SON DAKİKA

7 EKİM 2022- TARSUS MEKTUBU


 

7 EKİM  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

BORSA SEÇİMLERİNDEN SONRA GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

1 Ekim 2022 günü yapılan seçimlerde Oy kullanma oranı % 93 oldu. 

Borsa Seçimlerinin ardına seçim kurulunca kesinleşen Borsa Meclis Üyeleri kesin listesinde yer alan Borsa Meclisi ilk Meclis toplantısını gerçekleştirerek, Meclis Başkanlığına Murat Kaya’yı, Meclis Başkan Yardımcılıklarına İlhan Titiz ve Fatma Temel, Meclis Katip Üyeliğine Burak Şendağ tam oy alarak seçildiler. 

Meclis toplantısının ardından Seçim Kurulunca onaylanan Meclis Asil Üyeliğine seçilen liste Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan ve Yönetim Kurulu asil ve yedek üye seçimleri, TOBB Delege Seçimleri ile Disiplin Kurulu Asil ve Yedek üye seçimleri Seçim Kurulu gözetiminde tamamlandı. 

Yönetim Kurulu Başkanlığına Ali Seçer gelirken, yönetim kurulu da Kemal Süheyl Batmaz ( Başkan Yardımcısı), Mustafa Teke , Yücel Gürbüz ve Ayhan Bayram dan oluştu. 

TOBB’de Tarsus Ticaret Borsasını temsil edecek delegeler ise Ramazan Bozdağ ve Ömer Özcan oldu.

X

TARSUS MÜZİK GÜNLERİ BAŞLIYOR.

Tarsus’ta  müzik dolu  günler başlıyor.

Hannover Oda Orkestrası ve Çukurova Solistleri muhteşem performansları ile sizlerle buluşuyor. Konserler Tarsus S.T Paul Meydanı  ve Gözlükule konser salonunda gerçekleşecek.

İşte proğram:

Neşet Ertaş-Aşık Veysel

7 Ekim 2022 -saat 20.00

Tarsus S.T Paul Meydanı –

Çukurova Solistleri

8 Ekim 2022-Saat.17.00-Gözlükule Konser Salonu

Hannover Oda Orkestrası ve Çukurova Solistleri

9 Ekim 2022 – Saat 19.00- Gözlükule Konser Salonu

Tüm Halkımız Davetlidir!

 

Xx

BORSADAN KANDİL KUTLAMASI

Tarsus Ticaret Borsası  Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer ve Meclis Başkanı Murat Kaya, gerçekleşen ilk meclis toplantısında Mevlid Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. 

 

Mevlid kandili münasebetiyle TTB Başkanları yayımladıkları kutlama mesajında, rahmet elçisi Hz. Muhammed (SAV)'in yer yüzüne teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili'nin tüm insanlık alemine hayırlara vesile olması temennisinde bulundular. 

İslam alemi olarak bir Mevlid Kandili'ni daha idrak edecek olmanın manevi huzuru ve mutluluğunu bir arada yaşadıklarını belirten TTB Başkanlarının ortak mesajında şu ifadelere yer verildi: 

"Sevgili Peygamberimizin dünyaya teşrif ettiği bu anlamlı gecenin, Peygamber Efendimizin insanlığa sunduğu değerleri anlayıp, hayatımızı onun yüce ahlakıyla güzelleştireceğimiz bir yenilenme gecesi olmasını diliyoruz.  

Bu duygu ve düşüncelerle, Mevlid Kandilinin dünyanın çeşitli bölgelerinde zulüm ve yoklukla mücadele eden tüm mazlumların huzur ve refaha erişmesine, ülkemizin birlik ve beraberliğini pekiştirmesini, İslam alemi ve dünyamıza barış ve huzur getirmesini temenni ediyor, tüm İslam aleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyoruz." 

 

 

SEÇER ‘’UYANIK OLACAĞIZ’’

Siyasi platformlarda gerekli yerlere gerekli mesajları verecek yürekte ve birikimde olduklarını kaydeden Başkan Vahap  Seçer, “Kentimiz maalesef, merkezi bütçeden hak ettiği kadar yararlanamıyor. Mersin dışından gelip, siyasi makam elde edenlerin değil; bu bölgeyi bilen ve sizin içinizden çıkan temsilcilerin Ankara'da hakkımızı savunması lazım” diyerek; provokasyonlara, tezgahlara ve saldırılara karşı uyanık olacaklarını da ifade etti.

Gecenin açılış konuşmasını RotaBusiness Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Esat Durak yaptı. Durak konuşmasında, gecenin yavaş yavaş geleneksel hale geldiğinden söz ederek, organizasyonda emeği geçenlere, destek veren sponsorlara ve seçici kurula teşekkürlerini iletti.

 

Başkan Seçer, Mersine konomisine yön veren değerli iş insanlarına ödüller takdim edeceklerinden söz ederek, “Bizim için önemli olan Mersin’e ekonomi, sanat, kültür dünyasındandeğer katan insan sayısını artırmak. Bu durum bana daha fazla mutluluk, daha fazla şevk ve daha fazla azim veriyor. Çünkü ben bu kentin belediye başkanıyım. Herkesin güvencesiyim, abisiyim, kardeşiyim veherkese hizmet götürmekle mükellefim” dedi.

Başkan Seçer, siyaseti siyasi platformlarda zaten konuştuklarını ifade ederken, Mersin ekonomisine ilişkin yaptığı değerlendirmelerde; “Hoşgörü, sevgi, birlik, beraberlik; bunlar retorikte kulağa çok hoş gelen şeyler, ama hayatın gerçeğinde farklı şeyler oluyor. Biz kenti idare edenler; bütün çirkinliklerle, güzelliklerle, mutluluklarla, acılarla boğuşup,olumsuzlukları olumluya çevirme gayreti içerisindeyiz.Siyasi platformlarda zaten gerekli yerlere gerekli mesajları verecek yürekte ve birikimdeyiz. Vatanını, milletini seven, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin önemli bir neferidir Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı” diye konuştu.

 

XX

 

2007 YILINDAKİ CİNAYET ZANLISI YAKALANDI

Mersin İl Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; 2007 yılında Şanlıurfa’da  Y.K. isimli şahsın öldürülmesi olayının  şüphelisi olan İ.B. isimli şahsın Mersin’de saklandığı tespit edildi.

Şüpheli şahıs, yapılan çok yönlü araştırmalar neticesinde; kovalamaca sonucu başkası adına düzenlenmiş olan sahte kimlikle birlikte yakalandı.

Yakalanan İ.B  adlı şahıs hakkında gerekli yasal işlemlere başlandı.

 

BIÇAKLA YARALAMA OLAYI

Tarsus’ta Ahmet M., ofisinde, psikolojik sorunları nedeniyle tedavi gördüğü belirtilen S.Ö.'nün bıçaklı saldırısına uğradı. Yeşil Mahalle'deki zirai ilaç bayisinde çalışan Ahmet M. psikolojik sorunları olduğu ve tedavi gördüğü öne sürülen S.Ö.'nün bıçaklı saldırısına uğradı. Çeşitli yerlerine 8 bıçak darbesi alan ve ağır yaralanan Ahmet M. çevredekiler tarafından otomobille Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Matur, ilk müdahalenin ardından Mersin Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Ameliyata alınan Matur'un hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

 

 

TARSUS BELEDİYESİ EKİM AYI

KADIN, ÇOCUK VE GENÇLİK

MECLİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ 

Toplumcu ve katılımcı belediyecilik anlayışı ile ortak nitelikteki ihtiyaçların giderilmesi için düzenli olarak gerçekleştirilen Tarsus Belediyesi Kadın, Çocuk ve Gençlik Meclisi’nin Ekim Ayı Toplantısı gerçekleştirildi. Mecliste kadınlar, çocuklar ve gençler sordu, talepleri ve istekleri not alındı. Toplumcu belediye dinamiğinde kent yaşamından her kesimin taleplerini dinlenerek, önerilerle beraber sağlıklı bir kentin oluşumu için çalışmalar değerlendirildi.

 

Yerel yönetimlerde sürdürülebilir ve yaşanabilir geleceğe yönelik katılımcı bir anlayış ile Tarsus Belediyesi Ekim Ayı Kadın, Çocuk ve Gençlik Meclisi yapıldı. 3 oturumun ayrı ayrı gerçekleştiği meclislerde, kent yaşam dinamiğinin en önemli parçası olan kadınlar, çocuklar ve gençlerin soruları yanıtlandı. Gençlik ve Çocuk Meclisi Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezi’nde düzenlenirken, Kadın Meclisi ise Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi’nde gerçekleştirildi. Merkezlerin faaliyetleri de katılımcılara aktarıldı, ücretsiz kurslar tanıtıldı. Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Dinsever’in Başkanlığı’nda ve Başkan Yardımcısı Sıtkı Dev’in katılımıyla gerçekleştirilen meclisler ile demokratik katılım arttırılması amaçlandı.

 

Kent ve yaşam kalitesini geliştirme adına kurulan bu meclislerin, yerel yönetimlerle ilgili çalışmaları gerçekleştirilerek fikir alışverişinde bulunuldu. Ortak yaşam bilincinin geliştirilmesi, çocukların, gençlerin, kadınların toplumsal yaşamdaki etkinliklerini arttırmak ve yerel karar alma mekanizmalarında aktif rol almalarını sağlamak adına karşılıklı çözüm önerileri sunuldu.

 

…………ooo………...

 “ÇOCUK MECLİS TOPLANTISI”

GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarsus Belediyesi Ekim Ayı Çocuk Meclis Toplantısı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.  Geleceğin teminatı olan çocuklar, Tarsus Belediyesi’ne istek, dilek, soru ve önerilerini sundu. Kent yaşamında çocukların yaşam kalitesini ve aktivitesini arttırmak için çözüm ve eksiklikleri giderecek öneriler sunuldu.

 

GENÇLER TALEPLERİNİ AKTARDI

 

Yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılması ve gençlerin aktif rol almalarını arttırmak için Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezi’nde Tarsus Belediyesi Ekim Ayı Gençlik Meclisi gerçekleştirildi. Gençlere yönelik yaşamsal faaliyetlerin arttırılması ve özellikle kültürel anlamda kendilerini geliştirebilecek çalışmaların yapılması için fikir alışverişinde bulunuldu. Gençlerin bir çatı altında toplanarak kent yönetiminde aktif rol almalarını ve kendi sorunlarını açıkça ifade ederek çeşitli aktiviteler yapmalarını sağlamak adına geçler tarafından projeler sunuldu. Dezavantajlı mahallelerde yaşayan gençlerin toplumsal hayatta daha aktif olmalarına yönelik çözüm önerileri sağlandı. Başta ulaşımla alakalı olmak üzere gençlerin okuma alışkanlığının sağlanması için adımlar atıldı.

 

EŞİT DÜZEYDE BİR KENT İÇİN KADIN MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Tarsus Belediyesi Ekim Ayı Kadın Meclis Toplantısı, Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sağlıkta, eğitimde, kültürde ve toplumsal cinsiyet kalıplarında sorunlarını, dileklerini ve çözümlerini ileten kadınlar, kentin daha eşit bir düzeyde yer alması için fikirlerini öne sürdü. Kadın yaşam merkezlerinin arttırılması için adım atılacağını ifade eden Başkan Yardımcısı Ali Dinsever “Dezavantajlı mahallelerde Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın hassasiyetleri üzerine daha fazla katılımın sağlanması için kadın yaşam merkezleri, aile sağlığı merkezleri, kreş ve okuma salonlarını arttıracağız. Bu anlamda çalışmalarımız Tarsus Belediyesi olarak devam ediyor.” ifadelerini kullandı. 

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ ARAÇ

FİLOSU GÜÇLENİYOR

Çağdaş şehircilik anlayışı ile her geçen gün daha da gelişen, hız ve kalite için kente hizmet eden Tarsus Belediyesi, araç filosuna kattığı yeni araçlarla hizmet ağını genişletiyor. Akılcı kaynak kullanımı ile israfın önüne geçen Tarsus Belediyesi, bir taraftan belediye bünyesinde kullanılan hizmet araçlarının bakımını yaparken, diğer taraftan ise araç parkına yeni araçlar kazandırarak vatandaşlara hizmeti en üst noktada vermenin gayreti ile çalışmalarını sürdürüyor. Filoya kazandırılan araçların tanıtımı için ise Tarsus caddelerinde konvoy düzenlendi.

 

Çöp toplama ve temizlik çalışmalarının daha etkin ve verimli şekilde devam etmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren Tarsus Belediyesi, Temizlik İşleri araç filosunu genişletti. 17 çöp kamyonu, 2 süpürge aracı, 1 sulama aracı, 1 kepçe ve 1 servis minibüsü olmak üzere toplam 22 araç alınarak toplam araç sayısı 62’ye çıkarıldı.  Belediyenin Temizlik İşleri filosuna eklenen 22 araç ile vatandaşlara hızlı ve kaliteli hizmet sağlamak amaçlandı. Akaryakıt Otomasyon Sistemi ile ise tüm araçların daha verimli ve ekonomik kullanımı gerçekleştiriliyor. Hizmet ağına eklenen 22 araç kent genelindeki temizlik işlerine büyük ölçüde katkı sağlayacak.

 

“DAHA İYİ HİZMET VEREBİLMEK İÇİN BUNDAN SONRA DA CANLA BAŞLA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ’’

Halkın huzurla yaşayabileceği temiz bir çevre yaratmak adına araç filosunu güçlendirdiklerini anlatan Temizlik İşleri Müdür Vekili ve Başkan Yardımcısı Sıtkı Dev, “Tarsus'a hizmet vermekte olan Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün 40 olan araç sayısına 22 araç daha dâhil olmuştur. Halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için bundan sonra canla başla çalışmamızı sürdüreceğiz. Evsel atık topluyorduk 20 araçla, 17 araç daha çöp kamyonu olarak dahil oldu. 4 tane süpürge aracımız vardı, 2 süpürge aracı daha dahil edildi. 2 tane sulama aracımız vardı, 1 sulama aracı daha dahil ettik, 1 tane kepçemiz vardı, 1 kepçe daha yeniden kazandırdık. Tarsus'un daha yaşanılabilir bir kent olması için, Tarsus Belediye Başkanımızın iradesi doğrultusunda hizmet etmeye devam edeceğiz.’’ dedi.

 

…………ooo………...

 “TEMİZLİK İŞLERİNDE AYRIM YAPMIYORUZ’

Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak kentin çeşitli noktalarında çalışmalarına devam ettiklerini belirten Temizlik İşleri Müdür Vekili ve Başkan Yardımcısı Sıtkı Dev, “Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın hassasiyetleri doğrultusunda Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün yapmakta olduğu hizmetler dahilinde evsel atık topluyoruz. Onun yanında bütün kamu, kurum ve kuruluşlarının temizlik işlerinde hiç ayrım yapmadan hizmet vermeyi sürdürüyoruz. Tarihi ve turistik alanlarımızda, kırsal ve kent merkezinde temizlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhbar hattımız 153 var, anında CİMER üzerinden, Ulakbel üzerinden bize ulaşan şikâyetleri yerine getiriyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daha iyi hizmet verebilmek için filomuza kazandırdığımız yeni araçlarımızla birlikte Tarsus'u daha güzel yaşanabilir bir kent yapmaya çalışacağız.’’ diye konuştu.

 

YENİ ARAÇLARLA ŞEHİRDE KONVOY YAPILDI

Tarsus Belediyesi son dönemde belediye araç parkuruna kazandırdığı hizmet araçlarını, şehir turu düzenleyerek tanıttı. Filoya kazandırılan araçların tanıtımı için Tarsus caddelerinde konvoy düzenlendi.

…………ooo………...

MEMLEKET PARTİSİNDE TOPLANTI VAR

Memleket Partisi  Tarsus’ta bugün toplantı yapacak. İstifalar nedeniyle il başkanı Özgür Türker bugün Tarsusta saat 14.00 de bir basın toplantısı yapacak.

…………ooo………...

 

ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİNE

ARAÇ DESETĞİ

Tarsus Belediye Meclisi dün toplandı. Toplantıda Tarsus Belediyesine ait 2005 model bir aracın  geçici olarak Çamlıyayla belediyesine verilmesi kararlaştırıldı. Bakımı yapılıp çalışır vaziyette olan araç yakında Çamlıyayla belediyesine verilecek ve bu aracı Çamlıyayla belediyesi kullanacak. Kira süresinin ise üç yıl olduğu bildirildi.

…………ooo………...

İYİ PARTİ DELEGE SEÇİMLERİNE

YAKINDA BAŞLIYOR

İyi Parti Tarsus ilçe teşkilatının önümüzdeki günlerde delege seçimleri yapılacak. Genel merkez kararıyla delege seçimleri en kısa sürede gerçekleştirilecek ve ilçe başkanlık seçimlerine  geçilecek.

İyi Partiye kayıtlı  üyeler 400 tane delegeyi sandığa giderek belirleyecek.Ardından önümüzdeki ay da ilçe kongresine gidilecek. Ardından ilçe kongreleri tamamlanıp il kongresi yapılacak. İl kongreleri de tamamlanıp genel merkez kongresi yapılacak. Şimdiden İyi Partiye delege seçimleri hayırlı uğurlu olsun diyoruz.

………….ooo..………..

AKP GENÇLİK KOLLARINDAN

KAYMAKAMA ZİYARET

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Rıdvan Apak ve Yönetimi Kaymakamlıkta..

Ekip,  Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret etti.

………….ooo..………..

TARSUS’TA DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ

KUTLAMASI

Dünya Çocuk Günü dolayısıyla bazı öğrenciler Kaymakamlığa ziyarete geldi.

Dünya Çocuk Günü nedeniyle  Mehmet Ramiz Asutay İlk/ Orta Okulu öğrencileri Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’yu ziyaret ettiler. Kaymakam Otcu da çocukları kabul edip Dünya Çocuk Gününü kutladı.

 

………….ooo..………..

 

TARSUS’TA BURSA

DEPLASMAN HAZIRLIĞI

Önceki gün kendi sahasında Nazilli Belediyespor takımı ile 1-1 berabere kalan Tarsus idmanyurdunda 2 puan kaybı üzüntü yarattı. İlk yarıyı 1-0 önde bitiren TİY 90+4 de  yediği golle maç 1-1 bitmişti.

TİY buhafta sonunda Bursa’ya gidecek. Bursa deplasmanındaki maçta takımımız puan kayıplarını telafi etmeye çalışacak. Şu anda takımımızın 5puanı bulunuyor.

………….ooo..………..

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

NOT. Gündemin  uzun hali doc dosyasında.

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok