SON DAKİKA

TARSUS MEKTUBU- 31 MART 2022


  

YAKUP BONCUK TARSUS MEKTUBU- 31 MART 2022

SELAM  DOSTLAR...Tarsus ‘tan sizleri  bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum..

…………OOO………..

ÖMER KURNAZ: EMEKLİLERİN BAYRAM

İKRAMİYESİ ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE YÜKSELTİLMELİ

Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, 2018 yılından itibaren emeklilerimize ödenmekte olan bayram ikramiyelerinin yüksek enflasyon karşısında değerini kaybettiğine dikkat çekerek, bayram ikramiyelerinin asgari ücret seviyesine yükseltilmesini istedi.

TBMM’sine sunulan Kanun teklifinde ikramiyelere ilişkin bir artışın olmamasını önemli bir eksiklik olarak değerlendiren Kurnaz, muhtar aylıklarının asgari ücretle eşitlenmesini değerli bulduklarını belirterek, benzer düzenlemenin emekli ikramiyeler ve taban emekli aylıkları içinde yapılması gerektiğini söyledi.

Sosyal güvenliğin ve sosyal devletin koruması kapsamında olan emeklilerimize ödenen gelir ve aylıkların zorunlu harcamaları karşılamaktan uzak kaldığını söyleyen Kurnaz, ikramiyelerin iyileştirilmesi, emeklilerimiz için “moral” kaynağı olacağını belirterek, devletin sıcak elinin emeklilerimizden uzak kalmaması istedi ve şu değerlendirmelerde bulundu.

“Çalışma yaşamları boyunca ülkemizin gelişimine büyük katkısı olan emeklilerimizin, emeklilik haklarını en iyi şekilde kullanabilmeleri, sosyal devletin önde gelen görevleri arasındadır. Alım gücünü günden güne kaybeden bayram ikramiyelerinin güncellenmesi, emeklilerimizin en büyük beklentisini oluşturmuştur.

Enflasyon karşısında değer kaybetmesini önlemek için ikramiyeler net asgari ücrete endekslenmelidir. Bu konuda Hükümetimize de büyük görevler düşmektedir.”

…………OOO………..

OSMAN GÖÇEN AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Tarsuslu hemşehrimiz Osman Göçen Avrupa üçüncüsü oldu

Tarsus doğumlu milli sporcu Osman Göçen, yine yeni bir başarıya imza attı. Macaristan'da devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Tarsus doğumlu milli sporcu Osman Göçen, erkekler serbest stil 86 kiloda bronz madalya aldı.

…………OOO………..

- MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

PERSONELLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan Tarsus Hal Kompleksi içerisinde, üretici tarafından düşürülen yüklü miktarda ki para, sahibine teslim edildi.

 

Bektaş Çelik isimli üretici, sabah saatlerinde Tarsus Hal Kompleksi içerisine gelerek, komisyoncu dükkanlarına ürün bırakıp, ardından banka şubesinden ve bankamatikten yüklü miktarda para çekti ve cebine koydu. Ardından Hal tesislerinden ayrıldı.

 

Tarsus Hal Müdürlüğü binasına yakın noktada yerde yüklü miktarda para olduğunu gören Büyükşehir Belediye personelleri Doğan Andıl ve Hüseyin Çün, parayı Müdüriyete teslim ettiler.

 

Ardından Emniyet birimlerine bilgi verildi ve tutanak tutuldu.

 

Paranın cebinde olmadığını fark eden Bektaş Çelik, daha sonra Hal’e geri dönerek, aramaya başladı ve Müdüriyete başvurdu. Yapılan inceleme neticesinde para Tarsus Hal Kompleksi Yöneticisi Muzaffer Akkılıç tarafından sahibine teslim edildi.

 

Parayı eksiksiz aldığını ifade eden Bektaş Çelik, Büyükşehir Belediyesi görevlilerine teşekkürlerini iletti. 

 

…………OOO………..

REŞADİYE MAHALLESİNDE YANGIN

 

Dün akşam saatlerinde Reşadiye mahallesinde  meydana  gelen yangında evde tek başına yaşayan yaşlı adam komşuları tarafından kurtarıldı.

Tek başına yaşayan 78 yaşındaki A. O., evde bulunduğu sırada nedeni belli olmayan bir şekilde yangın çıktı.

Kısa sürede büyüyen yangın evin tamamına dağıldı. Kısa sürede olay yerine gelen Tarsus itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Kontrol altına alınan yangın büyümeden söndürülürken yaşlı adamın korkusu ise kameraya böyle yansıdı

 …………OOO………..

TÜRK EĞİTİM-SEN YENİ HİZMET 

BİNASININ AÇILIŞI YAPILDI

Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Sendikası Tarsus  şubesinin (Mersin 2 nolu şube) yeni hizmet binasının açılışı törenle yapıldı.

Atatürk caddesi üzerinde Homurlu işhanında daha önce 5. katta kiralık bir dairede hizmet veren Türk Eğitim-Sen Sendikası Tarsus  şubesinin (Mersin 2 nolu şube) yeni satın aldığı aynı apartmanın 7. kattaki hizmet binasının açılışı yapıldı.

Açılışa Türk Eğitim Sen genel başkanı Talip Geylan, başkan yardımcısı Selahattin Dolgun, Kamu Sen Mersin il başkanı Metin Ercan, Türk Sağlık Sen Mersin şube başkanı Ayhan Güngör, TÜRKAV Tarsus şube başkanı Özden Sarı, Türkiye  Yerel Hizmet Sen Mersin il başkanı Mustafa Karaçor, Türk Eğitim Sen Tarsus Şube başkanı Yaşar Yılmaz,  Ülkü Ocakları Tarsus Şube başkanı Ahmet Bebek,  MHP ilçe başkanı  Mehmet  Çelik, eğitimciler, sendika üyeleri ve davetliler katıldı.

Açılış kurdelesini genel başkan  Talip Geylan,  diğer misafir şube başkanları birlikte hayırlı uğurlu olması temennisi ile kesti.

 

…………OOO………..

TARSUSLU AYFER YILMAZ’A HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Eski Devlet Bakanlarımızdan hemşehrimiz Ayfer Yılmaz İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Tarsus Ekspres gazetesi Kurucusu Mustafa Erdoğan Ayfer Yılmaz’ı, tevdi edilen yeni görevi nedeniyle tebrik edip, hayırlı olmasını diledi.

…………OOO………..

BAŞKAN SEÇER, TADEKA TANITIM 

ETKİNLİĞİ’NE KATILDI

Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) Tanıtım Etkinliği’ne katılan Başkan Seçer, kurul üyeleri ile fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Seçer, TADEKA üyelerinin sağlayacağı gönüllü danışmanlığın önemli olduğunu söyledi. MEDEKA ve TADEKA’dan çıkan kararların da büyük önem taşıdığını vurgulayan Seçer, “Noter burası, ben değilim. TADEKA demek siz demek. Yani Tarsus’a Değer Katanlar önemli bir payedir” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, toplam 8 kurulu bulunan Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) Tanıtım Etkinliği’ne katıldı. Kurul üyelerini dinleyen ve fikir alışverişinde bulunan Başkan Seçer, bu oluşumların sağlayacağı gönüllü danışmanlığın önemine dikkat çekti. MEDEKA ve TADEKA’dan çıkan kararlara da büyük önem verdiklerine değinen Seçer,  “Noter burası, ben değilim. TADEKA demek siz demek. Yani Tarsus’a Değer Katanlar önemli bir payedir” dedi.

Tarsus’taki  etkinliğe; Başkan Seçer’in yanı sıra CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, Meclis üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve daire başkanları ile TADEKA Kurul üyeleri katıldı. Toplantıda, kurullar tarafından planlanan etkinlikler ve projeler konuşuldu. Başkan Seçer, kurulların yapacağı çalışmalar neticesinde Tarsus'ta projeler üretileceğini anlattı. Siyasilerin kararlar alırken işini iyi yapan ve ehil insanlardan destek alması gerektiğini ifade eden Başkan Seçer, kendisinin de bu doğrultuda hareket ettiğini söyledi. Kurul üyelerine seslenen Başkan Seçer, “Sizler, Tarsuslu hüviyeti taşıyan, bu konudaki otorite, uzman, adını ne koyarsanız koyun, en ehliyet sahibi insanlar olduğunuz için bu kurulda yer alıyorsunuz” dedi.

 

“İsimleri Tarsus ve Mersin olarak farklılık gösteriyor ama içeriği, amacı aynı”

Mersin için MEDEKA, Tarsus için de TADEKA’yı oluşturduklarını ifade eden Seçer, “İsimleri Tarsus ve Mersin olarak belki bir farklılık gösteriyor ama içeriği, amacı, her şeyi aynı. Neden Tarsus'a ayrı bir birim, yapı oluşturduk? Mersin tamam ama Tarsus bir başına farklı bir yer. Hem bölgenin en yüksek nüfusa sahip ilçesi, en kadim toprağı, en kadim tarihi, en kadim birikimi. Buraya ayrı bakmak gerektiğini düşünerek bütün Mersin'e şamil MEDEKA’yı kurduk. Aslında MEDEKA, Tarsus’u da içeriyor bir anlamda. Ama Tarsus’a özel de böyle bir yapı oluşturduk. Bugüne kadar gayet de değerli, önemli çalışmalar oldu. Bundan sonra aslında bu tasarımların uygulamaya dönme dönemi başlıyor” ifadelerini kullandı.

 

…………OOO………..

 

ÖZDÜLGER: “TARSUS’UN DEĞERİNİ

ARTIRMAK NOKTASINDAN YOLA ÇIKTIK”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, yaklaşık 1,5 yıl kadar önce Başkan Seçer’in öncülüğünde ve ilgisi doğrultusunda MEDEKA’yı oluşturduklarını anlatarak, “Yine Başkanımızın talimatıyla Tarsus’ta, sizin gibi değerli katılımcılarla beraber Tarsus’un değerini artırmak, tanınırlığını, bilinirliğini daha da pekiştirmek, aynı zamanda teşvik etmek, yeni kent elçileri yaratmak, kültür ve sanat politikalarına bir eşgüdüm katmak ve bir çatı altında toplayarak gelişmesini sağlamak noktasından yola çıktık” dedi.

Cerrahoğlu: “Halkın, kent dinamiklerinin bu kararlarda rol alması çok değerli”

TADEKA Kurul Üyesi Ali Cerrahoğlu da çok güzel ve özel bir toplantı gerçekleştirdiklerini anlatarak, “Kentte yaşayanların, halkın, sivil toplumun, kent dinamiklerinin bu kararlarda, bu etkinliklerde rol alması, etkin olması çok değerli. Bu anlamda ben Vahap Başkan'a ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne özellikle teşekkür ediyorum. Böyle bir yapı kuruldu. Tarsus'a Değer Katanlar Kurulu, bugüne kadar 40 kadar toplantı yaptı. 8 ayrı kurul oluştu. Böyle güzel, geniş katılımlı, ortak aklı öncelikleyen çalışma için çok teşekkür ediyorum sizler adına” dedi ve kurullar hakkında kısa bilgiler verdi. Cerrahoğlu ayrıca, kurullar tarafından yaklaşık 15’e yakın etkinlik planlandığını aktardı.

Daha sonra kurulların temsilcileri tarafından planlanan projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu, görüşleri ve önerileri dinlendi. TADEKA’nın; Plastik Sanatlar; Edebiyat; Müzik ve Sahne Sanatları; Kent Araştırmaları ve Kent Belleği; Felsefe ve Arkeoloji; Sinema, Fotoğraf, Karikatür; Turizm ve Gastronomi ile Spor Kurulu olmak üzere toplam 8 alt kurulu bulunuyor.

 …………OOO………..

TARSUS Ş.URFA’DAN 3 PUANLA DÖNDÜ

 Tarsus İdman Yurdu, Şanlıurfa Sporu deplasmanda 2-1 yendi.

Takımımız 1-0 geride kapattığı ilk yarıyı, ikinci yarıda bulduğu 2 golle 2-1 kazanmasını bildi. Play-off yolunda çok önemli bir virajdı ve takımımız önemli bir galibiyet aldı! Şimdi tüm taraftarlarımızı Pazar günü Tarsus Şehir Stadı’na bekliyoruz.

Pazar günü rakibimiz Play-off yolundaki rakiplerimizden Kırklarelispor olacak. Maç pazar günü saat 14.00 de başlayacak.

…………OOO………..

TOK KONGRESİ BUGÜN YAPILIYOR

Kısa adı TOK olan Tarsus Otobüsçüler Kooperatifi başkanı Nafiz Kızılyaka gazeteleri ziyaret etti.

Kızılyaka, gazetecileri 31 Mart 2022 Perşembe günü saat 19.30’da  Tarsus Şoförler Odasında yapılacak olan kongreye davet etti.

Kızılyaka yaptığı açıklamada “Amacımız Tarsus’un malı olan TOK Kooperatifine sahip çıkmıştır. Yıllardır bölgemizde simge olan ve vatandaşın Adana, Tarsus, Mersin arasında taşımacılık işini üstlenen TOK üyeleri her gün gece saat 22.00’ye kadar çalışıyor. 112 üyesi bulunan ve 1960’lı yıllarda kurulan TOK yönetimi ve  üyeler olarak ranttan çok hizmeti düşünüyoruz” dedi..

 

…………OOO………..

TİY TARAFTARI MUTLU

Şanlıurfa'da oynanan karşılaşmada ilk yarım saat belki tutuk başlayan takımımız ; oyunun kontrolünü daha sonra eline alarak bu sezon oyun olarak çok iyi durumda olan ama skora katki yapamayan Alperen Pak ın ve oyuna sonradan giren Yılmaz Basravinin golleriyle deplasmandan altın değerinde 3 puan ile dönmüştür..

Alınan 3 puanların hep iyi oyun neticesinde geldiğini belirtmek gerek ...artık play off bizim elimizde .

Pazar günü Kırklareli spor ile hayatı önem taşıyan bir karşılaşma oynayacağız..bu şehrin taraftarının artık kenetlenme vakti gelmiştir ...

Korsanlar grubunun bulunduğu maraton tribününe bağırmayan takima destek olmayacak alkış calmayacak adam gelmesin .bu oyuncu grubu artık takıma daha fazla destek istiyor...bizlerde 6 maçta 18 puan alan bu takımi pazar günü bagrimiza basalım ve 90 dakika destek olalım..

Kapalı tribünde yer alan diğer tribün grupları biraz daha kalabalik olmalı ve takıma 90 dakika destek olmalı...maratonda gelen seslere kulak verip cevaplar kuvvetli olmali..

Şampiyonluk fırsatı ayağımıza kadar gelmişken bu fırsatı kaçırmayalım...susmayalim...atkımızı formamızı giyip pazar günü kapalisi maratonu tek vücut olalım..

 

…………OOO………..

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi


 

 

 

 

Hiç yorum yok