SON DAKİKA

8 -9-10 ARALIK 2022- TARSUS MEKTUBU

8 ARALIK  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO……….. 

TARSUS’TA POLİSE ATEŞ AÇAN  KİŞİ ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Tarsus’ta 7 Aralık 2022 gün öğle saatlerinde üzücü bir olay yaşandı. Yenimahalle 4010 sokakta ikamet eden ve işsiz kaldığı için psikolojisi bozuk olan Eray A. adlı genç, polisle çatışınca hayatını kaybetti.

Evlerinin damında silahla havaya ateş açtığı iddia edilerek polise şikayet gidince ekipler Yenimahalle 4010 sokak 15 olu eve gitti. Burada elinde silahla damda bulunan gence teslim olması için çağrı yapıldı.. Ancak 46 yaşındaki şahıs aşağıdaki polislere ateş etti ve 5 polisi yaraladı. Bunun  üzerine olay yerine takviye kuvvetler gelerek çevredeki ev ve Kazım Taşkın İlkokulunun damına çıkarak zanlıyı tekrar uyardı. Ancak Eray A.,polise tekrar ateş açınca çıkan çatışmada vurularak ölü ele geçirildi. Olaydan sonra ölen şahsın cesedi  Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.. Yaralı 5 polis ise Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

………….ooo……….. 

VALİLİKTEN TARSUS’TAKİ OLAY HAKKINDA AÇIKLAMA

Mersin Valiliği, 5 polisi yaralayan şüphelinin akli dengesinin yerinde olmadığını ve hakkında adli kayıtlar bulunduğunu açıkladı.

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamada, "Tarsus ilçemize bağlı Yeni Mahalle'de 07.12.2022 günü bir kişinin sokakta elinde bulunan av tüfeği ile etrafa ve vatandaşlara rastgele ateş ettiği şeklinde ihbar gelmesi üzerine emniyet ekipleri olay yerine intikal etmiştir. Şüpheli şahıs, olaya müdahale için gelen emniyet araçlarına ve polis memurlarına doğru ateş etmeye başlamış, sonrasında evine girip, evin penceresinden ateş etmeyi sürdürmüştür. Emniyet görevlilerinin bütün ikazları ve müdahalelerine rağmen E.A. isimli şahıs eylemini durdurmamış, elindeki av tüfeğiyle ateş etmeyi sürdürmüştür. Şüpheli şahsın mütemadiyen açtığı ateş neticesinde 5 polis memuru muhtelif yerlerinden yaralanmıştır. Eylemine son vermeyen E.A., emniyet ekipleri tarafından etkisiz hale getirilmiştir. E.A. hakkında yapılan araştırmada, ailevi ve psikolojik sorunları olduğu, akli dengesinin yerinde olmadığı, muhtelif konulardan adli olay kayıtlarının bulunduğu şeklinde bilgiler elde edilmiştir. Yaşanan olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli tahkikat başlatılmıştır" denildi.

 

………….ooo……….. 

TARSUSLU SÖNMEZ TARGAN İSTANBUL’DA DÜN TOPRAĞA VERİLDİ.

Tarsus Kültür ve Dayanışma Derneği kurucularından, işçi sınıfının yılmaz savunucusu, 68'liler Birliği Vakfı Başkanlarından, Türkiye'nin sayılı dağcılarından, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, hemşehrimiz, Tarsuslu SÖNMEZ TARGAN İstanbul’da dün toprağa verildi.

Tarsus Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu ‘’ . Üzüntümüz sonsuzdur, Türk milletinin başı sağolsun’ açıklaması yaptı.

………….ooo……….. 

OTCU, TARSUS KENT KONSEYİ BAŞKANINI ZİYARETTE BULUNDU.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Tarsus Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Ayşe Butcher’a iade-i ziyarette bulundu.

Kaymakam Otcu ziyarette, bir önceki Kent Konseyi Başkanı Reşit Tok’a da hizmetlerinden dolayı teşekkür belgesi verdi. Tarsus Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Ayşe Butcher ve önceki başkan Reşit Tok da kaymakama teşekkür ettiler.

………….ooo……….. 

 

BİSİKLETÇİ GENÇ TARSUS’TA KONUK OLDU

 Bisikletleri Yaşatalım sloganıyla İstanbul’dan bisikletiyle yola çıkıp Diyarbakır’a yolculuk yapan Can Niyazi Bad Tarsus’a da uğradı.

Bisiklet tutkunu Can Niyazi Bad 'Bisikletlileri Yaşatalım'' sloganıyla İstanbul'dan yola çıkan ve  kazalarının yaşandığı güzargahlarda mola veren Can Tarsus’ta TABİT tarafından ağırlandı.

TABİT adına kendisini ağırlayan Gökhan Gökberk “Can arkadaşımızı Tarsus Tenis kulübünde ağırladık. Ayrıca Tarsus Ekspres gazetesini ziyaret ettik. Kendisini bu güzel projeden dolayı tebrik eder, iyi yolculuklar dileriz.” dedi.

………….ooo……….. 

 

BAŞKAN BOZDOĞAN AKKOZA MEDYADA

CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ,dün Tarsus Akkoza Medya’da canlı yayın konuğu oldu.

Canlı yayın saat 14.00’de başlarken Akkoza Medyanın sosyal medya hesaplarından yayınlandı. Başkan Bozdoğan hakkındaki eleştirilere cevap verdi.

 

………….OOO……….. 

ARAÇLA KAZA YAPIP KAÇTI

Tarsus ‘ta  park halindeki 6 otomobile

çarpan kamyonet sürücüsü, kazada

devrilen aracını bırakıp, kaçtı.

 

………….OOO……….. 

BAŞKAN BOZDOĞAN, “ TARSUS’UN

İL OLMASI İÇİN HALKIN BİRLEŞMESİ

VE BÜTÜNLEŞMESİ GEREKİYOR ” 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, gündeme dair soruları yanıtlamak üzere bir canlı yayın programına katıldı. Tarsus’un il olması ile yaşam kalitesinin artacağını ifade eden Başkan Bozdoğan, “Tarsus’un il olması için halkın birleşmesi ve bütünleşmesi gerekiyor” dedi. Öte yandan Tarsus plajının açılmasına yönelik çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Bozdoğan, plajı turizme kazandıracaklarını ifade etti.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan gündeme dair soruları yanıtlamak üzere bir canlı yayın programına katıldı. Tarsus’ta devam eden ve tamamlanmış olan projelere değinen Başkan Bozdoğan; Halk Restoran, hayvan barınağı, kültür ve sosyal faaliyetlerin yanı sıra üreticilere, esnafa çocuklara ve gençlere yönelik çalışmalarını anlattı.

 

“HER KESİME HİZMET EDİYORUZ”

Tarsus Belediyesi olarak hizmet ayrımı gözetmeksizin gencinden yaşlısına, esnafından çocuğuna kadar her kesime hizmet amacıyla çalıştıklarına değinen Başkan Bozdoğan, ” Tarsus her anlamda yaşam kalitesinin yüksek olduğu bir kent. Gençlerimiz sosyal faaliyetlerimizden faydalanıyor, ve uygun koşullarda yemek hizmeti alıyor, kültürel ve sanatsal faaliyetlerimiz ile vatandaşlarımız sosyal yaşantıya dahil oluyor, hayvanlarımız barınağımızda iyi bakılarak yaşıyor, vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz Halk Restoranımız’dan hijyenik koşullarda yemek hizmeti alıyor, tarımsal faaliyetlerimiz çiftçimizle üreticimizle devam ediyor, çocuklarımız festivallerimizle kurslarımızla iyi bir geleceğe hazırlanıyor. Her kesime hitap etmek için çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

 ………….OOO………..

 

HALK RESTORAN’A YOĞUN İLGİ

Vatandaşlara uygun fiyatlarda ve hijyenik koşullarda yemek hizmeti sunulan Halk Restoran Tarsuslu vatandaşlardan tam not alıyor. Restoran’da devam eden yemek hizmetinin artarak devam edeceğine değinen Başkan Bozdoğan, “ Bizim amacımız vatandaşlarımızın bütçesine katkı sağlamak. Halk Restoran’da yaklaşık 14 çeşit yemeğe ulaşacağız. Vatandaşlarımız seçenekler ile 4 çeşit yemeği uygun fiyatlarla alabilecek. Öğrencilerimize ücretsiz çorba hizmetimiz devam ediyor. Yeni otobüsler ayarlıyoruz, çorba veya sabah kahvaltılarının yurtlara dağıtımı yapılacak. Anlamlı tarafı kooperatifteki kadınların ev yemeklerini vatandaşlarımıza ulaştırması. Kadınların gelir elde etmeleri de sağlanıyor. Restoranımız vatandaşlarımız için Ramazan ayında da faaliyet gösterecek. Ekmek fiyatlarını da Ramazan ayında 1 TL’ye düşüreceğiz” diye konuştu.

 

“HAYVAN DOSTLARIMIZA YÖNELİK PROJELERİMİZ SÜRÜYOR”

Hayvanlara yönelik çalışmalarda hassasiyetle davrandıklarını belirten Başkan Bozdoğan, “Biz göreve geldiğimizde belediyede yalnızca bir veteriner çalışıyordu. Biz 4 veteriner daha alarak sayıyı yükselttik. Veterinerlerimizin kısırlaştırma işlemi bilmesine önem verdik. Şu an günlük olarak doğru şekilde kısırlaştırma işlemleri gerçekleştiriyoruz. Hayvanlarımız için rehabilitasyon merkezimiz var, hayvan mezarlığımız Türkiye’de sayılı alanlardan biri. Edirne’den Ankara’dan vefat eden hayvan dostlarımız getiriliyor. Dernek ve gönüllülerimiz ile birlikte çalışıyoruz. Şu an pitbull cinsi köpeklerimiz için alan yapıyoruz, inşaatlarımız başladı. Geniş tek katlı ve toprak zeminli bir alan olacak. En iyi şekilde bakılacak. Ben başkan olurken en önem verdiğim ve hassas davrandığım konulardan biri de hayvan dostlarımıza yönelik projelerimiz oldu. Yaşam kaliteleri yükselsin diye çalışmalarımız sürüyor. “ dedi.

 ………….OOO………..

 

“TARSUS İL OLURSA YAŞAM KALİTESİ YÜKSELECEK”

Tarsus’un il olması ile yaşam kalitesinin artacağını ifade eden Başkan Bozdoğan, “Tarsus’un il olması için halkın birleşmesi ve bütünleşmesi gerekiyor. Tüm STK dernek ve siyasi partilerin ayrım gözetmeksizin birlikte hareket etmesi gerekiyor. Halkımızın daha iyi koşullarda yaşayabilmesi için çeşitli manevralar yapmak lazım. Biz lansmanımız ve projelerimiz ile yoğun çabalar harcıyoruz. Tarsus’un il olması konusunda vatandaşlarımızın herhangi bir korkusu olmasın. Tarsus’un il olması insanlara ekonomik olarak daha fazla vergi vermeyi gerektirmiyor, tam tersi yaşam kalitesinin yükselerek ekonomik hayatın düzelmesi hedeflenecek ve katkı sağlanacak” dedi.

 

 

“ULUSLARARASI KUKLA FESTİVALİ SANAT KENTİ TARSUS’A ÇOK YAKIŞTI”

Tarsus’ta ilk defa bir kukla festivali düzenlendiğini belirten Başkan Bozdoğan, “Kukla Festivali’nin uluslararası olması, Tarsus’ta böyle bir festivalin olması gerçekten çok anlamlı. Ekiplere bir bakıyorsunuz Ankara’dan var, Antakya’dan var, İstanbul’dan var, Mersin’den var, Moldova’dan var, İspanya’dan var ve ayın 10’unda sona eriyor. Çocuklarımız için çok anlamlı bir festival. İlki düzenlendi aslında kukla sanatının Türkiye’de daha fazla tanınmasının, yaygınlaşmasına, gelişmesine katkı sağlamayı hedeflediğimiz festival bu. Bu kentte kültürel ve sanatsal olarak en uç noktaya erişmek gerekiyor. Aydınlık bir kenti hedeflerken kadınları, gençlerimizi, çocuklarımızı düşündük Ve çocuklarımızın hakkı olan bu festivali de Aralık ayında 8 gün sürecek şekilde planlamasını yaptık. Festivalimiz devam edecek” dedi.

 ………….OOO………..

 

“SANAT VE KÜLTÜR ALANINDA ÜRETEN BİR TARSUS VAR”

Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun en aktif dönemi yaşadığına değinen Başkan Bozdoğan “ Ben onlara “Tarsus’un kahramanları’’ diyorum çünkü Şehir Tiyatrosu çok önemli. O çocukların 20-25 yıllık bir emekleri var, çoğu konservatuar mezunu, pırlanta gibi çocuklar hepsi. Bu oyun ile yine en iyi reji ödülünü alacaktır. En iyi oyuncu ödüllerini geçen yıllar sildiler süpürdüler. Geçen yıl 7 tane ödül ve birincilik ödülünü getirdiler. O bir üretimdir ama unutmayın ki asıl önemli üretim “kültürdeki, sanattaki üretimdir”. Çünkü sanatta ve kültürde üretim ne kadar çok olursa o kentin yaşam kalitesi en üst seviyeye ulaşır. Son oyunumuz Çirkin oyunu, 25. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında Ankaralılar ile buluştu. Orada çok ilginç bir olay vardı daha ilk kez oyuna çıktılar ve davet aldılar. Tarsus’ta 2 oyun Ankara’da yapıldı ya daha sahnede görmeden, oyunu bilmeden bu gençlerimiz oraya davet edildi. Ben onlara neden çok teşekkür ediyorum biliyor musunuz? Bizim ekip sadece 8 kişilik ve onlar 120-130 kişilik ekiplere eş değer” dedi.

 

 ………….OOO………..

 

“TARSUS PLAJI VATANDAŞLARIMIZ İÇİN HAZIRLANIYOR”

Tarsus Plajı’nın büyük çabalarla kente yakın zamanda sunulacağına değinen Başkan Bozdoğan, “Kaderine terk edilen bir Tarsus Plajı vardı. Biz ısrarla buranın açılması için epey bir çalışma yaptık Hatta geçen haftalarda oraya gittiğimde yüzlerce insanın sahili doldurduğunu, onlarca insanın balık avlamakta olduğunu görünce de çok mutlu oldum. Orası ile ciddi projelerimiz var bizim. Kum temizleme makinaları getiriliyor, onların alımını sağladık. O eski beyaz kum plajına sahip olacağız. Orada balık restoranlarına, şezlonglara sahip olacağız. Bir sahilde olması gereken tüm her şeyin yapılmasını sağlayacağız. Tabii iç kısımda olan bir yer daha vardı sahile gittiğim zaman orayı da gördüm “mesire alanı”, orası ile ilgili olarak Orman Müdürümüz ile bir görüşme yaptık çünkü bu mesire alanlarının da halkımıza verilmesi ve halkımızın kullanımına açılması için belediyenin öncelik yapması gerekiyor. Emin olun Tarsus’un en gözde yeri olacak orası. Ve öyle bir plaja, öyle bir denize sahip olduğumuz için hepimiz gurur duyacağız, tamamen turizme kazandıracağız.” dedi.

 

“GENÇLERİMİZİ, ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

Gençlere ve çocuklara söz verildiğine değinen Başkan Bozdoğan, “Eğitimde okuma salonlarını arttırmak hedefimiz, özellikle onların kütüphaneleri şu an tıklım tıklım dolu. Geceleri dahi biz talep geldiğinde kütüphanelerimizi okuma salonlarımızı açıyoruz. Özellikle çalışma dönemlerinde rahat kullanmalarını sağlıyoruz. Dijital kütüphaneye geçtik. Herkes istediği gibi telefonundan rahat bir şekilde kitaplarını okuyabiliyor. Dershanelerimizde birinci sınıftan KPSS sınavına kadar rahatlıkla cep telefonlarından dijital kütüphaneye ulaşabiliyorlar. Aynı zamanda bizim en çok değer verdiğim olay spordu. Belediye spor çatısı altında çok güzel bir artış sağlandı. Gençlerimizin bu şehirde çok iyi bir şekilde oturabilecekleri kafeler, restoranların yapılmasına öncülük ediyoruz. Onları özellikle sanatla kültürle buluşturmak adına bilim sanat kültür akademileri kurduk.  Binlerce öğrencimize sertifika verdik.  Gençlik Merkezimizde özellikle uyuşturucu bağımlılığıyla ilgili olarak derslerin düzenlenmesi, halkımızın bilgilendirilmesini sağladık. Aile ve kadın olarak faaliyette bulunan merkezimizde de halkımıza hizmet verecek kursları düzenliyoruz.” ifadelerini kullandı.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ ÇOCUK KOROSU SEÇMELERİ TAMAMLANDI

Çocuklara ve gençlere yönelik proje ve aktivitelerine devam eden Tarsus Belediyesi, kültür-sanat ve hobi kurslarının yanı sıra, basamak çatısı altında ‘Çocuk Korosu’ kuruyor. Dr. Turgut Erkutlu Bilim Sanat Eğitim ve Kültür Akademisi’nde yapılan çocuk korosu seçmelerinin ardından yaş şartlarına uyan ve seçmeleri başarıyla tamamlayan 63 çocuk koroya girmeye hak kazandı.  Koro ile çocuklara erken yaşta profesyonel müzik eğitimi verilerek sanat sevgisi aşılanacak.

 

‘Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti’ vizyonu doğrultusunda çalışmalarına hız veren Tarsus Belediyesi, çocuk korosu kuruyor. Tarsus Belediyesi Çocuk Korosu başvuru ve seçmeleri Dr. Turgut Erkutlu Bilim Sanat Eğitim ve Kültür Akademisi’nde gerçekleştirildi. Yüzlerce çocuk yeteneğini değerlendirmek, geleceğe yönelik ses eğitimi almak ve sosyal bir faaliyette bulunmak amacıyla çocuk korosu seçmelerine katıldı. Seçmelerde çocuk adaylar, seslendirdikleri eserlerle koroya girebilmek için mücadele etti. Jüri üyeleri seçmelerde adayları ritim, tonlama, teknik ve stil özelliklerine uygunluk gibi kriterlere göre değerlendirdi.

 

KORO LİSTESİ BELLİ OLDU

Mersin Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu eğitmeni, Müzik öğretmeni, koro eğitmeni Reyhan Bezdüz’ün jüri üyeliğini yaptığı seçmelerde; Duru Ülkü Akkuyu, İremsu Güllü, Rüya Bıçakçı, Çınar Koçak, Damla Teke, Pera Akkoyun, Halil İbrahim Kula, Ayşenaz Kar, Eslem Karaova, Aysima Şahin, Zeren Yılmaztürk, Belinay Masal Yıldırım, Evrim Sarıkaya, Yağız Kayhan, Zeynep Berra Erdinç, Ayza Atasoy, Ada Ekici, Derin Su Leblebici, Zümra Gider, Güneş Göküş, Deniz Göküş, Muhammed Sefa Pay, Güneş İlhan, Zeynep Ebrar Akbaş, Rafet Alp Ertong, Zeynep Doğa Sesli, Güler Sesli, Dila Destan Köksal, Elifnaz Ezer, Yağmur Kuşkonmaz, Uygur Ege Birgimal, Medine Ayla Dik, Berra Nil Taştepe, Kerem Cülük, Asya Kılcı, Defne Derin Könül, Esma Sultan Oğuz, Umut Haktan Oğuz, Ela Simay Oral, Yiğit Aras Kahraman, Melek Naz Karadağ, Simay Terlican, F. Tunahan Beşir, Ecem Çelik, Aslı Türkyılmaz, Yiğit Elibol, Cemre Derin Erdoğan, Elif İpek Korkmaz, Heda Altunkol, Güllü Durdu, İrem Yıldırım, Gülru Üğüten, Arya Beril Kuş, Sahra Nuray Aksoy, Alya Nil Aras, Nisa Orçun, Sultan Kızıl, Hülya Nehir Adıgüzel, Mislina Bozpınar, Ezgi Atmaca, Mira Tuluk, Ecrinnaz Şimşek ve Ezgi Erva Uzun başarılı olarak Tarsus Belediyesi Çocuk Korosu’na katılmaya hak kazandılar.

 

Çocuk korosuna girmeye hak kazanan adaylar Mersin Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu eğitmeni, Müzik öğretmeni, koro eğitmeni Reyhan Bezdüz eğitmenliğinde her Cuma saat 18.30’da Dr. Turgut Erkutlu Bilim Sanat Eğitim ve Kültür Akademisi’nde koro eğitimine başlayacak. 

 

“TARSUS’TA ÇOCUKLARIMIZIN SESİ YANKILANACAK”

Çocuklarımıza erken yaşta profesyonel anlamda müzik eğitimi vermek, Tarsus’ta çoksesliliği tanıtmak ve sanat sevgisini aşılamak, güzel sanatlar liseleri ve konservatuvar sınavlarına hazır hale getirmek amacıyla başladığımız ‘’Tarsus Belediyesi Çocuk Korosu’’ seçmelerimizde başarılı olan yetenekli çocuklarımı tebrik ediyorum. Tarsus’ta çocuklarımızın sesi yankılanacak” diye konuştu.

 

………….ooo…………..

 

TARSUS’TA EMEKLİLERE ÇORBA İKRAMI

Kısa adı TÜED olan Türkiye Emekliler Derneği Tarsus Şubesi, emeklilere her gün çorba ikram etmeye başladı.

Yıldızlar köşesi bölgesindeki Ziraat Bankası üzerinde bulunan TÜED Tarsus Şubesinde dernek yönetimi tarafından her gün öğlen saatlerinde çorba yaptırılmaya başlandı. TÜED Genel Merkez mali sekreteri ve Tarsus Şube başkanı Ömer Kurnaz’ın girişimi ve desteği ile Tarsus’ta emeklilere çorba ikramında bulunulmaya başlandı.

Başkan vekili Arif Kılınç ve yönetim kurulu üyeleri, Tarsus’ta emeklilere çorba ikramında bulunurken, başkan Ömer kurnaz’ında Ankara’dan selamlarını ilettiler ve “Emeklilerimize  bir nebze de olsa ikramda bulunup  katkı sağlamayı düşündük. Afiyet olsun” dediler.

 

 

………….OOO………..

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

 

 

 

 

 

 

9 ARALIK  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO……….. 

BAŞKANDAN YARALI POLİSLERE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Tarsus’ta 7 Aralık 2022 gün öğle saatlerinde üzücü bir olay yaşandı. Yenimahalle 4010 sokakta ikamet eden ve işsiz kaldığı için psikolojisi bozuk olan Eray A. adlı genç, polisle çatışınca hayatını kaybederken 5 polis yaralandı.

Yenimahalle'de meydana gelen olayda yaralanan 5 polisi kaldırıldıkları hastanede ziyaret eden belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Geçmiş olsun’ dileklerini iletti.

Bozdoğan ‘’Dün Yenimahalle'de meydana gelen ve hepimizi derinden sarsan elim olayda yaralanan 5 polisimizi kaldırıldıkları hastanede ziyaret ederek, sağlık durumları hakkında bilgi aldık, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.’’ Dedi.

 

Tarsus’ta 7 Aralık 2022 gün öğle saatlerinde üzücü bir olay yaşandı. Yenimahalle 4010 sokakta ikamet eden ve işsiz kaldığı için psikolojisi bozuk olan Eray A. adlı genç, polisle çatışınca hayatını kaybetti.

Evlerinin damında silahla havaya ateş açtığı iddia edilerek polise şikayet gidince ekipler Yenimahalle 4010 sokak 15 olu eve gitti. Burada elinde silahla damda bulunan gence teslim olması için çağrı yapıldı.. Ancak 46 yaşındaki şahıs aşağıdaki polislere ateş etti ve 5 polisi yaraladı. Bunun  üzerine olay yerine takviye kuvvetler gelerek çevredeki ev ve Kazım Taşkın İlkokulunun damına çıkarak zanlıyı tekrar uyardı. Ancak Eray A.,polise tekrar ateş açınca çıkan çatışmada vurularak ölü ele geçirildi. Olaydan sonra ölen şahsın cesedi  Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.. Yaralı 5 polis ise Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

………….ooo……….. 

TİY KONGRESİNDE NE OLACAK?

Tarsus İdmanyurdu için yeni bir süreç başlıyor. Alınan olağanüstü kongre kararı gereği, birinci toplantı 6 Aralık tarihinde yapılacaktı. Tabi çoğunluk sağlanamadı.

İkinci toplantı 13 Aralık 2022 tarihinde Belediye Nikah Salonunda yapılacak. Şurada 10 günden az bir zaman kaldı. Bu zaman zarfında Belediye Başkanımız Haluk Bozdoğan’ın kulübe el uzatarak yeni seçilecek yönetime güven vermesi, destek de bulunması gereklidir.

 

Eğer Başkan Bozdoğan, sarı lacivertli kulübe gerekli desteği veremiyorsa, veremeyecekse,  Şahin Kırbıyık dahil herkesin önünü açması ve gereken kolaylığı göstermesi gereklidir.

 

Yada şirketleşmeye gidilirken   bir  sponsor bulunarak bu kulüp ayakta tutulmalı. Yada Tarsus İdmanyurdu’muza yine belediye sahip çıkarken imkanlar zorlanmalıdır. Yine daha önceden önerim.. Gerekirse Tarsus İdmanyurdu’nun adına Belediyespor kelimesi eklenerek Belediye bünyesine alınmalıdır. Böylece Belediye Tarsus İdmanyurdu’na para aktarabilsin.

 

Kulüp kongrede şirketleşme kararı alırsa ve yeni yasa gereği almak durumunda olduğu için  A.Ş. bünyesinde yer alacak ve şirketi gerektiği gibi yönetebilecek isimler davet edilmeli. Çünkü çalışanlar alacaklı, sporcular alacaklı ve para ödenemiyor.  Puan sıralamasında hızla aşağılara düşüp sezon sonunda kötü rüya görmemek için Tarsus İdmanyurdu’muza acilen sahip çıkılması gerekmektedir.  Yoksa geçmişte Mersin İdmanyurdu’nun yaşadıklarını Tarsus İdmanyurdu’da yaşayabilir.

………….ooo……….. 

TARSUS BELEDİYESİ ÜNİVERSİTE

ÖĞRENCİLERİNE TANITIM

FAALİYETİ DÜZENLEDİ

 

Tarsus Belediyesi Tarsus’ta eğitim alan üniversite öğrencilerine sosyal ortam ve kişisel gelişim imkânı sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus Belediyesi öğrencilere yönelik hizmetlerini tanıtmak üzere Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezi’nde etkinlik düzenledi. Tarsus Üniversitesi’ni kazanan ve farklı şehirlerden okumaya gelen öğrenciler, düzenlenen etkinlik ile Tarsus Belediyesi’nin atölye, kurs, imkân ve etkinlikleri hakkında bilgi sahibi oldu.

 

Gençlik ve gençlere yönelik faaliyetleriyle geleceğe yatırım yapmayı hedefleyen Tarsus Belediyesi üniversite okumak amacıyla kente gelen öğrencilere tanıtım faaliyeti düzenlendi. Öğrenciler Tarsus Belediyesi’nin kişisel gelişim ve sosyal ortamları hakkında bilgilendirme etkinliğine katılarak kendi için sunulan imkânları öğrendi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezi ve Kadın Yaşam ve Destek Dayanışma Merkezi’ni ziyaret eden öğrenciler devam eden kişisel gelişim kursları, siber zorbalık, teknoloji bağımlılığı, madde bağımlılığı eğitimleri ve gençlik, kadın, çocuk meclisleri hakkında bilgilendirildi. Gençlere ve kadınlara yönelik devam eden çalışmaların anlatıldığı etkinlikte gençler faaliyet esnasında devam eden bağlama ve el işi gibi atölyelere de dâhil olarak keyifli dakikalar geçirdi.

Verilen hizmetler ile öğrencilerin belediye tarafından yürütülen gençlik çalışmalarına katılımlarının sağlanması hedeflendi.

………….ooo……….. 

 “ÖĞRENCİLERE KAPILARIMIZ SONUNA KADAR AÇIKTIR”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Anaokulundan başlamak üzere üniversitelere kadar eğitimin tüm aşamalarındaki öğrencilerimizin mutlu, huzurlu ve güzel bir eğitim dönemi yaşaması için her türlü hizmeti layıkıyla yerine getirmekteyiz. Tarsus Üniversitesi ile ortak projelerde birlikte uyum içerisinde çalışarak öğrencilerimizi kentimizde en iyi şekilde ağırlamaya gayret ediyoruz. Öğrencilerimizin fikirleri ve projelerine kapılarımız sonuna kadar açıktır. Öğrencilerimiz Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezimizden, Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezimizden bihaber olmasın, etkinliklerimize katılım sağlasın, faaliyetlerimiz hakkında bilgi sahibi olsun istiyoruz. Öğrencilerimizin kentimizde iyi bir eğitim dönemi geçirmeleri için çalışmalarımız sürüyor.” diye konuştu.

 

………….ooo……….. 

BORSAYA TARDOBDER ZİYARETİ

Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği (TARDOBDER) Yönetim Kurulu, Borsaya ziyarette bulundu.

Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Teke tarafından karşılanan Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği (TARDOBDER) Yönetim Kurulu üyeleri ile gerçekleşen ziyarette, güncel konular istişare edildi.

 

Ziyarette, TARDOBDER Başkanı Ümran Yıldırım ve beraberindeki heyet derneğin çalışmaları, etkinlikleri hakkında bilgilendirmede ve uygulamayı düşündükleri projelere dair istişarelerde bulundular.

 

.

 

Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Ortak sevdamız Tarsus. Tarsusluları bir çatı altında toplayarak, iletişimi, beraberliği güçlü tutma gayretiniz için nezrinizde yönetiminizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum “dedi.

 

 

………….ooo…………..

ÇUKUROVA ÇAĞDAŞ SANATIN BORSA ZİYARETİ

Çukurova Çağdaş Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfının yöneticileri Tarsus Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Teke tarafından ağırlanan konuklar, Tarsus Kültür Girişimi inisiyatifinde yapılan çalışmalar ve kente kazandırmayı hedefledikleri Çağdaş Sanatlar Müzesi hakkında bilgi paylaştı.

 

Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Borsa'yı ziyaretlerinde kurulmasını planladıkları "Uluslararası Çukurova Çağdaş Sanatlar Müzesi" ve organizasyonunu yaptıkları  Cumhuriyetin  100. yılına denk düşen 2023 yılında bölgemizde 1. ULUSLARARASI AKDENİZ BİENALİ başlıklı bir sanat / kültür bienali yapılmasını planladıklarını, ayrıca e yürüttükleri diğer projeler hakkında istişarede bulundular.

 

Ziyarette, 2023 Nisan ayında Dünya Sanat gününde başlatılacağı planlanan ve 2023 Mayıs sonuna kadar devam edecek organizasyonun  Tarsus merkezli ve diğer Çukurova Kentlerinde de  yapılacak etkinlikleri kapsamında değişik ülkelerden sanatçılar ile Ülkemiz sanatçıları, Tarsus’un tarihi mekanlarında sanatlarını sunma imkanı bulacakları ifade edildi..

 

Yakın zamanda kurulan vakfın yöneticilerini böyle bir birlikteliğin yaratılmasını sağladıkları için tebrik eden Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, ziyaretten ötürü teşekkür ederek  “Oldukça elverişli ve olanakları yüksek bir tarihe sahip bir coğrafyada açılması planlanan ULUSLARARASI ÇAĞDAŞ SANATLAR MÜZESİ ile 1. ULUSLARARASI AKDENİZ BİENALİ ve vakfın yürüttüğü diğer projeler için  sizlerin nezrinde vakfın yöneticilerini kutuluyorum” dedi.

 

Girişim İnisiyatifi Öncüsü ve Vakıf Sekreteri Aydan Dirik ile birlikte ziyarette bulunan Yeşim İçgören ve Osman Homurlu vakıf heyeti olarak vakıf çalışmalarına heyecanla katılan, destek veren herkese, teşekkürlerini sunduklarını ifade etti.

 

 

………….ooo…………..

 

TARSUS’TA EMEKLİLERE

ÇORBA İKRAMINA TEŞEKKÜR

Türkiye Emekliler Derneği Tarsus Şubesi, emeklilere her gün çorba ikram ederken emeklilerde TÜED’e teşekkür etti.

Yıldızlar köşesi bölgesindeki Ziraat Bankası üzerinde bulunan TÜED Tarsus Şubesinde dernek yönetimi tarafından her gün öğlen saatlerinde çorba yaptırılmaya başlandı. TÜED Genel Merkez mali sekreteri ve Tarsus Şube başkanı Ömer Kurnaz’ın girişimi ve desteği ile Tarsus’ta emeklilere çorba ikramında bulunulmaya başlandı.

Başkan vekili Arif Kılınç ve yönetim kurulu üyeleri, Tarsus’ta emeklilere çorba ikramında bulunurken, başkan Ömer kurnaz’ında Ankara’dan selamlarını ilettiler ve “Emeklilerimize  bir nebze de olsa ikramda bulunup  katkı sağlamayı düşündük. Afiyet olsun” dediler.

………….ooo…………..

TARSUS KENT KONSEYİ KADIN

 MECLİSİ SEÇİMLİ GENEL

KURUL TOPLANTISI YAPILDI.

Tarsus Kent Konseyi Kadın Meclisi Seçimli Genel Kurul toplantısı 08 Aralık 2022

Perşembe günü saat 10:30’da Güner Baykal Toplantı Salonunda yapıldı

Toplantı, Kent Konseyi Başkanı Ayşegül Butcher’ın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından

toplantıyı yönetmek üzere, Divan Kurulu Başkanlığına Ayşe Kuru, üyeliklerine Figen Aktan ve

Birgül Tire Şahin seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından dönem

başkanı Bilgehan Güçtimur 2021-2022 Kadın Meclisi Faaliyetlerini slayt sunumu eşliğinde

anlattı. Sayın Bilgehan Güçtimura, yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz.

Daha sonra Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlık seçimine geçildi. 2 aday arasında

yapılan, kapalı oy usulü seçim ve açık sayım sonucuna göre Melek Sezer Anıtoğlu yeni

dönem başkanı oldu. Ardından Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyelerinin seçimine geçildi.

Seçim sonucuna göre asil olarak Ayşe Karaca, Fatma Çakıcı, Hatice Polat, Deniz Keleşoğlu,

Belgin Anlatır, Elif Karaman, yedek olarak, Fatma Ulaş, Yasemin Yücel, Rabia Salan oy

çokluğu ile seçilmişlerdir. Toplantı iyi dilek ve önerilerle son buldu. Yeni dönem başkanı ve

yürütme kurulunu tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

………….ooo…………..

CİP 6 OTOMOBİLE ÇARRPTI

Tarsus’ta park halindeki 6 otomobile çarptıktan sonra kaçan cipin sürücüsü aranıyor.

Ergenekon Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda sürücüsünün kontrolünden çıkan cip, park halindeki 6 otomobile çarptı.Kazanın etkisiyle yan yatan cipin sürücüsü, olayın ardından aracını bırakıp kaçtı.

………….ooo…………..

BEYLİCEDE YANGIN

Tarsus Beylicede bulunan defne işleme fabrikasında yangın çıktı.. TK. nın işlettiği fabrikada gece yangın çıktı. Mersin BŞB itfaiyesi yangını söndürdü.

………….ooo…………..

 

 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARSUSTA İBADET YERLERİNİ TEMİZLİYOR

 Büyükşehir Belediyesi, il genelinde bulunan ibadethanelerde hijyen koşullarının sağlanması ve vatandaşların huzur içerisinde ibadet etmeleri açısından temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
 
Büyükşehir Belediyesi Mezarlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ibadethane temizlik ekibi, il genelinde olduğu gibi Tarsus’ta bulunan camilerde de kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştiriyor.
 
Program dahilinde yürütülen faaliyetlerde ekipler titiz çalışma gerçekleştiriyor.
 
Tarsus Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın, mahallede bulunan Hz. Ebubekir Camiinde yapılan çalışmalardan dolayı teşekkürlerini ileterek, “Yılın 12 ayı boyunca temizlik hizmetlerini aksatılmadan yerine getirilmektedir. Büyükşehir Belediyemizin sosyal hizmetleri ve altyapı çalışmaları da mahallemizde yapılmaktadır. Bu konuda Başkanımız sayın Vahap Seçer’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

………….OOO………..

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

 

 

 

 

 

 

10 ARALIK  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO……….. 

VALİ TARSUS’A GELDİ

Mersin Valisi Ali Hamza pehlivan dün Tarsus’a geldi. Vali Tarsus kaymakamı ile görüştü. Daha sonar Tarihi Evler sokağını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

……………OOO……………

İNŞAATTA ÖLÜMLÜ OLAY

Tarsus’ta bir şahıs çalıştığı inşaatın asansör boşluğuna düştü. Mustafa Kemal İ. Adlı şahıs hayatını kaybetti.Olay,  Öğretmenler Mahallesi'nde meydana geldi. Mustafa Kemal İ., çalıştığı inşaatta dolaşırken asansör boşluğuna düştü. Sesi duyan iş arkadaşları, MKİ'yı yerde hareketsiz yatar halde görünce 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp, yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye erlerince bulunduğu yerden çıkartılan MKİ nin öldüğü belirlendi. Polisin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından MKİ nin cansız bedeni, otopsi için morga kaldırıldı.

 

……………OOO……………

 

DEFNE İŞLEME FABRİKASINDAÇIKAN  YANGIN  ARAŞTIRILIYOR

Tarsus-Çamlıyayla yolu üzerinde bulunan bir defne işleme fabrikasında yangın çıktı. Tarsus’a bağlı  Beylice Mahallesinde bulunan defne fabrikasında gece saatlerinde yangın çıktığı haber alındı.. Olaya Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale etti.

İşletmeci T.K.nin işlettiği fabrikada çıkan yangına ihbar üzerine olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale ederek söndürdü.

……………OOO……………

TARSUS ÇİÇEKLİ GRUP YOLUNUN

%50’LİK KISMI TAMAMLANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, kritik bölgelerde yaşanan ulaşım problemlerini bir bir çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Tarsus’a bağlı olan ve Çukurova’nın göbeğinde yer alan Çiçekli Mahallesi’ni D-400 karayoluna ulaştıran 13 kilometre uzunluğunda ki grup yolunda Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan asfaltlama çalışması tüm hızıyla sürüyor.

 

Tarımsal üretimin oldukça yoğun şekilde yapıldığı ve bölgede bulunan birçok yerleşim yerinde yaşayan vatandaşlarında sıklıkla kullandığı Çiçekli grup yolu, bozuk zemini nedeniyle şikayetlere neden oluyordu.

 

Başkan Vahap Seçer’in ticari alanlarda ve üretim bölgelerinde başlattığı altyapı güçlendirme seferberliği kapsamında bozuk zemini sökülen Çiçekli grup yolunda, kademe kademe asfalt serim faaliyetleri de uygulanıyor  

 

Zemin iyileştirme faaliyetinin yerine getirilmesinden sonra gerçekleştirilen asfalt döküm işleminde, şu ana kadar 6.5 kilometrelik bölüm tamamlandı. Yenice’ye kadar uzanan grup yolunda ekiplerin hummalı çalışması ise devam ediyor.

 

Muhtar Kenarlı: “Cumhuriyet tarihinde olmayan bir yol yapıldı”

 

Çiçekli Mahallesi Muhtarı Sadık Kenarlı, grup yolunun bölge açısından büyük önem arz ettiğini belirterek, “Cumhuriyet tarihinde olmayan bir yol yapıldı. Bu konuda şahsım ve köyüm adına Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Başkanıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Tarla yolundan kötüydü”

 

Bölgede yaşayan vatandaşlardan İbrahim Bulut ise “Belediyemizden Allah razı olsun. Yıllarca yapılmayan yolumuz yapıldı, çok şükür. Gidileceği gelineceği yoktu. Tarla yolundan kötüydü. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun, sağolsun var olsunlar” ifadelerini kullandı.

 

……………OOO……………

BAHRİ TOYGAR SEMPOZYUMU

TARSUS- HABER- Tarsus’ta bugün 14. Bahri Toygar sempozyumu yapılacak.  Her yıl geleneksel olarak düzenlenen sempozyumun bir yenisi daha..

Elife Toygar Turgut'un verdiği bilgiye göre,  Tarsus Belediyesi Nikah salonunda yapılacak olan sempozyum saat 14.00’de başlayacak Belağrıları ve bel fıtıklarında doğrular ve yanlışlar konusu işlenecek.
14. Bahri Toygar sempozyumunda bugün Doç. Dr. Ilgın Sade, Doç. Dr. Ali İhsan Ökten konuşmacı olarak katılacak.
 

 

……………OOO……………

SİLAH TÜCCARLARINA OPERASYON YAPILDI

Mersin’de polis ekiplerinin  yaptığı projeli çalışma  kapsamında silah tüccarlarına  operasyon düzenlendi. Operasyonda 22 şüpheliden  17’si yakalanarak gözaltına alındı.

 Mersin Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen“Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı” suç ve suçlularına yönelik yapılan projeli çalışma kapsamında belirlenen 22 şüpheli şahsın adreslerine operasyon düzenlendi.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 19 adet tabanca ve 52 fişek ele geçirildi. Ayrıca silah yapımında kullanılan 1 adet mengene, 1 adet taşlama makinası, 1 adet spiral makinası, 1 adet matkap, 3 adet tabanca namlusu, 42 adet lyricahap ve 150 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Adresleri belirlenen 22 hedef şüpheli şahıstan 17’si yakalanarak gözaltına alınmış olup firari 5 şüpheli şahsın yakalama çalışmaları devam etmektedir.

 

……………OOO……………

2023’DE TARSUS SANAT

GÜNLERİ DÜZENLENECEK

Çukurova Çağdaş Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfının yöneticileri Tarsus Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Teke tarafından ağırlanan konuklar, Tarsus Kültür Girişimi inisiyatifinde yapılan çalışmalar ve kente kazandırmayı hedefledikleri Çağdaş Sanatlar Müzesi hakkında bilgi paylaştı.

Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Borsa'yı ziyaretlerinde kurulmasını planladıkları "Uluslararası Çukurova Çağdaş Sanatlar Müzesi" ve organizasyonunu yaptıkları  Cumhuriyetin  100. yılına denk düşen 2023 yılında bölgemizde 1. ULUSLARARASI AKDENİZ BİENALİ başlıklı bir sanat / kültür bienali yapılmasını planladıklarını, ayrıca e yürüttükleri diğer projeler hakkında istişarede bulundular.

Ziyarette, 2023 Nisan ayında Dünya Sanat gününde başlatılacağı planlanan ve 2023 Mayıs sonuna kadar devam edecek organizasyonun  Tarsus merkezli ve diğer Çukurova Kentlerinde de  yapılacak etkinlikleri kapsamında değişik ülkelerden sanatçılar ile Ülkemiz sanatçıları, Tarsus’un tarihi mekanlarında sanatlarını sunma imkanı bulacakları ifade edildi..

Yakın zamanda kurulan vakfın yöneticilerini böyle bir birlikteliğin yaratılmasını sağladıkları için tebrik eden Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, ziyaretten ötürü teşekkür ederek  “Oldukça elverişli ve olanakları yüksek bir tarihe sahip bir coğrafyada açılması planlanan ULUSLARARASI ÇAĞDAŞ SANATLAR MÜZESİ ile 1. ULUSLARARASI AKDENİZ BİENALİ ve vakfın yürüttüğü diğer projeler için  sizlerin nezrinde vakfın yöneticilerini kutuluyorum” dedi.

Girişim İnisiyatifi Öncüsü ve Vakıf Sekreteri Aydan Dirik ile birlikte ziyarette bulunan Yeşim İçgören ve Osman Homurlu vakıf heyeti olarak vakıf çalışmalarına heyecanla katılan, destek veren herkese, teşekkürlerini sunduklarını ifade etti.

 

………….OOO……….. 

 

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, TRT ÇUKUROVA

MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, TRT Çukurova Müdürlüğünü ziyaret etti. 

 Vali Pehlivan, TRT Çukurova Müdürlüğüne gelişinde TRT Çukurova Müdürü Fatih

Doğru, Müdür Yardımcıları ile Müdürlük personeli tarafından karşılandı, Müdürlük

girişinde bulunan müzeyi ve birimleri gezerek bilgiler aldı.

 

Vali Pehlivan, TRT Çukurova Müdürü Fatih Doğru ve Müdür yardımcıları ile

gerçekleştirdiği görüşmede, yürütülen ve planlanan çalışmalar hakkında bilgiler alarak

değerlendirmelerde bulundu, kurum personeline çalışmalarında başarılar diledi.

 

………….ooo……….. 

“ULUSLARARASI KUKLA FESTİVALİ

SANAT KENTİ TARSUS’A ÇOK YAKIŞTI”

Tarsus’ta ilk defa bir kukla festivali düzenlendiğini belirten Başkan Bozdoğan, “Kukla Festivali’nin uluslararası olması, Tarsus’ta böyle bir festivalin olması gerçekten çok anlamlı. Ekiplere bir bakıyorsunuz Ankara’dan var, Antakya’dan var, İstanbul’dan var, Mersin’den var, Moldova’dan var, İspanya’dan var ve ayın 10’unda sona eriyor. Çocuklarımız için çok anlamlı bir festival. İlki düzenlendi aslında kukla sanatının Türkiye’de daha fazla tanınmasının, yaygınlaşmasına, gelişmesine katkı sağlamayı hedeflediğimiz festival bu. Bu kentte kültürel ve sanatsal olarak en uç noktaya erişmek gerekiyor. Aydınlık bir kenti hedeflerken kadınları, gençlerimizi, çocuklarımızı düşündük Ve çocuklarımızın hakkı olan bu festivali de Aralık ayında 8 gün sürecek şekilde planlamasını yaptık. Festivalimiz devam edecek” dedi.

 

“SANAT VE KÜLTÜR ALANINDA ÜRETEN BİR TARSUS VAR”

Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun en aktif dönemi yaşadığına değinen Başkan Bozdoğan “ Ben onlara “Tarsus’un kahramanları’’ diyorum çünkü Şehir Tiyatrosu çok önemli. O çocukların 20-25 yıllık bir emekleri var, çoğu konservatuar mezunu, pırlanta gibi çocuklar hepsi. Bu oyun ile yine en iyi reji ödülünü alacaktır. En iyi oyuncu ödüllerini geçen yıllar sildiler süpürdüler. Geçen yıl 7 tane ödül ve birincilik ödülünü getirdiler. O bir üretimdir ama unutmayın ki asıl önemli üretim “kültürdeki, sanattaki üretimdir”. Çünkü sanatta ve kültürde üretim ne kadar çok olursa o kentin yaşam kalitesi en üst seviyeye ulaşır. Son oyunumuz Çirkin oyunu, 25. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında Ankaralılar ile buluştu. Orada çok ilginç bir olay vardı daha ilk kez oyuna çıktılar ve davet aldılar. Tarsus’ta 2 oyun Ankara’da yapıldı ya daha sahnede görmeden, oyunu bilmeden bu gençlerimiz oraya davet edildi. Ben onlara neden çok teşekkür ediyorum biliyor musunuz? Bizim ekip sadece 8 kişilik ve onlar 120-130 kişilik ekiplere eş değer” dedi.

………….OOO……….

TİY İÇİN CAN’DAN DESTEK

TFF 2.Lig Beyaz Grup  ekiplerinden Tarsus idmanyurdu, bugün Bayburt’a hareket edecek.

Edinilen bilgiye göre Tarsus idmanyurdu  Eski Basın Sözcüsü Hakan Canan Can, Tarsus Spor AKTÜEL de çıkan yayın üzerine girişimlerde bulunduğu  öğrenildi.

Can,  yaptığı girişimler ve görüşmeler neticesinde Tarsus idmanyurdu  kafilesinin Bayburt'a gitmesi için öncelikli olarak yakıt temin  etti.

Nitekim, Dağılan  oyuncu kafilesi sabah yeniden Kocamaz  Tesislerinde  toplanacak. Akabinde ise  karayoluyla Bayburt'a  hareket edecek. Yakıt sorunu  yaptığı görüşmelerle gideren Tarsus idmanyurdu  Eski Basın Sözcüsü  Hakan Canan Can, gün içerisinde  takımın ihtiyacı olan  nakit parayı da toparlayarak gönderdi..

İyi ve kötü  günde  Tarsus  idmanyurdu 'nun yanında olan maddi ve manevi destek sağlayan İşadamı HAKAN CANAN CAN'A teşekkür ediyoruz.

 

 

………….OOO………..

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........


 

 

 

 

 


 

Hiç yorum yok