SON DAKİKA

5-6-7- EYLÜL 2022- TARSUS MEKTUBU


 

5 EYLÜL  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

TARSUS İL OLMAYI HAK  EDİYOR İMZA KAMPANYASI

Tarsus'un il olması için imza kampanyası açıldı. Sen de Tarsus il olsun diye elektronik imza ver Tarsus il olsun.

 TARSUS’UN İL OLMASI İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Tarsus Belediyesi, 22 oda ve 58 medya kuruşunun desteği ile hayata geçirilen ‘’İl’le de Tarsus’’ projesi kapsamında yıllardır il olma mücadelesi veren Tarsus için imza kampanyası başlatıldı. Vatandaşların destek olabilmesi için illedetarsus.com üzerinden başlatılan kampanyaya ilk destek Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ve Tarsus Belediyesi’nden geldi.

 

Tarsus Belediyesi tarafından Tarsus’un il olması için başlatılan ve 22 oda 58 medya kuruluşunun desteği ile hayata geçen ‘İl’le de Tarsus’ projesinin lansmanı muhteşem bir etkinlikle kamuoyuna duyurulmuştu. Proje kapsamında içinde Tarsus ile ilgili her bilgiye ulaşabilecekleri İl’le de Tarsus web sitesi ve yakında faaliyette olacak uygulamalar da tanıtılmıştı. Bu kapsamda web sitesi üzerinden (illedetarsus.com) Tarsus’un il olması için bir imza kampanyası başlatıldı. Tarsus Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla vatandaşların illedetarsus.com adresini ziyaret ederek Tarsus’un il olması yolunda imza verebilecekleri öğrenildi. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılanan imza kampanyası için sosyal medya da yorumlar yağdı. Başkan Bozdoğan’ın gönderisine yorum yapan vatandaşlar ‘’Her zaman tam destek, Tarsus il olacak’’, ‘’İmza kampanyası çok iyi düşünülmüş, bizler de katkı vereceğiz’’,’’ İl’le de Tarsus için bir imza da bizden’’ yorumları yağdı.  

 

İMZA VER, TARSUS İL OLSUN

Vatandaş tarafından ilgiyle karşılanan kampanyayla hakkına açıklamalarda bulunan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’ Oda Başkanlarımız, sanatçılarımız, medya kuruluşlarımız ve diğer tüm destekçilerimizin yanı sıra vatandaşlarımız da bu süreçte imza vererek Tarsus’u il yapmak için desteklerini gösterebilecek. Şu an tam da birlik olma zamanı. Hep beraber bu platformda sesimize ses olalım. İlledetarsus.com üzerinden imza vererek Tarsus’a il olma yolunda katkı verebilirsiniz. Tarsus il olsun’’ diye konuştu.

Vatandaşlar illedetarsus.com adresini ziyaret ederek imza kampanyasına destek olabilecekler. 

………….OOO………..

‘KADIN-GENÇLİK-ÇOCUK’ MECLİSİ TOPLANIYOR

Tarsus  ‘Kadın-Gençlik-Çocuk’ Meclisi Toplanıyor. 5 Eylül 2022 Pazartesi günü belediye tarafından düzenlenecek olan ‘KADIN-GENÇLİK-ÇOCUK’ meclisinde  basın mensupları da davet edildi.

Yer: Belediye Meclis Salonu


Saatler;
Kadın Meclisi    :    09.00
Gençlik Meclisi :    10.30
Çocuk Meclisi   :    12.00

………….OOO………..

 

FAHRETTİNPAŞA HEMZEMİN GEÇİDİ

DAHA GÜVENLİ HALE GETİRİLDİ

Geçtiğimiz günlerde Tarsus kent merkezinde bulunan 100. Yıl ve Gazipaşa kontrollü hemzemin geçitlerinde yürütülen faaliyetin benzeri, Fahrettinpaşa hemzemin geçidinde de yürütüldü.

Devlet Demiryolları ekipleri tarafından, raylı sistemin bulunduğu noktalarda revize ve düzenleme işlemi yerine getirildi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise, hemzemin geçidin üst yapısını oluşturan yıpranmış asfalt zemini söktü. Zemin iyileştirme ve sıkılaştırma faaliyetinin ardından, sıcak asfalt serim işlemi yerine getirildi.

 

………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDUNUN MAÇ

 BİLET ÜCRETLERİ BELLİ OLDU

TFF 2. Ligde yer alan Tarsus İdmanyurdunun maç bilet ücretleri belli oldu. Kapalı 50 TL, maraton bileti 20 TL olarak belirlendi. Taraftarların Tİ'na destek için  maça bilet alarak girmesini bekliyoruz.

Bilet satışı Tarsus Şehir Stadı gişelerinde olacaktır

………….OOO………..

HOŞGELDİN MUHAMMET ÖMER ÇAKI!

Takımımız Adanaspor’dan Fenerbahçe altyapısında yetişmiş ve birçok kategorisinde forma giymiş ardından profesyonel imzada atmış genç sol bek Muhammet Ömer ÇAKI ile anlaşma sağlamıştır. Kıymetli oyuncumuza ve takımımıza anlaşmanın hayırlısı olmasını diliyoruz!

 

………….OOO………..

 

TARSUSLU AKADEMİSYEN

ONUR ÖZBOZKURT'A PORTEKİZDE

"EN İYİ BİLDİRİ" ÖDÜLÜ ..

Tarsuslu Doç. Dr. Onur Özbozkurt’un Akademik Çalışması Portekiz’de En İyi Bildiri Ödülüne Layık Görüldü

Akademi Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı, Tarsus Üniversitesi Öğretim Üyesi akademisyen, yazar ve stratejist Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt’un akademik çalışması Portekiz’de “En iyi bildiri” ödülüne layık görüldü.

Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, 27-28 Ağustos 2022 tarihleri arasında Portekiz’in köklü üniversitelerinden Polytechnic Institute of Guarda’nın ev sahipliğinde düzenlenen II. Uluslararası Avrasya Eğitim ve Sosyal Bilimler Konferansı (II. International Eurasian Conference on Educational&SocialStudies)’nda sunduğu akademik çalışma ile en iyi bildiri ödülüne layık görülmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Examining the Relationship Between Auto flexandInnovative Competitive Approach” başlıklı çalışmasıyla en iyi bildiri ödülünü alan Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, “Otomotiv endüstrisi, sahip olduğu etki gücü ve diğer sektörlere katkısı ile ekonominin gelişmesinde önemli bir yer tutmaktadır. Ancak endüstri bir çok meydan okumayla karşı karşıya. Bu güçlüklerle baş edebilme noktasında ise, artan oranda pazarlama esnekliği ve yenilikçi rekabet yaklaşımlarına ihtiyaç duyuluyor. Otomotiv endüstrisindeki pazarlama esnekliğini ifade eden Autoflex stratejilerini benimseyerek daha yenilikçi ve rekabet gücü yüksek markalar oluşturulabilir. Nitekim otomotiv endüstrisinde yer alan satış profesyonelleri üzerinde gerçekleştirdiğim bu çalışmada da bunu kanıtlar nitelikte sonuçlar elde ettim” şeklinde konuştu.

20 farklı ülkeden bilim insanının ve 150’ye yakın çalışmasının yer aldığı etkinlikte En İyi Akademik Çalışma Ödülü’ne layık görülen Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, “Portekiz’de birçok ülkeden katılımcının olduğu böylesine prestijli bir etkinlikte yer almak ve ülkemizi uluslararası platformlarda temsil etmekten büyük mutluluk duydum. Sunmuş olduğum çalışmayı en iyi akademik çalışma ödülüne layık gören tüm komite üyelerine ve değerlendirme kuruluna teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

………….OOO………..

TARSUS MEDYAD TEKİRDAĞ’DA

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu Basın Mensupları bir toplantıya katıldı.. Önceki Başkan  ve şu an CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, basının   toplantısına katılım sağladı. Okan Çalışkan, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel'e Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'ın selamlarını ve  İl olma çalışmalarını iletti.. Toplantı sonrası Batı Trakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necmi Işıksay ve MEDYAD Başkanı Okan Çalışkan ile birlikte Ankara'ya yolcu ettiler.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu toplantısına Tarsus MEDYAD’dan başkan Okan Çalışkan ve Ferhat Günaştı katıldı.

 

………….OOO………..

MERSİN MUTFAK KÜLTÜRÜ TANITILACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, 2021 yılı Eylül ayında ihalesi yapılan ve Ekim ayında çalışmalarına başlanan ‘Mersin Mutfak Kültürü Evi ve Karamancılar Konağı’nın restorasyon yapım işi çalışmaları hızla devam ediyor.

Yapıda farklı alanlarda eğitim verilecek atölyeler bulunacak

Fen İşleri Dairesi, koruma alanı sınırları içinde bulunan ve Mersin’in eski yerleşim alanı olan bölgedeki, tarihi Karamancılar Konağı’nın yeniden kente kazandırılması için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Restorasyon tamamlandığında, 2 bloktan oluşan Karamancılar Konağı’nın zemin katlarında, Mersin Mutfak Kültürü’nün tarihten günümüze ziyaretçilere tanıtılması hedefleniyor.

Ayrıca yapıda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kentin ileri gelenleri tarafından Kuvayi Milliye’nin başlatılması yönündeki kararların alındığı toplantının da canlandırılması yapılacak. Yapının üst katında ise yöresel yemeklerin sunulacağı bir restoran ile aşçılık eğitimlerinin verileceği mutfak atölyeleri; müzik, resim, el işi gibi farklı alanlarda eğitim verilecek ve sunum yapılacak atölyeler de bulunacak.

“Karamancılar Konağı birçok mutfak kültürüne ev sahipliği yapacak”

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nda Restorasyon Uzmanı Yüksek Mimar ve Karamancılar Konağı’nda Kontrol Mühendisi olarak görev yapan Aysel Selcan Küçükalıç Erturhan, “Restorasyon projemizde üst katta, daha çok yöresel yemeklerin sunulacağı ve gelenlere eski tarihi dokuyu hissettirecek restoranlarımız yer alacak. Aynı zamanda çeşitli etkinliklerin de yapılacağı mutfak atölyelerimiz mevcut olacak. Burada yapının aslına uygun olmayan tüm muhdes ekleri temizledik. Daha sonra duvar güçlendirmelerine geçtik. Şu anda ahşap çatkılı duvarlarımızın, restorasyon projesine uygun olarak yapımı sürmekte” diye konuştu.

Karamancılar Konağı’nın önemli ve tarihi bir yapı olduğunu sözlerine ekleyen Erturhan, “Burada hem yöresel yemeklerimizin, hem de hem de Girit Mutfağı gibi birçok değişik kültürlere ait mutfakların sunulduğu ve öğretildiği atölyeler olacak. Onlar için de, bizim için de büyük bir katkı olacak” dedi.

 

 

………….OOO………..

DÜN ŞEHİT İÇİN HACIHAMZALI’DA KUR’AN OKUNDU

Tarsuslu şehidimiz Hava Savunma Astsubayı Kıdemli Çavuş Okan Meteöz için Hacıhamzalı Mahallemizde düzenlenen 7 yemeğine katılarak şehidimizin ruhuna dualar edildi..

Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine sabır dileklerimizi yineliyoruz. Başımız sağ olsun.

VALİ DE GELDİ

Mersin Valisi  Ali Hamza Pehlivan, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu ve beraberlerindeki heyet ile birlikte Şehit Hv.Svn.Asb.Kd.Çvş. Okan Meteöz’ün ailesine önceki gün taziye ziyaretinde bulundu.

Şehidimizin Tarsus İlçemizin Hacıhamzalı Mahallesindeki baba evinde gerçekleşen taziyede, Okan Meteöz Şehidimiz ve bütün Şehitlerimiz için dualar okundu.

………….OOO………..

SINAV KURS  BUGÜN AÇILIYOR

Sınav kurs Tarsus şubesinin ana merkez binası 5 Eylül 2022  Pazartesi günü saat 16.00’da  törenle eğitim ve öğretime açılacak. Merkez PTT binası üstünde bulunan Sınav Kurs gelecek nesillere daha iyi bir eğitim sunmak için hazır. Tarsus şube kurucusu Remzi Kara “Eğitim alanında gelecek nesillere daha iyi bir eğitim vermek için hazırız” dedi. Açılışa tüm halkımızı davet etti.

…………ooo…………

TARSUS İDMANYURDU,

DÜZCE MAÇINDA BERABERE 1-1

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu  bu sezonki ilk iç saha maçını sahasında Düzce ile yaptı. Maç 1-1 bitti.

Maç Pazar günü akşam saat 20.00’de Tarsus Şehir stadında  oynandı. İlk yarıda golümüzü dakika 38’de Kaptan Volkan ALTINSOY attı. 2. Yarıda TİY bir penaltı kaçırırken 66 da rakibin golüne engel olamadı ve maç 1-1 berabere bitti.

 

………….OOO………..

TARSUS’TA HACİZ KALDIRILDI

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden temsilcimiz Tarsus İdman Yurdu’nun başı eski başkan Şahin Kırbıyık nedeniyle dertten kurtulmuyor. Kırbıyık döneminde yapılan kontratlar nedeniyle kulübe haciz gelirken, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın araya girmesiyle haciz kaldırıldı. Kulüp yönetimi eski Başkan Şahin Kırbıyık'ın kamuoyunda yer alan açıklamalarına tepki gösterdi. Hem kulübe gelen haciz hem de Şahin Kırbıyık’ın açıklamalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan yönetim kurulu kulübün zarara uğratıldığını duyurdu. İşte o açıklama;  “Tarsus İdman Yurdu ile ilgili kamuoyuna mesnetsizce açıklamalar yapan eski kulüp başkanı, onurlu Tarsus yerel basınını ismini çıkar uğruna kirleten birkaç tetikçi ve onların palavralarına itimat ederek Tarsus İdman Yurdumuz’a hakaretler yağdıran zihniyetleri tek tek açıklıyoruz. Tarsus İdman Yurdu ile ilgili kamuoyuna mesnetsizce açıklamalar yapan eski kulüp başkanı, onurlu Tarsus yerel basının ismini çıkar uğruna kirleten birkaç tetikçi ve onların palavralarına itimat ederek Tarsus İdman Yurdumuz’a hakaretler yağdıran zihniyetlere tek tek açıklıyoruz: Önceki dönem kulüp başkanının keyfi tutumuyla –neredeyse- her hafta değiştirdiği teknik direktörlerin kontratları gereği Tarsus İdman Yurdu büyük zararlara uğratılmıştır. Eski dönem kulüp başkanının sahada alınan anlık skorlara göre adeta tabela yöneticiliği yaparak sorumlu araması, sosyal medya hesabından futbolculara hakaretler etmesi, teknik direktörleri kovup yerine yenilerini getirme arzusuyla ortaya koyduğu kontratların acısını bugün kulübümüze gönderilen hacizlerle yaşıyoruz.

BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN 920 BİN TL’LİK DESTEK

Tarsus İdman Yurdu’nu her seferinde verdikleri paralarla kamuoyunda küçük duruma düşürenler, 100 yıllık kulüp markasını alınıp satılacak bir mal gibi gösterenler, bedel ödemeden bedel ödettirmeye kalkanların açtığı tahribat bugün gözler önüne serilmiş ve kulüp icra dairelerinin kamyonlarıyla dolmuştur. 2-3 maça çıkarılan teknik direktörlerle yapılan akıl almaz kontratlar –ne hikmetse- teknik direktörlerin ceplerini doldururken; Tarsus İdman Yurdu’nun kasasını boşaltmıştır. Kulüp yönetmekle şirket yönetmenin farkına varamayanların bıraktığı enkazı kaldırmak ise, gerçek Tarsus İdman Yurdu sevdalılarına düşmüştür. Tam da bu noktada devreye giren Tarsus Belediye Başkanımız Sayın Dr. haluk bozdoğan, -her zaman olduğu gibi- bugün kişilerin kulübe gönderdikleri icralarını bir bir kaldırarak gerekeni yapmış ve Tarsus İdman Yurdu’nun daha da küçük düşürülmesini engellemiştir. Tıpkı sezon öncesinde olduğu gibi, transfer tahtası açılmayan kulübe 2 Milyon TL kaynak yaratarak takımın ve transferlerinin önünü açan Sayın Bozdoğan, bugün yine Tarsus İdman Yurdu’na 920 Bin Lira’lık kaynak yaratarak, Tarsus İdman Yurdu’nun gerçek taraftarı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Tarsus İdman Yurdu, hiçbir siyasinin, hiçbir iş adamının, hiçbir hayırseverin 1 lira dahi destek olmadığı; bilet geliri, forma geliri ve buna benzer kaynaklarının bulunmadığı, Mersin’in göz bebeği spor kulübüdür. Bu halde takıma destek çıkan, her koşulda yanında olan, futbolculara hakaret eden yöneticilerden ve küme düşmeye oynayan takımı şampiyonluk potasına sokarak; kampta, kulüpte, deplasmanda ve iç sahada yalnız bırakmayan Sayın Dr. Haluk Bozdoğan’a yapılan ve ‘’yazdırılan’’ hakaretleri, köşe yazılarını; kurdurulan sahte hesapları bir bir takip ediyoruz.

“TARSUS İDMAN YURDU KİMSENİN ÇİFTLİĞİ DEĞİLDİR”

Biliyoruz ki, Tarsus İdman Yurdu kimsenin çiftliği değildir, olmayacaktır! Biliyoruz ki, Tarsus İdman Yurdu değil 38 Milyon Lira, 500 Milyon Lira’ya da satın alınamaz, Tarsus halkı Cumhuriyet’le yaşıt kulübünü ‘’çetrefilli işlerle’’ satın alınmasına izin vermez. Biliyoruz ki, Tarsus İdman Yurdu’nun Ahmetler’e, Mehmetler’e, iş bilmez yöneticilere değil; Kuvayı Milliye Destanı’nı Baç Köprüsü’nde, Karboğazı’nda, sahada, tribünde, iyi günde kötü günde yazan Şanlı Tarsus Halkı’na ihtiyacı vardır. Buradan bir kez daha bildiriyoruz ki, Tarsus İdman Yurdu yoluna doludizgin devam etmektedir. Yapılan transfer yatırımlarımızla şampiyonluğun en büyük adayı olan takımımızı, bir sene önce düşme potasına getirildiği ‘’aciz’’ ve ‘’pespaye’’ tablodan alıp, tüm Tarsus’a şampiyonluk armağan eden takım haline dönüştürdüğümüz için gurur duyuyoruz. İyi günde kötü günde, galibiyette mağlubiyette, üzüntümüzde sevincimizde; kampta, otelde, yağmurda çamurda, varıyla yoğuyla her an yanımızda olan Tarsus Belediye Başkanımız Sayın Dr. Haluk Bozdoğan’a şükranlarımızı iletiyoruz. Kamuoyu ve taraftarlarımızdan, yönetim kurulumuzun açıklaması olmayan konulara itibar etmemelerini, yalan haber ve yalan haber üreticisi tüccarların bölücü, nifak sokucu ve henüz sezon başında olan takımımızın birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik paylaşımlarını dikkate almamalarını rica ediyoruz. ”

…………ooo…………

 

MİY 2-1 KAZANDI

TFF 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu, sezonun açılış maçında Amasyaspor’u konuk etti. MİY 2-1 kazandı.

 Mersin Stadyumu’nda oynanan maçı Kırmızı Lacivertliler, Özkan Zileli ve Umut Aydın’ın attığı gollerle 2-1 kazandı. Başlama düdüğünden itibaren rakibine ciddi bir baskı kuran ve rakip kaleyi abluka altına alan Mersin ekibi, 7.dakikada Özkan Zileli’nin attığı kafa golüyle maçta 1-0 öne geçti. Golden sonra iştahlı oyununu iyice artıran İdman Yurdu, 28.dakikada golcüsü Umut Aydın ile farkı 2’ye çıkardı. Maçta 2 farklı geriye düşen konuk ekip, temsilcimizin kalesinde ataklarını artırmaya başladı. 36. dakikada geçtiğimiz sezon Mersin ekibinde forma giyen Furkan Güneş’in topunu Aziz Aksoy çizgiden çıkardı. İlk yarının bitmesine dakikalar kala bulduğu karambolde topu ağlara gönderen Kemal Baki skoru 2-1’e getirdi. İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca iki takım soyunma odasına 2-1’lik skorla girdi. Maçın ikinci yarısında da hücum odaklı bir futbol oynayan Yeni Mersin İdman Yurdu, çok sayıda net fırsattan yararlanamadı. İkinci yarıda iki takımda ayağına gelen fırsatları değerlendirmeyince maç 2-1 sona erdi.   Oynadığı futbol ile taraftarından tam not alan Kırmızı Lacivertliler, bu skorla birlikte sezona 3 puanla başladı. Yeni Mersin İdman Yurdu, 2. Hafta maçında 11 Eylül Pazar günü saat 15.30’da Ağrı 1970 Spor deplasmanına konuk olacak.

…………ooo…………

TRAKTÖRDEN DÜŞTÜ

Tarsus’ta seyir halindeki traktöre bağlı römorktan düşen kadın yaralandı.

Olay,  Alifakı Mahallesi'nde  meydana geldi. Hüseyin A.'nın kullandığı 01 FED 80 plakalı traktöre bağlı römorkun devrilmesi sonucu Hatice D. yere düştü.Römork ve eşyalar arasında sıkışan H.D., itfaiye ekiplerince sıkıştığı yerden kurtarıldı.

HD. ihbar üzerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Tarsus Devlet Hastanesine kaldırıldı

…………ooo…………

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

 

 

 

 

6 EYLÜL  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO……….. 

EYLÜL AYI, KADIN, GENÇLİK VE

ÇOCUK MECLİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Demokratik ve katılımcı belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Tarsus Belediyesi, kadınların, gençlerin ve çocukların yerel yönetimlerde karar alma mercilerinin tamamına dâhil edilmesinin önemine değinerek; demokratik, özgür ve doğrudan katılımı sağlamak amacıyla Eylül ayı kadın, gençlik ve çocuk meclisini gerçekleştirdi.

Düzenlenen Eylül ayı meclislerinde söz alan kadınlar, çocuklar ve gençler taleplerini, sorularını ve projelerini Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a aktardı.

Tarsus Belediyesi bölgede bir ilki gerçekleştirerek hizmette ve yönetimde demokratik katılımcılığı arttırmak, çok özneli ve etkileşim içinde kenti birlikte yönetme ve birlikte başarma kültürü oluşturmak amacıyla olağan kadın, gençlik ve çocuk meclislerini sürdürüyor. Bu kapsamda, Eylül ayı kadın, gençlik ve çocuk meclisleri gerçekleştirildi. Katılımcıların kente olan aidiyet duygusunu ve kenti sahiplenen, koruyan vatandaşlık bilincini güçlendirmek amacıyla düzenli olarak sürdürülen meclisler ile çözüm üretebilme yeteneği, aynı zamanda kentlinin birikimini ve çeşitliliğini kente aktarmanın etkili bir yolu önemsenmektedir. Düzenlenen meclis toplantılarında yerel yönetimlerle ilgili çalışmalar gerçekleştirerek katılımcıların kendilerini yönlendirebileceklerini ifade eden Başkan Bozdoğan, tüm katılımcılara tek tek söz hakkı vererek taleplerini faaliyetlerini ve projelerini dinledi. İl’le de Tarsus projesi hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ardından Tarsus Belediyesi’nin kadınlara çocuklara ve gençlere yönelik faaliyet ve çalışma alanları aktarıldı.

’MECLİSİMİZDE KADINLARIN FİKİRLERİ VE YÜRÜTECEĞİ ÇALIŞMALARLA ÇOK KIYMETLİ SONUÇLARA ULAŞACAĞIZ’’

Kadınlara yönelik örnek projeleri ile bilinen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kadınların özgür, demokratik ve doğrudan katılımının arttırılmasının altınız çizerek, katılımcı kadınları tek tek dinledi, taleplerini not aldı.  Başkan Bozdoğan,’’ Kadın Meclisinde yürütülecek çalışmalarla, kadınların yaşamlarına dokunacak, onların gücünü harekete geçireceğiz. Kadınların ekonomik, siyasal ve sosyal yaşamın her alanında daha fazla söz sahibi olmalarını sağlamak öncelikli gayemizdir. Meclisimizde kadınların fikirleri ve yürüteceği çalışmalarla çok kıymetli sonuçlara ulaşacağız. Katılım sağlayan tüm kadınlara teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

 

‘’ŞEHİR VE GENÇLİĞİ BİR BÜTÜN HALİNDE DÜŞÜNÜYORUZ’’

Gençlerin hizmette katılımcılığının yerel yönetimlerde örneklerinden olan Tarsus Belediyesi Eylül ayı gençlik meclisi düzenledi. Tarsus gençliğine ve dinamizmine güveniyoruz diye söze başlayan Başkan Bozdoğan, ’’Gençlik hayata farklı pencerelerden bakıyor bunları görmek gerekiyor. Gençler bizim geleceğimiz ve gelecekte bu ülkeyi hatta dünyayı onlar şekillendireceklerdir. Bizim de gençlerin en iyi şekilde yetişmesi için çalışmalıyız, faaliyetlerde bulunmalıyız. Genç fikirlerin dile getirilmesi, yerel demokrasinin işleyişi, sorunlar karşısında çözüm üretme ve bunu da yaparken toplumun her kesiminin katılımını sağlayabilmesi Gençlik Meclisimizin temel prensibini oluşturuyor. Tarsus’ta kent kimliği ve kent vizyonu oluşturma yolunda, şehir ve gençliği bir bütün halinde düşünerek şehre ve gençliğe, sürekliliği olan, kalıcı ve yararlı etkinlikler, projeler üretmek temel hedefimizdir.” diye konuştu.

 

GENÇLER İSTEDİ, BAŞKAN BOZDOĞAN SÖZ VERDİ

Soru sorarak Başkan Bozdoğan’a gençler için bir faaliyet alanı istediğini dile getiren genç katılımcıya cevap veren Başkan Bozdoğan,’’ Şu an kent merkezimizde bir alanın değerlendirilmesi için yarın meclise bir belge sunacaktım. Ancak bir kez daha anladım ki gençlerimiz bizim geleceğimiz. Bu talebin üzerine yarın sunacağımız bu evrakı geri çekiyorum. Ve bir dahaki meclisimizde sizin de bana ileteceğiniz proje ile bu alanı siz gençlerimize tahsis ediyorum,’’ diye konuştu. Gençler ise belirlenen alan için projelerini hazırlayarak bir sonraki meclise kadar sunacaklarını dile getirdi.

 

 

‘’KENTİ İÇİN HAYALİ VE GELECEK HEDEFİ OLAN ÇOCUKLARIMIZLA GELECEĞİMİZE HEP BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ’’

Çocukların kendilerini doğru ifade edebilmelerine, isteklerini ve taleplerini dile getirebilmelerine olanak tanımak ve fikirleri ile onlara daha iyi bir kent inşa edebilmek amacıyla Eylül ayı çocuk meclisi gerçekleştirildi. Başkan Bozdoğan çocuk meclisine çok ayrı kıymet verdiğini dile getirerek, ‘’ Gelecek planlamalarımızda çocuklarımızın kentimiz ile ilgili planlamalarda aktif rol almalarını sağlayarak, kenti için hayali ve gelecek hedefi olan çocuklarımızla aydınlık geleceğimize hep birlikte yürüyeceğiz. Sizler bu şehrin ve bu ülkenin geleceğisiniz. Taleplerinizi öğrenmek, sizleri dinlemek ve sizlerin sözünün bize ulaşması çok önemli. Çocuklarımız ne diyor, ne istiyor, ihtiyaçları nedir, neyi hayal ediyorlar? Çocuk Meclisimiz vasıtasıyla bunları almayı arzuluyoruz. Onun için Çocuk Meclisimizi çok önemsiyorum” diye konuştu. Meclisi üyesi çocuklar hayvanlardan, Tarsus’un il olmasına, oyun parklarından, kültür sanata kadar pek çok konuda Tarsus’a dair fikirlerini ve isteklerini dile getirdi. 

………….OOO……….. 

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ BUGÜN TOPLANIYOR

Tarsus Belediye Meclisi bugün toplanıyor. Yapılan duyuruda 06.09.2022 Salı günü saat 14.00'de toplanacak olan, 2022 yılı 9. Birleşimin 1. Oturumu Olağan Meclis Toplantısı Gündemi açıklandı.

Tarsus Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı 9.Birleşimin 1.Oturumu 06.09.2022 Salı günü saat 14.00'da Belediye Meclis Salonunda gerçekleşecektir.

GÜNDEM MADDELERİ:

 1-Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı.

2-Belediye Müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması. 

3-Komisyondan gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması.

4-Dilek ve öneriler.-5- Kapanış.

………….OOO……….. 

MİLLİ YOL PARTİSİ ÇAMLIYAYLA

İLÇE BAŞKANI ÇİRKİN “MYP MUHSİN

YAZICIOĞLU’NU SEVENLERİN PARTİSİDİR”

 Geçtiğimiz aylarda kurumlan ve bölgemizde teşkilatlanmasını tamamlayan , kısa adı MYP olan Milli Yol Partisi Çamlıyayla ilçe başkanı Veli Çirkin Tarsus Ekspres gazetemizi ziyaret etti.Veli Çirkin gazeteye çiçek göndererek, yeni yayın yılını kutladı.

Gazete yazı işleri müdürü Ahmet Can Erdoğan ile görüşen ve MYP hakkında bilgi veren Veli Çirkin, “Merhum liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun ilkelerini ve hedeflerini yaşatmak, fikirlerini  anlatmak, ülkemize bu doğrultuda hizmet etmek için kurulan milli Yol Partisi hızla büyüyor. İl başkanımız Hasan Köse ile teşkilatlanmalarını tamamlayan ilçelerde tüm gücümüzle partimizi tanıtıyoruz. bende Çamlıyayla ilçemizde  ilçe başkanı olarak bu yolda hizmete başladım. Milli Yol Partisi gerçek Muhsin Yazıcıoğlu sevenlerin partisidir” dedi.

………….OOO………..

MEZARLIKTAKİ KAVGAYA 3 TUTUKLAMA

Tarsusta geçen hafta mezarlıktaki cenazede 6 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya karıştıkları iddiasıyla  üç kişi  tutuklandı.Olay, 30 Ağustos günü Tarsus Şehir Mezarlığı'nda meydana gelmişti. Aile büyüğü Ramazan Ağsar'ın cenazesinde amca çocukları olduğu iddia edilen husumetli iki grup arasında çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Pompalı tüfek, bıçak ve sopaların da kullanıldığı kavgada 6 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, taraflara müdahale ederek kavgayı ayırdı. Yaralılar, ambulanslarla Tarsus ve Mersin'deki hastanelere kaldırıldı. Kavgaya karışan S.A., Ş.A., T.A., İ.A. ve Y.A. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan şüphelilerden S.A., Ş.A. ve T.A. tutuklanırken, İ.A. ve Y.A. ise adli kontrolle serbest  bırakıldı.

………….OOO………..

TARSUS SINAV KURS MERKEZİ AÇILDI

Tarsus’ta eğitim camiasına yeni bir dershane açıldı.

Sınav kurs Tarsus şubesinin ana merkez binası dün törenle açıldı. Kent merkezinde Merkez PTT binası üstünde bulunan Sınav Kurs gelecek nesillere daha iyi bir eğitim sunmak için açıldı. Açılışa Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus ilçe Milli Eğitim müdürü Mehmet metin de katıldı.

Tarsus şube kurucusu Remzi Kara “Eğitim alanında gelecek nesillere daha iyi bir eğitim vermek için hazırız” dedi.

 

………….OOO………..

TARSUS KUNDURACILAR ODASI

BAŞKANININ ANNESİ VEFAT ETTİ

Tarsus Kunduracılar Odası Başkanı Ersin Deveci’nin annesi 4 çocuk sahibi Sebiha Deveci, kalp yetmezliği nedeniyle 78 yaşında yaşama gözlerini yumdu.

Merhuma Sebiha Deveci’nin cenazesi, Salı günü saat 12.00’de Tarsus Güney mezarlığında son yolculuğuna uğurlanacak.

Merhume Sebiha Deveci’ye Allah’tan rahmet, Tarsus Kunduracılar Odası Başkanı Ersin Deveci ve tüm yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyoruz.

 

Duatepe Mahallesi Sakinlerinden Kunduracılar odası başkanı  Ersin Deveci’nin Annesi Sabiha Deveci Vefat etti.

Cenazesi 06 09 2022 Salı Günü Saat 12. 00 de Güney Mezarlığında Defnedilecektir. Dost Akraba Yakınlarına Teessürle duyurulur .

Allah Rahmet eylesin nur içinde yatsın, tüm sevenlerine ailesine Allah sabırlar versin.

 

………….OOO………..

81 VE 82 PLAKALAR KARŞI KARŞIYA GELDİ.

Sporda bir ilginçlik.. 81 ve 82  Plakalar karşı karşıya geldi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr Haluk Bozdoğan 'ın İL'LE DE TARSUS' a Tarsus İdman Yurdu - Taraftar Grubu Korsanlar 'dan Büyük Destek Geldi.

 

………….OOO………..

BELEDİYE OTOBÜSÜ KAZA YAPTI

Tarsus’ta otomobilin belediye otobüsü ile çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.Kaza ilçeye bağlı Çamalan Mahallesi Cevizalanı mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, H.Y'nin (31) kullandığı MAHB 2030 plakalı otomobil, yolun virajlı kısmında karşı yönden gelen O.T. (39) idaresindeki 33 DKK 09 plakalı Mersin Büyükşehir Belediyesine ait otobüs ile çarpıştı. Kazada otomobilde yolcu olan D.B. (26) ve belediye otobüsünde yolcu olarak bulunan M.K.G. (3) ile ismi öğrenilemeyen 1 kişi yaralandı.Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

 

………….OOO………..

 

TARSUS İDMANYURDU,

DÜZCE MAÇINDA 2 PUAN

KAYBETTİĞİ İÇİN ÜZGÜN

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu  bu sezonki ilk iç saha maçında Düzcesporu elinden kaçırdı.

İlk haftada deplasmanda  Erzincan’da 2 puan bırakan TİY, bu kez kendi sahasında 2 puan kaybetti.

Maçın ilk yarısında 1-0 öne geçen sarı lacivertliler ikinci yarıda bir penaltı atışını kaçırırken, kalesinde de bur gol gördü ve skor 1-1 oldu. Bu sonuçla takımlar birer puanı paylaşınca takımımız sahasında iki puandan oldu. İlk maçta alınması beklenen galibiyetler yerine 2 beraberlik alan sarı lacivertli ekip iki haftada 4 puan kaybetti ve henüz galibiyetle tanışamadı.

Tarsus idmanyurdu 3. hafta maçında deplasmanda Menemenspor ile karşılaşacak. İzmir deplasmanındaki karşılaşma cumartesi günü oynanacak olup takımımız bu maçın hazırlıklarına başladı.

 

………….OOO………..

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

NOT. Gündemin  uzun hali doc dosyasında.

 

 

 

 

 

 

7 EYLÜL  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO……….. 

TARSUS SUCULAR ŞEHİR

MEZARLIĞI TAMAMLANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl yapımına başladığı Tarsus Sucular Şehir Mezarlığı tamamlandı. İki etaplı bir çalışma programı neticesinde tamamlanan ve 140 bin metrekarelik alana sahip mezarlıkta; Tarsus ile Mersin merkezde bulunan Çay, Çilek, Akbelen ve Şevket Sümer mahallelerindeki cenazelerin defin işlemleri yapılacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Tarsusluların mezar yeri ihtiyacını uzun yıllar karşılamak adına, geçtiğimiz yıl yapımına başlanan 140 bin metrekarelik Tarsus Sucular Şehir Mezarlığı tamamlandı. Yapım aşamasında iken defin işlemlerinin gerçekleştirilmeye başlandığı mezarlıkta, 4 bin 300 adet lahit mezarlık alanı yapıldı. İhtiyaç halinde kapasitenin 2 katına çıkarılabileceği mezarlıkta, ziyaretçilerin kolay ulaşım sağlayabilmesi için de 25 metre genişliğinde ana ve 7 metre genişliğinde ara yollar yapıldı.

“140 bin metrekare alan üzerinde 4 bin 300 adet lahit mezarlık yer alıyor”

Fen İşleri Dairesi Yapım İşleri Müdürlüğü mühendislerinden Recep Sefa Karaoğlu, Tarsus’ta defin işlemleri ile ilgili ihtiyacın hasıl olması üzerine, Büyükşehir Belediyesi olarak harekete geçtiklerini ifade ederek, “Bu ihtiyaçları karşılayabilmek adına Orman Genel Müdürlüğü’nden bu alanı tahsis ettik. Alanımız 140 bin metrekare üzerine oturmakta. Hizmet alanımız 1. etap ve 2. etap planlama şeklinde listelendi. 1. etabımızda 1000 adet lahit mezar defin alanı, idari hizmet binamız ve ara bağlantı yollarımız var. 2. etapta ise 3 bin 300 adet lahit mezar defin alanlarımız, taş duvar imalatlarımız, anayol hattımız ve alt yapı hizmetlerini yaptık. Alt yapı hizmetlerimizin içinde yağmur suyu, elektrik alt yapıları ile içme suyu alt yapıları yer almaktadır. Mezarlıkta ayrıca; idari hizmet binamız, bekleme salonu, gasilhaneler, şadırvan, cenaze törenleri için namazgah ve 6 adet de morg ünitesi var” dedi.

“Yeni mezarlık alanı, 2 katına çıkarabilecek altyapıya sahip”

Tarsus Sucular Şehir Mezarlığı’nda mevcut olarak 4 bin 300 lahit mezar alanının bulunduğunu hatırlatan Karaoğlu, “İhtiyaç olunması halinde, bunu 2 katına çıkarabilecek bir altyapıyı oluşturduk. Tarsus Sucular Şehir Mezarlığı alanımız, Tarsus ilçesinin geneli ile birlikte Mersin merkeze bağlı Çay, Çilek, Şevket Sümer ve Akbelen mahallelerine hizmet edecektir. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ayrıca, defin hizmetleri sırasında da vatandaşlarımıza her türlü hizmeti sağlamaya burada da devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

………….OOO……….. 

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ DÜN TOPLANDI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısında, Tarsus’un il olması için hazırlanan “İl’le de Tarsus’’ projesinin lansman etkinliği hakkında konuştu. 

Başkan Bozdoğan, Tarsus’un geleceği için önem arz eden kampanyaya destek olmayanları hedef aldı. Başkan Bozdoğan, “Tarsus’u siyasi emellerine alet edenleri bir kenara bırakırsak, gerçekten bu şehri “bağımsız’’ kılmak için kimlerin ne fedakârlıklar yaptığını tarihe biz yazacağız.Bağımsızlık mücadelesi için, başkalarının hükümdarlığı altında yaşamamak için, kendi kararlarını kendileri vermeleri için uşaklık dışında her şeyi öğrenen insanlardan, günümüzde uşaklık etmek için birbirleriyle yarışan insan tiplerine uzanan bir süreç içerisindeyiz.” dedi.

 

Tarsus Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısının 1. Oturumu gerçekleştirildi. Tarsus’un il olması için düzenlenen İl’le de Tarsus lansmanında, kentin milletvekillerinin, belediye başkanlarının kapılarına kadar davet edilip gelmediği, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tarafından sertçe eleştirildi. Başkan Bozdoğan, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir anısını anlatarak, “Bağımsızlık mücadelesi için, başkalarının hükümdarlığı altında yaşamamak için, kendi kararlarını kendileri vermeleri için uşaklık dışında her şeyi öğrenen insanlardan, günümüzdeuşaklık etmek için birbirleriyle yarışan insan tiplerine uzanan bir süreç içerisindeyiz. Bu vahim tablonun ismi siyasetse ve siyaset kişileri bir başka kişinin, bir başka yapının, bir başka düşüncenin uşağı etmişse; o irade onay vermeden adımınızı bile atamıyorsanız, üzgünüm ki; sizlere uşaklık etmemeyi öğretecek bir Mustafa Kemal Atatürk daha olmayacaktır.’’ diye konuştu.

 

 

BOZDOĞAN ; “DAVETİYELERİ AYAKLARINA KADAR GÖTÜRDÜK”

Tarsus’un il olması için başlatılan ‘İl’le de Tarsus’’ projesinin Tarsus’un geleceği için çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Bozdoğan, “İl’le de Tarsus kampanyasının tanıtımını, 30 Ağustos günü gerçekleştirdik. Davetiyeleri ayaklarına kadar teslim edilmesine rağmen, “Söz konusu Tarsus ise gerisi teferruattır’’ diyenlerin, bu kent için belediye başkanlığına soyunan kukla belediye başkanlarının, bu şehir için milletvekilliğine hazırlanan kukla milletvekillerinin katılım sağlamaktan kaçındığı ve belki korktuğu; buna rağmen Tarsus, Mersin ve ulusal basının, muhtarlarımızın, oda ve dernek başkanlarımızın katılım sağlayarak destek verdiği güzel bir tanıtım etkinliği gerçekleştirildi.” dedi.

 

………….OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘TARSUS’U

HALKIMIZLA BERABER

VİLAYET YAPACAĞIZ’’

Başkan Bozdoğan, “Şunu açık yüreklilikle belirtmek isterim ki, korkuların, korkularınızın bu kente hiçbir faydası yok. Size de hiçbir faydası yok. Tarsus’ta yaşamaktan imtina edenlerin, Mersin’de ikamet edip Tarsus’u siyasi emellerine alet edenleri bir kenara bırakırsak, gerçekten bu şehri “bağımsız’’ kılmak için kimlerin ne fedakârlıklar yaptığını tarihe biz yazacağız. Tıpkı Kuvayı Milliye kıvılcımlarıyla başlayan Kurtuluş Savaşı gibi, Tarsus’u halkımızla birlikte vilayet yapacağız ve kurtuluş zaferini ilan ettiğimiz gün geldiğinde, zafer takının altından bugünün korkaklarını geçirmeyeceğiz.’’ ifadelerini kullandı.

 

BAŞKAN BOZDOĞAN, “AĞALARININ VERDİĞİ KARARLARIN ARKASINDA DURMAYI İŞ BİLİYORLAR”

Başkan Bozdoğan meclisten bir gün önce alınan meclis grup kararlarının sosyal medya üzerinden sızdırılmasına yönelik açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi;

“Tarsus’un kaderini hep birlikte belirlediğimiz meclis toplantılarında alınan kararların kimler tarafından alındığını canlı yayında sizlere aktararak paylaşıyoruz. Peki, bu kararları kimler veriyor hiç düşündünüz mü? Hangi “Mersin’’ Milletvekilleri burada alınacak kararları manipüle etmek için telefonlar açıyor, hiç araştırdınız mı?Halkın takdiriyle göreve gelmiş bir seçilmişe, halkın takdiriyle göreve gelen başka bir seçilmişin telefonlar açarak neleri salık verdiğini öğrendim. 10 bin yıllık Tarsus’un kaderi belirlenecek diyoruz, toplantıdan önce gruplardan alınacak kadarları Facebook’a servis eden seçilmişlerle karşılaşıyoruz. İsimleri, sıfatları, partileri ne olursa olsun, bize ders vermek isteyenler nedense hep aynı ayak takımıyla sosyal medyaya bilgiler sızdırıyor, ağalarının verdiği kararların arkasında durmayı iş biliyorlar. Bu kararları sızdıran sözde belediye başkan adayları, sözde milletvekili adayları; sizler Tarsus’a karanlık hesaplarınızla ihanet ederken, bu şehrin vekili olmak için yola çıktığınızda insanların yüzüne nasıl bakacaksınız”.

 

 

ÇOĞUNLUĞU CHP GRUBUNDAN OLAN MECLİS ÜYELERİNDEN BAŞKAN BOZDOĞAN’A RED

Tarsus Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesini büyük oranda finanse edecek taşınmaz satışı ile ilgili meclise gelen evrakın komisyona sevk edilmesi teklifi, çoğunluğunun CHP’lilerden oluşan meclis üyelerince reddedildi.

………….OOO………..

 

ÜCRETSİZ DÜĞÜN SALONU YAKINDA

HALKIN KULLANIMINA AÇILIYOR

Toplantıda, Tarsus Belediyesi tarafından vatandaşların hizmetine sunulacak olan Düğün Salonu işletmesinin yer tahsisinin ücretsiz, genel diğer gider masraflarının 2 bin 880 TL olarak belirlenmesi oy birliğiyle karara bağlandı. Bu karar ile kentte evlenmek isteyen çiftler, artan yüksek fiyatlı düğün salonlarının yükünden kurtulup bir nebze olsun hafiflemeleri sağlanacak. Düğün Salonu faaliyete geçtiği zaman ilan edilecek numaralarına ulaşarak randevu alınabilecek, gerekli detaylar ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.

………….OOO………..

ŞEHİDİN SİLAHINI ÇALMIŞLAR

K. Irakta pençe  kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan, Tarsus i’ta  2 Eylül'de toprağa verilen Astsubay Kıdemli Çavuş Okan Meteöz'ün evinden tabancası ile av tüfeğini çalan 4 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edildi.

………….OOO………..

ŞAHİN FIRINI SAHİBİ VEFAT ETTİ

Tarsus’un en eski fırınlarından Şahin fırını sahibi Kerim Şahin vefat etti.

Atatürk caddesi üzerinde Gaziler-Yenimahalle hattında bir dönem Tarsus’un en güzel ekmeğini üreten Şahin Fırınının sahibi Kerim Şahin dün vefat etti. Haberi oğlu dr. Mehmet Akif Şahin sosyal medya hesabından duyurdu. Allah rahmet eylesin der Şahin ailesinin acısını paylaşırız. Kerim Şahin’e de Allahtan rahmet dileriz.

 

………….OOO………..

TARSUS’TA KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Tarsus’ta bir araç içerisinde  bin 240 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Grup Amirliği ekipleri ilçe genelinde Gümrük kaçağı sigara ve tütün ürünleri ve doldurulmuş veya bandrolsüz makaron ticareti yapan 2 şahsı yakaladı.

Y.Ş ve B.Ş isimli şahısların bulunduğu araçta arama yapan ekipler,bin 240 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.

Y.Ş. ve B.Ş.  adlı şüpheliler  adli mercilere sevk edildi

 

………….OOO………..

ALMAN MEZARLIĞI’NDA RESTORE ÇALIŞMASI

Tarsus  Çamalan Mahallesinde bulunan Alman mezarlığında çalışma yapılıyor.

Tarsus belediye başkan yardımcısı Ali Dinsever, Çamalanda Alman mezarlığında restorasyon çalışması devam eden Alman Mezarlığı’nda, Adana Alman Emekli Fahri Konsolosu Tevfik Kısacık ve Çukurova Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cafer Esendemir ile birlikte incelemelerde bulundular..

………….OOO………..

MİNİKLERE İNGİLİZCE KURSU

Tarsus Belediyesi Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezimizde 6-13 yaş aralığına verilen ingilizce kursumuza katılarak başarı elde eden öğrencilerimize katılım belgelerini takdim ettik.

Öğrencilerimize öğrenim hayatlarında başarılar diliyoruz.

 

………….OOO………..

TARSUS’TA İÇMESUYU ŞEBEKELERİNE YENİLEME

MESKİ, Tarsus Kaleburcu, Toros ve Mücahitler Caddeleri’nde içmesuyu şebeke yenileme çalışmalarını tamamladı. Yapılan çalışmalarla bölgedeki vatandaşlar daha kaliteli içmesuyuna kavuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Tarsus Kaleburcu, Toros ve Mücahitler Caddeleri’ndeiçmesuyu şebeke yenileme yapım işini bitirdi.

Bu sayede mahalle sakinleri, daha kaliteli içmesuyuna kavuşmuş oldu.

MESKİ’nin yatırım bedeli 2 milyon 184 bin lira olan yapım işi kapsamında, 6 bin 6 metre muhtelif çaplarda HDPE (Yüksek Yoğunluklu Polietilen) boru ile içmesuyu şebekesi yenilendi. MESKİ’nin yapmış olduğu çalışma ile bölgedeki vatandaşlara daha sağlıklı su temin edilecek.

 

………….OOO………..

TARSUS KUNDURACILAR ODASI

BAŞKANININ ANNESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Duatepe Mahallesi Sakinlerinden Kunduracılar odası başkanı  Ersin Deveci’nin Annesi Sabiha Deveci Vefat etmesi münasebetiyle dün Musallada toprağa verildi.

Cenazesi 06 09 2022 Salı Günü Saat 12. 00 de Güney Mezarlığında Defnedildi.

Allah Rahmet eylesin nur içinde yatsın, tüm sevenlerine ailesine Allah sabırlar versin.

 

………….OOO………..

TARSUSTA MENEMEN HAZIRLIĞI

TFF 2. Ligde yer alan Tarsus idmanyurdu takımımız Cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Menemen FK maçı hazırlıklarına 1 günlük iznin ardından başladı. TİY şu anda 2 maçta 2 puan toplamış durumda. 3. Maç İzmirde Menemen ile oynanacak.

………….OOO………..

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi


 

 

 

 

Hiç yorum yok