SON DAKİKA

17 -18 EYLÜL 2022- TARSUS MEKTUBU

 

17  EYLÜL  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

TARSUS’A YENİ ÖĞRENCİ YURDU

Tarsus’ta üniversite öğrencilerinin yurt ve barınma ihtiyacını karşılamak üzere yeni bir yurt açılıyor.

Tarsus Otogarı mevkiinde bulunan bir özel işhanı KYK (Kredi ve Yurtlar kurumu) tarafından kiralandı. Tarsus Ekspres gazetesinde yer alan bir habere göre Okyay Plaza üniversite öğrencilerinin yurt ihtiyacı için kiralandı. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı KYK, Tarsus’ta 8 katlı Okyay Plazayı yurt yapmak için kiraladı. Burada düzenlemelerden sonra 800 öğrenci kalabilecek.

………….ooo..………..

 

GÖRÜNMEZ KAZA! KAŞINA KALAS DÜŞÜP ÖLDÜ

Tarsus’ta  bir inşaattan  başına kalas düşen işçi 30 yaşındaki Emrah Aslan  can verdi.

Sözkonusu görünmez kaza Tarsus’un  İsmetpaşa Mahallesinde meydana geldi.

Mersin Caddesi üzerindeki bir inşaatta meydana geldi. İddiaya göre, işçi Emrah Aslan'ın üzerine dokuzuncu kattaki iskeleden kalas düştü. Kafasından darbe alan Emrah Aslan, yere yığıldı. Olay yerine çağrılan 112 Acil ekipleri, yaralıya  müdahale etti. Ancak yaralı kurtarılamadı.

 

………….ooo..………..

 

YÜKÜMLÜLERİNİN, EĞİTİM ÇAĞINDAKİ

ÇOCUKLARINA 250 ÇİFT AYAKKABI ve

KIRTASİYE YARDIMI YAPILDI.

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı, 2022-2023 Eğitim –Öğretim Yılına Hazırlık Kırtasiye ve Ayakkabı Dağıtım Etkinliği, dün  Tarsus Adliyesi 1.kat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Gerçekleşti.

Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı  Ramazan Murat TİRYAKİ, etkinliğe katılan aile ve çocukların yeni eğitim –öğretim yılını kutlayarak, ihtiyaçları olduğunda her zaman destek olacaklarını söyledi. Ardından etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

 TİRYAKİ ‘nin konuşmasının ardından, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 100 çocuğa kırtasiye malzemeleri ile Kayserili hayırsever Mehmet beyefendinin 250 adet spor ayakkabı bağışları, Tarsus Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde, yükümlülerin eğitim çağındaki çocuklarına ve suça sürüklenmiş çocuklara teslim edildi.

Etkinliğe; Başsavcı  Ramazan Murat TİRYAKİ, Komisyon Başkanı Orhan GÜNDOĞDU, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı  Hacı Mustafa AKBUCAK, Tarsus Ticaret Odası Genel Sekreteri ve Yükümlü aileleri - çocukları katıldı.

………….ooo..………..

ÇİFTÇİLERİN EMEĞİNİ

ÇALANLARA YAZIKLAR OLSUN

Tarsus Ziraat Odası başkanı Veyis Avcı    “Çiftçilerin emeğini çalanlara yazıklar olsun” dedi.

Son zamanlarda nar bahçelerine dadanan hırsızları lanetleyen Avcı , çiftçinin alın teri kutsaldır, el uzatanlara yazıklar olsun” dedi. Hırsızlık nedeniyle çiftçiler nar bahçelerinde nöbet tutmaya başladı.

 

………….OOO………..

BÜYÜKŞEHİR, ‘AVRUPA

HAREKETLİLİK HAFTASI’NA HAZIR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’na hazır. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek programlar kapsamında, farkındalığı artıracak ve bilinçlendirici etkinlikler gerçekleştirilecek.

Bisiklet ulaşımının ön plana çıkartılması hedefleniyor

Avrupa Hareketlilik Haftası ile bisiklet kullanımının ve yaya yollarının artırılması, vatandaşların motorlu araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahate yönelmesi amaçlanıyor ve teşvik ediliyor. Bisiklet yollarının geliştirilmesi, bisiklet park alanları yapımı, yeşil alanların geliştirilmesi, engelli rampaları, toplu ulaşım ağlarının genişletilmesi amaçlanıyor. Karbon emisyon oranını azaltmak, bisiklet ve yaya ulaşımında teşvik ve farkındalık oluşturulması amaçlanan hafta kapsamında, bisiklet ulaşımının ön plana çıkartılması hedefleniyor. Bu amaçlar doğrultusunda Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Bisiklet Stratejileri ve Saha Çalışması Programı (Eurovelo) için de başvurusunu yapan Mersin, gelecek onaya göre Eurovelo ağına dahil edilecek.

………….OOO………..

AVRUPA HAREKETLİLİK

HAFTASINDA TARSUS’TA ETKİNLİK

Hafta kapsamında, 17 Eylül’de Tarsus Bisiklet Turu yapılacak.

Mersin Büyükşehir Belediye başkanı Vahap Seçer de etkinliğe katılacak.

 18 Eylül’de scooter, paten ve kaykay şöleni, 19 Eylül’de Kültür Park içerisinde Labirent Oryantring etkinliği ve 21 Eylül’de de Mersin Bisiklet Turu gerçekleşecek. Bisiklet kullanımının artması, çocukların bisiklet kullanımını teşvik edebilmek amacıyla Türkiye’de ilk defa yapılacak ‘Evden Okula, Güvenle Pedalla’ projesi kapsamında, Mezitli’de pilot okul olarak seçilen 75. Yıl Ortaokulu ve İçel Anadolu Lisesi’nde bu etkinlik düzenlenecek. Ayrıca 22-25 Eylül tarihlerinde de ‘9. Uluslararası Mersin Bisiklet Festivali’ gerçekleşecek.

“Hareketlilik Haftası’nın amacı, motorsuz ulaşımı teşvik etmek”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, hafta kapsamında yapılacak etkinlikler hakkında yaptığı bilgilendirmede, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa Hareketlilik Haftası’nı kutluyoruz. 16 Eylül tarihinde Büyükşehir Belediyemizin yöneticileri ve personellerimizin büyük bir kısmı, işe yürüyerek veya bisikletle gidecekler. Zaten Hareketlilik Haftası’nın amacı da motorsuz ulaşımı teşvik etmek, farkındalık yaratmak. Okullarda bisiklet eğitimlerimiz olacak. Bunları bisiklet dernekleriyle birlikte yapıyoruz. Mersin ve Tarsus’ta bisiklet turlarımız olacak. Avrupa Hareketlilik Haftası’nı hep birlikte hareketli bir şekilde kutlayalım istiyoruz” dedi.

“Mersin’de 95 kilometre resmi bisiklet yolu bulunmakta”

Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu da, Avrupa Hareketlilik Haftası’nın kapsamından bahsederek, “Ülkemizde ve şehrimizde yaşanan egzoz emisyonunu Mersin özelinde azaltmak adına, vatandaşlarımıza bisiklet kullanımını veya yaya yollarını teşvik etmek amacıyla bir dizi etkinlikler düzenleyeceğiz. Bir farkındalık yaratmaya çalışacağız” dedi.

Bisikletin önemini bilerek bu yönde projeleri hayata geçirdiklerini sözlerine ekleyen Topçuoğlu, “Başkanımız Sayın Vahap Seçer, göreve geldiğimiz ilk andan itibaren bu konuya çok önem verdi. İmar planlarında bisiklet yolları ve yaya yolları ile ilgili gerekli yasal düzenlemeler süratle yapıldı. Biz de o yasal düzenlemelerden sonra, ilimize çok ciddi anlamda bisiklet ve yaya yolları kazandırdık. Şu an il merkezimizde, UKOME kararı alınan 95 kilometrelik resmi bisiklet yolumuz bulunmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yapacakları etkinlikler hakkında da bilgi veren Topçuoğlu, “Biz bu hafta kapsamında, vatandaşlarımıza elimizden geldiğince bilinçlendirme ve farkındalık yaratarak, bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla bir dizi etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu etkinliklere de belediyemizin web sayfasından ve Teksin’den vatandaşlarımız ulaşabilecek, görebilecekler” diye belirtti.

 

 

………….OOO………..

GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI KARIŞ:

ESNAFIMIZIN IŞIKLARI SÖNMEYECEK
Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, Tarsus’ta esnafları ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi. Esnafların yoğun ilgisi ile karşılanan Başkan Hamit Karış, “Türkiye’de, sizlerin desteği ile bu ampulü patlatacağız, işyerlerinin ışıkları yanmaya devam edecek” dedi.

  
Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt zamlarının esnafların belini iyice büktüğünü dile getiren Başkan Hamit Karış, “Esnaflarımız, giderleri nereden kısacağını şaşırmış durumda. Artan kiralar, Yüzde 100’lerin üzerinde gelen elektrik, doğalgaz, akaryakıt zamları esnafları zor durumda bırakıyor. Tarsus ziyaretimizde gördük ki esnaflarımız, ışıkları kapatıp oturuyor, müşteri gelirse ışıkları açıyor. Bu da esnafın içinde bulunduğu durumu çok net bizlere anlatıyor” dedi.


Esnafların taleplerinin Gelecek Partisi iktidarında kökünden çözüleceği ifade eden Başkan Karış, “halkımız mutsuz, esnafımız mutsuz, çiftçimiz mutsuz. Tablo iyiye gitmiyor. Türkiye’nin umudu Gelecek Partisinde. Halkımızın desteği ile bu ampulü patlatacağız, işyerlerinin ışıkları yanmaya devam edecek. Türkiye bizimle aydınlanacak” diye konuştu.

 

 

………….OOO………..

 

 ………….OOO………..

ADANA KOZAN’DA BULUNAN

YIRTICI KUŞ TARSUS’A TESLİKM EDİLDİ

Adana Kozan'da yaşayan Fatih Uyanık,  evinin bahçesinde yaralı yırtıcı bir kuş buldu. Yaralı kuşu bir karton kutunun içine koyup, işyerine götüren Uyanık, hayvanın az görülen tür olan beyaz şahin olduğunu öğrenince durumu Adana Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne bildirdi.

Adana Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri yaralı beyaz şahinin sağlığına kavuşuncaya kadar Tarsus Hayvanat Bahçesi'nde bakımının yapılacağı, sonrasında ise yeniden doğal yasam ortamına bırakılacağı bildirildi.

 

 ………….OOO………..

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ TARSUS’TA DA

TÖRENLE KUTLANACAK

19 Eylül Gaziler Günü anma proğramı  belli oldu. Gaziler Günü 19 Eylül’de tüm yurtta olduğu gibi  Tarsus’ta da törenle kutlanacak.

Hazırlanan anma proğramına göre etkinlikler 19 Eylül günü sabah saat 09.00’da Atatürk anıtı önünde yapılacak.  Önce Kaymakamlık ve belediye çelengi sunulup ardından Muharip Gaziler Derneği çelengi Atatürk anıtına konulacak. Ardından saygı duruşu  yapılıp istiklal marşı söylenecek. Günün anlam ve önemi hakkındaki konuşmalardan sonra şiirler okunacak.

Etkinliklerin devamı Atatürk parkı içinde  (eski St Paul Parkı) gerçekleştirilecek. Park Kafede protokol ve muharip gaziler kahvaltı yapacak. Buradaki etkinliğin ardından protokol mensupları Muharip Gaziler Derneğine geçerek Gazileri ve başkan Rasim Yuvarlakoğlu’nu tebrik edecekler. 

Aynı gün törene katılamayan Gaziler evlerinde ziyaret edilecek. Öğlen ise Ulu Cami’de saat 12.15’de Aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizin ruhuna Mevlid-i Şerif okutulup dualar edilecek.

Kaymakam Kadir Sertel Otcu, etkinliklere tüm gazilerin,  gazi ve şehit yakınlarının, ayrıca halkımızın davetli olduğunu söyledi.

 

 ………….OOO………..

TARSUS’TA  SERVİSLERİMİZ DÜZENLİ

Tarsus Servis araçları odası Başkanı Mehmet Tıraş, yeni dönemde de servislerin kontrollarının yapıldığını, tüm üyelerin düzenli çalıştığını söyledi. Tıraş “Servisçi arkadaşlarımız yeni eğitim ve öğretim döneminde yine düzenli ve güvenli taşıma yapmak için azami gayreti göstermektedirler. Araçlarımızın da kontrolleri sürekli yapılmaktadır” dedi.

 

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESPOR KADIN

BASKET TAKIMI BUGÜN ÇEYREK

FİNAL ELEMELERİNE BAŞLIYOR

Federasyon kupasında mücadele eden Tarsus Belediyespor kadın basket takımı bugün çeyrek final elemelerine başlıyor. İlk üç maçı kazanan Tarsus ekibi çeyrek finallerde de başarılı olmak istiyor. Takımımız iddialı.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi takımlarının mücadele ettiği Kadınlar Federasyon Kupası'nda grup maçları bitti ve çeyrek finale çıkan takımlar belli oldu.Kupada bugün oynanan maçlarda şu sonuçlar alındı:

Turgutlu Belediyespor-Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor: 54-72Elazığ Basketbol-DİBA: 77-65

Kırklareli Belediyespor- Urla Belediyesi: 65-55Karşıyaka Çarşı Koleji-Elazığ İl Özel İdare: 48-82Fenerbahçe Gelişim-BOTAŞ Gelişim: 56-55Alanya Belediyespor Antalya Güneşi-HDI Sigorta Yalova VIP: 86-71Tourism X Boğaziçi Basketbol-Emlak Konut Gelişim: 71-49 İzmit Belediyespor: Tarsus Belediyespor: 68-78-Çeyrek final eşleşmeleri..

Kupada 17 Eylül Cumartesi günü oynanacak çeyrek final eşleşmeleri ise şöyle oluştu:Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor-Tourism X Boğaziçi BasketbolElazığ İl Özel İdare-İzmit BelediyesporBOTAŞ Gelişim-Kırklareli BasketbolTarsus Belediyespor-Elazığ Basketbol

 

 

 

 

 

 

………….OOO………..

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

,

 

 

 

 

 

18  EYLÜL  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

ÇOCUKLARIN EĞİTİM SÜREÇLERİNİN

GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ TOPLANTI YAPILDI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında  çocukların eğitim süreci ve  güvenlik ile ilgili toplantı yapıldı.

Çocukların Eğitim Süreçlerinin Güvenliğine İlişkin Koruyucu ve Önleyici Hizmet ve Tedbirlerin Arttırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü kapsamında ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde  gerçekleştirildi. Toplantıya  Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlık etti.

 

 

………….ooo..………..

KAYMAKAMDAN HAYIRLI

OLSUN ZİYARETLERİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU,  Tarsus Adalet Komisyonu ve 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atanan Orhan GÜNDOĞDU'yu  ziyaret etti.

Otcu Elbistan Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı iken Tarsus Adalet Komisyonu ve 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atanan Orhan GÜNDOĞDU ile Siverek Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı iken Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak atanan Hacı Mustafa Akbucak’ı ziyaret etti..

Kaymakam Otcu, ziyaretlerde Gündoğdu ve Akbucak'a yeni görevlerinde ve yeni adli yılda başarılar diledi.

 

………….ooo..………..

OTCU’DAN BAŞSAVCI’YA YENİ

ADLİ YIL KUTLAMASI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, yeni adli yılın açılışı dolayısı ile Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki’yi ziyaret etti.

Tarsus Adliye Sarayına giden kaymakam Otcu, burada Başsavcı  Tiryaki’yi ziyaret ederek yeni adli yılın hayırlara vesile olmasını diledi.

 

………….ooo..………..

TARSUS’TA BELEDİYE HİZMETLERİNE

SALDIRI BİTMİYOR

Mersin BŞB sorumluluğundaki Tarsus Kültür Park içerisinde mevcut tuvaletlere bir kez daha zarar verme ve hırsızlık olayı gerçekleşti. Kent merkezinde yer alan ve her gün binlerce vatandaşın ziyaret ettiği Kültür Park’ta engelliler tuvaletinin kapısı, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Ayrıca parkın 3 ayrı noktasında vatandaşın hizmetine sunulan tuvaletlerde farklı tahribatlar yapıldı.

 Engelliler tuvaletinin yanı sıra kadınlar tuvaletlerinde bulunan alanda kapı hırsızlığı yapılırken; 12 adet musluk, 9 adet lavabo bataryası da yerinden sökülüp, aynı şekilde pisuvarlara zarar verildi.

Vatandaşların ortak kullanım alanı olan erkekler, kadınlar ve engelliler için ayrı ayrı olarak hizmet veren tuvaletin farklı bölümlerinde bulunan aparatlar da yerinden söküldü.

 Tarsus’ta geçtiğimiz aylarda Berdan Baraj bölgesi Devlet Parkı mesire alanında yer alan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan tuvaletlere de benzer saldırılar gerçekleştirilmişti.

 

………….ooo..………..

 

ÇUKUROVA BÖLGESİ ÜLKEMİZİN

EKONOMİ ÜSSÜ HALİNE DÖNÜŞECEK

Mersin ve Çukurova bölgesel projelerini değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenleyen MESİAD Başkanı Hasan Engin, “Tamamlanması için çaba gösterdiğimiz kent ve bölgesel projelerin tamamlanması ile Çukurova Bölgesi ülkemizin ekonomi üssü haline dönüşecektir” dedi.

 

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD), Mersin Tenis Kulübü’nde kahvaltılı basın açıklaması gerçekleştirdi. Toplantıda; Mersin Ana Konteyner Limanı, Çukurova Bölgesel Havalimanı, Karboğazı Kayak ve Kış Sporları Merkezi Projesi, Tarsus Seyhan Kıyı Kesimi Turizm Projesi, Taşucu Otoyolu, Seka Limanı, Pamukluk Barajı, İç Anadolu Mevlana Yolu, İstihdam Fabrikası, Aile Şirketlerinin Kurumsallaşması gibi birçok konuda açıklamalarda bulunan MESİAD Başkanı Hasan Engin, “Kent ve bölgesel projelerin tamamlanması ile Çukurova Bölgesi ülkemizin ekonomi üssü haline dönüşecektir” dedi.

 

 

 

Engin, “MESİAD olarak bizler, Mersin ‘in ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sunan bir STK’yız. MESİAD, Mersin’deki yarım kalan projelere veya hiç başlanmamış projelere dikkat çekerek projelerin tamamlanması için çaba gösteriyor. Özellikle şu an gündemimizde Mersin Ana Konteyner Limanı var. Mersin’ in kalkınmasına önemli katkılar sunan, ekonomisine, siyasal, gelişmesine, büyümesine en büyük katkı sunacak olan proje Mersin Ana Konteyner Limanıdır. Mersin’ in gelişmesindeki en büyük anahtardır. Bizler, ana konteyner limanımızın Doğu Akdeniz’de bir yere gitmesine tamamen karşıyız. Bu bölgede deniz dolgusu ile gerçekleşecek ana konteyner limanımızın önce projelendirilmesini sonra da yapılmasını istiyoruz. Mersin olarak bu projeye sahip çıkmalıyız” dedi.

 

 

 

 

TARSUS KIYI KESİM TURİZM GELİŞTİRME PROJESİ

 

Başkan Engin, “Bizim Tarsus Kıyı Kesim Turizm Geliştirme Projesi ile ilgili hala bir çivi çakılmadı. Temeli atılmasına rağmen, yatırımcıların ve tahsis sahiplerinin buraya gelip yatırımlarını yapmalarını ve inşaata başlamalarını bekliyoruz. Çünkü buradaki yollar,telekomünikasyon ve altyapı çalışmaları tamamen bitirilmiş. 12 km’lik bir sahile sahip 25000 hektarlık bir alan Mersin’in gelişmesine büyük katkı sunacak doğa, kültür, turizm alanı olarak Mersin’e kazandırılmış olacaktır. Bu yüzden tahsis sahiplerinin gelmesini veya tahsislerin iptal edilip yeniden tahsis edilmesini Mersin kamuoyu istiyor.” İfadelerini kullandı.

 

 

 

Başkan Engin’in konuşmalarından satırbaşları şu şekilde:

 

KARBOĞAZI  KIŞ TURİZMİ ALANI

 

“Karboğazı Turizm alanı ise MESİAD’ın sürekli gündeme getirdiği bir alan. Bu projede sonuç alacak noktadayız. Mersin Büyükşehir Belediyesi 100 binlik ve 5 binlik planları yaptı. Şu an 1000’lik planları yapıyor. Planların ve çalışmaların tamamlanmasının ardından tahsislerin yapılmasını bekliyoruz.Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuyla ilgileneceğini ve bu konuya sahip çıkacağını biliyoruz. Burası da iki etaplı bir bölge. Karboğazı ve Elmalı Boğazı bölgesi21bin hektarlık bir alan. Kayak pistlerinin uygun olduğu, yüksek gerilimin bulunduğu, ulaşımın kolay olduğu, içme suyunun olduğu bir yer. Karboğazı fizibilite raporları, analizlerinin yapıldığı bir bölge. Türkiye’deki birçok yerden çok daha iyi bir yerde olacak proje gerçekleşirse Konya, Niğde, Osmaniye, Hatay, Adana bölgelerine de hitap edecek. Mutlaka bu proje bölgeye ve kentimize kazandırılmalıdır. Karboğazı’nda yer alacak oyun alanları, kültürel ve gezi alanlarınıMersin Büyükşehir Belediyesi projelendirecek. Bu projeden umutluyuz.

 

 

 

ÇEŞMELİ-TARSUS OTOBAN YOLU

 

Diğer bir konu ulaşım çilemiz olan Çeşmeli-Tarsus otoban yolu. İhaleyi alan mevcut yüklenici firma Karayolları Genel Müdürlüğü’ne işin tasfiyesi için yazı yazmış. Konuyla ilgili kamulaştırma karar çıktı. Mevcut firma 5 Milyar TL’ye almıştı ama günümüzdeki enflasyon sebebi ile fiyatlar 2-3 katı arttı. Şu an ne görüşülüyor bilemiyoruz ama bizler bu yolun mutlaka yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Mersin’e gelen konuklarımız ulaşım sorunu sebebi ile bir daha gelmemek üzere gidiyorlar. Aynı yolu kullanmadan Antalya’dan Konya’dan dönüyorlar.

 

 

 

SEKA LİMANI

 

Bir diğer Mersin projelerimizden Seka Limanı var. Seka Limanı’nın özelleştirilmesini istedik ve gerçekleşti. Mersinli bir firma aldı ve çalışmalara başladı. Seka’nın arkasındaki 700-800 dönümlük arazisi de tamamen hurdalık halindeydi. Orayı bir serbest bölge gibi canlandıracaklarını söylediler. Oraya bağlı olarak yolların ve ulaşımın olmaması biraz üzücü. MESİAD’ın her zaman gündeminde olan Karaman- Silifke- Taşucu demiryolu projesi var. Bugün olmasa da 10 yıl sonra gerçekleşir.

 

 

 

İSTİHDAM FABRİKASI

 

Bunların yanında MESİAD’ın kendi projeleri de var. ÇKA ile projemiz olan‘Üyelerimiz Kurumsallaşarak Dünyaya Açılıyor’ yapıldı. Şu an yeni bir proje devam ediyor. MESİAD, ÇKA, Tarsus Üniversitesi, UND, MTOSB,Koluman,  Erman Lojistik’in paydaş olduğu İstihdam Fabrikası. Geçen ay lansmanı yapıldı. Proje; iş garantisi, staj garantisi ve kısmen burs garantisi olan bir proje.  Proje sayesinde firmaların ara elaman sorunu çözülmüş olacak.”

 

………….ooo..………..

RİFAT ÇINAR’A ÖDÜL

Medeniyetler beşiği sayfası  kurucusu ve basının destekçisi Rifat Çınar’a  100 bin aboneyi bulduğu için plaket verildi.

Çınar ‘’Her mükemmel sonuç, iyi yapılmış bir ekip çalışmasının sonucudur.

Yüzbin aboneyi YouTube sayfamızda geçmemizden dolayı bu aldığımız bu plaket için ve buralara gelmemizde beğenisiyle, yorumlarıyla destek verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı

TEŞEKKÜR EDERİM...’’ dedi.

 ………….OOO………..

 

TARSUS’TA  SÜSLÜ KADINLAR

 BİSİKLET TURU BUGÜN...

18Eylül Pazar günü Tarsus’ta  Süslü Kadınlar Bisiklet Turu yapılacak.

Etkinlik Yarenlik alanında saat 17.30 da başlıyor.

Serpil Kara‘’Çünkü KADIN SOKAĞA ÇIKARSA DÜNYA DEĞİŞİR. Süslü Kadınlar Bisiklet Turuonlarca il/ilçede eş zamanlı yapılan bir bisikletli kadın etkinliğidir.2013yılından beri her yıl Dünya Otomobilsiz Kentler Gününe dikkat çekmek için yapılmaktadır.İZMİR merkezli başlayıp, dünyanın bir çok şehrine yayılan farkındalık etkinliğidir.* Turuherhangi bir kuruluş, kurum, parti, şirket düzenlemiyor. Bağımsız kadınlar tarafından gönüllü olarak organize ediliyor. *Amacı dahaçok kadını bisiklet sürmeye özendirmek  aynı zamanda bisiklet kullanıcıları içingüvenli bisikletli ulaşım altyapısı talep etmektir.* İklimDeğişikliği var ve biz bisikleti bir gezegenin sorunlarına bir çözüm olarak görüyoruz.Dünyayıdaha iyi yaşanabilir bir hale getirmenin adımını atıyoruz.* Tur için kayıt yaptırmanıza gerek yok. Bisikletinizi ve kendinizi süsleyip gelin.* Ücretsiz.*

Lütfen etkinlikte sadece kendinizi temsil edin.*Tur yavaşve kısa mesafedir. *Tur için bisikletinizi kendiniz temin etmelisiniz.’’ Dedi.

EtkinlikYarenlik alanında saat 17.30 da başlıyor.

 

………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDU İSTANBUL’DA

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan şehrimiz temsilcisi  Tarsus İdmanyurdunu zorlu bir maç daha ekliyor. İstanbul’da  5. Hafta maçımız bugün.

Maç İstanbul da Vefa stadında oynanacak. Rakip Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Spor  takımı. Tarsus İdman Yurdu  18.09.2022 –saat  16:00 da Vefa Stadında puan almaya çalışacak.

 

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESPOR KADIN

BASKET TAKIMI  YARI FİNALDE

Federasyon kupasında mücadele eden Tarsus Belediyespor kadın basket takımı durdurulamıyor. Tarsus Belediyespor dün de Elazığ Basketbol’a 84-68 galip.

 

 İlk üç maçı kazanan Tarsus ekibi çeyrek finallerde de başarılı olacak.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi takımlarının mücadele ettiği Kadınlar Federasyon Kupası'nda yarı finalistler belli oldu.

Eskişehir'in ev sahipliğinde düzenlenen turnuvaya çeyrek final maçlarıyla devam edildi. Yapılan karşılaşmaların ardından Tourism X Boğaziçi Basketbol, Elazığ İl Özel İdare, Kırklareli Basketbol ve Tarsus Belediyespor adlarını yarı finale yazdırdı.

Tarsus Belediyespor-Elazığ Basketbol: 84-68 galip.

Yarı final programıTurnuvada yarı final maçları yarın Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Salonu'nda yapılacak. Rakiplerini geçen takımlar, 19 Eylül Pazartesi günü yapılacak final maçında karşı karşıya gelecek.Yarı final maç programı şöyle:15.15 Tourism X Boğaziçi Basketbol-Elazığ İl Özel İdare17.30 Kırklareli Basketbol-Tarsus Belediyespor

 

 

………….OOO………..

TİY FUTBOLCUSU HALİL İBRAHİM TUNA

BAŞARILI BİR AMELİYAT GEÇİRDİ.

 Menemen FK maçında sakatlanan ve ayağında kırık tespit edilen  TİY futbolcusu Halil İbrahim TUNA  başarılı bir ameliyat geçirdi. Futbolcumuzun durumu ile ilgili detaylar ilerleyen günlerde paylaştıracaktır. Futbolcumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve bir an evvel aramıza dönmesini temenni ediyoruz.

………….OOO………..

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

NO

 

 

 

 

 


Hiç yorum yok