SON DAKİKA

9 EKİM 2022- TARSUS MEKTUBU


 

9 EKİM  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

SİYASETTE SÜPRİZ GELİŞME! DR. AHMET KALMIŞ İYİ PARTİ ‘YE GEÇTİ

Memleket Partisi Tarsus İlçe Başkanlığı görevinden ayrılan Kardiyoloji Uzman Doktor Ahmet Kalmış İyi Parti Saflarına geçti. İYİ Parti Rozetini İYİ   Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Burhanettin Kocamaz taktı.

GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz Dr Ahmet Kalmış Beyefendi bizleri Mersin’deki ofisimizde ziyaret ettiler.

Kendisine İYİ Parti’mizin rozetini taktık. O da artık her geçen gün büyüyen İYİ Parti ailemizin bir parçası oldu.

Sayın Kalmış’a ailemize hoş geldiniz diyor, üyeliğinin kendisine ve partimize hayırlı olmasını diliyoruz. Nazik ziyaretleri için kendisine teşekkür ediyoruz ‘’ dedi.

 

………….OOO………..

ORMAN MÜDÜRÜ TARSUS’A GELDİ

Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, Tarsus'a geldi. Burada ağaçlandırma çalışmalarını inceledi.Mersin Yalçın, Çamalan Orman İşletme Şefliği ile Taşobası, Kuşçular ve Gülek mahallelerindeki bakım ve saha çalışmalarında incelemelerde bulundu.Yalçın, işletme müdürü Muhammet Köse'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.Daha sonra Yalçın, Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdulkadir Yıldızbakan'ı ziyaret etti.

 

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ KADIN

BASKETBOL TAKIMIMIZ YİNE GALİP

Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımımız, Alanya Belediyespor’u 96-69 skorla mağlup etti.

Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde mücadele eden Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımımız, Tarsus spor salonunda Alanya Belediyespor’u 96-69 skorla mağlup etti.

Maçı izleyen başkan Haluk Bozdoğan ‘’Kadın Basketbol Takımımızı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim’’ dedi.

 

………….OOO………..

TARSUS’A UKRAYNA’DAN KARDEŞ ŞEHİR

Tarsus Belediyesi ile Ukrayna'nın Poltova Belediyesi’nde kardeş şehir ilişkisi kurulmasıyla ilgili gündem maddesi oy birliği ile meclisten geçti. Sosyal, kültürel ve ekonomik ağları güçlendirmek ve bu bağlamda işbirliğini geliştirmek üzere, kardeş belediye ilişkisi kurulması için oy birliği ile kabul edilen madde ile Poltova Belediyesi ve Tarsus Belediyesi kardeş belediye olacak.

………….OOO………..

PROJELER KAMUOYU VE

MECLİS ÜYELERİNE AKTARILDI

İnsan odaklı hizmet anlayışı ile altyapıdan eğitime, sosyal ve kültürel aktivite alanlarından hizmet binalarına kadar her alanda Tarsus’u geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçiren Tarsus Belediyesi, 2022 yatırım yılında projeleri birer birer hizmete sunmaya hazırlanıyor. Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısında, kamuoyu ve meclis üyelerine tamamlanan projeler ve birimlerin tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Ayrıca Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın daha önce müjdesini verdiği projeler yakın zamanda vatandaşların hizmetine sunulacak. Okuma salonlarından, sosyal tesislere, yeni parklardan, tarım alanlarına, hizmet noktalarından, aile sağlık merkezlerine kadar birçok proje Tarsus’ta bir bir hayata geçiyor.

………….OOO………..

TARSUS’TA ÜCRETSİZ DÜĞÜN SALONU

VATANDAŞLARA KAPISINI AÇTI

Tarsus Belediyesi tarafından vatandaşların hizmetine sunulacak olan Düğün Salonu işletmesinin yer tahsisinin ücretsiz, içecek ve orkestra ücretlerinin ise 2 bin 880 TL olarak belirlenmesi komisyondan gelen evrak sonrası oy birliğiyle karara bağlandı. Bu karar ile kentte evlenmek isteyen çiftlerin, artan yüksek fiyatlı düğün salonlarının yükünden kurtulup bir nebze olsun hafiflemeleri sağlandı. Başkan Bozdoğan, “Bir perde bile alamayacak, odununu sobasının bile bulamayacak gençlerimiz, şanına şöhretine göre evlenebilsinler diye konutumuzdan özel yapma çiçekleri bile oraya götürdük. Elimizdekilerle çok güzel bir yer yaptık.  Emin olun şu an Tarsus’un en gösterişli en şatafatlı düğün salonu oldu. Bunları vatandaşlarımızın rahat etsin diye yaptık’’ dedi.

………….OOO………..

 

BÜYÜKLERİMİZLE TARSUS’TA

SABAH SPORU ÇOK KEYİFLİ  

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Emekli Evleri’nde aktiviteler, hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir Tarsus Emekli Evi’nin üyelerine yönelik olarak, sabah sporu programları düzenlenmeye başladı.

 

Kentin doğal güzelliği ile ön plana çıkan mekanlarından Kültür Park içerisinde faaliyet yürüten Tarsus Emekli Evi’nin ön bölümünde yer alan çim alanda gerçekleşen sabah sporu çalışmalarına, ileri yaş almış yurttaşlar ilgi gösteriyor.

 

“Sağlıklı Yaşam İçin Spor” sloganıyla uygulanan sabah sporu programı, haftada 2 gün gerçekleştiriliyor.

 

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli spor hocası Gökay Aküzel’in nezaretinde düzenlenen sabah sporu aktivitesine iştirak eden Tarsus Emekli Evi üyeleri; egzersiz, germe, açma hareketlerini uyum içerisinde yerine getiriyorlar ve müzik eşliğinde keyifli dakikalar yaşıyorlar.

 

“Büyükşehir’in aktivitelerinden çok memnunuz”

 

Tarsus Emekli Evi üyelerinden Meryem Ziyade, faaliyetten çok memnun olduğunu belirterek, “Vahap Seçer’in sayesinde, bize göndermiş olduğu hocalarla çok mutluyuz, çok da iyiyiz. Şu anda Emekliler Evindeyiz. Onların da katkısından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Böyle aktivitelere katılıyoruz ve eş, dost herkesi çağırıyoruz” dedi.

 

Sabah sporuna iştirak eden bir başka ileri yaş almış yurttaş Nuran Uzunlar da, “Belediye’nin yaptığı aktivitelerden dolayı çok teşekkür ederiz. Spor etkinliklerinden çok memnunuz, elimden geldiğince gelmeye çalışıyorum. Bu tür aktivitelerin daha da çoğalmasını istiyoruz” diye konuştu.

………….OOO………..

TSO'DA  H. RUHİ KOÇAK'IN YENİ

 YÖNETİM KURULU  DA BELLİ OLDU...

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan Genel Kurulun ardından yeniden Başkanlığa seçilen H. Ruhi Koçak'ın yeni yönetim kurulu  da belli oldu.

Buna göre; H. Ruhi Koçak Başkanlığındaki Tarsus Ticaret Ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu. 

"Fuat Togo, Ferit Çetiner, Osman İnandıoglu, Eren Oğuz, Hamit Cavas, M. Yunus Seven, Nihat Kürklü, Burçak Kaya , Arzu Yıldız, Serkan Fesli"

Başkan Koçak'a ve yönetim kuruluna hayırlı  ve uğurlu olsun diyor, başarılar temenni ediyoruz.

 

………….OOO………..

 

TARSUS TİCARET BORSASI’ NDA KAYA,

YENİ YÖNETİMİ KUTLADI . 

Tarsus Ticaret Borsası seçimlerinin tamamlanması ardından açıklamada bulunan Meclis Başkanı Murat Kaya , “Her şeyden önce Tarsus’umuza ve Ticaret Borsamıza seçimlerimizin hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi 

Meclis Başkanı Murat Kaya, sözlerine şu şekilde devam etti; 

“Teveccüh gösterip seçimlerimize katılarak oy kullanmaya gelen üyelerimizden aldığımız güç ile çalışmalarımıza devam edeceğiz.  Seçimlere katılarak oylarını kullanan üyelerimize buradan şükranlarımı sunuyorum.  

Tüm amacımız hiçbir beklenti olmadan ve karşılıksız bir şekilde yaşadığımız kente ve kurumumuza hep birlikte , beraberce hizmet etmek. Önümüzde yapmamız gereken daha çok  projeler var.  

Görevi devir alan Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen başta Ali Seçer kardeşimi ve yönetim kuruluna yeni seçilen Kemal Süheyl Batmaz, Mustafa Teke , Yücel Gürbüz ve Ayhan Bayram’ı yürekten kutluyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.” diye konuştu

 

…………ooo………...

ERTELENEN KONSER BUGÜN

Tarsus Belediyesinin Tarsus Müzik Günleri etkinliği kapsamında  ertelenen konser bu akşam.di.

Tarsus’ta müziğin evrensel boyuta ulaşmasını, Türk sanatçılarımız Aşık Veysel ve Neşet Ertaş’ın halk türkülerini Tarsus halkıyla paylaşma amacı güden açılış konseri ertelenmişti. Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, etkinliğin 7 Ekim tarihindeki Mevlid Kandili nedeniyle ertelendiğini açıkladı. Bozdoğan”Halkımızın dini konulardaki hassasiyetini gözeterek konseri 9 Ekim akşamına ertelemeyi uygun gördük Etkinlik Pazar akşamı saat 20.00’de yapılacaktır. Kıymetli halkımızın bilgisine sunarız” dedi.

 

………….OOO…………

ÖZ HOCA’NIN EŞİ TOPRAĞA VERİLDİ

Abdürrezzak Öz hoca efendinin vefat eden eşi Hacı Sevim Öz toprağa verildi.

Son devir İslam alimlerinden Hafız Abdürrezzak Öz hoca efendinin vefat eden eşi Hacı Sevim Öz’ün cenazesi, Hafız Abdürrezzak Öz tarafından öğle namazına müteakip kıldırılan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze namazını da yine  Abdürrezzak Öz hoca efendinin kendisi kıldırdı. Törene Ak parti milletvekili Ali Cumhur Taşkın, MHP ilçe başkanı Mehmet Çelik, STK temsilcileri hocalar, halk ve  Abdürrezzak Öz hoca efendinin aile çevresi katıldı.

………….OOO…………

ESKİ AFRA BİNASI YIKILIYOR

Bu kentte 25 yıl kadar önce AFRA adı altında büyük bir AVM açılmıştı. Ama nedense  burası bir türlü tutmadı. Afra kapandı, sonra tekrar  açıldı, sonra başka  firmalara Afra’nın yeri verildi. Yeni AVM’ler açıldı, yine tutmadı. Milyonlarca lira para harcanarak yapılan bu devasa firma başka bir firmanın almasıyla yıkılacak.

………….OOO………..

TARSUS, BURSA’DA PUAN ARIYOR

Geçen Çarşamba günü kendi sahasında Nazilli Belediyespor takımı ile 1-1 berabere

TİY dün  Bursa’ya gitti. Maç saatini bekliyor.

 Bursa deplasmanındaki maçta takımımız puan kayıplarını telafi etmeye çalışacak. Şu anda takımımızın 11 puanı bulunuyor.

………….ooo..………..

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

NOT. Gündemin  uzun hali doc dosyasında.

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok