SON DAKİKA

8 EKİM 2022- TARSUS MEKTUBU


 

8 EKİM  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

SERTEL VİDA’YA ÖDÜL

 A.Ş. İŞVERENİ SERHAT SERVET DÖVENCİ ÖDÜL ALMAYA DEVAM EDİYOR

Sertel Vida Metal A.Ş. işvereni Serhat Servet Dövenci, aldığı ödüller ile ilgili olarak"  ihracatta ve kalite de ödülleri toplamaya devam ediyoruz.

Mersin Valiliği'nin Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) işbirliğinde düzenlenen Sanayi ve İhracat Yıldızları Ödül Töreni’nde İSO 1000 firması arasında yerimizi alırken,

ayrıca ihracatta Türkiye'de ilk 1000'de   510'ncu firması olduk, ödülümüzü İl Sanayi Müdürü Sn. Hasan Gül'den aldık.

İhracatta Türkiye'de  668'nci en çok ihracat yapan firması olurken

ödülümüzü iş insanı Hamit İzol'dan aldık.

Sertel Vida Metal A.Ş Ailesi olarak büyümeye ve üretmeye devam ediyoruz." diye konuştu

 

 

 

DİN BİLGİNLERİNDEN ABDURREZZAK

ÖZ HOCANIN EŞİ  VEFAT ETTİ.

Tarsuslu Din Alim ve  bilginlerinden  Hacı Hafız Abdurrezzak Öz hocanın eşi Sevim Öz vefat etti. Merhumenin cenazesi bugün Tarsus Şehir mezarlığında öğle namazına müteakip dualarla toprağa verilecek. Allah rahmet eylesin.

 

………….OOO………..

 

YASADIŞI BAHİS OYNATANLARA DARBE

Mersin Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Yasadışı Bahis suçu işleyenlere operasyon yapıldı. Operasyon gerçekleştiren  ekip Mersin genelinde 23 adrese operasyon yaptı..

Operasyonda Mersin’de 12 ve İstanbul’da 2 olmak üzere 14 şahıs yakalanarak gerekli işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Yapılan yargılama neticesinde 5 şahıs tutuklanırken,  9 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

…………ooo………...

DÜN AKŞAMKİ KONSER ERTELENDİ

Tarsus Belediyesinin Tarsus Müzik Günleri etkinliği kapsamında ilki don akşam yapılması gereken konser ertelendi.

Tarsus’ta müziğin evrensel boyuta ulaşmasını, Türk sanatçılarımız Aşık Veysel ve Neşet Ertaş’ın halk türkülerini Tarsus halkıyla paylaşma amacı güden açılış konseri ertelendi. Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, etkinliğin 7 Ekim tarihindeki Mevlid Kandili nedeniyle ertelendiğini açıkladı. Bozdoğan”Halkımızın dini konulardaki hassasiyetini gözeterek konseri 9 Ekim akşamına ertelemeyi uygun gördük Etkinlik Pazar akşamı saat 20.00’de yapılacaktır. Kıymetli halkımızın bilgisine sunarız” dedi.

 

…………ooo………...

BORSA SEÇİMLERİNDEN

SONRA GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

1 Ekim 2022 günü yapılan seçimlerde Oy kullanma oranı % 93 oldu. 

Borsa Seçimlerinin ardına seçim kurulunca kesinleşen Borsa Meclis Üyeleri kesin listesinde yer alan Borsa Meclisi ilk Meclis toplantısını gerçekleştirerek, Meclis Başkanlığına Murat Kaya’yı, Meclis Başkan Yardımcılıklarına İlhan Titiz ve Fatma Temel, Meclis Katip Üyeliğine Burak Şendağ tam oy alarak seçildiler. 

Meclis toplantısının ardından Seçim Kurulunca onaylanan Meclis Asil Üyeliğine seçilen liste Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan ve Yönetim Kurulu asil ve yedek üye seçimleri, TOBB Delege Seçimleri ile Disiplin Kurulu Asil ve Yedek üye seçimleri Seçim Kurulu gözetiminde tamamlandı. 

Yönetim Kurulu Başkanlığına Ali Seçer gelirken, yönetim kurulu da Kemal Süheyl Batmaz ( Başkan Yardımcısı), Mustafa Teke , Yücel Gürbüz ve Ayhan Bayram dan oluştu. 

TOBB’de Tarsus Ticaret Borsasını temsil edecek delegeler ise Ramazan Bozdağ ve Ömer Özcan oldu.

………….OOO…………

BORSADAN KANDİL KUTLAMASI

Tarsus Ticaret Borsası  Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer ve Meclis Başkanı Murat Kaya, gerçekleşen ilk meclis toplantısında Mevlid Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. 

 

Mevlid kandili münasebetiyle TTB Başkanları yayımladıkları kutlama mesajında, rahmet elçisi Hz. Muhammed (SAV)'in yer yüzüne teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili'nin tüm insanlık alemine hayırlara vesile olması temennisinde bulundular. 

İslam alemi olarak bir Mevlid Kandili'ni daha idrak edecek olmanın manevi huzuru ve mutluluğunu bir arada yaşadıklarını belirten TTB Başkanlarının ortak mesajında şu ifadelere yer verildi: 

"Sevgili Peygamberimizin dünyaya teşrif ettiği bu anlamlı gecenin, Peygamber Efendimizin insanlığa sunduğu değerleri anlayıp, hayatımızı onun yüce ahlakıyla güzelleştireceğimiz bir yenilenme gecesi olmasını diliyoruz.  

Bu duygu ve düşüncelerle, Mevlid Kandilinin dünyanın çeşitli bölgelerinde zulüm ve yoklukla mücadele eden tüm mazlumların huzur ve refaha erişmesine, ülkemizin birlik ve beraberliğini pekiştirmesini, İslam alemi ve dünyamıza barış ve huzur getirmesini temenni ediyor, tüm İslam aleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyoruz." 

 

………….OOO…………

 

SEÇER ‘’UYANIK OLACAĞIZ’’

Siyasi platformlarda gerekli yerlere gerekli mesajları verecek yürekte ve birikimde olduklarını kaydeden Başkan Vahap  Seçer, “Kentimiz maalesef, merkezi bütçeden hak ettiği kadar yararlanamıyor. Mersin dışından gelip, siyasi makam elde edenlerin değil; bu bölgeyi bilen ve sizin içinizden çıkan temsilcilerin Ankara'da hakkımızı savunması lazım” diyerek; provokasyonlara, tezgahlara ve saldırılara karşı uyanık olacaklarını da ifade etti.

Gecenin açılış konuşmasını RotaBusiness Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Esat Durak yaptı. Durak konuşmasında, gecenin yavaş yavaş geleneksel hale geldiğinden söz ederek, organizasyonda emeği geçenlere, destek veren sponsorlara ve seçici kurula teşekkürlerini iletti.

 

Başkan Seçer, Mersine konomisine yön veren değerli iş insanlarına ödüller takdim edeceklerinden söz ederek, “Bizim için önemli olan Mersin’e ekonomi, sanat, kültür dünyasındandeğer katan insan sayısını artırmak. Bu durum bana daha fazla mutluluk, daha fazla şevk ve daha fazla azim veriyor. Çünkü ben bu kentin belediye başkanıyım. Herkesin güvencesiyim, abisiyim, kardeşiyim veherkese hizmet götürmekle mükellefim” dedi.

Başkan Seçer, siyaseti siyasi platformlarda zaten konuştuklarını ifade ederken, Mersin ekonomisine ilişkin yaptığı değerlendirmelerde; “Hoşgörü, sevgi, birlik, beraberlik; bunlar retorikte kulağa çok hoş gelen şeyler, ama hayatın gerçeğinde farklı şeyler oluyor. Biz kenti idare edenler; bütün çirkinliklerle, güzelliklerle, mutluluklarla, acılarla boğuşup,olumsuzlukları olumluya çevirme gayreti içerisindeyiz.Siyasi platformlarda zaten gerekli yerlere gerekli mesajları verecek yürekte ve birikimdeyiz. Vatanını, milletini seven, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin önemli bir neferidir Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı” diye konuştu.

 

………….OOO…………

 

2007 YILINDAKİ CİNAYET ZANLISI YAKALANDI

Mersin İl Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; 2007 yılında Şanlıurfa’da  Y.K. isimli şahsın öldürülmesi olayının  şüphelisi olan İ.B. isimli şahsın Mersin’de saklandığı tespit edildi.

Şüpheli şahıs, yapılan çok yönlü araştırmalar neticesinde; kovalamaca sonucu başkası adına düzenlenmiş olan sahte kimlikle birlikte yakalandı.

Yakalanan İ.B  adlı şahıs hakkında gerekli yasal işlemlere başlandı.

………….OOO…………

 

BIÇAKLA YARALAMA OLAYI

Tarsus’ta Ahmet M., ofisinde, psikolojik sorunları nedeniyle tedavi gördüğü belirtilen S.Ö.'nün bıçaklı saldırısına uğradı. Yeşil Mahalle'deki zirai ilaç bayisinde çalışan Ahmet M. psikolojik sorunları olduğu ve tedavi gördüğü öne sürülen S.Ö.'nün bıçaklı saldırısına uğradı. Çeşitli yerlerine 8 bıçak darbesi alan ve ağır yaralanan Ahmet M. çevredekiler tarafından otomobille Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Matur, ilk müdahalenin ardından Mersin Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Ameliyata alınan Matur'un hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

 

………….OOO…………

DANİYEL MERCAN ADAY OLMAYACAK

İyi Partiyi Tarsus’ta çok güzel temsil eden  ilçe başkanı DANİYEL MERCAN, ilçe başkanlığını bırakacak. Mercan tam zamanında  görevi bir başka arkadaşına devredecek. Tebrik ediyorum.

Mercan birileri gibi koltuğa yapışmadı ve gelecek ay yapılacak kongrede ilçe başkanlığına aday olmayacağını duydum. Demokrasilerde bu önemli bir karar.

Bir ilçe başkanının elinde imkan ve fırsat varken  yeniden başkan adayı olmaması ve zirvedeyken görevi bir başka arkadaşına devretmeye hazırlanan  DANİYEL MERCAN’ı kutluyorum. Bu karar herkese ve diğer partilere de örnek olsun diyorum. Önümüzdeki günlerde iyi Partide başka gelişmelerde olabilir.

Bunu da bekleyelim ve görelim.

 

………….OOO…………

"MERSİN'İN HER YERİNDE TARSUS

DAHİL  OKUMA SALONLARI AÇTIK"

Eğitimi önemsediklerini ve bu doğrultuda önemli çalışmalar hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Vahap  Seçer, "Adres Okuma Salonu'yla bizim okuma alanımız bitmiyor. Kongre Merkezi'mizde, mevcut kapalı okuma salonumuz var. Yine oraya açık bir birim yapılıyor. Hal Mahallesi'nde yeni bitirdiğimiz bir birim var. Halkkent'te toplum merkezi yaptık, onun içinde de bir okuma salonumuz var. Bunlar hazır, pırıl pırıl tertemiz binalar ve şu anda da faaliyetlerine başlıyor. Soğucak yaylasında, Marina'nın karşısında, Tarsus Ötüken Park'ta ve şu anda Kültür Park içerisinde proje hazırlığında olan okuma salonumuz var. Atatürk Parkı'nda da bitmek üzere olan bir okuma salonumuz var. Onu da devreye alacağız. Yine bizim Gazi Çiftliğimizde bir okuma salonumuz var. Gördüğünüz gibi her bölgede eğitime katkı vermek, çocuklarımızın ders çalışma ortamını iyileştirmek için katkı sunmaya çalışıyoruz. Bunların sayısını daha da artıracağız."

"ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN BİRÇOK YURT VE KONUKEVİNİ FAALİYETE GEÇİRDİK"

Sadece okuma salonları değil, öğrencilerin barınma ihtiyacı başta olmak üzere daha birçok konudaki çalışmalarla eğitime katkı sunduklarını anımsatan Başkan Seçer, "Tarsus'ta 25 kızımız için çok güzel bir konukevi hazır ettik. Merkezde eski üniversite hastanesinin yerinde 120 yataklı erkek öğrenci yurdumuz var. Bu eğitim-öğretim sezonunda orada da hizmete başlıyoruz. Geçtiğimiz yıl Gülnar'da açtığımız 108 mevcutlu yurt ve konukevi de faaliyette. Bu çalışmaları artırarak devam ettireceğiz. Çünkü barınma önemli bir sorun. Yine çocuklarımızın özellikle okul öncesi kreş sorunu var. Türkiye'nin, hatta dünyanın belki de ilkini biz yaptık. Türkiye'nin en büyük toptancı sebze ve meyve halinde kreşimiz var. Orada çalışan kadınlarımızın çocukları faydalanıyor. Birçok bölgede hizmete aldığımız kreşlerimiz, yeni yapılan kreşlerimiz var. Biz kamuya hizmet ediyoruz. Bu sosyal politikaları da, onun üzerine kurguluyoruz"dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZİN HER KONUDA YANINDAYIZ"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri'nde LGS öğrencilerine yönelik öğle yemeği hizmetinin başlatıldığını da anımsatan Başkan Seçer, "Her üniversitenin kapısındaki Mahalle Mutfağımızda 3 çeşit yemek 3,5 liraya devam ediyor. Çamaşır kafeler ücretsiz. Çorba dağıtımları; bazılarına küçük işler gibi gelebilir ama tok açın halinden anlamadığı için, biz de onları böyle alaylı bir şekilde karşılıyoruz. 2024 yılına kadar otobüs 1 lira devam edecek. Yine birçok konuda öğrencilerimize katkı sağlayacak çalışmalar yapıyoruz. Yani Mercek'ten Merci'ye kadar,  öğrenci danışma merkezlerimizden meslek edindirme merkezlerimize kadar her şeyimiz gayet güzel. Söylediğim gibi, Mersin gerçekten 10 numara öğrenci kenti"diye konuştu.

………….ooo..………..

BORSA’DA MURAT KAYA

 MECLİS BAŞKANI OLDU

Tarsus Ticaret Borsa’da yönetim toplantısı yapıldı. Ali Seçer başkan olurken önceki dönem başkanı Murat Kaya ise Meclis başkanı olarak görev aldı.

Bilindiği üzere 1 Ekim’de yapılan genel kurumda Ali Seçer başkanlık görevine seçilmişti. Mecliste dün  görev dağılımı yapıldı. Murat Kaya’nın meclis başkanı olması olumlu bulundu.

………….ooo..………..

TARSUS İY, YARIN  BURSA

DEPLASMANINDA PUAN ARAYACAK

Çarşamba günü kendi sahasında Nazilli Belediyespor takımı ile 1-1 berabere kalan Tarsus idmanyurdunda 2 puan kaybı üzüntü yarattı. İlk yarıyı 1-0 önde bitiren TİY 90+4 de  yediği golle maç 1-1 bitmişti.

TİY bugün  Bursa’ya gidecek. Bursa deplasmanındaki maçta takımımız puan kayıplarını telafi etmeye çalışacak. Şu anda takımımızın 11 puanı bulunuyor.

………….ooo..………..

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

NOT. Gündemin  uzun hali doc dosyasında.

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok