SON DAKİKA

13-14 EYLÜL 2022- TARSUS MEKTUBU


 13 EYLÜL  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO……….. 

TARSUS’TA ÖĞRENCİ SAYISI 73 BİN 032.

Yeni eğitim ve öğretim yılı 12 Eylül 2022 pazartesi günü açıldı. 73 bin 032 öğrencimiz 4642  öğretmenimiz 195 okulumuzda 2183 derslikte eğitim verilecek.

Tarsus’ta yaklaşık öğrenci sayısı 73 bini buldu.  Okullar açılmadan önce veliler ve öğrenciler kitapçıları ve giysi satan  işyerlerini doldurdu. Açılış gününe hazırlanan veliler bu yıl maddi olarak zorlandıklarını söylediler.

 

………….OOO……….. 

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU YENİ SEZONU AÇTI

Tarsus Şehir Tiyatrosu yeni sezonu Eylül ayının 10’u itibariyle açtı.

Tarsus Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Tarsus Şehir Tiyatrosu yeni sezonu açarken ilk oyununu 10 Eylül tarihinde sahneledi.

Ekip 10 Eylülde Çehov Vovdil’in gösterimi ile sahne derken 13, 15, 16 Eylül tarihlerinde  yeni oyunlar sahnelemeye devam etti. 16 Eylül günü Naif Bey ve Yaveri adlı oyun saat 20.00’de Ayşe Lebriz Berkem sahnesinde Dr. Turgut Erkutlu Bilim Eğitim, Sanat ve Kültür  Akademisinde sahneye konuluyor.

Eylül ayı içinde “Neden”, “Muhteris Sükunet” oyunları da değişik günlerde sahneye konulacak. Oyunlar ücretsiz izlenebilir. Bilgi için Tel. 0535 545 3600 Tarsus

 

………….OOO……….. 

TARSUS TEM OTOYOLUNDA OTOBÜS YANGINI

TEM otoyolu Tarsus-Pozantı istikameti Damlama bölgesini geçince yaşanan olayda yolcu otobüsünde çıkan yangın korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Alınan bilgiye göre, özel bir firmaya ait olan Hatay-Bodrum istikametine yolcu taşıyan Ö.F.B.'nin kullandığı 31 AHS 536 plakalı yolcu otobüsünün alt bölümünden elektrik aksamından çıktığı tahmin edilen yangın çıktı. Durumu fark eden sürücü otobüsü güvenlik şeridinde durdurdu ve yangın tüpleriyle müdahale etti. Fakat alevler hızla aracın tamamını sardı. 18 yolcu bulunan otobüs tahliye edilirken, ihbar üzerine olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale ederek alevleri söndürdü. Olayda şans eseri yaralanan olmadı. Yolcular başka bir otobüse alındı ve yola devam ettiler. Araç ise kullanılamaz hale geld

………….OOO……….. 

 

BORSAMIZA BU ÖDÜL YAKIŞTI..

TOBB TARAFINDAN TARSUS

TİCARET BORSASINA BİRİNCİLİK

 ÖDÜLÜ VERİLMESİ HAKKIMIZDI

Türkiye’deki birçok Borsa içinde adını ön plana çıkaran Tarsus Ticaret Borsası hak ettiği bir ödüle layık görüldü. TOBB tarafından Tarsus TTB Birincilik Ödülü  layık görüldü.

Geçtiğimiz gün Ankara TOBB merkez binasında gerçekleşen TOBB Akreditasyon Sertifika töreninde Tarsus Ticaret Borsası Birincilik Ödülü verildi.

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ve ekibini öncelikle tebrik ediyoruz.

Tarsus’un STK’sına  Birincilik Ödülü  TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından takdim edildi. Tarsus Ticaret  Borsası  Başkanı Murat Kaya bu ödülle gerçekten mutlu oldu.  Mutluluğunu ifade ederken “Borsamızda hizmet kalitesi yönünden tamamlanan denetim ve incelemeler neticesinde Tarsus Ticaret Borsası 1.lik ödülünü almaya hak kazanması bizleri sevindirdi. Bu ödülü almamızda emeği geçen  yönetim kurulu, meclis üyeleri arkadaşlarıma, genel sekreterime, akreditasyon sorumlularıma, borsa çalışanlarıma teşekkür ederim." diyerek sevincini dile getirdi..

TÜRKİYE’NİN YILDIZI

Borsa Başkanı Murat Kaya, yapılan törenin oda ve borsaların sunduğu  hizmetler açısından önemli olduğunu belirterek "Bağımsız denetim kuruluşu Türk Loydu tarafından denetlenen ve TOBB Akreditasyon Sistemi kapsamında tüm oda ve borsaların çalışmalarını takip eden bu kurum yaptığı denetimler ve incelemeler sonucunda Tarsus Ticaret Borsası döneminde tüm Türkiye'de borsalar arasında 1. sırada yer almıştır." dedi.

Ankara’da düzenlenen törene Başkan Murat Kaya ile birlikte Başkan Yardımcısı Ali Seçer, Genel Sekreter Hasan Şanlı, Akreditasyon Sorumluları Elif Köksal, Ezgi Fındık Güngör ile borsa personeli Ali Fuat Tekeli katıldı.

Bizde Tarsus’un gururu olan Tarsus Ticaret Borsası başkanı, yönetimi ve personeline teşekkür ediyor kendilerini kutluyoruz.

………….OOO……….. 

 

MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ TARSUS ŞUBESİNE KONYA’DAN MİSAFİR GELDİ  

Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şubesi başkanı Rasim Yuvarlakoğlu’nun Konya’dan misafiri vardı.

Kıbrıs gazisi olan Mustafa  Arslan, mersin ve Tarsus gezisi sırasında Tarsus şubesine uğradı. Konya Muharip Gaziler Derneği başkanı Mustafa Buğur’un selamını getiren konuk Muharip Gazi Mustafa Arslan “Yakında 19 Eylül  Gaziler Gününü kutlayacağız. B u nedenle sizleri ziyaret edip Konya’dan selamlar getirdim” diyerek Rasim Yuvarlakoğlu’na hediye verdi. Rasim Yuvarlakoğlu’da, oğlu  Mustafa Arslan’ın Tarsus Üniversitesinde görevli olduğunu öğrenince memnuniyetini dile getirip teşekkür etti.

 

 

 

………….OOO……….. 

 

TARSUS’TA PROJELER BİR BİR HAYATA GEÇİYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Yatırım Yılı” ilan ettikleri 2022 yılında vatandaşların hizmetine sunulmak üzere sona gelinen proje alanlarında incelemelerde bulundu. Yakın zamanda kente kazandırılacak olan 75. Yıl Kültür Merkezi, Şehir Park Düğün Salonu, Kent Meydanı, ASM’ler, Gençlik Merkezi, Semt Pazarları ve diğer projeler için sahada incelemeler yapan Başkan Bozdoğan, “Her kesime hitap eden projelerimizde kentimizi cazibe merkezi haline getirmek için çaba sarf ediyoruz.” dedi.

 

2022 Yatırım Yılında vatandaşların hizmetine sunulacak olan projeler için çalışmalar son hızla devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kente kazandırılacak olan projeler için alanda incelemelerde bulundu.

 

Bozdoğan’ın ilk durağı kreş ve bebek kütüphanesi olarak kullanıma sunulacak olan başkanlık konutu oldu. Vatandaşlar için faydanın esas alındığı projede; küçük yaşta çocuklara kreş ve bebek kütüphanesi yapılacak. Berdan Park alanının değerlendirilmesi için de hareket geçen Başkan Bozdoğan, saha içinde kır düğün alanı ve gençlere yönelik sosyal alan için hayata geçirilecek projenin de başlangıcını verdiklerini duyurdu. Başkan Bozdoğan daha sonra Şehitler Tepesi Mahallesi’nde yapımı devam eden semt pazarı ve Kırklarsırtı Mahallesi’nde kente kazandırılacak olan yeşil alan çalışmaları için sahada incelemelerde bulundu. Kent için önem arz eden bir diğer proje için de incelemeler yapan Başkan Bozdoğan, vatandaşlara ücretsiz olarak sunulacak Şehir Park Düğün Salonu’nda da sona gelinen çalışmaları inceledi.

 ………….OOO……….. 

KENT MEYDANI PROJESİNİN YERİNİ İNCELEDİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus’ta yakın zamanda vatandaşların hizmetine sunulacak olan düğün salonu için geri sayım başladı. Devam eden bir diğer proje de incelemeler yapan Başkan Bozdoğan, Şahin Mahallesi’nde Aile Sağlık Merkezi (ASM) kreş ve okuma salonu ile Kleopatra Kapısı karşısında bulunan eski Vuslat Düğün Salonu alanını kapsayan kent meydanı projesi için incelemelerde bulundu. Başkan Bozdoğan, kente yeşil alan kazandırma çabaları için Gaziler Mahallesi’nde sona gelinen Zeytin Gen Koruma Alanında da çalışmaları inceledi. Tozkoparan Zahit Mahallesi’nde yapımı devam eden ASM okuma salonu, Mithatpaşa Mahallesi’nde yapımı devam eden Pazar yeri, Ergenekon Mahallesi’nde de kreş alanı olarak planlanan sahada incelemelerde bulundu. Son olarak Başkan Bozdoğan, tadilatına başlanacak olan 75. Yıl Kültür Merkezi ve yanındaki arazi de projeler için fikir alışverişi gerçekleştirdi.

 

HER KESİME HİTAP EDEN PROJELERDE SONA GELİNDİ

2022 Yatırım Yılı projelerinde sona gelindiğini ifade eden Başkan Bozdoğan, “Projelerimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çoğu önemli projemizde neredeyse sona gelindi. Her kesime hitap eden projelerimizde kentimizi cazibe merkezi haline getirmek için çaba sarf ediyoruz. İl’le de Tarsus diyerek çıktığımız bu yolda tüm çalışmaların kentimize hayırlı olmasını diliyorum.’’ dedi.

                                              

………….OOO……….. 

TARSUS TSO’DA YÜZEYSEL ARKEOLOJİK

 ARAŞTIRMALAR TOPLANTISI

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasında Yüzeysel Arkeolojik araştırmalar toplantısı bugün yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mersin Üniversitesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasının işbirliğiyle yürütülen Tarsus Hinterlandı Arkeolojik Yüzey Araştırmaları ile ilgili yürütülen projenin sonucu değerlendirilecek.

 

………….OOO……….. 

SİNAN BENGİERTARDOBDER 'E

ZİYARETTE BULUNDU

TARDOBDER başkanı Ümran Yıldırım "Olacak O Kadar" Tiyatrosunun Usta Oyuncusu Sinan Bengier'in  TARDOBDER 'e Nazik Ziyaretlerinden Dolayı Çok Teşekkür Ederiz. Gerçekten Çok Verimli Bir Zaman Dilimiydi. Hoş Sohbeti, Bilgi Dağarcığı Ve Hikâyelerini Dinlemek Zevkti Ve Büyük Şanstı...

Sanata,Sanatçıya Herzaman Sevgi Ve Saygıyla...“ dedi.

 

 

………….OOO………..

TARSUS DEVLET HASTANESİ EK BİNASI TAŞINIYOR

Kent merkezinde bulunan eski devlet Hastanesi (Ek bina) taşınmaya başladı. 82Evler mevkiine yeni Devlet Hastanesi yapılıp tamamlanmasından sonra kent içindeki ek bina taşınmaya başladı. Ek binada şimdilik Diyyaliz servisi ve Kadın doğum bölümleri kalacak. Diğer bölümler yeni hastane binsaına taşınacak. Taşınma işlemi başladı.

………….OOO………..

TİY ÜYELERİNİN BİRİKMİŞ AİDATLARI

 KONUSUNDA AÇIKLAMA

Tarsus İdman Yurdu, üyelerin birikmiş aidat borçları konusunda açıklama yaptı.

Açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Tarsus İdman yurdu Spor Kulübünün değerli üyelerinin dikkatine.. Tarsus İdman Yurdu Spor kulübünün saygın üyesi. Kulübümüz tarafından gönderilen birikmiş aidat miktarının günümüz ekonomik şartları göz önünde bulundurularak takımımızın 100. Yılında ciddi gelir ve destek katacağı, ödenmemesi halinde doğacak her hangi bir icra işlemi yönünde kamuoyunu yanıltan haberlere itibar edilmemesi,. belirlenen üyelik aidat ödenmemesi halinde anılan tüzüğün 5/3 ile 13/9. maddelerinin tatbiki kamuoyuna saygıyla duyurulur”

 

………….OOO………..

KAYMAKAM OTCU'YA BEYLİCE ŞEHİT PİYADE BAŞÇAVUŞ FARUK KAYA İLKOKULUNDAN ZİYARET

..

Tarsus Beylice Şehit Piyade Başçavuş Faruk KAYA İlkokulu 2-A sınıfı öğrencileri Kaymakam Kadir Sertel Otcu'yu ziyaret etti.

Öğrenciler, Yağmur İlhan, Furkan Türkücü, Sınıf Öğretmeni Güler Coşkun, Okul Müdürü Muhammed Ali Erdoğan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, İlköğretim Haftası Kutlama Etkinlikleri kapsamında Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret etti.

Kaymakam Otcu ziyarette yeni eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.

………….OOO………..

 

 

TARSUS İDMANYURDU,  YARIN

ISPARTA 32 SPORU KONUK EDECEK

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu  , yarın Isparta 32 sporla şehrimizde  oynuyor.

Takımımız Tarsus idmanyurdu 3. hafta maçında deplasmanda Menemenspor’a 2-1 yenilip hayal kırıklığı yaratırken 3 hafta sonunda 2 beraberlikle 2 puan toplayabildi. 4. maçımızda sahamızda Ispartasporu mutlaka yenmemiz gerekiyor. Sarı lacivertliler, İzmir’den döndükten sonra Isparta maçının hazırlıklarına başladı.

Tarsus İdmanyurdu Isparta maçından sonar 18 Eylül tarihinde İstanbul deplasmanında Arnavutköy Belediyespora konuk olacak. Ardından iç sahada Şanlıurfasporu konuk edecek.

 

………….OOO………..

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

 

 

 

 

14 EYLÜL  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO……….. 

TARSUS’TA SAĞLIK YERLEŞKESİ

YAPIM İŞİ İHALESİ CANLI YAYINLANDI 

Tarsus Belediyesi tarafından gerçekleştirilen mal ve hizmet alım ihaleleri, “Şeffaf Belediyecilik” anlayışıyla canlı yayınlanmaya devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Öğretmenler Mahallesi’ne yapılması planlanan Sağlık Yerleşkesi yapım işinin açık ihalesi gerçekleştirildi. 2 teklifin sunulduğu ihalenin gerçekleştirilen birinci oturumu, sosyal medya üzerinden canlı yayında kamuoyuyla paylaşıldı.

 

Tarsus Belediyesi hizmetlerine aralıksız devam ederken, açık ihale usulüyle de şeffaf belediyecilik anlayışını ortaya koyuyor. Bu bağlamda son olarak, Belediye turuncu salonda Öğretmenler Mahallesi’ne yapılması planlanan Sağlık Yerleşkesi yapım işi için ihale düzenlendi. İhale, demokratik anlayışıyla canlı yayınla paylaştı.

 

CANLI YAYINLA KAMUOYU İLE PAYLAŞILDI

Öğretmenler Mahallesi’ne yapılacak Sağlık Yerleşkesi yapım işi için ihalede sunulan 2 teklif kamuoyu ile anbean paylaşıldı. Şeffaf belediyelik döneminin yaşandığı Tarsus’ta, zarflar açıldı ve teklifler canlı yayında tek tek okundu. İhale, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19’uncu maddesine göre açık ihale usulü ile EKAP (Elektronik Kamu İhaleleri Platformu) üzerinden gerçekleştirildi. İdare tarafından belirlenen yapım işinin yaklaşık maliyeti ise 35 milyon 949 bin 483 lira 77 kuruş olarak belirlendi. Teklifler canlı yayında tek tek okunarak teyit edildi. 2 teklifin bulunduğu ihale teklif değerlendirmelerinin ardından sona erdi.

………..ooo………..

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, TARSUS ÇİÇEKLİ JANDARMA’DA

..

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarsus Çiçekli Jandarma Karakol Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Jandarma Karakol Konutanı Kıdemli Başçavuş Erdoğan Okutan ve personel tarafından karşılanan Vali Pehlivan'a ziyarette, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek eşlik etti.

Karakol Komutanlığı Denetleme Defterini imzalayan Vali Pehlivan, Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Erdoğan Okutan'dan devam eden çalışmalar ile yerine getirilen hizmetler hakkında bilgiler aldı.

………..ooo………..

 

PAKİSTAN’A İYİLİK TRENİ TARSUS’TAN KALKTI

..

Pakistan için 5. İyilik Treni; İçişleri Bakanlığımız tarafından 18 İlin (Mersin, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman, Kayseri, Burdur, Antalya, Isparta, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Malatya), yardımlarının toplanma merkezi olarak belirlenmiş olan Mersin’de, AFAD ve Mersin Valiliği koordinesinde yardım götürdü.

Bu kapsamda • 30.430 Adet Gıda Kolisi (565 ton 382 kg),• 5.478 Adet Hijyen Kolisi (43 ton 321 kg) • 5.000 Adet Un (25 Ton) olmak üzere; *28 vagonda, toplam 633 ton 703 kg dan oluşan 40.908 adet yardım kolisi Tarsus/ Yenice TCDD Lojistik Merkezinden Pakistan’a dualarla uğurlandı.

 

………..ooo………..

 

BORSA’DAN AHİLİK HAFTASI KUTLAMASI

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, kutlanacak Ahilik Haftası ile ilgili olarak bir mesaj yayınladı. 

Başkan Murat Kaya,mesajında; 

“Odaların, borsaların ve meslek birliklerinin temelini oluşturan Ahilik teşkilatı, sadece bizim insanımızın değil bütün dünya toplumlarının örnek alması gereken bir insanlık ve ahlak sistemidir.” Dedi 

İş ahlakının toplumsal ahlaktan ayrı düşünülmesinin mümkün olmadığını ifade eden Başkan Murat Kaya " İş ahlakında davranılacak etik kurallar, esnafın, tüccarın, sanayicinin kısacası tüm iş ve zanaat dünyasının toplum içindeki itibarını ve ürünlerinin marka değerini yükseltmesi, tüketicinin güvenini ve desteğini sağlaması bakımından önemli değerlerimizdir. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta tüm esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere bütün ticaret erbabın Ahilik Haftasını kutlar, çalışma hayatlarında başarılar dilerim” ifadesini kullandı.'' dedi. 

 

………..ooo………..

TARSUS GÜNDEM GAZETESİ 14 YAŞINDA

Tarsus’ta yayın yapan yerel Tarsus  Gündem gazetesi14. yayın yılını kutluyor. Sahipliğini Cihan Kezer’in yaptığı Tarsus Gündem gazetesi yayın hayatına yazılı ve internet medyası olarak devam ediyor. Sahip ve emekçilerini kutlarız.

 

………..ooo………..

 

BORSA BAŞKANINDAN ÖDÜLÜ

HAKEDEN EKİBE TEŞEKKÜR

Tarsus Ticaret Borsası  Başkanı Murat Kaya, borsaların sunduğu  hizmetler açısından önemli olduğunu belirterek "Bağımsız denetim kuruluşu Türk Loydu tarafından denetlenen ve TOBB Akreditasyon Sistemi kapsamında tüm oda ve borsaların çalışmalarını takip eden bu kurum yaptığı denetimler ve incelemeler sonucunda Tarsus Ticaret Borsası döneminde tüm Türkiye'de borsalar arasında 1. sırada yer almıştır." diyerek ödülü hak eden Oda yönetimi ve personeline teşekkür etti..

Ankara’da düzenlenen törene Başkan Murat Kaya ile birlikte Başkan Yardımcısı Ali Seçer, Genel Sekreter Hasan Şanlı, Akreditasyon Sorumluları Elif Köksal, Ezgi Fındık Güngör ile borsa personeli Ali Fuat Tekeli katıldı.

Bizde Tarsus’un gururu olan Tarsus Ticaret Borsası başkanı, yönetimi ve personeline teşekkür ediyor kendilerini kutluyoruz.

 

           

………….OOO……….. 

MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ TARSUS

ŞUBESİNE KONYA’DAN MİSAFİR GELDİ                                               

Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şubesi başkanı Rasim Yuvarlakoğlu’nun Konya’dan misafiri vardı.

Kıbrıs gazisi olan Mustafa  Arslan, Mersin ve Tarsus gezisi sırasında Tarsus şubesine uğradı. Konya Muharip Gaziler Derneği başkanı Mustafa Buğur’un selamını getiren konuk Muharip Gazi Mustafa Arslan “Yakında 19 Eylül  Gaziler Gününü kutlayacağız. B u nedenle sizleri ziyaret edip Konya’dan selamlar getirdim” diyerek Rasim Yuvarlakoğlu’na hediye verdi. Rasim Yuvarlakoğlu’da, oğlu  Mustafa Arslan’ın Tarsus Üniversitesinde görevli olduğunu öğrenince memnuniyetini dile getirip teşekkür etti.

 

………….OOO……….. 

İÇEL SANAT GÜNLERİ ARALIK AYINDA

 TARSUS’TA YAPILACAK

Mersin’de kurulu bulunan İçel Sanat Kulübünün İçel sanat Günleri önümüzdeki Aralık ayında Tarsus’ta yapılacak.

Kulübün yayın yönetmeni Sadık Baha Akiner yaptığı açıklamada, dergilerinin 3 ayda bir çıktığını ve ücresiz dağıtıldığını, ayrıca Sanat günleri düzenlediklerini, Mersin’den sonra önümüzdeki aylarda  4. Sanat etkinliğinin Tarsus’ta yapalacağını  ve sonraki aylarda  diğer ilçelere de kaydırılacağını söyledi.

 

Tel.0552 015 6480

baha.akiner@mersin.edu.tr

 

………….OOO………..

TARSUS DEVLET HASTANESİ EK BİNASI TAŞINIYOR

Kent merkezinde bulunan eski devlet Hastanesi (Ek bina) taşınmaya başladı.

Yeni yaptırılan  82 Evler mevkiindeki yeni Devlet Hastanesi tamamlandı. Bu nedenle kent içindeki ek bina yeni hastaneye taşınmaya başladı. Buradaki bölümler parça parça hergün taşınıyor. taşınma işleminin bir haftada tamamlanacağı öğrenildi.

Ek binada şimdilik Diyaliz servisi ve Kadın doğum bölümleri kalacak. Diğer bölümler yeni hastane binasına taşınacak. Taşınma işlemi başlarken,  kent merkezinde sıkıntı yaşanabileceği, bu sıkıntının da tam taşınmadan sonra hissedilebileceği belirtiliyor.  Ek bina çevresindeki Eczacılar da taşınmadan dolayı rahatsız durumdalar.

.

………….OOO………..

İLKOKUL VE ORTAOKUL MÜDERLERİ ARASINDA DEĞİŞİKLİK

Tarsus’ta bazı ilkokul ve ortaokul müdürleri arasında değişiklik oldu.

Buna göre yeni değişiklikler şöyle:

Tarsus Cinköy Ortaokulu müdürlüğüne Gökhan Kekik,

Fahrettinpaşa  İlkokulu müdürlüğüne  Halil Bağrık,

Damlama Şhit Mehmet –Akif Sönmez ilkokulu müdürlüğüne  Hasan Gücenmez,

Kulak ilkokulu müdürlüğüne Hayri  Yelter,

Eczacı Umut  Özkul Anaokulu müdürlüğüne Nurullah Kararmaz,

Karadiken Ortaokulu müdürlüğüne Rahim Genç.

 

………..ooo………..

 

TARSUS SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLET TURU

                           

Tarsus’ta Süslü Kadınlar Bisiklet Turu bu yılda 18 Eylül tarihinde yapılacak. İlki geçen yıl yapılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turunun 2.cisi bu yıl 18 Eylül 2022 Pazar günü gerçekleştirilecek.

Konu hakkında bilgi veren Tarsus Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Tarsus Organizatörü Serpil Kara, geçen yıl büyük ilgi gören Bisiklet turunun yine bu yıl Yarenlik alanında eski Çeşmeli Saat mevkiinden  toplu olarak başlayacağını ve kentte güzel bir sürüş turu yapacaklarını söyledi ve etkinliğe tüm Tarsus’lu kadınlarımızı ve bisiklet sevdalısı kızlarımızı davet etti.

………..ooo………..

 

BELEN KÖYÜNDE SU SIKINTISI

Tarsus’a bağlı Belen mahallesinde (köyünde vatandaşlar su sıkıntısından şikayetçi.

Pamukluk barajının en yakınında bulunan köylerden olan Belende vatandaşlar her yaz ayında olduğu gibi bu yılda yine yaz aylarında su sıkıntısı çektiklerini belirterek tedbir alınmasını istediler.

Köylüler “Köyümüzün yanı başında baraj yapıldı. Buradan içme suyu verilemez mi? Su sıkıntısı özellikle yaz aylarında doruk noktasına çıkıyor. Bu sıkıntımızın giderilmesi için Belediye mi, başka bir kurum mu bizimle ilgilenecek? Yetkililer sesimizi duysun” dediler.

 

………..ooo………..

TARSUS HİNTERLANDI ARKEOLOJİK YÜZEY ARAŞTIRMALARI PROJESİNİN 2022 SONUÇLARI AÇIKLANDI ..

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mersin Üniversitesi ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğiyle yürütülen ‘’TARSUS HİNTERLANDI ARKEOLOJİK YÜZEY ARAŞTIRMALARI ‘’ile ilgili yürütülen projenin sonuçlarını, Mersin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Deniz KAPLAN, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda, Tarsus Yerel basını ile paylaştı.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi KOÇAK, Tarsus Müze Müdürü Doğukan ALPER, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fuat TOGO, Tarsus Yerel Basını ve üniversite bölüm öğrencileri katıldı.

Doç. Dr. Deniz KAPLAN, düzenlenen basın toplantısına Tarsus’un tarihteki isimleri ve anlamları, geniş tarım arazileri, Antik yollar etrafındaki konumu itibarı ile tarihteki öneminden bahsederek başladı.

Sn. KAPLAN, Tarsus İnterlandı (kent merkezi dışında kalan araziler) Yüzey Araştırması projelerine,2016 yılında başladıklarını ve Tarsus interlandı ile ilgili bilgiler için Tarsus’un 55 köyünü ziyaret ettiklerini ve daha ziyaret edecekleri 15 köyün daha olduğunu belirtti.

Ziyaret edilen köylerde; Muhtarlar ve Azalar eşliğinde yapılan ören yerleri incelemesinde birçok yerleşim yeri, mezar, yazıt, hamam, ibadethane, göçer yollar ve antik yollar bulduklarını belirtti. Bulunan eserler ise şöyle anlattı;

*Kızılçukur Mahallesi; 20-30 bin yıl öncesine ait kesici aletler ve seramikler *Tekke Mahallesi; Donuktaş yapıtı incelendiğini ve tarihimizdeki en büyük tapınaklardan biri olduğu bulgularının bulunduğunu *Olukkoyağı Mahallesinde; Ortaçağda yapılmış cere kırıkları, Olukkoyağı - Ereğli arası göçer yol *Ulaş Mahallesinde; Ulaş’tan Keşbükü vadisine kadar uzanan 3,5 km.lik antik yol

*Hacıhamzalı Mahallesinde; zirvede ibadethane (ilk tapınak olduğu düşünülüyor.) *Göcük Karadağ Mevkiinde; hamam *Kırıt Mahallesi Yukarı Kale Mevkiinde; Ender bir yapıda, 5 m. duvarı olan ve bütün dinler için kutsal olduğu tespit edilen bir ibadethane *Sıraköy ‘de; zengin bir çifte ait olduğu düşünülen mezar *Kapızlı Keşbükü’nde; Karsaliotis Tanrıçası için ibadet alanı, Tapınak Bekçisi Lysandros lahidi, Mısırlı Tanrı İsis ‘e ait yazıt, M.Ö.520-530 yılından kalma Syennessis heykeli (Tarsus Müzesi’nde sergilenmektedir.) *Cankurtaran Mevkiinde; özellikle zeytin ve üzüm üretimi yapıldığına dair bulgular *Kozoluk –Sarışıh arası ve Yeniköy-Kozoluk arası antik yol bulunduğunu ve ekibin bu yollardan noktalar alındığını ve haritaya işlendiğini belirtti.

KAPLAN, yaptıkları bu çalışmalarda amaçlarının köy sakinlerine Tarsus Tarihini öğretmek, Tarihi değerlerin korunması ve ayrıca Tarsus ‘un dağlık alanlarında da Turizmi canlandırmak olduğunu belirtti.

Yürütülen bu projeler dâhilinde, Tarsus Araştırmaları -I ve Tarsus Araştırmaları –II olmak üzere, 2 adet kitap basıldığını ve bu kitapların önemli kütüphaneler yerini aldığını da belirtti.

Çalışmaları esnasında yardımcı ve destek olan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne, Mersin Üniversitesi’ne, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’na, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU ‘ya ve Tarsus Müze Müdürü Doğukan ALPER ‘e teşekkür ettiklerini söyledi.

Düzenlenen basın toplantısı, soru-cevap şeklide bir süre devam ettikten sonra, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi KOÇAK ’ın, Doç. Dr. Sn Deniz KAPLAN ‘a Hediye takdim etti. Toplu fotoğraf çekimin ardından program sona erdi.

 

………….OOO………..

 

TARSUS İDMANYURDU,  BUGÜN

ISPARTA 32 SPORU KONUK EDECEK

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu  , bugün zorlu sınacda. TİY bu akşam Isparta 32 sporla şehrimizde  oynuyor.

Takımımız Tarsus idmanyurdu 3. hafta maçında deplasmanda Menemenspor’a 2-1 yenilip taraftarını üzdü.

Bugün ise 4. maçımızda sahamızda Ispartasporu mutlaka yenmemiz gerekiyor. Sarı lacivertliler, İzmir’den döndükten sonra Isparta maçının hazırlıklarını tamamladı.

Tarsus İdmanyurdu Isparta maçından sonra 18 Eylül tarihinde İstanbul deplasmanında Arnavutköy Belediyespora konuk olacak. Ardından iç sahada Şanlıurfasporu konuk edecek.

 

………….OOO………..

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

 


Hiç yorum yok