SON DAKİKA

1 -2-3-EYLÜL 2022- TARSUS MEKTUBU


 

1 EYLÜL  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ YENİCE'DE DE KUTLANIYOR..

Tarsus Belediyesi 1 Eylül Dünya Barış gününde Yenice’de güzel bir etkinlik düzenliyor. 

Barış kenti olarak bilinen Yenice’de 18. Yenice Barış ve Kültür Festivali düzenleniyor. Etkinlikler sabah saat 10.00’da başlayacak. Açılış töreninden sonra Barış yürüyüşü yapılacak. Barış treninde anı defteri imzalanacak. Akşam saat 20.30’da ise Nurettin Rençber konser verecek. Başkan Haluk Bozdoğan tüm halkımızı Yenice’deki etkinliklere katılmaya davet etti ve halkımızın barış, kardeşlik içinde yaşaması temennisinde bulundu.

 

………….OOO………..

 

TARSUS’UN İL OLMASINI KİM ESTER KİM İSTEMEZ

TARSUS NEDEN İL OLMALI?

Tarsus'un il olması için büyük hazırlıklar yapılarak bir lansman düzenlendi. Lansmanın ev sahipliğini Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan yaparken, Tarsuslular     Meltem Cumbul gibi önemli bir sanatçıyı karşılarında sunucu olarak görmekten dolayı hayli  heyecanlandılar.

Birde bu il lansmanının 30 Ağustos gibi önemli bir Zaferin 100. yıldönümünde düzenlenmesi anlamlıydı. Çünkü yeni dönemde Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. Yılı kutlanacak ve bizler bu 100. Yılda il sayımızın 100’e çıkarılmasını umuyor ve bekliyoruz.

………….OOO………..

CERRAHOĞLU: TARSUS İL OLMAYI HAK EDİYOR

Biz Tarsuslular şehrimizi çok seviyoruz ve burada yaşamaktan çok mutluyuz. Burada yaşayanların mutlu, huzurlu ve refah içinde yaşayabilmeleri için; kamu, yerel yönetim ve sivil toplum olarak hep birlikte gayret ediyoruz. Ancak Tarsus çok büyük ve çok dinamik bir nüfusa sahip. İlçe yapısında bu gayretler maalesef yeterli olamıyor. Kentin ihtiyaçları fazla ve yapılması gereken çok şey var.

İdari yapı olarak Tarsus bir ilçe statüsünde. Ancak ilçe yapısı çok daha az nüfusu olan, ekonomik hareketliliği, ticareti, sanayisi daha mütevazi olan kentler için uygun. Tarsus gerek coğrafi konumu, gerek ekonomik yapısı gerekse de kamu hizmetlerinin ihtiyaçları açısından ilçe yapısı yeterli olamıyor. Bu nedenle Tarsus il olmayı fazlasıyla hak ediyor.

Tarsus’un neden il olması gerektiği konusunda yöneticileri, karar vericileri somut gerekçelerle ikna etmemiz gerekiyor. Tarsus’un ilçe olmasının kamu hizmetlerinin yürütülmesinde ne gibi aksaklıklara yol açtığının, il olduğu taktirde ne gibi avantajlar olacağının bilimsel verilerle gösterilmesi, bilimsel gerekçelere dayandırılması gerekiyor.

Tarsusluların il olma isteği, bu konudaki mücadelesi uzun yıllara dayanıyor. Tarsus halkı, sivil toplumu, basını… büyük emek verdi, toplantılar, görüşmeler yapıldı, raporlar hazırlandı. Bu amaçla meclisimize ondan fazla önerge verildi, sözler alındı. Maalesef gerçekleşmedi. Ancak geçen zaman içinde Tarsus’un il olma ihtiyacı hiç eksilmediği gibi artan nüfusu, gelişen ekonomik hacmi ve dinamizmi ile çok daha fazla arttı.

Şimdi bize düşen; bir bütün olmak, bir araya gelmek, il olmayı neden hak ettiğimizin bilimsel gerekçelerini belirlemek, yazmak, raporlamak, güçlü ve yapıcı bir iletişim ile takip ederek sonuç almak olmalı.

TARSUS NEDEN İL OLMALI

Tarsus’un il olmayı neden hak ettiğiyle ilgili bilimsel verileri, bilimsel gerçekleri 3 ana başlıkta toplayabiliriz.

1. Coğrafi

2. Ekonomik

3. Kamu hizmetlerinin gerekleri

TARSUS’UN TARİHİ VE COĞRAFİ ÖNEMİ

Tarsus’un Anadolu’yu Çukurova’ya ve doğusuna bağlayan ana geçiş noktası olması onu tarih boyunca önemli kıldı. İnsanlar 10-12 bin yıl önce avcılık ve toplayıcılık döneminden yerleşik düzene geçmeye başladılar. Neolitik dönem olarak adlandırılan o zamandan itibaren Tarsus’ta yerleşim başladı ve dünyadaki birçok benzer yerleşim yerinden farklı olarak burada yerleşim başından bugüne kadar kesintisiz devam etti, hiç terkedilmedi ve bugün de bizler yaşıyoruz Tarsus’ta.

KENT KİMLİĞİ

Kent olmanın temel şartı bir kent kimliği olması. Birçok kent bir kimlik yaratmak için uğraş verirken Tarsus'un 10 bin yıllık tarihi ile biçimlenen çok güçlü bir kent kimliği var. Bu kent kimliğine Tarsusun cografyası, kültürel düzeyi, mimarisi, halkın yerel gelenekleri ve yaşam biçimi şekil vermektedir.

EKONOMİK DURUM (Sosyoekonomik gelişmişlik düzeyi ve kentleşme potansiyeli)

Tarsus; Kamu kurumlarınca hazırlanan raporlarda da belirtildiği gibi; havaalanı, demiryolu ve karayolu ağlarının kesişmesi ile lojistik açıdan akdenizden doğu ve güneydoğuya açılan çok önemli bir lojistik merkezdir.

Tarsus il merkezleri hariç tutulduğunda Türkiye’nin en büyük ilçesidir. 1 milyon dekarın üstünde ekili alanı vardır. Gelir vergisi ve kurumlar vergisi mükelleflerinin sayısı birçok ilimizden fazladır. Merkez ve bağlı nüfusu, sanayi bölgesi, Çukurova havaalanı ve tüm özellikleri ile metropolitan bir karakter göstermektedir.

Tarsus çevredeki belde ve köyler için dinamik bir ticaret ve cazibe merkezi durumundadır.

Hızlı kentleşme ve nüfus artışının getirdiği sorunlar ve kamu hizmetlerinin sunumunda koordinasyonun sağlanmasında güçlükler vardır.

TURİZM

Tarsus 10 bin yıl öncesine dayanan tarihi ile her biri tek başına bir kenti dünya çapında tanınır yapabilecek önemde onlarca tarihi mekana ve esere sahiptir.

Bir süre önce Kültür Bakanlığının hazırladığı “Türkiye Turizm Stratejisi Eylem Planında” İnanç Turizmi koridoru Tarsus’tan başlayarak Hatay, Gaziantep, Şanıurfa, Mardin’e devam etmektedir. Çukurova havaalanının devreye girmesinden sonra turistlerin bu bölgeye gelme tercihlerini etkileyecektir. Tarsus Doğu Akdeniz’in en önemli turizm merkezi olacaktır. Bu kapsamda tarihi yapıların restorasyonu ve turizme kazandırılması daha da önem kazanmaktadır.

İL OLAN İLÇELERLE KIYASLAMA

1989 ve 1999 yılları arasında 14 ilçe il yapıldı. Yalova, Karabük, Kırıkkale, Karaman, Düzce, Osmaniye, Batman, Aksaray, Kilis, Bartın, Şırnak, Iğdır il oldular. Bu yeni illerle kıyaslandığında Tarsus’un “Sosyoekonomik Gelişmişlik İndeksi” sıralamasında en üstlerde olduğunu görüyoruz.

. Nüfusu hepsinden fazla.

. Vergi gelirlerinin ülke içindeki payı bu 14 ilçeden daha yüksek.

. Tarımsal üretim değeri bu iller arasında Karamandan sonra 2. sırada.

. Tarsus ilçe haliyle bile il olmanın avantajlarından yararlanan bu kentlerden daha gelişmiş durumda.

SONUÇ

Tarsus halkı, sivil toplumu il olmak konusunu çok uzun yıllardır gündemde tutmaktadır. Tarsus ilçesi; ören yerleri, dinler açısından sembol eserleri ve mekanları ile tarihi, kültürel geçmişi ve nüfus yoğunluğu ile, yapısı ve imalat sanayi ile göç alan cazibe merkezi olarak sosyoekonomik gelişim açılarından il olma potansiyeline sahiptir.

Objektif kriterler kullanıldığında Tarsus'un il olmayı en fazla hak eden kent olduğu görülmektedir. En son il olan ilçeler ve halen il olmak isteyen ilçelerden tüm göstergelerle çok daha avantajlı olmasına rağmen karar vericilerin ikna edilmesi açısından bilimsel ve objektif kriterlere dayanan çalışmalar yapmak gerekmektedir. Bunun için ciddi bir iletişim atağına ihtiyaç vardır.

Kentimize bir devlet üniversitesi kurulması için bir araya geldiğimiz ve hep birlikte mücadele ettiğimiz ve başardığımız gibi Tarsus’un il olması için de aynı şekilde, siyaset ve görüş ayrılığı gözetmeden, bilimsel ve objektif gerekçelere dayanan çalışmalar yaparak sonuç alacağımıza inanıyorum.

Dr.Ali Cerrahoğlu

………….OOO………..

 

TARSUS İDMANYURDU OYUNCULARINA

BAKLAVA İKRAM EDİLDİ

TFF 2. lig beyaz grupta yer  alan Tarsus İdman Yurdu oyuncularına baklava ikram edildi. İlk maçta deplasmanda Erzincan ile 1-1 berabere kalan sarı lacivertlilere bu haftaki Düzce maçı öncesi moral vermek için taraftarlardan Emin Danyal Gür tarafından  Kocamaz stadında baklava ikram edildi.. Düzce maçı hazırlığını izleyen Gür, oyunculara ve teknik heyete moral vermek için  baklava ikram ederek yeni sezonda başarılar diledi. Gür geçen hafta sonu ise  takımın Erzincan’a gidip gelebilmesi için kulüp otobüsünün yakıt ihtiyacı içinde destek vermişti.

 

………….OOO………..

BORSA SEKRETERİNİN ACI GÜNÜ

Tarsus Ticaret Borsası genel sekreteri  Hasan  Şanlı’nın ağabeyi eski Serbest muhasebeci ve Mali Müşavirlerden  Durmuş Ali Şanlı vefat etti. Merhumun cenazesi Tarsus Şehir Mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından aynı yerde dualarla toprağa verildi.

Fatih Nevruz hocanın kıldırdığı cenaze namazına MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, önceki dönem CHP milletvekillerinden Ali Oksal, Tarsus önceki dönem belediye başkanlarından Şevket Can, CHP Tarsus ilçe başkanı Ozan Varal, Tarsus  Ticaret  Borsası başkanı Murat Kaya, Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar Limited Şirketi genel müdürü Ali Uyan, Belediye Meclis üyesi Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediyesi  Tarsus-Çamlıyayla Koordinatörü Soner Yetgin, Ziraat Odası başkanı Veyis Avcı,   Kasaplar Odası Başkanı Nail Uçak, Kahveciler Odası başkanı Halil Şekerci  ile  merhumun ailesi ve sevenleri katıldı.

Cenaze namazından sonra merhumun naaşı aynı yerde dualarla toprağa verildi.

 

………….OOO………..

KADIN ÜRETİCİLERE YÖNELİK DÜZENLENEN

 "FİDAN ÜRETİMİ EĞİTİMİ" SONA ERDİ.

Tarsus ‘ta  kadın üreticilere yönelik düzenlenen "Fidan Üretimi Eğitimi" sona erdi.Tarsus Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tarsus Halk Eğitim Merkezince Köy Yaşam Merkezi Projesi kapsamında düzenlenen eğitime 14 kadın üretici katıldı.Eğitimde katılımcılara fidan üretimi, tohum ekimi ve fidan aşılama konularında bilgi verildi.

 

………….OOO………..

TARSUS ‘TA   ADLİ YIL ÇELENGİ

Tarsus ‘ta   Adli yıl bugün başlıyor. Bu nedenle Tarsus'ta bulunan  avukatlar Atatürk anıtına çelenk koyacak.

Mersin Barosu Tarsus temsilcisi Av. Habip Ekmekçi bugün Adli yılın başlaması nedeniyle saat 09.00' da Atatürk anıtına çelenk koyacaklarını  ve basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

 

………….OOO………..

TARSUS KENT KONSEYİ

OLAĞAN ÜSTÜ KONGREYE HAZIR

Tarsus Kent Konseyinin  olağanüsüt kongresi yakında yapılacak.

Geçen hafta olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı, toplantı yeter sayısının sağlanamaması

nedeniyle ertelendi. Daha önce yapılan çağrı metninde belirtildiği üzere, Güner Baykal Toplantı ve Konferans Salonunda  kongre 08 Eylül 2022 Perşembe günü saat 16:00’da salt çoğunluğa bakılmaksızın yapılacaktır. Üyelerimize, basınımıza ve Tarsus kamuoyuna duyurulur.

 

………….OOO………..

 

YİDAŞ ALACAKLILARI GÜN SAYIYOR

Tarsus’ta 22-23 yıl evvel kapanan  ve kısa adı YİDAŞ olan Yavuzlar İplik ve Dokuma Fabrikası çalışanlarından bir grup işçi  hakkını almak için Av. Ayhan Oranla görüştü.

İflas ettiği için kapanan Yavuzlar ailesine ait YİDAŞ fabrikasına TMSF tarafından el konulup daha sonra malları satılmış ve borçları karşılanmıştı. Ancak 250 kadar çalışanı alacaklarını ve tazminatlarını alamayınca işvereni mahkemeye vermişti.  Tarsus’lu avukatlardan Ayhan Oran’a vekalet veren 171 işçiden bir grup gazetemizi ziyaret ederek zor durumda olduklarını ve alacaklarının ödenmesini talep etti.

23 yıl evvel yaşanan sıkıntı sonrasında  250 kişi işten çıkarılmış olup 171 kişi avukata vekalet vermişti.  Geçtiğimiz aylarda  biten davadan sonra mağdur işçiler bir kez daha haklarını istedi.. Avukat Ayhan Oran’a teşekkür eden Yidaş işçileri “alacaklarımızın bir an evvel  ödenmesini istiyoruz. Bu konuda Avukatımız Ayhan Oran’a çabaları ve bizlerin mağduriyetinin giderilmesi noktasında yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz” dediler.

………….OOO………..

ÇAMLILAYLA’DA OTOPARK İŞİNİN SONUNA GELİNDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Çamlıyayla’da başlattığı modern katlı otopark projesinde sona yaklaşılıyor.

Başkan Vahap Seçer’in ilçelere vizyon katan projelerinden biri olan ve Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında, Çamlıyayla merkezde özellikle yaz aylarında ve hafta sonları yaşanan trafik sorununa çözüm bulunurken, tesis sosyal aktiviteler içinde kullanılabilecek.



Çamlıyayla merkez Kale Mahallesi Saybaşı Sokak’ta bulunan ve pazar alanı olarak adlandırılan bölgede inşaatı hızla süren proje, modern mimari ile hayata geçiriliyor. 



Fore kazık sistemiyle zemin ve temel sağlamlaştırma çalışmalarının yapıldığı proje kapsamında 2 bodrum ve 1 zemin kat olmak üzere 3 katlı 121 araç kapasiteli katlı otopark inşa ediliyor.



Proje kapsamında zemin katın belirli günlerde pazar yeri olarak hizmet verebilmesi için bazı eklentiler yapılıyor. Zemin katına 2 kadın, 2 erkek ve engelliler için 1 tuvalet inşa ediliyor. Otoparkta ayrıca depo alanları da bulunacak.

 

………….OOO………..

ET YÜKLÜ KAMYONDA UYUŞTURUCU ÇIKTI

Mersin Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yasal yükü karkas et olan  kamyonda uyuşturucu madde olduğu bilgisi üzerine harekete geçti.

Ekipler, Serbest Bölge Gişeler Uygulama Noktasında durdurduğu sürücülüğünü F.E isimli şahsın yaptığı araçta yapılan aramada 14 çuval içerisinde 77 kilo 200 gram esrar maddesi ele geçirdi.

Olayla ilgili tahkikatın devam ettiği bildirildi.

 

…………ooo…………

 

TARSUS İDMANYURDU,

BU HAFTA DÜZCE’Yİ KONUK EDECEK

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu  bu sezonki ilk iç saha maçını sahasında Düzce ile yapacak..

Teknik direktör Serdar Bozkurt,  Erzincan’da 2 puan bıraktıklarını bunu telafi edeceklerini söyledi.

Düzce maçı hazırlıklarına başlandı.

Teknik direktör Serdar  Bozkurt “takımımızda bir kenar oyuncusu birde sol beke oyuncu alma durumumuz var. İki oyuncu daha alabilirsek hiç eksiğimiz kalmaz.” dedi.

………….OOO………..

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

2 EYLÜL  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

TARSUS ŞEHİDİNİ BUGÜN TOPRAĞA VERECEK

Suriye’de terör örgütlerinin tuzakladığı mayının patlaması sonucu şehit olan Astsubay Çavuş OKAN METEÖZ’e Allah’tan rahmet diliyoruz.. Ailesine ve tüm ulusumuza başsağlığı diliyorum.

İnşallah devletimizin kararlılıkla takip ettiği  mücadelede terörün kökü kazınacak.

Ateş düştüğü yeri yakar misali şehidimizin annesine, babasına ve yakınlarına, ailesine Cenabı Allahtan sabır niyaz ediyoruz..

Tarsus merkezde Yeşilyurt mahallesinde ikamet eden OKAN METEÖZ’ün bir yıl evvel evlendiğini öğrendik. TOK Otobüslerinden Ergün kardeşimizin de damadı olan şehidimizi kalbimize gömerken, ruhu şad , mekanı cennet olsun diyoruz.

 

………….OOO………..

AV. HABİP EKMEKCİ 'HERKES İÇİN

ADİL BİR ADLİ YIL İSTİYORUZ!

Tarsuslu avukatlardan Av. Mehmet Habib Ekmekci 'Herkes İçin Adil Bir Adli Yıl İstiyoruz’’ dedi.

Mersin Barosu Tarsus Temsilci Av. Mehmet Habib EKMEKCİ , avukatlarla birlikte Tarsus Cumhuriyet Meydanında çelenk sunarak Saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşının ardından Türkiye Barolar Birliğinin Basın açıklamasını okudu.

EKMEKCİ  "2022-2023 Adli Yılı’nı yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü, hukuk devleti ve avukatlık mesleğinin artık yapısal bir hâle gelmiş sorunlarına dair kaygılarla karşılıyoruz. Zira Adli Yıl, mesleğimize ve avukatlara yapılan saldırıların hız kesmeden devam ettiği, tüm yanlışlığına rağmen kurulan numaralı baroların eşitsiz şekilde desteklendiği, hak ihlallerinin, kadın cinayetlerinin ve çocuk istismarının inanılmaz boyutlara ulaştığı, yoksulluğun derinleştiği bir iklimde başlamaktadır. dedi.

6-7 Haziran 2022 tarihlerinde Türkiye Barolar Birliği Yönetiminin, Baro Başkanlarının ve Genel Kurul Delegelerinin ortak imzasıyla yayınlanan deklarasyonda da dile getirilen kronikleşen sorunlarımızın çözümüne dair geçtiğimiz adli yıl içerisinde tek bir adım dahi atılmamıştır. Toplumda ve uluslararası alanda giderek kaybolan yargıya güveni sağlamak için somut adımlar atılması baroların ve avukatların bıkmadan, usanmadan tekrarladığı en önemli taleplerdendir.

Bu yıl aramıza yaklaşık 20 bin yeni meslektaşımız daha katıldı. Her bir meslektaşımızın varlığıyla savunmaya değer kattığını biliyoruz. Ancak 170 bine ulaşan avukat sayısının emeğimizin kıymetinin bilinmediği bir ortam yarattığını da görüyoruz. Bugün açtığımız adli yılı kapatırken sayımız 200 bine dayanmış olacaktır. Hukuk fakültesi ve avukat sayısının değil, eğitim kalitesinin ve avukatlık mesleğinin saygınlığının artacağı bir adli yıl istiyoruz.

Avukat sayısı artarken, iş alanları daraltılmakta ve mesleki faaliyetlerin önüne sürekli engeller çıkarılmaktadır. Alternatif çözüm yolları adı altında arabuluculuk ve uzlaştırmacılık gibi yargı dışı alanlar genişletilirken, dezavantajlı grupların avukata ve adalete erişimi engellenmektedir. Hasar danışmanlık şirketi denilen yeni bir tür iş takipçiliği yöntemiyle yurttaşların hak kayıplarına sebep olunmakta ve bununla etkili şekilde mücadele edilmemektedir. Oysa bizler, yurttaşların haklarını korumak için görevimizi yaparken, kışkırtılan cehalet ve şiddetin sonucu olarak müvekkillerimizle ve hukuki uyuşmazlığın konusuyla özdeşleştirildiğimiz için sorgulanıyor, yargılanıyor, saldırıya uğruyor ve hatta öldürülüyoruz. Kişisel verilerin korunması adı altında, yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmanın faaliyeti, dolayısıyla silahların eşitliği ilkesi ve adil yargılanma hakkı engellenmektedir. Mesleki faaliyet alanlarımızın korunduğu, genişletildiği ve güçlendirildiği bir adli yıl istiyoruz.

Stajyer avukatların, kamu avukatlarının, engelli avukatların, genç avukatların, emekli avukatların sorunlarının çözümü konusunda somut önerilerimiz göz ardı edilmekte, stajın içeriği boşaltılmakta ve niteliksizleştirilmektedir. Adalete erişimin en önemli araçlarından, ulusal ve uluslararası düzenlemelerin ve yükümlülüklerimizin gereği olarak verilen kamusal nitelikteki CMK zorunlu müdafiilik hizmeti karşılığında, Anayasa’daki angarya yasağını ihlal edecek kadar düşük ödemeler yapılmakta ve fedakarlık hep avukatlardan beklenmektedir. Tahammül sınırlarını zorlayan CMK ücretlerinin Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’yle (AAÜT) eşitlendiği, AAÜT’nin ülkemiz ekonomik koşullarına ve mesleğimizin saygınlığına uygun hale getirildiği, emeğin hak ettiği karşılığı gördüğü, stajyer avukatlara kamu kaynaklarıyla destek sağlandığı, kamu avukatlarının özlük haklarının tanındığı, engelli avukatların faaliyetlerini ayrımcılığa uğramadan sürdürebildikleri, emekli avukatların insan onuruna yakışır bir maaş aldığı bir adli yıl istiyoruz.

Avukatlar, mesleki faaliyetlerinde yaşadıkları her türlü zorluğa rağmen, adil yargılanma hakkının tesisi için çaba gösterirken, hak ettikleri Adli Yardım ve CMK ödemelerini zamanında alamamakta, buna rağmen vergi, Bağ-Kur, stopaj ve benzeri masraflarını peşinen ödemek zorunda kalmaktadırlar. Avukatlık hizmetlerinden alınan KDV oranlarının indirildiği, CMK ve Adli Yardım hizmetlerinde KDV’nin sıfırlandığı, serbest çalışan avukatların asgari ücrete kadar olan gelirlerine vergi muafiyetinin sağlandığı, bir yıllık genç girişimci Bağ-Kur primi muafiyetinin üç yıla çıkarıldığı bir adli yıl istiyoruz.

Vatandaşların kendilerini güvende hissettikleri ülkeleri diğerlerinden ayıran en temel etmen, bağımsız ve tarafsız bir yargının varlığıdır. Adaletin teminatı bağımsız ve tarafsız yargı, adil yargılanma hakkının teminatı ise bağımsız savunmadır. Yargı bağımsızlığının sorgulandığı, adaletin ya geç ya da hiç tecelli etmediği bir sistemin mülkün temeli olması imkansızdır. Hukukun üstünlüğünün sağlandığı, hak ve özgürlüklerin yaşama geçtiği, herkes için adil bir adli yıl istiyoruz.

Avukatlık mesleğinin sorunlarını, gerçek muhatabı olan Türkiye Barolar Birliği ve Barolarla müzakere ederek çözmek yerine, uyarılarımıza rağmen çoklu baro uygulamasında görüldüğü üzere kendi politik ajandaları ekseninde derinleştiren anlayışın çözüm iradesine sahip olmadığının farkındayız. Avukatlar için büyük aciliyet teşkil eden konular hakkında açık, net, gerçekçi ve somut bir şekilde ortaya koyduğumuz çözüm tekliflerine rağmen, şu ana kadar taleplerimizin karşılanmasına yönelik en küçük bir adım bile atılmamıştır. Buna karşılık avukatların kabullenmediği numaralı barolara daha fazla ödenek ayrılması gibi suni çabalara girişilmiştir. Barolar ve avukatlar arasında ayrıştırma ve ötekileştirme gayreti yerine gerçek sorunların çözümüne odaklanıldığı bir adli yıl istiyoruz.

Adli yılın başında ilan ediyoruz:

Avukatların adil yargılamanın ayrılmaz parçası olduğunu, avukatlara yönelik her türlü sınırlamanın özünde yurttaşın hak arama özgürlüğüne ve savunma hakkına getirildiğini, yargının eşit süjeleri arasında ayrımcı bir yaklaşıma tabi tutulmasının kabul edilemeyeceğini, yargının şeffaflaşması, hak arama özgürlüğünün sağlanması ve adil yargılanma hakkının tesisi için avukatların önündeki tüm kısıtlamaların kaldırılmasının zorunluluk olduğunu bir kez daha hatırlatarak, mesleğimizin sorunlarının çözümü, hukukun üstünlüğünün ve yargı bağımsızlığının sağlanmasına yönelik somut adımların bir an önce atılmaması halinde anayasal demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağımıza dair irademizin arkasında aynı kararlılıkla durduğumuzu siyasi iktidar, resmi merciler, meslektaşlarımız ile kamuoyunun bilgisine sunarız.

Mesleki dayanışma ve birliğimizden kaynaklanan örgütlü gücümüzle yurttaşlarımızın yüreğinde canlandırdığımız adalet umudunun solmasına izin vermeyeceğiz."

Saygılarımızla…

 

 

………….OOO………..

TARSUS’TA MAKARON ELEGEÇTİ

Tarsus’ta bir depoda 959 bin makaron (filtreli sigara kağıdı) bulunan şüpheli gözaltına alındı.İl Emniyet Müdürlüğünün açıklamasına göre, Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Öğretmenler Mahallesi'ndeki depoda kaçak ürünlerin bulundurulduğunu tespit etti.Adrese düzenlenen operasyonda 20 bini doldurulmuş 959 bin makaron ele geçirildi.Polis ekipleri, şüpheli M.B'yi gözaltına aldı.

………….OOO………..


TARSUS ZİRAAT ODASI BAŞKANI VEYİS

 AVCI'DAN GARANLI'YA BAŞARI DİLEĞİ

..

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis AVCI, yeni Emniyet Müdürü Ali Garanlı'ya başarı dileğinde bulundu. Tarsus ilçe Emniyet Müdürlüğüne Atanan Emniyet Müdürü Ali GARANLI'ya Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulunan Ziraat Odası başkanı Avcı ve yönetim kurulu üyeleri müdüre görevinde başarılar diledi.

Avcı ''Müdürümüze Misafirperverliği ve Samimiyeti İçin Kendisine Teşekkür eder İlçe Polis Teşkilatımıza ve Tüm Güvenlik Güçlerimize Hayırlı Görevler dilerim. '' dedi.

 

………….OOO………..

 

TARSUSLU GENÇ İŞ KAZASINDA ÖLDÜ

Gebze’de iş kazası sebebiyle genç yaşta hayatını kaybeden Yenice Mahallemizden Ayberk Şan kardeşimizin cenaze merasimine Tarsus belediyesi ekibi  katılım sağlayarak, baş sağlığı dileklerini iletti.

Vefat eden genç kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyoruz. Mekanı cennet olsun.

………….OOO………..

HALK KART’IN AĞUSTOS AYI TUTARLARI

TARSUSLULAR DAHİL HESAPLARDA

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin dar gelirli yurttaşlara yönelik hayata geçirdiği Halk Kart’ın Ağustos ayı tutarları hesaplara yatırıldı.

Ağustos ayında 10 bin 955 kişi Halk Kart’tan yararlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik uygulamalarından birisi olan Halk Kart’ın Ağustos ayı tutarları, uygulamadan faydalanan vatandaşların hesaplarına yatırıldı

7 bin 556 kişinin 150 TL, 3 bin 399 kişinin de 270 TL’lik bakiyeden faydalandığı Halk Kart uygulamasından, Ağustos ayında toplam 10 bin 955kişi destek aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, dar gelirli vatandaşlara temel ihtiyaçlarını karşılarken destek olduğu projeden, aynı zamanda kendisinden alış veriş yapılan esnaf da faydalanıyor. Uygulama sayesinde, bu ay Mersinli esnafın kasasına toplam 2 milyon 51 bin 130 lira girmiş oldu

 

………….OOO………..

 

CAN: DÜZCE MAÇINI KESİN KAZANACAĞIZ

TFF 2  Lig Beyaz Grup ekiplerinden Tarsus idmanyurdu,  Pazar günü oynayacağı Düzcespor hazırlıklarına başladı.

Deplasmansa Anagold 24Erzincanspor  karşısında galibiyet fırsatı kaçıran Sarı lacivertli oyuncular, dünden itibaren Teknik Direktör  Serdar Bozkurt nezaretinde Düzcespor hazırlıklarına  başladı.

Tarsus İdman Yurdu Basın Sözcüsü  Hakan Canan Can,   taraftarlarıyla bulunacaklarını Düzcespor  maçına ayrı bir önem verdiklerini  belirtti.

Taraftarlarının desteğiyle Düzcespor  maçını kazanarak galibiyeti yine  taraftarlara Armağan etmek istediklerini kaydeden Basın Sözcüsü  Can,  Teknik ekip ve oyunculara güvendiklerini sözlerine ekledi.

Haber: Fırat Maktay

………….OOO………..

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

3 EYLÜL  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

TARSUS ŞEHİDİNİ  DUALARLA  TOPRAĞA VERDİ

Kuzey lrak'ta devam eden pençe kilit operasyonu kapsamında şehit olan askerimiz Tarsus Hacıhamzalı köyünde  dualarla toprağa verildi.

Hava.savunma Asb.kd.çvş. Okan Meteöz , terör örgütlerinin K. Irak’ta  tuzakladığı EYP patlaması sonucu önceki gün şehadete ermişti.

Cenazesi kentimize getirilen şehidimiz doğum yeri olan Hacıhamzalı köyünde toprağa verildi.. Türk silahlı kuvvetlerin tüm milletimizin başı sağolsun.

ölüm tarihi 31.. Ağustos 2022-09-02 Defin tarihi 2 Eylül 2022 Hacıhamzalı.

………….OOO………..

ÜNLÜ SANATÇI YILMAZ MORGÜL

BUGÜN TARSUS’TA

Ünlü sanatçılardan Yılmaz Morgül bugün Tarsus’a geliyor. Takbaşta bulunan Villa Firuzan restaurant cafenin davetlisi olarak kentimize gelecek olan Yılmaz Morgül bugün akşam yemekli bir konser verecek.

 

………….OOO………..

TARSUS’TA EĞİTİM CAMİASINA YENİ BİR KAPI

Tarsus’ta eğitim camiasına yeni bir kapı açılıyor.

Sınav kurs Tarsus şubesinin ana merkez binası 5 Eylül 2022  Pazartesi günü saat 16.00’da  törenle eğitim ve öğretime açılacak. Merkez PTT binası üstünde bulunan Sınav Kurs gelecek nesillere daha iyi bir eğitim sunmak için hazır. Tarsus şube kurucusu Remzi Kara “Eğitim alanında gelecek nesillere daha iyi bir eğitim vermek için hazırız” dedi. Açılışa tüm halkımızı davet etti.

………….OOO………..

ORMANCILARA İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Tarsus’ta  Orman İşletme Müdürlüğü personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.Tarsus Orman İşletme Müdürlüğünde verilen eğitime Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, işletme şefleri ve personel katıldı.Eğitimde katılımcılara iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgilendirme yapıldı.Yalçın, yaptığı konuşmada, personele verilen bu eğitimin önemli olduğunu belirtti.

………….OOO………..

 

DAMLAMADA TIR YANDI

Tarsus Damlamada kömür yüklü tırın dorsesinde çıkan yangında araç kullanılmaz hale geldi.

 TEM Otoyolu Tarsus-Pozantı istikameti Damlama bölgesinde S.S.'nin kullandığı 31 AGB 195 çekici, 73 AAJ 258x dorse plakalı kömür yüklü tırın dorse bölümünün motor kısmından henüz bilinmeyen bir nedenle dumanlar yükselmeye başladı.Durumu fark eden sürücü aracı güvenlik şeridinde durdurdu. İhbar üzerine olay yerine Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi ile yangın söndürüldü. Aracın çekici kısmı tamamen yandı. Yangında 8 ton kömür yandı.

………….OOO………..

TARSUS KENT KONSEYİ

HAFTAYA KONGRE YAPACAK

Tarsus Kent Konseyinin  olağanüstü kongresi yakında yapılacak.

Geçen hafta olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı, toplantı yeter sayısının sağlanamaması

nedeniyle ertelendi. Daha önce yapılan çağrı metninde belirtildiği üzere, Güner Baykal Toplantı ve Konferans Salonunda  kongre 08 Eylül 2022 Perşembe günü saat 16:00’da salt çoğunluğa bakılmaksızın yapılacaktır. Üyelerimize, basınımıza ve Tarsus kamuoyuna duyurulur.

 

………….OOO………..

BÜYÜKŞEHİR’DEN HAYATİ ÖNEM

TAŞIYAN TATBİKAT

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da trafik kazası tatbikatı gerçekleştirdi. Trafiğe kapalı alanda gerçekleştirilen tatbikatta; Yol Trafik Güvenliği Sistemi’ni sürekli iyileştirmek, trafik kazalarından kaynaklanan ölüm ve ciddi yaralanmaları engellemek amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nin birçok birimi koordineli olarak yer aldı.

Olası bir kaza anında yapılması gerekenler canlandırıldı

2022 yılının Afet Tatbikat Yılı ilan edilmesi sebebiyle tatbikatta, yolun bir kısmında aşırı yağıştan dolayı toprak kayması oluştuğu ve bunun sonucunda Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir aracın kaza yaptığı senaryo canlandırıldı. İlgili birçok Daire Başkanlığı personelinin katıldığı tatbikat ile katılan birimlerin yol üzerinde yaşanan herhangi bir afet durumundaki hareket tarzları, kaza alanı trafik güvenliği ve sonrasında yapılacak olan iş ve işlemlerle ilgili farkındalık sağlandı.

………….OOO………..

 

TİY YÖNETİMİ "DÜZCESPOR MAÇINDA

 7'DEN 70'E HERKESİ DESTEK

VERMEYE DAVET EDİYORUZ"

TFF 2.Lig Beyaz Grup ekiplerinden Tarsus İdman Yurdu Yönetim Kurulu, haftalık Toplantısını yaptı.

Fırat Maktay'ın haberine göre, Teknik Direktör Serdar Bozkurt ile birlikte Anagold 24Erzincanspor maçını değerlendirdiklerini kaydeden Sarı lacivertli yönetimin "Pazar günü sahamızda oynayacağımız Düzcespor maçına 7'den 7'0e, Kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla yetişkiniyle herkesi destek vermeye davet ediyoruz" diyerek maça davet etti.

Tarsus İdman Yurdu Yönetim Kurulu haftalık Toplantısının ardından açıkla yaptı. Yapılan açıklama şöyle:

"Tarsus İdman Yurdu’muzun oynamış olduğu şanssız bir gol ile galibiyeti kaçırdığı Erzincanspor maçının değerlendirmesini Teknik Direktörümüz Serdar Bozkurt ile gerçekleştirdik. Bizim Tarsus İdman Yurdu Yönetim Kurulu olarak hocamıza, teknik kadromuza ve aslan yürekli futbolcularımıza güvenimiz sonsuzdur. 100. Yılımızda yürekten ve kalpten şampiyonluğa ulaşacağımıza inanıyoruz. Pazar günü saat 20:00’de Şehir Stadı’nda oynayacağımız Düzcespor maçında siz kıymetli taraftarlarımızı takımımızın yanında olması için tribünlere bekliyoruz. Kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla yetişkiniyle herkesin tek yürek olup takımımıza destek vereceğine de inanıyoruz. Tüm halkımızı bu şampiyonluğa giden yolda yanımızda görmeyi arzu ediyoruz. "

…………ooo…………

TARSUS İDMANYURDU,

DÜZCE MAÇINA HAZIR

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu  bu sezonki ilk iç saha maçını sahasında Düzce ile yapacak olup maçın hazırlığını tamamladı..

Teknik direktör Serdar Bozkurt,  Erzincan’da 2 puan bıraktıklarını bunu telafi edeceklerini söyledi.

Maç Pazar günü akşam saat 20.00’de Tarsus Şehir stadında  başlayacak.

………….OOO………..

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok