SON DAKİKA

5 -6-7 ARALIK 2022- TARSUS MEKTUBU


 

5 ARALIK  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO……….. 

TARSUSLU GAZETECİ SÖNMEZ

TARGAN VEFAT ETTİ

İstanbul Tarsus Kültür ve Dayanışma Derneği kurucularından gazeteci Sönmez Targan 05.12.2022 günü vefat etti.

Targan, işçi sınıfının yılmaz savunucusu, 68'liler Birliği Vakfı Başkanlarından, Türkiye'nin sayılı dağcılarından idi. Aynı zamanda Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Tarsuslu hemşehrimiz, pek çok kıymetli büyüğümüz SÖNMEZ TARGAN'ın vefatı üzüntü yarattı.

Tarsus Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu ''Üzüntümüz sonsuzdur, Türk milletinin başı sağolsun.'' açıklaması yaptı.

 

………….OOO……….. 

 

KAYMAKAM KADİR SERTEL OTCU

“ENGELLİLERİ HER ZAMAN HATIRLAYALIM”     

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu “Aramızdaki engelli kardeşlerimizi senede 1-2 gün değil her zaman hatırlayalım. Düzenlenen etkinliklere engellileri de dahil  ediyoruz . Böylece aramızda engel kalmıyor. Bundan 10-15 yıl öncesine  göre  engellilere karşı farkındalık arttı..  İlçe İnsan Hakları Kurulu olarak engellilere  engelleri kaldırmaya gayret ediyoruz. Bir işletmede engellilere yönelik hizmetler var mı diye bakıyoruz.Mesela engelli bir özel işletmeye gittiğinde tuvalete erişmede,  rampa ve asansör olayında kolay erişebiliyor mu diye bakıyoruz. Tarsus’ta halen 5 engelli derneği var. Bu dernekler geçen yıl bir araya geldi ve A-Tarsus Engelliler Platformunu oluşturdu. Ben platform başkanı Dursun Aslan ve diğer engelli derneklerinin başkanlarına bu birliktelik için teşekkür ediyorum. Tarsus’ta geçtiğimiz günlerde bir Tarsus Sosyal Etüd ve Proje birimi kuruldu. Belediyenin de desteklediği bu birim ile AB ve Kalkınma ajanslarından nasıl destek buluruz diye araştırmalar yapıyoruz. Projelerde öncelik engellileri de bu projelere dahil etmektir. Keşke elimizde bir sihirli değnek olsa da dokununca tüm engelleri ortadan kaldırabilsek”

 

………….OOO……….. 

BELEDİYE BAŞKANI BOZDOĞAN

“TARSUS’TA 80-85 BİN ENGELLİ VAR”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 3 Aralık Engelliler günü  münasebetiyle bir açıklama yaptı. Bozdoğan “Türkiye’de nüfusun yüzde 12,9’u engelli bireylerden oluşuyor. Bunu Tarsus’A uyarladığımızda Tarsus’ta 80-85 bin cıvarında engelli kardeşimiz var. Bizler engellilerin kendi ayakları üzerinde durabilmesi için ortak projeler yapıyoruz. Tarsus’un engelsiz bir kent olması ve engellilerinde rahat yaşayabilmeleri için üzerimize düşeni yapıyoruz. Engellilerin önünde tek engel bile olsa onları ortadan kaldırmaya gayret ediyoruz” dedi.

………….OOO……….. 

FRANSIZ BİSİKLETÇİ

TARSUS’TAN GEÇTİ

Fransa'dan bisikletle yola çıkan Fransız çift, Tarsus’tan da geçti.

Fransız çift  863 günde 27 ülke ve 19 bin kilometre yol kat ederek Avrupa turunu başladıkları noktada tamamladı. Tur çerçevesinde Türkiye'de 20'den fazla şehir gezen çift, en çok da Türk vatandaşlarının misafirperverliğine hayran kaldı.Fransa'da bisiklet tutkunu olan Mekanik Mühendisi François Hassane (38) ve Elektronik Mühendisi Sandrine Hassane (40) çifti, pandeminin başlaması ile birlikte bisikletlerini alarak yeni yerler keşfetmeye çıktı. 20 Eylül 2020 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'ten yola çıkan çift, Belçika, Hollanda, Danimarka başta olmak üzere 12 ülkeden geçerek Romanya'ya geldi. Çift buradan ise gemiye binerek Karadeniz'e kıyısı olan Batum limanına geçti. Daha sonra Hopa, Artvin, Yusufeli, Tortum şelaleleri, Erzurum, Çat, Karlıova, Bingöl, Malatya, Kayseri, Göreme, Niğde, Ulukışla, Tarsus, Mersin, Kızkalesi, Anamur ve Alanya'yı ziyaret eden çift, Antalya ve Ege sahillerinden Bulgaristan'a gitmek üzere dönüşe geçti.

……………ooo……………

İYİ PARTİDE YENİ BAŞKAN BURAK ÖZDİL

İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanlığı seçimi dün yapıldı.

Mevcut başkan Daniyel Mercan aday olmadı. Burak Özdil ve Suat Şahin aday oldu. Mercan  “2 dönem severek yaptığım İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanlığı görevimi bayrağı genç ve dinamik ellere bırakıyorum.” dedi.

Seçim Aşiyan 1 Düğün salonundaki seçimde Burak Özdil 228  oy, Suat Şahin 172 oy aldı.

Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Danışmanı Ömer Karakaş' ın Divan başkanlığı yaptığı kongreye İYİ PARTİ GİK Üyesi, önceki dönem Mersin BB Başkanı Burhanettin Kocamaz..Tarsus CHP İlçe başkanı Av.Ozan Varal..BBP Tarsus İlçe Başkanı Av.Ali Atay ile MYP il başkanı Hasan Köse ve ilçe başkanı Zekeriya Nuranoğlu  ile basın mensupları, çeşitli parti temsilcileri, delegeler,üyeler ve kalabalık bir kitle katıldı...

     

……………ooo……………

 KOCAMAZ TARSUS’TA

KONGREYE KATILDI

İyi Parti Genel idare kurulu Üyesi Burhanettin Kocamaz " Bu seçimde kaybeden olmamıştır..Pırıl pırıl iki GENÇ avukat adayımız heyecanlı bir yarışa girmiştir..Sonunda İYİ parti ve halkımız kazanmıştır ‘’ dedi.

Kocamaz ‘’Tarsus Önce Vatan Gazetesi genel yayın koordinatörü gazeteci Merih ÖZYAŞAR' a yaptığı açıklamada şunları söyledi...

          " Bu seçimde kaybeden olmamıştır..Pırıl pırıl iki GENÇ avukat adayımız heyecanlı bir yarışa girmiştir..sonunda iyi parti ve halkımız kazanmıştır...tarsus yeni  ilçe başkanı olan av. Burak  Özdil kardeşimi yürekten kutluyorum..Başarılar Diliyorum...

           Partimiz, genel başkanımız sayın Meral Akşener hanımefendinin çizdiği yolda iktidara yürümekte ve pahalılık,yokluk,yoksulluk altında inim inim inleyen halkımıza derman olmaya gelmektedir..

           Tüm Türkiye'de olduğu gibi Mersin bölgemizde de seçimlerden oy' unu en fazla artırarak çıkan parti olacaktır...

            Bugün Türkiye' nin en büyük ilçesi olan Tarsus'umuzda yapılan ilçe kongresinde adeta bir genel seçim heyecanı yaşadık..Özellikle gençlerimizin İYİ PARTİ ye sahip çıkması bizleri daha da umutlandırmaktadır.."

……………ooo……………

TARSUS MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU

 LİSESİ'NDEN ANLAMLI ETKİNLİK

Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele'nin önemine vurgu yapmak, toplumu ve dünyayı inşaa eden öğretmenlik mesleğinin kutsallığı dikkat çekmek için Okul Toplantı Salonu’nda etkinlik düzenledi.

Düzenlenen etkinliğe Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Akbaş, öğretmenleri ve öğrencileri, Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şubesi Temsilcileri, Özgürlüğün Ritmi Grubu, emekli öğretmenler ve davetliler katıldı.

Tarsus Mesleki-Teknik Anadolu Lisesi Elektrik/Elektronik Öğretmeni-Şair Serap Davarcı'nın organizesinde ve sunuculuğunda gerçekleştirilen etkinlikte Özgürlüğün Ritmi Grubu Şef İsmet Karabulut eşliğinde müzik dinletisi sundu. Bir dönem Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapan Emekli Öğretmen Hayrünnisa Zengin 'Öğretmen Marşını' okudu. Elektrik/Elektronik Öğretmeni-Şair Serap Davarcı ve Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şubesi Üyesi Zeynep Petek şiir dinletisi sundu.

Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Akbaş günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yaparak Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Öğretmenler Günü mesajını sundu. Etkinliğe emeği geçenlere, Elektrik/Elektronik Öğretmeni-Şair Serap Davarcı'ya, Müdür Yardımcısı Emel Akgöl'e, Öğretmen Erol Yılmaz'a, Öğretmen Fulya Akpınar'a, Öğretmen Nail Yılmaz'a teşekkür etti.

Etkinlik, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Akbaş'ın Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şubesi Üyeleri Emekli Öğretmenler Hürmet Erten, İsmet Erten ve Muhammed Aslan'a çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu.

Etkinliğin ardından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj sunan Elektrik/Elektronik Öğretmeni-Şair Serap Davarcı sunduğu mesajda;

"Engelli bir bireyi ve ailesini anlamak için toplumda empati yeteneğinin çok gelişmiş olması gerekir. Tohum toprağın bağrına, engelli birey de topluma emanettir. Engelli bireylerimizin hayatını kolaylaştırabilmek umut ve dileği ile 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlarız" dedi.

Emine KUREN

………….OOO……….. 

TABİT’TEN ÖRNEK TEMİZLİK

Tarsus Bisiklet Topluluğu (TABİT)  yine örnek bir çalışmaya imza attı. TABİT üyeleri Tarsus plajına gitti ve  temizlik yaptı.

Tarsus Bisiklet Topluluğu (TABİT)  sorumlusu Gökhan Özberk ‘’ TABİT olarak Çevre duyarlılığı adına Tarsus plajımızda temizlik yaparak farkındalık yaratmaya çalıştık.’’ dedi.

 

………….OOO……….. 

KAZADA 3 YARALI VAR

Tarsus’ta iki otomobilin   çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı. Dünkü kaza, akşam saatlerinde Tarsus-Çamlıyayla karayolu Beylice - Topaklı mevkisinde meydana geldi. Sürücüleri henüz  tespit edilemeyen 33 NN 022 plakalı otomobil ile 33 ND 627 plakalı otomobil, kafa kafaya çarpıştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Araçlarda sıkışarak yaralanan Mehmet K. ve Rahime K. ile Emre K., itfaiye görevlileri tarafından çıkarıldı. 3 yaralı, ambulanslarla Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

………….OOO……….. 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

 

 

 

 

 

7 ARALIK  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO……….. 

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ,

AKKOZA MEDYADA CANLI YAYINA ÇIKIYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan 7 Aralık 2022 Çarşamba günü Tarsus Akkoza Medya’da canlı yayın konuğu olacak.

Canlı yayın saat 14.00’de başlayacak ve Akkoza Medyanın sosyal medya hesaplarından yayınlanacak.

 

………….OOO……….. 

 

TARSUS VE ÇAMLIYAYLA

MUHTARLARINDAN SEÇER’E ZİYARET

Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Gülü ile yönetim kurulu üyeleri Mersin Büyükşehir belediye başkanımız sayın Vahap seçer beyi makamında ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.

Güllü ve beraberinde Tarsus Mithatpaşa mahallesi Muhtarı Muhittin Borlukan Dadalı mahallesi Muhtarı Durmuş Karakaya, Hacı Bozan mahallesi Muhtarı İsmail Şener Koç Ömerli mahallesi Muhtarı Şefik Sarı ile Mersin Büyükşehir belediye başkanımız sayın Vahap seçer beyi makamında ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunduk kendilerine teşekkür ederiz

 

………….OOO……….. 

 

ÖZEL ÖĞRENCİLER BİSİKLETLE TANIŞTI

Tarsus’ta güzel bir haber.  15 Temmuz Özel Eğitim Okulunda Tarsus Bisiklet Topluluğu olarak çok güzel bir etkinlik yapıldı. 

 Özel öğrenciler neşeyle, keyifle bisiklete bindiler.

Ali Cerrahoğlu ‘’Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu olarak 3 Aralık Engelliler günü dolayısıyla devam eden etkinlikler kapsamında Tarsus Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Müdürlüğünün de katkılarıyla 15 Temmuz Özel Eğitim okulunda otizmli öğrencilere bisiklet sürme keyfini ve sevgisini yaşattık.

 Etkinliğe katkılarından dolayı Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, İlçe Spor Gençlik Müdürlüğüne ve Tarsus Bisiklet Topluluğu ekibine çok teşekkür ederiz. ‘’ dedi.

………….OOO……….. 

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ  TOPLANDI

Tarsus Belediye Meclisi Aralık ayı 1. birleşim toplantısını yaptı.

Tarsus Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda yer alan Tarsus Belediyesi’nin 2023 Mali Yılı bütçe denkleşmesi için arsa payı karşılığında yapılacak inşaat sözleşmesini içeren gündem maddesinin komisyona gitme teklifi MHP,CHP ve Ak Partili meclis üyelerince oy çokluğuyla reddedildi. Başkan Bozdoğan, “Tarsus Belediyesi Cumhuriyet tarihinin en yüksek dolar bazında bütçesine ulaştı. Yasal olmayan bir işlemi biz asla yapmayız. Sayıştay müfettişlerine,danışmanlarına sorduk. Halka hizmeti ve faydayı esas alarak böyle bir belgeyi meclise getirdik. Kim olursa olsun, hizmet konusunda kimsenin önümüzü kesmesineizin vermeyeceğiz. Tarsus’un kaderiyle oynanması gayretlerini elime mikrofon aldığım her yerde anlatacağımı bilmelerini istiyorum” dedi.

 

Tarsus Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. Müdürlüklerden ve komisyonlardan gelen maddeler görüşüldü. Geçtiğimiz aylarda Tarsus Belediyesi’nin 2023 yılı mali bütçesi, 1 Milyar 139 Milyon 498 Bin TL olarakbelirlendi.  Tarsus’ta fayda ve hizmet odaklı hayata geçirilecek projeler için bütçe denkleşmesi amacıyla; arsa payı karşılığında yapılacak inşaat sözleşmesi konusunu içeren madde toplantıda görüşüldü.

 

Atatürk Mahallesi’nde bulunan ve imar uygulama planı ile Tarsus Belediyesi’ne geçen alanda bulunan taşınmazın hissedarı Mevsim Mağazacılık Bilgisayar Tekstil Dayanıklı Tüketim Malları İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. ile   "Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi" yapılması konusunu içeren teklif,  CHP’den 6, MHP’den 9, Ak Parti’den ise 5 meclis üyesinin oy çokluğuyla komisyona gidilmesi reddedildi.

………….OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, “HALKA HER DAİM FAYDAYI ESAS ALIYORUZ”

Tarsus halkına hizmet etmek için evrakın onaylanması konusunda ısrarcı olacağını belirten Başkan Bozdoğan,”  2023 yılında Tarsus Belediyesi olarak vatandaşlarımıza hizmet etmek için bütçede bulunan açığı projelendirme yaparak ortadan kaldırmamız gerekiyor. Çünkü bu kent hizmet istiyor. Bu açığı hizmet için kapatmamız lazım.  Tarsus Belediyesi Cumhuriyet tarihinin en yüksek dolar bazında bütçesineulaştı. Yasal olmayan bir işlemi biz asla yapmayız. Sayıştay müfettişlerine, danışmanlara sorduk. Halka hizmeti ve faydayı esas alarak böyle bir belgeyi meclise getirdik. Eğer ki kat karşılığı verilecekse encümentarafından komisyona böyle bir öneri getirelim, komisyon karar versin dedik, encümen karara göre anlaşmayı yapsın dedik. Şu an yaptığım açıklamalar bu gündem maddesinde fayda dışında hiçbir amaç güdülmediğinin göstergesidir” diye konuştu.

 

BAŞKAN BOZDOĞAN, “BEN BU BELEDİYEDE OLDUĞUM SÜRECE BELEDİYEYİ BORÇLANDIRMADAN PROJELERİMİ GÖTÜRECEĞİM”

Reddedilen maddeye ilişkin kimsenin önümüzü kesmesine izin vermeyeceklerinin vurgusunu yapan Başkan Bozdoğan, “İnşallah bugün geçiremediğimiz, daha öncede geçiremediğimiz bazı projelerde biz yenisini ekleyerek, daha fazla çalışarak, o çok meşhur sözü tüm meclis üyelerime hatırlatarak özellikle anlatacağım. “Sadakat sevgiyle oluyor, cesaret itibarla oluyor, ihanet intikamla ödeniyor.” Bizim intikamımız ne? Bizim intikamımız yeni projeler. Muhtar arkadaşlarımız burada bizimle dinlemiştir. Aslanlar gibi çalışıyorlar, hiç merak etmeyin. Sosyal tesislerimizde bitecek. Size verdiğim tüm sözlerin, okuma salonları olsun, muhtar odaları olsun, doktor odaları olsun, konuk odaları olsun hepsini tek tek yapacağız. Hiçbir muhtar demeyecek bizim açılmadık yolumuz kaldı diye. Bütün yolları açacağız.  Yollar insanları kavuşturur. Yollar özgürlüktür ve hepsi yapılacak. Biz o parayı buluruz, o parayı yurt dışından da buluruz Ama ben bu belediyede olduğum sürece bu belediyeyi borçlandırmadan projelerimi götüreceğim. Hakkım yok mu var. Bugün bu yüce meclisimizin komisyona gönderilmesini bile reddettiği evrak mutlaka yine gelecek. Madde ısrarı yapacağız. Madde ısrarına yine mi ısrar geldi, kendi meclis üyelerimle adliyeye başvuracağız. Konunun adliyede olduğunu göstereceğiz. Kim olursa olsun, hizmet konusunda kimsenin önümüzü kesmesine izin vermeyeceğiz.” şeklinde ifade etti.

 

“TARSUS’UN KADERİYLE OYNANMASI GAYRETLERİNİ HER ZAMAN DİLE GETİRECEĞİM”

Hizmetleri her daim yapacağını ifade eden Başkan Bozdoğan, “Bugün Tarsus’ta vatandaşlarımızın gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğini belki de direk olarak etkileyecek projelere sağlanacak finansal kaynakların bazı zamanlar çeşitli ayak oyunlarıyla, bazı zamanlar da hesaplarla yanlış kamuoyu oluşturarak halkın bilincini karartma uğraşlarıyla engellenmeye çalışılmasını, Tarsus’un kaderiyle oynanması gayretlerini elime mikrofon aldığım her yerde anlatacağımı bilmelerini istiyorum. CHP grup kararı olsaydı bugün bu karar meclisten geçerdi. Kimi partinin aldığı karar kendini bağlayıcıdır. Kimi partinin de grup kararını almaması yine o partinin kendisini bağlar. Yine bu tartışmalarımızı yapmamız ise demokrasinin en güzel örneğidir.” ifadelerini kullandı

 

 

………….OOO………..

 

BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN ANITLAR

KURULU’NA SERT TEPKİ

Et Market ve Vuslat’ın olduğu alan için Anıtlar Kurulu ile tek başına hizmet odaklı mücadele edildiğini kaydeden Başkan Haluk  Bozdoğan “Et Market’i yıkalım diyorsunuz. Roma Yolu’ndaki konteynere bakın utanç meselesi önce bunu kaldırın. Bu yüzden biz deyapılan kapatma emrine itiraz ettik. Ankara’da tek başımıza hakkımızı aradık. Çok önemli bir şey söyleyeceğim. Bazı şeyler gerçekten o kadar çok yoruyor ki doktorken ben alışkındım. Sürüyorlardı gönderiyorlardı. Hakkımızı arardık. Aldığım tazminatlarla okulda yaptırdım, kütüphanede yaptırdım. Ama şuradaki mağduriyeti belediyede yaşamak istemiyorum. Çünkü biz burada hizmet veriyoruz. 24 saat çalışıyoruz. Anıtlar Kurulu’nun Vuslat Düğün Salonu’nun olduğu yerin bu kadar gecikmesinin tek nedeni bana kazdırmadık yer bırakmadılar. Santim santim kazdık. Şu Tarsus’ta güzel işlerin yapılmasını, bu siyasi iradeler hala niye önümüzü kesmeye çalışırlar. Gerçekten acı veriyor. Bu kent için uğraşıyoruz.” diyerek alınan kararların kent için hayırlı olmasını diledi.

 

 

………….OOO………..

YİDAŞ İŞÇİSİ PARASINI

 ALMAYA BAŞLADI

Ayhan Oran, Yidaş alacaklarına parasını dağıtmaya başladı.20-22 yıl kadar evvel iflas eden Yidaş Yavuzlar İplik ve Dokuma Fabrikası haczedilmiş ve daha sonra malları TMSF tarafından satılmıştı. Birçok alacaklısı parasını alırken işçilere ise para kalmamıştı.Ancak Av. Ayhan Oran tarafından Yavuzlar ailesine ait bir arazi tesbit edilip satışı ağlandıktan sonra elde edilen para alacaklı işçilere dağıtılmaya başlandı. Alacaklı işçiler Av. Ayhan Oran’ın  Adana caddesinde Denizbank üzerindeki bürosuna gidip bilgi almaya ve ardından paralarını almaya başladılar.

 

………….OOO………..

MERSİN -TARSUS ORGANİZE SANAYİ

 BÖLGESİ OTOYOL BAĞLANTISI AÇILDI.

Mersin -Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Otoyol Bağlantısı açılış töreni dün yapıldı.

Bakan Adil  Karaismailoğlu, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, ülkemizin ulaştırma ve haberleşme yatırımları için bugüne kadar 1 trilyon 653 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. 100 yıllık altyapı ihtiyaçlarını 20 yıl gibi kısa bir sürede tamamladık. 2002 yılında 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğumuzu yaklaşık 29 bin kilometreye çıkardık" dedi.

 Karaismailoğlu, "ülke çapında sahip olduğumuz toplam 29 bin kilometre bölünmüş yol sayesinde ülkece karayollarından elde ettiğimiz yıllık tasarruf miktarı yaklaşık 55 milyar liraya ulaştı. Her yıl CO2 emisyonu salımını 5 milyon ton azaltarak, çevre dostu yeni nesil ulaşımı teşvik ettik, destekledik. 2003-2021 yılları arasında araç sayısı 8 milyondan 26 milyona çıkarken, altyapı geliştirme çalışmalarımız sayesinde can kaybını da yüzde 80 düzeyinde azalttık. Emniyetli ulaşım altyapıları ile ölümlü kazaların azalması sayesinde yılda ortalama 13 bin 100 hayat kurtarıyoruz. Bu başarıları daha da yukarılara çekecek çalışmalarımızı da hızla sürdürüyor, 3 bin 665 kilometre bölünmüş yol inşaatına da devam ediyoruz. Hedefimiz; 2053 yılına kadar otoyol uzunluğumuzu 8 bin 325 kilometreye, bölünmüş yol uzunluğumuzu ise 38 bin 60 kilometreye ulaştırmak’’ dedi.

………….OOO………..

KARAİSMAİLOĞLU, ÇUKUROVA

HAVALİMANI'NDA İNCELEME YAPTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çukurova Havalimanı'nda altyapı ve saha düzenleme işlerinin devam ettiğini belirtti.

Bakan "Yapım çalışmalarımızı tahminen şubat sonu ya da mart başında tamamlayarak, havalimanımızın açılışını gerçekleştirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz.’’ Dedi.

 

………….OOO………..

TARSUS  İDMANYURDU’NDA

BAYBURT’TAN PUAN ALMAK ZORUNDA

Tarsus idmanyurdu  17. haftada bay olarak maç yapmadı. TİY  11 Aralıkta ise Bayburt Özel idare ile deplasmanda oynayacak. Son hafta  ise sahasında 18 Aralık günü İnegöl’ü şehrimizde konuk edecek ve devre olacak.

TİY şu anda 16 maç sonunda 18 puanda bulunuyor.

………….OOO………..

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

NOT. Gündemin  uzun hali doc dosyasında.

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok