SON DAKİKA

16 EKİM 2022- TARSUS MEKTUBU


 

16  EKİM  2022- TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

BERDAN BARAJI MESİRE ALANINDA Kİ  TUVALETLER YİNE TAHRİP EDİLDİ

Vatandaşların ortak kullanım alanı olan tuvaletlere çirkin saldırılar devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus’ta Berdan Baraj bölgesi Devlet Parkı mesire alanında yaptırılan tuvaletlere, geçtiğimiz aylarda olduğu gibi yeniden saldırı düzenlenerek, tahribat yaratıldı. 

Kadın, erkek ve özel gereksinimli bireyler için ayrı ayrı bölümlerin bulunduğu tuvaletlerde klozetler ve musluk aparatları kırılırken, kapılara ve aynalara ise kısmi zarar verildi. Tuvaletlerde fayanslarında tahrip edildiği görüldü.

 

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin sık sık temizleyip, bakımını yerine getirdiği tuvaletlere yapılan tahribatların ortadan kalkması içinde çalışma başlatıldı.

 

…………ooo………...

TDP LİDERİ TARSUSUN İL

OLMASINI İSTİYOR

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde açıklama yaptı,  af çağrısında bulundu. İl konusunda Tarsus’tan bahsetti.

İskenderun'un il olması için yoğun bir çalışma yaptıklarını, özellikle Balıkesir'de bir noktanın, Konya'da bir noktanın belirlendiğini ve Mersin üzerindeki çalışmaların da bu anlamda devam ettiğini ifade eden Sarıgül, şöyle devam etti:

"Mersin'de hangi ilçenin il olması gerektiği yönündeki çalışmalarımız devam ediyor şu an. Tarsus var, Anamur var ama biz tabii kriterlerine bakıyoruz. Bizim şehir plancılarımız, hukukçularımız, en üst düzeyde çalışmalarımızı yapıyoruz. Biz duygusal davranamayız, sorumluluğumuzun bilincinde olan bir partiyiz. Biz bir yerin il olmasını açıkladığımız andan itibaren oranın mutlaka il olması lazım. Çünkü biz devletimizi yönetmeye talip bir siyasi partiyiz. O nedenle kesinlikle açıkladığımız il olacak ilçenin kriterlerine detaylı bir şekilde bakmamız lazım."

 

…………ooo………...

TARSUS ENGELLİLER PLATFORMUNDAN

YELKEN ETKİNLİĞİ

Rusya Beyaz Baston Derneği ile Tarsus Engelliler Platformu'nun işbirliğinde hazırlanan 'Ruhun Yelkenleri' projesinin etkinlikleri başladı.

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom'un desteği, Rusya Beyaz Baston Derneği ile Tarsus Engelliler Platformu'nun işbirliğinde hazırlanan 'Ruhun Yelkenleri' projesinin etkinlikleri başladı. 4 gün sürecek etkinliklerde, Rus ve Türk engelliler, birlikte birçok organizasyona katılacak.Rosatom'un desteğiyle 'Ruhun Yelkenleri' yolculuğuna Mersin ev sahipliği yapıyor. Engelli bireyler ve toplumun diğer fertleri arasında olumlu bir etkileşim modeli oluşturabilme amacını taşıyan yolculuk çerçevesindeki etkinlikler, Türk engellilerin ok atma yarışmasıyla başladı. Mersin'in çeşitli bölgelerinde farklı etkinliklere katılacak olan engelliler, tüm dünyaya engellilerin her şeyi yapabileceğinin mesajını verecek.

 

 

…………ooo………...

7 YAVRU KÖPEKTEN 5'İ EKİPLER

TARAFINDAN KURTARILDI, 2'Sİ ÖLDÜ.

Tarsus Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedaviye alınan köpeklerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Tarsus  Dörtler mevkisinde, 7 yavru köpeğin yeni yapılan sıcak asfalta çuvalla bırakıldığını görenler, Tarsus Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne ihbarda bulundu. Olay yerine giden ekipler, sıcak asfalta bulanmış haldeki köpekleri alıp hayvan bakımevine getirdi. İlk müdahalesi yapılan köpekleri, Tarsus Belediyesi veteriner hekimleri tarafından tedaviye alındı. 7 yavru köpekten 2'sinin olay yerinde hayatını kaybettiği, 5'inin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Veteriner hekim ve teknisyenlerin, köpekleri gözlem altında tutup, yakından ilgilenildiği belirtildi.

 

…………ooo………...

TARSUS BELEDİYESİ

TARSUS FOTOĞRAFÇILAR

 MARATONU ŞARTNAMESİ

Yarışmanın Adı: Tarsus Fotoğrafçılar Maratonu

Yarışmanın Amacı ve Konusu: Tarihi ve kültürel değerleri ile ön plana çıkan Tarsus’un her biri birbirinden harika doğal ve kültürel güzelliklerinin; görsel arşivini oluşturmak, ulusal boyutta tanıtılmasını sağlamak ve bu yolla ülkemiz fotoğraf sanatına katkı sağlamak amaçlanmıştır. Yarışmanın konusu başlatmış olduğumuz “İL’lede Tarsus” kampanyası doğrultusunda; “TARSUS NEDEN İL OLMALI?” olacaktır.

 

…………ooo………...

ESKİ BAŞKANA TAZİYE

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, önceki dönem Tarsus Belediye Başkanlarımızdan Veyis Kemal Erdem’e taziyede bulundu.

Bozdoğan, Erdem’in vefat eden Değerli Kayınbabası Sait Kozacıoğlu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı dileklerini iletti.

Allah rahmet eylesin dedi.

 

…………ooo………...

TARSUS TİCARET BORSASI DAHA AKTİF ÇALIŞACAK

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu, haftalık toplantısını Başkan Ali Seçer başkanlığında gerçekleştirdi. 

 

Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı sonrasında değerlendirmelerde bulunan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, Tarsus ve  Borsa üyelerine hizmet için göreve geldiklerini ve bundan sonraki süreçte de Borsa Meclis üyeleriyle birlikte hareket ederek bölgeye katkı sağlamaya devam edecekleri söyledi. 

 

“Yeni dönemle birlikte Borsa Meclisi ile birlikte daha aktif çalışmalara imza atacağız” diyen Başkan Ali Seçer “Bizler ‘birlik ve beraberlikte bereket, ayrılıkta azap var’ sözüyle hareket ederek yeni dönemde birçok başarı hikâyelerine imza atma düşüncesindeyiz. Tarsus iş dünyası bu sorumluluğu bizlere verdi, bizler de iş dünyamızın, üyelerimizin teveccühü ile alnımızın akıyla başarıyla çıktığımız bu seçimden onları da mahcup etmeden bundan sonraki süreçte yolumuza devam edeceğiz.  

Yeni dönemde Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri arkadaşlarıyla uyum içerisinde yeni projelere imza atacaklarına vurgu yapan Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer “Bu süreci devam ettirmek ve yeni başarılara imza atmak için şimdiden birçok projeyi kafamızda tasarladık, bunu önümüzdeki 4 yıllık sürece yaydık, bununla ilgili ilerleyen süreçte Tarsus iş dünyası bunları görecektir. Bu projeleri günü geldiğinde tek tek proje bazında açıklayacağız. Bu sürede çok yakındır. 

Hem Borsa üyelerinin kazanması, hem Tarsus’umuzun kazanması, hem de ülkemizin kazanması için mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde sözlerini tamamladı. 

 

…………ooo………...

 

TARSUS’UN ULAŞIM ALTYAPISI

GÜÇLENDİRİLİYOR

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Tarsus’un birçok noktasında yeni yol yapım, genişletme ve iyileştirme faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

 

Kent genelinde ulaşım altyapısını hızla güçlendiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, aynı şekilde Tarsus’ta da hem yeni yerleşim bölgelerinde, hem de tarımsal üretimin yoğun gerçekleştiği alanlarda yol yapım işlemlerini yerine getiriyor.

 

Tarsus’un ilk 3 şeritli yolu olacak

 

Tarsus’un kuzeyinde yer alan ve konutlaşmanın hızla sürdüğü Atatürk Mahallesi’nin de sınırını oluşturan Turalı kavşak ile Gazi Paşa Bulvarı kavşağı arasında kalan 2 bin 100 metrelik kısımda, Büyükşehir Belediyesi ekipleri hummalı şekilde çalışıyor.

Tarsus-Çamlıyayla Karayolu’nun başlangıç noktası konumundaki yol, 3 şerit gidiş-geliş ve üzerinde bisiklet yolu olacak şekilde inşa ediliyor.

 

Tarımsal üretimin yoğun olarak yapıldığı Tarsus’a bağlı Çiçekli grup yolunda da, Büyükşehir Belediyesi ekipleri faaliyet yürütüyor. Çiçekli Mahallesi başta olmak üzere, çevrede bulunan birçok mahallenin sıklıkla kullandığı, özellikle tarımsal üretime dayalı servis araçları ve iş makinalarının da kullandığı 13 kilometre uzunluğundaki yolun bozuk zemini, tamamen sökülmeye başlandı. Çiçekli Mahallesi’nden başlanarak Yenice Mahallesi’ne kadar uzanan yolda, zemin iyileştirme işlemlerinin ardından sıcak asfalt serimi gerçekleştirilecek.

 

Murat Olgaç: “Yolumuz 35 metre imar genişliğinde olacak”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görevli İnşaat Mühendisi Murat Olgaç, Tarsus’un ilk 3 şeritli yolu olan Çamlıyayla yolu başlangıç noktasında duvar örüm ve menfez işlemlerinin tamamlandığını kaydederek, “Duvar ve kazı menfez işlerimiz tamamlandı. Altyapı çalışmalarımızda da son aşamaya geldik. Artık yavaş yavaş diğer kurumların da çalışmalarının tamamlanmasıyla, üstyapıya geçmiş olacağız. 2 bin 100 metre olan bu yolumuz, Tarsus’taki ilk 3 şeritli yol olacak. Bisiklet yolu ve orta refüjle birlikte, toplam 35 metre imar genişliği olacak” ifadelerini kullandı.

 

“Çukurova’nın ve özellikle tarımın başkenti”

 

Çiçekli grup yolunda da ekiplerin yoğun mesai harcadıklarına vurgu yapan Murat Olgaç, “Yenice-Çiçekli grup yolu Kargılı, Karsavuran, Baltalı gibi mahalleleri de kapsıyor. Çukurova’nın ve özellikle tarımın başkenti diyebileceğimiz bir bölge. Çok uzun yıllardır bu yolda ciddi bozukluklar var. Biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu yolda çalışmalarımıza başladık” dedi. Zemininde oluşan bozulma nedeniyle şikayetlere neden olan Şehit Mehmet Şen Bulvarı’nda da yeniden sıcak asfaltlama çalışması yapıldığını kaydeden Murat Olgaç, “Burası yeni yerleşim yeri olduğu için, vatandaşın da yoğun olarak talep ettiği bu yol, ciddi sıkıntı içerisindeydi. İlk önce trimer kazımıza başladık. Ardından PMT ve üzerinde sıcak asfalt çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

 

Ferahim Şalvuz Mahallesi tertemiz yola kavuştu

 

Tarsus’un doğu kısmında bulunan ve yüksek katlı konutların yoğun bulunduğu Ferahim Şalvuz Mahallesi’nin ana arteri konumundaki Şehit Mehmet Şen Bulvarı’nda da yıpranmış olan zemin, Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım ekipleri tarafından sökülerek, sıcak asfalt kaplama işlemi yerine getirildi. Bin metre uzunluğundaki yolda çalışmalar tamamlandı.

 

Tarsus Ferahim Şalvuz Mahallesi Muhtarı Mehmet Keskin, yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Vahap Seçer’e teşekkürlerini ileterek, “Mahallemize yapılmış olan asfalttan, mahallemiz adına teşekkür ederim. Adana Bulvarı’nın da asfaltının yapılmasını istiyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum”diye konuştu.

 

…………ooo………...

VALİ İLE MUHTARIN BULUŞMASI

Tarsus’ta Tarım Kredi Kooperatifi Merkez binası depoları önünde düzenlenen Arpa Tohumluğu dağıtım töreninde yapılan konuşmaların ardından tohumların çiftçilere dağıtımı yapıldı. Vali Pehlivan temsili olarak çiftçilerden kadın üretici ve aynı zamanda kurbanlı köyü muhtarı Aysuna Yılmaz’a tohumluğunu teslim ederek  hayırlı olmasını diledi. Vali Pehlivan, kadın muhtar Aysuna Yılmaz’ın adı anons edildiğinde “Adınızın Aysuna olması bana annemi hatırlattı. Benim annemin adı da Aysuna’dır” diyerek, Aysuna Yılmaz’ı kutladı ve tohumluğunu verdi. Aysuna Yılmaz ise kendisinin  çiftçi olması yanında Tarsus’un Kurbanlı köyü muhtarı olduğunu da söyleyince Vali Pehlivan “Çok iyi, sizi bir daha tebrik ediyorum” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

 

 …………ooo………...

FELSEFEYE  YOLCULUK GEZİSİ BUGÜN

Tarsus ‘ta Türkiye Felsefe Kurumu, Aratos Felsefe Dergisi ve Tarsus Belediyesi’nce ortaklaşa düzenlenen “Anadolu'da Felsefeye Yolculuk” etkinliğinin 6.’sı Tarsus’ta gerçekleştirildi.

Anadolu'da Felsefeye Yolculuk” VI etkinliği “Antik Çağın Tarsuslu Filozofları ve Stoa Felsefesi” başlığıyla 15-16 Ekim tarihlerinde Tarsus’ta Boğaziçi Üniversitesi Gözlükule Kazı Araştırma Merkezi’nde yapıldı.

 “Anadolu'da Felsefeye Yolculuk” etkinliğine katılanlar bugün kenti gezecek.

………….ooo..………..

TİY,  İÇ SAHADA İLK GALİBİYETİNİ ALDI

TFF 2. Lig Beyaz Grup takımlarından  Tarsus İdman Yurdu,  İç Sahada İlk Galibiyetini Aldı. Afyon’u 2-1 yendi.

Tarsus İdman Yurdu ligde 10. Hafta maçında Tarsus Şehir Stadyumu’nda Hes İlaç Afyonspor ile karşılaştı.

İlk gol konuk ekipten geldi. Maça iyi başlayamayan şehrimiz temsilcisi 10. dakikada Afyondan  Yavuz Selim Tek'in golüne engel olamadı.0-1.

 34. dakikada Oğuzhan Kayar'ın etkili ortasını Fatih Somuncu güzel bir kafa vuruşuyla ağlara gönderdi. 1-1. Ve 38. dakikada Taha Balcı defanstan kaptığı topu Fatih Somuncu'ya verdi. Fatih 2. golü attı. Devreyi 2- 1 önde kapattık.

2. YARI

2. yarıda gol çıkmadı. Konuk  Afyon'un bir topu direkten döndü. Bunun dışında Abdulaziz başarılıydı. 77. dakikada sinirlerine hakim olamayan Sefa Durmuş Kırmızı kart görüp takımını 10 kişi bıraktı. Oyunun ilk dakikasında Eyüpcan Delibalta ve 2. yarıda Volkan Altınsoy sakatlanarak oyunu terk ettiler. Bu sonuçla Tarsus İdman Yurdu 10 maç sonunda 15 puana ulaşarak üst sıraları zorlamaya başladı. TiY,  İç Sahada İlk Galibiyetini Aldı. Afyon’u 2-1 yendi.

 

 

………….ooo..………..

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533.3248800.YAKUP BONCUK-

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

..........ooo...........

NOT. Gündemin  uzun hali doc dosyasında.

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok