SON DAKİKA

8-9-10 EYLÜL 2022- TARSUS MEKTUBU


 

8 EYLÜL  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO……….. 

TARSUS ZİRAAT ODASI'NDAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DESTEK DEVAM EDİYOR

Tarsus Ziraat Odası, 4 yıllık üniversiteyi kazanan öğrencilere burs desteği bu yılda devam ediyor. Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Tarsus'ta üniversiteyi kazanan tüm öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Tarsus Ziraat Odası 'na kayıtlı olan  çiftçilerin  4 yıllık üniversiteyi kazanan çocuklarına burs  vermeye devam ettiklerini dile getiren Başkan  Avcı, "4 yıllık üniversiteyi kazanan  Odamıza kayıtlı  çiftçilerimizin çocuklarına burs vermeye devam ediyoruz, gerekli bilgiyi  odamızdan almalarını ve istenen evrakları 16 Eylül 2022 tarihine kadar odamıza teslim etmeleri önemle duyurulur, şimdiden tüm öğrencilerimizi tebrik eder başarılar dilerim" dedi.

………….OOO……….. 

TARSUS’TA ATATÜRK’ÜN ANNESİNE 4. SALDIRI

Tarsus’ta Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım heykelinin kaidesinin üzerindeki büstteki gözlük 5 yıl içinde 4. kez çalındı.

Atatürk Caddesi üzerinde bir parkta bulunan Zübeyde Hanım'ın büstündeki gözlük kimliği meçhul kişi ya da kişilerce çalınırken, büste de zarar verildiği görüldü.

Zübeyde Hanım'ın gözlüğünün çalınması ise Tarsus’ta üzüntüyle karşılandı ve bu saygısızlığı yapanların bulunarak cezalandırılması istendi.

Üzerinde "Zübeyde Hanım", "Cennet anaların ayağı altındadır. Hz. Muhammed (SA)" yazısı bulunan heykelde, Zübeyde Hanım büstünde gözlüğün kim ya da kimler tarafından çalındığını tespit etmek için çalışma başlatıldı.

………….OOO……….. 

 

DÜNYA BASINININ GÖZÜ DOÇ. DR.

ONUR ÖZBOZKURT’UN

“NÖROSTRATEJİK YÖNETİM”

PROJESİNDE

Dünyanın medya devi, Amerikan Forbes Dergisi’nin Avrupa yayınlarında Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt tarafından literatüre kazandırılan “Nörostratejik Yönetim”kavramının ilk uygulamalı projesiyle ilgili gerçekleştirilen röportaja yer verildi.

Forbes için konuşan Tarsus Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, “Sosyal bilimler alanındaki araştırmalarda sürekli olarak geleneksel araştırma yöntemleri kullanılıyor. Ancak, bu yöntemlerin göz ardı edilemeyecek kısıtları da bulunuyor. Verilerin geleneksel yöntemler yerine ileri teknoloji, gelişmiş ve güvenilir araçlarla elde edilmesi ve analiz edilmesinin çok daha başarılı çalışmalara zemin hazırlayacağını düşünüyorum. Bu anlamda özellikle nörobilim, modern bir analitik yaklaşım olarak öne çıkıyor ve beyni görme ve anlama biçimimizde devrim yaratıyor.” dedi.

Nörostratejik yönetim projesinin çıkış noktasına da açıklayan Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, “Stratejik yönetim ve nörobilim alanında çalışan bir bilim insanı olarak kendime şu soruyu sordum:Nörobilim ve stratejik yönetimi bir arada ele alsak harika olmaz mıydı?Bu bakış açısıyla “nörostratejik yönetim” terimini literatüre kazandıran ilk bilim insanı oldum. Bununla ilgili kavramsal araştırmamın yayınlanmasından sonra nörostratejik yönetim konusunda uygulamalı bir proje yapmanın önünde hiçbir engel olmadığını fark ettim.Bir stratejistin beynini daha derinden keşfetmesinin ardından oluşturacağı yeni stratejilerin nasıl şekilleneceğini çok merak ediyordum ve birden kendimi bu projenin yöneticisi olarak buldum. Bu sebeple araştırma sonuçlarını tamamlayıp bilim dünyasına kazandırma noktasında çok heyecanlıyım.” şeklinde konuştu.

Forbes ayrıca Özbozkurt’un hayatı, kariyeri ve başarılarına da dikkat çekti.

………….OOO……….. 

TARSUS TİCARET BORSASI’NDA

PAMUK SORUMLU DENETÇİ

EĞİTİMİ DÜZENLENECEK

Tarsus Ticaret Borsası’ ndan  yapılan açıklamada “T.C. Ticaret Bakanlığı Orta Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü Tarafından 14-16 Eylül 2022 Tarihleri arasında Tarsus Ticaret Borsası’nda Pamuk Sorumlu Denetçi Eğitimi Düzenlenecektir” denildi. 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Borsa Başkanı Murat Kaya, “Yaklaşan pamuk sezonu ile birlikte Pamukların Kontrolüne İlişkin Tebliğ kapsamında sınavlı ve sertifikalı eğitim düzenlenecektir. 

 

Tarsus Ticaret Borsası Konferans Salonunda düzenlenecek Pamuk Sorumlu Denetçi (PSD) eğitiminin ardından sınav aşaması gerçekleştirilecek olup, sınav sonucunda başarılı olan katılımcılara PSD Belgesi verilecektir. Düzenlenecek eğitimin amacı süresi içerisinde belgesini yenilemeyen veya yeni belge almak isteyen pamuk sorumlu denetçi adaylarına pamuk ve pamuk ürünleri üretiminde yetkili olmaları ve ilgili fabrikalarda istihdamlarının sağlanması hedefleniyor.” Dedi. 

 

Kontenjan sayısının sınırlı olduğunu da belirten Başkan Murat Kaya , “Öncelik başvuru sırasına göre olacaktır.” Dedi.. 

………….OOO………..

TARSUSLU GÖRME ENGELLİ MİHRİBAN’A DESTEK

Tarsus’ta yaşayan yüzde yüz görme engelli Mihriban Boyacı ya Mersin Büyükşehir belediyesinden destek geldi.  Büyükşehir Belediyesi’nin 5 Eylül’de başlattığı ve 11 Kasım’a kadar sürecek olan ve online yapılması gereken öğrenim yardımı başvurusunu sistem üzerinden gerçekleştiremeyen Mihrban’ın yardımına, Büyükşehir Belediyesi koştu ve başvurusunu gerçekleştirdi.

Mihriban Boyacı: “Evimize kadar gelip, başvurumu yaptılar”

Bu yıl gerçekleşen YKS’de, sözel alanda önemli bir başarı elde ederek ilk 3 bine giren Mihriban Boyacı, Bilgi Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümüne tam burslu olarak girmeye hak kazandı ve kaydını yaptırdı. Hedeflerinin büyük olduğunu ve psikolojide çift dal yapmak istediğini belirten Mihriban Boyacı, üniversite öğrenimine destek olması amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı öğrenim yardımından faydalanmak istedi. 

Belediye’nin 5 Eylül’de öğrenim yardımları için başvuruları almaya başlamasıyla birlikte, sistemden online olarak başvurusunu yapmaya çalışan, fakat başarılı olamayan MihribanBoyacı’nın yardımına, Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Tarsus Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Müdürü Ayşegül Mermer koştu.

Sistemde kendi başına başvuru işlemini yapamadığını ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden yardım istediğini belirten Mihriban Boyacı, “Sistemden başvuru işlemimi gerçekleştiremediğimi izah ettiğimde, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yardımcı olabileceklerini ve kendilerinin bizzat evimize kadar gelerek, başvurumu gerçekleştireceklerini söylediler” dedi.

Ayşegül Mermer: “Eğitimin her aşamasında gençlerimizin yanındayız”

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimin her aşamasında gençlerin yanında olduklarını ifade eden Tarsus Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Müdürü Ayşegül Mermer, “Öğrencimiz Mihriban, öğrenim yardımı başvurusunu gerçekleştiremediğini bize bildirince, çocuğumuzun durumunu değerlendirerek, yüzyüze görüşme talebinde bulunduk. Şu anda daMihriban’ın evine gelerek, öğrenim yardımı için online başvurusunu gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak sadece ücretsiz kurs eğitimi, öğrenim yardımı gibi konularda değil, eğitimin her aşamasında gençlerimizin daima yanındayız” ifadelerini kullandı.

 

………….OOO………..

KÖSEBALCI’DA CAN PAZARI

Tarsus Kösebalcı’da çayda suyun yükselmesi sonucu mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı.Kösebalcı Mahallesi yakınlarında bulunan Tarsus Çayı civarına piknik yapmaya giden Tuncer Altundağ (42) ile Mehmet Ali Gül (24), çay üzerindeki barajın kapaklarının açılması sonucu suyun yükselmesi nedeniyle mahsur kaldı.İhbar üzerine olay yerine giden Büyükşehir Belediyesi itfaiye arama kurtarma ekipleri, Altundağ ve Gül'e halat ulaştırdı. Altundağ ve Gül, halata tutunarak, çaydan  kurtarıldı.

………….OOO………..

SAĞLIKLI’DA TIR DEVRİLDİ.

Tarsus’ta Sağlıklı’da hafriyat yüklü tırın devrilmesi sonucu bir kişi yaralandı.Ş.O. (42) idaresindeki 01 AAE 333x plakalı hafriyat yüklü tır, D-750 karayolu Sağlıklı Mahallesi mevkisinde sürücüsünün kontrolünden çıkarak devrildi.Kazada yaralanan tır sürücüsü sağlık ekiplerince Tarsus Devlet Hastanesine kaldırıldı.

………….OOO………..

OKUL DUVARINA ÇARPTI

Tarsus’ta sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobilin okul duvarına çarptığı kazada 3 kişi yaralandı. Olay, 82 Evler Mahallesi Adana Caddesi'nde Sesim Sarpkaya Lisesi önünde meydana geldi. Virajlı yolda ilerlerken T.A.K.'nin (39) kontrolünü yitirdiği 33 PJG 52 plakalı otomobil, okul duvarına çarptı. Kazada, sürücü T.A.K. ile yanındaki T.A. (58) ve E.A. (27) yaralandı. Yaralılar, çevredekilerin çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırıldı.

………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDU,

MENEMEN’E PUAN İÇİN GİDECEK

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu  bu sezonki 3. maçını bu hafta sonu İzmir’de yapacak.

İlk haftada deplasmanda  Erzincan’da 2 puan bırakan TİY, bu kez kendi sahasında  Düzce’ye 2 puan kaybetti.

Basın sözcüsü Hakan Canan Can  “Takımımız Tarsus idmanyurdu 3. hafta maçında deplasmanda Menemenspor ile karşılaşacak. İzmir deplasmanındaki karşılaşma cumartesi günü oynanacak olup takımımız bu maçın hazırlıklarına devam etmektedir.  İlk iki maçımızdan beraberlikle ayrıldık. Ama bu hafta şeytanın bacağını kırıp deplasmanda galip geleceğiz” dedi.

 

………….OOO………..

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

 

 

 

 

 

9 EYLÜL  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO……….. 

EĞİTİM SEN TARSUS ŞUBESİNDEN

ÖĞRETMENLERE DESTEK

Eğitim Sen Tarsus Şubesi öğretmenlere destek açıklaması yaptı. Dün Saat 16.00’da Yarenlik Alanında Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili basın açıklaması yapıldı. Açıklamada “Öğretmenlik Meslek Kanunu” iptal edilsin” denildi.

………….OOO……….. 

TARSUS'TA ZABITA YAŞ GÜNÜ KUTLAMASI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Zabıta Haftasını kutladı.

Başkan Bozdoğan, hafta nedeniyle Zabıta Müdürlüğünün çalışanları ile bir araya gelerek haftalarını kutladı.

Zabıtalara çiçek vererek görevlerinde başarılar diledi.

………….OOO……….. 

CHP 99 YAŞINDA

Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 99. yıldönümü bugün tüm yurtta olduğu gibi Tarsus'ta da kutlanacak.

Başkan Ozan Varal ''Partimizn 99. kuruluş yıldönümü nedeniyle bugün çelenk sunumu 9 Eylül 2022 Cuma günü saat 09.30 da Cumhuriyet Alanı Atatürk Anıtı'nda düzenlenecektir.

Saat 12:00 'de İlçe Binamızda kutlama programı kapsamında partililerimiz ile buluşacağız.

İkinci yüzyıla birlikte yürüyoruz.

Tüm halkımız davetlidir.'' dedi.

 

 

………….OOO……….. 

TİYATRODA 2. TUR BAŞLADI

Tarsus Belediyesi Yunus Emre Mahallemizde vatandaşlarımızı ‘Bir Yaz Eğlencesi’’ tiyatro oyunumuz ile buluşturdu.

Belediye yetkilileri ‘’Duayen oyuncularımızın sahnelediği oyun ile vatandaşlarımız keyifli bir akşam geçirdi.

Katılım sağlayan hemşehrilerimize teşekkür ederiz.’’ Dedi.

 

………….OOO……….. 

 

TARSUS HAL ESNAFI BÜYÜKŞEHİR’İN

HİZMETLERİNDEN MEMNUN

Tarsus Hal Kompleksi esnafları, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden memnuniyetlerini dile getirdiler.

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Büyükşehir İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Büyükşehir Meclis üyesi Ali Boltaç, Büyükşehir Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Şube Müdürü Soner Yetgin, Tarsus Hal Yöneticisi Muzaffer Akkılıç ve diğer yetkililer, Tarsus Hal Kompleksinde komisyoncu esnaflarını tek tek ziyaret ettiler.

 

Başkan Vahap Seçer’in göreve gelir gelmez Büyükşehir bünyesinde bulunan Tarsus Hal Kompleksi içinde ve kompleksin önünden geçen Gazipaşa Bulvarı’nda başlatıp tamamladığı altyapı ve asfalt yenileme çalışmalarından oldukça mutlu olduklarını ifade eden esnaflar, teşekkürlerini dile getirdiler.

 

Tarsus Hal Kompleksi içerisinde yaklaşık 100 dönümlük alanda bozuk asfalt zeminin sökülmesi, MESKİ ekipleri tarafından altyapının revize edilmesi ve ardından çift kat sıcak asfalt serim işleminin yerine getirilmesinin tesis içerisinde uzun zamandan bu yana yaşanan problemleri sona erdirdiğini kaydeden esnaflar, aynı şekilde Gazipaşa Bulvarı ve Hal Kompleksi arkasında yer alan ticari bölgede benzer çalışmaların yerine getirilmesinden ve özellikle de sosyal hizmetlerinden dolayı da Başkan Vahap Seçer’e bir kez daha teşekkürlerini ilettiler.

 

Tüm esnaflara Büyükşehir Belediyesi’nin şapkalarının ve çalışmalarının tanıtıldığı broşürlerin dağıtıldığı ziyaretler sırasında, esnaflar diğer beklentilerini de vurguladılar.

 

Gezi kapsamında Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Halciler Derneği Başkanı Ali İlk ve yönetici arkadaşları da ziyaret edilerek, karşılıklı görüş alış-verişinde bulunuldu. 

………….OOO……….. 

 

GÜLNAR’DAKİ YANGIN SÖNDÜRMEYE

JANDARMA DA DESTEK VERDİ

Mersin’in Gülnar İlçesi Büyükeceli mahallesinde 07 Eylül 2022 günü başlayan ve halen devam eden orman yangınına Mersin İl Jandarma Komutanlığı, teknik imkân ve olanaklarının yanı sıra Komando, Asayiş ve Trafik ekipleri ile destek veriyor.

Bölgedeki çalışmalara destek veren Jandarma ekipleri Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında tahliye ve yerleştirme görevini yürütüyor. Jandarma ekipleri yangın bölgesindeki vatandaşlara yardım ederken boşaltılan mahallelerdeki hayvanları da tahliye etmek için büyük bir gayret gösteriyor.

 

Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip ÇARIKCIOĞLU komutasında (7) Komando Timi, (13) Asayiş Timi (6) Trafik Timi ve (1) TOMA aracı ile bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı tarafından gönderilen (4) adet helikopter yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

………….OOO……….. 

 

TARSUS’TA KAÇAK İÇKİ ÜRETİMİ

YAPANLARA OPERASYON

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından, hakkında kaçak alkol üretip sattığına dair CİMER ihbarı bulunan T.S isimli şahsın evinde arama yapıldı.

Yapılan aramada bir adet pompalı tüfek, toplam 24 litre el yapımı rakı bin 250 litre el yapımı rakı yapımında kullanılan mayalanmış üzüm fermenteleri, 5 kök Hint kenevir bitkisi, ve 20 adet sentetik ecza hap ele geçirilerek el konuldu.

 

………….OOO……….. 

 

TARDOBDER’DEN EĞİTİME DESTEK

Kısa adı TARDOBDER olan  Tarsus’ta Doğup Büyüyenler  Derneği, yeni eğitim öğretim  dönemi öncesi kırtasiye desteği verdi.

Başkan Ümran Yıldırım “Eğitim Öğretim döneminin başladığı bu günlerde ihtiyaç durumunu tespit ettiğimiz bir ailenin iki çocuğunun kırtasiye malzemelerini karşılayan, yönetim kurulu ve dernek üyelerimiz Leyla Çakmak , Uğur Uyar , Mahmut Kahraman , Tuncay Yıldırım , Mahmut Barman , Kader Kutlu,  Mahmut Güngör , Ali Telli,  Haluk Öner,  Halil Saçıkara , M.Emin Polat'a ve Baba Kırtasiye'ye TARDOBDER Ailesi olarak çok teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız..” dedi.

 

………….OOO……….. 

AYNURCA 1 YILDA 52 PROĞRAM YAPTI

Aynur Sevinç , sosyal medyadan bir yılda 52 proğram yaparak güzel bir ivme yakaladı. Canlı yayın röportajlarıyla bir yılını dolduran Aynur Sevinç “Değerli arkadaşlarım

16 Eylül 2021 günü başladığımız Aynur Sevinç ile Aynur'ca ortağım duayen gazeteci Yakup Boncuk bey ile 52 canlı yayın yaparak bir yılımızı doldurduk.

Programımızda Tarsus'ta başarı hikayeleri olan Değerli Tarsuslularımızı konuk ettik Tarsusluları Tarsuslularla buluşturduk.

Konuğum olan tüm misafirlerime sonsuz sevgiler teşekkür ederim .

Program çekimlerimi yapan ve kaleme alan duayen gazeteci Yakup Boncuk bey'e sonsuz teşekkürler.

110 bini aşan izleyicilerine sonsuz teşekkürler.

YouTube kanalımı kurdum,  programın adıyla Aynur Sevinç ile Aynurca ordada desteklerinizi esirgemediniz teşekkür ederim.

Bana destek veren Tarsusumuzun grup sayfalarıTarsus’ta Doğup Büyüyenler sayfasına.Tarsusa Katkı Verenler sayfasına Tarsus Tüm Emekder sayfasına Tarsus Cengiz Topel lisesi Mezunları sayfasına Musalla ve Cukurovanın Degerli insanları 33 sayfasına ve röportajımızı yayınlayan Tarsus Akkoza Gazetesine ve Tarsus Medya Mensupları Derneginin kapısını bize açan başkanımız Okan Çalışkan beye sonsuz sevgi ve saygılarımla teşekkür ederim.” dedi.

………….OOO……….. 

 

BAŞKAN SEÇER YANGIN BÖLGESİNDE

İNCELEMELERDE BULUNDU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, orman yangınlarının devam ettiği Gülnar ve Silifke ilçelerine giderek vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bölge halkının acısını paylaşan Başkan Seçer, çalışmalar hakkında da yetkililerden bilgi aldı. 

 

………….OOO………..

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

 

 

 

 

 

10 EYLÜL  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO……….. 

TARSUS KENT KONSEYİ SEÇİMİ YAPILDI..

Tarsus Kent Konseyi Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu  Güner Baykal Toplantı ve Konferans Salonunda gerçekleşti. 

Toplantının açılış konuşmasını ilk olarak Tarsus Kent Konseyi Genel Sekreteri Yazar/Ressam Remzi KARABULUT yaparak, konuşmasının ardından sözü Tarsus Kent Konseyi Başkanı Reşit TOK’a bıraktı. Başkan Reşit TOK Kent Konseylerinin amaçları, yapısı, görev ve sorumlulukları hakkında Tarsus Kent Konseyi Yönergesinin içerdiği bir kısım maddeleri okuyarak genel kurul üyelerine bilgi verdi. Olması gereken ve olmayan durumların nedenleri üzerinde durarak, Kent Konseyine ayrılan bütçenin doğrudan kullanılamaması nedeniyle taleplerin karşılanmasında sorun yaşandığı, bunun da işleyişi aksattığı; Kent Konseylerinin Kamu, Yerel Yönetim ve ağırlıklı olarak da Sivil Toplum Kuruluşlarının bir araya gelmesiyle oluşan bir çatı olduğu, ancak tüzel kişiliği olmaması nedeniyle pratikte karar ve uygulama mekanizmalarının eksik kaldığından bahseden Tarsus Kent Konseyi Başkanı Reşit TOK; akabinde Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin katılım sağladığı kurulun divanına Tarsus Kent Konseyi eski Başkanı Dr.Ali CERRAHOĞLU, Tarsus Alevi Kültür Derneği ve Cemevi Temsilcisi Meryem ARPACI ve Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus İlçe Teşkilatı Temsilcisi Bahşende DİREN’in görevlendirilmesini üyelerin oyuna sundu.

Oy birliği ile seçilen Divan, Tarsus Kent Konseyi eski Başkanı Dr.Ali CERRAHOĞLU’nun başkanlığında görevine başladı.

Dr.Ali CERRAHOĞLU, Gündem’i oylamadan önce Reşit TOK tarafından gündeme iki maddenin eklenmesi hakkında önerge verildi. Bu önergelerin kabul edilmesinin ardından gündem yeni şekliyle oylanarak kabul edildi. İlk olarak Saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Divan başkanı 4.Gündem maddesi gereği Tarsus Kent Konseyi Faaliyet Raporunun sunumunu yapmak üzere Konsey Başkanı Reşit TOK’u kürsüye davet etti. 1 yıl boyunca yapılan ve katılım sağlanan tüm faaliyetler hakkında hazırlanan slayt sunumu ile, yapılan çalışmalar, Tarsus Kent Konseyi Başkanı, Kadın Meclisi ve Tarsus Gençlik Meclisi başkanlarının anlatımlarıyla, ve verilen açıklayıcı bilgilerle sunulmuş oldu. Faaliyet Raporu üzerinde bir çok üye söz alarak görüşlerini belirttiler.

Gündemin 5.maddesinde yeni Genel Kurul Üyelik başvuruları ve 6. gündem maddesinde Çocuk Meclisi Tüzüğünün yeni düzenlenmiş şekli genel kurul üyelerine sunularak oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 7.maddesinde Kent Konseyi Başkanı Reşit TOK; görevi bırakma nedenini üyelerle paylaştı. Divan Başkanı başkanlık seçimi için başkan adaylarını sordu. Ayşe BUTCHER aday olduğunu söyledi. Başka bir aday olmadığından Ayşe BUTCHER kendini tanıttıktan sonra yapılan açık oylama sonucunda oy birliği ile Tarsus Kent Konseyi Başkanı olarak seçildi.

Dilek ve öneriler maddesinde söz alan olmayınca Divan başkanının başarı dilekleriyle Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı sona erdi.

 

 

 

………….OOO……….. 

CHP ANITA ÇELENK SUNDU

Tarsus’ta da  Kurtuluşun ve Kuruluşun Partisi CHP  99 Yaşını kutladı.

İlçe başkanı Ozan Varal ‘’Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluşunun 99. yıldönümünde çelenk sunumunda bulunduk. Cumhuriyet Alanı Atatürk Anıtı'nda düzenlenen çelenk sunumundan sonra Saat 12:00 'de İlçe Binamızda kutlama programı kapsamında partililerimiz ile buluştuk’’ dedi.

Gençlik kolları başkanı Adil Bal ise ‘’İlk Yüzyıldan İkinci Yüzyıla Gururla!..

İlçe Başkanlığımız'da gerçekleştirdiğimiz kutlama programında partililerimizle buluşarak 'İlk Yüzyıldan İkinci Yüzyıla Belgeseli'ni izledik, müzik dinletisi ile ezgilere eşlik ettik.

Cumhuriyet Halk Partimizin 99.Yılı Kutlu Olsun’’ dedi.

 

………….OOO……….. 

 

BOZDOĞAN, CHP’Yİ KUTLADI

CHP’nin kuruluş yıldönümünün 99. Yılı sebebi ile başkan Haluk Bozdoğan,  Tarsus İlçe Başkanlığı, örgütü ve partililerle buluştu.

Bozdoğan ‘’Bu inanç ve kararlılıkla yürüdüğümüz nice yıllara…

Partimizin 99.Yılı kutlu olsun.’’ Dedi.

 

………….OOO……….. 

TARSUS ENGELLİLER PLATFORMU 

EMNİYET MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİ

Tarsus Engelliler Platformu yeni atanan Tarsus ilçe Emniyet Müdürü Ali Garanlı'ya  Hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Tarsus Engelliler Platformunda Tarsus OTİZM Derneği,  Tarsus Görme Engelliler Derneği,  Tarsus Sakatlar Derneği başkanları yer aldı. Dursun Aslan ‘’ İlgisine ve de alakasindan dolayı Kıymetli müdürümüze şükranlarımızı sunuyoruz.’’ Dedi.

………….OOO……….. 

-TARSUS TREN YOLU YERİN ALTINDAN GEÇECEK

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın Tarsus’u baştanbaşa ikiye bölen tren yolunun yer altına inmesiyle ilgili mücadelesi sonuç verdi. Başkan Bozdoğan, tren yolunun yer altına alınmasıyla birlikte şehrin can alıcı noktalarındaki trafik sorununun giderileceğini aktarırken, boşa çıkan arazinin de yeşil alan ve bisiklet yolu olarak değerlendirileceğini ifade etti.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, şehrin ulaşımdaki geleceğini rahatlatmak adına demiryolunun yer altına indirilmesi için uzun zamandır çalışmalarını sürdürüyordu. Mersin-Adana-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi ile kentin ikiye bölünmesini istemediklerini de sık sık dile getiren ve proje başlangıç tarihinden bu yana yer altına alınması için direnen Başkan Bozdoğan, alta alınması halinde boşa çıkan arazinin yeşil alan ve bisiklet yolu olarakdeğerlendirileceğini ve kamuoyu yararınıbelirtmişti. Proje için sık sık Ankara’da görüşmeler gerçekleştiren Başkan Bozdoğan’ın itirazları vücut bularak yer altına alınması kararlaştırıldı.  Eylül Ayı Meclis Toplantısında tren yolunun alttan geçtiğinin müjdesini veren Başkan Bozdoğan, ‘’ Tren yolu alta alınmaz gibi yorumlar yapılmıştı. Hayatta olmaz, edilmez demişlerdi. Ama hayalimi seviyorum ve hayalimle uğraşmayı da seviyorum. Tarsus Tren Yolu yerin altından geçecek. Tarsus’un il olması da hayal mi? Onu da başaracağız” ifadelerini kullandı.

 

KAMUOYU YARARI ESAS ALINDI

Proje için sondaj çalışması, dron çekimleri vb. birçok konuda destek olan ve inşaat, işletme döneminden çevresel sosyal etki değerlendirmelerine kadar, projenin Ankara ayağına kadar sürecin takipçisi olan Başkan Bozdoğan’ın 2,7 kilometrelik tren yolu projesinin alta alınması için kamuoyu yararını göz önünde bulundurarak ettiği itirazlar sonuca vardı.

 

………….OOO……….. 

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’TARSUS'U İKİYE BÖLDÜRMÜYORUZ!’’

Tarsus’un yaşam kalitesini yükseltmek için çaba sarf ettiklerini dile getiren Başkan Haluk Bozdoğan, ‘’Tren yolunun kentimizi ikiye bölmesine karşı itirazlarımız vücut buluyor. Dün Belediye Meclis Toplantısında yeniden dile getirdiğimiz bu büyük sorunu, halkımızın günden güne yaşadığı trafik problemlerini düşünerek aşıyoruz. Tarsus'un geleceğini riske eden, ekonomik koşulların yaşamı her geçen gün zorlaştırması gerçeğiyle yüzleştiğimiz şu günlerde, belediyemizin Tarsus için yapmayı planladığı yatırımların finansal kaynaklarının önüne geçilmesi gibi gelişmelerin yanı sıra; Tarsus ve Tarsuslunun yaşam alanlarını rahatlatmak ve yaşam konforunu yükseltmek için çalışıyoruz.’’ diye konuştu.

 

………….OOO……….. 

İL’LE DE TARSUS İMZA KAMPANYASI DEVAM EDİYOR.

Tarsus’un il olması için düzenlenen İl’le de Tarsus İmza kampanyası devam ediyor. Elektronik ortamda atılan imzalarda hedef yüzde 100’ü bulmak. Birkaç gündür üren kampanyada  şu ana kadar imza oranı yüzde 30’lara yaklaştı. Kentimizde yaşayıp il olmasını isteyenlerin vereceği imzaların hedefi bulması ve yüzde 100’lük bir oranın yakalanması hedeflenmektedir.

………….OOO……….. 

 

TARSUS’TA LİSE MÜDÜRLERİ ARASINDA DEĞİŞİKLİK

Tarsus’ta bazı okullara yeni müdür ataması yapıldı. Bazı okulların ise müdürlerinin yerleri değiştirildi. Cumhuriyet lisesinden Hüseyin Kavzoğlu Cengiz Topel Lisesi müdürlüğüne, Yenice Şehit Hüseyin Aytürk Çok Proğramlı Lisesinden Çocuk Gelişimi öğretmeni  Şerife Serap Almış, Adile Onbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürlüğüne atandı.

AKBAL Müdür yardımcısı Serkan Baya  ise Hadiye Kuradacı Bilim  ve Sanat merkezi müdürlüğüne atandı. Yeni atanan müdürlere görevlerinde başarılar dileriz.

 

………….OOO………..

 

TARSUS BEYDEĞİRMENİNDE EV YANGINI

Tarsus’ta müstakil evde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.Beydeğirmeni Mahallesi'nde E.A'ya ait müstakil evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.Vatandaşların ihbarıyla olay yerine sevk edilen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürdü

 

………….OOO………..

SARI ÇİZGİLERİ İZLEMEYE DEVAM EDİN

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından;           Tarsus dahil yollardaki çizgilerin silinmesi nedeniyle, termoplastik yol çizgilerinin çizilmesi için, kent genelinde 14 farklı güzergâhta çalışma başlatıldı.

Çalışma kapsamında; deforme olmuş, görünürlüğünü yitirmiş yol çizgileri, yol çizgi silme makinesi ile silinerek, yerine sarı termoplastik yol çizgi boyası uygulaması yapılıyor. 4 ay boyunca devam edecek çalışma kapsamında, toplam 65 bin metrekare çizgi uygulaması yapılacak.

Çalışmalar, trafiğin olumsuz etkilenmemesi adına gece saatlerinde yapılıyor

Ekipler, trafiğin yapılacak çalışmalardan olumsuz etkilenmemesi adına, çalışmaları trafiğin daha az olduğu gece saatlerinde yapıyor. Çalışma kapsamında trafiği kısmi olarak kapatan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tek şeridi trafiğe kapatıp, ışıklı trafik römorku ile trafiği diğer şeritlere yönlendiriyor.

Büyükşehir ekipleri çalışmalarını Mersin merkezde; GMK Bulvarı’nda Makine İkmal Kavşağı ile Çeşmeli Kavşağı arasında, İsmet İnönü Bulvarı’nda Abide Kavşağı ile Macit Özcan Tesisleri arasında, Adnan Menderes Bulvarı’nda Hilton Oteli ile Babil Kavşağı arasında, Vatan Caddesi’nde GMK Bulvarı ile Otoyol arasında, Turgut Özal Bulvarı’nda Hal Kompleksi ile Meşot arasında,  26. Cadde’de 17. Cadde ile Otoyol arasında, Okan Merzeci Bulvarı’nda ise 34. Cadde ile 17. Cadde arasında sürdürüyor.

Tarsus’ta da çalışma gerçekleştiren ekipler; İsmet Paşa Bulvarı ile Taşti arasında, Gazi Paşa Bulvarı, Mavi Bulvar, Muvaffak Uygur Caddesi, Atatürk Caddesi ve Kasım Ekenler Bulvarı’nda çalışmalarına devam ediyor.

“120 günde, 14 farklı noktada, 300 km yol çizgisi çizeceğiz”

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi mühendislerinden İbrahim Namlı, yollardaki çizgileri yenilediklerini dile getirerek, “Bu kapsamda 14 farklı güzergâhta yol çizgilerini yeniliyoruz. 65 bin metrekare deforme olmuş yol çizgilerini silip, yine 65 bin metrekare sarı termoplastik boya ile uygulama yapıyoruz. 65 bin metrekare, yaklaşık olarak 300 kilometre yola tekabül ediyor. Çalışmamız 120 gün sürecek. 14 farklı güzergâhımız var.  Çalışmalarımızı, trafiğin olumsuz etkilenmemesi adına, trafiğin daha az yoğun olduğu gece saatlerinde sürdürüyoruz. Yine bu çalışma kapsamında, trafiği kısmi olarak kapatacağız. Tek şeridi trafiğe kapatacağız. Işıklı trafik römorkuyla diğer şeritlere yönlendirme yapacağız” dedi.

 

 

………….OOO………..

KALEBURCU KÖYÜMÜZDEYİZ”

"KÖY BİZİM, ŞENLİK BİZİM!" 

Mersin Büyükşehir Belediyesinin köylerde Çocuk Şenliği devam ediyor. Dün Tarsus  Kaleburcu Köy Meydanında etkinlik yapıldı.

Etkinliklere tüm çocuklarımızı, ailelerini,  muhtarlarımızı bekliyoruz.

 

………….OOO………..

 

TARSUS İDMANYURDU,  BUGÜN

MENEMEN’DE  SINAVA ÇIKIYOR

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu  , bugün İzmir’de Menemensporla oynuyor.

TİY Basın sözcüsü Hakan Canan Can  “Takımımız Tarsus idmanyurdu 3. hafta maçında deplasmanda Menemenspor ile karşılaşacak. Bu maçı kazanarak şeytanın bacağını kıracağız. İzmir deplasmanındaki karşılaşma cumartesi günü oynanacak olup takımımız bu maça iddialı gitti” dedi.

 

………….OOO………..

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

 

 

 

 

Hiç yorum yok