SON DAKİKA

30 EYLÜL 2022- TARSUS MEKTUBU


 

30  EYLÜL  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

TARSUS’TA  SİGORTA MESLEK KOMİTESİNDEN TEŞEKKÜR

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Koçak, meslek komitelerinin Odaların en önemli organlarından biri olduğunu, işin mutfağında yer aldıklarını belirtti.

Koçak ‘’İş yapan, işin mutfağında olan meslek komiteleridir. Yönetimi çalıştıracak yine komitelerdir. Tamamen gönüllülük esası, çalışma odaklılık söz konusu. Komitelerden çıkan kararlar önemli. Bilindiği üzere Odaların iki yönü var. Bir yönüyle ticaret sicili hizmetinden dolayı ticari hüküm kısmıyla kamu kurumu, diğer yönüyle de STK niteliğinde. Sigorta Meslek Komitemiz de Odamızın yüz akı. En çok aktif olan komitelerimizden biri. Hizmetleri ve katkıları için komitemize yönetimim adına teşekkür ederim” dedi. Daha sonra 2018-2022 döneminde görev alıp yeni dönemde görev almayacak üyelere hizmetleri anısına teşekkür plaketi takdim edildi. Yeni dönemde göreve talip sigorta sektörü temsilcileriyle de tanışılarak, yeni dönem hedefleri anlatıldı.

………..ooo………..

 

TARSUS ‘TA HİNT KENEVİRİ

ELE GEÇİRİLDİ

İlçe Emniyet Müdürlüğünce bir evde Hint keneviri yetiştirdiği bilgisi üzerine harekete geçildi. G,Ç, adlı kişinin evinde arama yapan ekipler, 27 kök kenevir bitkisi, 272 gram esrar, 5,88 gram kenevir tohumu  buldu. Yine aynı yerde bir  hassas terazi ele geçirildi.

Yine evde, kenevir bitkisi yetiştirmede kullanılan düzeneğe ait 1 adet büyük boy çadır, 2 adet iklimlendirme cihazı, 2 adet havalandırma cihazı, 5 adet  aydınlatma lambası, 4 adet mini vantilatör, muhtelif kablo ile alüminyum borular ele geçirdi. Gözaltına alınan G.Ç., tutuklanaracak cezaevine gönderildi.

 

………..ooo………..

 

LÜTFİ HASOĞLU RESİM

SERGİSİ AÇIYOR

Tarsus’lu ressamlardan  Lütfi Hasoğlu resim sergisi açıyor. Yıllardır resim sanatı ile uğraşan Hasoğlu, 10 Ekim 2022 pazartesi günü saat 17.30’da Mehmet bal Resim ve Sanat Galerisinde eserlerini sergileyecek. Sanatçı “beklerim seni, gökyüzündeki son yıldız yanıp kül oluncaya kadar”  diyerek tüm resim ve sanatseverleri sergisine bekliyor.

 

………..ooo………..

TARSUSLU İKİZ KIZLARIN

YGS SINAVI

Tarsuslu görme engelli Mihriban Boyacı, tam burslu olarak İstanbul Bilgi Üniversitesine kaydını yaptırdı. Kız kardeşi görme engelli Berivan ise 2 yıllık fakülteye kayıt hakkı kazandığı halde tercih yapmadı. Berivan şimdiden gelecek yıl için hazırlanıyor.

Yükseköğretim lisans ve önlisans programlarına alınacak öğrencilerin seçimi ve tercihlerine göre yerleştirilmesi sisteminin genel adı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi'dir (ÖSYS). Bu sistem içinde Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) uygulanmaktadır.

 

………….OOO………..

BUGÜN TARSUS YARI MARATONU

İÇİN TOPLANTI VAR

Tarsus Yarı maratonu için  bugün (30 Eylül tarihinde) bir toplantı yapılacak. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilecek olan bilgilendirme toplantısı saat 16.00’da yapılacak. Maraton ise 23 Ekim tarihinde Tarsus’tan start alacak.

 

 

………..ooo………..

 

TARSUS KARAVANPARK, YERLİ VE

YABANCI TURİSTLERİN İLGİ

ODAĞI OLDU

Tarsus Belediyesi tarafından hizmete açılan, yurtiçinden ve yurtdışından karavan sahibi misafirlerin konakladığı Karavan Park, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Tarsus Şelalesi kıyısında kurulan Karavan Park, ücretsiz su, konaklama ve elektrik hizmetinin yanında doğal güzellikleri ve tarihi kent merkezine oldukça yakın olması sebebiyle yoğun ilgiyle tercih ediliyor.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın kenti turizme açma çalışmalarından biri olan Karavan Park, karavan sahibi misafirlerin adeta ilgi odağı haline geldi. Yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda karavancı, Tarsus’un en güzel yerinde kurulan Karavan Park ile tatilin tadını çıkarmaya devam ediyor. Karavan parkı kullanan gezginlere konaklama, su ve elektrik ücretsiz olarak sağlanıyor. Alan içerisinde tuvalet, duş, atık su boşaltma alanı ve çeşitli alanlar da bulunuyor. Tarsus Şelalesi kıyısında kurulan Karavan Park doğal güzelliklerinin yanında ayrıca endemik ve aromatik şifalı bitkiler, portakal, limon ve mandalina ağaçları da bulunduruyor. Kent merkezine yakın olması ile ziyaretçiler Tarsus’u da gezme imkânı buluyor. Ülkenin çeşitli bölgelerinden misafirlerini ağırlayan Karavan Park, aynı zamanda Danimarka, Almanya, İtalya ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden gezginlere, aileleriyle birlikte karavan keyfi yaşatıyor. Başkan Bozdoğan’ın da sık sık ziyaret ederek misafirler ile sohbet ettiği Karavan Park, yurtdışı ve yurtiçinde sosyal medya fenomenleri, turistler ve youtuberler tarafından paylaşılıyor ve iyi yorumlar alıyor. Karavancılar tarafından Google üzerinden rekor beğeni alan Karavan Park Youtube üzerinden sayısız misafir tarafından paylaşılıyor.

 

 

“KEDİMİZ VE KÖPEĞİMİZ İLE AİLE BOYU BURADA ÇOK GÜZEL VAKİT GEÇİRDİK’’

Karavan Park’ı deneyimlemek üzere Antalya’dan gelen Latif Demir ve Fatma Demir ailesi çok memnun kaldıklarını dile getirerek,  “Buraya geldiğimizde karşılaştığımız doğal güzelliklere hayran kaldık. Antalya’dan geliyoruz ve bu hizmetin verildiğini görünce hemen burayı deneyimlemek istedik. Bir gün kalacaktık ancak 3 gündür buradayız ve ayrılmak istemiyoruz. Lavabolar çok temiz, duş imkânı sağlanıyor. Kedimiz ve köpeğimiz ile aile boyu burada çok güzel vakit geçirdik. Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın bu projesi tüm belediyelere örnek olmalı. Bir karavan sahibinin ihtiyacı olan her şey burada bizlere sunulmuş. Çalışanların ilgisi de bizleri çok memnun etti. Arkadaşlarımıza burayı tavsiye edecek ve yeniden burayı ziyaret edeceğiz. Her şey için teşekkür ederiz.’’ diye ifade ettiler.

 

“OLANAKLARI ÇOK GÜZEL VE ÜCRETSİZ OLMASI DA BİZLERE RAHATLIK SAĞLIYOR’’

Adana’da olmadığı için sık sık Tarsus Karavan Park’a geldiklerini belirten Semiha Göğüsgeren, Fatih Göğüsgeren ve Nihat Şan, ‘’Adana da böyle bir yer olmadığı için biz burayı tercih ediyoruz. Sık sık karavanımız ile geliyoruz. Tarsus’un il olmasına yönelik başlatılan kampanyayı da destekliyoruz. Vatandaşlar için böyle bir hizmet veren bir ilçe belediyesi tabiki il olmayı hak ediyor. Tüm büyükşehir belediyelerinin de böyle bir hizmet vermesini istiyoruz. Olanakları çok güzel ve ücretsiz olması da bu ekonomik koşullarda bizlere rahatlık sağlıyor. Her şey için belediyemize ve Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ a teşekkür ederiz. Geçen geldiğimizde kendisiyle burada karşılaşmış ve sohbet etmiştik.’’ diye konuştu.

 

“ARKADAŞLARIMIZIN TAVSİYESİ ÜZERİNE GELDİK’’

Ankara’dan bir tavsiye üzerine geldiklerini belirten Orhan ve Mine Özhan çifti,’’ Burayı bir arkadaşımızın vesilesi ile keşfettik. Alanı incelemeye geldik. Çok güzel görünüyor. Şartları biz karavancılar için çok güzel. Burada konaklamak üzere karavanımızı alana park ettik. Böyle bir hizmet için belediyemize ve başkanımıza teşekkür ederiz.’’ şeklinde ifade etti.

 

“BİR SPORCU OLARAK BURAYA KARAVANIM İLE SIK SIK GELİYORUM’’

Sporcu ve karavan sahibi Azmi Erdoğan, ’’Ben Tarsus’ta Iron Man lakaplı bir sporcuyum, geçen hafta İtalya’dan geldim, çeşitli derecelerim var ve bir sporcu olarak buraya karavanım ile sık sık geliyorum. Tarsus’a kazandırılan güzel bir alan. Tüm olanaklar sağlanıyor ve herkes çok güler yüzlü. Her şey için teşekkür ederiz’’ dedi.

 

………….ooo..……….

 

TARDOBDER’DE  GENEL SEKRETER

MURAT BAL İSTİFA ETTİ

Tarsus'ta Doğup Büyüyenler Derneği (TARDOBDER)   yönetiminde bulunan hemşehrimiz Murat Bal görevlerinden istifa ettiğini açıkladı. Bal, dernekte genel sekreterlik  ve yönetim kurulu üyesi olarak sürdürdüğüm görevimi TARDOBDER dernek üyeliğim baki kalmak  kaydıyla bırakıyorum. Dernek ve işleyişinde gördüğüm, tesbit ettiğim, kasıtlı veya kasıtsız şekilde yapılan yanlış/ eksik uygulamalar ve bu türden işlemlerin dernek yönetim kurulunda genel sekreter görevime dayanarak yaptığım uyarılara rağmen düzeltilmemesinden dolayı istifa ettiğimi bildirir gerekli işlemlerin yapılarak sonucun yasal süreler içerisinde tarafıma bildirilmesini arz ederim” dedi.

Murat Bal Atakent mah. Balıkçı çıkm. no.2-A 508 Ada A 51 blk. K.4 D.18 Küçükçekmece

İstanbul, Tel. 0505 276 7476.

 

………..ooo………..

ADD CUMHURİYET BALOSU DÜZENLEDİ

Atatürkçü Düşünce Derneği Tarsus Şubesi 27 Ekim’de Cumhuriyet Balonsu veyemeği düzenledi. Başkan Gökhan Arkan etkinliğin 27 Ekim günü akşamı yapılacağını belirterek tüm Cumhuriyet ve Atatürk sevdalılarını yanlarınad görmek istediklerini söyledi.

 

………..ooo………..

MİLLETVEKİLİ ZEYNEP GÜL’DEN

TERÖR OLAYLARINA KINAMA

Mersin milletvekili  AK Parti’li Zeynep Gül  Yılmaz: “Teröristi ‘gazeteci’ diye lanse edenler, şehidimizin çocuklarının yüzüne nasıl bakacak?” diye sordu.

TBMM Anayasa Komisyonu Katip Üyesi ve AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Mersin’de düzenlenen terör saldırısının herkesi derinden üzdüğünü belirterek, “Alçak saldırıyı gerçekleştirerek polisimizi şehit eden teröristi ‘gazeteci’ diye raporlayanlar, şehidimizin çocuklarının yüzüne nasıl bakacak?” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Mersin’in Mezitli ilçesinde önceki gün PKK’lı teröristler tarafından polis evine düzenlenen terör saldırısına ilişkin değerlendirme yaptı. Mersin’in birlik ve beraberliğini kimsenin bozamayacağını belirten Yılmaz, saldırıda şehit düşen polis memuru Sedat Gezer ile yaralanan polis memuru Abdulkadir Öztürk’ün canlarını hiçe sayıp büyük bir kahramanlık örneği göstererek olası bir faciayı önlediklerini söyledi. Şehit polise Allah’tan rahmet dileyen Yılmaz, yaralı polise de acil şifalar temennisinde bulundu.

Teröre karşı herkesin birlik olması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Polis evimize yönelik teröristler tarafından düzenlenen hain saldırıyı lanetliyorum. Şehidimizin ailesine sabırlar diliyorum. Artık onlar bize emanet, bizim evlatlarımız. Bu hain saldırılara devletimiz en ağır şekilde karşılığını verecek, tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemiz sürecektir. Alçak saldırıyı gerçekleştirenler, ilimizin ve ülkemizin birlik ve beraberliğine, huzur ve güvenliğine kast edenler, en ağır şekilde cezalandırılacaktır.” diye konuştu.

Polis evine saldırı düzenleyen PKK'lı teröristlerden Dilşah Ercan’ın, CHP'nin 2013 yılında hazırladığı 'Tutuklu Gazeteciler Raporu'nda 'gazeteci' olarak ifade edildiğini aktaran Yılmaz, şunları söyledi:

“Hiç kimse gazetecilik faaliyetlerinden dolayı yargılanmaz, cezaevine konulmaz. Ancak CHP, hazırladığı raporla hem terör suçlarından hüküm giyenleri masum göstermeye çalıştı, hem de o kişileri ‘gazeteci’ diyerek, ülkemizi ‘Dünyanın en büyük gazeteci cezaevi’ gibi göstererek dünyaya şikayet etti. Rapora ilişkin yaptıkları açıklamalarda ‘elinde silah olan terörist’ görmediklerini söyledi. Şimdi CHP’nin ‘gazeteci’ diye lanse ettiği terörist, Mersin’imizde bomba yüklü çantalarla polisevine saldırı düzenleyip polis memurumuz Sedat Gezer’i şehit etti. Onu evlatlarından, eşinden ayırdı. Şimdi teröristi ‘gazeteci’ diye lanse eden bu kişiler, şehidimizin çocuklarının yüzüne, gözlerinin içine nasıl bakacak?”

Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yönelik terör operasyonlarının düzenlendiğini, bugün yapılan operasyonda da 18’i CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanı olmak üzere 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini anımsattı. Yılmaz, “Bu tablo Mersin’imiz adına ne yazık ki çok üzücü. Belediye kadrolarının terör şüphelileriyle doldurulması çok vahim bir durum. Eli kanlı katil PKK’yı kahraman olarak göstermeye çalışan ‘Kandil Dağın Gölgesi’ adlı propaganda filminin yönetmeni Serdar Akinan da, aynı zamanda Mersin Büyükşehir Belediyesine basın danışmanlığı yapan firmanın sahibi çıkmıştı. Biz bunları milletimizin takdirine bırakıyoruz. Ama milletimiz müsterih olsun. Biz, belediye kadrolarının terör örgütüne, terör destekçilerine peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz. Devletimiz başarılı operasyonlarla bölücü terörün kökünü kazıyacaktır. Ülkemizi, Mersin’imizi karıştırmak isteyenlere, kaos ortamına sürüklemek isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz.”

 

………..ooo………..

TARSUS’LU FUTUBOLCUNUN ACI KAYBI!

Tarsus Yıldırımspor futbolcularından Cumali Genç’e arkadaşları acı kayıp diyerek çelenk gönderdi.

Başarı futbolcunun bekarlığa veda etmesi nedeniyle futbolcu arkadaşları bir sürpriz yaptı.   Üzerinde acı kaybımız yazılı bir çelenk ve Cumali Genç’in büyükçe bir fotoğrafını taşıyan arkadaşları onun bekarlığı kaybedip evliler kervanına katılması için düğününde bir sürpriz yaptılar. “Cumali kardeşimizin bekarlığa vedası bizim için acı bir kayıptır. Ama kendisine eşi ile yeni hayatında mutluluklar diliyoruz. kendisini çok seviyoruz ve futbol yaşantısında da başarılar diliyoruz” dediler.

………….ooo..………..

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

NOT. Gündemin  uzun hali doc dosyasında.

 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok