SON DAKİKA

4 -5 KASIM 2022- TARSUS MEKTUBU


 

4 KASIM  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

TARSUS FESTİVALİ BUGÜN BAŞLIYOR

Uluslararası Tarsus Festivali’nde gerçekleştirilecek kortej, konser ve dans gibi eğlence etkinlikleri iptal olmuştur .

Yapılan açıklamada ‘’Özel Kuvvetler Personeli Hv. P. Asb. Kd. Çvş. Özkan Demir eğitim sırasında meydana gelen kaza sonucu şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve milletimize başsağlığı dileriz.

 

Şehidimiz nedeniyle 04.11.2022 Cuma (bugün) Uluslararası Tarsus Festivali’nde gerçekleştirilecek kortej, konser ve dans gibi eğlence etkinlikleri iptal olmuştur. Söyleşi, sergi gibi diğer tüm kültürel etkinliklerse planlandığı gibi devam edecektir.’’ Denildi.

 

………….OOO………..

ŞEHİDİMİZ VAR

Tarsus Belediye başkanı Haluk Bozdoğan ,  Mersinli Hemşehrimiz Astsubay Kıdemli Çavuş Özkan Demir'e Allah'tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

Bozdoğan ‘’Özel Kuvvetler Komutanlığında paraşüt eğitimi sırasında meydana gelen kazada şehit olan Mersinli Hemşehrimiz Astsubay Kıdemli Çavuş Özkan Demir'e Allah'tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz. Mekanı cennet olsun’’ dedi.

………….OOO………..

TARSUS’TA HAYVANCILIĞI GELİŞTİRME" PROJESİ

Tarsus Belediyesi tarafından "Tarsus’ta Hayvancılığı Geliştirme" projesi kapsamında besicilerimize %50 Hibe Destekli Silajlık Mısır dağıtımının 2.etabı gerçekleştirilecektir.

Projemiz ile ilgilenen, bilgi almak ve de kayıt olmak isteyen vatandaşlarımız için irtibat numaramız: (0324) 616 34 96, (0324) 616 34 95, (0324) 616 34 97

Son başvuru tarihi. 11 KASIM CUMA

 

………….OOO………..

 

SPOR GÜVENLİK KURULU TOPLANDI


 TARSUS-HABER- 
Tarsus İlçe Spor Güvenliği Kurulu dün Hükümet konağında kaymakamlık toplantı salonunda  toplantı yaptı.

Kurul,  Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında toplanarak Kasım ayı içerisindeki sportif aktiviteleri görüştü.

Kasım ayı içindeki etkinliklerde  alınacak tedbirleri karara bağladı.

………….OOO………..

MUHARREM İNCE BUGÜN TARSUS’TA

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce bugün Tarsus’ta olacak.

Başkan Muharrem  İnce , Tarsus’ta  öğlen vakti Cuma namazını Ulu camide  kılacak.

Ayrıca Tarsus Ticaret Odası  ve Ziraat odasını ziyaret edecek. Saat 15.30 da ise Atatürk caddesinde esnaf ziyareti yapacak. Yarenlik ve bankalar caddesi bölümünde halkla görüşecek. Mersin il başkanı Özgür Türker  ‘’Genel Başkanımız  Muharrem  İnce , Tarsus’a geliyor.

Sayın İnce,  Tarsus Ticaret Odası  ve Ziraat odasını ziyaret edecek. Saat 15.30 da ise Atatürk caddesinde esnaf ziyareti yapacak. Tüm halkımızı bekliyoruz.’’ Dedi.

 

 

 

………….OOO………..

 

TARSUSLU KADINLAR:

BİSİKLET YOLLARI İSTİYORUZ

Süslü Kadınlar  Topluluğu adına  Serpil Kara, Tarsus’ta bisiklet yollarının hızla artmasını istediklerini söyledi.

Serpil Kara “Geçen yıl birkaç yerde bisiklet yolları oluşturuldu. Ama bu yetmez. Daha çok ve daha uzun bisiklet yolları yapılmasını arzu ediyoruz. Gerek Mersin Büyükşehir Belediyesinden gerekse Tarsus belediyesinin başkanından bisiklet yolları konusunda yeni girişimler ve destekler istiyoruz. Çünkü bu sayede kadınlarımızın sokakta bisikletle dolaşma özgürlüğü artacaktır.”

Bizde Tarsus’ta son zamanlarda dikkatleri çeken kadınlarımıza destek veriyor, yolları açık özgürlükleri daim olsun diyoruz.

 

………….OOO………..

TARSUS’TA DİRİFT YAPANA CEZA

Tarsus’ta dün drift yaptıkları görüntüler sosyal medyada paylaşılan 2 sürücüye 18 bin 200 lira ceza verildi.İl Emniyet Müdürlüğünün açıklamasına göre, 2 otomobil sürücüsünün, asker uğurlaması dolayısıyla 82 Evler Mahallesi'nde düzenlenen konvoyda drift yaptıklarına ilişkin sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine çalışma başlatıldı.Tarsus Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin M.K.A. ve H.S.A. olduğunu belirledi.Trafik güvenliğini tehlikeye attıkları gerekçesiyle haklarında adli işlem başlatılan sürücülere 18 bin 200 lira ceza da uygulandı.

………..ooo………..

TARDOBDER ÜMİT YAŞAR’I ANDI

TARDOBDER Başkanı Ümran Yıldırım  “Tarsus'lu Şairimiz Ümit Yaşar Oğuzcan'ı Ölüm Yıldönümünde Şiirleri Ve Şarkılarıyla Andık” dedi.

TARDOBDER Dernek Binasında (Otel Zorbaz arka sokağında dün saat 17.00 de başlayan etkinlik 2 saat sürdü.

TARDOBDER Başkanı Ümran Yıldırım , katılan herkese teşekkür etti.

 

………..ooo………..

TARSUS TESKİ’DEN AÇIKLAMA

Tarsus Teski Turizm Eğitim Sağlık Kültür İnşaat Sanayi Ve Ticaret A.Ş.  yönetimi bazı mahkemelik konular hakkında açıklama yapıt.

Açıklama şöyle:Dün akşam Tarsus’ta faaliyet gösteren yerel bir gazetenin sosyal medya hesabında yayınladığı videoda çeşitli açıklamalarda bulunan Ziya Kenğer isimli şahsın yanlış ve yanıltıcı beyanlarına dair açıklamamızdır.

                                                            

Ziya Kenğer ilgili videoda ‘’TESKİ A.Ş.’den şahsı adına hiçbir ücret almadığını’’ ifade etmektedir. Değerli halkımızın ve Tarsus’un kıymetli yerel basınının bilmesini isteriz ki, ekte paylaştığımız görselde Ziya Kenğer isimli şahıs, TARSUS TESKİ TURİZM EĞİTİM SAĞLIK KÜLTÜR İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. AVANS TALEP FORMU başlığı altında, kendisi ile şirketimiz tarafında yapılan sözleşmeye bianen 500.000 TL (Beş yüz bin Türk Lirası) talep etmiş ve bu rakamı TESKİ A.Ş.’den tahsil etmiştir. Dolayısıyla bu örnek gibi birçok talep formu imzalayarak talep ettiği rakamları bir bir tahsil eden Ziya Kenğer, Tarsus halkını ve yerel basını alenen yanıltmaktadır. Ekte, Ziya Kenğer imzasıyla kayıtlarımıza girmiş belgeyi paylaşıyoruz.

Yine ilgili videoda TESKİ A.Ş.’nin kendisine dair adliyeye intikal ettirdiği hiçbir evrakın, hiçbir suç duyurusunun yapılmadığı birden çok kez dile getirilmiş, Kenğer; yetinmeyip kendisiyle ilgili hiçbir suç duyurusunda da bulunulamayacağını iddia etmiştir. Kenğer’in bu iddiası da diğer iddiaları gibi gerçeği yansıtmamaktadır. Kenğer’e, TESKİ A.Ş. olarak Cumhuriyet Başsavcılığı Makamına 2022/2726 no’lu dosya ile ‘’DOLANDIRICILIK’’ ve ‘’GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA’’ suç duyurularında bulunulmuştur.

Değerli Tarsuslular, Kıymetli Basın Mensupları;

Ziya Kenğer gibi halkın kurum ve kuruluşlarını zarara uğratan, resmi ve gayrı resmi olanakları şahsi emelleri doğrultusunda kullanan tüm kişiler hakkında suç duyurularımız, Türk adaletine yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir.

Tarsus halkının ve Tarsus basınının yalan ve yanlış, aslı astarı olmayan, hukuka intikal etmiş konuların manipüle edildiği haber ve kurgu videolara itibar etmemelerini rica eder, bilgilerinize sunarız.

 

TESKİ A.Ş. YÖNETİM KURULU

 

………….ooo..………..

TARSUS MEZARLIKLAR SORUMLUSU

YUSUF NEVRUZ’A ALKIŞ

Tarsuslu muhtarlarla yapılan toplantıda Tarsus Mezarlıklar Müdürlüğünün  çalışmaları hakkındaki slayt görüntüsü ekrana geldi.  Muhtarlar bu görüntüye gelen Yusuf NEVRUZ’u  alkışladı.  Muhtarlar, Yusuf Nevruz’un çalışmalarından muhtarlarımız çok memnun ki, onun görüntüleri ekrana gelince tüm muhtarlar Nevruz’u alkışladı. YUSUF NEVRUZ kardeşim tatlı dilli güler yüzlü bir insan. Muhtarlara da sade vatandaşlarda elinden  gelen yardımı gösteriyor.

………….ooo..………..

BORSA’DAN TARSUS FESTİVALİNE DESTEK

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Toplantısında gündem ’Uluslararası Tarsus Festivali” ve Tarsus’un Markaları oldu

Olağan yönetim kurulu gündemlerinin ardından Tarsus’ta 4-5-6 Kasım tarihleri arasında yapılacak ‘’Uluslararası Tarsus Festivali’’ ve Tarsus’un Markalarının tanıtılması konusunda açıklamada bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, “Tarsus ‘un tarihi dokusuna, yerel üretimine ve kültürel mirasına yine Tarsus sahip çıkacaktır.” dedi.

Tarsus Ticaret Borsası olarak yerel ve yöresel ürünlerin korunması ve geleceğe taşınması içinde aktif projeler yürüttüklerini kaydeden Ali Seçer, “Bazı kentler, hiç gitmemiş olsak da bizi büyüler.  Bu şehirler tarifi zor bir sihre sahiptir. Sadece güzellikleri, tarihi özellikleri ya da mutfakları değildir onları çekici kılan, kendilerine has  enerjileri vardır. İşte kendine has enerjisi ile Tarsus’ta 4-5-6 Kasım tarihleri arasında yapılacak ‘’Uluslararası Tarsus Festivali’’ yerel, yöresel, coğrafi işaretli ürünlerimizin tanıtılması noktasında çok önemli.

Tarsus’un birçok noktasında gerçekleşecek festivalde biz elimizdeki tarihi, kültürel mirası ve yerel ürünlerimizi Tarsus’un Markaları olarak tanıtmak için fırsat yakalamış olacağız. “ dedi.

 

 

Tarsus Sarıulak Zeytini ve Tarsus Sarıulak Zeytinyağı’na coğrafi işaret tescili alarak özgünlüğünü koruduklarını ve ticari değerini artırdıklarını ifade eden Seçer, “İki ürünümüzde kentimizin en değerli ürünleri arasında yer alıyor. Özellikle zeytinyağımız dünyadaki bölgemize has bir çeşit olan yine coğrafi işaretli Tarsus Sarıulak Zeytini’nden yapıldığı için şifa olarak kullanılıyor.

Bugün piyasada yeşil olarak satılan zeytinimizin paha değeri de her geçen gün yükseliyor ve üreticisini sevindiriyor. Bunun dışında 7 tane daha coğrafi işaretli ürünümüz var. İnşallah ‘’Uluslararası Tarsus Festivali’’ nde bu değerlerimizi ve markalarımızı da gerçek manada tanıtma fırsatı da yakalamış olacağız.”

 

………….ooo..………..

TARSUS İDMANYURDU ,

BUGÜN SİVAS’A GİDECEK

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu, bu sezon 13. hafta maçında Sivas Belediyespora konuk olacak. Bu maç cumartesi günü oynanacak olup sarı lacivertliler hazırlıklarını tamamladı.

Sarı lacivertliler  bu sezon ligde oynadığı 12 maç sonunda 8 beraberlik aldı. Bir maçı 0-0, bir maçı 2-2 biten sarı lacivertliler diğer maçlarda hep aynı skorla 1-1 berabere kalarak birer puan aldı. Bu skorlar TİY açısından belkide tüm yılların 12 haftasında rekor olarak dikkati çekti.

………….ooo..……….

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

 

 

 

 

 

 

5 KASIM  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

TARSUS FESTİVALİNDE İKİNCİ GÜN

Uluslararası Tarsus Festivali’nin Kortej Yürüyüşü 5 Kasım Cumartesi Günü saat 17.00’de Kleopatra Kapısı önünden başlayacak . Aynı gün  saat 18.00’de Tarsus Cumhuriyet Alanı’nda festival açılışı Başkanı Vahap Seçer’in katılımıyla gerçekleştirilecek.

Katılımlarınızı bekler iyi çalışmalar dileriz.

 

………….OOO………..

SEÇER: “TARSUSUMUZ İÇİN

ÖNEMLİ BİR FESTİVAL”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Uluslararası Tarsus Festivali dolayısıyla Tarsus’ta Kleopatra Kapısı önünde yayın yapan Flash Tv’de “Fatih Ertürk ile Başkentte Gündem Özel” programına konuk oldu.  Seçer, Tarsus’un tarihi zenginliğinin tüm dünyaya tanıtıldığı festivalin ilk yılına dair değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Seçer, ilk kez düzenlenmesine rağmen 27 ülkeden 350’den fazla konuğu ağırlayacaklarını kaydederek, “Ülkemizin farklı bölgelerinde ve dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan sanatçılarımızı, yazarlarımızı davet ettik. Çok sayıda yurttaşımızın katılacağı bir festival havası yaratmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

Başkan Seçer: “Bazı etkinlikleri şehitlerimizden dolayı iptal ettik”

Hava eğitimi sırasında şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Özkan Demir ve Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan İstihkam Uzman Onbaşı Lokman Akçağlayan’a rahmet dileyen Başkan Seçer, “3 gün boyunca devam edecek olan festivalimiz başladı; fakat konserler, dans ve müzik gösterileri gibi etkinliklerimizi bugün kaldırdık” dedi.

Tarsus’un muazzam bir tarihi ve kültürel birikimi olan topraklar üzerinde yer aldığını ifade eden Başkan Seçer, “Farklı semavi dinlere mensup insanlar açısından Tarsus önemli bir şehir. Biz bu değerlerin farkındayız, ama bunun farkına herkes varsın istiyoruz. Onun için festivallerin tanıtım ve farkındalık yaratmada önemli bir etken olduğu düşüncesiyle ‘1. Uluslararası Tarsus Festivali’ni yaptık” ifadelerini kullandı.

“Yüksek siyasette yaşanan gerginlikler, yerel yönetimlere yansıtılmamalı”

Tarsus’un değerlerinin tanınması için merkezi hükümet desteği gerektiğinin de altını çizen Başkan Seçer, Türkiye’nin cirosuna en fazla katkı yapan illerin başında Mersin gelmesine rağmen, yatırım oranlarında 21. veya 22. olmasının üzücü olduğunu belirterek,  “Mersin ve Tarsus açısından büyük önem taşıyan ve merkezi hükümetin bütçesiyle gerçekleşecek olan Uluslararası Havalimanı, Tarsus Sahil Bandı Projesi gibi büyük yatırımlar henüz tamamlanmadı. Bunda yerel yönetimin ve merkezi hükümetin farklı partilerden olmasının da etkisi var diye düşünüyorum. Fakat, yüksek siyasette yaşanan gerginliklerin, yerel yönetimlere yansıtılmaması gerekir” dedi.

“Metro çalışmaları kendi öz kaynaklarımızla yürüyor”

Aynı sorunu metro projesinde de yaşadıklarını hatırlatan Başkan Seçer, hayata geçirmeyi planladıkları ve bu bölgede Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu taşıma yatırımlarından birisi olan metro projesinin, Cumhurbaşkanlığı yatırım programına alındığını ve ihalesinin yapıldığını, temelinin atıldığını, fakat herhangi bir hazine garantisi de istenmemesine rağmen imzanın bir türlü atılmadığını ifade ederek, şu an metro projesinde devam eden çalışmaların maliyetinin, belediyenin tamamen kendi öz kaynaklarıyla karşılandığını söyledi.

Metro konusunda yaşanan bu sıkıntılara rağmen, kesinlikle ümitsizliğe kapılmadıklarını da ifade eden Başkan Seçer, “Bizim finansman konusunda yaşadığımız zorluklar, bu projeyi iptal ediyoruz anlamına gelmesin. Bugün böyledir, yarın normalleşiriz. Kredimiz de gelir, inşaat hızlı bir şekilde de devam eder, hiçbir problem olmaz” ifadelerini kullandı.

“Merkezi hükümetin yarım kalan tüm projelerini biz tamamlayacağız”

Ufukta bir seçim olduğunu ve yerelde yaşadıkları başarıyı genel seçimde de tekrar ederek iktidar olmak istediklerini belirten Başkan Seçer, “Biz Türkiye'yi yönetmek istiyoruz. 3,5 sene önce yola, zaten bu iddia ile çıktık. Şu anda belediyelerimiz çok değerli, çok önemli çalışmalar yapıyor. Mevcut koşullarda, aslında yoktan var ediyor, imkansızlığı imkanlı hale getiriyoruz. Böyle bir durumda seçimlere gidiyoruz. Umut ederim seçimlerden başarıyla çıkacağız. Havaalanını da bitireceğiz, Sahil Bandı Projesi’ni de bitireceğiz, Ana Konteyner Limanı beklentisi var Mersin halkının. Bunların hepsini tamamlayacağız” diye konuştu.

 

………….OOO………..

MUHARREM İNCE TARSUS’A GELDİ

Memleket Partisi genel başkanı Muharrem İnce Tarsus’a geldi. İnce’yi Tarsus’a gelişinde  Mersin il başkanı Özgür Türker ve Tarsus ilçe yöneticileri karşıladı.

Cuma günü öğle saatlerinde Tarsus’a gelen İnce, Ulu Camide Cuma namazını kıldı. Ardından cami çıkışında vatandaşlarla ve Tarsus Festivalinde stant açanlarla konuştu. Kahvehane ziyareti  yaptı.

Memleket Partisi genel başkanı Muharrem İnce Tarsus’ta TSO’yu ziyaret etti.

İnce’yi Tarsus’a gelişinde  Mersin il başkanı Özgür Türker ve Tarsus ilçe yöneticileri karşıladı.

 İnce ardından Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya katıldı.. Burada İnce’yi TSO başkanı Ruhi Koçak ve Meclis başkanı  Hüsnü Yağcı karşıladı. TSO toplantı salonunda Tarsus hakkında bilgi veren Koçak’a teşekkür eden İnce “Tarsus güzel ve büyük bir kent. Elbette sizler yaşadığınız kentin il olmasını istiyorsunuz. bunda haklısınız. Ama iki ilin arasında sıkışıp kaldığınız için Tarsus’u il yapmıyorlarsa o zaman sizde gelişmiş ve il gibi donanımlı bir ilçe olmaya çalışın” dedi.

 

………….OOO………..

TARSUS TSO’DA KONUŞAN İNCE

“TARIM, SAĞLIK VE EĞİTİM ÖNEMLİ”

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce;  tarım, sağlık, eğitim ve  enerji konularının çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

İnce  şunları söyledi:

“Tarsus verimli topraklara sahip bir kent. burada tarım önemli geçim kaynağı ve gelecekte de tarım çok önemli. Allah Tarsus’a birçok nimet ve verimli araziler vermiş. Güneş vermiş su vermiş. Ben Cumhurbaşkanı olursam tarımda verimliliği artıracağız. İleriki yıllarda ortaya çıkacak olan su sorununun çözümünü şimdiden  alacağımız tedbirlerle sağlayacağız. Arazilerde toplulaştırma yapılması da tarım açısından önemli. Tarım, eğitim, sağlık gibi konular kendi kaderine terk edilemez. Şehirlerdeki insanları köylerine dönderip üretime daha çok katkı sağlamalarına olanak sağlamalıyız. bunu yaparken köye dönüp tarımda çalışan kadınların  sigorta primini devlet karşılamalı. Tablet ve internetsiz yapamayan gençlere tablet verip internetini de  ücretsiz  sağlamalıyız ki bu insanlar köylerine dönsün.

Güvenli gıdaya ulaşmak için üretim proğramlı olmalı. Köylü ve çiftçi perişan durumda. Hayvancılık yapanlar süt satışından beklediği geliri elde edemiyor, o nedenle hayvanlarını kesime gönderiyorlar.Uygulanan hayvancılık politikası yanlış. Önce süt fiyatı artırılır sonra et fiyatı. Ama hükmet önce et fiyatını artırdı, süt fiyatı düşük kalınca insanlar hayvanlarını kesime gönderdi. Bu işin  sonu iyi değil. Bu hükümetin güzel projelerine  destek oluruz. İHA, SİHA’ya elbette sahip çıkarız. Ama Suriye politikası yanlış. Biz gelince  herkesi kendi ülkesine göndereceğiz”

 

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ ÇOCUK

KOROSU SEÇMELERİ BAŞLIYOR!

 

Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti vizyonu doğrultusunda çalışmalarına hız veren Tarsus Belediyesi, Çocuk Korosu kuruyor. Tarsus Belediyesi Çocuk Korosu başvuruları 2-12 Kasım tarihleri arasında Dr. Turgut Erkutlu Bilim Sanat Eğitim ve Kültür Akademisi’nde saat 08.00 ile 17.00 arası gerçekleştirilecek. 7-13 yaş aralığının katılabileceği koro seçmeleri 13 Kasım Pazar günü saat 12.00’da yapılacak.

 

Çocuklara ve gençlere yönelik projeleri, aktiviteleriyle fark yaratan Tarsus Belediyesi, kültür-sanat ve hobi kurslarının yanı sıra, basamak çatısı altında ‘Çocuk Korosu’ kuruyor. Tarsus Belediyesi tarafından kurulacak olan çocuk korosuna yaş şartlarına uyan ve seçmeleri başarıyla tamamlayan çocuklar katılım sağlayacak. Seçmeler 2-12 Kasım tarihleri arasında saat 08.00 ile 17.00 arasında gerçekleştirilecek. Seçmelere başvuru için kursiyer adaylarının 7-13 yaş aralığında olması gerekmektedir. Kursiyer adayına ait 1 adet vesikalık fotoğraf, 1 adet nüfus cüzdanı fotokopisi, 1 adet öğrenci öğrenim belgesi, müracaat formu gereklidir. Sınav başvuruları adaylar adına velileri tarafından yapılacaktır. Kursiyer adayları sınava velileri ile birlikte gelecektir. Vatandaşlar 0535-714-42-58 numaralı hattan detaylı bilgilere ulaşabilecektir.

 

“TÜM ÇOCUKLARIMIZI BEKLİYORUZ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Tarsus, çocuklarıyla, gençleriyle ve sahip olduğu değerlerle bir marka olacak. Bu nedenle Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti vizyonuna büyük önem veriyoruz. Çocuklarımızın zamanlarını verimli geçirmelerini sağlamayı, sosyal hayata katılımlarını artırmayı ve eğlenirken öğrenmelerini amaçlıyoruz. Tüm çocuklarımızı çocuk koromuza katılmaya bekliyoruz” dedi.

 

………….OOO………..

SEÇER: “KONUŞMALARIMDA

REFERANS ALDIĞIM ATATÜRK

BENİM LİDERİMDİR” 

Başkan  Vahap Seçer, 1. Uluslararası Tarsus Festivali’nin ilk gününde, Kleopatra Kapısı önünde Flash TV ekranlarında canlı olarak yayınlanan ‘Fatih Ertürk’le Başkentte Gündem Özel’ programının konuğu oldu.

Tarsus’un tarihi zenginliğinin tüm dünyaya tanıtıldığı festivalin ilk yılına dair değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, kendisine yöneltilen bir soru üzerine, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yaptığı konuşmada sözlerinin çarpıtılmasını da eleştirdi. Vatan sevgisinin sorgulanmasını, siyasetin kirli oyunlarından biri olarak gördüğünü söyleyen Başkan Seçer, “Ben rahatım. Ulu Önder'in bir sözü var; ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ diye. Ben de çok çalışıyorum. Bitti. Nokta” dedi.

 

………….OOO………..

TARSUS’TA 14 NOKTADA MAHALLE

MUTFAĞI SATIŞ NOKTASI VAR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, dar gelirli vatandaşların sağlıklı ve ucuz besine ulaşmasını sağlamak amacıyla şimdiye kadar 31 ayrı noktada hizmete sunulan Mahalle Mutfağı uygulamasına, 6 yeni nokta daha eklendi. Tarsus’ta 14 noktada mahalle mutfağı satış noktası var.

 

Yaşar: “Mahalle Mutfaklarını daha da yaygınlaştırmayı düşünüyoruz”

 

Mahalle Mutfağı uygulamasını tüm Mersinlilere ulaşacak şekilde, mümkün olduğunca yaygınlaştırma düşüncesinde olduklarını söyleyen Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Özlem Yaşar, “Mahalle Mutfağı ile 31 noktada hizmet veriyorduk. 6 noktada açtığımız yeni mutfaklarla birlikte, bu sayıyı 37’ye çıkardık. Bunlardan biri olan ve yoğun göç alan Seymenli Mahallesi’nde de uygulamamızı başlattık. Mahalle mutfaklarımızı tüm hemşehrilerimize ulaşacak şekilde yaygınlaştırmak düşüncesindeyiz. 3,5 liraya 3 çeşit yemeği, ihtiyacı olan herkes alsın, bir öğününü bu şekilde karşılasın diye düşünüyoruz. Mersin’de 20 nokta, Tarsus’ta 14 nokta ve Erdemli’de 3 noktada hizmetlerimiz devam ediyor” diye konuştu.

 

………….OOO………..

GENÇ BERDAN AKADEMİ KURULUYOR

Başarılı işadamlarımızdan Tarsuslu Hasan Şemsi’nin sahibi olduğu Berdan Cıvata Genç Berdan Akademiyi hayata geçiriyor. Açılış töreni bugün Tarsus-Mersin OSB’de saat 11.00-14.00 saatleri arasında yapılacak.

200 yılından önce atölye olarak kurulan Berdan Cıvata 2000 yılında fabrika hüviyetine girmiş ve  yurt içi ile yurtdışına binlerce dolarlık işler yapmıştır.

………….OOO………..

TARKAV ÜMİT YAŞAR’I ANDI

Tarsus'lu Şairimiz Ümit Yaşar Oğuzcan'ı Ölüm Yıldönümünde Şiirleri Ve Şarkılarıyla  TARKAV andı.

Kırkaşık karşısındaki büroda düzenlenen etkinlikte şairin şiirleri ve şarkı olan eserleri seslendirildi.

………..ooo………..

KAHRAMAN ŞEHİDİMİZİ DUALARLA UĞURLADIK

Özel Kuvvetler Komutanlığında paraşüt eğitimi sırasında meydana gelen kazada şehit olan Mersinli Hemşehrimiz Astsubay Kıdemli Çavuş Özkan Demir dün Mersin’de  son yolculuğuna uğurlandı.

Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan da törene katıldı. Bozdoğan ‘’ Özel Kuvvetler Komutanlığında paraşüt eğitimi sırasında meydana gelen kazada şehit olan Mersinli Hemşehrimiz Astsubay Kıdemli Çavuş Özkan Demir’i son yolculuğuna uğurladık.  Kahraman şehidimizin ruhu şad, mekânı cennet olsun.’’ Dedi.

………….ooo..………..

TARSUS İDMANYURDU ,

BUGÜN SİVAS BELEDİYE İLE OYNUYOR

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu, bugün saat 14.00 de  deplasmanda Sivas Belediyespor ile karşılaşıyor.

Maç  bu cumartesi günü oynanacak olup sarı lacivertliler hazırlıklarını tamamlayıp dün Sivas’a gitmişti.

Sarı lacivertliler  bu sezon ligde oynadığı 12 maç sonunda 8 beraberlik aldı. Bugünkü maçtan galibiyetle ayrılmamızı bekliyoruz.

………….ooo..……….

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi


 

 

 

 

Hiç yorum yok