hizmetler Müdürü Hüseyin Çelik, Kaymakamlık yazı işleri müdüresi Hasibe Çetinay, Nüfus Müdüresi Aynur Taşyürek, bazı belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler  ile vatandaşlar katıldı.

Tarsus Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarsus Sesim Sarpkaya Fen Lisesi ve Tarsus Halk Kütüphanesi işbirliği ile gerçekleşen etkinliğin açılışında saygı duruşunda bulunulup istiklal marşı söylendi.

Ardından  öğretmenlerden oluşan saz ve söz heyetince şiirlerle   türküler söylendi.

KİTAP OKUMA REKORTMENLERİNE ÖDÜL

Yine 28 Mart-2 Nisan tarihleri arasında kutlanan ve bu yıl, 58 incisi gerçekleştirilen Kütüphane haftasının ve kitap okumanın öneminden bahsedildi.

Tarsus’ta Halk Kütüphanesinden yararlanıp yıl içinden çok kitap okuyan kişilerden Nisan Türkeköle, Aleyna Apak ve Ekin Taşyürek adlı okuyuculara teşekkür edilerek hediyeler verildi.

 

………….ooo……….

BABA- KIZ AYNI GÜN VEFAT ETTİ

Tarsus Yeni Mahalle Sakinlerinden , Tarsus Belediyesi personellerinden Cumali Aşiret ve Ali Aşiret'in babaları Memiş Aşiret  (77) ve ablaları Hatice Aşiret (56) aynı gün vefat etti. Kaderin acı cilvesi olsa gerek, baba kız  son yolculuklarına aynı gün uğurlandı.

Baba kız Aşiret ailesinin iki mensubunun  cenazeleri 28.03.2022 Pazartesi günü öğle namazına müteakip Tarsus Şehir Mezarlığına defnedildi.

 Merhum ve Merhumeye Cenab-ı Allah'tan rahmet kederli ailelerine, yakınlarına, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

………….ooo……….

TARSUS’UN KARABUCAK ORMANLARIN’DA

 TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK “EKOTURİZM

ORMANI” BEĞENİLDİ

Karabucak Okaliptüs Ormanında kurulan ekoturizm ormanı, ülkemizde ilk ve tek ekoturizm güzergahı.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Karabucak Ormanını turizme kazandırıyor. Türkiye’nin ilk plantasyon ormanı olan tarihi Karabucak Okaliptüs Ormanının içerisinde 3 bin 820 metre uzunluğundaki ekoturizm parkuruna yerleştirilen tanıtım, yönlendirme ve bilgilendirme tabelaları, dinlenme yerleri ve çeşmelerin yapımı tamamlanarak doğaseverlerin hizmetine sunuldu. Parkura yerleştirilen tüm imalatlar doğal dokuya zarar vermeden, taş ve ahşaptan imal edildi. Eşsiz güzellikteki güzergah, doğaseverlere okaliptüs orman terapisi sağlayacak.
Tarsus Karabucak Okaliptüs Ormanı Ekoturizm Alanı yürüme parkurunun açılışnda konuşan Mersin Valisi Ali İhsan Su, okaliptüs orman alanının ve lavanta bahçesinin herkes tarafından gezilip görülmesi gereken bir yer olduğu açıklamasını yaptı.

Karabucak Okaliptüs Ormanında kurulan ekoturizm ormanı, ülkemizde ilk ve tek ekoturizm güzergahı. Tarsus’a 5 kilometre mesafedeki ormanda, vatandaşların dinlenme ve aktivite ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 3 bin 820 metre uzunluğunda yaya ve bisiklet ekoturizm parkuru düzenlendi. Şehrin kalabalığından uzak, spor ve dinlenme ortamları oluşturup, parkurların tamamını okaliptüs ormanı içerisinden düzenlendi.

Toplam 3 bin 820 metre yürüyüş parkurundan oluşan Okaliptüs Ormanı Ekoturizm Alanında ayrıca lavanta bahçesine fidan dikimi de yapıldı.

 

………….ooo……….

BÜYÜKŞEHİR’İN ÖĞRENİM YARDIMLARININ

DÖRDÜNCÜ ÖDEMESİ HESAPLARDA

TARSUS DAHİL 6 BİN 201 ÖĞRENCİNİN

HESABINA 1,6 MİLYON LİRA YATIRILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, öğrenim yardımı ödemelerinin Mart ayı tutarlarını lisans öğrencilerinin hesabına yatırdı. 6 bin 201 lisans öğrencisinin hesabına toplam 1 milyon 550 bin 250 lira aktarıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi,  2021-2022 eğitim-öğretim döneminde tutarı 1600 TL’ye yükseltilen öğrenim yardımıyla öğrencilerin yanında yer almaya devam ediyor. Bu kapsamda 6 bin 201 öğrencinin hesabına toplam 1 milyon 550 bin 250 TL yatırıldı.

Dördüncü ödeme hesaplarda

Öğrencilerin eğitim masraflarına destek olan öğrenim yardımlarının 4’üncü ödemesi olan 250 TL’lik tutarlar 6 bin 201 lisans öğrencisinin hesabına yatırıldı. Son iki ödeme olan 250 ve 200’TL’lik tutarlar ise devam eden aylarda hesaplara aktarılacak.

 

………….ooo……….

TARSUS, YARIN Ş. URFADA SINAV VERECEK

TFF 2. Ligde yer alan şehrimiz temsilcisi Tarsus İdmanyurdumuza Çarşamba günü deplasmanda oynayacağı Şanlıurfa Spor karşısında başarılar diliyoruz.

İL'LEDE TARSUS..

 

………….ooo……….

 

ÇAĞLAR HABER  GAZETESİ 12. YILINI KUTLADI.

Tarsus’ta yayınlanan yerel Çağlar Haber gazetesi  12. Yılını kutladı.

Mahmut Kan a ait olan ve yazı işleri müdürlüğünü Fatma Kan’ın yaptığı Çağlar Haber 28 Mart tarihi itibari ile yeni yayın yılına girdi.

MEDYAD yönetim kurulu başkanı Okan Çalışkan ve başkan  vekili Yakup Boncuk, Çağlar Haber’i  ziyaret ederek başarılı nice yayın yılları diledi.

 

………….ooo……….

 

YENİ DEVLET HASTANESİ KAVŞAĞINA

ÜST GEÇİT YAPILIYOR

Tarsus’ta Karayolları Genel Müdürlüğünce Yeni Hastahane Kavşağına Üst Geçit Çalışması Devam Ediyor.

Şahin mahallesi  Mahalle muhtarı Hüseyin Aydın  ‘’Üst geçit yapımında emeği geçenlerin Emeklerine Sağlık. Şahin Mahallemize Ve Şehrimize Hayırlı Olsun.’’ Dedi.

………….ooo……….

 

REŞADİYE SPOR , ŞAMPİYON GİBİ.....

Tuncay Beyceoğlu ‘’bir sezonun son finalinde sahamızda Barboros sporla oynadığımız müsabakayı kazanarak play off maçları oynamaya hak kazandık..

Dün sahada centilmence mücadele eden Barbaros spor oyuncularını kenar yönetiminden İbrahim inan hocama takımlarını içeride dışarıda yalnız bırakmayıp destekleyen başta kulüp başkanlarını ve yönetim kurulunu kutluyor başarılarının daim olmasını diliyoruz ...

Bu şampiyonluk ta emeği geçen başta kulüp başkanımız avukat Onur Gökşene.ve yönetim kurulu üyelerimize ... maddi manevi her daim yanımızda olan...NYB tarım Nail Bobuş ve Tahsin   Bobuşa.. Edip kuyumculuk’a teknik heyetimizden Ziya incik..

Ali Şahin... Aydın Eroğlan hocalarımıza , takım kaptanımız Cem kavalcıya..

yaz kış demeden takımı için varını yoğunu ortaya koyup mücadele eden sporcularımıza Reşadiye spor ailesi adına teşekkür ediyoruz. ‘’ dedi.

 

………….ooo……….

MYP İL VE İLÇE BAŞKANLARI TARSUS’TA

 MUHSİN YAZICIOĞLU’NU ANDI

BBP’den ayrılara yeni bir parti kuran ve MYP (Milli Yol Partisi) çatısı altında toplanan  bir grup Tarsus’ta  eski liderleri Muhsin Yazıcıoğlu’nu andı,.

Takbaş mevkiindeki Henna Kına evinin toplantı salonunda bir araya gelen MYP Mersin il başkanı Hasan Köse, Tarsus ilçe başkanı Zekeriya Nuranoğlu, Çamlıyayla ilçe yöneticilerinden bir grup ve Akdeniz ilçe başkanı  Ayfer Desteli, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu andılar.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan  proğramda daha sonra Kuran-ı Kerim okunarak başlayan anma proğramda daha sonra Tarsus ilçe başkanı Zekeriya Nuranoğlu ve il başkanı Hasan Köse “ Merhum Şehit lider dürüst siyasetçi  Muhsin Yazıcıoğlu’nun fikirleri doğrultusunda   Genel başkan Remzi Çayır ve başkan yardımcısı genel sekreter Haşim Yanar tarafından kurulan Milli Yol Partisi il  ve ilçe teşkilatları olarak bir aradayız. Merhum Şehit lider dürüst siyasetçi  Muhsin Yazıcıoğlu’nun fikirlerini anlatmak ve yaymak için MYP çatısı altındayız. Bugün Yazıcıoğlu’nu 19. vefat yılında dualarla anıyoruz, mekanı cennet olsun derken, şüpheli kazanın faillerinin yakalanmasını ve adalet huzuruna çıkarılmasını istiyoruz” dediler.

 

………….ooo……….

 SULAMA KANALINA DÜŞEN KÜÇÜK KIZI,

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

 PERSONELİ KURTARDI

 

Tarsus’ta DSİ’ye ait olan sulama kanalına düşen küçük kız çocuğu, Mersin Büyükşehir Belediyesi personelinin dikkati neticesinde hayata tutundu.

 

Olay, Barbaros Mahallesi ile Yunus Emre Mahallesi’nin sınırını oluşturan Ulubatlı Hasan Bulvarı üzerinde yaşandı.

 

Suriyeli mülteci ailenin kızı 5 yaşındaki A.S., bulvara paralel olarak uzanan DSİ’ye ait sulama kanalına henüz bilinmeyen bir nedenle düştü.

 

Debisi hızlı şekilde akan sulama kanalında hareketsiz olarak ilerleyen küçük kızı, bölgede çalışma yapan ve araçla ilerleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Çevre Koruma Birimi’nde görevli personel Rıfat Duman fark etti.

 

Aracı durdurarak suya giren Rıfat Duman, kız çocuğunu sudan çıkarttı. Bir miktar su yutan ve yaşadığı korkuya rağmen bilinci açık olan kız çocuğu, çevrede yapılan incelemenin ardından ailesine teslim edildi. Kız çocuğunun genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

Ailesi ise duyarlılıklarından dolayı Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkürlerini ilettiler.

……….ooo……..….

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

 

 

 

 

 

YAKUP BONCUK TARSUS MEKTUBU-30 MART 2022

SELAM  DOSTLAR...Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

…………OOO………..

MESKİ, ÇAMLIYAYLA’DAN ANAMUR’A

KADAR SU TASARRUFU EĞİTİMLERİ VERDİ

MESKİ, “22 Mart Dünya Su Günü” kapsamında başlattığı ve tüm ilçelerde devam eden eğitimlerle yaklaşık 6 bin 200 öğrenciye ulaştı. İlk ve ortaokul öğrencilerine verilen suyun önemi, su döngüsü, su kirliliği, suyun hayatımızdaki yeri ve su tasarrufu konulu geniş kapsamlı eğitimlerle küçük yaştaki çocuklara su tasarrufu ve çevre bilinci aşılanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, “22 Mart Dünya Su Günü” kapsamında Mersin’in tüm ilçelerine tek tek giderek başlattığı eğitimlerle yaklaşık 6 bin 200 öğrenciyi su tasarrufu ve çevre bilinci hakkında bilgilendirdi. MESKİ, gerçekleştirdiği eğitimlerle ilk ve ortaokul öğrencilerinin bilinçli su kullanan ve çevreye daha duyarlı bireyler olarak yetiştirilmesini amaçlıyor.

Öğrenciler, Başkan Seçer’in tavsiyeleriyle hem öğrendi hem mutlu oldu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kültürel ve sosyal çalışmalara verdiği önemin bilinciyle hareket eden MESKİ, ilk ve ortaokul öğrencilerine suyun önemi, su kirliliği, suyun hayatımızdaki yeri ve su tasarrufu hakkında geniş bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdi. Eğitimin ardından Başkan Seçer’in öğrencilere su tasarrufuyla ilgili tavsiyelerde bulunduğu video sayesinde öğrenciler büyük mutluluk yaşarken, konuyu da pekiştirme fırsatı buldu.

Berdan İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde çekilen, sözü ve bestesi MESKİ personeli Nebi Şengezer’e ait olan ‘O’nun Adı MESKİ’ isimli şarkının klibini izleyen öğrenciler, hem Berdan Barajı’nı yakından tanıdı hem de eğlendi. Sunumun ardından MESKİ Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı’na bağlı ‘Gezici Su Analiz Laboratuvarı’ aracında sudan örnekler alarak inceleme yapan öğrenciler, suyla ilgili deneyler gerçekleştirerek keyifli dakikalar yaşadı.

MESKİ Genel Müdürlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Yaşar Ok tarafından interaktif olarak gerçekleştirilen sohbet ve soru-cevap bölümünde ise konunun öğrenciler tarafından daha akılda kalıcı olması sağlandı.

MESKİ, eğitimler sayesinde öğrencilerin ailelerine de ulaşmayı planlıyor

Eğitimlerde yapılan sunumla birlikte MESKİ’nin bilinçli su tüketimini yaygınlaştırmak ve su israfını önlemek amacıyla yaptığı çalışmalar da öğrencilere anlatılıyor. Su tasarrufu, suyun ve çevrenin korunmasının önemi konularında bilinçlendirme eğitimlerinin yanı sıra su kullanım kültürünün oluşmasına katkı sunuluyor. Su kullanımında bilinçli, çevreye duyarlı bireyler yetiştirmeyi amaçlayan MESKİ, gerçekleştirdiği eğitimler sayesinde öğrencilerin ailelerine de ulaşmayı planlıyor.

…………OOO………..

MECLİS ÜYESİNİN ANNESİ VEFAT ETTİ

Tarsus belediye meclis üyesi Nükhet Koç’un annesi Fatma DAYAGAN vefat etti.

Cenazesi 30.03.2022 çarsamba günü öğle namazına müteakip Tarsus Şehir Mezarlığına defnedilecektir.

Belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘’ Meclis Üyemiz Nükhet Koç’un vefat eden kıymetli annesi Fatma Dayagan’a Allah’tan rahmet, Meclis üyemize ve ailesine baş sağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun.’’ Dedi.

…………OOO………..

’GENÇLERLE SÖYLEŞİ’’ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.

Tarsus’ta 58. Kütüphane Haftası sebebiyle Ethem Çalışkan Okuma Salonunda Yazar Zafer Doruk ve Yazar Remzi Karabulut ile ‘’Gençlerle Söyleşi’’ etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan katılım sağladı.

Ayrıca etkinlik kapsamında ‘Okumanın Yaşı Yoktur’ sloganıyla kitap kurdu olarak nitelendirdiğimiz katılımcılara Başkanımız tarafından kitap hediyesi yapıldı.

 

………….ooo…….…...

 

ÖĞRENCİLER ÜLKER AYDIN GENÇLİK

KÜTÜPHANESİNİ  ZİYARET ETTİ.

 Tarsus Belediye Kütüphane Müdürlüğü tarafından düzenlenen 58. Kütüphane Haftası Etkinlikleri kapsamında; Tarsus Ortaokulu 5. Sınıf öğrencileri Ülker Aydın Gençlik Kütüphanemizi ziyaret etti.

Ziyaret sonrası öğrencilere kitaplar hediye edildi. Katılım sağlayan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

 

………….ooo…….…...

ŞANLIURFASPOR KARŞILAŞMASI

ÖNCESİNDE TARSUS İDMAN YURDU'NA

 MORAL PROGRAMI DÜZENLENDİ

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu'na Kulüp Tesisleri'nde 'Moral Programı' düzenlendi.

30 Mart 2022 Çarşamba Günü, saat 14.00'de, Şanlıurfa GAP Stadyumu'nda, 32. haftada deplasmanda oynayacağı Şanlıurfaspor karşılaşması öncesinde düzenlenen 'Moral Programı'na; Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı Ali İlk, teknik heyet ve futbolcular katıldı.

 

………….ooo…….…...

ŞEHİT BABASI VEFAT ETTİ

Şehidimiz Akif SÖNMEZ'in vefat eden babası Mehmet Ali SÖNMEZ,Tarsus Şehir Mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından Hacıhamzalı Mahallesi'nde toprağa verildi.

(Allah rahmet eylesin)

 

………….ooo…….…...

TARSUS BELEDİYESİ’NİN ‘SIFIR ATIK,

 TEMİZ GELECEK’ ÇALIŞMALARI

DEVAM EDİYOR 

Sosyal sorumluluk projeleriyle örnek olan Tarsus Belediyesi, temiz çevre ve atıkların geri dönüşüme kazandırılması ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın talimatıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında kent genelindeki okullarda öğrencilere sıfır atık, çevreyi korumada geri dönüşümün önemi ve doğa sevgisi anlatılıyor.

 

Tarsus Belediyesi gelecek kuşaklara temiz ekonomik ve ekolojik bir dünya bırakmak üzere bilinçlendirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda kentte bulunan okullarda devam eden sıfır atık ve geri dönüşüm eğitimlerinin bu sefer ki durağı Adile Onbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Çevre Mühendisleri tarafından öğrencilerin sosyo-kültürel gelişimlerinin arttırılması, geri dönüşüm, çevre ve temizlik konularında bilgilenmesi amacıyla verilen eğitimlerde, öğrenciler çevre ve atıklar konusunda bilinçlenerek daha aktif birey olma imkânı kazanıyor. Öğrencilere başta okul bahçesi olmak üzere çevre de bulunan sokak ve parklarda uygulamalı olarak atık ve çevre bilinci aşılanıyor. Eğitim sonrasında verilen bilgilerin uygulanması üzerine okul içi ve dışına geri dönüşüm atık kutuları yerleştirildi. Ayrıca öğrencilere Tarsus Barajı’nda geri dönüşüm atıkları ile uygulamalı eğitim verildi.

 

Gelecek nesillere çevre bilincinin yerleştirilmesi hedeflenen çalışmalarda okullarda periyodik aralıklarla tüm Tarsus bölgesindeki okullarda eğitimler verilecek.  Eğitimler çerçevesinde geri dönüşüm, ambalaj atığı, atık yağ, atık pil gibi doğaya zarar veren kimyasalların tahribatının engellenmesi ve öğrencilerin bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

 

 

………….ooo…….…...

KUVAYİ MİLLİYECİ ŞERİFE

PETEK VEFAT ETTİ

Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şubesi üyelerinden Şerife Petek Hakk'’ın rahmetine kavuştu..

Cenazesi Tarsus Şehir Mezarlığından alınarak, Sarıkavak mezarlığında toprağa verildi.

Merhumeye Allah’tan rahmet, sevenlerine sabırlar dileriz.

………….ooo…….…...

TARSUS VE ÇAMLIYAYLA MUHTARLARI

GÖREVDE  3. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği tarafından 2019  yerel seçimlerinin 3. yıldönümü münasebetiyle kahvaltı verildi.

Şelale Yıldırımlar Otantik restaurantta düzenlenen kahvaltılı kutlama proğramına Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Jandarma komutanı Binbaşı İnanç Marım, Emniyet müdürü Ebubekir Fil, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu başkan yardımcısı ve Hatay  Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü,  Mersin, Adana, Antakya ve Osmaniye Muhtarlar Dernek başkanları,  Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği başkanı Mustafa Naci  Güllü ile dernek üyesi 163 muhtar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan  Mustafa Naci Güllü, 2019 yılında yapılan seçimlerden sonra  göreve gelişlerinin 3. yıldönümü  münasebetiyle  bir proğram düzenlediklerini  belirterek  şunları söyledi:

“En son 2019 yılı Mart ayında yapılan yerel seçimlerin üzerinden 3 yıl geçti. Bugün hem yıldönümünü kutlamak, hem de Muhtar arkadaşlarımız arasında hem  birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla bir araya geldik. 2 yıldır pandemi nedeniyle pek bir araya gelemiyorduk.  Demokrasinin temel taşı olan Muhtar arkadaşlarımı göreve gelişlerinin 3. yılında  kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Mübarek Ramazan aylarını da şimdiden kutluyorum”

 

BOZDOĞAN ’IN KONUŞMASI

 “MUHTARLAR KENDİ MAHALLELERİNİN BELEDİYE BAŞKANIDIR

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, muhtarları göreve gelişlerinin 3. yılında kutlayarak ”Muhtarlar kendi mahallelerinin belediye başkanıdır. “ dedi.

Bozdoğan “Bugün bu kentin bir yerlere gelmesi için hepimiz canla başla çalışıyoruz Bunun için her zaman elbirliği yapmalıyız. Sizler ve bizler bu kente ve bu kentte yaşayanlara hizmet için varız. Bu kentin gelişmesi ve il olabilmesi içinde el ele verelim. “ dedi.

 

KAYMAKAMIN KONUŞMASI

“MUHTARLIK DEMOKRASİNİN EN ÖNEMLİ MİHENK TAŞIDIR.”

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Muhtarların devlet ile millet arasında köprü vazifesi gördüğünü söyledi.

Otcu “Tüm muhtarlarımızın hizmette 3. yıldönümlerini kutluyorum. Unutmayın ki muhtarlık, önemli bir müessese. Sizlerde mahallelerinizin muhtarı olarak çok önemli bir görev ifa ediyorsunuz. Mahallelerin ve halkın sorunlarının çözümü için muhtarlara büyük görev düşüyor. Bugünlerde Mecliste muhtarlarımız ile ilgili konular ele alınıyor. Görev, yetki ve Özlük hakları yeniden  ele alınıyor. İnşallah muhtarlarımız için hayırlı bir karar çıkacaktır. Muhtarlık demokrasinin en önemli mihenk taşıdır. Halkın doğrudan kendi iradesi ile seçtiği muhtarlarımızı bizde önemsiyoruz. Bir mahalle ile ilgili karar alınırken Muhtarlarımızın da görüş ve bilgisini alıyoruz. Bugün hizmette 3. yıldönümlerinizi kutlarken yakında idrak edeceğimiz Mübarek Ramazan ayının da hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

HEDİYE VERDİ

Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği  Başkanı  Mustafa Naci Güllü, toplantıya katılan ve kendilerini bu önemli günde yalnız bırakmayan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’ya günün anısına birer Atatürk tablosu hediye etti.

Muhtarlar protokolün ayrılmasından sonra, kendi aralarında istişarede bulundu ve sorunlarını anlattılar.

 

………….ooo…….…...

TARSUS İNTERNET GAZETECİLERİ DERNEĞİ

YASAL DENETİMİ BAŞARIYLA GEÇTİ

28 Mart 2022'de Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği; Sivil Toplum Örgütleri Dernekler Masası Yetkilisi ve Tarsus Maliye Yetkilisi tarafından yapılan denetimden başarıyla geçti.

Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Beyhan BALABAN “Sivil Toplum Örgütleri Sorumlusu Dernek Denetleme Görevlisi Ebubekir KARAHAN ve Tarsus Maliyesi Memuru Dernek Denetleme Görevlisi Muhittin ŞENOL'a teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Derneğimiz denetlemede; Dernek Denetim Kurulu Başkanı Mehmet OKSAL, Dernek Üst Kurul Temsilcimiz Celal TEZEL ve Dernek Başkanı Beyhan BALABAN tarafından temsil edilmiştir. Açık alanda bahar havasında gerçekleştirdiğimiz denetim günümüz, sohbet ortamında ve yetkililerden yeni bilgiler edinerek çalıştığımız çok güzel bir gün oldu.

Dernekler gönül işidir. Gönüllü çalışarak, kişisel çıkarlarla değil de toplum amaçlı mücadele eden tüm derneklerimizde emek verenlere, gönüllülük yoldaşlığında birleşenlere selam olsun.

TÜM Emekçi dernek gönüllülerine, okurlarımıza, dostlarımıza ve arkadaşlarımıza sağlıklı uzun yaşam diler, başarılar temenni ederim.” dedi.

Sevgi ve Saygılarımla

Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Beyhan BALABAN

 

………….ooo…….…...

 

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

NOT. Gündemin  uzun hali doc

dosyasında var.  Dileyen uzun  okuyabilir.

 

 

Hiç yorum yok