SON DAKİKA

14-15 EKİM 2022- TARSUS MEKTUBU


 

14 EKİM  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

TARSUS ESKİ KAYMAKAMLARINDAN ABDULVAHAP YILDIRIM VEFAT ETTİ

Tarsus’ta geçtiğimiz yıllarda kaymakamlık yapan Abdulvahap Yıldırım önceki gün vefat etti.

Abdulvahap Yıldırım emekli olduktan sonra İzmir’e yerleşmişti. Yıldırım Tarsus’ta  11.09.1989 - 06.09.1991- tarihleri arasında  kaymakamlık yapmıştı. Merhumu rahmetle anıyoruz.

…………ooo………...

TARSUS YANIKKIŞLA MUHTARI VEFAT ETTİ

Tarsus’a bağlı Yanıkkışla köyü muhtarı  Yalçın Öksüz geçirdiği  kalp krizi sonrası  hayatını kaybetti. Muhtarın, cenazesi dün Tarsus şehir mezarlığında kılınan namazdan sonra köyüne götürülüp dualarla toprağa verildi. Cenaze törenine muhtarlar ve Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği başkanı Mustafa Naci Güllü ile STK temsilcileri katıldı.

………….OOO………..

TARSUS’TA YERLİ VE MİLLİ ARPA TOHUMLUĞU DAĞITIMI

"Yerli ve Milli Arpa Tohumlarının Toprakla Buluşması Projesi" kapsamında Tarsus’ta bir tören düzenlendi.
Mersin genelinde  hayata geçirilen  projenin Tarsus ayağında  düzenlenen törene Mersin Valisi Ali Hamza  Pehlivan, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Mersin İl Tarım müdürü Arif Abalı, Tarsus ilçe Tarım müdürü Hayri Erdoğan ve üreticiler katıldı.

YERLİ VE MİLLİ ARPA TOHUMU DAĞITIMI” PROJESİNDE 55 BİK KG. TOHUM DAĞITILDI

Tarsus’ta “Verimli Hilal Bölgesinde Yerli ve Milli Arpa Tohumu Dağıtımı” Projesi Kapsamında Arpa Tohum Dağıtımı  yapıldı.

Töreni Mersin Valisi  Ali Hamza PEHLİVAN, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Mersin il tarım Müdürü  Arif ABALI, Tarsus Belediye Başkanı  Haluk BOZDOĞAN, Jandarma Komutanı . Mehmet GÜLER , Emniyet Müdürü  Ali Garanlı, Tarım Kredi Kooperatifi Mersin Bölge Müdürü İsa GÜLER, Ticaret borsa yönetimi kurulundan . Mustafa Teke, Tohum Islahçısı Dr. Hasan AY , Muhtarlarımız ve Değerli Üreticilerimiz katılım sağladı.

İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan ''T.C Tarım ve Orman Bakanlığımızın Yerli ve Milli Tohumlarımızın yaygınlaştırılması amacıyla İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ve Bakanlığımızca onaylanan Proje kapsamında İlçemizde yürütülecek olan 'Verimli Hilal Bölgesinde Yerli ve Milli Arpa Tohumlarımızın Dağıtılması' Projesi ile Tarsus İIçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak yeni geliştirilen yerli ve milli arpa tohumlarımızı üreticilerimize dağıtarak İlçemiz çiftçisinin girdi maliyetini azaltmayı, hayvanlarımızın yem üretimine katkı sağlamayı ve yem giderlerini düşürmeyi, atıl arazileri ekonomiye katmayı, birim alanda daha fazla verim elde etmeyi ve milli tohumlarımızın kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlamaktayız.

Proje bütçesi; 2.250,000 (iki milyon iki yüz elli bin) TL (%75) Bakanlık katkısı, 750.000 (yedi yüz ellibin) TL (%25) çiftçi katkısı olmak üzere toplam 3 (üç) Milyon TL dir. Proje kapsamında Mersin İl genelinde 236 ton Arpa çeşidi, olmak üzere 11.800 da alanda arpa ekimi yapılacaktır.

Tarsus İlçemizde 45 Kırsal Mahallede toplam 153 üreticimize 2.800 dekar alan için 55.700 kg arpa tohum dağıtılmıştır.

Üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun, Allah Bereketli eylesin.'' dedi.

 

 

…………ooo………...

BORSA BAŞKANINA ESNAF ODA

BAŞKANLARINDAN ZİYARET 

Tarsus’ta bazı Esnaf Oda Başkanları, Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Ali Seçer’e  hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. 

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Ali Seçer ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, Tarsus  için yapılacak her çalışma sırasında herkesin ortak akıl hareketi içerisinde birleşmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer , “Bir bölgenin kalkınması, gelişmesi ve kültürel refahının artmasının sağlanmasında oda ve borsalar ile esnaf odalarının da koordinasyon kurup elbirliğiyle ortak akılla hareket etmesi gerekir. Bu noktada paylaşımlarımızı ortak platformlara beraber taşıyarak hem Tarsus hem de bölge için birliktelik sağlamış oluruz.” şeklinde konuştu. 

“Hepimiz Tarsus için çalışıyoruz.” Ortak mesajında bulunan Esnaf Oda Başkanları, gerçekleştirdikleri ziyaretlerinde esnafların sorunları ile borsa üyelerinin, üreticiler ve tüccarların sorunlarının sonuçta ortak noktada buluştuklarına değinerek, temsille yüklendikleri sorumlulukların istişare ve diyalogların artırılması ile birlikte güç kazanılır mesajını verdiler."

 

…………ooo…………

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ LGS SINAVINA

 GİRECEK ÖĞRENCİLERE REHBERLİK

 DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, özellikle dezavantajlı mahallelerde yaşayan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olmaya ve rehberlik desteği vermeye devam ediyor.

 

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyetini sürdüren Yenice Yaşar Bayboğan Kurs Merkezi’nde görevli rehber öğretmen tarafından, çevre mahalle okullarında da rehberlik eğitimleri veriliyor.

 

Yenice Kurs Merkezi Rehber Öğretmeni İpek Ay, rehber öğretmeni olmayan çevre mahalle okullarına giderek LGS sınavına girecek olan çocuklarla bir araya geliyor. Bu kapsamda Tekeliören Ortaokulu’nda rehberlik hizmet çalışması gerçekleştirildi.

 

Yenice Kurs Merkezi Sorumlusu Okan Aslan, amaçlarının öğrencilerin sınav öncesinde bilinçlenmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

 

Sınav hakkında akıllarına takılan soruları cevaplayıp, kaygıları azaltmaya yardımcı olduklarının altını çizen Okan Aslan, rehberlik hizmeti faaliyetlerinin hem Yenice merkezde, hem de çevre mahalle okullarında yıl boyu süreceğini vurguladı.

 

 …………ooo………...

“ANADOLU'DA FELSEFEYE YOLCULUK”

TARSUS'TAN DEVAM EDİYOR

Tarsus felsefe kenti olma yönünde ilerliyor. Geçen yıl ilki bu yıl Mayıs ayında yapılan Tarsus 2. Stoa Felsefe Festivali’nden sonra yine bir felsefe etkinliğine imza atılıyor.

Türkiye Felsefe Kurumu, Aratos Felsefe Dergisi ve Tarsus Belediyesi’nce ortaklaşa düzenlenen “Anadolu'da Felsefeye Yolculuk” etkinliğinin 6.’sı Tarsus’ta gerçekleştirilecek.

“Anadolu'da Felsefeye Yolculuk” VI etkinliği “Antik Çağın Tarsuslu Filozofları ve Stoa Felsefesi” başlığıyla 15-16 Ekim tarihlerinde Tarsus’ta Boğaziçi Üniversitesi Gözlükule Kazı Araştırma Merkezi’nde yapılacak.

Oldukça zengin bir program içeriğine sahip bu felsefe etkinliği Cumartesi sabah saat 10.00’da başlayacak ve akşam 18.00’e kadar devam edecek.

“Anadolu'da Felsefeye Yolculuk” etkinliği, Tarsus Belediye Başkanı: Dr. Haluk Bozdoğan

Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı: Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi’nin konuşmasıyla başlayacak.

 

………….ooo..………..

ŞERİFE HASOĞLU DOKUCU:

“GÜVENLE OYNAMANIZ BİZİM

İÇİN ÖNEMLİ”

Tarsuslu Şerife Hasoğlu Dokucu,  Çocuk Sokağı’nı oluşturma nedenlerini anlattı. Mersin Büyükşehir Belediyesi  Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Tarsuslu

Şerife Hasoğlu Dokucu, “Sizlerin eve kapanma, bilgisayara bağımlılık ve sosyal

ilişkilerden uzak kalmış olmanız, bizim için önemli bir sorun. Bunu engellemek

açısından da Çocuk Sokağı’nı yaptık. Çocuk Sokağı’nda sizlerin sevgi ve saygı içerisinde

güvenle oynamanız ve kendinizi geliştirmeniz bizim için çok önemli. Size en güvenli

oyun ortamları hazırlamak da ayrıca bizim görevimiz. Bu arada Dünya Kız Çocukları

Günü de kutlu olsun” dedi.

………….ooo..………..

İNSAFSIZ KİŞİLERİN ÖLÜME TERKETTİĞİ 

KÖPEKLER TARSUS BELEDİYESİ’NCE

TEDAVİ ALTINA ALINDI 

Tarsus’ta Dörtler Mevkiinde yeni yapılan sıcak asfalta bırakılarak ölüme terk edilen 7 yavru köpekten 5’i Tarsus Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı. Tarsus Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alınan yavru köpeklerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

 

Tarsus’ta Dörtler Mevkiinde 7 yavru köpeğin yeni yapılan sıcak asfalta çuvalla bırakılarak ölüme terkedildiğini gören vatandaş, Tarsus Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğüne ihbarda bulundu. İhbar üzerine anında harekete geçen ekipler, olay yerine giderek sıcak asfalta bulanmış halde olan köpekleri alarak hayvan bakım evine getirdi. Yaralı köpeklere ulaşan Tarsus Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ilk müdahaleyi anında yaptı. Kötü durumda olan köpekler için yoğun çaba harcayan Tarsus Belediyesi veteriner hekimleri yaralı köpekleri tedavi altına aldı 7 yavru köpekten 2’si olay yerinde hayatını kaybederken, 5 tanesinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

Tarsus Belediyesi veteriner hekim ve teknisyenlerinin yaralı köpekleri rehabilite alanında gözlem altında tuttuğu ve yakından ilgilenildiği öğrenildi.

 

KÖPEKLER İÇİN YOĞUN ÇABA SARFEDİLDİ

Tarsus Belediyesi Veteriner Hekim Nuri Tehneldere, “Tarsus Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak 24 saat hizmet vermekteyiz. Sabah saatlerinde çok üzücü bir ihbar aldık. 7 köpeğin sıcak asfalta çuvalla, canice ölüme terk edildiğini öğrendik. Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak direk olay yerine intikal ettik. Vatandaşların yardımı ile köpekleri zifli bir şekilde merkezimize getirdik ve ilk müdahaleleri yaptık. 7 köpekten 5 tanesinin hayatını yoğun çaba sarfederek kurtardık. Olay yerinde ilk müdahalemizi gerçekleştirerek köpekleri direk barınağımıza getirdik. Şu an 5 köpeğimizin sağlık durumları müdahalelerimizin ardından iyi.” dedi.

 

Köpeğin sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Veteriner hekim Nuri Tehneldere; ‘Köpekler rehabilitasyon alanımızın içinde, burada kontrolümüz altında. Olay faili meçhul ve kolluk kuvvetleri de gerekli araştırmaları yapmaktadır. Vatandaşlar bu gibi durumlarda 153 Tarsus Belediye ihbar hattına müracaat edebilirler’’ şeklinde konuştu.

………….ooo..………..

ESKİ BAŞKANIN KAYINPEDERİ VEFAT ETTİ

Tarsus eski belediye başkanlarından Veyis Kemal Erdem'in acı günü. Erdem’in  kayınbabası Şehrimizin eski tüccarlarından işadamı Sait Kozacıoğlu vefat etti. Cenazesi bugün Tarsus Şehir mezarlığında toprağa verilecek.

Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesi ile dost,akraba ve yakınlarına sabrı Cemil niyaz ederiz

………….ooo..………..

MEDYAD BAŞKANI İSTANBUL’DA

Tarsus MEDYAD Başkanı Okan Çalışkan, Türk Dünyası Gazeteciler Cemiyetinin İstanbul’daki etkinliğine katıldı.

Çalışkan ‘’Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, Elazığ ve Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti başkanları ile tamamlanan İstanbul programı sonrası Bursa hazırlığı başladı.’’ Dedi.

 

………….ooo..………..

CHP TARSUS İLÇE BAŞKANI 

AV.OZAN VARAL’DAN DAVET

CHP Tarsus İlçe Başkanı  Av.Ozan Varal ‘’Saray iktidarı, Cumhuriyetimizin ilk yüzyılının son yasama yılını bir sansür ve otosansür yasası teklifiyle açtı. Bu teklif, yerel yayın organlarının büyük darbe almasına neden olacaktır. Teklif, sosyal medya platformlarına ilişkin düzenlemeyle, halkın temel haberleşme ve haber alma kaynaklarını kullanılamaz hale getirecektir. Saray'a sesleniyoruz: Halkı, basını ve basın emekçilerini susturmayı başaramayacaksınız!

 

Söz konusu teklife karşı yüksek sesle itirazımızı, 14 Ekim Cuma günü saat 11.00'de, CHP Tarsus İlçe Binamızda gerçekleştireceğimiz basın açıklamasıyla, Saray'a ve kamuoyuna haykıracağız.

 

Siz değerli basın mensuplarını ve basın örgütlerini basın açıklamamıza destek vermeye davet ediyoruz. 

Saygılarımızla...’’ dedi.

 

CHP Tarsus İlçe Başkanı  Av.Ozan Varal

………….ooo..………..

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

 

 

 

 

 

 

 

15  EKİM  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

BARTIN’DAKİ FACİA TARSUSLULARI DA ÜZDÜ

Bartın'ın  Amasra ilçesindeki maden faciası yaşandı. Bartın’da  dün  maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı bu sabah 28’e çıktı.

Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan maden ocağında meydana gelen patlamadan sonra sosyal medyadan üzüntüsünü dile getirdi ve  ‘’Hayatını kaybeden  işçilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralı olan madencilerimize de acil şifalar dileriz.’’ dedi.

 

………….OOO………..

MERSİN VALİSİ TARSUS’TA

C. SAVCILIĞINI ZİYARET ETTİ

Mersin Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı’nı ziyaret etti.

Adliye binası önünde Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki tarafından karşılanan Vali Pehlivan, Başsavcı Tiryaki ile bir görüşme gerçekleştirdi. Çalışmalarında kolaylık ve başarılar diledi.

Akabinde 1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve aynı zamanda Tarsus Adalet Komisyon Başkanı Orhan Gündoğdu’yu ziyaret etti.

Vali Pehlivan’a ziyaretleri sırasında Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu da eşlik etti.

 

 

………….OOO………..

ÇİFTÇİ SAİT  KOZACIOĞLU

TOPRAĞA VERİLDİ

Tarsus Eşrafından  Çiftçi SAİT  KOZACIOĞLU vefat etti.  Cenazesi 14.10.2022 Cuma günü Cuma namazına mütakiben Tarsus Şehir Mezarlığında defnedildi.

Tarsus önceki dönem Belediye Başkanlarımızdan Veyis Kemal Erdem’in vefat eden kayınbabası, iş insanı Sait Kozacıoğlu’nun cenaze merasimine katılım sağladık.

Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun. Kozacıoğlu ailesine başı sağ olsun.

Allah Rahmet Eylesin.

………….OOO………..

VALİ PEHLİVAN BELEDİYEDE

Mersin Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Tarsus Belediyesini ziyaret etti.

Tarsus Belediyesi önünde Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve Belediye Başkan Yardımcıları ile zabıta mangası tarafından karşılanan Vali Pehlivan, daha sonra Başkan Bozdoğan ile Başkanlık Makamında bir görüşme gerçekleştirdi.

Vali Pehlivan, belediyenin çalışma ve faaliyetleri hakkında Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’dan bilgiler aldı.

Ziyarette Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu da hazır bulundu.

 

…………ooo………...

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDAN

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Tarsus’ta  uyuşturucu sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 şahıstan 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Amirliği ekipleri, ilçede yaptıkları çalışmalarda 3 şahsın uyuşturucu ticareti yaptığını tespit etti. Bunun üzerine belirlenen adrese operasyon yapan ekipler, A.O.C., C.C. ve C.E.'yi gözaltına alırken, aramalarda bin 146 sentetik hap ile uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 4 bin 600 lira para ele geçirdi.Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan C.C. ile C.E. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, A.O.C. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

………….OOO………..

ÖĞRENCİLER TARSUS HAYVANAT

 BAHÇESİNE GÖTÜRÜLÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi'nde Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapan Ceyda  Dinçer Tarsus Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Tarsus Doğa Parkı'na götürüldü” dedi.

Dinçer, "Bu projemiz, 9 daire başkanlığımızın katkılarıyla hazırlandı. Geçtiğimiz dönem 'Kent Turu' projesi adı altında 11 gezi düzenleyerek, 321 öğrencimize ulaştık. 'Minikbüs' projemizde, içerik ve kapsamı biraz daha genişlettik. Bu yıl, belirlenen 16 okulda eğitim ve öğretim gören 2650 öğrencimize ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. Programa sadece dezavantajlı öğrencileri değil, il ve ilçelerde eğitim görmekte olan tüm öğrencileri dahil ettiklerini de vurgulayan Dinçer, "Programımız kapsamında hafta içi 5 gün, 5 farklı lokasyona, 9 daire başkanlığımızın belirlemiş olduğu programlar çerçevesinde geziler düzenlemeyi hedefliyoruz. Bizler Sosyal Hizmetler Dairesi olarak, müze ve sinema etkinliğini gerçekleştirirken, projemizde yer alan diğer daireler kendi planları doğrultusunda etkinliklerini ve gezilerini gerçekleştirecekler. 10 Ekim itibariyle Mimar Sinan Ortaokulu'muzla gezilerimizi düzenlemeye başladık ve ilk etabımızı gerçekleştirdik" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER, PROJEDEN MEMNUN

Etkinliğe katılan öğrencilerse projeyle ilgili duygu ve düşüncelerini şu sözlerle paylaştı: -Yağmur Ömür Naz: "Müzeye geldik ve tarihi eserleri inceliyoruz. Daha çok kıyafetler ve kılıçlar ilgimi çekti. İlk defa geliyorum ve çok güzel bir yer. Gezdik, dolaştık ve bilgi kazandık. Çok güzel heykeller var. Arkadaşlarımla, hocamla birlikte gelmek güzeldi."-Ramazan Berat Sönmez: "Arkadaşlarımızla müzeyi ziyarete geldik. Çok beğendim ve herkesin gelmesini isterim. Daha önce gelmemiştim. Kılıçlar, silahlar, elbiseler, sanat eserleri ve tabakları beğendim." -Emir Sartık: "Buraya ilk defa geliyorum ve çok güzel buldum. Arkadaşlarımla birlikte geldik. Çok şeyler öğrendik. Kılıçları, elle dikilen ayakkabıları gördüm. Hepsi eski döneme ait."

 TARSUSLU ÖĞRENCİLER, TARSUS DOĞA PARKI'NA GÖTÜRÜLDÜ

Proje kapsamında Tarsus Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Tarsus Doğa Parkı'na götürüldüler. Dezavantajlı bölgeler arasında yer alan Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan Fevzi Çakmak Ortaokulu'nda okuyan öğrenciler parkı gezerek, farklı türlerdeki hayvanları yakından görme imkanı buldular. Tarsus Doğa Parkı'nda görevli veteriner sağlık teknikeri Ümit Güngör'ün de sunum yaptığı gezi programında, çocuklara değişik ikramlarda bulunuldu.

 

…………ooo………...

TARSUS’TA 153 ÇİFTÇİYE

YÜZDE 75 DESTEK

Tarsus ilçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan konuşmasında , yerli ve milli arpa tohumluğu dağıtımının önemine değindi ve “İl Müdürlüğümüzün koordinesinde , Bakanlığımızın desteği ile Mersin’in tüm ilçelerinde Arpa tohumluğu dağıtıyoruz.. Toplamda Tarsus’ta  45 kırsal mahallemizde 153 üreticimize  sertifikalı arpa tohumu dağıtılacak. Bu tohumlar 55 bin dekar alanda ekilecek.” dedi.

İL MÜDÜRÜ ABALI’NIN KONUŞMASI

İl Tarım ve Orman Müdürü Arif  Abalı ise girdi maliyetlerini azaltmak için yerli ve milli arpa çeşitlerini üreticiyle buluşturduklarını  belirterek “Tarım ve Orman Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında yerli ve milli Arpa çeşitlerinin yaygınlaştırılması amacıyla, bölgemiz çiftçisine arpa tohumu dağıtıyoruz.” diye konuştu.

İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı da girdi maliyetlerini azaltmak için yerli ve milli arpa çeşitlerini üreticiyle buluşturduklarını da dile getirdi.

…………ooo………...

VALİ PEHLİVAN “TARSUS

TARIM BÖLGESİ ÖNEMLİ”

Vali Ali Hamza Pehlivan  Türkiye’de ve bölgemizde tarımın önemine değinerek “Tarsus, bölgemiz tarımında önemli bir yere sahip. Yine ilimiz içinde Tarsus stratejik bir önem arzediyor. Ülke genelinde bitkisel üretim önemli. Mersin genelinde de çiftçilerimizle işbirliği yaparak verimli Hilal bölgesinde Yerli ve Milli arpa tohumlarını dağıtıyoruz. Bu projede yüzde 75 bakanlık desteği, yüzde 25 ise üretici katkısı bulunmaktadır. Tohumluklarınız hayırlı uğurlu ve bol verili olsun” dedi.

…………ooo………...

GÜZELLİĞİN PORTRESİNİ ÇİZEN

ŞEMS ARSLAN TARSUSLU

KADINLARLA BİR ARAYA GELDİ

Özellikle kadınların büyük bir hayranlıkla takip ettiği Güzellik Uzmanı ve Akademisyen Azerbaycan'lı Şems Arslan doğal güzellik arayan Tarsuslu kadınlarla Tarsus Alesta Güzellik Merkezi'nde bir araya geldi.

Ulusal ve uluslararası birçok panel ve konferansa katılarak güzelliğin portresini çizen, alanında Türkiye'nin en başarılı isimleri arasında yer alan Şems Arslan Tarsus Alesta Güzellik Merkezi'nde bir araya geldiği Tarsuslu kadınların cilt analizini yaparak tavsiyelerde bulundu.

1970 yılında üniversite hocası bir anne ve siyasetçi bir babanın göz aydınlığı kızı olarak Azerbaycan'ın Bakü Şehrinde dünyaya gelen Şems Arslan ilk, orta, lise ve ardından 1993 yılında Azerbaycan'da bulunan Devlet Petrol Akademisi'ni bitirdi. 'Hidrogeoloji-Petrol ve Kimya Mühendisi' olan Şems Arslan, kısa bir süre aynı üniversitede eğitim görevlisi olarak görev yaptı. Bu süre içinde International Institute of Invention and Business, cilt ve güzellik, ayrıca epilasyon uzmanlığı dalında katıldığı eğitimleri başarı ile tamamladı. 1996 yılından bu yana Türkiye’de yaşayan Şems Arslan 2007 yılından bu yanada İstanbul Bebek'te kendisine ait olan güzellik ve cilt sağlığı merkezinde faaliyetlerini yürütüyor. Güzellik sırlarını ve bilgilerini ulusal kanallarda paylaşan, iki yıldır da köşe yazarlığı yapan Şems Arslan iki çocuk annesidir.

Emine KUREN

…………ooo………...

TARSUS ZİRAAT ODASI ESKİ BAŞKANI

İSA KARABACAK VEFAT ETTİ

Tarsus Ziraat Odası Eski Başkanlarından İsa KARABACAK hakkın rahmetine kavuşmuştur

Cenazesi  (15.Ekim.2022) öğle namazına müteakip Tarsus şehir mezarlığından alınarak Camilimanda köyünde defin edilecektir.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet ruhu şad olsun,ailesi ve yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar dileriz..

 

 …………ooo………...

BUGÜN “ANADOLU'DA FELSEFEYE

YOLCULUK” ETKİNLİĞİ BAŞLIYOR

Tarsus ‘ta Türkiye Felsefe Kurumu, Aratos Felsefe Dergisi ve Tarsus Belediyesi’nce ortaklaşa düzenlenen “Anadolu'da Felsefeye Yolculuk” etkinliğinin 6.’sı Tarsus’ta gerçekleştirilecek.

“Anadolu'da Felsefeye Yolculuk” VI etkinliği “Antik Çağın Tarsuslu Filozofları ve Stoa Felsefesi” başlığıyla 15-16 Ekim tarihlerinde Tarsus’ta Boğaziçi Üniversitesi Gözlükule Kazı Araştırma Merkezi’nde yapılacak.

Oldukça zengin bir program içeriğine sahip bu felsefe etkinliği Cumartesi sabah saat 10.00’da başlayacak ve akşam 18.00’e kadar devam edecek.

“Anadolu'da Felsefeye Yolculuk” etkinliği, Tarsus Belediye Başkanı: Dr. Haluk Bozdoğan

Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı: Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi’nin konuşmasıyla başlayacak.

 

………….ooo..………..

 

TARSUS CHP ‘’YENİ İNTERNET YASASI SANSÜR’DÜR’’

CHP Tarsus İlçe Başkanlığı basın toplantısı yaptı. Tarsus CHP ‘’Sansür Yasasına Hayır!’’ açıklaması yaptı.

 CHP'deki toğlantıda  Başkan Ozan Varal  konuştu. Varal ‘’ CHP ‘’Sansür Yasasına Hayır diyor.. Tüm CHP İl ve İlçe örgütleriyle eşzamanlı düzenlediğimiz basın açıklaması ile sansür yasasını eleştiriyoruz’’ dedi.

Yasanın, sosyal medya platformlarına ilişkin düzenlemeyle, halkın temel haberleşme ve haber alma kaynaklarını kullanılamaz hale getirmeye kadar gidebilecek geniş sınırlama yetkileri içerdiğini öne süren Varal, “Yasa, sınırlı kaynaklarıyla gazeteciliği dinamik bir şekilde yaşatma mücadelesi veren yerel yayın organlarının büyük darbe almasına neden olacaktır. Bir kez daha söylüyoruz: Bu yasa teklifi baştan aşağı sansür ve otosansür yasasıdır.’’

 

………….ooo..………..

 

CHP İL BAŞKANI  TARSUSLU

AKTAY’DAN ELEŞTİRİ

Kamuoyunda “Sansür Yasası” olarak bilinen; internet medyası ve sosyal medyaya yeni yaptırımlar öngören, 40 maddelik kanun teklifi; dün akşam TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP’nin oyları ile kabul edildi. CHP İl Başkanlıkları, bugün 81 ilde; Sansür Yasası’na karşı açıklama yaptı. CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda yapılan açıklamayı, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay okudu. “Saray iktidarı, Cumhuriyetimizin ilk yüzyılının son yasama yılını bir sansür ve otosansür yasası teklifiyle açtı. Ülkemizde demokrasinin, hukukun, eşitliğin ve özgürlüğün yeniden tesis edileceği 2023 seçimleri yaklaşırken; demokratik muhalefeti, basını, sivil toplumu ve halkı susturmaya yönelik yeni bir girişimle daha karşı karşıyayız” diye konuşan Aktay, “Bu sansür teklifinin, seçimlere en fazla 8 ay kaldığı bir dönemde Meclis’te AKP ve MHP oylarıyla yasalaşması, seçimler yaklaştıkça iktidarını kaybedeceğini anlayan Saray’ın içinde bulunduğu korku ve acizliğin boyutunu göstermektedir. İktidar, meclisten geçirdiği 40 maddelik bu yasayla, başta düşünce ve ifade özgürlüğü olmak üzere temel hak ve özgürlüklerin, gazeteciliğin ve basın özgürlüğünün altına son bir dinamit daha koymuştur. Öyle ki, yasanın 29. maddesiyle, “Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma Suçu” diyerek sınırlarının ve içeriğinin ne olduğu belirsiz yeni bir suç tanımı yapılmaktadır. Muğlak ve ucu açık ifadelerle, Saray yargısına ve iktidar partisinin bürokratlarına hangi bilginin halkı aldatmaya, korku ve endişe yaymaya yönelik olduğunu belirleme yetkisi verilecektir. Aynı zamanda sosyal medyada yapılan eleştiriler, “dezenformasyon” olarak yaftalanabilecektir” dedi.

 

“BİK ARTIK CEZA VEREBİLECEK”

 

“Hangi haber halkta korku ve endişe yaratır, hangi paylaşım kamu düzenini tehdit eder” sorusunun yanıtının ise yasada olmadığını iddia eden Aktay, “1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası getirilen bu muğlak suç tanımının kapsamı, Saray talimatıyla hareket eden yargı mensuplarının ve iktidar partisi bürokratlarının inisiyatifine bırakılmıştır. Buradan soruyoruz; TÜİK’in açıkladığı enflasyonun gerçeği yansıtmadığını, Türkiye’de gerçek enflasyonun çoktan üç hanelere ulaştığını söyleyen bir sosyal medya kullanıcısı dezenformasyon mu yapmış olacaktır? 8,5 milyon insanımız işsiz, insanlar iş arama ümidini kaybediyorlar, işi olanlar da açlık sınırının altındaki asgari ücretle çalışıyor” demek yalan haber yaymak mı sayılacaktır? Kamu ihalelerinin, sözde pazarlık yöntemiyle beşli çetelere adrese teslim verildiğini, halkın sırtından milyarlarca dolarlık yağma yapıldığını ortaya çıkaran gazeteciler suçlu mu sayılacaktır? “128 milyar dolar nerede?” demek, kamu barışını bozmak mı olacaktır? “Ormanlarımız yanıyor, uçaklar neden kalkmıyor?” diye sorgulamak, bazı savcılar tarafından halkı paniğe sevk etmek mi sayılacaktır? İktidarın niyeti açıktır. Saray rejiminin, ülkemizde yarattığı ağır ekonomik buhranı, yüksek enflasyonu ve hayat pahalılığını, işsizliği, yoksulluğu, yolsuzlukları, kurumsal yıkımı dile getirmek suç haline getirilmiştir. Bugün herkesin açıkça bildiği gibi, ülkemizde yıllardır kendi siyasal çıkarları uğruna dezenformasyon yapan, halkı yanıltıcı bilgileri yayan iktidarın bizzat kendisi ve kontrol altında tuttuğu, Saray’dan yönetilen havuz medyasıdır. Üstelik yasa, halkın temel hak ve özgürlüklerine yönelik bu ağır saldırıyla da sınırlı değildir. Kendi yandaşlarına bol bol ilan verirken, muhalif yayın organlarını ise yok sayan ve adeta Basın İnfaz Kurumu’na çevrilen Basın İlan Kurumu, gazetelere ve internet haber sitelerine ceza verme yetkisiyle donatılmıştır. Basın İlan Kurumu, tıpkı televizyon ve radyolar üzerinde kılıcını sallayan RTÜK gibi, yazılı ve dijital medyanın celladı haline gelmiştir” şeklinde konuştu.

 

“BU BİR OTOSANSÜRDÜR”

 

Yasanın, sosyal medya platformlarına ilişkin düzenlemeyle, halkın temel haberleşme ve haber alma kaynaklarını kullanılamaz hale getirmeye kadar gidebilecek geniş sınırlama yetkileri içerdiğini öne süren Aktay, “Yasa, sınırlı kaynaklarıyla gazeteciliği dinamik bir şekilde yaşatma mücadelesi veren yerel yayın organlarının büyük darbe almasına neden olacaktır. Bir kez daha söylüyoruz: Bu yasa teklifi baştan aşağı sansür ve otosansür yasasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, otoriter Saray rejiminin baskı politikalarına, korku iklimini ülkede hakim kılmaya yönelik çırpınışlarına asla boyun eğmeyeceğiz. Ülkemizin gerçeklerini, halkımızın sorunlarını ve hakikati her yerde haykırmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Saray’a buradan sesleniyoruz: Halkı, basını ve basın emekçilerini susturmayı başaramayacaksınız. Çok az kaldı. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, baskıcı ve otoriter politikalarınızla yok ettiğiniz demokrasiyi ve hukuku ülkemizde mutlaka yeniden kuracağız. Başta düşünce, ifade ve basın özgürlüğü olmak üzere, tüm temel hak ve özgürlükleri yaşatan bir düzeni inşa edeceğiz. Sansür yasalarınızla gizlemeye çalıştığınız ekonomik buhrana, pahalılığa, yolsuzluklara, vurgunlara, servet transferine son vereceğiz. AKP Genel Başkanı, “Bu yasanın çıkışıyla beraber bunları frenleyeceğiz ve gereği de neyse onu da yapacağız” diyor. Biz de diyoruz ki, gerekeni sandıkta halkla hep birlikte yapacağız. Geliyor gelmekte olan” diye konuştu.

 

………….ooo..………..

 

TARSUS İY,   AFYON  MAÇI

BU CUMARTESİ GÜNÜ

TFF 2. lig beyaz grupta mücadele eden Tarsus İdmanyurdu, Bursa’da 2-2 berabere kalıp 2 puan kaybettiği için üzgün. Sarı lacivertliler bugün kendi sahasında Afjet Afyonsporla oynayacak. Müsabaka (bugün) 15 Ekim 2022 cumartesi günü Tarsus Şehir stadında oynanacak. Zorlu maç saat 19.00’da başlayacak.

TİY, sahasındaki Afyon maçında Bursa deplasmanındaki maçtaki puan kayıplarını telafi etmeye çalışacak. Şu anda takımımızın 12 puanı bulunuyor. Tarsuslu oyuncular bugünkü maçı kazanacaklarını belirterek iyi hazırlandıklarını söylediler.

………….ooo..………..

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

NOT. Gündemin  uzun hali doc dosyasında.

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok