SON DAKİKA

1 KASIM 2022- TARSUS MEKTUBU


 

1 KASIM  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

TARSUS’TA KAÇAKÇILIK OPERASYONU

Tarsus’ta  düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 8 şüpheli gözaltına alındı. Çok miktarda gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği görevlilerince kaçak ürünlerin bulunduğu belirlenen 5 işyeri ve 4 ikamette arama yapıldı. Aramada gümrük kaçağı olduğu belirlenen bin 178 paket sigara, 53 bin 660 adet makaron, 39 kilo tütün, 4 bin 460 adet çeşitli emtia, 73 bandrol ve 41 adet cinsel içerikli ürün ele geçirildi.Olayla ilgili 8 şüpheli gözaltına alındı.

 

………….OOO………..

 

 

BAŞKAN BOZDOĞAN “ÜRETEN,

SAĞLIKLI VE KÜLTÜRLÜ TARSUS HER

ZAMAN CUMHURİYET İLE BAŞ BAŞA”

Cumhuriyetin 99. Yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikte,  açılış konuşmasını yapan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,üreten, sağlıklı ve kültürlü Tarsus’un her zaman Cumhuriyet ile baş başa olduğunu vurgulayarak “Çok değerli bilim insanı, gazeteci, Cumhuriyet Vakfı’nın Başkanı, aynı zamanda Cumhuriyet Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi Alev Coşkun’u bugün burada ağırlamaktan büyük onur duyuyorum. Bugün bizimle Cumhuriyet’le ilgili bu ülkede en çok konuşması gereken ve tek söz sahibi olan bir insanla baş başayız. Eminim onun anlattıkları hepimizi çok heyecanlandıracaktır. Biliyorsunuz biz Cumhuriyet’i kurarken altın tepsi ile bize hediye etmediler. Kurtuluş Savaşı mücadelesinde gözyaşı, acı ve kan vardı. Sonrasında o Cumhuriyet’in idealler ordusu sayesinde ülkenin, Cumhuriyet’in 99. yılını bitirirken yerel yöneticiler olarak bizler çözümcü, çağdaş, çalışkan, çoğulcu bir belediye anlayışını nasıl getirebiliriz diye bunun çalışma planlamasını ortaya koyduk. Zaten özünde var olan, üreten, sağlıklı, kültürlü Tarsus derken bu bulguların Cumhuriyet’le iç içe olduğu bilinmesi gereken bir durum.” diyerek Alev Coşkun’a teşekkürlerini sundu.

………….OOO………..

 

 TARSUS’TA   CUMHURİYET KONULU KONFERANS

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir konferans düzenlendi..

Cumhuriyet Vakfı Başkanı Dr. Alev Coşkun’un ‘’99.YILINDA CUMHURİYET’’ konulu Cumhuriyet Konferansı Belediye Meclis salonunda yapıldı.  Etkinliğe Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, başkan yardımcıları, bazı meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile halk katıldı.

Kentin dört bir yanında Cumhuriyet ateşinin hiç durmadan kutlanıldığı Tarsus’ta, siyasi tarihin saygın değerlerinden biri olan, Turizm ve Tanıtma Eski Bakanı, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Dr. Alev Coşkun ‘Cumhuriyet Konferansı’ verdi. Yoğun katılımın olduğu konferansta Coşkun, Cumhuriyet’in önemine değinerek konuşma yaptı.

 

 

ALEV COŞKUN ; “CUMHURİYET’İN İLANI ASLINDA BAŞLI BAŞINA BİR DEVRİMDİR”

 

 

 

Tarsus Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte Atatürk düşüncesi üzerine konuşmasına başlayanDr. Alev Coşkun “ Bugün Cumhuriyetimizin 99. yılına ulaştık. Cumhuriyet’in ilanı aslında başlı başına bir devrimdir. 600 yıllık Osmanlı Devleti tarihe kavuşuyor, onun küllerinden yepyeni, genç dinamik bir devlet çıkıyordu. Bu devrimin önderi kuşkusuz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk gençliğinden itibaren aslında tam bir Cumhuriyetçidir.” şeklinde ifade etti.

 

 

 

 

“ATATÜRK’ÜN AMACI TOPLUMSAL DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİRMEKTİ”

 

 

 

 

Sözlerine devam eden Coşkun, “Atatürk ıslahatçı değil devrimciydi. Saltanatın kaldırılmasını istiyordu. Onun amacı toplumsal dönüşümü gerçekleştirmekti.” dedi.

 

Doğu batı medeniyetlerinden konuşan Coşkun, “ Atatürk uygarlığı doğu batı diye ayırmıyor. Dünyada tek uygarlık vardır. İnsanlıktır diyor. Muhasır çağdaş uygarlık diye adlandırıyor. 1923’de Atatürk şunu diyor. “Memleketler çeşitlidir, fakat medeniyet tektir. Bir milletin ilerleyebilmesi için bu tek medeniyete ortak olması lazımdır. Zamanın gereklerine göre ilim ve teknik her türlü buluşlardan doğuda ve batıda yararlanmak zorundayız” diyor.  Burada bir sentez yapıyor.” şeklinde belirtti.

 

 

 

“ASIL DAVA YIKILMAKTA OLAN İMPARATORLUKTAN YENİ GENÇ BİR DEVLET YARATMAKTIR”

 

 

 

Atatürk’ün saltanata karşı, devlet yönetimi olarak Cumhuriyetçi anlayışa sahip olduğunu vurgulayan Coşkun “Peki, bu çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak için nasıl devrimci bir hedef koyuyor. Şimdi bu Cumhuriyetçilik anlayışı Atatürk’te ne zaman başladı? Atatürk’ün Cumhuriyetçiliği onun kendisini, kendi düşünce kabiliyetini anladığı zamandan itibaren başlıyor. Daha manastırda askeri lisede okurken bu fikirler onun kafasına gelmeye başlıyor. 1905 yılında Atatürk, harp akademisinden mezun oldu. Daha çok gençti ve diyordu ki “Asıl dava yıkılmakta olan imparatorluktan yeni genç bir devlet yaratmaktır” bunu söylediğinde neredeyse Cumhuriyet’in ilanından 20 sene önce. Daha Manastır’da okurken o zaman en önemli lisan Fransızca. Fransızcayı öğrenince Fransız İhtilali’nin devrimcileri olan düşünürleri okumaya başlıyor. Bu düşüncesi Selanik’teki arkadaşlarına dahi anlatıyor.” şeklinde ifade etti.

 

 

 

“ZAFERDEN SONRA HÜKÜMET ŞEKLİ CUMHURİYET OLACAKTIR”

 

 

 

1919 yıllarına değinen Coşkun “ Atatürk’ün 1919 yılında savaş meydanlarında kazanılan rütbeleri elinden aldılar. Yanında dostu ve çalışma arkadaşı Mazhar Müfit Kansu’ya bir gece konuşurlarken not ettiriyor.  “Zaferden sonra hükümet şekli Cumhuriyet olacaktır” diyor. İşte bu yüzden Atatürk’ün mirasına sahip olan kadınlarımız, gençlerimiz var.” şeklinde vurgulayarak, “Atatürkçüler ölmez, Kuvayı Milliyeciler tükenmez” dedi.

 

 

………….OOO………..

GÜL KARDEŞLERDEN JEST

Muharip Gaziler Derneği üyelerine İşadamı Murat Gül ve kardeşi Bülent Gül tarafından yemek verildi.

29 Ekim Cumhuriyet bayramı münasebetiyle Gül Pide Ekmek Aşkım pide fırını sahipleri Murat ve Bülent Gül, Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şubesi üyelerinin bayramını kutlayarak lahmacun ikram etti.

Dernek binasında gerçekleşen etkinlikte başkan Rasim Yuvarlakoğlu, üyelerine ve kendilerine  29 Ekimdeki bayramda anlamlı bir jestte bulunan Murat ve Bülent Gül kardeşlere teşekkür etti.

 

………….OOO………..

KUVAYİ MİLLİYE KONGRESİ YAPILDI

Kuvayi Milliye Mücahitler  Derneği Tarsus Şubesinin genel kurulu yapıldı.. Mevcut başkan İsmail Taşgit yeniden başkan seçildi.

Ulu Cami karşısında bulunan dernek binasında yapılan kongrede İsmail Taşgit güven tazeledi.

Divan başkanlığını Abdil Çemer’in yaptığı kongrede açılıştan sonra saygı duruşu yapılıp istiklal marşı okundu. Ardından dernek yönetim kurulu ile denetim kurulu raporları okunarak ibra edildi.

Seçimlerde ise mevcut yönetim bir iki değişiklikle yeniden güven oyu aldı, İsmail Taşgit başkan seçildi.

Yeni yönetim kurulu : İsmail Taşgit başkan, Meryem Güllü, Süleyman Çiftçi, İsmet Erten, Zeynep Petek, Celal Yavuz, Safura Bolat.

Denetim Kurulu: Kemal Duru, Yakup Boncuk, Ergün Yılmaz.

 

………….OOO………..

 

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU ‘EZOP’

OYUNU İLE ADANA 7. ŞEHİR

TİYATROLARI FESTİVALİ’NDE

SANATSEVERLERLE BULUŞTU 

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun kapalı gişe oynayan ‘Ezop’ oyunu Adana 7. Şehir Tiyatroları Festivali’nde sanatseverlerle buluştu. Festival kapsamında Adanalılar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan oyun izleyicisinden tam not aldı.

 

Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun başyapıtı olan ve çok beğenilen ‘Ezop’ oyunu Adana 7. Şehir Tiyatroları Festivali’nde Adanalılar ile buluştu. Tam bir başyapıt olarak nitelendirilebilecek, sosyal mesajları ile seyirciyi duygulandıran ‘Ezop’ oyun sonunda ayakta alkışlandı.  Brezilyalı tiyatro eleştirmeni Guilherme Figueiredo’nun yazdığı “Ezop”, MÖ 6. yüzyıldan bugünlere her kuşağa öğütler aşılayan Ezop masallarının yaratıcısı Ezop’un, kölelikten özgürlüğe giden mücadelesini konu ediniyor. Büyük bir ilgi ile izlenen oyun izleyicilerden tam not aldı. Reji ve dramaturji çalışmalarını Nihat Çapar'ın yaptığı oyunda Murat Çapar, Özmen Güvençli, Derya Güneri başrol oynuyor.

 

‘ADANA SEYİRCİMİZE SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNARIZ’

Oyun sonunda konuşan Genel Sanat Yönetmeni Murat Çapar katılımcılara teşekkür ederek, “Kıymetli izleyiciler size Tarsus Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın selamını getirdim. Burada oyunlarımızı izleyen, kıymetli yorumlar yapan Adana seyircimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Adana 7. Şehir Tiyatroları Festivali çok kıymetli bir festival. Her gün dolu dolu geçiyor. Bu süreçte emeği geçen Adana Şehir Tiyatrosu’na, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ve belediye başkanımıza teşekkür ederiz. Tekrar görüşmek dileği ile ”diye konuştu.

 

Genel Sanat Yönetmeni Önder Özcan, ‘’Adana Şehir Tiyatroları olarak Tarsus Şehir Tiyatrosu’na, belediye başkanımıza ve Tarsus halkına burada bizlerle olduğu için teşekkür ederiz. Onları yeniden görmek bizleri çok mutlu edecektir. Başarılar dilerim’’ diye konuştu.

 

“İYİ Kİ TİYATRO”

Oyunu izleyen Çukurova Üniversitesi öğrencisi Sena Akdal, “ Bugün çok güzel bir oyun izledik. Oyunun dekorları ve kostümleri çok güzeldi. Oyunculuklarını da çok beğendik. Gerçekten bizlere bu imkânı sağlayan Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. İyi ki tiyatro.’’ diye konuştu.

………….ooo..………..

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞINA DARBE

Mersin Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Sığınmacı konumundaki göçmenlerin Avrupa ülkelerine gitmek için Mersin'deki organizatörlerle para karşılığı anlaşma yaptıklarını saptadı.

 

Organizatörlerin kentteki ve çevre illerden temin ettikleri göçmenleri deniz yoluyla motorlu yatlar, sürat tekneleri ve balıkçı tekneleriyle taşıdıkları öğrenildi.

 

 

Merkez Mezitli ilçesinde düzensiz göçmenlerin barınmalarının sağladığı belirlenen  adrese  operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda, yurt dışına yasa dışı yollardan gönderilmek üzere barınmaları sağlanan 3'ü çocuk, 11 kaçak göçmen yakalandı.

 

Aramada 1 can yeleği, 6 iç lastik, 2 şişirme pompasıyla içi konserve ve su dolu şekilde hazırlanmış çantalar bulundu. Yakalanan 2 organizatör gözaltına alınıp işlemleri tamamlanmak üzere emniyet müdürlüğüne  götürüldü.

………….ooo..………..

 

 

TARSUS, DÜNYAYA AÇILIYOR

Tarsus sınırları içinde yaptırılan Çukurova Havalimanı, uluslararası giriş ve çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı oluyor.

Konuyla ilgili karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlandı. Çukurova Havalimanı'nın uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı olarak tespitine Pasaport Kanunu gereğince karar verildi.Yaklaşık 12 milyon yolcuya hizmet verecek şekilde planlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında elektrik, mekanik ekipleriyle toplamda 1500 kişi istihdam edilmiş durumda. Havalimanı hizmete açıldığında bölge ve ülke genelinde doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 3 bin kişi istihdam edilecek. Mersin ve Adana başta olmak üzere çevre illere ekonomik, ticari ve turizm açısından büyük katkı sağlayacak Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın bu yılın son çeyreğinde tamamlanıp hizmete açılması hedefleniyor.

………….ooo..………..

TARSUS MÜFTÜSÜ ALİ CAN, 

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYINDA

Diyanet İşleri Başkanı ve İlçe  müftüleri  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir toplantıda bir araya geldiler. Tarsus Müftüsü  Ali Can da toplantıda yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ilçe Müftüleri ile istişare toplantısına katıldı.. Toplantıya ayrıca Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katıldı.

İlçe Müftüleri Kongresi’nin hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrenin temasını, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gelecek perspektifinin, hizmetlerinin, hedeflerinin ve stratejilerinin oluşturduğunu söyledi.

 

Kongreye katılanların, ailenin korunmasından eğitim politikalarına, dünyadaki yeni gelişmelerin ışığında din hizmetlerine kadar pek çok konuyu ele alacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılacak değerlendirmelerin, paylaşılacak tecrübelerin ve çalıştaylar vesilesiyle oluşacak ortak birikimin, din hizmetleri ve irşat faaliyetlerinde rehberlik edeceğini dile getirdi.

 

Türkiye'nin dört bir ucunda aşkla görev yapan müftülere başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbim emeklerinizi zayi etmesin, çalışmalarınızı bereketlendirsin. Bu vesileyle ömrünü din-i mubini İslam'ın öğrenilmesi, öğretilmesi ve hakkıyla yaşanmasına adayan müftülerimizden ebediyete irtihal edenleri rahmetle yâd ediyorum. Rabbim o güzel insanlardan razı olsun, hepsini cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın. Rabbim bizleri de Kur'an-ı Kerim'in aydınlığından, rehberimiz sevgilimiz, önderimiz Hz. Muhammed'in kutlu yolundan ayırmasın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Erdoğan'a, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan ve günümüze ulaşan ilk mushafların incelendiği "Mesahif-i Kadime" eserini takdim etti.

………….ooo..………..

HALK KART’IN EKİM AYI

TUTARLARI HESAPLARA YATIRILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin dar gelirli yurttaşlara yönelik hayata geçirdiği Halk Kart’ın Ekim ayı tutarları hesaplara yatırıldı. Ekim ayında 11 bin 466 kişi Halk Kart’tan yararlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik uygulamalarından birisi olan Halk Kart’ın Ekim ayı tutarları, uygulamadan faydalanan vatandaşların hesaplarına yatırıldı.

7 bin 743 kişinin 150 TL, 3 bin 723 kişinin de 270 TL’lik bakiyeden faydalandığı Halk Kart uygulamasından, Ekim ayında 11 bin 466 kişi faydalandı. Hesaplara ise toplamda 2 milyon 166 bin TL yatırıldı.

 

………….ooo..………..

TARSUS İDMANYURDU ,

BERABERLİK REKORUNA GİDİYOR

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu, bu sezon beraberlik rekoruna doğru gidiyor. Sarı lacivertliler oynadığı 12 maç sonunda 8 beraberlik aldı. Bir maçı 0-0, bir maçı 2-2 biten sarı lacivertliler diğer maçlarda hep aynı skorla 1-1 berabere kalarak birer puan aldı. Bu skorlar TİY açısından beklide tüm yılların 12 haftasında rekor olarak dikkati çekti.

………….ooo..……….

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

.

 

 

 

 

Hiç yorum yok