SON DAKİKA

4 EYLÜL 2022- TARSUS MEKTUBU


 

4 EYLÜL  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

VALİ ŞEHİT TAZİYESİ ÇİN TARSUS’TA

Mersin Valisi  Ali Hamza Pehlivan, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu ve beraberlerindeki heyet ile birlikte Şehit Hv.Svn.Asb.Kd.Çvş. Okan Meteöz’ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Şehidimizin Tarsus İlçemizin Hacıhamzalı Mahallesindeki baba evinde gerçekleşen taziyede, Okan Meteöz Şehidimiz ve bütün Şehitlerimiz için dualar okundu.

………….OOO………..

YASAK BALIK AVLAYANLARA CEZA

Tarsus’ta  yasak sahada trolle balık avladığı tespit edilen 4 kişiye 41 bin 604 lira ceza uygulandı.Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri, Tarsus ilçesi açıklarında yasa dışı su ürünleri avcılığına yönelik denetim gerçekleştirdi.Ekipler, kontroller sırasında yasak sahadaki bir tekneden trol ile balık avlandığını belirledi.Teknedeki 4 balıkçıya 41 bin 604 lira ceza kesildi.

 

………….OOO………..

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN TSO’DA

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyet Eylül ayı toplantısı Mersin Valimiz Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi.

Mevcut durum hakkında bilgi verilen yönetim kurulu toplantısı, gündem maddelerinin gözden geçirilerek karara bağlanmasının ardından sona erdi.

 

………….OOO………..

TARSUS TİCARET BORSASI ENERJİ VERİMLİLİĞİ ELÇİSİ OLARAK SEÇİLDİ.

Eurochambres, Turkey-EU Business Dialogue (TEBD) Projesi kapsamında TEBD tarafından gerçekleştirilen bir dizi eğitim faaliyetleri sonrasında yapılan denetler neticesinde Tarsus Ticaret Borsası Enerji Verimliliği Elçisi olarak seçildi.

 

Başkan Murat Kaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada,  “Eurochambres, Turkey-EU Business Dialogue (TEBD) Projesi kapsamında 2021'deki Enerji Verimliliği Eğitimlerine katılan Borsamız, eğitimlerin ardından KOBİ olan üyelerimize enerji tüketimlerini nasıl azaltabilecekleri konusunda düzenlenen Denetim faaliyetlerini başarı ile gerçekleştirmiştir.Enerji Verimliliği Elçisi olarak denetçi yetkisine sahip  3 Ticaret Borsasının sahip olduğu denetçi yetkilisinden biride Borsamız oldu.” Dedi.

 

 

 

Başkan Murat Kaya, Enerji Verimliliği Elçisi olarak faaliyetin amacından da bahsettiği açıklamasında, ”Bu faaliyetin ana amacı, Türk Oda ve Borsalar içinde üyelerimizin enerji verimliliği konusunda kapasite ve bilgisini geliştirmek, KOBİ olan üyelerimize enerji tüketimlerini nasıl azaltabilecekleri konusunda nitelikli bilgi aktararak daha rekabetçi hale gelmeleri ve Enerji Verimliliği konusunda farkındalık yaratmalarına yardımcı olmaya çalıştık.

 

KOBİ olan üyelerimizin, https://tebd.eu/energy-ambassadors/ web sitesindeki Enerji Verimliliği Elçileri arasında bulunan Tarsus Ticaret Borsası’ndan Enerji Verimliliği Denetçisi Dış Ticaret Uzmanımız Pınar Alegöz ile iletişime geçebilirsiniz.” Dedi

………….OOO………..

 

 

 

SINAV KURS YARIN AÇILIYOR

Sınav kurs Tarsus şubesinin ana merkez binası 5 Eylül 2022  Pazartesi günü saat 16.00’da  törenle eğitim ve öğretime açılacak. Merkez PTT binası üstünde bulunan Sınav Kurs gelecek nesillere daha iyi bir eğitim sunmak için hazır. Tarsus şube kurucusu Remzi Kara “Eğitim alanında gelecek nesillere daha iyi bir eğitim vermek için hazırız” dedi. Açılışa tüm halkımızı davet etti.

………….OOO………..

 

ZABITA TEŞKİLATIMIZIN KURULUŞUNUN

196. YILI VE ZABITA HAFTASI KUTLU OLSUN.

1-7 Eylül Zabıta haftası.. Vatandaşlarımızın huzuru, güveni ve sağlığı için fedakarca görev yapan Zabıta Teşkilatımızın Kuruluşunun 196. yılı ve Zabıta Haftası kutlu olsun.

Belediye başkanı Haluk Bozdoğan da Tarsusta görev yapan Zabıtaları kutladı ve ‘’Zabıta Teşkilatımızın Kuruluşunun 196. yılı ve Zabıta Haftası kutlu olsun.’’ Dedi.

 

………….OOO………..

 

TARSUS İLÇE SPOR GÜVENLİĞİ

KURULU TOPLANDI.

Tarsus İlçe Spor Güvenliği Kurulu Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında toplandı.

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu  -Düzce maçı için güvenlik önlemi görüşüldü.,

 

………….OOO………..

EMEKLİ ÖĞRETMEN MAHMUT SEZAİ KUŞ ‘UN YEDİSİ YARIN

Emekli Eğitimcilerden Mahmut Sezai Kuş’un vefatı sonrasında yedisi yarın yapılacak. Halil Ticaret sahibi İşadamı Mehmet Can Özşenoğlu’nun Kayınbabası , Emekli Eğitimcilerden Mahmut Sezai Kuş,  Hakkın Rahmetine kavuşması nedeniyle merhumun Öğretmenler mahallesindeki evinde 5 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 18.00’de yedisi yapılacak ve Kuranı Kerim okunacaktır. Merhumun ailesi, tüm sevenlerini ve eş dostlarını Kuran tilavetine ve 7 yemeğine davet etti.

…………ooo…………

TARSUS İDMANYURDU,

DÜZCE MAÇI SAAT 20.00’DE

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu  bu sezonki ilk iç saha maçını sahasında Düzce ile yapacak olup maçın hazırlığını tamamladı..

Teknik direktör Serdar Bozkurt,  Erzincan’da 2 puan bıraktıklarını bunu telafi edeceklerini söyledi.

Maç Pazar günü akşam saat 20.00’de Tarsus Şehir stadında  başlayacak.

………….OOO………..

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

NOT. Gündemin  uzun hali doc dosyasında.

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok