SON DAKİKA

11 ARALIK 2022- TARSUS MEKTUBU


 11 ARALIK  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO……….. 

TABİT’İN MİSAFİRİ “BİSİKLETLİLERİ YAŞATALIM”

Tarsus Bisiklet Topluluğu TABİT’in konuğu olarak Tarsus’a gelen Can Niyazi Bad “Bisikletlileri yaşatalım” dedi.

Gökhan Özberk il e birlikte gazeteleri ziyaret eden bisiklet sevdalısı  Bad, Bisikletlilerin geçirdikleri trafik kazalarına dikkat çekmek için ilk etapta 2500 km. olmak üzere bitişle birlikte 4 bin km. yol katetmeyi hedefliyor. İstanbul’dan 4 Ekim tarihinde yola çıkan ve  Marmara, Ege ile Akdeniz bölgesine ulaşan Bad, Mersin’den sonra Tarsus’a geldi. Tarsus’ta birgün  TABİT’in misafiri olan Bad, çıkışta Adana üzerinden Hatay, Gaziantep, Ş. Urfa, Mardin ve Diyarbakır hattını turlayacak.

 

………….OOO……….. 

 

BAHRİ TOYGAR SEMPOZYUMU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Tarsus’ta dün 14. Bahri Toygar sempozyumu yapıldı..

Tarsus Belediyesi Nikah salonundaki sempozyum saat 14.00’de başladı. Sempozyumda  Belağrıları ve bel fıtıklarında doğrular ve yanlışlar konusu işlendi..

Doç. Dr. Ilgın Sade, Doç. Dr. Ali İhsan Ökten konuştu.. Vatandaşlarında sorularını cevaplandırdı.

 

………….OOO……….. 

MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ

TARSUS GRUBUNA ÖDÜL

 

"Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu  Tarsus Kaymakamlığı'nın '10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü' dolayısıyla Doğu Akdeniz Orman Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde düzenlediği 'İnsana En Saygılı Kurum, Personel ve Proje Ödül Töreni'nde ödül aldı.

Emine Kuren ‘’ Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu nezdinde '2022 Yılı İnsana En Saygılı Kuruluş Ödülü'ne layık görüldük. Bize layık görülen bu ödülü en güzel şekilde taşıyacağız. Yaşadığımız kente ve topluma faydalı bir birey olmanın mücadelesinde olmaya devam edeceğiz. Bize bu onuru ve mutluluğu yaşatan herkese teşekkür ederiz’’ dedi.

…………ooo…………

 

HAVUÇ YÜKLÜ TIRDA ÇIKAN

 YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Tarsus’ta dün havuç yüklü tırda çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.Mustafa G. idaresindeki 06 DGT 55x plakalı tırın kasa bölümü, Pozantı-Tarsus Otoyolu'nda alev aldı.Yangını fark eden sürücü, aracını güvenlik şeridinde durdurdu.İhbar üzerine sevk edilen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangın nedeniyle tırda hasar oluştu.Öte yandan, yangın nedeniyle otoyola dökülen havuçlar, temizlik çalışmasıyla kaldırıldı.

…………ooo…………

 

ÇAMLIYAYLA YOLUNDA BİR

HAFTADA 3 KAZA OLDU

Tarsus-Çamlıyayla Karayolunda meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

Alınan Bilgiye göre  Tarsus-Çamlıyayla yolunun Beylice- Topaklı mevkiinde meydana gelen karşı yönlerden gelen iki otomobilin  çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı.

Araç içinde sıkışan yaralılardan biri  Büyükşehir Belediyesi İtfaiye arama kurtarma ekipleri tarafından sıkıştığı yerden kurtarıldı.

Çeşitli yerlerinden yaralanan 3 kişi Tarsus Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Bilindiği üzere daha önce Çamlıyayla’da meydana gelen 2 kazada toplam 12 kişi yaralanmıştı.

………….OOO………...

ŞENDUL BALESİ İÇİN HAZIRLIK

TARSADER- ARATOS işbirliğiyle 17 Aralık Cumartesi günü Mersin Opera ve Balesi ŞEN DUL Operasina gidilecek. Gitmek isteyenler hazırlık yapıyor.

 

………….OOO………...

 

MERSİN VALİSİ ALİ HAMZA PEHLİVAN,

GAZİ ASKER

TUNCAY KARATAY’I ZİYARET ETTİ

Tarsus'a gelen Vali Ali Hamza Pehlivan, kentimizde yaşayan Gazi Sözleşmeli Er Tuncay Karatay’ı ziyaret etti.

29.06.2022 tarihinde Hakkari İli Şemdinli İlçesi Aktütün Karakolunda yaralanan, Ankara GATA’da tedavisi sürmekte olan Sözleşmeli Er Tuncay Karatay’ı Tarsus Kavaklı Mahallesindeki ikametinde ziyaret eden Vali Pehlivan, Gazimize ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Vali Pehlivan’a ziyaretinde Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve İlçe kurum Müdürleri eşlik etti.

 

………….OOO………..

MERSİN VALİMİZ ALİ HAMZA PEHLİVAN,

 AZİZ PAUL KUYUSU VE ÖREN YERİNDE

 

Vali Ali Hamza Pehlivan, yıl boyunca çok sayıda turistin ziyaret ettiği Aziz Paul Kuyusu ve Ören Yerinde incelemelerde bulundu.

Tarsus kent merkezinde, Kızılmurat Mahallesinde yer alan, Hıristiyanlığın yayılmasında önemli bir yeri olan ve İncil’de “Müjdeleyici” olarak ismi geçen Aziz Paul’un doğduğu ve yaşadığı bir mekan olarak kabul gören Aziz Paul Kuyusu ve Ören yerinde incelemelerde bulanan Vali Pehlivan, Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper’den bilgiler aldı.

Vali Pehlivan’a ziyaretinde Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve İlçe kurum Müdürleri eşlik etti.

 

………….OOO………...

MERSİN VALİSİ ALİ HAMZA

PEHLİVAN, TARİHİ TARSUS EVLERİ’NDE

Tarsus'a gelen Vali Ali Hamza Pehlivan, Tarihi Tarsus Evleri’nde incelemelerde bulundu.

Tarsus 'un, Cami-i Nur, Cam-i Cedit, Sofular, Kızılmurat, Tabakhane, Şehit Kerim ve Eski Ömerli mahallelerinde yer alan ve sayıları 236’yı bulan Tarihi Tarsus Evlerinde incelemelerde bulunan Vali Pehlivan, kamulaştırılan tarihi konaklarda yürütülen restorasyon çalışmaları hakkında Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper’den bilgiler aldı.

Dünyanın en büyük otel şirketlerinden olan Wyndham Hotels & Resorts adıyla Tarsus Yatırım ve Turizm Otelcilik A.Ş. tarafından yapılan yatırım ile Tarsus ilçemizin Kızılmurat, Cam-i Cedit ve Sofular mahallelerinde bulunan 10 konağın tarihi dokusu korunarak, yürütülen restorasyon çalışmaları neticesinde 5 yıldızlı otel konseptiyle yerli ve yabancı misafirlerin konaklayabileceği 70 oda kapasiteli bir yapı olarak yakında hizmete açılması planlanıyor.

Vali Pehlivan’a ziyaretinde Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve ilçe kurum Müdürleri eşlik etti.

 

………….OOO………...

 

YARALI POLİS MEMURU EBUBEKİR MEMİŞ İYİLEŞİYOR

Tarsus'a gelen Vali Ali Hamza Pehlivan, Polis Memuru Ebubekir Memiş’i, tedavi gördüğü Tarsus Devlet Hastanesinde ziyaret etti.

Vali Pehlivan, Yeni Mahallede, 07.12.2022 günü meydana gelen olaya müdahale ederken yaralanan Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Ebubekir Memiş’i, tedavi gördüğü Tarsus Devlet Hastanesinde ziyaret etti.

Yaralı Polis Memuru Ebubekir Memiş’in sağlık durumu hakkında Hastane Başhekimi Op. Dr. Sadık Emre Direk 'ten bilgiler alan Vali Pehlivan, Ebubekir Memiş’e ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Vali Pehlivan’a ziyaretinde Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve ilçe kurum Müdürleri eşlik etti

 

………….OOO………...

ENDER  ÖZİNC, TİY İÇİN İSTE HAZIRLADIĞI ÖĞRENİLDİ.

Tarsus idmanyurdu'nda bir dönem Yönetim Kurulu  olarak  görev alan Ender  Özinc, liste hazırladığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Tarsus idmanyurdu 'nda hem oyunculuk hem de yöneticilik yapan Özinç  13 Aralık'ta yapılacak Olağanüstü Genel Kurulda  yönetime talip olduklarını  belirtti. 

Tarsus idmanyurdu 'nu yeniden ayağa kaldırmak  adına yeni bir yönetim oluşturmak için çalıştıklarını  ifade eden Özinç, Tarsus idmanyurdu'na biran önce  maddi anlamda sahip  çıkılmadığı anda takımı bir alt lige düşebileceğini vurguladı.

Tarsus idmanyurdu 'nu layık  olduğu yere  getirmek için ellerini ve gövdelerini taşın altına koyduklarını ve iyi bir liste için  çalışmaların sürdürüldüğünü  vurgulayan  Özinç şunları söyledi:

"Değerli Tarsus halkı Tarsus idman Yurdu taraftarları İnşallah BAŞKAN'lık için Elimizle gövdemizle  Hazır olacağız. Allaha emanet."

 

………….OOO………...

TARSUS İDMANYURDU ,

BAYBURT İLE OYNUYOR

TFF2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu , bugün deplasmanda Bayburt  Özel İdare takımı ile oynuyor.
Takım bin bir zorlukla gidebildi.
 Zorlu müsabaka saat 14.00’de başlayacak. Tarsus İdmanyurdu Bayburt maçından mutlaka puan ve puanlar almak zorunda.
​​​​​​​Ancak takımda büyük eksiklikler var ve altyapıdan alınan genç oyunculara da bu  maçta forma şansı verilmesi bekleniyor.

………….OOO………...

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........



 

Hiç yorum yok