SON DAKİKA

1-2 EKİM 2022- TARSUS MEKTUBU


 

1 EKİM  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

TARSUS KARAVANPARK’A YOĞUN İLGİ 

Tarsus Belediyesi tarafından hizmete açılan,yurtiçinden ve yurtdışından karavan sahibi misafirlerin konakladığı Karavan Park,yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Tarsus Şelalesi kıyısında kurulan Karavan Park,ücretsiz su, konaklama ve elektrik hizmetinin yanında doğal güzellikleri ve tarihi kent merkezine oldukça yakın olması sebebiyle yoğun ilgiyle tercih ediliyor.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın kenti turizme açma çalışmalarından biri olan Karavan Park, karavan sahibi misafirlerin adeta ilgi odağı haline geldi. Yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda karavancı, Tarsus’un en güzel yerinde kurulan Karavan Park ile tatilin tadını çıkarmaya devam ediyor. Karavan parkı kullanan gezginlere konaklama, su ve elektrik ücretsiz olarak sağlanıyor. Alan içerisinde tuvalet, duş, atık su boşaltma alanı ve çeşitli alanlar da bulunuyor. Tarsus Şelalesi kıyısında kurulan Karavan Park doğal güzelliklerinin yanında ayrıca endemik ve aromatik şifalı bitkiler, portakal, limon ve mandalina ağaçları da bulunduruyor. Kent merkezine yakın olması ile ziyaretçiler Tarsus’u da gezme imkânı buluyor. Ülkenin çeşitli bölgelerinden misafirlerini ağırlayan Karavan Park, aynı zamanda Danimarka, Almanya, İtalya ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden gezginlere, aileleriyle birlikte karavan keyfi yaşatıyor. Başkan Bozdoğan’ın da sık sık ziyaret ederek misafirler ile sohbet ettiği Karavan Park, yurtdışı ve yurtiçinde sosyal medya fenomenleri, turistler ve youtuberler tarafından paylaşılıyor ve iyi yorumlar alıyor. Karavancılar tarafından Google üzerinden rekor beğeni alan Karavan Park Youtube üzerinden sayısız misafir tarafından paylaşılıyor.

“KEDİMİZ VE KÖPEĞİMİZ İLE AİLE BOYU BURADA ÇOK GÜZEL VAKİT GEÇİRDİK’’

Karavan Park’ı deneyimlemek üzere Antalya’dan gelen Latif Demir ve Fatma Demir ailesi çok memnun kaldıklarını dile getirerek,  “Buraya geldiğimizde karşılaştığımız doğal güzelliklere hayran kaldık. Antalya’dan geliyoruz ve bu hizmetin verildiğini görünce hemen burayı deneyimlemek istedik. Bir gün kalacaktık ancak 3 gündür buradayız ve ayrılmak istemiyoruz. Lavabolar çok temiz, duş imkânı sağlanıyor. Kedimiz ve köpeğimiz ile aile boyu burada çok güzel vakit geçirdik. Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın bu projesi tüm belediyelere örnek olmalı. Bir karavan sahibinin ihtiyacı olan her şey burada bizlere sunulmuş. Çalışanların ilgisi de bizleri çok memnun etti. Arkadaşlarımıza burayı tavsiye edecek ve yeniden burayı ziyaret edeceğiz. Her şey için teşekkür ederiz.’’ diye ifade ettiler.

“OLANAKLARI ÇOK GÜZEL VE ÜCRETSİZ OLMASI DA BİZLERE RAHATLIK SAĞLIYOR’’

Adana’da olmadığı için sık sık Tarsus Karavan Park’a geldiklerini belirten Semiha Göğüsgeren, Fatih Göğüsgeren ve Nihat Şan, ‘’Adana da böyle bir yer olmadığı için biz burayı tercih ediyoruz. Sık sık karavanımız ile geliyoruz. Tarsus’un il olmasına yönelik başlatılan kampanyayı da destekliyoruz. Vatandaşlar için böyle bir hizmet veren bir ilçe belediyesi tabiki il olmayı hak ediyor. Tüm büyükşehir belediyelerinin de böyle bir hizmet vermesini istiyoruz. Olanakları çok güzel ve ücretsiz olması da bu ekonomik koşullarda bizlere rahatlık sağlıyor. Her şey için belediyemize ve Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ a teşekkür ederiz. Geçen geldiğimizde kendisiyle burada karşılaşmış ve sohbet etmiştik.’’ diye konuştu.

 

“ARKADAŞLARIMIZIN TAVSİYESİ ÜZERİNE GELDİK’’

Ankara’dan bir tavsiye üzerine geldiklerini belirten Orhan ve Mine Özhan çifti,’’ Burayı bir arkadaşımızın vesilesi ile keşfettik. Alanı incelemeye geldik. Çok güzel görünüyor. Şartları biz karavancılar için çok güzel. Burada konaklamak üzere karavanımızı alana park ettik. Böyle bir hizmet için belediyemize ve başkanımıza teşekkür ederiz.’’ şeklinde ifade etti.

 

“BİR SPORCU OLARAK BURAYA KARAVANIM İLE SIK SIK GELİYORUM’’

Sporcu ve karavan sahibi Azmi Erdoğan, ’’Ben Tarsus’ta Iron Man lakaplı bir sporcuyum, geçen hafta İtalya’dan geldim, çeşitli derecelerim var ve bir sporcu olarak buraya karavanım ile sık sık geliyorum. Tarsus’a kazandırılan güzel bir alan. Tüm olanaklar sağlanıyor ve herkes çok güler yüzlü. Her şey için teşekkür ederiz’’ dedi.

 

 

 

1 EKİM YAŞLILAR GÜNÜ KUTLAMASI


TARSUS-HABER- 
Bugün 1 Ekim. Dünya Yaşlılar Günü. Kutlu olsun.

Gün nedeniyle dün Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu Üyeleri Huzurevinde idi.  1 Ekim Yaşlılar Günü dolayısıyla Tarsus Huzurevini ziyaret eden üyeler oradaki yaşlıların gününü kutlayıp hediyeler verdiler. Yaşlılarımız başımızın tacı.

 

………….OOO………..

 

KIYAFET EVİ’NİN 2. ŞUBESİ

TARSUS’TA AÇILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli ailelerin çocuklarına kıyafet desteği sağlamak adına başlattığı Kıyafet Evi projesinin 2. Şubesini, Tarsus Duatepe Mahallesi’nde açtı.

Sosyal güvencesi olmayan ailelerin çocukları için kıyafet ve ayakkabı desteği sağlayan Kıyafet Evi’nin ulaştığı çocuk sayısı, her geçen gün artıyor. İlki Mersin merkezde Ulu Cami Meydanı’nda açılan Kıyafet Evi’nin 2.’si Tarsus’ta hizmet vermeye başladı.

Vatandaşlar, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bir dilekçe ile başvurarak, Kıyafet Evi hizmetinden faydalanabiliyor. Kıyafet Evi’nden, ihtiyaç sahibi yurttaşlar yılda 3 kere ihtiyacına göre elbise ve ayakkabı alabiliyor. Minikleri önceleyen Kıyafet Evi sayesinde aileler, her bir çocuk için 2’şer parça kıyafeti, bir mağazadan alır gibi seçip ve üzerinde deneyerek alabiliyor.

“Kıyafet Evi’nin 2.’si Tarsus’ta açıldı”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Özlem Yaşar, Kıyafet Evi hizmeti ile ilgili detayları aktararak, “Kıyafet Evi’nin ikincisi Tarsus’ta açıldı ve hizmet vermeye başladı. Vatandaşlarımızın Kıyafet Evi’nden faydalanabilmeleri için, başvuru şartımız var. Başvuran vatandaşlarımızın, öncelikle sosyal güvenlik durumları inceleniyor. Kriterleri taşıyan vatandaşlarımız Kıyafet Evi’ne gelip, 0-12 yaş aralığındaki çocukları için kıyafet seçerek alabiliyorlar. Her bir çocuk için 2 adet kıyafet veriyoruz. Vatandaşlarımız yılda 3 kere bu hizmetten yararlanabilir. Her 4 ayda bir yeni başvuru yapmak şartıyla, gelip buradan ihtiyaçlarına göre, çocukları için uygun kıyafetleri seçebiliyorlar” dedi.

Merkez’de bulunan Kıyafet Evi’ne Tarsus’tan da yoğun talep geldiğini ifade eden Yaşar, “İlk kıyafet evimizi Mersin merkezde açmıştık. Talep çok yoğun oluyor. Tarsus’tan da çok talep vardı. Vatandaşlarımız Mersin’e kadar yorulmasınlar, hizmetimiz daha ulaşılabilir olsun diyerek, Tarsus’ta 2. Kıyafet Evimizi açtık” diye konuştu.

 

………..ooo………..

 

AKKOZA GAZETESİ 26. YAŞINA GİRDİ

Tarsus’ta haftalık 8 sayfa ofset olarak yayınlanan Akkoza gazetesi 26. yayın yılına girdi. Bu nedenle bir tanıtım lansmanı yapıldı ve kokteyl ikram edildi.

Tanıtım ve kokteyl sunumuna  Tarsus  Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, siyasi partilerin ilçe başkanları, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okuyucular ve davetliler katıldı. Açılışta gazetenin rejisörü ve görüntü ve haber müdürü Erdal Alakaş tarafından hazırlanan haberlerden özet görüntüler ve şehrimizin ileri gelenleri ile yapılan roportajlar ekrana getirildi.

Daha sonra Akkoza Medya’nın  1989 yılındaki kuruluşu, sonra 1997 yılında basın sektörüne girişi dile getirildi. Cumali Çıkla tarafından kurulan tesisin 2009 yılından bu yana  Hasan Selenoğlu yönetiminde  faaliyetini sürdürdüğü anlatıldı.

Ardından başkan Haluk Bozdoğan ve diğer protokol yetkilileri açılış kurdelesini gazete sahibi Hasan Selenoğlu ve Akkoza personeli ile birlikte kestiler. Konuklara pasta ve içecek ikramında bulunulurken, bazı okurlar ise Selenoğlu’na ilginç hediyeler vererek tebrik ettiler.

Gazete sahibi Hasan Selenoğlu da yaptığı konuşmada“Merhaba Değerli Dostlarımız.. 30 Eylül 1997 yılından bu yana basın sektöründe de yer alan Akkoza’nın 26. yılını kutluyoruz.

 Gazetemizin 26'ıncı kuruluş yıldönümü ve Akkoza Medya Grubumuzun 1'inci yıl tanıtım lansmanına katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

 

………..ooo………..

 

TARSUS YARI MARATONU

İÇİN TOPLANTI YAPILDI

Tarsus Yarı maratonu için  dün  bir toplantı yapıldı. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilecek olan bilgilendirme toplantısı  yapıldı. Maraton için müracaatlar açıldı. Maraton ise 23 Ekim tarihinde Tarsus’tan start alacak.

 

………….ooo..………..

BASKETTE URLA’YI YENDİK

Tarsus Belediyesi baskette galip. Tarsus Belediye Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımımız, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 2. Haftada deplasmanda karşılaştığı Urla Belediyesi’ni 71-46 skorla mağlup etti.

Başarılarıyla bizi gururlandıran Kadın Basketbol Takımımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz

 

………….ooo..………..

AĞIR CEZA REİSİ BELEDİYEDE

Tarsus Adliyesi Adalet ve Yargı Komisyon Başkanı ve 1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan  Gündoğdu Tarsus  Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ı ziyaret etti.

Tarsus  Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Gündoğdu’ya nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederim’’ dedi.

………….ooo..………..

TARSUSTA TOPLU TAŞIMAYA DENETİM

Tarsus’ta dün, trafik ekiplerince toplu taşıma araçlarında denetim yapıldı.

Trafik ekiplerince kent genelinde toplu taşıma araçlarında denetim yapıldı.İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, trafik ekipleri ilçede ulaşım hizmetinin güvenli sağlanması için denetimlerini sürdürdü.Denetimlerde eksiklikleri tespit edilen sürücülere ceza kesildi.

………….ooo..……….

 

TARSUS’A YENİ BİR ECZANE DAHA

Öğretmenler Mahallemizde Eczacı Şeref Tayga Yılmaz'ın Eczanesi yeni hizmete açıldı. Başkan Haluk Bozdoğan yeni eczanenin açılışına katıldı.

Hayırlı olsun dileklerini iletti.

Bozdoğan ‘’Şehrimize sağlık alanında değer katacağına inancımın tam olması ile birlikte, bol kazançlar diliyorum.’’ Dedi.

 

………….ooo..………..

TARSUS, SOMA’DA

TFF 2. ligde yer alan Tarsus İdmanyurdu bugün Somasporla oynuyor.

Maç deplasmanda olup saat 15.30 da başlayacak.

Somaspor, evinde Tarsus İdman Yurdu ile karşı karşıya gelecek. Soma ekibi, puan kaybı yaşamak istemiyor. Tarsus ise şampiyonluk iddiasını devam ettirmek adına mutlaka 3 puan  istiyor. Takımımıza başarılar dileriz.

 

………….ooo..………..

TARSUS İDMANYURDU’NA, ŞANLIURFA MAÇINDAN DOLAYI CEZA

TFF 2. ligde yer alan Tarsus İdmanyurdu’na, Şanlıurfa maçındaki istenmeyen olaylar nedeniyle ceza verildi.

 

Tarsus İdmanyurdu SK ve Şanlıurfaspor Kulübü, 25 Eylül'de  Tarsus’ta oynanan maçta yaşanan olaylar nedeniyle PFDK'ya sevk edilmişti. Toplanan kurul bu maç ile ilgili aldığı kararda iki takımada ceza yağdırdı.

Buna göre, Şanlıurfaspor, maçında yaşanan tribün, saha olayları ve usulsüz seyirci alınması nedeniyle, TFF Disiplin Kurulu Tarsus idmanyurdu'na toplamda 94 bin TL para cezası ile bir maç seyircisiz oynama cezası verdi.

 

………….ooo..………..

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

 

 

 

 

 

2 EKİM  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

TARSUS BORSADA ALİ SEÇER

LİSTESİ KAZANDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı olan Tarsus Ticaret Borsası’nda seçim tamam. Toplamda  255 üyesi bulunan Tarsus Ticaret Borsası seçimlerinde  beyaz” ve “turuncu” olarak iki liste yarıştı. 236 üyenin oy kullandığı seçimlerde mevcut yönetim kurulu Başkanı Murat Kaya ve Ali Seçer’in liste başı oldukları beyaz liste 154 oy alarak seçimleri kazandı. Turuncu liste ise 80 oy aldı. 2 oy  geçersiz sayıldı.
 
Tarsus Ticaret Borsası’nın 4 yıllığına görev yapacak 14 kişilik yeni meclisi şu isimlerden oluştu.
 
MURAT KAYA-Tarım Ürünleri Üretimi ve Ticareti
ALİ SEÇER- Seçer Tarım Gıda Yağ San.Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi
ÖMER ÖZCAN-MENKOBİRLİK A.Ş Başkanı
KEMAL SÜHEYL BATMAZ- Okyay Gıda Sanayii Ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi
NAİL UÇAK- Tarsus Kasaplar Odası Başkanı
AYHAN BAYRAM-Yem Sanayicisi
YÜCEL GÜRBÜZ-Karaçobanoğlu Un Fabr. Ve Türkiye Un Sanayiciler Federasyon Üyesi
RAMAZAN BOZDAĞ-İhracatçı, Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB)Üyesi
İLHAN TİTİZ- Tarım Ürünleri Üretimi ve Ticareti
MURAT ÇAMAŞIRCI- İhracatçı, Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB)Üyesi
MUSTAFA TEKE- Mersin-Tarsus Hint İnciri Üreticileri Birlik Başkanı, Tarım Ürünleri, Canlı Hayvan Üretimi ve Ticareti
BURAK ŞENDAĞ-Zeytinyağ Üretimi İhracatçı, Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB)Üyesi
FATMA TEMEL-KOSGEB Danışmanı
SÜLEYMAN MÜSNA- İhracatçı, Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB)Üyesi
 
………….OOO………..

MERSİN’DEKİ EYLEMDE KULLANILAN

PARAMOTOR PARÇASI TARSUSTA BULUNDU

Geçen hafta Mezitli ilçesinde bulunan Tece Polisevine yönelik 26 Eylül'de gerçekleştirilen terör eylemine ilgili yapılan çalışmalar sonucunda Tarsus’a bağlı Çöplü köyünde yapılan arama tarama çalışmasında örgüt mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen Paramotor/ Trike parçaları ele geçirildi.

 Çöplü köyünde yapılan arama tarama çalışmasında örgüt mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen Paramotor/Trike parçaları ele geçirildi. Fotoğraflar üzerinde yapılan ön inceleme neticesinde söz konusu hava aracının İtalya menşeili 'FLY Products Marka ECO 2 LIGHT' model çift kişi taşıma kapasiteli Trike olduğu tespit edildi.

………….OOO………..

TARSUS KARAVANPARK’A YOĞUN İLGİ

Tarsus Belediyesi tarafından hizmete açılan,yurtiçinden ve yurtdışından karavan sahibi misafirlerin konakladığı Karavan Park,yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Tarsus Şelalesi kıyısında kurulan Karavan Park,ücretsiz su, konaklama ve elektrik hizmetinin yanında doğal güzellikleri ve tarihi kent merkezine oldukça yakın olması sebebiyle yoğun ilgiyle tercih ediliyor.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın kenti turizme açma çalışmalarından biri olan Karavan Park, karavan sahibi misafirlerin adeta ilgi odağı haline geldi. Yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda karavancı, Tarsus’un en güzel yerinde kurulan Karavan Park ile tatilin tadını çıkarmaya devam ediyor. Karavan parkı kullanan gezginlere konaklama, su ve elektrik ücretsiz olarak sağlanıyor. Alan içerisinde tuvalet, duş, atık su boşaltma alanı ve çeşitli alanlar da bulunuyor. Tarsus Şelalesi kıyısında kurulan Karavan Park doğal güzelliklerinin yanında ayrıca endemik ve aromatik şifalı bitkiler, portakal, limon ve mandalina ağaçları da bulunduruyor. Kent merkezine yakın olması ile ziyaretçiler Tarsus’u da gezme imkânı buluyor. Ülkenin çeşitli bölgelerinden misafirlerini ağırlayan Karavan Park, aynı zamanda Danimarka, Almanya, İtalya ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden gezginlere, aileleriyle birlikte karavan keyfi yaşatıyor. Başkan Bozdoğan’ın da sık sık ziyaret ederek misafirler ile sohbet ettiği Karavan Park, yurtdışı ve yurtiçinde sosyal medya fenomenleri, turistler ve youtuberler tarafından paylaşılıyor ve iyi yorumlar alıyor. Karavancılar tarafından Google üzerinden rekor beğeni alan Karavan Park Youtube üzerinden sayısız misafir tarafından paylaşılıyor.

“KEDİMİZ VE KÖPEĞİMİZ İLE AİLE BOYU BURADA ÇOK GÜZEL VAKİT GEÇİRDİK’’

Karavan Park’ı deneyimlemek üzere Antalya’dan gelen Latif Demir ve Fatma Demir ailesi çok memnun kaldıklarını dile getirerek,  “Buraya geldiğimizde karşılaştığımız doğal güzelliklere hayran kaldık. Antalya’dan geliyoruz ve bu hizmetin verildiğini görünce hemen burayı deneyimlemek istedik. Bir gün kalacaktık ancak 3 gündür buradayız ve ayrılmak istemiyoruz. Lavabolar çok temiz, duş imkânı sağlanıyor. Kedimiz ve köpeğimiz ile aile boyu burada çok güzel vakit geçirdik. Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın bu projesi tüm belediyelere örnek olmalı. Bir karavan sahibinin ihtiyacı olan her şey burada bizlere sunulmuş. Çalışanların ilgisi de bizleri çok memnun etti. Arkadaşlarımıza burayı tavsiye edecek ve yeniden burayı ziyaret edeceğiz. Her şey için teşekkür ederiz.’’ diye ifade ettiler.

 

“OLANAKLARI ÇOK GÜZEL VE ÜCRETSİZ

 OLMASI DA BİZLERE RAHATLIK SAĞLIYOR’’

Adana’da olmadığı için sık sık Tarsus Karavan Park’a geldiklerini belirten Semiha Göğüsgeren, Fatih Göğüsgeren ve Nihat Şan, ‘’Adana da böyle bir yer olmadığı için biz burayı tercih ediyoruz. Sık sık karavanımız ile geliyoruz. Tarsus’un il olmasına yönelik başlatılan kampanyayı da destekliyoruz. Vatandaşlar için böyle bir hizmet veren bir ilçe belediyesi tabiki il olmayı hak ediyor. Tüm büyükşehir belediyelerinin de böyle bir hizmet vermesini istiyoruz. Olanakları çok güzel ve ücretsiz olması da bu ekonomik koşullarda bizlere rahatlık sağlıyor. Her şey için belediyemize ve Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ a teşekkür ederiz. Geçen geldiğimizde kendisiyle burada karşılaşmış ve sohbet etmiştik.’’ diye konuştu.

 

“ARKADAŞLARIMIZIN TAVSİYESİ ÜZERİNE GELDİK’’

Ankara’dan bir tavsiye üzerine geldiklerini belirten Orhan ve Mine Özhan çifti,’’ Burayı bir arkadaşımızın vesilesi ile keşfettik. Alanı incelemeye geldik. Çok güzel görünüyor. Şartları biz karavancılar için çok güzel. Burada konaklamak üzere karavanımızı alana park ettik. Böyle bir hizmet için belediyemize ve başkanımıza teşekkür ederiz.’’ şeklinde ifade etti.

 

“BİR SPORCU OLARAK BURAYA KARAVANIM İLE SIK SIK GELİYORUM’’

Sporcu ve karavan sahibi Azmi Erdoğan, ’’Ben Tarsus’ta Iron Man lakaplı bir sporcuyum, geçen hafta İtalya’dan geldim, çeşitli derecelerim var ve bir sporcu olarak buraya karavanım ile sık sık geliyorum. Tarsus’a kazandırılan güzel bir alan. Tüm olanaklar sağlanıyor ve herkes çok güler yüzlü. Her şey için teşekkür ederiz’’ dedi.

 

………….OOO………..

İHTİYAÇ SAHİBİ 1 YILDA

3 KEZ KIYAFETİNİ ÜCRETSİZ ALABİLİR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Özlem Yaşar, Kıyafet Evi hizmeti ile ilgili detayları aktararak, “Kıyafet Evi’nin ikincisi Tarsus’ta açıldı ve hizmet vermeye başladı. Vatandaşlarımızın Kıyafet Evi’nden faydalanabilmeleri için, başvuru şartımız var. Başvuran vatandaşlarımızın, öncelikle sosyal güvenlik durumları inceleniyor. Kriterleri taşıyan vatandaşlarımız Kıyafet Evi’ne gelip, 0-12 yaş aralığındaki çocukları için kıyafet seçerek alabiliyorlar. Her bir çocuk için 2 adet kıyafet veriyoruz. Vatandaşlarımız yılda 3 kere bu hizmetten yararlanabilir. Her 4 ayda bir yeni başvuru yapmak şartıyla, gelip buradan ihtiyaçlarına göre, çocukları için uygun kıyafetleri seçebiliyorlar” dedi.

Merkez’de bulunan Kıyafet Evi’ne Tarsus’tan da yoğun talep geldiğini ifade eden Yaşar, “İlk kıyafet evimizi Mersin merkezde açmıştık. Talep çok yoğun oluyor. Tarsus’tan da çok talep vardı. Vatandaşlarımız Mersin’e kadar yorulmasınlar, hizmetimiz daha ulaşılabilir olsun diyerek, Tarsus’ta 2. Kıyafet Evimizi açtık” diye konuştu.

 

………..ooo………..

 

MUT’TAN ÇAMLIYAYLA’YA KADAR

KADINA İŞ ALANI AÇILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde kent genelinde kurulan üretici kadın stantlarında yer alan kadınlar; hem el emeği ürünlerini sergileme fırsatı buluyor, hem aile ekonomilerine katkı sağlıyor, hem de sosyalleşme imkanı buluyor. Mut’tan Çamlıyayla’ya kadar pek çok noktada kurulan kadın üretici stantlarında; hediyelik eşyalardan el yapımı gıda ürünlerine, çantadan tekstil ürünlerine kadar birçok ürün satışa sunuluyor.

 

Üretici stantlarından işyerine

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde tarım, hayvancılık ve sosyal projelerin birçoğunda kadınlara öncelik tanınıyor. Talepte bulunan her kadının çağrısına yanıt veren Büyükşehir, hazırladığı üretici kadın stantlarında şimdiye kadar birçok kadını buluşturdu. O kadınlardan biri de üretici Ümit Gök. 15 yıldır el emeği ürünlerinin satışını yaparak para kazanan ve 1,5 yıl önce de Mezitli ilçesinde dükkan açan Gök; turşudan pekmeze, zeytinden sirkeye, kurutulmuş ürünlerden erişteye, mantıdan reçele kadar birçok ürün üretiyor. 3 kız annesi 57 yaşındaki Ümit Gök, bütün üretimlerini kiraladığı köy evinde yapıyor. Bir kadın olarak kendi ayakları üzerinde durmanın ve ekonomik bağımsızlık elde etmenin mutluluğunu yaşayan Gök, üreten her kadının başarabileceğine inanıyor.

 

 

………..ooo………..

TARSUS TARDOBDER’DE SEÇİM GÜNÜ

Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği’nin seçimi bugün saat14.00 de yapılıyor.

Derrnek yönetimi 1 Eylül 2022 tarihinde yönetim kurulu toplantısı sonucunda aldığı karar ile 2 Ekim 2022 tarihinde birinci denemesini ve çoğunluğun sağlanamadığı takdirde 9 Ekim 2022 tarihinde bir Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirecek.

Derneklerde olağan ya da olağanüstü olsun genel kurul toplantıları (şeçimler) elbette ki, bir yapının daha da sağlamlaştırılması, eksikliklerin giderilmesi, güven duygusunun tazelenmesi ya da taze kan ihtiyacının giderilmesi bakımından demokratik, çağdaş bir yöntemdir.

Ancak bir ya da bir den fazla talipkârlık her ne kadar rekabetin, “daha iyisini yapabilirim” demenin demokratik bir yanı olsa da şahsen ben tek bir noktada birleşilerek bu olağanüstü genel kurulda genel kurul üyelerinin karşısına bir yönetim kurulu listesinin çıkmasını arzu ederdim.

Lakin -şuan için- ilk denemesi bugün gerçekleşecek olan ya da 9 Ekim’de çoğunluğa bakılmaksızın icra edilecek Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında iki liste yarışacak.

 

………….ooo..………..

YAŞLILARA ZİYARET

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Fevziçakmak Mahallesinde ikamet eden 47 yıllık evli Özdemir ailesi ile Yenimahalle’de ikamet eden 57 yıllık evli Durmaz ailesi ve 51 yıllık evli Bozkurt ailesini ziyaret etti.

 

………….ooo..………..

 

TARSUS, SOMA’DA 1-0 GALİP

TFF 2. ligde yer alan Tarsus İdmanyurdu dün Somasporla oynadı ve 1-0 galip geldi.

Somaspor, evinde Tarsus İdman Yurdu ile karşı karşıya geldi. TİY ve  Soma ekibi ilk yarıyı 0-0 bitirdi.

TİY 85. Dakikada penaltıdan 1 gol kazandı ve  3 puan aldı.Tarsus İdmanyurdu, Manisa’da oynadığı maçta Somaspor’u 1-0 mağlup etti. Bu sezon özellikle evinde arzu ettiği sonuçları alamayan Sarı-Lacivertliler, ikinci galibiyetini de yine bir deplasman karşılaşmasında aldı.
 
Mücadelenin 85. dakikasında Tarsus İdmanyurdu penaltı kazandı. Penaltıyı kullanan ve gole çeviren Fatih Solmaz, takımını 1-0 öne geçirdi.Maçı TİY 1-0 kazandı.
 

………….ooo..………..

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

NOT. Gündemin  uzun hali doc dosyasında.

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok